BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Bielsko-biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 56 ocen.

BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów
2 56 6 1

Opinie o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Alicja

@Zenek Trzeba przyznać, że masz bardzo ciekawe podejście to tej sprawy - nie wszyscy mogą się z nim zgodzić. Jaki masz staż pracy w BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów? Czy warunki współpracy, jakie oferuje ten pracodawca są na tyle atrakcyjne, iż warto jest tam aplikować?

Alicja

@Benedykt Wnioskuję, że jesteś zatrudniony w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów. Może zatem opisałbyś nam specyfikę pracy w tym miejscu? Zatrudniają tam ludzi bez większego doświadczenia zawodowego? Pamiętaj tylko, żeby na forum nie używać danych personalnych swoich współpracowników.

Tata

To ten Gustlik co kiedys przyjechal do Bielska z takim smiesznym dziadostwem na glowie tzw zolwikiem Marek spiepszaj dziadu

Indryda

I co Gustlik zostałeś wyczajony przykro mi ha ha

Benedykt

Najlepsze w tym wszystkim jest to jakby z pracy odszedł Piotrek W,Bin Laden,Młody Car to w tym zakładzie brak frezerów ja już pomału szukam pracy bo jak w przyszłym roku odejdzie jeszcze paru emerytów to już totalna klapa będzie

realista
@Benedykt 28.08.2018 17:57

Nie odejdą bo (przepraszam że to napisze, bo lubie tych chłopaków i innych) są oraniczeni i brak im j.a.j i po za tym zakładem świata nie widzą. Frezerzy z ich umiejętnościami wyciągają 30-35zł/brutto o czym Oni pojęcia nie mają.A beton (samozwańczy mega inteligent), pan z wąsikiem robią Ich i im podobnych w bambuko. Swoją drogą takie są prawa natury - w tym przypadku bardziej inteligętny d.yma głupszego i tyle w temacie. Każdy ma swój rozum, swoją wolę i jak to beton na każdym spotkaniu powtarza z tym swoim ironicznym uśmieszkiem na twarzy"nikt nikogo tutaj nie trzyma na siłe" i "jak sie nie podoba to wiadomo gdzie są drzwi". Także wolna Wasza wola a pracodawce uważam za sprytnego i nigdy nie napisze że nie jest uczciwy bo warunki pracy zgodnie z umową są jasne i przejrzyste.

adele
@Benedykt 28.08.2018 17:57

Jeżeli chcecie popaść w kompletną biedę, to zapraszam do Befaredu, tam słabo płacą. Wypłata to żenada, szkoda co mówić.

Ble Ble
@realista 30.08.2018 20:23

Skąd wiesz Gustlik ha ha przestań siedzieć na telefonie na 2 zmianie i wypisywać głupoty może chłopaki mają tyle albo wiecej pozdrowienia dla rejestracji KWA

Alicja

@Konrad Każdy stawia inne oczekiwania względem pracodawcy - być może stąd biorą się tak różnorodne opinie. Może sam posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie BEFARED i zechciałbyś się nimi z nami podzielić? Zachęcam Cię do tego. @Adele Przykro mi, że Twoja współpraca z tym pracodawcą nie przebiegła pomyślnie. Czy problem tkwi jedynie w kwestii wynagrodzenia, a może chodzi Ci o coś więcej?

anonim

Firma Befared jet bardzo rzetelnym pracodawcą. Zapewnia swoim pracownikom bardzo dogodne warunki pracy. Zakład świeci czystością, przestrzegane są przepisy BHP (pracownicy mają przyzwoitą odzież ochronną, dostają nawet mydło i ręczniki). Nie każdy pracodawca zapewnia tak przyzwoite warunki. Atmosfera w pracy jest bardzo dobra, kierownictwo wymagające ale bardzo pomocne i przyjaźnie nastawione do pracowników o czym świadczy to że wielu pracowników od wielu (nawet kilkudziesięciu) lat związanych jest z tym zakładem i wiążą z nim dalszą przyszłość. Firma się rozwija (park maszynowy i infrastruktura) co daje dobre perspektywy na kolejne lata dla zakładu jak i samych pracowników.

Adele
@anonim 27.06.2018 18:18

Co za bzdura, pracuję w firmie kilka lat i uważam, że jest w niej jedno wielkie dziadostwo. Zaczynam szukać nowej pracy. Za te pieniądze niech kierownictwo samo pracuje.

Wiewiór
@Adele 11.08.2018 14:10

Masz rację, też pracuję już kilkanaście lat i bałagan jest coraz większy. Brak jasnego systemu wynagrodzeń, brak stażowego, premię to ci obetną bo taki mają kaprys, bez żadnego tłumaczenia. Płaca na pewno nie zależy od jakości i wydajności pracy. Po starych wpisach pracowników widać że taka sytuacja jest od kilku lat!!! No i gdzie oni kupią koszulki na lato, jak zamiast wody mineralnej dają do picia kranówkę ze stuletniego wodociągu. Od "dziadków" dowiedziałem się że 10 lat temu kombinowali z nadgodzinami i nie płacili ZUSów od nich, aż sprawa trafiła do Sądu, zakończyła się na korzyść pracowników. Tacy to znawcy Kodeksu Pracy.

Bronek

Pan zostanie dłużej bo pilna robota, pan przyjdzie w sobotę bo pracowników mało i sezon urlopowy. Nie miałem braków, za to nadgodziny, przyszła wypłata i co znowu po premii, ja już dziękuję i przestrzegam innych przed tą firmą, dużo obiecują a realia są inne. Czasem już myślę że to celowe nękanie, tylko komu zależy żeby rozdupcyć ten zakład? Kret z konkurencji...?

Realista
@Bronek 10.08.2018 19:43

Po premi po premi. A kto kazał Ci robić nadgodziny? Chyba nie powiesz mi że ktoś Cie do tego zmuszał ? Przecierz wiadomo że jak robiłeś nadgodziny to swoje już zarobiłeś i premia Ci sie nie należy. Pracujesz tam długo ? nie wiesz o tym ? Nigdy Was nie zastanawiał system premiowania ? niby 20%, komuś coś biorą i co dzieje sie z tą kasą ? kto te odpady premiowe konsumuje? proszę sie dobrze nad tym zastanowić. Wszędzie w normalnych firmach jest pula premiowa czyli jak np. pan waldek i juzek mają po 20% premi czyli razem 40%. To jak panu juzkowi szefu da 15% to panu waldkowi daje 25% - suma sie zgadza. W Befaredzie jest tak że da juzkowi 15% waldkowi 15% a 10% bierze do swojej łapy czyli z puli 40% na dwóch pracowników 10% idzie w h... .Ludzie myślcie !!!!

Zenek
@Bronek 10.08.2018 19:43

Po co sapiesz o premi przy najmniej możesz se na nockach wyspać haha, gdzie ci będzie tak dobrze ze za spanie płacą, śmiech na sali jak to kiedyś ktoś powiedział

Konrad

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Idealnie nie jest nigdzie!

Kac Araba

A propos , ubrań roboczych. Właśnie mamy upały i wspaniale pracuje się w tych grubych flanelowych koszulach z barchanowym kołnierzem. Mamy 21 wiek, są już t-shirty , na lato byłyby jak znalazł. No oczywiście jak przyjdziesz w swojej koszulce masz po premii. A premia za niezawodność to jest 1200 brutto, przytulić to sobie można 832zł co i tak już jest dużo więcej niż poprzednio. Chwała właścicielowi bo to pewnie dzięki niemu, reszta tych "popychadeł" to sama na nic nie umie wpaść. Przydałby się też jakiś dodatek stażowy żeby młodych wiązać z zakładem, np od 5 roku stażu premia jednorazowa na wczasy pod gruszą. Lub coś innego, bo mydło i ręcznik to już chyba nikogo nie przyciągnie!

Arek

Idealnych firm nie ma ale wiem również , że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

ALFIK

W Befaredzie nie jest źle,pracuje się w miarę.Roboty dużo ale teraz pewnie większość firm tak ma, przynajmniej nadgodziny wpadają. Jak nie idziesz na L4 to przytulisz 1200 na rok.Podwyzki też już trochę częściej są. W sumie atmosfera jest ok. Szkoda tylko że co poniektórzy majstrowie mają swoich ulubieńców a pan Paweł kierownik też i niektórzy są pod ochroną a inni muszą się wykazać,na szczęście ja mam super majstra,nie piszę którego bo będzie mnie łatwo namierzyć,ale życzę wszystkim takiego majstra co i zagada i człowieka zrozumie,od kiedy do niego trafiłem to i premię dostaje i podwyzke właśnie dostałem. Ja tam nie narzekam, kiedyś poszedłem na próbę do innego pracodawcy i po trzech dniach miałem dość i cieszyłem się że nie dałem wypowiedzenia bo bym wyszedł na tym kiepsko. Dobrze ktoś napisał że dobrze tam gdzie nas nie ma. Cudów nie ma ale przyzwoicie jest i płacą coraz lepiej. Ja jestem w sumie zadowolony muszę przyznać tak na serio

JATAMNIEWIEM
@ALFIK 19.07.2018 18:44

No ale chyba nie jesteś u Korwina? Bo to co piszesz to raczej nie realne u niego

Smaczny kąsek
@ALFIK 19.07.2018 18:44

Stary ty masz GPS wszczepiony i już cię namierzyli zapomnij o premi i podwyżce przez następne 10 lat,oni o nas wszystko wiedzą... O właśnie pierdnoles

Nie wychylaj się
@ALFIK 19.07.2018 18:44

Czekaj,wróci kierownik ,,B,, z urlopu to ci te przywileje cofnie za to co o nim napisałeś

?
@Nie wychylaj się 19.07.2018 19:09

Który to kierownik,,B,,chyba za krótko tam robię

REALMAN
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

?
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

REALMAN
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

REALMAN
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

realman
@? 19.07.2018 19:13

Popytaj kolegów

Realmann
@? 19.07.2018 19:13

Zapytaj się np.Dziadka to ci powie

XYZ
@? 19.07.2018 19:13

Chyba za krótko jak tego nie wiesz, popytaj kolegów, Dziadka spytaj

Doradca młodego operatora
@? 19.07.2018 19:13

No chyba,wszyscy znają naszego kochanego kierownika Ogarnij się mlody bo zginiesz marnie

Anonim

Czy w zakładzie pracuje się na 3 zmiany

Obecny pracownik
@Anonim 10.07.2018 17:57

Witam Anonim,tak w Befaredzie robi się na trzy zmiany na hartownia,karuzeli,na centrach obróbczych,na pozostałych raczej na dwie ale są i takie maszyny co na jedną,np.tokarki manualne małe,spawalnia,montaż, niektóre stare frezary. Ale ogólnie musisz się nastawić na pracę zmianową. Ale z tego co czytam to chyba dobrze znasz ten zakład jak wiesz, że nawet ręczniki dają ????

Alicja

@Anonim Widzę, że jesteś bardzo zainteresowany pracą w firmie BEFARED. Czy już zatem złożyłeś swoją aplikację, a może masz to dopiero w planach? Jeśli nie uda Ci się uzyskać odpowiedzi na Twoje pytanie, to zawsze możesz skontaktować się z nimi bezpośrednio http://www.befared.com.pl/?pid=27 i dopytać. Informuj nas na bieżąco o rozwoju sytuacji.

Alicja

@anonim, czy firma BEFARED zapewnia swoim pracownikom, oprócz wynagrodzenia dodatkowe profity? Na przykład w postaci dofinansowania do karty sportowej lub dojazdy do pracy? Czy pracodawca oferuje swoim pracownikom pakiet socjalny? Odpowiedzi na te pytania, pomogą wielu osobom podjęcie decyzji o rozpoczęciu pracy w BEFARED.

Czarek

Jak sie pracuje? Warto aplikować?

cleo

174zł za cały rok!? Łał!

realista
@cleo 29.12.2016 15:54

łoł czemiaj się mistrzu zmianuwy co nawet wiedzy nie masz. tylko wudajesz polecenia a wiedzy 0. Pewnie Korwin

realista

ludzie jak ja w dziesiejszych czasach słysze że zaletą firmy jest to że płaci się zusy i że jest czysto to mam wrażenie że albo ktoś jest niepełnosprawny umusłowo albo jest ???? i to niech ktoś doda co chce .

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi ciekawostkami o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

anonymous

Polecam

Alicja

@krokodyl to forum ma służyć zarówno do dzielenia się opiniami przychylnymi względem danego pracodawcy jak i negatywnymi. Ważne, żeby były zgodne z regulaminem tego forum, nie zawierały bluźnierstw i pomówień. Cieszę się, że masz pozytywne odczucia wobec BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów. A czy posiadasz jakieś wieści na temat bieżących rekrutacji?

krokodyl

Nie wiem skąd tyle nieprzychylnych opini. Uważam że Befared to jeden z najlepszych pracodawców w regionie. W pracy panuje bardzo dobra atmosfera, zarobki są ok, warunki pracy dobre i coraz lepsze (hala jest w remoncie i z roku na rok lepiej wygląda), jest porządek, płace zawsze na czas, zusy zawsze popłacone. Ja nie wiem czego Wy ludzie sie czepiacie. Przecierz mamy wolny rynek, jak sie komuś nie podoba to niech zmieni prace a nie wylewa żali i swojej nieporadności pisząc złe opinie nt. tego zakładu.

Daniel

Tak narzekacie to może trzeba zmienić firmę? Pamiętajcie o jednym wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

Pogubieni
@Daniel 24.02.2018 17:51

No właśnie chcieliśmy zmienić pracę , ale okazało się że gdzie indziej wcale nie jest lepiej, no to zostajemy. Przepraszamy że z nas takie piz...y, i obiecujemy że będziemy pracować jeszcze lepiej.

qwert

Firma jest super. Kierownictwo super. A najważniejsze że zusy popłacone i nie kapie na głowę.

Ale jaja
@qwert 15.06.2014 18:47

Hahahabuhaha

antyobrabiator
@qwert 15.06.2014 18:47

Niestety nie kapie a leje bo dach przecieka po tanim remoncie !co do reszty szkoda zachodu lepiej od razu poszukać dobrej pracy bo tu to coś jak w stodole !!!!

adela
@qwert 15.06.2014 18:47

lizus

angelo
@qwert 15.06.2014 18:47

Ciekawe kto to pisał, czyżby z któryś z mistrzów??? Na pewno nie zwykły robol.

Szkoda

Pracowałem kiedyś w tym zakładzie i byłem z pracy bardzo zadowolony. Zarobki były jak dla mnie OK ale tak mi ta praca siadła że wypłata odeszła na drugi plan, z chęcią przychodziłem do pracy nawet na nadgodziny i wykonywałem swoje obowiązki najlepiej jak mogłem. Czułem że moja bezproblemowa praca jest doceniana i myślałem że długo tam popracuję. Niestety... bez żadnego wytłumaczenia zostałem zwolniony ? teraz z perspektywy czasu dochodzę do wniosku że chyba jednak to jak pracujesz jest na drugim miejscu a na pierwszym chyba się domyślacie.

anonymous

Czy ktoś może wypowiedzieć się jakie są realne zarobki operatorów maszyn cnc, tokarzy cnc w tej firmie oczywiście którzy samodzielnie programują z pulpitu na podstawie rysunku technicznego ?

NoNiestety
@anonymous 22.01.2018 07:15

2200-2400 brutto na start. Po pol roku 2700 a potem juz co laska i co 2 lata mozesz wnioskowac o podwyzke.

?
@anonymous 22.01.2018 07:15

Ja Ci mogę napisać jakie zarobki ma Tokarz CNC - takie sobie !

oceniajcie na jednej stronie

https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,464029

oceniajcie na jednej stronie

https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,464029

Gsr

Kiepskie zarobki ale atmosfera ok praca tez

Góral
@Gsr 13.01.2018 17:53

Atmosfera ok - chyba na zewnątrz ?!

Frezer

Najlepszą opinią o tej firmie, atmosferze w pracy, zarobkach, stosunku do pracownika jest liczba ofert pracy na stronie Befaredu, na dzień dzisiejszy 10, bez komentarza ! ! !

Zostaw opinię o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów - Bielsko-biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów