Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.

Adres: Ks.Londzina 61, 43-246 Strumień

NIP: 5480077719 KRS: 0000114586

Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.
3 1013 6 1

Opinie o Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.

Głos Strumetu

Ludzie w Strumecie nie jest źle kasa co miesiąc na koncie dwie premie są obiady są podwyżki są prysznice zrobione gole w ubikacji można strzelić co jeszcze chcecie. Prezes rękę podje swoim pracownikom. Tylko pracować nie narzekać, jeżeli ktoś nie chce w Strumecie pracować to może się sam zwolnić

Fazi
@Głos Strumetu 06.02.2019 12:56

Kiedy byly podwyżki? A rękę to podaje lizusom i kapusią co się z daleka kłaniają!

Koban

Święta prawda ukraincy siedza z telefonami po godzine czasu na szatni i opowiadają potem montaż zasypany paletami tak pilnuje Polinski

Znajomy

Prezesie jak to jest że ludzie z montażu więcej siedzą z telefonem na szatni niż pracują gdzie majstrowie

Bonio

Potrzebne są koziolki na spawanie kurna nic nie ma jak tu spawac na podłodze Kuna co wy nipowazni nic nie mam żadnego konkretu

Spawacz

Kiedy cos się zmieni na tej spawalni kiedy otwórzcie oczy przez tyle lat nic tylko (usunięte przez administratora)

Spawacz

Na kotłownie też kamery siedzą wozkowi z montażu po dwie godziny wielkie luzy na montażu a norman gdzie tylko spawalnie normuje

Adrian
@Spawacz 28.01.2019 22:11

Chłopie trzeba mieć zdrowo napierdol....e w bani gówna zamiast mózgu żeby coś takiego napisać...

Rusek
@Spawacz 28.01.2019 22:11

Dobrze napisane wrescie ktos to ruszyl człowiek czeka na wózek a panowie kawę piją tak samo jest na warsztacie zebrania wozkowy z cynkowni i cnc

Luis
@Adrian 29.01.2019 10:09

Skąd wiesz że tam siedzą czyżbyś siedział z nimi?

Majki
@Rusek 04.02.2019 22:55

ciekawe co uchwalaja na tych zebraniach remontowo-cynkowniczo-cncowo.a może ten z ocynkowni i cnc tam maja biuro .

Jeremiasz

Obecnie poszukują do kontroli jakości... Ciekaw jestem czy znowu ktoś się przyjmie i odejdzie za parę miesięcy...? Szkoda, że nie piszą w ogłoszeniu, że to robota częściowo na zewnątrz, że zimno że nikt nie panuje nad jakością, odkąd są ukry, że nawet jak znajdziesz niezgodność to i tak każą Ci detale puścić dalej, a później zabiorą Ci premie, bo przecież to twoja wina. Pracowałem tam jako kontroler jakiś czas i powiem, że stawka śmieszna, ciągle ubieranie premii a dodatkowo zakręcony Damian i którego nie da się zrozumieć w żaden sposób. Nie polecam tej pracy, mimo iż w ogłoszeniu wygląda świetnie - realia są zupełnie inne. Na 500 pracowników 1/5 to ukry, premii dużo tylko na papierze, realnie jakościowa jest słaba, uznaniowa uwalana, a wakacyjna i za nie chorowanie z każdym rokiem coraz mniejsza. DNO,

Luis

STRUMET "SHOW" od przyszłego tygodnia , dział narzędziownia 11 kamer 24h. A podobno w firmie nie ma pieniędzy?

Ujjain
@Luis 24.01.2019 12:50

Ciekawe gdzie znajdą tam ludzi, jak cześć ekipy poważnie zastanawia się nad zmianą roboty z tego co słyszałem. Zresztą podobno dwóch Ukraińców co tam są nie mają zielonego pojęcia o tym co mają robić i robią to, co Polacy w dzień i im zajmuje 3dni we dwójkę. W brawo zarząd. To się nazywa poprawa funkcjonowania... Dołożyć kamer i Ukraińców

Hans
@Ujjain 25.01.2019 13:42

I to nie ci z małym stażem, a chłopaki co pracują tam po kilka lat - więc mający doświadczenie. Ale tak naprawdę odkąd kierownikiem został ten kto został, jest tam jeden wielki organizacyjny gnojnik podobno.

