WTÓRPOL

Skarżysko-kamienna

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 620 ocen.

WTÓRPOL
2 620 6 1

Opinie o WTÓRPOL

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL

To ja

Dziś znowu zwolnienia???

Załamana
@To ja 19.07.2018 22:10

Gdzie te zwolnienia ? Na sortowni czy na sklepach ?

Ola

To jest zwykły (usunięte przez administratora)... Traktują ludzi jak niewolników i ublizaja każdemu po kolei. Praca jest strasznie ciężka ale to nie jest najgorsze bo przez ludzi tam rządzących psychika siada po kilku dniach. Pracowałam tam miesiąc i to był najgorszy miesiąc w moim życiu

To ja

Bez przesady. Z tego co slysze jest tam coraz gorzej. Jak wy sobie tak pozwalacie. Przecież to jest (usunięte przez administratora). Kto teraz tam rządzi? Tatuś czy synuś?

To on
@To ja 17.07.2018 22:58

Z tego co słyszę to chyba nikt bo każda z grubych ryb chce być najważniejsza i prześcigają sie kto dziś naubliża większej ilosci osób. Jak to w ogóle jeszcze funkcjonuje ? Widocznie głupich pod dostatkiem :)

Baba

Robią nakazy i zakazy pracownikom ! Nie palić nie pić nie jeść tylko zapieprzać ! Śmietance towarzyskiej wolno wszystko. Zlecą się rano do kantorka i tam im wolno wszystko. Palą że siekiera staje w powietrzu!!!

Ja to z tamtad wyjeba...
@Baba 16.07.2018 08:25

Sami sobie na to pozwalaja. Zrobic strajk .

Ajentka

Pracuje w firmie już prawie 10 miesiecy i jestem zadowolona. Teraz , kiedy skrócili godziny jest w ogóle super! Wiadomo , ze trzeba się narobić , za coś płacą... Jeśli ktoś trzyma się zasad jest super. Z ich strony nigdy nie potykało mnie nic złego. Mam nadzieje , ze tak zostanie. Irytuje mnie tylko fakt, ze trzeba się prosić o wolne , nie ma zamiany dniami. Gdyby nie to...:(

anonymous
@Ajentka 12.07.2018 20:47

Jak zaczniesz pracę u pracodawcy który szanuje pracownika to zobaczysz że wtorpol to praca dla naiwnych

ktoś

Mam pytanie odnośnie pracy. Chciałabym się zatrudnić w wakacje na 1 miesiąc (tylko pon-pt) aby sobie dorobić. Jak wygląda praca przy sortowaniu odzieży? Rzeczywiście jest tylko od 6 do 14? Ile dni w tygodniu? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zdenerwowana
@ktoś 12.06.2018 18:25

Praca od poniedzialku od piatku w godz. 5.45-13.34.

tsk

mareczek plech zwolniony :-( jaka szkoda szczurka

Ajentka do wymiany
@tsk 11.07.2018 09:38

Nikt nie wie dlaczego poleciał ???? A taki był cwany że hohoho

tsk

mareczek plech zwolniony:-( jaka szkoda szczurka

Obserwator

Panie kontrolne czekamy kiedy wasza rodzina i koleżanki z wyceny i nie tylko pójdą pracować na pierwszy i drugi sort, niech zobaczą co to jest ciężka praca te same pieniądze zarabiamy i czym my się różnimy od nich bo nie mamy znajomości u kontrolnych i nie jesteśmy rodziną ich. Na kontroli nie powinny stać kontrolne tylko obce osoby spoza zakładu. A dlaczego to powinien pan sam się domysleć.

Anonimek stdz24

Co się stało z kierownikiem Markiem Plech wie ktoś coś? :-D ajentka 2 tyg. Przed końcem umowy też poleciała w ten sam dzień co On gdzie on miał być do końca sierpnia a ona do końca czerwca i w połowie poszła bez slowa :-D jeszcze na samochodach i ulotkach jest jego nr. Tel. :-D wiec zwolnienie nie bylo chyba w planie :-D

Ktos xxxx
@Anonimek stdz24 06.07.2018 03:14

A ona poleciała

Klienci

W Jastrzębiu Zdrój zatrudnili kasjerkr pyskata, arogancka, źle traktowała przesympatyczna panie, teraz nie chce wypłacić im pieniędzy. Nie wiem czy może ale cofa kamery prawie codzienne nie wiemy czego szuka. Znamy ja z innych sklepów i wiemy co robiła. Niech się pani ogarnie bo my klienci widzimy wszystko.

Neutralny

Droga pani Andziu, pani wypowiedź na temat pani Uli jest bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa .Oskarża ją pani o mobbing i utratę pracy, a inni forumowicze o kradzież i dwulicowość . Inni rozmówcy oskarżają osoby na stanowisku kierowniczym o romanse .Pragnę dodać, iż takie pomówienia są przepisami prawa karalne ,ale mogą być także przyczyną załamania psychicznego ,czy rozpadu rodziny ,dlatego ludzie opamiętajcie się .Przemawia przez WAS zazdrość i bezsilność ,taka zwyczajna ,prosta ,po polsku .Wytłumaczę łopatologicznie ,właściciel zakładu pan Wojteczek płaci dobre pieniądze i ma prawo wymagać od swoich pracowników tj. od brygadzistek ,kierowniczek ,czy sortowników ,bo pensja we WTÓRPOLU stołeczna .W każdym zakładzie pracy obowiązkiem brygadzistki ,czy kierowniczki jest nadzór ,kontrola i ocena wydajności swoich podopiecznych .Dlatego jeśli w zakładzie pracy jest głośno ,to trzeba krzyczeć ,żeby inny mógł usłyszeć.Pan właściciel płaci dobre pieniądze i ma prawo wymagać od każdego pracownika wydajności i normy ,jeśli ktoś nie wyrabia norm, to niestety jest mało opłacalny - prawo rynku. Dlatego wasze ,,pod ……nie ’’TO OCENA WYDAJNOŚCI DANEGO PRACOWNIKA ,czyli zakres obowiązków brygadzistki ,czy kierowniczki .Drodzy forumowicze to przykre ,że szkalujcie osoby na stanowiskach kierowniczych ,a nawet samego pana Wojteczka pisząc hasła (usunięte przez administratora)’’, ,,straciłam zdrowie’’.Gdzie wdzięczność za to ,że zatrudnia prawie każdego i płaci dobre pieniądze, doceńcie to . Drogie panie w zakładzie pracy fizycznej trzeba ciężko pracować,tu liczy się wydajność i norma ,a nie wystroić się i pachnieć.Z całym szcunkiem do wszystkich pracujących, jeśli ktoś jest leniwy i nie lubi się przemęczać -to nie musi pracować ,ale nie oskarżajcie za swoją próżność osoby na stanowisku kierowniczym ,bo to niesprawiedliwe .

Czesio
@Neutralny 27.05.2018 15:16

Pani Ula jest nie tentegest. Mówi co innego potem zmienia zdanie. Trzeba nagrywać rozmowy z nią i tyle

Ktos pracujący

Witam praca jak każda trzeba pracować ciężko za darmo nikt nie płaci .Kierownicy są w porządku jeśli my jesteśmy tez wobec nich .Osoby które chcą pracować nie boja się pracy to jest wszystko do ogarnięcia tylko potrzeba trochę chęci . Polecam

Stdz241995
@Ktos pracujący 21.04.2018 19:58

Jezeli ktos jest zawzięty pracowity i wytrwały to polecam. Ja tam żadnej pracy się nie bałam z początku było ciężko ale potem już się człowiek przyzwyczaja i wyrabia swoje normy np. Na wyprzedaży po 2 zł jak trzeba sprzątać poza ludźmi szmaty z podłóg no i wykladka (fajnie jest mieć zgrany i zwinny zespół) :-) pozdrawiam serdecznie (pracownica na wolnym, jak się chce to się da ) :-D

Ciekawa

Witam. Chciała bym zacząć pracę w tym zakładzie, moje pytanie brzmi : czy naprawdę jest tak źle jak wszyscy piszą?

Ewelinaaaa
@Ciekawa 27.05.2018 21:18

Ta praca jest dobra dla ludzi młodych nie planujących zakładania rodzin i którzy chcą odłożyć dobry grosz. Ale trzeba się liczyć z pracą. Jest to praca nie lekka wręcz dość ciężka i trzeba (usunięte przez administratora) jak to mówią no za darmo nie płacą :-) 9 godzin dziennie plus raz w tyg. Towar ściąganie starych szmat i wieszanie nowych mniej więcej do 11-12 w nocy zależy jaka jest grupa do rozładunku a kierownictwo wcale nie jest takie złe jak tu piszą po prostu trzeba dawać z siebie 150% to i oni będą zadowoleni z pracownika z resztą tak jak wszędzie:-) pozdrawiam pracownica WTÓRPOLU :-)

lili

Ta firma to jedno wielkie oszustwo! Regionalni na rozmowach obiecują złote góry, próbują Cię omamić możliwością zarobienia dużej kasy a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Ajentki są wymieniane co kilka miesięcy tylko po to by im na koniec nie wypłacić pieniędzy. Sama byłam tam ajentką i w życiu nie żałowałam żadnej mojej decyzji aż tak bardzo jak tej kiedy podjęłam z nimi współpracę. Firma inwestuje w dobrych prawników którzy tworzą umowy w ten sposób że cokolwiek nie zrobisz Ty bądź twój pracownik odpowiadasz przed nimi jak za najgorsze przestępstwo. Wpisywanie na umowy kar umownych po kilkanaście tys zł to jeden wieki obłęd i nowy sposób firmy na możliwość puszczenia pracownika z torbami. Po całej sprawie nikt nie odbiera telefonów, nikt nie jest w stanie poinformować co dalej w twojej sprawie... Tą firmą powinny się zająć odpowiednie władze. Za dużo osób padło ich oszustwom. Jeśli ktoś kiedykolwiek proponował Ci pracę w tej firmie omijaj ją szerokim łukiem. No chyba że masz worek pieniędzy i dużo wolnego czasu. Nikomu nie polecam!!!!!!! Jeśli są tu jakieś oszukane przez firmę ajentki piszcie w komentarzach kontakt do siebie. Razem możemy więcej. Pozdrawiam.

Oszukana...
@lili 10.11.2016 13:49

Witam. Bardzo chciałabym się z tobą skontaktować. Interesuje mnie czy jakakolwiek ajentka odważyła się i próbowała się sądzić z ta firmą. ?

Zaciekawiona

Czy ktoś może mi coś powiedzieć o pracy dla firmy Wtórpol w charakterze pracownika sklepu?

anonymous
@Zaciekawiona 26.06.2018 15:26

Zarobki może są kuszące ale jeśli wsiąść pod uwagę liczbę godzin przepracowanych to już nie wychodzi tak wiele. Urlopów nie ma. Brud, kurz, złośliwi klienci i zero szacunku.

anonymous

Ciężka i czasochłonna praca, miesięcznie to dobre 250 godzin pracy. Zero czasu dla rodziny. Lepiej iść do Bierdonki lub innego marketu. Zarobisz 2500 zł na rękę ale będziesz mieć czas dla rodziny. Tutaj może zostanie Ci ok 3000 zł na rękę, ale zapomnij o życiu, wczasach, weekendach.

anonymous

Jeśli chodzi o pracę ajentki to lekko nie ma. Dużo pracy, szczególnie na wyprzedażach i nowym towarze. Czasem od 8 do 15 nie miałam czasu zjeść bo byłam sama na sklepie i ciągle ktoś do kasy podchodził. W zimie nie miałam ogrzewanego sklepu. Jeśli masz farelki to wiedz, że mozesz zostać poproszona przez kierowników o wyłączenie jej. Jesteś chora, masz przyjść do pracy. Jeśli chodzi o wykladki to zdarza się że trzeba czekać na towar, później jeśli za szybko się wyrobisz to musisz czekać po zakończonej pracy aby zdać zwroty. Nawet 2 godziny i nie ma że nie zostaniesz. Worki mają być oddane. Jeśli chodzi o zarobki to nie jest źle. Ale biorąc pod uwagę że nie przysługuje ci poza odgórnie przyznanym dniem wolnym (zazwyczaj 2 lub 3 dzień cyklu) dodatkowy dzień wolny to słabo. Do tego jak poprosisz o dodatkowy dzień wolny to potrafią odwlekac decyzje 2 tygodnie a na koniec ci powiedzą że nie masz wolnego. Przed podjęciem pracy warto się zastanowić czy po wyliczenia wszystkich przepracowanych godzin i po odliczeniu wszystkich kosztów tak wiele ci zostanie. Bo jednak trzeba ZUS, podatek, dojazd odliczyć. Do tego trzeba się liczyć z brakiem czasu dla rodziny.

Anonim

Ja chciałabym wiedzieć kiedy będzie w końcu jakas wolna sobota?!?!

..
@Anonim 28.05.2018 19:48

Ja też był chciała to wiedzieć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kolo

I teraz wszystkie brygadzistki bedą się bać Rudzielca.Ruda umöwisz się ze mną na seks?

SSS

Jak wyglądają nocne zmiany ?

Ktoś

Witam!!! Pracowałam w tej firmie i powiem szczerze że raz było lepiej raz źle. Ale uważam że największym problemem są kontrolne. Mają ludzi za śmieci.sa małe wyjątki. Pominę to że same się ubierały w ten lepszy towar. Słyszałam że Asika już niepracuje i Michał.

anonymous

Jak można nazwać pracę wtej firmie pracą jakby było tak super to by ludzie nie odchodzili z którego dobrego zakładu pracy człowiek by odszedł tyrac trzeba cały tydzień na ZUS i tak będzie mało 26×8=208taka jest dniowka teraz robisz w piątki ale przyjdzie zima tanie pracujesz może dla kogoś zrywanie rąk ból kręgosłupa i wysuchiwanie głupich tekstów kontrolnych to normalne na każdym kroku jesteś obserwowana zresztą każdy wie co robi nikt nikogo tam na siłę nie trzyma w normalnym zakładzie masz 26 dni urlopu płatnego jesteś chora idziesz na zwolnienie lekarskie niby tu też ale później możesz już nie wrócić zależy od humoru pani kierowniczki tempo pracy nie do opisania szybko więcej itp Skarżysko to zadupie gdzie nie ma pracy i dlatego tak postępują z ludźmi brak szacunku szkoda kobiet które tam pracują ale co mają zrobić także nie jest tak kolorowo jak piszą w ogłoszeniu na Olxmiła atmosfera dobre zarobki tu jak na Skarżysko może i dobre i tu was wszystkich zaskocze możliwość awansu jakiego zawodowego śmiechu warte dojazd do pracy zapewniony tu duży plus dla firmy ityle na ten temat pozdrawiam

W-cz
@Wojteczek 11.05.2018 17:51

Przestępstwo- podszywania się pod inną osobę z wykorzystaniem wizerunku w celu wyrządzenia szkody osobistej z art. 190a §2 kodeksu karnego zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 3.

Wojteczek

drodzy moi pracownicy , otóż zachęcam tych co odeszli z mego zakładu ( napewno pracujące nie odważą się ,z obawy na utrayę pracy ) do zawiadomiueń indywidualnych , zbiorowych przeciw kiertownictwu , brygadzistek , ( nie rzucam tu nazwiskami ) o przestępstwo mobbingu . Póki coJa mam związane ręce , składajcie zawiadomienia i pozwy o odszkodowanie .

Nela
@Wojteczek 24.05.2018 14:58

Hahaha. Dobre. Takie teksty. To tylko idiota mógł napisać. Człowiek człowiekowi gotuję taki los. Koleżanki traktujcie jak resztę. Albo resztę jak koleżanki!

Ela

Napewno praca dla Kobiet wytrzymałych fizycznie i psychicznie. Panie kontrolne i dwie kierowniczki w códzyslowie , jeżeli można tak powiedzieć. Same na taśmie robiłyscie. Szanujcie ludzi, bądźcie ludźmi.

Kwiatkowska Anna

Doputy kontrolne się nie zmieniają w końcu, puty (usunięte przez administratora) i kolesiostwo tam będzie. Kierowniczki głupie są, bo nikt normalny tam być nie może. Kadrę wymienić i wymieniać co trochę. To szok żeby takim zasobem ludzi dwa półmuzgi kierowały. XXI wiek a tam komuna nadal. Szef stary to i reguły z średniowiecza.

Jaka

Co się dzieje w tej firmie? Oszczędności na wszystkim szukają. Praca ponad siły. Towaru na sklepach full a pracowników brakuje.

sport

Pani Ulu!!! jesteś straszną manipulantką i codziennie odgrywasz swój nędzny teatrzyk, nie wiem dlaczego jeszcze jesteś brygadzistką, bo jedyne co dobrze ci wychodzi to donoszenie! więcej szacunku do pracowników bo na pracy to ty się nie znasz...

Andzia
@anonymous 19.05.2018 23:08

Dokładnie tak jakiś czas temu z powodu wielkiej pani uli musiałam zwolnić się z pracy ponieważ nie wytrzymałam tego jak codziennie gnębiła mnie psychicznie, cały zakład dobrze wie jaka ona jest i nikt jej nie lubi, zgrywa taką milutką a za 5 minut podpierdzieli cię do kierowników, taka osoba nie powinna niczym zarządzać a w szczególności ludźmi...z tego co słyszałam już nie jedna osoba odeszła z pracy z jej powodu a już nie wspomnę ile osób przez nią płakało, jakim człowiekiem trzeba być żeby tak traktować pracowników. Takie brygadzistki jak ona pracują na złą opinie całej firmy. Wielka porażka.

Mati

A ja pani Ani z butów polecam wziąć się za robotę a nie siedzenie na kotłowni i rozładunku z koleżankami ????

Aga

Ja pracowałam trochę dłużej może psychika mi nie siadła ale ręce bolaly i puchly coraz gorzej nadgarstki zerwane i te krzyki doprowadzały mnie do szalu w końcu się wkurzylam i odeszłam mam swój honor i nie pozwolę żeby ktoś mną pomiatal do tej pory zadaje sobie pytanie co mnie tam trzymało też znalazłam pracę jestem zadowolona na wtorpolu świat się nie kończy pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę powodzenia aga

Zostaw opinię o WTÓRPOL - Skarżysko-kamienna

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL