Opinie o MOKATE Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOKATE Sp. z o.o.

kronini
użytkownik zarejestrowany

@bella jeśli szukasz ofert to na ich stronie są, natomiast jeśli chodzi o produkty to najważniejszym jest przysłowiowe "mokate kapuczino", bardzo smaczne i delikatne.

tadziu

Witam serdecznie,ciesze się bardzo ze ktoś wreszcie podjął decyzje o zabraniu z obsługi IPH I SPH Piotrów i Pawłów,powinni zabrać jeszcze Delikatesy Centrum i Stokrotki a także podhurty,jeśli ktoś pracuje na detalu to niech pokaże uczciwie ile sprzedaje na detalu ...od podhurtow są osoby,które robią to świetnie.pozdrawiam DKK

pracownik
@tadziu 16.01.2016, 18:13
Witam serdecznie,ciesze się bardzo ze ktoś wreszcie podjął decyzje o zabraniu z obsługi IPH I SPH Piotrów i Pawłów,powinni zabr...

Masz racje:-)

onat
użytkownik zarejestrowany

takich rzeczy dowiesz sie na rekrutacji tylko musisz pierw aplikowac, ale podejrzewam,że pewnie warunki sa korzystne to najbardzeiej zna firma w polsce głownie z produktów kaw cappucino i innyc produktów,wiec ceniac sobie renome cenia i pracownikow

arystoteles
użytkownik zarejestrowany

@Gumią spory masz staż tam, czyli nie taki diabeł straszny jak go malują ;) sam chciałem startować na product managera w żorach. firma prestiżowa,ponad 25 lat na rynku,ale nie piszą czy oferują umowę o pracę.

Gumią

W Mokate średnio co 7 miesięcy szukają , tak że masz szanse. Ja tam pracowałem ponad 10 lat na stanowisku P.H.

bella
@Gumią 11.01.2016, 20:27
W Mokate średnio co 7 miesięcy szukają , tak że masz szanse. Ja tam pracowałem ponad 10 lat na stanowisku P.H....

Gumią- może jakieś podsumowanie byś napisał o pracy jak ci się pracowało, ile godzin dziennie?,pewnie wiele osób poszukujących pracy było by ciekawych rzetelnej opinie pracownika z takim stażem, pozdrawiam.

kjhb
użytkownik zarejestrowany

no widze ze juz niestety nie ma od nich tych ofert pracy widocznie szybko kogos znalezli a szkoda ze nie zdazylem do nich aplikowac na stanowsiko produckt manager

skal
użytkownik zarejestrowany

Może rzeczywiście nie wygląda to zbyt radośnie, ale rozumiem, że na takim stanowisku managerskim można liczyć na 4000 na rękę. W regionie tyle płacą.

mhum
użytkownik zarejestrowany

@onat super, że zapewniają narzędzia pracy a przy specjaliście ds. marketingu określili że wymagają również wyższego wykształcenia i dobrej znajomości angielskiego.

olo

po godz 17 sa godziny prywatne i w weekendy i dni wolne wtedy firma wystawi ci fa za jazde ch autem jesli gdzies pojedziesz, powiem tak jesli ktos nie ma pracy to niech idzie do mokate, jesli ma dobra prace to niech sie zastanowi 150razy wolny wybor i otwarte karty, szalu tu nie mamy

onat
użytkownik zarejestrowany

@olo, przeciez oferuja niebedne narzedzia pracy, komputer auto słuzbowe, przeciez przedstawiciel nie bedzie jezdzil swoim prywatnym i to za swoja kase tankował jeszcze.

olo

O ajim zwrocie za paliweo ty mowisz?jak jezdzisz prywatnie to jeszcze firma ci wystawi fakture i masz ja zaplacic

yolo

Jak tak przeglądam te wszystkie oferty pracy(nie tylko w tej firmie) i widzę jakie mają nieraz wymagania,a ile płacą to dochodzę do wniosku że chyba czas z tego grajdoła wyjeżdżać,spakować manele i goodbye.Po 10-ciu latach pracy oferują mniej niż zarabiałem na początku mojej kariery zawodowej. I to takie niby prężne i renomowane firmy a płace żałosne.A ludzie mają za 1300 rodzinę utrzymać,pracując najlepiej po 12 h na dobe. I jak ktoś szuka pracy a nie ma znajomści to doskonale wie o czym mówię. Juz mnie wkór**a cały ten kraj

do lukas

Ile pracowałeś czasu, czym sie zajmowałeś, i skoro tak pozytywnie się wypowiadasz to dlaczemu się zwolniłeś? Lukas

pracownik10

Witam nie polecam tej firmy ogolnie wyzysk pracownikow pracuja za trzech nie patrza na jakosc produktu tylko na ilosc palet bo za to maja placone!!!!!!!brak rozwoju w firmie najnizsza płaca 1300 jezeli chcesz miec 2000 na produkcji to 4 dni wekendowe musisz zrobic kregosłup siada !!!!NIE POLECAM (usunięte przez administratora) NOMBER ŁAN!!!

janek

jest super ..jest super ..wiec o co ci chodzi

pracownik

to skladaj na co czekasz skoro jest tak swietni to po co zachwalasz ludzie powinni sami pchac sie okanmi i drzwiami

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

wyga

Za malo placa:-)dlatego pracuje gdzie indziej:-)

ph

witam, dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna do Firmy Mokate na ph na Wielkopolske. Nie wiem jak wygladaja zarobki. Ktoś podpowie? Dodatkowo rozmawiałem z przedstawicielką mówi, że nie poleca. Dodatkowo dowiedziałem się że kierowniczka na Wielkopolsce pracuje razem z siostrą, która ciągle robi niespodziewanie plany sprzedażowe choć jest podobno bardzo ciężko. Podobno jakieś dziwne układy? Czy to prawda i czy warto mi jechać na rozmowe?

pracownik
@ela 05.08.2015, 22:57
Masz dobre informacje, 2000brutto na umowie podstawy i auto bez klimy biper t en upal, zero jazdy prywatnej ej bo za kazdy km...

A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłosili to znaczy, że potrzebują handlowców. Ja no Mokate nie narzekam.

wyga
@pracownik 07.08.2015, 23:22
A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłos...

W szczegolnosc 37 stopni i auto bez klimy brawo:-)pracodawca ma obowiazek zapewc auto z klima moi drodzy, widzialam waszego jednego ph mokrego jak szczur teraz przy tych upalach

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zenada

Nie masz pojecia o czym mowisz. Sama wez sie do roboty. Przez takich madrych to ta firma wyglada tak jak wyglada. Zenada!

Lukas

Co prawda nie wchodze na takie portale ale wczoraj był mój ostatni dzień w pracy w Firmie Mokate, którą nadal cenie i dziękuje za zdobycie kolejnych doświadczeń. Piszę bo uważam, że niektóre opinie wystawione odnośnie kierowniczki z regionu 5 są absurdalne i to wielkie kłamstwa. Jest kierowniczką która potrafi mobilizować pracowników a co bardzo ważne współpracować z nimi. Ma bardzo duże doświadczenie w handlu i jest osobą bardzo wesołą oraz przyjemną. Piszę opinie tylko i wyłącznie bo nie lubie jak oczernia się ludzi, którzy naprawdę są bardzo doświadczeni i starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. Jeśli chodzi o prace w Mokate to polecam każdemu kto ma ochote sprawdzić się w handlu, asortyment bardzo duży a co najważniejsze firma nie stoi w miejscu tylko szuka i wprowadza nowości.

ja
@obecny 28.06.2015, 23:41
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest...

Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.

swój
@obecny 28.06.2015, 23:41
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest...

Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.

x

Firma dała niezłą szkołe przetrwania. Wiele doświdczeń pozytywnych jeszcze z przed paru lat kiedy to plany i wymagania nie były tak abstrakcyjne jak obecnie. Nie uważam, żeby kierownicy byli zli.Kierowniczka dbała o nas wbrew powyższym opiniom. Moje doświadczenia sa pozytywne i w własnie w ludziach z którymi pracowałam siła. Niestety ja wszędzie konflit interesów między góra a dołem. Silna presja z góry.Trudny produkt do sprzedązy, niełatwe zadania, mnóstwo ekspozycji do wstawienia. Może ktoś sprosta tym iczekiwaniom.

ph

Wlasnie chodzi, o to ze sie nie da. Malo tego wstyd robi nam i firmie. Nie potrafi sie zachowac z kultura i pokazuje taka wioche ze szkda gadac. Po wizycie ze mna na sklepach kierowniczki na sklepach mnie pytaly-skad ona sie urwala i zeby wiecej jej nie przywozic-ale tego to ja jej nie powiem.

ph

kierowniczka bez kompetencji ale z wysokim " EGO"-WIES TANCZY I SPIEWA",

kaśka

Firma jest wporządku w stosunku do pracowników. Wypłaty są na czas - nie można narzekac. Ale nie robi także nic ponadto. Brak jakichkolwiek dodatków - kart zdrowia, zniżek na sport, czy wczasów pod gruszą.. a szkoda

Baba

Właśnie "opinie o pracodawcach" a kobiety na produkcji nie są pracodawcami. poza tym praca w Mokate nie jest mi obca od ...ładnych lat. Panie między sobą używają imion!!!Jeśli jesteś kobietą naprawdę wiesz jaka jest prawda. między sobą rozmowy są luźne, ale opisywanie takimi słowy za plecami, jest wbijaniem noża w plecy,pani jednej czy drugiej,z którą pracujesz.POWODZENIA

pracownik

Do "baba": wydawało mi się że jest to portal do wyrażania opinii o pracodawcach, a nie krytykowania tego kto w jaki sposób się wyraża. Jestem kobietą i pisząc baby, nikogo nie obrażałam, w mokate każda z nas mówi o innych baba, gdybyś tam pracowałó to byś wiedział !

Baba

koleś "pracownik" wychowany w lesie...BABY TO MASZ W NOSIE,BĄDŹ U SIEBIE W DOMU!!!

pracownik

irek jakie 1700 ??? a wszystkie składki, ubezpieczenia ? Na rękę wychodzi najniższa krajowa, premii nie zabierają, zawsze jest całe 100 procent. Darmowych produktów nie ma, nawet przy pracy kawę robi się po kryjomu, bo nie wolno.

pracownik

Na produkcji przy 11 zł na godz., po odliczeniu wszystkiego wychodzi ok 1300 zł na rękę, czasem można przyjść w weekend to jest coś więcej. Przychodząc do pracy nie musisz nic umieć, wszystkiego się nauczysz, ważne tylko żeby być dobrze zorganizowanym, szybkim i się nie obijać. No i trzeba być odpornym psychicznie, bo baby na produkcji są wredne, ale jak się nie dasz i wytrzymasz pierwszy miesiąc to potem jest już lepiej.

pracownik

Pracuję w mokate 10 lat i owszem jest na produkcji 5,50 + 100% premii, ale nigdy przez te 10 lat nie zdażyło się, żebym jej nie dostała, nigdy nawet nie słyszałam żeby komuś zabrano premię na produkcji, nawet jak były jakieś zwroty.

pracownik

jannek@ zależy gdzie? Na wieży masz 12zł brutto na start, zaczynasz od big-bagów. Jako mechanik możesz liczyć na jakieś 14-15zł chyba że coś po nowym roku się zmieniło. Kobiety na produkcji wiadomo, najniższa krajowa. Magazynierzy też lipa bo chyba jakieś 11zł brutto. szału nie ma ale zawsze od czegoś trzeba zacząć, każdy by chciał odrazu 3000zł zarobić ale do takich kwot trzeba dochodzić i zapracować na nie. W mokate dobre jest to, że nawet zaczynając jako zwykły pracownik możesz po jakimś czasie wskoczyć na wyższe stanowiska a to wiąże się, z wyższymi pensjami. Ale do tego trzeba pokazać również zaangażowanie.

pracownik
@pracownik 04.03.2015, 14:57
jannek@ zależy gdzie? Na wieży masz 12zł brutto na start, zaczynasz od big-bagów. Jako mechanik możesz liczyć na jakieś 14-15zł...

co Ty bzdurzysz!!!!!!!!!!!!! na godzinę jest 6 zł lub 5,50 zł, druga połowa to premia do 100% ......która jest lub jest jej nie ma, nikt nie ma gwarantowane 12 zł brutto na produkcji

ziomal

To finezja smaków,relaks i lekkość motyla- to zalety herbatek z Mokate,z pięknego Ustronia.Pijcie na zdrowie.

jaro

Robiłem w tej firmie i złego słowa nie można powiedzieć.Atmosfera w porządku a co do płacy nie narzekałem bo na kierownika nie szedłem.Kochani nie ma co narzekać a cieszyć się że robota jest.

brrrr

Co do świątecznych premii... pracuje w gliwicach i dostaliśmy po 1000zł/brutto na święta jak widać się da, wiem że niewszystkie firmy są tak bogate ale po 400bonów chyba ich stać.

ph
@brrrr 05.02.2015, 15:07
Co do świątecznych premii... pracuje w gliwicach i dostaliśmy po 1000zł/brutto na święta jak widać się da, wiem że niewszystkie...

Przedstawiciele handlowi nic od mokate nie dostali ale kase sie nam zabiera zdzierstwo lipa nie firma

gość

Aktualnie nie ma przyjęć. Przyjmowane są pojedyncze osoby, kiedy ktoś się zwolni, przejdzie na emeryturę itp. W pierwszej kolejności przyjmowane są osoby których podanie przyniósł pracownik, wolą przyjąć kogoś za kogo ktoś może poręczyć. Ja też kilka razy próbowałam się tam przyjąć i zadzwonili do mnie dopiero jak znajoma która tam pracuje poszła w mojej sprawie do kadr. Także raczej nie masz co liczyć że zadzwonią, chyba że będą latem potrzebować więcej osób.

weronika

witam bardzo proszę{kogoś życzliwego i prawdomównego] napisać jak dostać się do mokate na produkcję?wysyłam CV mailem-cisza,wożę CV do portiera-nic,dzwonię do kadr i podobno nie ma miejsc.bardzo mi zależy z góry thx

olka

do mokate zatrudniaja przez młodzieżowe biuro pracy w żorach

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ewelina

a skąd jesteś? kiedy masz zamiar tam się wybrać?

ewelina

a wecie może czy są przyjęcia? szukam pracy, ale inni piszą tak inni tak i nie wiem w końcu jak tam jest.

babuś

Pracuję jako przedstawiciel w firmie która zatrudnia 50 osób, na wakacje Szef wypłaca dodatkowo 900zł. zaś na święta 400zł. do ręki. Firma mała, a jednak można. Pozdrawiam

ela

Witam czy są może przyjęcia do Mokate w Zorach

ewelina
@ela 24.01.2015, 10:58
Witam czy są może przyjęcia do Mokate w Zorach

elu czy ty też chcesz iść tam do pracy? też jestem ciekawa i mam zamiar się tam wybrać :)

anonim

Pracowałem na magazynie w Ustroniu i jak wszędzie trzeba pracować, ale kierownik jest raczej sprawiedliwy i wyrozumiały. Idzie się z nim dogadać. Komu się nie chce pracować, tylko opowiadać i ściemniać to raczej nie polecam pracy w Mokate. Kierownik jest wymagający, ale to co obiecuje to raczej się wywiązuje. Płaca jak wszędzie średnia , ale nie ma co narzekać. Jak chcesz to nadgodziny można pracować lub soboty i płacą dobrze nie trzeba wybierać.

pracownica
@anonim 14.01.2015, 13:42
Pracowałem na magazynie w Ustroniu i jak wszędzie trzeba pracować, ale kierownik jest raczej sprawiedliwy i wyrozumiały. Idzie...

Zarobek przyzwoity to moze ty palancie masz lizesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle mokate płaci najnizszą krajowa ..praca na akord kierownik góral po zawodowce a majstrowe do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oczywiscie pisze o ustroniu..

ziomal

Pracuję w firmie Mokate od wielu lat i mogę z całym przekonaniem powiedzieć że jest to firma najlepsza i nowoczesna.Atmosfera w porządku,kierownictwo ma szacunek do pracownika i zarobki są przyzwoite.Chcę dodać jeszcze że wyroby z Mokate są najlepszej jakości i znane w całym świecie , kupujcie więc kochani bo lepszych nie znajdziecie.

klient
@ziomal 11.01.2015, 19:24
Pracuję w firmie Mokate od wielu lat i mogę z całym przekonaniem powiedzieć że jest to firma najlepsza i nowoczesna.Atmosfera w...

Jak mam kupic wasze produkty skoro ich nie ma w sklepach?!hihihi ale lipa

Marko

Na magazynie w Makate w Ustroniu nie polecam pracy. Panuje chamstwo i wykorzystywanie nowych pracowników przez starych.Musisz nawet za nimi sprzątać stanowisko(a biorą za to premie),bo jak nie to się poskarżą kierownikowi,a ten poleci zaraz do pana prezesa po wypowiedzenie i cię zwolnią. Pracownicy żądzą a kierownik tam nie ma nic do gadania. Nawet się ich pyta,czy ci dają na wózku pracować.Chore,powinni zmienić kierownika to wtedy byłby porządek.

:P:P:

Ja tam pracuje w dużo mniejszej firmie i 900 zzł na święta dostałam, więc dostaje się w innych firmach dostaje!

ami

TYLE DA CO KOT NAPLAKAL W TAMTYM ROKU DALI TORBE PRODUKTOW MOKATE HERBATY KAWE ITD NO I KALENDARZ SZKODA GADAC ALE STRASZNA LIPA

andrew
@ami 07.12.2014, 17:19
TYLE DA CO KOT NAPLAKAL W TAMTYM ROKU DALI TORBE PRODUKTOW MOKATE HERBATY KAWE ITD NO I KALENDARZ SZKODA GADAC ALE STRASZNA LIP...

Ami... czy wy umiecie tylko narzekać? Dają - źle. Nie dają - też źle. Myślisz, że w innych firmach dostają na święta po 500 zł premii? Nie! Myślisz, że nie dostają produktów firmowych - dostają. Poza tym - kto ci każe brać? Nie podoba się, to nie brać, a nie dwulicowo zabierać i narzekać. dziękuję za uwagę

Ala77

Witam.Jaki system pracy tam jest? 12h_czy po 8H i weekendy pracujecie czy są wolne.Dziękuję za odpowiedź.

wanda

Ciekawe ile firma da nam na swieta ?ktos moze cos wie ?ciekawe czy jest szans na jakas kolwiek kase

szukajaca

Nie moge powiedziec:-)dowiesz sie :-)zmiany sa wpisane w nasze zycie haha

szukajaca

Moze teraz cos w firmie sie zmieni bo podobno same ostanio sa zmiany:-)

milusia
@szukajaca 02.12.2014, 23:18
Moze teraz cos w firmie sie zmieni bo podobno same ostanio sa zmiany:-)

@szukajaca Jakie zmiany?

Zostaw opinię o MOKATE Sp. z o.o. - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOKATE Sp. z o.o.