Ecolab Services Poland sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 138 ocen.

Opinie o Ecolab Services Poland sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecolab Services Poland sp. z o.o.

Zainteresowany :)

Cześć jestem po studiach i słyszałem dobre opinie o Ecolab. Czy polecacie ecolab na początek kariery?? Nie jestem osobą roszczeniową, myślę o stanowiskach juniorskich oraz o miejscu ,żeby zahaczyć się na dłużej. Nie chce się ośmieszyć więc jakie stawki realnie można powiedzieć na rozmowie. Jak wygląda sytuacja z rozwojem jest szansa na rozwój w tej organizacji i standardowe zapytanie o benefity :) czyli multisport, opieka medyczna oraz ubezpieczenie, czy coś jeszcze dorzucają Pozdrownenia

Bazz
@Zainteresowany :) 25.11.2017 13:05

Stawkę mówi się taką jaką uważasz za satysfakcjonującą dla Ciebie - biorąc pod uwagę doświadczenie i umiejętności jakie posiadasz.

Kot

Jedna z tych firm przez ktore kandydaci powinni miec mozliwosc wystawiania rachunkow za zmarnowany czas na rekrutacje. Juz kilkakrotnie spotkalem sie z zapraszaniem kandydatow na rozmowy tylko i wylacznie po to by zbudowac sobie baze na przyszlosc. Bardzo nieprofesjonalne podejscie. Jesli manager raczy sie zjawic na rozmowie to nawet nie udaje, ze i tak ten kandydat nie zostanie zatrudniony. Porazka totalna i strata czasu.

EkoEko
@Kot 12.12.2017 14:12

Na jakie stanowisko aplikowałeś???

Zainteresowana

Dużo pozytywnych opinii o firmie... a jak wygląda sytuacja z rocznymi podwyżkami?

Marta

@Tom nie jestem pracownikiem Ecolab, ani również nie jestem z Tą firmą w żaden sposób związana. Udzielam się na wątku, by poznać Wasze opinie oraz by osoby, które trafią tu szukając informacji na temat być może przyszłego pracodawcy mogły znaleźć pomocne informacje. Mam nadzieję, że rozwiałam Twoje wątpliwości.

Marta

@Tom każdy ma prawo do wypowiedzi na wątku, oczywiście z zachowaniem zasad regulaminu. Dopytuję, bo jeśli chodzi o wcześniejsze wypowiedzi, to nie ma wielu osób, które uargumentowałyby swoją opinię. Chodzi tu zarówno o osoby, które są z pracy w Ecolab Services Poland zadowolone, jaki i o te, które do pracodawcy mają jakieś zastrzeżenia. Dlatego też chętnie poznam również Twoją opinię.

Tom
@Marta 13.11.2017 10:59

Jesteś pracownikiem Ecolab ???

Marta

@tom każdy ma prawo do zostawienia opinii zgodnej ze swoim doświadczeniem. Rozumiem, że Twoje nastawienie wynika z tego, że masz inną opinię niż @Minia. Mógłbyś powiedzieć jak Ty oceniasz tą firmę jako pracodawcę? Warto, by jak największa liczba pracowników miała okazję na wypowiedzenie się na temat Ecolab Services Poland. Będzie to szczególnie pomocne dla osób, które na wątek ten trafiły szukając opinii o swoim przyszłym miejscu zatrudnienia.

Tom
@Marta 06.11.2017 14:13

Czy jesteś pewna że chcesz poznać tą opinię ???

Minia

Rzadko spotyka się takich fajnych pracodawców jak Ecolab.

tom
@Minia 16.07.2017 12:48

czy płacą ci za takie wpisy ???

Rekrut

Jak długo należy oczekiwać na wynik rekrutacji? Dają w ogóle znać jeśli się nie dostanę?

Irek

Czy Ecolab Services Poland nie ma aktualnie nowych ofert pracy? Szukając dobrej firmy słyszałem sporo dobrego, może ktoś ma informacje o ewentualnych brakach proszę o info na forum. Z góry bardzo dziękuję

Pati

Poda ktoś szczegóły pracy nt. Stanowiska konsultant ds.higieny tekstylnej ? Warunki zatrudnienia, liczbę wizyt, atmosfera, wynagrodzenie, jaka flota? Benefity? Pozdrawiam Patrycja

Pracownik
@Pati 13.10.2017 11:26

Zapraszamy do rekrutacji. Szczegóły zostaną omówione na rozmowie. Ciekawa dywizja, fajni klienci z którymi można współpracować.

Uradowany

Czy słyszeliście, że Ecolab Services Poland planuje wprowadzić jakieś dodatki dla pracowników? Może ktoś ma więcej wiedzy w tym temacie i mógłby podzielić się nią na forum? Fajnie mi się tu pracuje!!

Pracownik
@Uradowany 10.10.2017 09:40

Jeżeli jesteś pracownikiem i słyszałeś o tym, że coś ma się pojawić skontaktuj się ze swoim bezpośrednim przełożonym lub działem HR. Te osoby będą mogły podzielić się taką informacją. Pakiet benefitów pozapłacowych jest omawiany na rozmowach rekrutacyjnych z kandydatami.

Adam

Jakich aut używaja konsultanci, przedstawiciele w Ecolabie?

Marta

@Pracownik a czy oprócz wspomnianych przez Ciebie napojów, pracownicy mogą liczyć również na dodatkowe benefity, czy też pakiet socjalny?

Pracownik
@Marta 18.09.2017 14:46

Tak, mogą liczyć.

Mańka

Taka firm jak Ecolab zapracowała sobie na dobrą opinię. Tego nie osiąga się z dnia na dzień tylko to jest długi proces

Klaps

Ecolab Services to firma nowoczesna i pewnie dobrze dobrała sobie pracowników. Fajnie się tu pracuje i jak czytam opinie to nie tylko mi jest tu dobrze.

Hank Moody

Mam pytanie - jakiego systemu ERP używa się w Ecolabie? SAPa czy czegoś innego. Z góry dziekuję za odpowiedź.

Pracownik
@Hank Moody 02.08.2017 19:43

SAP, ale mamy również kilka innych jednak one nie są używane w Polsce.

Marta

@Miniaco sprawia, że masz taką pozytywną opinię na temat Ecolab Services Poland jako pracodawcy? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń. Jakie są plusy pracy właśnie w tej firmie? Takie konkretne informacje będą pomocne dla osób, które właśnie są w trakcie szukania nowego miejsca pracy. Co możesz im doradzić?

Aska

Hej, czy w firmie ecolab jest kawa/herbata dla pracownikow? Czy jest tam w budynku jakis "Olipm" czy inna restauracja gdzie mozna zjesc cos na cieplo?

Pracownik
@Aska 05.07.2017 11:34

2x TAK. Napoje dla pracowników bez limitu oraz jest na dole w budynku kantyna + możliwość zamawiania posiłku do kuchni na piętrze.

Izka

Ecolab Services Poland to świetna firma i niech tak trzyma.

Mania

Myślę, że Ecolab Services spokojnie zasłużyło na opinię dobrej firmy, dającej stabilizację pracownikom.

mała

Czy ktoś może wie w jakiś godzinach pracuje sie w ecolabie??

mała

Czy ktoś może wie w jakiś godzinach pracuje sie w ecolabie??

Pracownik
@mała 25.04.2017 18:00

Elastycznie od 7 do 9 przychodzimy +8h . Chyba, że zdarzy się potrzeba zostania dłużej = zadaniowy czas pracy. Nie znam idealnie wszystkich działów więc może w niektórych przez specyfikę pracy/kraju przychodzi się na konkretną godzinę ale zakładam taka informacja jest przedstawiana przy rozmowie.

Gregor

Ecolab Services Poland jest spoko firmą a że nie każdy nadaje się do takiej pracy, cóż tak bywa. Firma ma perspektywy rozwoju a dla pracowników to widok stabilnej pracy, dobrych zarobków. Ja nie narzekam.

Nowa

Pracowałam tam 3 lata. Pakiet benefitów jest najlepszy z dotychczasowych moich 4 korpo. Premie roczne i dodatek świąteczny. Świetny pakiet medyczny. Parking dla prawie wszystkich. Fahna lokalizacja, atmosfera bardzo fajna, tylko zarobki marne z małą szansą na wzrost. Podsumuowując w Ecolabie jest naprawdę stabilne zatrudnienie.

Marta

@Pracownik, po tych ankietach są zauważalne faktyczne zmiany w firmie?

Pracownik
@Marta 01.03.2017 15:53

Tak Pani Marto, celem firmy jest utrzymać się w 500 najlepszych firmach świata a bez zadowolonych pracowników jest to nie możliwe. Tylko tutaj każdy pracownik odpowiada i głosy idą bezpośrednio do bazy. Nie jak np. w innych firmach w Krakowie TL przegląda odpowiedzi pracowników i przesyła po weryfikacji dalej. Jak wyżej opisane przez użytkownika Nowa - Ecolab ma bardzo, bardzo dobry pakiet benefitów. Otwierają się nowe stanowiska więc pracownicy mają poczucie stabilnej pracy bez ryzyka, że jutro ktoś nam powie do widzenia. Ciężko się odnieść do wypowiedzi o zarobkach... skoro ktoś sam rzuca swoją stawkę, dostaje odpowiedz i ją akceptuje to jak potem można mówić, że marnie zarabia ? :) w końcu sam wynegocjował sobie takie warunki.

Martusia

Dobrze, że tu pracuję bo mam dobre zarobki i stabilną pracę co jest dla mnie bardzo ważne. Firma jest postrzegana jako bardzo dobra.

Miron

Słyszałem o nich bardzo dobre opinie ale niestety na razie nie robią nowych przyjęć. Mam pytanie czy do podstawy firma stosuje jakieś dodatki, może jakiś pakiet medyczny lub cos innego? Będę szukał nowych ofert!

Pracownik
@Miron 16.02.2017 17:11

Oczywiście, firma oferuje bardzo bogaty pakiet dodatków ale tego kandydaci dowiadują się na bezpośrednich rozmowach o pracę.

BDN

Nie wiem, czy taka super atmosfera. Pracuje tu od kilku mcy, to jaka jest atmosfera zależy w dużej mierze od działu do jakiego się trafi. Firma jest naprawdę dużą i wciąż się powiększa. Ogólnie w roznych dzialach ludzie tworzą zamknięte grupy i raczej ciezko powiedzieć o całości firmy, ze atmosfera jest ok. Chyba, nalezysz do grupy dyskusyjnej, która 40% swojego dnia pracy spędza na kawie w kuchni. Perspektywy rozwojowe... Z dużym zastrzeżeniem bo wiele osób nie do końca zdaje sobie sprawę ze swoich obowiqzkow. Jak to w korpo, kto głośno krzyczy i tylko narzeka ten wygrany i robi najmniej. Nie ma żadnego bata nad takimi. Wysokimi stolkami kierują juz inne aspekty, polityka w firmie. Ale ogólnie firma daje bardzo duże możliwości dla wszystkich, nawet dla nierobow niestety. Ja pracuje od kilku miesięcy, bywaja cięższe lub lżejsze dni w zależności od obowiqzkow , ale mając doświadczenie z pracy w mniejszej, bardziej ograniczonej firmie nie zdecydowal bym się teraz na zmianę pracy. Moze ta firma cos za oferuje. W końcu pracuje tu krótko, to jeszcze mogę poczekać. Na koniec dodam, ze proces rekrutacji jest zupełnie nieadekwatny do pełnionych funkcji, a i tak bardzo często trafiają tu ludzie, którzy najwyżej powinni pracować w call center i czytac ustalone regulki niż sami próbować budować własne wypowiedzi... Do tej grupy zresztą zaliczylbym tez tych narzekajacych na zarobki, albo klasę samochodów służbowych. Popracujcie i wtedy wymagajcie.

suszi
@BDN 11.02.2017 21:47

Dokładnie, trzeba najpierw dać coś z siebie a potem wymagać!!!

Pracownik
@BDN 11.02.2017 21:47

Oczywiście, że masz rację. Atmosfera w dużej mierze zależy od przełożonych a w Ecolab na pewno nie trafisz na wielu takich z nastawieniem typowo korporacyjnym. Co niestety zaczyna być standardem w konkurencyjnych firmach na krakowskim rynku. Jeżeli masz zastrzeżenia do procesu rekrutacyjnego - z czym po części się zgodzę to zgłoś to. Na 6 piętrze masz w pokoju relaksu blue box na wszelkie uwagi i sugestie. Wszystkie są rozpatrywane a świeże spostrzeżenia na pewno są najcenniejsze dla przełożonych na wyższym szczeblu. Daj sobie czas, pokaż, że jesteś dobrym pracownikiem a gwarantuję, że zostaniesz doceniony. Wszystko to kwestia czasu a niestety teraz mało kto ma cierpliwość :) Dodam, że firma co roku robi ankiety zadowolenia pracowników i stara się usprawnić to co wg. nich nie funkcjonuje. Osoby robiące dobrą robotę są nagradzane specjalnymi nagrodami miesięcznymi.

Pracownik

Piszę jako osoba pracująca tu 4 lata. Firma bardzo fajna, świetna atmosfera i stosunki między ludźmi. Firma oferuje wiele benefitów ale tego lepiej dowiedzieć się osobiście podczas rozmowy. Na pewno oferuje jedne z najciekawszych dodatków na rynku Krakowskim. Niedawno zmieniliśmy biuro na większe więc może dlatego było tyle ofert pracy - bo firma się rozwija a nie uciekają z niej ludzie. Uważam, że zarobki w większości są adekwatne do stanowiska, działu, doświadczenia. Przychodzą ludzie na rozmowy bez jakiegokolwiek doświadczenia a oczekują wynagrodzenia z pozycji seniorskich czy liderskich więc to druga strona medalu o której mało kto w tej całej dyskusji wspominał ;) Jeżeli komuś zależy na pracy tutaj a nie widzi aktualnie otwartych bądź pasujących ofert może spokojnie przyjść i zostawić swoje CV na recepcji czy dziale HR. Nowe stanowiska się tworzą, szukamy studentów aby ich uczyć na potencjalnych kolejnych pracowników.

Minia

Czy ktoś wie o przyjęciach do pracy w Ecolab? Dobrze jeszcze byłoby dodać jakie maja zarobki i socjal.

marcin

Widocznie nie ma chętnych do pracy @picolo bo po prostu nie pokazało się na razi e żadne ogłoszenie pracy. O ewentualnych wakatach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, więc nic jeszcze straconego. Pewnie i tak dają dwuskładnikowe wynagrodzenie.

Tygrys

Serwisant Aplikacji Beverage Jakie warunki ??? Można się upić ze szczęścia ???

Tygrys

Territory Manager Food Territory Manager Diary Rozumiem że poprzednicy mieli dosyć "kwasu".

kariera

asiakx chyba zartujesz, na pewno nie najlepsza. Po prostu firma, ktora stawia na zatrudnianie tanich pracownikow - wiec jesli nie czujecie sie na silach startowac do powazniejszych firm, warto zacisnac zeby i zdobyc to 1 doswiadczenie - nastepna korporacja na pewno zaoferuje wyzsze wynagrodzenie

kariera

Kariery to tu nie zrobicie, ale dla mlodych, bez doswadczenia w krakowskich korpo, mozna zagryzc zeby i zdobyc to startowe doswiadczenie na CV. W nastepnej firmie na pewno zaplaca wiecej. Podobnie jak w innych krakowskich korpo razi brak kompetencji osob zarzadzajacuch (zwlaszca na najwyzszych szczeblach), co w polaczeniu z poziomem wynagrodzen prowadzi do szybkiej rotacji pracownikow.

weber

Jeżeli ktoś chce pracować jako przedstawiciel w firmie Ecolab, powinie zastanowić się...Na rozmowie powiedziano mi że szukaja już pół roku człowieka i nie mogą znaleźć.. . Czy w Polsce jest zbyt mało osób z doświadczeniem???? Tak naprawdę chodzi o kasę, a regionalni boją się o stołek, bo wiedzą że nie dostana nigdzie indziej roboty. Wszyscy boja się gościa z USA... Śmieszne...

anonim

(usunięte przez administratora)

Tygrys

W samym Krakowie. No no. Na Data specjalist. Musi to byc bardzo wysoka polka !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Tygrys

Macie już forsę aby docenić: ELEKTRYKA - AUTOMATYKA. Chcecie go zatrudnić. Czy ponownie niejasna umowa.

Tygrys
@Tygrys 02.05.2016 20:03

Elektryk - Automatyk, stanowisko bumerang ciągle powraca.

Tygrys

ECOLAB poszukuje ponownie Elektronika - Automatyka. Czy poprzedni zatruł sie oparami? Co to znaczy "Bardzo atrakcyjne wynagrodzenie" ??? Umowa to nadal samozatrudnienie??? Coś nie może zgrzać miejsca techniczny w ECOLABIE. Który to już???

Janka

Korporacja z "robieniem kariery", "sukcesem", "samorealizacją" itp. korpobzdetami. Bzdety służące aby z pracownika korposzczura zrobić, który myśli, że jak zdobędzie doświadczenie i popracuje parę lat za prawie darmo, to od razu na managera awansuje. Że wtedy kasa sama z nieba poleci, a on będzie innych gnoił, tak jak jego gnojono. A tu najczęściej zamiast kariery i sukcesu jest "restrukturyzacja" albo "optymalizacja zatrudnienia" i wylatuje jako wypalony i mało kreatywny.

anonim

(usunięte przez administratora)

Janka

Tomek!!! A ty nie w Angli?

gość

Czy ktoś mógłby napisać kto jest konkurencją Ecolabu jeśli chodzi o środki dezynfekcyjne do firm z branży produkcji farmaceutycznej i kosmetycznej ? Schulke? Diversey? Ktoś inny?

Tygrys

Na Pracuj.pl Za polroku rok pewnie tez sie pojawia.

Tygrys

Czy ECOLAB daje kask i rękawice ochronne?

Tygrys

Czy w ECOLABIE szaleje DZUMA czy EBOLA? Tyle stanowisk wolnych.

śmiech przez łzy.

- Pracownicy ECOLAB stanowią serce i duszę firmy – całym sercem wierzymy w naszą firmę - Stawiamy na rozwój naszych pracowników tworząc i realizując Indywidualne Plany Rozwoju - Zapewniamy atrakcyjne wynagrodzenie, premie oraz pakiet socjalny: dodatkowa opieka medyczna, pakiet profesjonalnych szkoleń, nauka języków obcych oraz inne - Oferujemy ciekawą i odpowiedzialną pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie - Zapewniamy wszystkie narzędzia niezbędne do pracy: samochód służbowy, telefon, laptop i inne

Tygrys

Amerykański profesjonalizm.2

to

Nie polecam. Malo profesjonalna firma.

sasasa

Czy ktoś się orientuje jak się pracuje w finansach (fp&a/co) - klimat, zarobki, elastyczne formy zatrudnienia?

Tygrys

Jak wygląda placa na stanowisku elektronika,automatyka i serwisanta ? Jakie zarobki? Godziny pracy? Czy da sie wyjsc na swoje ? Stanowisko to pojawia sie regularnie co pewien czas. W roku 2013 w sierpniu firma rowniez szukala serwisanta elektronika. Placili 25 PLN za godzine pracy. Nie placili za dojazdy. Czy obecnie mozna liczyc na cos lepszego. CZY FIRMA SZUKA JELENI?

Tygrys

Zakladam optymistycznie ze firma da ci caly czas zajecie. Rozliczenie na wlasnej dzialalnosci na miesiac 25 brutto x 200 h = 5000 dochod ZUS ok 1000 4000 - 800 podatek = 3200 max. netto szalu nie ma. Jak znasz sie na robocie to 40 brutto spokojnie skasujesz w Poznaniu. Ponizej 30 nikt sie nie schyli. Chyba ze przyjdzie na chwile przezimowac. Zewnetrzni elektrycy dla VW robia za 35 PLN. Minusy: - do klienta trzeba dojechac czesto dojazd zabierze ci dzienne ze 4 godziny za ktore ECOLAB nie placi. - musisz miec jakies narzedzia ktore od srodkow chemicznych sie niszcza - praca jest szarpana terortycznie musisz byc dostepny 24/7. Na niektore zaklady mozesz wejsc tylko w nocy. - uropy nie platne - chorobowe jak ci sie cos przytrafi zadne srodki chemiczne smierdza mozna sie popazyc. Jak jestes singlem bez rodziny to mozesz robic za 25 pln.

Zostaw opinię o Ecolab Services Poland sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecolab Services Poland sp. z o.o.