krokodyl
07.10.2015 14:03
ja pracuje już kilka lat w LM w BYDZI - tragedia jest coraz gorzej (zapytacie jak jest tak źle to dlaczego tam jeszcze jestem bo w bydzi brak dużych zakładów pracy tylko markety stawiają :( uwierzcie ze większość z Lm by sobie poszła ale dla wszystkich miejsca nie ma w innych zakładach)spora cześć już robi sobie jakieś kursy i kwalifikacje i z początkiem roku odejdzie , kiedyś była fajna atmosfera fajni kierownicy (wymagający ale ludzcy )- dyro to jedno wielkie nieporozumienie rpzwala powoli "sklep" codzi o ekipe ludzi zdolnych i pracowitych tak zle jeszcze nie było ale można zapytać w innych sklepach gdzie był "szefem" najciekawsze jest to ze nikt tego z centrali nie weryfikuje niech przyjadą zapytają losowo wybranych przcownikow nie wytypowanych przez LM bydzia . - kiedyś wypadło zle BSP to dyro wpadła na pomysł ze zrobi zebranie z pracownikami (pranie mózgu )i wyleczy atmosferę (dla centrali cos zrobil żeby polepszyć atmosferę ) tylko kto przy zdrowych zmysłach w oczy temu "szefowi " powie jaki jest jak traktuje ludzi jakie bledy popelnia ile pieniędzy marnotrawi przez swoje bledy i nagany nie dostaje - wiadomo ze długo zwukły żuczek by sobie nie popracowal , jest to człowiek który nigdy nie powinien pracować z ludzmi , opowiem tylko w skrucie o traktowaniu na pracowników tych z "podłogi " i tych "lepszych" kierownicy itp.- pewnego razy miał ktoś przyjechać wiec zarządził wielkie sprzątanie sklepu i magazynu zaznaczam ze mieli sprzątać wszyscy "szef" i ci "Lepsi" na celu miało być pokazanie tym z "podłogi" ze nikt się pracy nie boi i oni nam pokażą :) ogłosił to wszystkim i zaczęli "prace" - patrze idzie brygada ratunkowa wyposażona w nowiuśkie rekawiczki myśle sobie będzie się działo chociaż raz :) po kilku godzinkach kręcenia się po magazynie (każdy miał tel i ludzi z "podłogi" jak zabrakło to dzwonił po następnych , wiec inni pracowali a oni mogli odłożyć te fajne nowiuśkie rękawiczki spowrotem na półeczke po ciężkiej pracy poszli na długi odpoczynek i już nikt ich nie widział tak wygłądaja wielce promowana akcje przez naszego "szefa" on chyba myśli ze nikt nie patrzy czy co na sklepie jeden wielki smiech każdy ma polewe o "szefu" głowa do góry i idzie dumnie ja to on się ciężko napracował - nastepna sprawa oszczędności my ludzie "podłogi " jak mamy jakies szkolenie mamy w sali konferencyjnej (wiadomo oszczednosci itp. i dal nas jest to jasne ok dużo mówią o oszczędnościach ma to robic każdy i ok)a "lepsi " jak mają jakąś większe ważniejsze sprawy w ramach oszczędności jadą np. do Myślecinka w tam sobie wynajmują salke (oczywiście chyba za darmo bo kaza oszczedzc)do tego jedzonko i picie (chyba tez za darmo oszcednosci ) i tak sobie wielka geardia "lepszych " spedza w ramach oszczędności i chyba też braku miejsca w sali w LM bo ich az 13-15 jest ...... smiech na sali a przukładów jest mnóstwo
marcin
17.08.2015 21:07
Polecam, Leroy maerli w Ursusie, pani Kadrowa umawia na rozmowe a potem jak się przychodzi na rozmowe to okazuje się że nie powiadomila kierownika i anuluje rozmowe.
Postaram się o nazwisko tej (usunięte przez administratora) zebyscie wiedzieli.
ogolnie markety odradzam porazka!!!!!!!!!
były
25.06.2015 17:42
Kto te wpisy daje??
Który normalny pracownik LM daje taką odp. nt. pracy w tej sieci i wkleja link. Albo żyjemy w jakimś matrixie.. albo ktoś tu próbuje kreować sztuczną rzeczywistość wg jakieś polityki PR.
Nie polecam. Kilka lat pracy i w sumie okres starcony. "Poza strukturami" niestety dopiero widać w czym się tkwiło...
zafree
04.05.2015 14:07
najlepiej żeby wcale nie musieli pracownikom płacić... zwykłe chamy i tyle...
samson
04.05.2015 01:43
Ja pracuję już 6 lat i też mam 2200 brutto, śmiech na sali...
A i to edp teraz zmienione w jakieś inne g.w.no żeby nie dać podwyżki...
Veve
19.04.2015 23:10
Bzdury piszecie, naprawdę w tej firmie jest dobrze, cały czas się rozwija- ja juz tu (modlniczka) pracuje dobrych pare lat i wiem jak jest. Jasne że jest dużo pracy, także fizycznej ale przecież to jest sklep, sam towar na polki sie nie wykłada ale też na pewno nie jest to zamordyzm. Ja sie ciesze ze mam takiego pracodawce, mysle że na dyrekcje tez nie ma co narzekać. Dyr w porządku -duzo wymaga ale tez docenia, kierownicy też do zniesienia licza sie z ludzmi i to wazne.
berła memlę saks
08.07.2016 10:17
na chooj dybałeś tam te 8 lat?? głupi jesteś?? :)))
Adi
08.07.2016 16:37
panu wolnemu proponuję zasiłek dla bezrobotnych
kordul
15.04.2015 09:37
Jeśli tak faktycznie było to będzie z tego gruba afera i to z udziałem prokuratury.
bba
14.04.2015 20:58
uwaga - to zdarzyło się na prawdę... w bielsku ostatnio był fałszywy alarm bombowy [ktoś zostawił dziwną walizkę na parkingu] i wyobraźcie sobie taką akcję - w pośpiechu ewakuowali wszystkich klientów a doradcom kazali zostać [!!!] i wykorzystać ten czas na intensywne towarowanie działów [!!!]; przecież to jest chore... lokalne portale internetowe podały, że cały sklep ewakuowano a to oczywiście nie była prawda; czy ktoś świadomie naraził życie i zdrowie ludzi pracujących w LM BB?! niech to będzie ostrzeżenie dla chętnych do pracy w obozie LM...
mis
03.04.2015 12:39
Leroy merlin modlniczka dpt to panstwo w panstwie. Mendy (usunięte przez administratora)
19.03.2015 15:57
bartek
30.07.2015 10:40
Ja widzę tylko jednego barana i sądząc po tonie wypowiedzi nie dość że niedouczonego to i z niewielkim doświadczeniem zarówno zawodowym jak i życiowym. Jakiego zaangażowania oczekujesz od ludzi za 1600 zł? w sumie w ciężkiej pracy bo choćby zmianowej, bo w dużej grupie ludzi, bo w pracy fizycznej.
Weź człowieku oprzytomnij trochę! Za wszystko się płaci. Chcesz zaangażowania przeszkól pracownika, daj mu kasę i wymagaj, a nie bierzecie z łapanki za grosze niemal kogo popadnie i później barany piszą że pracują z baranami
oaisduidhfyudgjoijhiuohuasdfgsdfgfdgsdfgsdfg
17.03.2017 22:47
Nono. W (usunięte przez administratora) też tacy byli jak Ty. Bali się o życie, bo ich tak zastraszono. I widzieli jak inni giną, np. z głodu. Ty też jesteś z biednej krainy, gdzie prawie zginąłeś z przepracowania. Teraz z totalnego gówna masz prawietotalne (usunięte przez administratora) którego bronisz, bo życia nie widziałeś. Ja siedziałem w trójkącie 5,5 roku. Tyrałem jak bawół. Przez 4 lata zarabiałem 1300zł, potem 1600 (wow luksus jak na 2013 rok). Teraz zarabiam 2600-2700 na rękę po 11 MIESIĄCACH PRACY, czasem w sobotę na 4h trzeba przyjść, ale niedziela zawsze wolna, atmosfera świetna, ZERO, rozumiesz?? ZERO pieprzenia korporacyjnego. I za nic nie wrócę do trójkąta. W mojej pracy nie urobiłem się za te 11 miesięcy tyle, co w leruła w 1 dzień. A wcale nie podpieram ścian ani nie siedzę przy biurku. Jestem szanowany, szanuję firmę, w której pracuję. Lerua to (usunięte przez administratora) Taka prawda. Choć takich gówien jest mnóstwo, a coś lepszego w cebulandii jest niewiele, to jednak lerua to (usunięte przez administratora) I nic tego nie zmieni. A zwłaszcza 94,9% cebulaków głosujących na POPiSPSLSLDNOWOCZESNARAZEM. Bo to też jest (usunięte przez administratora) GóWNO BIS :)
Madzia
05.03.2015 15:40
Cześć Nast w Warszawie masz podstawę 2300 Brutto to mało mało.
niezadowolony z LM
25.02.2015 13:41
Pracowałem ponad 2 lata temu w jednym ze sklepów krakowskich LM i widzę po komentarzach, że się tylko jeszcze pogorszyło. Opiszę jak to wyglądało, podstawa 1900 brutto, obiecanki o podwyżkach a i owszem, premie kwartalne które o ile są to śmiech (40-80 zł ) , niedziele kolejne 75 brutto. Podwyżek dla ludzi z poza kręgu znajomych nie ma, no chyba, że liczycie takie 100 zł brutto za 2 lata pracy, co stanowi zrównanie z nowymi, którym dawano na start 2000 zł brutto. Wymagania niewspółmierne do zarobków, kierownicy i koordynatorzy siedzą sobie na górze i się śmieją jak doradcy-robole (usunięte przez administratora) w pocie czoła. Za mało osób na zmianach, choć jak widzę jeszcze się to pogorszyło i teraz po 1 osobie często na dziale się zobaczy, czyli taki (usunięte przez administratora) się zrobił. Najbardziej podobają mi się te wydumane nazwy typu kaliko itp, pytanie o pierdoły na rozmowie z dyrektorem po okresie próbnym, potem obiecanki o podwyżkach, że to już za chwilę po edp itp.
Jedyne plusy wypłata w terminie i minutowe rozliczenie pracy, na którym nie oszukują, poza koniecznością wybijania się idąc do toalety- tak to odliczają od przerwy.
Paanie
13.03.2017 18:36
No ale żeby wyjście do toalety odbijać od przerwy to już szczyt szczytów.
lulaby
11.04.2017 17:34
Wyjście do toalety nie odlicza się od przerwy- wychodzi się na "wyjście służbowe", które nie wlicza się w przerwy. Przynajmniej tak jest w LM, w którym pracuję.
Co do opinii to muszę przyznać, że w firmie źle się dzieje- bardzo źle... Tu nie jest tak, że docenia się ciężką pracę- pokaż raz, że dasz radę to dostaniesz do wyrobienia takie założenia, że nie połapiesz się z rozumem. Po prostu nierealne do wykonania. Ocena roczna pracownika to tak na prawdę widzi mi się kierownika- albo Cię lubi i dostaniesz podwyżkę (zdarzało się 50 zł brutto) albo nie. Ścieżka kariery to farsa- w tej chwili nawet można samemu zgłosić się do programu rozwojowego, ale jest on uzależniony od pozytywnej oceny kierownika i dyrektora- podobnie jak końcowy egzamin.
Płaca bardzo niska- w tej chwili minimalna to 2400 zł brutto- często jest tak, że osoba, która pracuje kilka lat zarabia tyle, co osoba, która przychodzi z ulicy, albo niewiele więcej. Wymagania zupełnie nieadekwatne do zarobków. Tu robi się absolutnie wszystko- wykładanie towaru i obsługa klienta to dopiero początek góry lodowej. Kto pracuje/pracował w LM wie, że obowiązków jest tyle, że często brakuje czasu na obsługę klienta w sposób, który spełniałby standardy firmy. Owszem, zdarzają się dni lżejsze, ale te to rzadkość- z reguły lata się z potem na czterech literach przez całą zmianę. Chcesz przez chwilę złapać oddech? Nie ma opcji- zaraz znajdą Ci zajęcie nawet gdyby miałoby być to odkurzanie półek, które były sprzątane dzień wcześniej. Owszem zgodzę się, że w takim markecie zawsze jest coś do zrobienia bo klienci potrafią wpaść jak szarańcza na dział poprzekładać wszystko co się da, pościągać plakaty i cenówki i do tego zdemolować doszczętnie ekspozycje bo przecież doradca posprząta... ale potem pierwsi lecą z pretensjami, że coś na ekspozycji nie działa albo doradca nie zmaterializował się przy nim jak on tylko pomyślał o tym, że może chciałby o coś zapytać. Brzmi śmiesznie? Taka jest niestety rzeczywistość. Po weekendzie na dziale jest armagedon do tego stopnia, że poniedziałkowa poranna zmiana do godziny 11 sprząta dział bo w poniedziałki rano nie wykłada się towaru.
Niestety dużo zależy od tego na jaki dział i przede wszystkim na jaką ekipę się trafi. Niestety jak trafi się na leserów to pracy jest dużo więcej bo ktoś to przecież musi zrobić i nikogo nie obchodzi, że to działka kogoś innego. Co do grafiku to są propozycje, ale albo są albo nie są uwzględnione.
Dodatki i premie były już wcześniej poruszane- tu wszystko jest aktualne na dzień dzisiejszy, więc nie będę o tym pisać.
Odnośnie nocek to przyjmując się do pracy w LM wszyscy słyszą, że raz w roku jest nocka, na której są wszyscy- inwentaryzacja. To oczywiście bzdura bo jeździ się na inwentaryzacje do innych sklepów- do ilu to już zależy od twojego pecha- średnio do dwóch poza twoim. Oczywiście dojazd nie jest wliczany do godzin pracy a czasami jedzie się charytatywnie 3-4 godziny w jedną stronę. Jeśli wypuszczą Cię wcześniej to fajnie- jesteś mniej do tyłu. Autobus (jeśli jest) odstawi Cię pod twoim marketem i nikogo nie interesuje, że nie masz w nocy jak dojechać do domu. Czasami przychodzi się na nocki np. podczas przebudowy albo większego zatowarowania czy akcji handlowej.
Podsumowując- praca się bardzo ciężka fizycznie i niestety mocno obciążająca psychicznie z nieadekwatną do wysiłku pensją. Rotacja jest duża szczególnie wśród pracowników młodych, którzy nie chcą już tyrać za grosze. Je sugeruję przyjąć się, zdobyć trochę doświadczenia i szukać czegoś innego.
Trzymam kciuki za wszystkich piszących, że są ambitni i nie boją się ciężkiej pracy- wasza praca w LM bardzo szybko nauczy was życia.
Pozdrawiam
15.01.2015 19:56
Jestem z innego regionu ale u nas wygląda to tak samo. Praca jest ok. Również polecam :)
14.01.2015 00:43
Pracuję w jednym ze sklepów Leroy Merlin w Krakowie. I nie mogę powiedzieć złego słowa. Kiedy się zatrudniałem w połowie 2013 roku dostałem 1900 brutto podstawy i umowę próbną na 3 miesiące. Po 3 miesiącach "egzamin" u dyrektora ale jeżeli wykażesz minimum zaangażowania i chęć nauki na okresie próbnym zdajesz go bez problemu i dostajesz umowę na czas nieokreślony. Pod koniec 2014 roku dostałem podwyżkę z 1900 na 2200 brutto więc z kasą nie jest źle, poza tym wypłata to nie tylko podstawa bo jeśli sklep wyrobi premię za progresję albo przepracuje się więcej niż 1 niedziele w miesiącu to do wypłaty dochodzi od 100 do nawet 500 zł na rękę. Także przeciętnie na rękę po roku pracy można wyjść 1800zł lub więcej. Mobbingu żadnego nie ma przynajmniej u mnie w sklepie, są osoby miłe i mniej miłe ale tak jest chyba wszędzie. Wiadomo trzeba pracować jeśli ktoś myśli że za nic nierobienie dostanie wypłatę to się myli jako doradca klienta obsługujesz klienta zgodnie ze standardami i dbasz o dostępność towaru na półkach układasz dokładasz z magazynu i pilnujesz zgodności cen, ale praca wcale nie jest ciężka no chyba że jesteś leniem który dosłownie całą zmianę przesiedzi za biurkiem i brzydzi się wszelką pracą fizyczną jak chociażby dołożenie towaru na półki z zapasów schowanych nad regałami. Jest socjal jak chociażby bilety do kina karta multisport pakiet opieki medycznej i bezpłatne ubezpieczenie na życie i zdrowie opłacane przez firmę. Także jeśli nie jesteś typowym polaczkiem-malkontentem który myśli że za obijanie się zarobi kokosy to pracę w Leroy Merlin serdecznie polecam, ja w przyszłym roku mam zamiar zapisać się do jednego z programów rozwojowych i rozwijać się dalej z perspektywą awansu na koordynatora tj. zastępca kierownika i pracuję spokojnie jako doradca wcale nie narzekając.
Gigamarket
15.04.2015 09:55
Sprecyzuj uprzejmie coś więcej o tym BEZPŁATNYM ubezpieczeniu na życie i zdrowie OPŁACANYM przez firmę bo ja przez ostatnie 10 lat pracy chyba pod lodem przebywałem i jakoś z niczym takim się nie spotkałem
surma
26.04.2015 00:28
Kto to pisał to pisze bzdury ja pracuję 8 lat i mam 2200 brutto.
10.01.2015 00:10
Jakby wam to powiedzieć... z awansami nie jest prosto. Niestety ale w tej firmie łatwiej jest wziąć kogoś z zewnątrz na koordynatora czy kierownika niz pozwalac się pracownikom piąć w górę, a to dlatego, że trzeba przejsc przez ok dwu letnia akademie doszkalająca na dane stanowisko. W tym czasie pracujesz normalnie ale wykonujesz te zadania ktore robił by koordynator, ale ty jako osoba szkolaca sie nie dostajesz za to dodatkowych pieniedzy. Pracujesz z ta sama wyplata, robiac 10 razy wiecej.
16.12.2014 07:57
Nie wiem skąd jesteś. Myślę, że wymagań wielkich nie ma jeśli chodzi o zatrudnienie w firmie, gorzej z utrzymaniem się na stanowisku. Nie zwalniają z byle przyczyny, nie mogą sobie na to pozwolić, ale prawda jest taka, że nie odpoczniesz i na pewno sie napracujesz. Ja osobiście jestem zadowolona z pracy. Grunt to pozytywne nastawienie. Powodzenia
kandydatka
15.12.2014 13:01
szukają doradcy handlowego w lm w moim mieście. czy łatwo się dostać ?? i czy warto w ogóle startować??
14.12.2014 22:32
Nie marudźcie ludzie! Umowa na czas nieokreślony, dobry socjal, premie co trzy miesiące, dodatkowa kasa na święta, imprezy firmowe, dodatki, imprezy działowe! Kierownicy to kierownicy, czasem muszą nakrzyczeć! Klimat w firmie jest spoko, gdzie z dyrektorem jesteś na TY!? Napracować się trzeba, ale to normalne. W żadnej pracy się nie leży. Pomyślicie "jakaś nienormalna" , ale ja pracuje ponad rok w LM i naprawde ani jednego dnia nie żałowałam tej decyzji! Zawsze może być gorzej... Znam kilka osób które odeszły bo chciały mieć lepiej... i już są z powrotem w LM. Pamietajcie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
02.11.2014 15:40
Magda
16.11.2014 15:09
Jeśli jesteś na DPT to pracujesz od 6:00 do 15:00 pn-pt, jeśli jesteś na DOK to zmiany są różne, ranki, popołudnia do i praca w weekendy.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Leroy Merlin?
trolololo
31.10.2014 23:50
Siema, możecie mi powiedzieć ile pracują "logistycy" w tej firmie? Chodzi mi o dni (od pon do piąt?) oraz od której do której godziny ( od 8 do 16?).
07.09.2014 15:37
witam wszystkich, mam pytanie odnośnie pracy w leroy, słyszałem, że potrzebują pracowników logistycznych, czy wiecie jakie mniej więcej warunki proponują, chodzi mi tu o umowę i zarobki
o co ci chodzi
10.09.2014 10:21
Zarobek 1900 brutto do 2000 brutto. Umowa po trzech miesiącach na stałe. Praca w systemie zrównoważonym tzn.pracujesz od 169 do 190 godzin na miesiąc a wypłata zawsze taka sama, pamiętaj o cudownych niedzielach i fantastycznych sobotach Twoim zadaniem będzie praca ponad siły za czterech. Plusy tej pracy to wypłata na czas i umowa na stałe oraz w miarę spoko koledzy. Reszta to ch...,du... i kamieni kupa.
lbbonarka
16.06.2014 23:41
Heh w bonarce szukają od pól roku kierownika logistyki ponieważ dotychczasowy kierownik beata nie spełnia jakiś tam wymogów. Szczerze mówiąc jest to praca na chwile to jeśli jesteś normalny to długo tam nie wytrzymasz wśród debilnych kierowników i idiotycznych egzaminów u dyrektora Tokarza . Szukajcie lepiej czegoś innego bo to nie ma sensu , pracowałem tam rok i to było o jakies 11 miesięcy za długo:)
szukacz
27.05.2014 15:24
A jak zarobki na kierownika logistyki?
szukacz
14.05.2014 22:35
Witam,
ani jednej pozytywnej opinii? Jest rekrutacja na kierownika logistyki. Warto?
Biopon
15.05.2014 20:46
Kierownik logistyki, to tak naprawdę magazynier zarządzający trzema, czterema łosiami od ciężkiej roboty.
Biopon
28.04.2014 18:52
(usunięte przez administratora)Jak w każdym podobnym miejscu, wyzysk na maksa. U mnie kierowniczka kazała po 12 h odbić się na magicznej "temporze" i wrócić do pracy, wyszedłem z niej po 14 h. Nie można pić kawy, nie można za długo robić siku, trzeba uważać na ochronę i ich notatki, idiotyczne przekładanie towaru z miejsca na miejsce, tworzenie ponad stan zapasów bo tyle wysyła magazyn lub producent, a Ty się martw co z tym zrobić nie uda się nie nadajesz się, gryzący się kierownicy, (usunięte przez administratora) koledzy w imię zielonego trójkąta i klienci w wielu przypadkach psychiczni do granic możliwości oraz totalna niesprawiedliwość w płacach. Każdy kto ma jakiekolwiek wyjście niech ucieka. Ja byłem zmuszony
rumia leroy
15.04.2014 12:21
Rumia. cytat ze spotkania z kierownikiem ds. personalnych-
..wyznaczono nam jakies zadania, słyszymy, że jesli nie zostana wykonanae to beda tego konsekwencje, jesli zostana to nagroda. Wiec pytam jaka:
SŁOWA (usunięte przez administratora). kierwonika s.p" przyjedzie pan (usunięte przez administratora), podejdzie do ciebie , poda ręke i pogratuluje, a Ty bedziesz mial dużą satysfakcje"
tak wyglada system motywacyjny. Co o tym sądzicie?
on
08.04.2014 11:30
ponad 2 lata pracy: 2000 zł brutto - spodziewana podwyżka o 300 zł brutto.
- cieżka, przygnębiająca, często bezsensowna praca.
06.04.2014 16:08
Dzięki, to narazie dam sobie spokój...
lmbonarka
05.04.2014 11:17
Wypowiem się jako LM Bonarka. A więc praca nawet byłaby ok gdyby nie jakieś egzaminy u dyrektora po każdej kończącej się umowie. Po umowie na 3 miesiące ,daja umowę na 7 miesięcy jeśli zdasz egzamin z niepotrzebnych nieraz do pracy rzeczy. Kasa mała , 1800brutto po roku pracy i żadnych perspektyw wyższych , jakies śmieszne premie raz na 3 miesiące jeśli sklep zrobi wyższy obrot niż w roku poprzednim . Ogolnie kierownicy za bardzo przejmują się swoją rolą , widać ze plynie w nich 'zielona" krew . Jeśli pojdziecie na rozmowe i usłyszycie idiotyczne pytanie jednego z kierowników: " jak sprzedać lodówke Eskimosowi" to się nie zdziwcie kto tam pracuje... Ogolnie to obowiazkow dużo , ludzie dosyć spoko którzy nie są tak bardzo zaangażowani w życie Leroy , tylko niestety tacy szybką koncza prace...
17.03.2014 17:54
nikt z was nie pracuje w LM w legnicy? naprawdę potrzebuję opinii, teraz szukają na dział dekoracji. jestem ambitna i to może mnie zgubić. piszecie, że nie doceniają pracownika, czy na pewno? Pracuję przy obsłudze ludzi już ponad 10 lat, nic mnie nie zdziwi.
QWW
26.02.2014 18:47
Co takiego sie dzieje w tym sklepie ze jest tak wg Was zle? Co takiego robi dyrektor, kierownicy ze jestescie tacy pokrzywdzeni?Podajcie konkretne przyklady a nie piszcie ogolnikami, w dodatku zmyslonymi??
zgaduj zgadula
10.09.2014 10:41
Już ci pisze. Nigdzie nigdy nie spotkałem sytuacji w której kierownik działu oraz koordynator nie pracuje na dole na równi z innymi. Na dziale w teorii pracuje powiedzmy 10 osób z czego tak naprawdę na dole przebywa osiem osób co daje mniej więcej trzy osoby na zmianę (ranek, południe) ktoś musi mieć wolne. Obrót powiedzmy 60 000 podziel to na osobę i przemnóż przez ilość kilometrów jakie pokonuje doradca. Kierownik na górze wraz z koordynatorem w klimatyzowanym biurze, gdzie na dole w okresie letnim panuje urocze 36 st. celsjusza. Pamiętaj, że na dole panuje zakaz picia. Idźmy dalej. Koleś na dziale ma cztery regały np. metalowy, a zarabia więcej niż ten który pracuje np. na dużo cięższym dziale budowlanym. Nie pracujący na dole kierownik bierze cię na EDP i mówi, że podwyżki nie będzie. Co on może wiedziec o mojej pracy skoro przepracował ze mną może maksymalnie 10h w ciągu roku
glos ludu LM
26.10.2014 01:34
urazony dyro sie znalazl?:D
heh zabolalo ego i glos ludu?
spadniesz ze stolka to Cie zaboli tak jak nas na codzien
24.02.2014 21:32
chciałabym złożyć aplikację do lm w legnicy, czy ktoś wie, ile płacą za 7/8 etatu na kasie? i co to za wymiar pracy?
gość
30.01.2014 12:12
Przyszedł czas, abym i ja dołożył się do opinii na temat pracy w Leroy Merlin. Otóż nie zgadzam się QWW zupełnie i kategorycznie, a dla zainteresowanych kilka faktów, które na pewno okażą się pomocne. Otóż pracuję w tym uroczym miejscu ponad osiem lat, dlaczego aż tyle?...bo nie mam wyjścia, kredyt hipoteczny sprawia, że zanim odejdę muszę mieć coś pewnego. Tu mam umowę na czas nieokreślony, ale żeby ją dostać trzeba się napracować i wykazać determinacją i zaangażowaniem:
- przychodzić do pracy w dni wolne od pracy (usunięte przez administratora)
QWW
23.12.2013 14:27
Jak czytam Wasze opinie to jestem pewny że jesteście sfrustrowanymi albo obecnymi albo bylymi pracowanikami LM. To co piszecie ani troche nie zgadza sie z prawda o tym pracodawcy. Ja tam pracuje juz dobre pare latek i widze zmiany jakie przechodzi ta firma, w jaki sposob podchodzi sie do pracowników itd. Nie prawda jest ze po przyjsciu nowego dyrektora zmienilo sie na gorsze, wrecz przeciwnie standarty sa przestrzegane wzorowo, atmosfera jest mniej nerwowa, pracuje sie dobrze i sa premie co kwartal. Oczywiscie tym ktorzy kombinuja, nie chce sie im pracowac Pan Dyrektor przeszkadza bo wymaga to sie denerwuja. Oczywiscie sa momenty dla sklepu w ktorych trzeba wlaczyc piaty bieg jak akcja handlowa DBD czy inwentaryzacja ale wszystko przebiega dobrze bez nagonki kierownikow czy DS. Polecam tego pracodawce
XYZ
10.12.2013 10:16
Chciałem podzielić się opinią na temat pracy w Leroy Merlin z punktu koordynatora w Modlniczce.Po przyjściu nowego dyrektora , nastały bardzo trudne czasy dla wszystkich pracowników.Praca ponad normę, nieprzestrzeganie przepisów BHP,nerwowa i napięta atmosfera , to obecne standardy panujące na tym sklepie. Obecnie jestem na etapie poszukiwania pracy , jak większość moich kolegów.
29.09.2013 08:57
Pensja doradcy brutto - 1900-2500
Koordynator 2500 - 3600
Kierownik 3800 - 7000
Jak ktoś szuka pracy to niech się zgłasza, zawsze coś się dowie, podszkoli, kupi z wyprzedaży. Jak ktoś ma ambicję to niech nie wchodzi bo jeszcze wsiąknie i zostanie (a nie warto)
były pracownik
11.06.2013 23:49
Obietnice (usunięte przez administratora) warte. Za ciężką pracę małe pieniądze w LM Czyżyny.
Doradca handlowy i sprzedawca, magazynier w jednym za psie pieniądze
Nie polecam. KICHA
Doradca
21.04.2013 22:13
Witam serdecznie,
czytając opinie tutaj zamieszczone jest tu naprawdę dużo racji.
Zacznijmy od rekrutacji...3 nawet 4 stopniowa rekrutacja jakbyś starał się o posadę o którą warto walczyć, już podczas rozmowy zaznaczają jaka to rodzinna firma. Kiedy już Cię przyjmą, Ty zadowolony z tego że przeszedłeś taki wstęp do tej rodzinnej firmy, która zapewnia rozwój i itd. Idziesz na dział gdzie będziesz pracował, praca jak praca robisz swoje i już. Paradoksem jest, że w umowie masz Doradca Handlowy a tu wymagają bycia od Ciebie SPRZEDAWCĄ!! Pójdziesz na przerwę i tylko słyszysz jak to źle i nie dobrze, ale zero sprzeciwu, a jak powiesz coś za dużo to zaraz kierownicy wiedzą a nawet sam Dyrektor. Prawda jest taka, że są osoby którym tam jest dobrze, zgodzę się z tym bo pracują tam już długą i dorobili się tej 'godnej' pensji oraz stołka. Poza tym większość z ludzi pracujących w LM mają kredyty, jakieś trudne sytuacje rodzinne więc niema szans na walkę o swoje prawa (usunięte przez administratora)br />
Nawet jeżeli pracownik się stara i wykonuje swoje zadania ponad normę i pomaga innym (gdyż to rodzinna firma) nie może liczyć na zasłużone uznanie bo twój staż pracy jest zbyt krótki. Można pisać wiele o tej firmie jak sprytnie wykorzystują pracowników za najniższą pensję.
-praca dla desperatów
-podwyżka po 2 latach( o ile firma będzie dysponować pieniędzmi)
-brak szacunku dla pracowników którzy mają swoje zdanie
Generalnie nie polecam!!!!
sojka
05.04.2013 15:33
Witam,
Miałem wątpliwą przyjemność być na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Koordynatora działu handlowego.
Piękna nazwa na stanowisko starszego magazyniera. Jeżeli kogoś interesuje praca zmianowa od poniedziałku do niedzieli w jakis dziwnych godzinach w systemie zmianowym, łażenie po hali magazynu w kufajce i motywowanie 4 magazynierów zarabiających 2000 brutto do większego wysiłku to polecam.
Hitem rozmowy kwalifikacyjnej było pytanie;,,Co dla Pana jest motywacją do pracy?? ręce opadają.....
Zostaw merytoryczną opinię o Leroy Merlin Sp. z o.o.