SPAWACZ
@Luis 24.01.2019 12:50

po co ten leslaw jeszcze normuje jak to nic nie daje

Luis
@Ujjain 25.01.2019 13:42

Ukraincy się jeszcze stawiają tego robił nie będę tamtego też bo mam za małą stawkę!

Kwiatkoś
@Hans 26.01.2019 11:52

Przecież kwiatkoś został kierownikiem tylko dlatego, że jego stara jest skoligacona ze szłapką i ona mu to załatwiła... Ten gość jest ciemny jak listopadowa noc, ale umie leźć w d_u_p_e bez mydła więc jest cennym pracownikiem, co tam, że w innych obszarach to miernota i leser.

Luk
@Luis 24.01.2019 12:50

Ciekawe czy odbiorcy będą zachwyceni że hakerzy mogą się włamać i zobaczyć co się robi do kogo i puścić dalej do konkurencji a dział niby chroniony wejście na karty i obowiązuje RODO

Zainteresowny

Witam mam pytanko czy moze ktos napisac jsk wyglada praca w tej firmie i zarobki Co do ukraincow to nie trzeba pisac znam temat Ale pytam bo wpietdzielilem sie do prywaciaza ktory na dzien dobry dal fajne stawki a po okresie probnym wszystkim po kolei (usunięte przez administratora) stawki i nie chcesie wpierdzidlic w kolejne (usunięte przez administratora)

Hha
@Zainteresowny 26.01.2019 15:56

Kiepska kasa na początku lat wszędzie kamery, ciągle zwiększanie norm i naciski. Jak Ci nie daj boże się trafi wypadek będą chcieli żeby nie zgłaszać. Ogólnie nie polecam

Solidarność2019

Rok 2018 dla naszej działalności w dużej mierze opóźnił system RODO także nie mogliśmy za dużo podziałać. Mamy nadzieje, że czytacie informacje które zamieszcza nasz przewodniczący w gablotce, ponieważ jest to bardzo istotne i związane z tym co się dzieje i co się będzie działo. Można zauważyć, że niektóre z postulatów przedstawionych poprzez związek już zostały realizowane. Mamy na myśli dołożenie urządzeń ogrzewania na hali "arenie". Bardzo nas to cieszy i oby tak dalej. Nawiązując do informacji , umieszczonej w protokole z narady z poniedziałku, gdzie zarząd zachęca do rozmowy w sprawach warunków pracy itd, tematy poprawy warunków pracy były poruszane od dłuższego czasu lecz niestety bezskutecznie. Więc prosimy się nie dziwić, że chcemy wpłynąć na te prośby poprzez osoby trzecie. taki system jak na dzień dzisiejszy trochę lepiej skutkuje. Jest jeszcze temat płacenia składek na nasz związek ale o tym dowiecie się w najbliższym czasie. Z dodatkowych informacji chcemy dodać, że członków Związku Zawodowego "Solidarność Strumet" przybywa, co bardzo nas cieszy.

Angals

I co? Gdzie wszyscy internetowi krzykacze? Jakoś na zebraniach nikt nie narzekał na nic. Cienkie bolki.... Najłatwiej w internecie marudzić i się odgrazac, a jak przychodzi co do czegoś to cisza...

Spawacz
@Angals 20.01.2019 09:52

Dla krzykaczy zabrakło miejsca na stołówce????

Buhaha
@Spawacz 20.01.2019 14:14

Hehe wszyscy sie zwolnili juz dawno z tego syfu

Znajomy

Na spawalnie nikt nie patrzy jakie są warunki pracy tylko się sztuki liczą jak się coś stanie wtedy zaczną działać tak jest w strumecie

Blac
@Znajomy 11.01.2019 12:49

Jak coś się stanie to udają że coś robią, czas zaleczy rany a tam zostaje tak jak było, pracowałem tam 8 lat, widziałem dużo wypadków,,, nie zrobili nic poza ciepłymi slowkami żeby nie zgłaszać wypadku i tak było zawsze a bhp szło na takie układy,,,

Jeremiasz

W tej firmie jedynie na kamery są pieniędze, żeby inwigilowac pracownika. Po ostatnim wypadku, podobno prezes (celowo z małej) chce na każde stanowisko dać kamerę. Wiec ja się pytam po co? Czy to usprawni pracę? Spowoduje miejsce pracy bezpieczniejsze? Nieee to okazja do kolejnego etapu inwigilacji, pytanie czy zgodne z prawem i RODO? Na naszej spawalni pełno wody, przedłużacze w wodzie, spawarki w wodzie, czy to zgodne z bhp? Nie wspominając o temperaturze na arenie... Na to i inne rzeczy mające realny wpływ na bezpieczeństwo i komfort pracy nie ma kasy, ale na kamery są. Dziwny fetysz władzy podglądanie pracujących mężczyzn..

Adam
@Jeremiasz 07.01.2019 19:48

Trzeba powiadomić PiP!Niech się tym zajmą!

Luis
@Jeremiasz 07.01.2019 19:48

Na kamery to pieniądze są ale na podwyżki nie bo zainwestowali w nową halę.W Polsce obowiązuje RODO panie Prezesie!

Maniutek
@Jeremiasz 07.01.2019 19:48

Monitorowanie pracownika podczas wykonywania pracy możliwe jest jedynie w zakładach, gdzie jego praca ma wpływ na bezpieczeństwo innych najczęściej w przemyśle spożywczym. W innych przypadkach monitoring można stosować wyłącznie w głównych ciągnach komunikacyjnych bądź w celu monitorowania pomieszczenia jako całości. Kamera skierowana na konkretne stanowisko pracy to mobbing, jest to niezgodne z prawem, a jeśli firma nie ma odpowiednich zabezpieczeń i autoryzacji sieci wewnętrznej dodatkowo niezgodne z RODO. A skoro paski nie mogą być wysyłane na maila, to Strumet nie ma. To o czym napisałem pochodzi od radcy prawnego, więc dziwi mnie niewiedza w tym zakresie władzy zakłady. Pytanie gdzie są związki? Pytanie jak bardzo się władza zdziwi jak ktoś zwalniając się o wszystkim powiadomi PIP i prokuraturę...?

Alex0483
@Maniutek 10.01.2019 09:50

Witam Panowie, podniecacie się związkami zawodowymi, a ode w gruncie rzeczy są wielki (usunięte przez administratora) warte... Pan "chrapiący" lub "Beny Hill" swego czasu działał w Skotanie Skoczów - jak działał, można zobaczyć na własne oczy w czasie wycieczki do Skoczowa... Niestety Polskim związkom zawodowym brakuje przede wszystkim NIEZALEŻNOŚCI, jak to jest w Europie zachodniej. Proszę, nie łudźcie się, że coś się zmieni - tak będzie do czasu sprzedaży tego przybytku, lub jego upadku. Pozdrawiam i życzę miłego dnia;-)

Obi
@Jeremiasz 07.01.2019 19:48

Tego nikt nie widzi tylko jak spawacz zapali papierosa to mandatem straszą

Spawacz

Prezesie może by ktos wymyślił coś mądrego żeby na spawalni woda nieplywala a detal z pola niebyl z śniegiem

Spawacz
@Spawacz 04.01.2019 13:51

No najwyższy czas cos zrobic wozkowy przywozi pelno śniegu na detalu jak z tego mamy spawac wszystko pływa

olo
@Spawacz 04.01.2019 14:07

A za co dach zrobić jak kryzys idzie?Nowe hale trza budować,pola kupować i w maszyny inwestować!Szanujmy sie:)!!!

Obserwowanie
@Spawacz 04.01.2019 13:51

Spawalnia to najgorsza buda na strumecie malo miejsca przez lato cieplo a w zimie śnieg pływa między spawarkami trzeba to zgłosić do inspekcji jak w czasie zimy to wygląda

Pracownik

Dlaczego nie zamontujecie na arenie bardziej wydajnego ogrzewania.W takich warunkach nie da się pracować.Nie może tak być że jak wchodzi się rano na hale jest zaledwie kilka stopni.Przypominam że wymagana minimalna temperatura na stanowisku pracy to 17*C.

Pracownik

Acha życzę jeszcze wyższych bonów na Święta,wyższej premii wakacyjnej,za niechorowanie oraz dodatkowej extra premii dla Wszystkich.

Pracownik

Życzę Wszystkim Pracownikom lepszego Nowego Roku bez Lechsława.Większego poszanowania.Grubszych portweli(podwyżek płac żeby w końcu godziwe wzrosły żeby odzwierciedlały podnoszone normy-wkład w rozwój firmy)Życzę większej puli za jakość i lepszego jedzenia na stołówce????

SznapkaWygrołStrumetwZdrapka

Prezesy czegos nie rozumiem w waszej śmiesznej polityce, po cholerę stawiacie banery na dwupasie i w innych miejscach , ogłaszaszacie się że jest praca 'taka fajna że pracuj z nami' a doświadczonych ludzi wywalacie ? Nie szanujecie nikogo, żaden pewnie nawet nie zastanowił się nad tym że za niedługo swieta, chłopy będą mieli ciężko robotę znaleźć a tutaj trzeba jeszcze rodzinę utrzymac. Dla mnie to był pokaz jak sie traktuje ludzi w strumecie i bardzo mi to zmieniło nastawienie... Śmiech na sali bogacze.

Warner
@SznapkaWygrołStrumetwZdrapka 04.11.2018 19:59

Przynajmniej wiem już u kogo się zapisać do związków, a do niedawna byłem sceptyczny....

Stefan
@Warner 18.11.2018 16:50

Przez obecną politykę zarządu trzeba się zapisywać do związków nie ma wyjścia.

Św Mikołaj
@Warner 18.11.2018 16:50

A czy ktoś wie czy będą paczki z związku? na świętą, bo jak tak to ja tez sie zapiszę

Anons
@Św Mikołaj 28.11.2018 17:58

Typowy Polaczek cebulaczek. Nie jest Ci wstyd ?

mondrala
@SznapkaWygrołStrumetwZdrapka 04.11.2018 19:59

Bo Ty nierozumny człowiek jestes .

SznapkaWygrołStrumetwZdrapka
@mondrala 30.11.2018 16:28

No to proszę mi wyoslic baranie

Bezrobotny

Myśle o pracy na Spawalni czy normy są wykonalne i czy utrzymam rodzine ? Macie tam ciepło bez zime ?

SlaskiePasorzytySpoleczne
@Bezrobotny 20.11.2018 19:06

Bez Zima je cieplo. ale PRZEZ zimę dość chłodno, ale niektórzy tak w domach też mają podobno. A czy rodzinę utrzymasz to z zależności jak grubo baba mosz

Tt

(usunięte przez administratora) Moje sugestie dla Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.:(usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Podwyżki oraz pozbyc sie nierobow z ukrainy

Ob

Normy na spawalni idą w górę może by zakład pomyslal o podwyzkach kryzysu nie widać na zakładzie zakład inwestuje w ziemię a pracownicy to co

Yet another day
@Ob 01.12.2018 22:44

Idź do prezesa i pogadaj z nim. Po co piszesz w internecie? Tu ci nikt nie da podwyżki.

Miki
@Ob 01.12.2018 22:44

Ja cię nie podpuszczam ale nie znajdziesz to (usunięte przez administratora)

masohista

Ile zarabia spawacz w strumecia na start i czy normy są wygórowane?

Normista Lesio
@masohista 13.11.2018 22:44

Normy są do zrobienia, wiem bo liczyłem.

Olko

Potrzebują ludzi na cnc złożyłem podanie dwa miesiące temu i cisza chyba nieczytaja poczty

Jurii
@Olko 18.11.2018 09:44

Załatw sobie paszport ukraiński, pomoże napewno.

Obcy

Na spawalni jeden wielki (usunięte przez administratora) majster G juz nie panuje nad robotą tragedia pracuje 15 lat i takiego czegoś niewidzalem trzeba trzekac na detal aż majster załatwi albo sam spawacz poszuka

gruby
@Obcy 12.11.2018 22:52

Coś sie z choinki urwał?U L.to normalka!

teodor

Lubię atmosferę w Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o. za: dobra wspolpraca pomocni ludzie

Obcy
@teodor 08.11.2018 12:45

Stuknij się w łeb dalnie albo zmień dilera

Dyro

Olo ludzi się informuje z wyprzedzeniem że nie zostanie im umowa przedłużona.Tak ciężko Ci to zrozumieć? Więcej szacunku!Chcesz być szanowany szanuj innych! Ci ludzie ciężko tyrali ten (usunięte przez administratora) a w ramach podziękowania dostali kopa. Jeśli myślicisz że Ukraińcy wypełnią lukę po doświadczonych Polakach to jesteś w błędzie.

Wolf
@Dyro 01.11.2018 13:09

Prezesi na nas leją mają na działach kapusiów co grają w h..a ale są nietykalni.Szastają kasą na prawo i lewa a na podwyżki kasy nie ma bo halę stawia, Ukraincy śpią po szatniach a swoich traktujecie jak śmieci ale jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie!

Henio
@Dyro 01.11.2018 13:09

A majstry nie wiedzieli napewno wiedzieli.Tak samo winni.Majstry to tylko dbają o swoje (usunięte przez administratora)

Henio
@Dyro 01.11.2018 13:09

A majstry też winni bo napewno dobrze wiedzieli a chłopom nie dali znać.Majstry tylko o swoją (usunięte przez administratora) dbają.

Ciekawy

Jeżeli ktoś mówi coś komuś, mimo że inni na tym ucierpią, to kim jest? Jeżeli ktoś oferuje komuś coś, w zamian za powiedzenie czegoś o innych, to kim jest? Jeżeli ktoś zgadza się na to, żeby powiedzieć coś o innych, w zamian za coś, nie zważając na tych innych, to kim jest?

Stacho

Po co dwóch majstrów skoro jeden spokojnie ogarnia

Makumba

Panowie prezesi prosimy o dobre przemyślenie pracy w soboty,w środę zapisuje majster na montażu na sobotę,a w piątek okazuje się,że praktycznie soboty niema,pamietajcie,ze kazdy ma plany weekendowe!niedziwcie sie potem,ze nikt Nie chce robić nadgodzin jak wy w kul.. gracie

Erwin
@Makumba 19.10.2018 21:46

W ciula nas robią na każdym kroku.Normalnie brak szacunku dla pracownika... A reklamację na klimagerate jak długo jeszcze zamierzacie wliczać w jakościówkę???

oszukany

pracowałem , pyta automat !! więc odpowiem. LUDZIE ŻAL MI WAS czy tylko tyle jesteście WARCI??? za Waszą ciężką pracę powinniście zarobić min. 1500 EURO i tego wam ŻYCZĘ

Spawacz
@oszukany 18.10.2018 17:30

Prezesie gdzie podwyżki jak prezes chcial wiecel conti spawalnia zrobiła i co ma z tego?

Zostaw opinię o Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o. - Strumień

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.