BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów
2 56 6 1

Opinie o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Benedykt

Najlepsze w tym wszystkim jest to jakby z pracy odszedł Piotrek W,Bin Laden,Młody Car to w tym zakładzie brak frezerów ja już pomału szukam pracy bo jak w przyszłym roku odejdzie jeszcze paru emerytów to już totalna klapa będzie

realista
@Benedykt 28.08.2018 17:57

Nie odejdą bo (przepraszam że to napisze, bo lubie tych chłopaków i innych) są oraniczeni i brak im j.a.j i po za tym zakładem świata nie widzą. Frezerzy z ich umiejętnościami wyciągają 30-35zł/brutto o czym Oni pojęcia nie mają.A beton (samozwańczy mega inteligent), pan z wąsikiem robią Ich i im podobnych w bambuko. Swoją drogą takie są prawa natury - w tym przypadku bardziej inteligętny d.yma głupszego i tyle w temacie. Każdy ma swój rozum, swoją wolę i jak to beton na każdym spotkaniu powtarza z tym swoim ironicznym uśmieszkiem na twarzy"nikt nikogo tutaj nie trzyma na siłe" i "jak sie nie podoba to wiadomo gdzie są drzwi". Także wolna Wasza wola a pracodawce uważam za sprytnego i nigdy nie napisze że nie jest uczciwy bo warunki pracy zgodnie z umową są jasne i przejrzyste.

adele
@Benedykt 28.08.2018 17:57

Jeżeli chcecie popaść w kompletną biedę, to zapraszam do Befaredu, tam słabo płacą. Wypłata to żenada, szkoda co mówić.

Ble Ble
@realista 30.08.2018 20:23

Skąd wiesz Gustlik ha ha przestań siedzieć na telefonie na 2 zmianie i wypisywać głupoty może chłopaki mają tyle albo wiecej pozdrowienia dla rejestracji KWA

Qerty
@realista 30.08.2018 20:23

Jak ocenic firmę gdzie frezerem k.z jest osoba po podstawówce i przytulajaca 4x500 plus za nieswoje bękarty ?

Qerty

Chitem kończącego się sezonu były duszonki , suto zakrapiane przez mistrza Piotra (oczywiście od duszonek a nie od hartowania o którym nie ma pojęcia ) . Bywał tam często też O. Mateusz z xd karuzeli , oczywiście gdy nie kierował . bo po 23 i tak spanko, gdy mial pracować do 2 w nocy lub do rana , czyli 16 gdy kodeks dopuszcza 12!!!

Alicja
@Qerty 12.12.2018 21:07

Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że na forum o charakterze publicznym nie posługujemy się personaliami konkretnych osób. Zapoznaj się z regulaminem Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Twój post w żadnym stopniu nie nawiązuje do tematu tego wątku, ale wnioskuję, iż jesteś pracownikiem firmy BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów. Czy wysokość wynagrodzenia jest tam adekwatna do wykonywanej pracy?

realista

bezrobocie na drugi rok ok 6% w skali kraju, w powiecie bielskim ok 3%. Befared sąsiaduje z paroma konkretnymi firmami między innymi avio i fiat, które też potrzebują i szukają fachowców.Czytałem że w IKEi min płaca od 17 roku to 20zł na godzine. Jak nie będą płacić no to zobaczą jak to sie skończy. No cóż teraz to pracodawcy będą szukać pracowników a nie jak do 2015r. pracownicy pracodawców. Skończyło się inwestowanie tylko w maszyny i infrastrukturę powoli największą wartością jak na zachodzie staną się ludzie i raczej nie liczyłbym tu na kolegów za wschodu bo sie przeliczą. Po pierwsze zachód zaczyna dawać vizy dla ukraińców gdzie zarobki są nieporównywalne po drugie ukrainiec też nie będzie tobić za damski h..j w tym śmiesznym kraiku bo coś z tego musi mieć. Stara gwardia roczniki lat 50tych pójdą na emerytury w ich miejsce wejdą roczniki 90 z całkiem innymi wymaganiami i oczekiwaniami oczywiście wyższymi. Jak ktoś myśli że gówniarz przyzwyczajony do jeżdzenia z rodzicami po zagranicach i balowania będze robić za 2tyś na reke to sie mocno przeliczy. Reasumując jak zakład nie będze racjonalnie płacić to jes po nim.

realista
@realista 26.12.2016 00:10

2 lata temu napisane i co sie do tej pory zmieniło??

Alicja
@realista 28.11.2018 18:45

Dwa lata to niewątpliwie sporo. A w związku z tym w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów mogły zajść bardzo duże zmiany. Jesteśmy jednak ciekawi, skąd wynika Twoje zainteresowanie tym pracodawcą. Zastanawiasz się nad aplikowaniem tam? A może jest coś, czym chciałbyś się z nami podzielić?

Jacek

Witam właściciel filmy Befaret buduje hale produkcyjną w Rudkach w województwie świętokrzyskim , hala jest na ukończeniu ,mają tam otworzyć produkcie reduktorów i pomp. W okolicy chodzą słuchy, że wiosną zaczną rekrutacje. Dlatego mam pytanie czy warto tam składać podanie, stanowisko frezer i jak wyglądają zarobki i atmosfera w tej firmie w Bielsku Biała? Z góry dzięki za informacje ;-)

ALFIK

W Befaredzie nie jest źle,pracuje się w miarę.Roboty dużo ale teraz pewnie większość firm tak ma, przynajmniej nadgodziny wpadają. Jak nie idziesz na L4 to przytulisz 1200 na rok.Podwyzki też już trochę częściej są. W sumie atmosfera jest ok. Szkoda tylko że co poniektórzy majstrowie mają swoich ulubieńców a pan Paweł kierownik też i niektórzy są pod ochroną a inni muszą się wykazać,na szczęście ja mam super majstra,nie piszę którego bo będzie mnie łatwo namierzyć,ale życzę wszystkim takiego majstra co i zagada i człowieka zrozumie,od kiedy do niego trafiłem to i premię dostaje i podwyzke właśnie dostałem. Ja tam nie narzekam, kiedyś poszedłem na próbę do innego pracodawcy i po trzech dniach miałem dość i cieszyłem się że nie dałem wypowiedzenia bo bym wyszedł na tym kiepsko. Dobrze ktoś napisał że dobrze tam gdzie nas nie ma. Cudów nie ma ale przyzwoicie jest i płacą coraz lepiej. Ja jestem w sumie zadowolony muszę przyznać tak na serio

JATAMNIEWIEM
@ALFIK 19.07.2018 18:44

No ale chyba nie jesteś u Korwina? Bo to co piszesz to raczej nie realne u niego

Smaczny kąsek
@ALFIK 19.07.2018 18:44

Stary ty masz GPS wszczepiony i już cię namierzyli zapomnij o premi i podwyżce przez następne 10 lat,oni o nas wszystko wiedzą... O właśnie pierdnoles

Nie wychylaj się
@ALFIK 19.07.2018 18:44

Czekaj,wróci kierownik ,,B,, z urlopu to ci te przywileje cofnie za to co o nim napisałeś

?
@Nie wychylaj się 19.07.2018 19:09

Który to kierownik,,B,,chyba za krótko tam robię

REALMAN
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

?
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

REALMAN
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

REALMAN
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

realman
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

Realmann
@? 19.07.2018 19:13

Zapytaj się np.Dziadka to ci powie

XYZ
@? 19.07.2018 19:13

Chyba za krótko jak tego nie wiesz, popytaj kolegów, Dziadka spytaj

Doradca młodego operatora
@? 19.07.2018 19:13

No chyba,wszyscy znają naszego kochanego kierownika Ogarnij się mlody bo zginiesz marnie

Jacek
@Doradca młodego operatora 19.07.2018 19:27

Witam właściciel filmy Befaret buduje hale produkcyjną w Rudkach w województwie świętokrzyskim , hala jest na ukończeniu ,mają tam otworzyć produkcie reduktorów i pomp. W okolicy chodzą słuchy, że wiosną zaczną rekrutacje. Dlatego mam pytanie czy warto tam składać podanie, stanowisko frezer i jak wyglądają zarobki i atmosfera w tej firmie w Bielsku Biała? Z góry dzięki za informacje ;-)

januszek

Zarobki kiepskie, bo nie ma sprzedaży, płace w porównaniu do poprzedniego roku spadły o 20%. Z takim kierownictwem nic dziwnego, zastępca Szefa Produkcji została dziennikarka po policealnym studium.Szok, w załodze szok i niedowieżanie.Od stycznia tylko obcinają pensje, bałagan organizacyjny że hej, ludzie uciekają do innych firm albo na emerytury.Ciekawe że Redorze ten sam adres, ten sam właściciel, podobna produkcja, zupełnie inna atmosfera, płaca w porządku, co miesiąc premia.To i ludzie sie trzymają, a my mamy juz piątego prezesa a bida coraz większa. Brak woogóle jakiegoś systemu płacowego, wysługi lat, większej płacy za doświadczenie i fachowość. Można urobić się po pachy, a zarobisz tyle co leser na maszynie obok. Szkoda że do Redoru nie szukają pracowników bo sam chętnie bym przeszedł.

pracownik
@januszek 22.05.2016 11:32

Dlaczego jest bałagan? Właśnie dlatego że jest już 5 prezes, nowy prezes, nowe zmiany . Jak na złość zawsze na niekorzyść pracownika.

Leser
@januszek 22.05.2016 11:32

Januszku,moze ty się do tej roboty nie nadajesz po prostu?!A jak ci tam tak źle to czemu siedzisz tam tak długo,ze już piątego prezesa przeżyłeś? Jak mi coś nie pasuje to szukam innej roboty! Coś mi się wydaje,ze ty z tych narzekaczy jesteś co tylko tyle robić potrafią! Może cię nie doceniają bo się nie strasz a ten "leser" z miejsca obok poprostu się stara i robi a tylko w twoich oczach jest leserem bo swoją miarą innych mierzysz. Jak w tym Redorze jest tak super to się tam zatrudnij, tylko żeby się na tobie nie poznali. Wiesz wkurzaja mnie tacy ludzie co tylko narzekać potrafią ale żeby coś z tym zrobić to już za duży wysiłek bo w sumie dobrze jest jak jest ale se ponarzekam bo taka mam naturę a może kogoś lepszego od siebie zniechęce i nie przyjedzie do roboty bo jeszcze by mnie wygryzl!!! weź się Januszku do solidnej roboty to cię może ktoś w końcu doceni!!!

Qna
@januszek 22.05.2016 11:32

Podobno niezłe ziółko z tego babska...

Alicja
@Qna 25.11.2018 14:57

Jak zapewne się domyślasz - nie jest to dobre miejsce na prowadzenia dyskusji o charakterze bardziej prywatnym. A poza tym staramy się tu nie pisać o nikim w tak obraźliwy sposób. Pracujesz w BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów, czy tylko obserwujesz tę firmę?

Alicja

Fabryka Reduktorów i Motoreduktorów BEFARED zatrudni w chwili obecnej nowych pracowników. Poszukują między innymi referenta ds. marketingu, hartownika, serwisanta i ślusarza - montera: http://www.befared.com.pl/?pid=20 Może ktoś z obecnych na forum uczestniczyło ostatnio w rozmowie kwalifikacyjnej i opowie Nam, jak ona przebiegała. Serdecznie zapraszam Was do dyskusji.

Alicja

@Zenek Trzeba przyznać, że masz bardzo ciekawe podejście to tej sprawy - nie wszyscy mogą się z nim zgodzić. Jaki masz staż pracy w BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów? Czy warunki współpracy, jakie oferuje ten pracodawca są na tyle atrakcyjne, iż warto jest tam aplikować?

Bronek

Pan zostanie dłużej bo pilna robota, pan przyjdzie w sobotę bo pracowników mało i sezon urlopowy. Nie miałem braków, za to nadgodziny, przyszła wypłata i co znowu po premii, ja już dziękuję i przestrzegam innych przed tą firmą, dużo obiecują a realia są inne. Czasem już myślę że to celowe nękanie, tylko komu zależy żeby rozdupcyć ten zakład? Kret z konkurencji...?

Realista
@Bronek 10.08.2018 19:43

Po premi po premi. A kto kazał Ci robić nadgodziny? Chyba nie powiesz mi że ktoś Cie do tego zmuszał ? Przecierz wiadomo że jak robiłeś nadgodziny to swoje już zarobiłeś i premia Ci sie nie należy. Pracujesz tam długo ? nie wiesz o tym ? Nigdy Was nie zastanawiał system premiowania ? niby 20%, komuś coś biorą i co dzieje sie z tą kasą ? kto te odpady premiowe konsumuje? proszę sie dobrze nad tym zastanowić. Wszędzie w normalnych firmach jest pula premiowa czyli jak np. pan waldek i juzek mają po 20% premi czyli razem 40%. To jak panu juzkowi szefu da 15% to panu waldkowi daje 25% - suma sie zgadza. W Befaredzie jest tak że da juzkowi 15% waldkowi 15% a 10% bierze do swojej łapy czyli z puli 40% na dwóch pracowników 10% idzie w h... .Ludzie myślcie !!!!

Zenek
@Bronek 10.08.2018 19:43

Po co sapiesz o premi przy najmniej możesz se na nockach wyspać haha, gdzie ci będzie tak dobrze ze za spanie płacą, śmiech na sali jak to kiedyś ktoś powiedział

Alicja

@Benedykt Wnioskuję, że jesteś zatrudniony w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów. Może zatem opisałbyś nam specyfikę pracy w tym miejscu? Zatrudniają tam ludzi bez większego doświadczenia zawodowego? Pamiętaj tylko, żeby na forum nie używać danych personalnych swoich współpracowników.

Tata

To ten Gustlik co kiedys przyjechal do Bielska z takim smiesznym dziadostwem na glowie tzw zolwikiem Marek spiepszaj dziadu

Indryda

I co Gustlik zostałeś wyczajony przykro mi ha ha

Alicja

@Konrad Każdy stawia inne oczekiwania względem pracodawcy - być może stąd biorą się tak różnorodne opinie. Może sam posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie BEFARED i zechciałbyś się nimi z nami podzielić? Zachęcam Cię do tego. @Adele Przykro mi, że Twoja współpraca z tym pracodawcą nie przebiegła pomyślnie. Czy problem tkwi jedynie w kwestii wynagrodzenia, a może chodzi Ci o coś więcej?

anonim

Firma Befared jet bardzo rzetelnym pracodawcą. Zapewnia swoim pracownikom bardzo dogodne warunki pracy. Zakład świeci czystością, przestrzegane są przepisy BHP (pracownicy mają przyzwoitą odzież ochronną, dostają nawet mydło i ręczniki). Nie każdy pracodawca zapewnia tak przyzwoite warunki. Atmosfera w pracy jest bardzo dobra, kierownictwo wymagające ale bardzo pomocne i przyjaźnie nastawione do pracowników o czym świadczy to że wielu pracowników od wielu (nawet kilkudziesięciu) lat związanych jest z tym zakładem i wiążą z nim dalszą przyszłość. Firma się rozwija (park maszynowy i infrastruktura) co daje dobre perspektywy na kolejne lata dla zakładu jak i samych pracowników.

Adele
@anonim 27.06.2018 18:18

Co za bzdura, pracuję w firmie kilka lat i uważam, że jest w niej jedno wielkie dziadostwo. Zaczynam szukać nowej pracy. Za te pieniądze niech kierownictwo samo pracuje.

Wiewiór
@Adele 11.08.2018 14:10

Masz rację, też pracuję już kilkanaście lat i bałagan jest coraz większy. Brak jasnego systemu wynagrodzeń, brak stażowego, premię to ci obetną bo taki mają kaprys, bez żadnego tłumaczenia. Płaca na pewno nie zależy od jakości i wydajności pracy. Po starych wpisach pracowników widać że taka sytuacja jest od kilku lat!!! No i gdzie oni kupią koszulki na lato, jak zamiast wody mineralnej dają do picia kranówkę ze stuletniego wodociągu. Od "dziadków" dowiedziałem się że 10 lat temu kombinowali z nadgodzinami i nie płacili ZUSów od nich, aż sprawa trafiła do Sądu, zakończyła się na korzyść pracowników. Tacy to znawcy Kodeksu Pracy.

Konrad

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Idealnie nie jest nigdzie!

Kac Araba

A propos , ubrań roboczych. Właśnie mamy upały i wspaniale pracuje się w tych grubych flanelowych koszulach z barchanowym kołnierzem. Mamy 21 wiek, są już t-shirty , na lato byłyby jak znalazł. No oczywiście jak przyjdziesz w swojej koszulce masz po premii. A premia za niezawodność to jest 1200 brutto, przytulić to sobie można 832zł co i tak już jest dużo więcej niż poprzednio. Chwała właścicielowi bo to pewnie dzięki niemu, reszta tych "popychadeł" to sama na nic nie umie wpaść. Przydałby się też jakiś dodatek stażowy żeby młodych wiązać z zakładem, np od 5 roku stażu premia jednorazowa na wczasy pod gruszą. Lub coś innego, bo mydło i ręcznik to już chyba nikogo nie przyciągnie!

Arek

Idealnych firm nie ma ale wiem również , że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Anonim

Czy w zakładzie pracuje się na 3 zmiany

Obecny pracownik
@Anonim 10.07.2018 17:57

Witam Anonim,tak w Befaredzie robi się na trzy zmiany na hartownia,karuzeli,na centrach obróbczych,na pozostałych raczej na dwie ale są i takie maszyny co na jedną,np.tokarki manualne małe,spawalnia,montaż, niektóre stare frezary. Ale ogólnie musisz się nastawić na pracę zmianową. Ale z tego co czytam to chyba dobrze znasz ten zakład jak wiesz, że nawet ręczniki dają ????

Alicja

@Anonim Widzę, że jesteś bardzo zainteresowany pracą w firmie BEFARED. Czy już zatem złożyłeś swoją aplikację, a może masz to dopiero w planach? Jeśli nie uda Ci się uzyskać odpowiedzi na Twoje pytanie, to zawsze możesz skontaktować się z nimi bezpośrednio http://www.befared.com.pl/?pid=27 i dopytać. Informuj nas na bieżąco o rozwoju sytuacji.

Alicja

@anonim, czy firma BEFARED zapewnia swoim pracownikom, oprócz wynagrodzenia dodatkowe profity? Na przykład w postaci dofinansowania do karty sportowej lub dojazdy do pracy? Czy pracodawca oferuje swoim pracownikom pakiet socjalny? Odpowiedzi na te pytania, pomogą wielu osobom podjęcie decyzji o rozpoczęciu pracy w BEFARED.

Czarek

Jak sie pracuje? Warto aplikować?

cleo

174zł za cały rok!? Łał!

realista
@cleo 29.12.2016 15:54

łoł czemiaj się mistrzu zmianuwy co nawet wiedzy nie masz. tylko wudajesz polecenia a wiedzy 0. Pewnie Korwin

realista

ludzie jak ja w dziesiejszych czasach słysze że zaletą firmy jest to że płaci się zusy i że jest czysto to mam wrażenie że albo ktoś jest niepełnosprawny umusłowo albo jest ???? i to niech ktoś doda co chce .

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi ciekawostkami o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

anonymous

Polecam

Alicja

@krokodyl to forum ma służyć zarówno do dzielenia się opiniami przychylnymi względem danego pracodawcy jak i negatywnymi. Ważne, żeby były zgodne z regulaminem tego forum, nie zawierały bluźnierstw i pomówień. Cieszę się, że masz pozytywne odczucia wobec BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów. A czy posiadasz jakieś wieści na temat bieżących rekrutacji?

krokodyl

Nie wiem skąd tyle nieprzychylnych opini. Uważam że Befared to jeden z najlepszych pracodawców w regionie. W pracy panuje bardzo dobra atmosfera, zarobki są ok, warunki pracy dobre i coraz lepsze (hala jest w remoncie i z roku na rok lepiej wygląda), jest porządek, płace zawsze na czas, zusy zawsze popłacone. Ja nie wiem czego Wy ludzie sie czepiacie. Przecierz mamy wolny rynek, jak sie komuś nie podoba to niech zmieni prace a nie wylewa żali i swojej nieporadności pisząc złe opinie nt. tego zakładu.

Daniel

Tak narzekacie to może trzeba zmienić firmę? Pamiętajcie o jednym wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

Pogubieni
@Daniel 24.02.2018 17:51

No właśnie chcieliśmy zmienić pracę , ale okazało się że gdzie indziej wcale nie jest lepiej, no to zostajemy. Przepraszamy że z nas takie piz...y, i obiecujemy że będziemy pracować jeszcze lepiej.

qwert

Firma jest super. Kierownictwo super. A najważniejsze że zusy popłacone i nie kapie na głowę.

Ale jaja
@qwert 15.06.2014 18:47

Hahahabuhaha

antyobrabiator
@qwert 15.06.2014 18:47

Niestety nie kapie a leje bo dach przecieka po tanim remoncie !co do reszty szkoda zachodu lepiej od razu poszukać dobrej pracy bo tu to coś jak w stodole !!!!

adela
@qwert 15.06.2014 18:47

lizus

angelo
@qwert 15.06.2014 18:47

Ciekawe kto to pisał, czyżby z któryś z mistrzów??? Na pewno nie zwykły robol.

Szkoda

Pracowałem kiedyś w tym zakładzie i byłem z pracy bardzo zadowolony. Zarobki były jak dla mnie OK ale tak mi ta praca siadła że wypłata odeszła na drugi plan, z chęcią przychodziłem do pracy nawet na nadgodziny i wykonywałem swoje obowiązki najlepiej jak mogłem. Czułem że moja bezproblemowa praca jest doceniana i myślałem że długo tam popracuję. Niestety... bez żadnego wytłumaczenia zostałem zwolniony ? teraz z perspektywy czasu dochodzę do wniosku że chyba jednak to jak pracujesz jest na drugim miejscu a na pierwszym chyba się domyślacie.

Zostaw opinię o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów - Bielsko-biała

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów