WTÓRPOL

Skarżysko-kamienna

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 593 ocen.

Opinie o WTÓRPOL

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL

anonymous

Okej. A więc chodzi o to, że jeżeli w trakcie produkcji (8 godzin) zostanie zrobione 240 belek, to na komputerze od sterowania belownicą będzie 240 belek, a średnia ilość belek na godzinę będzie wynosić 30. Ale szef chce 40 belek na godzinę w trakcie produkcji (8 godzin). No to robiąc 30 belek na godzinę na każdej belownicy wystarczy na komputerze od drukarki kodów przy każdej belownicy co godzinę doliczać 10 belek i wtedy w aplikacji w telefonie będzie 40 belek na godzinę.Ale żeby było trudniej się zorientować trzeba też drukować 10 kodów, kody odkładać na bok, po produkcji dalej doliczać belki albo i nie, ale nie drukować kodów, ponieważ po ośmiu godzinach z czterech belownic odłożonych jest już 320 kodów. Później przez około 3 godziny trzeba belować towar który wierząc aplikacji w telefonie był zrobiony w trakcie produkcji, a nie był zrobiony bo zostało 320 kodów i na każdym komputerze od sterowania belownicy jest zrobione po 240 belek a powinno być po 320. Jeśli jakieś kody zostaną bo braknie jakiegoś asortymentu to informatyk może je anulować. Krótko mówiąc. Jeżeli po ośmiu godzinach na komputerze od sterowania belownicy jest 240 belek, to na magazynie powinno być 240 belek. Jeżeli po ośmiu godzinach w aplikacji w telefonie jest 320 belek, stan na magazynie też wynosi 320 belek wedle skanera kodów, a na komputerze od sterowania belownicą jest 240 belek to znaczy że ktoś w trakcie produkcji na komputerze od drukarki przy danej belownicy doliczył 80 belek i wydrukował 80 kodów nie robiąc osiemdziesięciu belek i zeskanował same kody skanerem na magazynie, a po produkcji dorobił brakujące 80 belek i przykleił te kody. Tak oto nierób, oszust, (usunięte przez administratora) sabotażysta i uzurpator robi 40 belek na godzinę.

Weronika

@anonymous, zapewniam, że nie jestem pracownikiem WTÓRPOL. Na tym forum staram się poruszać ważne kwestie dotyczące firmy WTÓRPOL jako pracodawcy i staram się również dbać o prawidłowy kierunek dyskusji i o jej kulturę. Może jest jakiś temat, dotyczący warunków pracy w tej firmie, który możecie tutaj rozpocząć?

Weronika

Prosiłabym Was o przestrzeganie przeznaczenia tego forum i umieszczanie na nim wyłącznie merytorycznych opinii o firmach jako pracodawcach. Wasze rzetelne komentarze posłużą jako istotne źródło informacji osobom zainteresowanym pracą w WTÓRPOL. Czy w związku z tym moglibyście przedstawić aktualną sytuację wewnętrzną tej firmy?

anonymous
@Weronika 17.01.2018 23:29

Przecież pani tam pracuje.

Anons
@anonymous 18.01.2018 21:08

Haha

Aniasrania

No i pytałam, która brygadzistka jaka szkole skończyła czy studia. No i cisza. Moi drodzy DZIŚ PIONTEK! Przyznać sie, która taka wyuczona hahahhahah

Katarina

Co to się dzieje z kierowcami? Mamy sobie załatwić facetów żeby towar rozładował z auta i zwrot spakowali ? Podobno jakaś afera byla z kierowcami? nawet godziny wejścia na sklep kierowców zmienili na 18 co się chyba nikomu nie podoba..

gość
@WESOLA 13.08.2017 11:14

A co z tym wykładaniem czy płacą na czas i czy jest ciężko

???
@gość 11.01.2018 17:26

Masakra !!!

anonymous

" - Jak to jest w tej firmie, że ktoś, kto w ogóle nie ma pojęcia o tej robocie, najwięcej się opi....la i przez którego zawsze trzeba zostawać zostaje brygadzistą małych belek? - Nie ty decydujesz. - Ale jak to jest? - Nie ty decydujesz. "

anonymous
@anonymous 10.01.2018 22:20

Tak się zastanawiam, czy szef zapomniał, czy nie wie, że prawdziwa ilość zrobionych belek przez godzinę jest wyświetlana tylko i wyłącznie na komputerze od belownicy. Ta ilość belek która przychodzi w aplikacji na telefonie jest wysyłana z komputera od drukarki naklejek z kodami. A na tym komputerze jest taka opcja " dolicz belki ". Doliczać belki można nie robiąc tych belek.

???
@anonymous 10.01.2018 22:20

I tak właśnie jest !!!!

Ada

Wielka dama poleciała na skargę ze swoim adwokatem o taką bzdurę ha ha ... Jakie to jest żałosne. Czemu jedna z dziewczyn nie poszła się poskarżyć gdy dostała kupą szmat w twarz od st...j . Takich żeczy się nie zapomina !!!

Ha ha ha
@Ada 11.01.2018 18:28

Nie poszła na skargę bo ma dziewczyna klasę i równo pod sufitem :) a komu się nie chce pracować to szuka dziury w całym (:(:(: nie dzymiemy tylko do roboty :):):).....Bo bez pracy nie ma kolaczy !!!!!!!

???
@Ada 11.01.2018 18:28

A ta pielgrzymka na stołówkę co szła kiedyś, to o tą skargę chodzi?

anonymous

Zaraz wyjaśnię o co chodzi.

???
@anonymous 13.01.2018 16:31

....?

anonymous

Tak się zastanawiam, czy szef zapomniał, czy nie wie, że prawdziwa ilość zrobionych belek przez godzinę jest wyświetlana tylko i wyłącznie na komputerze od belownicy. Ta ilość belek która przychodzi w aplikacji na telefonie jest wysyłana z komputera od drukarki naklejek z kodami. A na tym komputerze jest taka opcja " dolicz belki ". Doliczać belki można nie robiąc tych belek.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nikt !!!
@Jola 07.01.2018 21:59

Nie szata zdobi człowieka ani nie makijaż czy fryzura jest takie powiedzenie ( długi włos krytyki rozum). My nie musimy pachnieć drogimi perfumami,bo to nie dla nas, na każdą złotówkę musimy zapracować własnymi perfumami czyli potem i nam robolom to wystarczy! A nie lans !!!!!

Ola
@tomtom 05.01.2018 16:03

I tu masz rację. Uczciwie ją wykonywac. Więc panie trzeba być zwartym i gotowym do pracy :)

Cała Prawda

......

Ciekawy
@Cała Prawda 08.01.2018 15:16

O której?

Cała Prawda
@Ciekawy 08.01.2018 15:18

Wieczorem

anonymous

praca, oferty pracy - GoWork.pl Praca

anonymous
@anonymous 08.01.2018 14:00

Zapraszam wszystkich zainteresowanych , a w szczególności Szefa Wtórpolu na goworka dzisiaj wieczorem. Tematem przewodnim hehe będzie "kariera" kondona i pieluchy. Wtajemniczeni wiedzą.

Aniasrania

Kto odpowiada na komentarze i broni panie brygadzistki? One same lub ich koleżanki latające 10 razy na papierosa do przerwy. Nikt z nas by ich nie bronił bo chodzą i dra się na nas... Odnieść sukces będąc brygadzistka we wtorpolu? Żałosne. Jesteście niczym a uważacie się za lepsze od ludzi, którzy mają szkole, duża wiedzę i w rozmowie z wami mogłyby nie raz zrobić z was idiotki. A wy jesteście zwykłymi prostakami, które uważają, że sukces życia to wybić się we wtorpolu hahahahahahhaha. Która z kierowniczek jest po studiach? Chyba żadna, więc wiemy dlaczego w tej firmie jest jak jest.... PS. Jeżeli któraś z was zostanie dyrektorem wielkiej korporacji w Warszawie to wtedy noście głowy w chmurach. Ale przypominam, że jesteśmy w Skarżysku!

Lili
@Aniasrania 07.01.2018 10:29

To prawda, mają czas na wszystko. Na fajke, pogaduchy, na obserwację co się do koła dzieje, smiechy,żarty i tym podobne. Koleżanką wolno a zwykłej niewolnicy nie !!!!!!

Niby

A co tak cicho na ,,dziecku"?

Hi hi
@Niby 04.12.2017 21:47

Bo mała biała się zdrzemnela. Może kij połknęła? Hi hi ...Ciebie też nie minie !!!

anonymous

Moja droga piszę odnośnie nowej brygadzistki z Ciechostowic pani Ali odpowiednia osoba na danym stanowisku przedewszystkim bardzo pracowita a ty do pięt jej nie dorastasz i szlak mnie trafia jak ludzie potrafią obsmarowac komuś niesłuszne tylek.

Ti ti

Teraz to przesadziłeś ! Zastanowiłes się co napisałeś ? ogień czy żywioł !!!

Ti ti
@Ti ti 01.01.2018 10:32

Sorki ! Mała pomyłka. Ogień to żywioł !! To do Ciebie pala ...e !!

Ogień to żywioł

Szmaciane imperium juz nie długo spotka to co 10 lat temu będzie ogień. To już kwestia czasu. Tylko ludzi szkoda

Pipi
@Ogień to żywioł 22.12.2017 01:34

Nie sądzisz że trochę przesadziłeś?!!!

Pipi

Grzebanie po kieszeniach w tym zakładzie to,skrzywienie zawodowe. Najwięcej czasu na nie ma wycena, tego to nikt nie widzi? a jest ich parę a w szczególności dwie !!!

Ajentka123

Jak to jest z tym zatowarowaniem sklepu? Jak ja mam podpiac pod swoja fakture powiedzmy siostre jak ja mam to zrobic ?

Ajentka

Co się dzieje w tej durnej firmie z dostawami towaru do sklepów? Jak można czekać kilka godzin po zamknięciu sklepu na dostawę towaru i później siedzieć prawie do rana i rozkładać towar? Czy was ludzie tam w Skarżysku już całkiem poebalo??? Przecież rano musimy być w pracy!!! Jak nie zmienicie podejścia do pracy ajentek to gwarantuje wam, że będziemy masowo odchodzić z pracy. Na sortowni są podwyżki a na sklepach??? I jeszcze dobijacie nas tymi dostawami. Sama będę tylko do końca tej umowy, a nie mam obowiązku powiadamiać was wcześniej, że nie podpiszę kolejnej umowy. Takie jest ryzyko gospodarcze o którym piszecie w umowie.

Bakcyl
@Jjjjj 28.11.2017 20:12

A kto będzie za........L na Was jeżeli wszyscy się zwolnimy ???

Jjjjj
@Bakcyl 03.12.2017 21:00

Wszyscy się nie zwolnimy ....

Ti ti

Paniusie z wyceny powinny poznać prawdziwą pracę za 26 zł na godzinę. Na sortach !! Jeszcze bardziej by im wargi opadły, zobaczyły by jak to jest . Pracować czy się relaksować . Jeszcze jedno w workach nie ma tyle co powinno być wagi !!!!

Toy toy

Ta opinia dotyczy naszej byłej kierowniczki. Nie wiem czy sama odeszłaś czy ktoś Ci w tym pomógł ? Ale powiem Ci jedno, bardzo dobrze że, tak się stało. Teraz tam rządzą .... Rodzina i znajomi nieokszesanych Zł......I , robią co chcą. Ty byłaś miałaś oko na wszystko a teraz na wycenie to jest po prostu masakra . Ruszają się jak muchy w Smole i jest dobrze , nie ma normy to też dobrze, zajęte są czym innym.Jedna drugiej pomaga w dawaniu kodów do worków , sama to widzialam , każdego można zauważyć w swojej wykonywanej pracy. Na to wychodzi że,jedne trzeba zaj...C a drugie się odprezaja przychodzac do pracy. Nie ma czego żałować !! Nie warto !!! Sprawiedliwości niech stanie się zadość !!!

madziapolak77

Witam słychać nowe plotki w firmie czy ktoś słyszał o podwyżce?oraz o tym że będziemy pracować po 4 dni za stawkę 30 zł/h a od września po 9 h i do czwartku/?zastanawiam się nad odejściem jedynie co może zatrzymać to jeszcze podwyżka bo norma wyrabiana od jakiegoś czasu to nieporozumienie to co robiliśmy do piątku tera wyrabiamy do środy , czy to wariactwo się skończy wreszcie?

Beza
@Zainteresowana 01.09.2017 21:11

Przydała by się jakaś podwyżka za taką pracę ???

Sisi
@Zainteresowana 01.09.2017 21:11

Kibel powiedział !!!

yyyyy...

Zadowolone z dzisiejszych zmian ??

Ona
@yyyyy... 16.08.2017 21:38

Co się znowu zmieniło?

Beza
@yyyyy... 16.08.2017 21:38

No pewnie Ty G.I.oooo!!!

Ciekawa

Czy orientuję się na czym polega praca biurowa we wtórpolu? Jest ogłoszenie że przyjmą do pracy zarobki na poziomie 7300 neto na miesiąc są realne cy to raczej tylko złudzenie?

Zainteresowana
@Ciekawa 14.11.2017 14:58

Może ktoś coś powiedzieć w tym zakresie?

Toy toy

To tylko kwestia czasu !!!

Klocek

Boże ! Co za kobiety bezduszne . Pamiętajcie !!!!!!!! Że, bez Boga nie dojdziecie do proga !!!!!

Klocek

Masz rację. Widzą tylko swój czubek nosa .

Toyota

Co nam po podwyżkach !!! Jak kierownictwo pozal się Boże , nie docenia uczciwej pracy .

kuna

WItam ,czy są przyjemki do tej sortowni ubrań? jak wygląda praca ,płaca-slyszalam ze trzeba miec zarejestrowaną dzialalnosc gospodarczą , jaka jest stawka za godzine? a w jakich godzinach jest zmiana ,i czy soboty i niedziele są obowiązkowe?

Mysz
@kuna 25.10.2017 08:58

Praca Fizyczna 26zł/h czas pracy 5.45-13.45 soboty rzadko pracujące w niedziele nigdy nie pracujemy. Forma zatrudnienia tylko własna działalność.

Nikt !!!
@kuna 25.10.2017 08:58

Za dużo pytań !!!! Żaden robol z Ciebie . Nie pasujesz do zespołu !!!!!!

Gaba

Nic dziwnego że kontroli niema jak tylko za chłopami się lata.............

Pracownik

Kierowniczka Magda kwitnie z miłości.Teściową będzie miała na miejscu tylko ciekawe co na to mama jej nowego kochanka,bo nie jest to pierwszy i ostatni,jemu też rogi doprawi

Ola

Witam.. Interesuje mnie czy to prawda że prawie każda ajentka czy to chciała się sama zwolnić czy ją zwolnili odeszła z firmy z karą i bez wypłaty?

Babi
@Ola 28.07.2017 21:05

Nie kochana mi sie udalo rozstac grzecznie i kulturalnie z firma po kilku latachn moze przypadek bo akurat doszlo do likwidacji sklepu moze szczescie nie wiem...

Ha
@Ola 28.07.2017 21:05

Niestety bardzo często. Zawsze coś się znajdzie

Weronika

Czy braliście udział SzantySkar z muzyką morza, której sponsorem strategicznym jest WTÓRPOL? Co sądzicie o takich imprezach? Jest to szansa na integrację?

Z bulwersowana

Też to widziałam . Dawniej nie było tak jak teraz , nie idzie tego pieprzone go bajzra ogarnąć . Jak mi wiadomo to wy powinnyscie ze szczotami latać i sprzątać tak było to ustalone z góry już dawno . Ależ gdzie tam jak przyrząd pracy kłuje w ręce i nie pasuje do wizerunku pewnej grupy pań . Nie płacą nam po godzinach i proszę nie zmuszać ludzi bo to jest karalne i w końcu miarka się przebierze !!!

bibi
@Z bulwersowana 28.10.2017 23:48

wogUle... hahaha... skończ, albo kup słownik. Jak tej drugiej coś masz do zarzucenia od strony ortografii , to dawaj przykłady, a nie rzucasz puste oskarżenia.

Z bulwersowana
@Milka 28.10.2017 21:19

Na Ty !!! To tramwaj staje lizusie !!!!!!

Klocek

Teraz to dopiero się narobiło !!! Nie wiem czy się śmiać , czy płakać ?

Klocek
@Ja 23.10.2017 21:02

No jak to ? Nic nie kumasz o co i o kogo chodzi ?

izunia

Co to za zamiany, skoro i tak się nic nie zmienia. Był kierownik, teraz go nie ma a i tak jest ten sam syf. @dygbn najlepszy wpis! A ja widziałam jak w sobotę wychodziło jedno za drugim z pracy, prawie się za rączki trzymali.

Gyja222

Jak wam sie podoba zamiana czterech pań kontrolnych?

wkurwiona!!

Mam już dość!! Orientuje się ktoś kiedy ma nastąpić kolejna zmiana kierowników??

Kto tam ? Komornik !!!

A te dwie kukiełki które zakład nazywają cyrkiem , dla mnie i tak pozostaną Ośmiornica i Macka .

anonim

(usunięte przez administratora)

Goooo
@Lalu21 05.10.2017 10:56

Trafne spostrzeżenie ;)

ula
@Lalu21 05.10.2017 10:56

Ta Pani dobrze gada, polać jej!!! ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

ROBOL

KTO TO JEST SOKOŁOWSKI ???

ROBOL

no pytam kto to jest bo nie wiem na poważnie... to jakiś problem z wyjaśnieniem kto to jest i o co z Sokołowskim chodzi ? Wyżej ktoś zapytał jaką ma opinię i mnie zaciekawiło

madziapolak77

No i podwyżka okazała się plotką a przy obecnym tonażu to chyba by się należała co?z dnia na dzień coraz więcej i więcej. Dlaczego nie ma pracy w piątki albo niech wrócą 9 h to wtedy się to jakoś wyrówna a tak zarabiamy coraz mniej za większą pracę gdzie sens i logika?

Eliss

Czy ktoś wie ile zarabia sie w biurze w Skarżysku ??

ddd
@Eliss 13.09.2017 14:47

nie.

annabo

Czy ktoś wie na czym polega praca pracownika biurowego w firmie WTÓRPOL w Skarżysku?

Pfff
@annabo 07.09.2017 14:48

Na unikaniu zapewne wszelkiego kontaktu gdy jest jakiś problem ????????????

oleiks

może ktoś powiedzieć coś na temat pracy w biurze we wtórpolu? :)

Cxcccc

Dziewczyny czy macie już wypłaty ?

spłukana123

Eej a ja mam pytanie czy którys ze sklepów otrzymał juz wynagrodzenie w tym miesiącu?

Liszka
@spłukana123 21.08.2017 11:34

Tak, my dostałyśmy w zeszłym tygodniu

ewa
@spłukana123 21.08.2017 11:34

my też

ferrari

Znowu zmiany????? Oby tak dalej. Gratulacje dla Pań kierowniczek.Ha Ha Ha śmiechu warte!!!

doswiadczona

u nas w firmie coraz lepiej, starzy pracownicy odchodzą a w zamian tego przyjmowani sa nowi którzy prace znają z telewizji lub z opowieści starszych , ale mimo to brygadzistki są zadowolone bo '' sztuka się zgadza.jak tak dalej pojdzie to ten zakład będzie następnym pustostanem jak np.;zakłady metalowe. tak dalej, dobrze wam idzie

Zostaw opinię o WTÓRPOL - Skarżysko-kamienna

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL