BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Bielsko-biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 56 ocen.

BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów
2 56

Opinie o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Czarek

Jak sie pracuje? Warto aplikować?

   
realista

ludzie jak ja w dziesiejszych czasach słysze że zaletą firmy jest to że płaci się zusy i że jest czysto to mam wrażenie że albo ktoś jest niepełnosprawny umusłowo albo jest ???? i to niech ktoś doda co chce .

   
Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi ciekawostkami o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

   
anonymous

Polecam

   
Alicja

@krokodyl to forum ma służyć zarówno do dzielenia się opiniami przychylnymi względem danego pracodawcy jak i negatywnymi. Ważne, żeby były zgodne z regulaminem tego forum, nie zawierały bluźnierstw i pomówień. Cieszę się, że masz pozytywne odczucia wobec BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów. A czy posiadasz jakieś wieści na temat bieżących rekrutacji?

   
krokodyl

Nie wiem skąd tyle nieprzychylnych opini. Uważam że Befared to jeden z najlepszych pracodawców w regionie. W pracy panuje bardzo dobra atmosfera, zarobki są ok, warunki pracy dobre i coraz lepsze (hala jest w remoncie i z roku na rok lepiej wygląda), jest porządek, płace zawsze na czas, zusy zawsze popłacone. Ja nie wiem czego Wy ludzie sie czepiacie. Przecierz mamy wolny rynek, jak sie komuś nie podoba to niech zmieni prace a nie wylewa żali i swojej nieporadności pisząc złe opinie nt. tego zakładu.

   
Daniel

Tak narzekacie to może trzeba zmienić firmę? Pamiętajcie o jednym wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

   
Pogubieni
@Daniel 24.02.2018 17:51

No właśnie chcieliśmy zmienić pracę , ale okazało się że gdzie indziej wcale nie jest lepiej, no to zostajemy. Przepraszamy że z nas takie piz...y, i obiecujemy że będziemy pracować jeszcze lepiej.

   
qwert

Firma jest super. Kierownictwo super. A najważniejsze że zusy popłacone i nie kapie na głowę.

   
angelo
@qwert 15.06.2014 18:47

Ciekawe kto to pisał, czyżby z któryś z mistrzów??? Na pewno nie zwykły robol.

   
Szkoda

Pracowałem kiedyś w tym zakładzie i byłem z pracy bardzo zadowolony. Zarobki były jak dla mnie OK ale tak mi ta praca siadła że wypłata odeszła na drugi plan, z chęcią przychodziłem do pracy nawet na nadgodziny i wykonywałem swoje obowiązki najlepiej jak mogłem. Czułem że moja bezproblemowa praca jest doceniana i myślałem że długo tam popracuję. Niestety... bez żadnego wytłumaczenia zostałem zwolniony ? teraz z perspektywy czasu dochodzę do wniosku że chyba jednak to jak pracujesz jest na drugim miejscu a na pierwszym chyba się domyślacie.

   
anonymous

Czy ktoś może wypowiedzieć się jakie są realne zarobki operatorów maszyn cnc, tokarzy cnc w tej firmie oczywiście którzy samodzielnie programują z pulpitu na podstawie rysunku technicznego ?

   
?
@anonymous 22.01.2018 07:15

Ja Ci mogę napisać jakie zarobki ma Tokarz CNC - takie sobie !

   
oceniajcie na jednej stronie

https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,464029

   
oceniajcie na jednej stronie

https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,464029

   
Gsr

Kiepskie zarobki ale atmosfera ok praca tez

   
Góral
@Gsr 13.01.2018 17:53

Atmosfera ok - chyba na zewnątrz ?!

   
Frezer

Najlepszą opinią o tej firmie, atmosferze w pracy, zarobkach, stosunku do pracownika jest liczba ofert pracy na stronie Befaredu, na dzień dzisiejszy 10, bez komentarza ! ! !

   
NoNiestety

Wszyscy uciekaja :) Mlodziaki przychodza dostaja po 2000-2300 brutto na przyuczenie. Max zostaja na 5 miesiecy i jak tylko sie poducza fachu uciekaja do lepszych zakladow. Wszyscy mysla ze trafili Jelenia ale malo glupich ludzi przychodzi do pracy za takie pieniadze gdzie po 2 latach stawka klaruje sie w granicach max 2700-800 brutto. Placa marna a wymagania jak do NASA ;) Podwyzek zakladowych dla wszystkich nie ma i nie bedzie. Kwitujac wszystko mozna to ujac tak... „Panie... Co za Bida... Co za Slums”

   
Kinga

Jakie dodatki socjalne są w firmie, piszecie mało o tych sprawach.

   
Noe
@Kinga 05.11.2017 16:07

Nie ma żadnych !!!

   
frezer

Święte słowa Realisto, dobrze że Zarząd ogłosił ferie świąteczne (ciekawe bo roboty od cholery!) 2 tygodnie i można coś dorobić. Dziś już idę na drugą zmianę do konkurencji, można jakieś kontakty podłapać. Nikt nie pisze konkretnie o zarobkach w Befaredzie; podstawa ile się wytarguje np.2500 brutto, do tego 20% premii uznaniowej o której lepiej zapomnieć, realnie ok.10%, wszystkie nadgodziny 50% ale liczone od gołej podstawy, nie razem z nadgodzinami. soboty do wybrania albo płatne 3 razy w roku na koniec okresu rozliczeniowego. Socjalne na świeta 2 razy w roku w zależności od dochodów na członka rodziny, maks. 490zł. Pod gruszę nie ma, ale jak cały rok nie chorujesz 300zł . W tym roku wypłacili też premię z zysku, ja miałem 250 godz. nadliczbowych i dostałem na rękę 174zł.

   
Xxx
@BMMA 01.11.2017 16:07

Nie

   
Alicja

W 2017 roku FRiM BEFARED S.A. obchodzi 140-lecie istnienia na rynku! Artykuł na ten temat możecie znaleźć pod linkiem: http://www.befared.com.pl/?pid=39&docid=82

   
cleo

174zł za cały rok!? Łał!

   
realista
@cleo 29.12.2016 15:54

łoł czemiaj się mistrzu zmianuwy co nawet wiedzy nie masz. tylko wudajesz polecenia a wiedzy 0. Pewnie Korwin

   
realista

bezrobocie na drugi rok ok 6% w skali kraju, w powiecie bielskim ok 3%. Befared sąsiaduje z paroma konkretnymi firmami między innymi avio i fiat, które też potrzebują i szukają fachowców.Czytałem że w IKEi min płaca od 17 roku to 20zł na godzine. Jak nie będą płacić no to zobaczą jak to sie skończy. No cóż teraz to pracodawcy będą szukać pracowników a nie jak do 2015r. pracownicy pracodawców. Skończyło się inwestowanie tylko w maszyny i infrastrukturę powoli największą wartością jak na zachodzie staną się ludzie i raczej nie liczyłbym tu na kolegów za wschodu bo sie przeliczą. Po pierwsze zachód zaczyna dawać vizy dla ukraińców gdzie zarobki są nieporównywalne po drugie ukrainiec też nie będzie tobić za damski h..j w tym śmiesznym kraiku bo coś z tego musi mieć. Stara gwardia roczniki lat 50tych pójdą na emerytury w ich miejsce wejdą roczniki 90 z całkiem innymi wymaganiami i oczekiwaniami oczywiście wyższymi. Jak ktoś myśli że gówniarz przyzwyczajony do jeżdzenia z rodzicami po zagranicach i balowania będze robić za 2tyś na reke to sie mocno przeliczy. Reasumując jak zakład nie będze racjonalnie płacić to jes po nim.

   
Karl

Tak wszyscy się zmywają do innych firm a zwłaszcza do Czech. Z takimi zarobkami co tam płacą to śmiech na sali.

   
Junilko 2016

Pracowałem w Befaredzie, może krótko, ale poznałem czym to pachnie. Pensja patykiem na wodzie pisana, premia niby do 20%,ale uznaniowa! Jak uznają tyle dadzą, przecież uznaniowa, praca w sobotę ale pieniązki dopiero w styczniu 2017. Skorzystałem z rady Obrabiatora i poszedłem do "małego prywaciarza" pensja spoko płatna już pierwszego, a sobota do ręki 250zł, muzyczka gra, robota idzie, Szef zadowolony, zupełnie inna atmosfera. Wszystko zależy od ludzi!

   
Emeryt Elekt

Co się dzieje z Befaredem? Jeszcze parę lat temu to była świetna firma w której pracowały całe rodziny! Gdybym był Prezesem ogłosiłbym konkurs wśród pracowników na stanowisko Szefa Produkcji, no nie ma na co już czekać, odwagi!

   
Lux
@Emeryt Elekt 21.10.2016 18:42

Oj....Emerycie. Już nie wrócą tamte czasy, gdzie do pracy szło się z wielką przyjemnością, gdzie na urlopie człowiek o robocie myślał, gdzie była praca i dobre stosunki między pracownikami. Teraz robota prawie że na akord..... Żądza pieniądza.

   
OBRABIATOR

Ale wy brednie wypisujecie!!! Zapraszam do pracy u małego prywaciarza to zobaczycie lamusy jak może być naprawdę źle! Pensji przez miesiąc nie zobaczycie a jak już to podzielą na raty! Jak dostaniesz tysiąc do ręki to nie będziesz wiedział gdzie je najpierw wplacic żeby do następnej wypłaty przeżyć. Tu masz płacone zawsze na czas,jak robisz to masz premie i przynajmniej pod stołem nie płacą, traktują cię jak człowieka a nie jak cyborga do wynajęcia. Ty się lepiej baranie staraj bo czas pracowników trwać nie będzie wiecznie i w końcu wymienią cię na inny model. Atmosfera nie jest zła.Mistrzowie są ok. Kierownictwo też ,można z nimi po ludzku pogadać i co z tego że kierowniczka jest po jakimś stadium? Fredzlu jeden ona ma wiedzę większą o produkcji niż niejeden gość którego zatrudnia!

   
Baran, Lamus i Frędzel, czyli szary pracownik!
@OBRABIATOR 03.10.2016 17:23

Obrabiator, słoma ci ze szpilek wychodzi!

   
Mariusz

Nie polecam tej firmy, naprawdę szczerze. Zarobki słabe, duże wymogi i bałagan.

   
Józek na wózek

Byłem niedawno w tej firmie, była oferta na wózkowego, 2 zmiany, proponowali 2400. brutto. Dałem sobie spokój jak się dowiedziałem że wózkowy z wieloletnim stażem ma 200zł więcej, chyba ich popie... Co to za perspektywy?

   
plastyfikator

Drogi Januszku nie trzeba było szpanować norm i podkręcać parametry obrabiarki. Ja leciałem w kulki, miałem 80% wyrobienia, a teraz mam 170% i ślizgam się tak jak wcześniej.Jakieś przeliczniki mają dziwne, najważniejsze że Kierownik klepie mnie po plecach i premia sama leci do portfela.

   
januszek

Zarobki kiepskie, bo nie ma sprzedaży, płace w porównaniu do poprzedniego roku spadły o 20%. Z takim kierownictwem nic dziwnego, zastępca Szefa Produkcji została dziennikarka po policealnym studium.Szok, w załodze szok i niedowieżanie.Od stycznia tylko obcinają pensje, bałagan organizacyjny że hej, ludzie uciekają do innych firm albo na emerytury.Ciekawe że Redorze ten sam adres, ten sam właściciel, podobna produkcja, zupełnie inna atmosfera, płaca w porządku, co miesiąc premia.To i ludzie sie trzymają, a my mamy juz piątego prezesa a bida coraz większa. Brak woogóle jakiegoś systemu płacowego, wysługi lat, większej płacy za doświadczenie i fachowość. Można urobić się po pachy, a zarobisz tyle co leser na maszynie obok. Szkoda że do Redoru nie szukają pracowników bo sam chętnie bym przeszedł.

   
Leser
@januszek 22.05.2016 11:32

Januszku,moze ty się do tej roboty nie nadajesz po prostu?!A jak ci tam tak źle to czemu siedzisz tam tak długo,ze już piątego prezesa przeżyłeś? Jak mi coś nie pasuje to szukam innej roboty! Coś mi się wydaje,ze ty z tych narzekaczy jesteś co tylko tyle robić potrafią! Może cię nie doceniają bo się nie strasz a ten "leser" z miejsca obok poprostu się stara i robi a tylko w twoich oczach jest leserem bo swoją miarą innych mierzysz. Jak w tym Redorze jest tak super to się tam zatrudnij, tylko żeby się na tobie nie poznali. Wiesz wkurzaja mnie tacy ludzie co tylko narzekać potrafią ale żeby coś z tym zrobić to już za duży wysiłek bo w sumie dobrze jest jak jest ale se ponarzekam bo taka mam naturę a może kogoś lepszego od siebie zniechęce i nie przyjedzie do roboty bo jeszcze by mnie wygryzl!!! weź się Januszku do solidnej roboty to cię może ktoś w końcu doceni!!!

   
rafal

Kiedyś byłem tam na rozmowie na operatora CNC mam zdobyte doświadczenie na tych maszynach ale niestety nie na tym oprogramowaniu co tam było gość z którym rozmawiałem sympatyczny i konkretny jak powiedziałem że chce zarabiać na tamtą chwile 2400 to go przytkało i powiedział mi ze takiej kasy to nawet operatorzy z 10-letnim stażem w firmie tyle nie zarabiają

   
To ja

Hoefler ciekawe kto nastepny odejdzie pewnie znow bedzie wielkie zaskoczenie i niedowierzanie

   

Zostaw opinię o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów - Bielsko-biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów