BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Bielsko-biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 53 ocen.

Opinie o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Alicja
użytkownik zarejestrowany

W 2017 roku FRiM BEFARED S.A. obchodzi 140-lecie istnienia na rynku! Artykuł na ten temat możecie znaleźć pod linkiem: http://www.befared.com.pl/?pid=39&docid=82

cleo

174zł za cały rok!? Łał!

frezer

Święte słowa Realisto, dobrze że Zarząd ogłosił ferie świąteczne (ciekawe bo roboty od cholery!) 2 tygodnie i można coś dorobić. Dziś już idę na drugą zmianę do konkurencji, można jakieś kontakty podłapać. Nikt nie pisze konkretnie o zarobkach w Befaredzie; podstawa ile się wytarguje np.2500 brutto, do tego 20% premii uznaniowej o której lepiej zapomnieć, realnie ok.10%, wszystkie nadgodziny 50% ale liczone od gołej podstawy, nie razem z nadgodzinami. soboty do wybrania albo płatne 3 razy w roku na koniec okresu rozliczeniowego. Socjalne na świeta 2 razy w roku w zależności od dochodów na członka rodziny, maks. 490zł. Pod gruszę nie ma, ale jak cały rok nie chorujesz 300zł . W tym roku wypłacili też premię z zysku, ja miałem 250 godz. nadliczbowych i dostałem na rękę 174zł.

realista

bezrobocie na drugi rok ok 6% w skali kraju, w powiecie bielskim ok 3%. Befared sąsiaduje z paroma konkretnymi firmami między innymi avio i fiat, które też potrzebują i szukają fachowców.Czytałem że w IKEi min płaca od 17 roku to 20zł na godzine. Jak nie będą płacić no to zobaczą jak to sie skończy. No cóż teraz to pracodawcy będą szukać pracowników a nie jak do 2015r. pracownicy pracodawców. Skończyło się inwestowanie tylko w maszyny i infrastrukturę powoli największą wartością jak na zachodzie staną się ludzie i raczej nie liczyłbym tu na kolegów za wschodu bo sie przeliczą. Po pierwsze zachód zaczyna dawać vizy dla ukraińców gdzie zarobki są nieporównywalne po drugie ukrainiec też nie będzie tobić za damski h..j w tym śmiesznym kraiku bo coś z tego musi mieć. Stara gwardia roczniki lat 50tych pójdą na emerytury w ich miejsce wejdą roczniki 90 z całkiem innymi wymaganiami i oczekiwaniami oczywiście wyższymi. Jak ktoś myśli że gówniarz przyzwyczajony do jeżdzenia z rodzicami po zagranicach i balowania będze robić za 2tyś na reke to sie mocno przeliczy. Reasumując jak zakład nie będze racjonalnie płacić to jes po nim.

Karl

Tak wszyscy się zmywają do innych firm a zwłaszcza do Czech. Z takimi zarobkami co tam płacą to śmiech na sali.

Junilko 2016

Pracowałem w Befaredzie, może krótko, ale poznałem czym to pachnie. Pensja patykiem na wodzie pisana, premia niby do 20%,ale uznaniowa! Jak uznają tyle dadzą, przecież uznaniowa, praca w sobotę ale pieniązki dopiero w styczniu 2017. Skorzystałem z rady Obrabiatora i poszedłem do "małego prywaciarza" pensja spoko płatna już pierwszego, a sobota do ręki 250zł, muzyczka gra, robota idzie, Szef zadowolony, zupełnie inna atmosfera. Wszystko zależy od ludzi!

Emeryt Elekt

Co się dzieje z Befaredem? Jeszcze parę lat temu to była świetna firma w której pracowały całe rodziny! Gdybym był Prezesem ogłosiłbym konkurs wśród pracowników na stanowisko Szefa Produkcji, no nie ma na co już czekać, odwagi!

Lux
@Emeryt Elekt 21.10.2016, 18:42
Co się dzieje z Befaredem? Jeszcze parę lat temu to była świetna firma w której pracowały całe rodziny! Gdybym był Prezesem ogł...

Oj....Emerycie. Już nie wrócą tamte czasy, gdzie do pracy szło się z wielką przyjemnością, gdzie na urlopie człowiek o robocie myślał, gdzie była praca i dobre stosunki między pracownikami. Teraz robota prawie że na akord..... Żądza pieniądza.

OBRABIATOR

Ale wy brednie wypisujecie!!! Zapraszam do pracy u małego prywaciarza to zobaczycie lamusy jak może być naprawdę źle! Pensji przez miesiąc nie zobaczycie a jak już to podzielą na raty! Jak dostaniesz tysiąc do ręki to nie będziesz wiedział gdzie je najpierw wplacic żeby do następnej wypłaty przeżyć. Tu masz płacone zawsze na czas,jak robisz to masz premie i przynajmniej pod stołem nie płacą, traktują cię jak człowieka a nie jak cyborga do wynajęcia. Ty się lepiej baranie staraj bo czas pracowników trwać nie będzie wiecznie i w końcu wymienią cię na inny model. Atmosfera nie jest zła.Mistrzowie są ok. Kierownictwo też ,można z nimi po ludzku pogadać i co z tego że kierowniczka jest po jakimś stadium? Fredzlu jeden ona ma wiedzę większą o produkcji niż niejeden gość którego zatrudnia!

Baran, Lamus i Frędzel, czyli szary pracownik!
@OBRABIATOR 03.10.2016, 17:23
Ale wy brednie wypisujecie!!! Zapraszam do pracy u małego prywaciarza to zobaczycie lamusy jak może być naprawdę źle! Pensji pr...

Obrabiator, słoma ci ze szpilek wychodzi!

Mariusz

Nie polecam tej firmy, naprawdę szczerze. Zarobki słabe, duże wymogi i bałagan.

Józek na wózek

Byłem niedawno w tej firmie, była oferta na wózkowego, 2 zmiany, proponowali 2400. brutto. Dałem sobie spokój jak się dowiedziałem że wózkowy z wieloletnim stażem ma 200zł więcej, chyba ich popie... Co to za perspektywy?

plastyfikator

Drogi Januszku nie trzeba było szpanować norm i podkręcać parametry obrabiarki. Ja leciałem w kulki, miałem 80% wyrobienia, a teraz mam 170% i ślizgam się tak jak wcześniej.Jakieś przeliczniki mają dziwne, najważniejsze że Kierownik klepie mnie po plecach i premia sama leci do portfela.

januszek

Zarobki kiepskie, bo nie ma sprzedaży, płace w porównaniu do poprzedniego roku spadły o 20%. Z takim kierownictwem nic dziwnego, zastępca Szefa Produkcji została dziennikarka po policealnym studium.Szok, w załodze szok i niedowieżanie.Od stycznia tylko obcinają pensje, bałagan organizacyjny że hej, ludzie uciekają do innych firm albo na emerytury.Ciekawe że Redorze ten sam adres, ten sam właściciel, podobna produkcja, zupełnie inna atmosfera, płaca w porządku, co miesiąc premia.To i ludzie sie trzymają, a my mamy juz piątego prezesa a bida coraz większa. Brak woogóle jakiegoś systemu płacowego, wysługi lat, większej płacy za doświadczenie i fachowość. Można urobić się po pachy, a zarobisz tyle co leser na maszynie obok. Szkoda że do Redoru nie szukają pracowników bo sam chętnie bym przeszedł.

pracownik
@januszek 22.05.2016, 11:32
Zarobki kiepskie, bo nie ma sprzedaży, płace w porównaniu do poprzedniego roku spadły o 20%. Z takim kierownictwem nic dziwnego...

Dlaczego jest bałagan? Właśnie dlatego że jest już 5 prezes, nowy prezes, nowe zmiany . Jak na złość zawsze na niekorzyść pracownika.

Leser
@januszek 22.05.2016, 11:32
Zarobki kiepskie, bo nie ma sprzedaży, płace w porównaniu do poprzedniego roku spadły o 20%. Z takim kierownictwem nic dziwnego...

Januszku,moze ty się do tej roboty nie nadajesz po prostu?!A jak ci tam tak źle to czemu siedzisz tam tak długo,ze już piątego prezesa przeżyłeś? Jak mi coś nie pasuje to szukam innej roboty! Coś mi się wydaje,ze ty z tych narzekaczy jesteś co tylko tyle robić potrafią! Może cię nie doceniają bo się nie strasz a ten "leser" z miejsca obok poprostu się stara i robi a tylko w twoich oczach jest leserem bo swoją miarą innych mierzysz. Jak w tym Redorze jest tak super to się tam zatrudnij, tylko żeby się na tobie nie poznali. Wiesz wkurzaja mnie tacy ludzie co tylko narzekać potrafią ale żeby coś z tym zrobić to już za duży wysiłek bo w sumie dobrze jest jak jest ale se ponarzekam bo taka mam naturę a może kogoś lepszego od siebie zniechęce i nie przyjedzie do roboty bo jeszcze by mnie wygryzl!!! weź się Januszku do solidnej roboty to cię może ktoś w końcu doceni!!!

rafal

Kiedyś byłem tam na rozmowie na operatora CNC mam zdobyte doświadczenie na tych maszynach ale niestety nie na tym oprogramowaniu co tam było gość z którym rozmawiałem sympatyczny i konkretny jak powiedziałem że chce zarabiać na tamtą chwile 2400 to go przytkało i powiedział mi ze takiej kasy to nawet operatorzy z 10-letnim stażem w firmie tyle nie zarabiają

To ja

Hoefler ciekawe kto nastepny odejdzie pewnie znow bedzie wielkie zaskoczenie i niedowierzanie

Bmma

Brat jest kontrolerem i podobno 2200-2300 na rękę. Możliwe? Coś mało mi się wydaje.

Pucek
@Bmma 23.06.2014, 12:06
Brat jest kontrolerem i podobno 2200-2300 na rękę. Możliwe? Coś mało mi się wydaje.

Jak najbardziej możliwe. Kontrolerzy, technolodzy- zarabiają mniej od niektórych operatorów, ale i tych można na palcach góra dwóch rąk policzyć. Reszta tyra za grosze a nadgodzin już prawie wcale nie ma. Praca ciekawa i spokojna ale nie za te pieniądze.

sad_but_true

Spokojna praca za taką kasę to jest dobra dla kobiety. Mi by było wstyd w domu pokazać się z taką wypłatą.

qwert

Firma jest super. Kierownictwo super. A najważniejsze że zusy popłacone i nie kapie na głowę.

Flesz

Pozdrowienia dla Jacka M. Czas płynie tak szybko.

krzys

2400 brutto

pracownik

Strasznie kiepskie zarobki, nieład, masakryczne słabe bhp, także, wyeksploatowane, nie zadbane maszyny. Duże wymogi od pracownika,

pracownik

Marcin bez kultury - 2012-01-22 15:11:35 A ja pracuję uczciwie a kierownik mnie nie docenia :-( Ale mniejsza z tym kierownik jest jaki jest, i uważam iż nie ma powodu na niego narzekać. Co innego Można powiedzieć o kierowcy Skody który przejawia że tak powiem delikatnie brak minimalnych zasad kultury osobistej.Wielkie głupoty pan wypisuje.Bardzo słabe wynagrodzenie w stosunku do wymogów od pracownika...

lemur

Dobrze "Krzysiu" że poruszyłeś ten temat. Muszę się z tobą zgodzić, zamiast pracować uczciwie na odpowiednich parametrach lepiej obniżyć je na maxa a w zamian dostać nadgodziny, szkoda że ja tak nie mogę. Zazdroszczę ci.

Krzysiu

Ja tam sobie chwale pracę w tym zakładzie o ile można nazwać to co robię pracą. Mianowicie przychodzę sobie do zakładu załączam maszyne i idę poobgadywać kogo się da, przeważnie kierownika i dyrektorów. Na noce oczywiscie idę spać bo noc od tego jest. Oczywiscie za tak uczciwa pracę w nagrodę dostaję od kierownika nadgodziny a ludzie którzy pracują uczciwie w ciężkich warunkach mi zazdroszczą ale to mnie nie nachodzi.

Kriz

Operator - 2012-01-21 12:20:43 Firma Befared jest jedną z lepszych na podbeskidziu zarobki ok fundusz socjalny ok a negatywne opinie wypisują ludzie którzy sie zwolnili i niemają powrotuPrzynajmniej opinie tych zwolnionych i pracujących są obiektywne a nie kłamliwe jak słowa prezesunia i dyrka techniczka. Nieprawdacz prezesuniu czy dyrektorku.

Kriz

Z tymi zarobkami i perspektywami to się grubo mylisz. Zarobki kiepskie, perspektyw nie widać. Może za krótko pracujesz żeby wiedzieć jak się w tej firmie "kręci".

Marcin bez kultury

A ja pracuję uczciwie a kierownik mnie nie docenia :-( Ale mniejsza z tym kierownik jest jaki jest, i uważam iż nie ma powodu na niego narzekać. Co innego Można powiedzieć o kierowcy Skody który przejawia że tak powiem delikatnie brak minimalnych zasad kultury osobistej.

Operator

Firma Befared jest jedną z lepszych na podbeskidziu zarobki ok fundusz socjalny ok a negatywne opinie wypisują ludzie którzy sie zwolnili i niemają powrotu

Pracownik

Odnośnie Kierownika to nie każdy go lubi bo nie da sobie nasrać na głowe pozatym umie kogoś docenić jeśli ktoś pracuje uczciwie

Pracownik

Praca jest spoko zarobki dobre firma z perspektywami

Absolwent

Jak się pracuje w tej firmie ? Jak wyglądają zarobki na produkcji ?

yusuka

Odjebcie sie od''Betona'' są takie czasy że idioci robią karierę i jeżdzą tico

Normalny

Ciekawe kiedy wyrzucą kierownika Pawla ''betona''

si

obrabiarki typ: stare model: zajechane sterowanie: przeważnie ręczne

kris

A jakiego typu macie obrabiarki: tokarki, frezarki, slzifierki? Z jakim typem sterowania?

jeszcze pracownik

Chaos w firmie!!! Tryb pracy zależny od obrabiarki jaką się obsługuje. Od 1 do 3 zmianowego z weekendami. Zdecydowana większość maszyn jest stara i wyeksploatowana. Co do płacy, nie ma jasnego systemu wynagrodzeń. Bardzo słaby socjal. BHP na niskim poziomie.

anonim

zarobki Najgorsze w bielsku.( usunięte przez administratora )na rękę jako operator CNC ze stażem. I jak się coś zepsuje to trzeba płacić do trzech wysokości wypłaty.

gizmo

Proszę o jakąś opinie o firmie BEFARED Z góry dzięki !!!!! ;-)

anonim

Witam, Ile mżna u was zarobić oczywiście odpowiednio do stanowiska i przepracowanych lat - na jakich obrabiarkach pracujecie

anonim

Witam, prosze o opinię o zarobkach w firmie adekwatnie do zajmowanego stanowiska i przepracowanych lat. Ile dostaje pracownik na poczatku pracy w firmie. Proszę o podawanie stawek brutto (bez odliczeń) albo netto (na rękę). Ilu zmianowa praca, jaki klimat - pracownicy, szefostwo itp.

Zostaw opinię o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów - Bielsko-biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów