Mondi International

Kliniska Wielkie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 98 ocen.

Opinie o Mondi International

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi International

Julita

@rura@Jobmanwidzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił Wam odpowiedzi na pytania. Zdecydowaliście się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny oraz czego należy spodziewać się podczas rozmowy.

rura

Ile zarabia pracownik na wydziale EC-PLAC BIO PALIW. proszę o szybka odpowiedź.

Jobman

A jak wygląda praca w biurze? Atmosfera i zarobki? Warto.

Jobman

A jak wygląda praca w biurze? Atmosfera i zarobki? Warto.

Wieczko

Muszę powiedzieć, że generalnie całkiem przyjemna praca się tutaj klaruje, obserwuje Mondi International od jakiegoś czasu i powiem Wam, że to naprawdę dobra firma i całkiem przyjemnie się w niej pracuje, mój teść robi tam już 5 lat na logistyce, fajnie

rozczarowany

Nie polecam szambo. Przechodzisz rekrutację, obiecują dobrą stawkę a na miejscu czeka cię inna praca za mniejszą stawkę.Jedziesz 800 km i szok. I nawet sowa przepraszam!!! Mimozy z biura nie odbierają telefonów albo wiecznie im brakuje dokumentów, nic nie są w stanie załatwić. Koordynatorki brak w Niemczech siedzi w biurze w Poznaniu i tak naprawdę nie ma pojęcia jakie tu są warunki. Ludzie siedzą do pierwszej wypłaty bo nawet nie maja na paliwo żeby zwiać albo pozostają zdesperowani.Rotacja non stop ponieważ ludzie stąd nagminnie uciekają. Obiecane zaliczki to mit, każdy koordynator je wypłaca wedle własnego humoru. Do dziś nie otrzymałem żadnej zaliczki a przecież to są moje zarobione pieniądze. Nie polecam szkoda waszych nerwów. Ubrań roboczych zero, o zaliczke doprosić się nie można, internet który miał być nadal go nie ma, jedna mała lodówka na tyle ludzi, jedzenie trzeba wyrzucać bo nie ma gdzie trzymać a za łóżko płacimy 300 euro. W umowie najniższa krajowa, stawka godzinowa a na hali majster podchodzi i podkręca tempo na maszynie bo robisz na akord!!! Jedna wielka ściema i pomyłka nigdy więcej gdyby mi nawet złote góry obiecywali. Jestem kolejną osobą która rzuca wypowiedzenie dość tego bagna.Ludzie czytajcie opinie to jest ważne!!!

Mondi Szczecin
@rozczarowany 25.04.2016 10:23
Nie polecam szambo. Przechodzisz rekrutację, obiecują dobrą stawkę a na miejscu czeka cię inna praca za mniejszą stawkę.Jedzie...

Jeszcze raz podkreślam. Mondi Szczecin nie ma nic wspólnego z Mondi polska z Poznania. Nie jesteśmy Agencją Pracy tylko producentem tektury.

anonim

(usunięte przez administratora)

Łoo matko!!

O czym Wy tu piszecie? Firma Mondi Szczecin, to jest tylko z nazwy, a do centrum Szcecina to jest z 15km :-)i co możecie zobaczyć w centrum to GALERIE HANDLOWE! Firma Mondi Szczecin(Kliniska WIELKIE) zajmuje się produkcją tektury falistej i opakowań z tejże tektury i nie wiem kto takie głupoty nagadał, że to jest praca w centrum Szczecina, chyba na konserwatora pow. płaskich albo hostessę w galerii.

do nieznajoma

nieznajoma, zanim napiszesz sprawdź o jakiej firmie piszesz. Mondi z Poznania to agencja pracy i z Mondi w Kliniskach nic wspólnego nie ma. Logo też mają całkiem inne.

micho

Witam Was Drodzy, napiszcie coś proszę, czy w dalszym ciągu robi jeszcze ta linia maszyn Agniati? Spędziłem na niej w BIG CARTON 7 lat. Jak tam Goleniowiacy,czy robi jeszcze Antek na falownicy,Janek Mucha,Włodek Kobiela,Kazik Szembel,Flaming ze Stargardu jest dalej Walkowicz chyba to był no i Kołodzieje Paweł i Wojtek?... to były czasy Artura Burdasha :) Pozdrawiam i życzę lepszych warunków

wwww

prawda jest inna ludzie z doświadczeniem odchodzą bo firma nie dba o załogę z doświadczeniem bo z czasem trzeba z tego tytułu ponosić koszty ,a ludzie znają swoją wartość i tu tkwi problem oszczędności i cięcie kosztów wynikiem tego firma w ostatnim czasie naraża si na coraz częstrze reklamacje PS. JEDNA WIELKA ŚCIEMA NIE POLECAM(MORDE JABŁKIEM ZAPCHAĆ) babiniec

aaa

To nie jest agencja pracy Mondi tylko Mondi produkujące tekturę i opakowania z tektury... a warunki pracy na pewno lepsze niż 7 lat temu :)

hahaaha

Tak wychodzi na plus, że już starych pracowników z doświadczeniem to nie uświadczysz. A jak tam ich jest paru to tylko operatorzy pod.....alacze i lizuski pani Dajrektor, którzy za jej przyzwoleniem urządzają sobie mobbing na swojej załodze z którą pracują na jednej zmianie i maszynie. Operatorzy Altaira, którzy to chwalą się, jakie to mają układy i mogą tyle że ktoś może wylecieć!!! I paru innych takich cwaniaczków. Prawda czy fałsz? Pozostawiam do oceny.

pik

tak czytam te wasze posty i z niektórych boki zrywać,ja pracowałem w tej firmie 7 lat i wiem doskonale co tam się wyprawiało kierownictwo do bani,BOBER ROMANIUK I MARIUSZ BIUROWIEC ale i dyrektor Krzysiu który zapomniał jak dowoził mi na maszynę wykrojniki,polimery itp woda sodowa do głów im odwaliła,tam cały czas ręka rękę myje

ty

nastały czasy krssnoluda

TyP

Mondi nie potrafi zatrzymać dobrych ludzi w pracy Wręcz odwrotnie

olo

do xxx ,brzydzę się takimi ludzmi jak ty co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska?człowieku miej honor i zwolnij się

Wywłoka

Do xxx: Ha, ha!!! Żebyś wiedział, jak się pracowało w kilku firmach to mam porownanie. I z czystym sumieniem mogę zamieszczać pozytywne opinie o naszej firmie jako pracodawcy. Nie zamieszczamy tu komentarzy o ludziach. Jakich mamy pracownikow, taka mamy kulturę. Zawsze powtarzam - NIC NA SILE! Jak nie pasuje to idź gdzie indziej, nie oczerniaj innych i nie psuj atmosfery. Mówiąc przenośnia - jeden zgniły owoc potrafi zepsuć pozostałe dobre owoce w sadzie. Wiec nie psuj człowieku - idź gdzie indziej, nie mecz siebie i innych.

xxx

te pozytywne kometarze to te wywłoki z biura piszom co z nie jednego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wode piły

xxxxxx

twardy olo,czy dupa węża?

twardy olo.
@xxxxxx 26.11.2014 22:54
twardy olo,czy dupa węża?

Do czego pijesz tym zapytaniem? Bo jakoś nic sensownego nie wniosłeś tym postem.

twartdy olo.

Fajnie jest tak sobie poczytać te wasze konwersacje. Jeden drugiego jedzie nawet na forum, ale należy pamiętać że Oni tylko na to czekają i liczą to że będzie niezgoda wśród załogi, bo wtedy lepiej jest wami sterować,jak robocikami.

TyP

ALT prawda boli co

ALT

do TyP: Taki jesteś cwaniak, a przez tyle czasu nie umiesz na innej maszynie jechać tylko ciągle z telefonem na podajniku stoisz. Skoro tak ci źle to napisz po co tu jeszcze jesteś?

magazyn

mi się tam podobało w tej firmie, pracowałem na magazynie za czasów Huberta. niestety musiałem wyjechać bo płaca na początku kiepska.

TyP

Karygodne jest przymykanie oka przez kierujących firmą (pani dyrektor) na dosłowny mobbing prowadzony przez paru operatorów To co ci ludzie robią to jest szok powinni zdrowo po ..... oberwać ale kto sprzedaje innych to w mondi u kierownictwa ma DUŻE PLECY Dobrym agentem jest też kierownik Romaniuk fałszywy typ z muminkowym uśmiechem pasujący do Teletubiśiów

twardy olo.
@TyP 28.10.2014 14:01
Karygodne jest przymykanie oka przez kierujących firmą (pani dyrektor) na dosłowny mobbing prowadzony przez paru operatorów To...

Nie rozumiem, jak operator(zwykły je$#ny fizol) troszkę lepiej ustawiony może wprowadzać mobbing na swojej załodze z którą pracuje na jednej maszynie? Przecież pani nie toleruje takich zachowań, a jezeli oko przymyka to jest hipokryzja,bo przecież jeden gość wyleciał za mobbing(historia jest inna). W takiej sytuacji, jak pani nic nie robi z tym, to może prezes coś zrobi?

TyP

Mondi to tragedia jednym słowem a ludzie kierujący tą firma tz.kierownicy zmian nie wszyscy bo jeden jeszcze jest normalny to jakaś kpina A najwiekszą porażka jest pani dyrektor Nie potrafi zatrzymać ludzi w firmie praktycznie nic nie robi tylko maluje pasy itp.na halach,no i jeszcze potrafi tylko normy podnosić.Kłamie jak może prosto w oczy Ta kobieta powinna w providencie pracować

Patrick

Pento :)

Dostawca

Firma nieporozumienie, nie ma komu pracować, czekasz za rozł bóg wie ile bo pan wózkowy ma inne zajęcia,bo produkcja, bo nie ma słońca, dziwne godz rozł, ale w cmr nie ma słówka na ten temat, fanaberie na porządku dziennym, w biurach to tylko byle do 16-stej i strzałka, o kompetencjach, a właściwie ich braku, bo olewanie pracy na zasadzie spychologii, ze "to nie do mnie to do kolegi" to norma. Jedna wielka porażka... no , ale to w końcu mondi. Jak najdalej od takich "firm".

gosc

Kto to jest kierownik Bober?

waldi

odradzam prace w firmie,wyzysk,okradanie pensji,,,z nadgodzin bo przelicza i kombinuja,podpierdalanie,ogolnie syf..........tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja dobrze ogolnie tu kasy nie zarobisz......odradzam....dosc wyzysku.............

nieznajoma
@waldi 13.10.2014 11:53
odradzam prace w firmie,wyzysk,okradanie pensji,,,z nadgodzin bo przelicza i kombinuja,podpierdalanie,ogolnie syf..........tylk...

Byłam w firmie MONDIz Poznania w umowie miałam 8 h a pracowałam 7.5 nie polecam byłam na skrzynkach w Gretsttad szef oszust tak samo jak i firma chyba tylko niewidomy pojedzie bo kto jest normalny i umnie godziny policzyć to wie że ma się 160h w miesiącu a nie 150

TyP

A i jeszcze jedno ty KUTy nie wiesz co piszesz rotacje są i to spore i cały czas,a dla czego jak nowy robol przychodzi do roboty i dostaje pierwszą kasę za cały miesiąc to po chwili już go nie ma

KUTY aS
@TyP 25.09.2014 22:35
A i jeszcze jedno ty KUTy nie wiesz co piszesz rotacje są i to spore i cały czas,a dla czego jak nowy robol przychodzi do robot...

Napewno lepiej zarabia się na przetwórstwie niż na wózku, a jeśli piszesz o rotacji, to zastanawiam się jakbyś się czuł, gdyby nowy robol co widział pudełko tylko w sklepie na półce, miał na starcie taką samą stawke brutto jak TY? Poleciałbyś pierwszy płakać,że to nie fair. Zawsze zaczyna się od najniższej stawki.

TyP

KUTy AS co do zarobków to jak się dostaniesz na przedwórstwo i staniesz na maszynie jak napisałeś to i tak cię będą dy... z kasą ile wlezie

:-)

To nie to Mondi. Tu tektura i opakowania z tektury.

KudłaczNice

Pento ............Nice Mondi........

KUTy AS :-)

Nie polecam i nie odradzam. Możesz się przyjąć na magazyn, bo masz uprawnienia na wózek widłowy z tego co czytałem wyżej, ale lepiej idź na przetwórstwo. Lepsza kasa, oczywiście zależy jak szybko nauczysz się obsługi maszyny i samodzielnie staniesz na maszynie.

abi

tak micho do niczego ta strona, człowiek się napisze i cię wytną,a ja się chciałam dowiedzieć czy mnie jeszcze ktoś pamięta :) jakie mondi takie forum!

koziol
@abi 23.05.2014 21:25
tak micho do niczego ta strona, człowiek się napisze i cię wytną,a ja się chciałam dowiedzieć czy mnie jeszcze ktoś pamięta :)...

Rotacja

KUTy AS :-)
@koziol 26.05.2014 18:33
Rotacja

Jakie rotacje? Normalnie jest nabór pracowników, ponieważ produkcja rośnie i tyle i można się z tego tylko cieszyć. A dlaczego ludzie nie potrafią zagrzać miejsca na dobre? Temat należy pozostawić otwarty.

micho

Ale jaja widzę że ktoś tu wycina niektóre posty. abi odpisałem Ci na pytanie,było nie dawno i już nie ma,to chamidła jakieś,pozdrawiam

obcy

panowie i panie a jak wygląda praca na magazynie jest ok

abi

micho a dziewczyny jakieś pamietasz z tych czasów?

micho

Co ja tu czytam Panowie..? Widzę że od czasów Big Carton kiedy ja pracowałem do ich upadłości w 2001 nic się nie zmieniło.Jak pracował Jarek "Ręcznik" :),"Flaming",to były czasy... kraina miodem i mlekiem płynąca:). Pozdrawiam tamtych chłopaków z Goleniowa i Stargardu.

odAdoR

Zawsze możesz się zerwać z łańcucha. Ale Ty jesteś najwyraźniej masochistą. Współczuję i życzę bolesnego katowania się. Miłego popołudnia

odAdoR

Do CM.Jedno jest pocieszające..... już za miesiąc będzie jednego TROLA mniej. To forum opiniujące pracodawcę i jakie kolwiek wycieczki personalne nie powinny mieć miejsca. Pisząc takie posty pokazujesz swój poziom kultury, oraz to jakim jesteś retard-em. Tyle w temacie.

CM

Ohohooooooooo Widze ze ktos realistycznie w koncu napisal- prawde Kto taki odwazny bo tu sami kapisie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Kapu....... T tak to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic wiecej ( kazel do lizania bo wiedzy nie posiada) Pracuje tu jeszcze miesiac i daje noge. Co sie tu dzieje nie polecam nikomu klika kierownikow i ludzi z biura ktorzy zarobia i sa respektowani reszte ludzi fizolo traktuja ja bydlo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Co do Kapu.....ta dupo liz, pracowal kilka miesiecy temu farbiarz to go zwolnili z dnia na dzien bo walczyl o swoje ,mowil co mysli i byl zbedny dla sowchozu a byl chlopak myslacy posiadajacy troche inteligencji i umiejacy sie zachowac nie byl zbedny bo za duzo sie stawial i walczyl o swoje Nie zwolnic go a kapusia zostawic i po protekcji przyjac nowego po Akademi Sztuk Pieknych Masakra Nikomu nie polecam nie dosc ze syf do jeszcze daleko od cywilizacji CM

Kapu.......t

Kierownik Bober jest ok ja tylko mu kapuje i nic wiecej a on jest zadowolony bo zarabia 5 kola a ludzi ma za nic a co on potrafi nic ( zapierdalac na sklejarce bo na kierownika sie nie nadaje kto go zrobil kierownikiem!!!!!!

jo

chcę poznć opinie

mc

Opanujcie się!!! Jeśli to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to droga wolna. Człowieku, nikt Cię nie zmusza do pracy. Pisz podanie i do widzenia. Nie pasuje? Idź tam, gdzie będzie Ci dobrze. Jeśli tak Wam niedobrze - po (usunięte przez administratora) tu pracujecie??? A może to Was nigdzie nie chcą? Zresztą nie dziwię się. Bo po co komu taki wiecznie niezadowolony pracownik? Bawią mnie tacy ludzie. Na forum sie nie odezwą, albo nawet w tyłek kierownikowi wlezą bez wazeliny, a w necie to ho, ho jaki wygadany. Załóż jeden z drugim własną firmę, zatrudnij ludzi i wróćmy do tematu za jakiś rok (o ile się utrzymasz na rynku) w opiniach na Wasz temat. Zastanówcie się skąd chleb macie, a później piszcie głupoty.... Żegnam, szkoda dla Was czasu.

obóz

absurdy Polskiego Prawa Pracy-niech jeszcze bardziej polscy parlamentarzyści dadzą władze niemoralnym i nienormalnym pracodawcom a takich Obozów Pracy jak ten bedzie więcej.

pachołek mo-di

Kierownictwa nie da się znieśc tylko pod sąd postawić za zmuszanie do nadgodzin.jak w tej firmie jest-weź urlop na żądanie to Cie potem poniżymy.Nie ma traktowania ludzi równo ten co włazi w tyłek ma lepiej i ma podwyżki.

mc

Kazdy ma prawo wyboru. Bohdan, sam sprobuj i ocen. Nie sluchaj innych. Ktos mogl miec zly dzien i gada glupoty. Nie dalej jak tydzien temu Mondi zatrudnilo wozkowego. Powtarzam Mondi nie agencja. Chlopak pracuje i jest zadowolony. A co do redukcji. To żadna redukcja. Jak swiat swiatem ze slabymi osobami wszyscy pracodawcy rozwiazuja umowy. Takie ich swiete prawo. Moga dobierac sobie ludzi w zaleznosci od swoich potrzeb. Ciekawe, jakbyscie mieli swoja firme - nigdy nikogo byscie nie zwolnili? Pozdrawiam,

hahaaha haa

.Z wyczytanych postów powyżej, nie widzę żeby ktoś kogoś zniechęcał do pracy, ale prawda jest taka, że Bohdan jeżeli szuka pracy, to szuka pracy normalnej na normalnych warunkach zatrudniena, a nie na jakiejś umowie śmieciowej z agencji pacy tymczasowej czy jakiejś tam innej pipidówy. I co z tego, że złoży podanie w firmie i co będzie robota, to będzie wołany a jak nie będzie roboty, to będzie siedział czekał ??? To ile on zarobi?? Tak to by każdy pracodawca chciał mieć. Do ABC Dlaczego nie piszesz, że przeprowadzona była redukcja etatów (prawdopodobie to nie koniec), tylko zapraszasz do zostawiania CV na zakładzie?? To po co było zwalniać ludzi już w miarę doświadczonych, którzy pracować chcieli? po to żeby zatrudniać nowych, którzy porobią trochę i zobaczą czym to pachnie i się zwolnią?

ABC

@Bohdan, Złóż CV - najlepiej o warunkach pracy dowiesz się podczas rozmowy rekrutacyjnej. Nie słuchaj głósów osób, które mogą mieć jakiś cel w zniechęcaniu kandydatów z zewnątrz. Agencja o której tu pisano to nie agencja rekrutująca a agencja pracy tymczasowej. Agencja świadczy usługi dla Mondi Szczecin uzupełniając zapotrzebowanie na siłę roboczą. Agencja i Mondi Szczecin to dwaj różni pracowdawcy. Składając cv do agencji nie wiesz gdzie będziesz wykonywał pracę, niekoniecznie w Mondi Szczecin. Nie ma tu żadnej zależności. Fakt, że kilka osób, które pracowały w tej agencji zostało zatrudnionych w Mondi Szczecin ale są to osoby, które wykazały się pracowitością i Mondi zaproponowało im współpracę. Tak więc podsumowując: chcesz pracować w Mondi Szczecin złóż podanie i cv do Mondi Szczecin. Wynagrodzenie jest ustalane i wypłacane zgodnie z prawem, uzależnione oczywiście od stanowiska i związanych z nim obowiązków i odpowiedzialności, duży nacisk jest kładziony na bhp i inne przyjęte zasady. Nie widziałem tu jeszcze przejawu łamiania praw pracownika. Sam zdecydujesz czy przyjmujesz oferowane warunki. Powodzenia

no no

mc - 2013-08-29 22:00:41 Umowy o prace daja od razu. Nmie ma zlecen "a pozniej zobaczymy". No no - rozumiem ze nie musisz chodzic do roboty? Bo ja cholerka codziennie laze i az tak nie narzekam. Ale ty to chyba blizej koryta jestes ze o zmianach na wrzesień cos wieszMc,a widziałeś kogoś ostatnio, kto został przyjęty odrazu na umowę o pracę do Mondi? Bo ja nie. Ja też łażę do roboty codziennie(przy korycie nie siedzę) i dziwi mnie to, że nic nie wiesz o zmianach jakie mają zajść. Prezez wyraźnie powiedział, że po wakacjach będzie jeszcze kilka zmian. Narazie, jak widzisz zmiany zaszły u góry np. zmiana dyrektora, kierowników itp. a to jeszcze nie koniec!!

Zostaw opinię o Mondi International - Kliniska Wielkie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi International