Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.

Strumień

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 978 ocen.

Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.
3 978 6 1

Opinie o Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.

Obcy

Na spawalni jeden wielki (usunięte przez administratora) majster G juz nie panuje nad robotą tragedia pracuje 15 lat i takiego czegoś niewidzalem trzeba trzekac na detal aż majster załatwi albo sam spawacz poszuka

gruby
@Obcy 12.11.2018 22:52

Coś sie z choinki urwał?U L.to normalka!

masohista

Ile zarabia spawacz w strumecia na start i czy normy są wygórowane?

teodor

Lubię atmosferę w Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o. za: dobra wspolpraca pomocni ludzie

Obcy
@teodor 08.11.2018 12:45

Stuknij się w łeb dalnie albo zmień dilera

Dyro

Olo ludzi się informuje z wyprzedzeniem że nie zostanie im umowa przedłużona.Tak ciężko Ci to zrozumieć? Więcej szacunku!Chcesz być szanowany szanuj innych! Ci ludzie ciężko tyrali ten (usunięte przez administratora) a w ramach podziękowania dostali kopa. Jeśli myślicisz że Ukraińcy wypełnią lukę po doświadczonych Polakach to jesteś w błędzie.

Wolf
@Dyro 01.11.2018 13:09

Prezesi na nas leją mają na działach kapusiów co grają w h..a ale są nietykalni.Szastają kasą na prawo i lewa a na podwyżki kasy nie ma bo halę stawia, Ukraincy śpią po szatniach a swoich traktujecie jak śmieci ale jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie!

Henio
@Dyro 01.11.2018 13:09

A majstry nie wiedzieli napewno wiedzieli.Tak samo winni.Majstry to tylko dbają o swoje (usunięte przez administratora)

Henio
@Dyro 01.11.2018 13:09

A majstry też winni bo napewno dobrze wiedzieli a chłopom nie dali znać.Majstry tylko o swoją (usunięte przez administratora) dbają.

SznapkaWygrołStrumetwZdrapka

Prezesy czegos nie rozumiem w waszej śmiesznej polityce, po cholerę stawiacie banery na dwupasie i w innych miejscach , ogłaszaszacie się że jest praca 'taka fajna że pracuj z nami' a doświadczonych ludzi wywalacie ? Nie szanujecie nikogo, żaden pewnie nawet nie zastanowił się nad tym że za niedługo swieta, chłopy będą mieli ciężko robotę znaleźć a tutaj trzeba jeszcze rodzinę utrzymac. Dla mnie to był pokaz jak sie traktuje ludzi w strumecie i bardzo mi to zmieniło nastawienie... Śmiech na sali bogacze.

Ciekawy

Jeżeli ktoś mówi coś komuś, mimo że inni na tym ucierpią, to kim jest? Jeżeli ktoś oferuje komuś coś, w zamian za powiedzenie czegoś o innych, to kim jest? Jeżeli ktoś zgadza się na to, żeby powiedzieć coś o innych, w zamian za coś, nie zważając na tych innych, to kim jest?

Stacho

Po co dwóch majstrów skoro jeden spokojnie ogarnia

Makumba

Panowie prezesi prosimy o dobre przemyślenie pracy w soboty,w środę zapisuje majster na montażu na sobotę,a w piątek okazuje się,że praktycznie soboty niema,pamietajcie,ze kazdy ma plany weekendowe!niedziwcie sie potem,ze nikt Nie chce robić nadgodzin jak wy w kul.. gracie

Erwin
@Makumba 19.10.2018 21:46

W ciula nas robią na każdym kroku.Normalnie brak szacunku dla pracownika... A reklamację na klimagerate jak długo jeszcze zamierzacie wliczać w jakościówkę???

oszukany

pracowałem , pyta automat !! więc odpowiem. LUDZIE ŻAL MI WAS czy tylko tyle jesteście WARCI??? za Waszą ciężką pracę powinniście zarobić min. 1500 EURO i tego wam ŻYCZĘ

Obserwator

W soboty i po godzinach to w kooperacjach na rehabilitacji większość załogi powinny być kontrole i by się skończyło, a jak wydajność by wzrosła.

Gość
@Obserwator 13.10.2018 17:18

Weź ty się rozpedz i uderz w ścianę naprawdę zazdroscisz że inni poradzą pracować po godzinach a ty leniu Leżysz i baba się po tobie wozi a w necie chijraka strugasz H H he he

Trolololo
@Obserwator 13.10.2018 17:18

Nikogo nie powinno interesować co pracownik robi w czasie wolnym od pracy :) jest to jego sprawa, taka prawda,może sobie nawet w zoo dorabiać

Feder
@Trolololo 13.10.2018 19:51

Gorzej jak w strumecie narzeka na choroby związane ze spawaniem, a po godzinach orze u kooperacji. Zresztą temat rzeka, pytanie kto by pracował w tych kooperacjach...

były
@Obserwator 13.10.2018 17:18

Niektórzy to sie nie nadawali do kooperacji i zaraz ich wywalili, a kto chce niech dorabia nie każdemu pensja wystarcza.

obserwator
@Obserwator 13.10.2018 17:18

ty barnie co cie to obchodzi co koledzy twoi robią po szychtach jedni pracują na budowach jedni mają swoje warsztaty samochodowe lub slusarskie wiec zajmij się sobą weż sie do roboty anie patrz na innych a ci którzy pracują w kooperacjach , to są ludzie którzy robią w kooperacjach robią więcej w strumecie niż ty tylko narzekasz .

Marzena
@obserwator 14.10.2018 22:08

Proszę Cię o pohamowanie negatywnych emocji i nie prowokowanie kłótni na forum. Rozumiem, że Twoim zdaniem dodatkowa praca po godzinach nie wpływa negatywnie na wydajność pracowników w ich głównej pracy?

pracownik

Droga Marzenko przypadkowo umieściłem komentarz na temat mobbingu na stronie firmy strumet ponieważ obserwuję 3 miało0 to dotyczyć zupełnie innej firmy i miało być to zgłoszenie anonimowe a nie na forum tak jak to wyszło to w tym przypadku za co bardzo przepraszam całą załogę jak i cały zarząd firmy strumet za bez podstawne oskarżenie o mobbing

Marzena

@pracownik, twój wpis zawiera poważne oskarżenia względem pozostałych pracowników. Mobbing to na przykład długotrwałe nękanie pracownika. Na forum GoWork.pl pojawiła się nowa opcja zgłoszenia mobbingu, w której możesz załączyć niezbędne dowody. Czy zapoznałeś się już z nią? Jakie jest twoje zdanie na ten temat?

Marzena
@Marzena 10.10.2018 23:09

A tak w ogóle co myślicie o mnie? Pewnie sobie wyobrażacie mnie i każdy z was chciałby dogłębnie mnie poznać co?

Życzliwy
@Marzena 11.10.2018 21:06

Ha ha po .......

Oreo
@Marzena 11.10.2018 21:06

Ja mysle ze jestes jak pustak....

pracownik
@Marzena 10.10.2018 23:09

Droga Marzenko przypadkowo umieściłem komentarz na temat mobbingu na stronie firmy strumet ponieważ obserwuję 3 miało0 to dotyczyć zupełnie innej firmy i miało być to zgłoszenie anonimowe a nie na forum tak jak to wyszło to w tym przypadku za co bardzo przepraszam całą załogę jak i cały zarząd firmy strumet za bez podstawne oskarżenie o mobbing

pracownik

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: W firmie jest mobbing pomiędzy pracownikami który jest za cichym przyzwoleniem majstrów

Janusz

Koledzy proszę o udzielenie informacji swoim majstrom do czwartku czy będziesz pracował w soboty które mamy odrabiać. Jest to potrzebne do złożenia pisemnego sprzeciwu do władz Strumetu.

Wazon

Czemu związki nie starają sie o wyrzsze płace. :)

Damian
@Wazon 07.10.2018 13:18

A zapisałeś się że pytasz?

Damian
@Wazon 07.10.2018 13:18

Jeśli tego nie zrobiłeś,zapisz się.Stworzysz większą siłę przebicia.

Marian
@Wazon 07.10.2018 13:18

Bo Twoje wynagrodzenie jest takie na jakie sam się godzisz podpisując umowę. Jeśli masz takie, a nie inne stawkę to dlatego że pasuje Ci taka umowa skoro ja podpisałes. Proste.

Spawacz

Może by ktoś pomyslal o spawaczach żeby założyć automat z kawa bliżej spawalni

Luis
@Spawacz 05.10.2018 11:10

EEW robocie się kawy nie pije????

Marek

Pracodawca może zlecić podwładnemu pracę w dniu dla niego wolnym tylko wtedy, gdy: zachodzi konieczność prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowisk, zachodzi konieczność usunięcia awarii, jest to podyktowane szczególnymi potrzebami pracodawcy. Ale w tym przypadku nie zostaje spełniony warunek nagłej potrzeby i firma nie może zmusić pracownika do pracy w dniu wolnym ponieważ już wcześniej zaplanowano harmonogram i termin pracy. Art.151& 1

anonymous
@Marek 04.10.2018 21:14

Jesli masz racje to trzeba to zglosic odpowiedniemu organowi

Marzena
@Marek 04.10.2018 21:14

Rozumiem was, że jest tam ogólnie (usunięte przez administratora), jednak płacą mi za moderowanie rozmowy dlatego piszcie kochane ludki coś na temat tego wspaniałego tworu jakim jest (usunięte przez administratora), opiszcie może fajnych majstrów, błyskotliwą kontrolę jakości itd.

Szybki Lopez ze spawalni

Kocham Strumet kocham Was wszystkich. Bardzo dobre decyzje naszego prezesa.

Marzena

@Adas, twoja opinia jest negatywna, ale nie zawiera żadnych konkretnych argumentów. Dlaczego uważasz, że Strumet to najgorszy pracodawca w województwie? Nie ma firm idealnych, ale też całkowicie złych. Dlaczego napisałeś, że pracownicy są źle traktowani? Może sytuacja, której doświadczyłeś była zwykłym nieporozumieniem?

gruby
@Marzena 03.10.2018 12:36

Kochana Marzenko taka sytuacja jest pazdziernik a u Nas prawie wszyscy na spawalni ma ponad 20 dni urlopu.Bo wiecznie nie ma szans!Chcesz urlop na wesele ?Nie ma szans!(pytając miesiąc wczesniej)Jesteś chory masz 38 st.gorączki pytasz majstra o urlop(bo oczywiscie na l4 tracisz premie)Nie ma szans!Ale gdy majster potrzebuje wolne to może dać spawacza na zastępstwo!Czy to jest normalne?

anonymous

I jak tu nie pisac na Strumet jesli sam zarzad nas do tego zmusza swoimi pomyslami.

Oreo

A wiecie dlaczego 1grudnia tj sobota nikt nie odrabia. Bo nasz Prezes+jego slugusy(majstrowie) maja imprezke wiec musza byc wypoczeci i pelni sil zeby woda dobrze im wchodzila. Nowy pomysl do programu KAiZen:zeby zarzad nie podejmowal glupich decyzji tylko zapytal tez innych roboli

pasterz
@Oreo 03.10.2018 14:59

Oreo zapomniałeś o jednym że Zarząd zdanie roboli ma głęboko w du...ie!I tu tkwi problem!!!

Waco
@Oreo 03.10.2018 14:59

Muszą dostosować kasę więc cicho sza

Spawacz

Majstrowie powinni załatwić temat odrabiania soboty oni są przedstawicielami załogi

Szlifierz
@Spawacz 03.10.2018 09:02

Nasz majster ma to w (usunięte przez administratora)

Adas

moim zdaniem, czyli zdaniem pracownika, najgorszy zakład pracy w województwie. Pracownicy traktowani są jak śmieci.

;oli

Gdzie te zwiazki u kogo można się zapisać?

anonymous
@;oli 03.10.2018 09:43

na bramie masz tablice ze związków i tam jest nr telefonu pod który możesz zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć gdzie i jak się zapisać

gruby

Witajcie towarzysze niedoli:)Jak wam sie podoba perspektywa sobót roboczych na 2 zmiany? Fajnie ze nas zapytali o zdanie!Szacunek do pracownika pełną gębą!!!(ZARZĄD PODJOŁ DECYZJĘ:) A Czarnuchy je...ać!Ps.Jak się zapisać do związków?

Boczek
@gruby 01.10.2018 20:48

Moje zdanie to nic nie odrabiać,a po świętach iść do pracy

Ahaga
@gruby 01.10.2018 20:48

Wg kodeksu pracy odrabianie może się odbywać wyłącznie na wniosek pracowników. Ja się pytam kto złożył, bądź widział taki wniosek? We czwartek wybieram się do PIP w celu weryfikacji. Już nawet nie chodzi o wniosek a o zdanie pracowników... Zapytać? Zrobić ankietę, tak ciężko?! Większość woli iść po świętach do pracy i mieć w styczniu normalne wypłaty, a tak potem jest mało dni roboczych i wypłaty nędza.

Riders

Ja nie chcę odrabiać, mam wolne, proszę mi wypisać w GRUDNIU za te dni. Nie muszę cały listopad każda sobote spędzać w pracy - mam swoje prywatne życie. A jeśli nie, chętnie przyjdę w grudniu - zresztą i tak co roku mimo odrabiania musze iść. W tym roku mówię stanowcze NI (usunięte przez administratora) JA!

Janusz

Tak pracować między świętami jestem za kto jeszcze

Olko

Premia za niechorowanie powinna być za każdy miesiąc wypłacana ta jak w innych zakładach

Bolo

Strumet buduje inwestuje ale podwyżek niewidac zle się to skończy

Elomelo

Dlaczego nie ma na spawalni automatu z ciepłymi napojami ?? Tylko trzeba chodzić po zakładzie i strata czasu a zaczynaja się przymrozki fajnie by było się napić czegoś ciepłego na szybko...

Szlifierz
@Elomelo 26.09.2018 13:33

Spawalnia się nie liczy w takich sprawach tutej liczą się tylko sztuki i punkty spawalnia wielka nora

Markus

Ja proponuje zeby caly zarzad poszedl po rozum do glowy i zmienil system wyplacania premi za nie chorowanie.Zarzad obiecuje koncem roku ze premie zostatana podtrzymane ale nikt nie da 100% pewnosci ze beda wyplacona (daja albo nie daja).Premia powinna byc wyplacana co 3miesiace a nie raz do roku. Wiadomo ze wiecej roboty mialy by Panie kadrowe ale napewno poprawilo by to FREKWENCJE na zakladzie.

Rozsądny pracownik
@Markus 28.09.2018 13:38

Markus, używając w wypowiedzi wyrażenia "napewno", sprawiasz, że wypowiedzi nie można traktować poważnie. Pewna jest śmierć i podatki (i do pewnego czasu karne Lewandowskiego). Premia w formie jakiej jest obecnie, jest optymalnym rozwiązaniem. Nikt nikogo nie zniechęca do L4, jesteś chory - kuruj się w domu. Zarząd postanowił kiedyś, że pracowników którzy cały rok sumiennie chodzą do pracy należy wynagrodzić na koniec roku. Zarząd rozdaje tutaj karty, zarząd dysponuje pieniędzmi i zarząd decyduje kiedy i za co chce zapłacić. Jeżeli wliczasz ta premie do swojego budżetu z góry, to sam sobie stwarzasz problem w przypadku choroby. Chciałbym jeszcze bardziej Ci to wszystko wyjaśnić, ale po twojej wypowiedzi wiem, że jesteś osobą do której nie docierają logiczne i dobrze uargumentowane wypowiedzi, więc na tym zakończę.

Ggg
@Markus 28.09.2018 13:38

Panie kadrowe dwie najpiękniejsze dziewczyny w tym zakładzie same motyle w żołądku na ich widok.

Bambino
@Rozsądny pracownik 28.09.2018 21:40

Bzdury gadasz, efektywniejsze i bardziej motywujaca byłaby premia wypłacana częściej (po prostu rozbita na mniejsze wartości). Z tego powodu, że jeśli w styczniu zachoruje(co z racji pogody choćby, nie jest niczym dziwnym), to trace cała premie za rok. W związku z tym nie zależy mi przez pozostałe miesiące na tym. Gdyby premia była choćby kwartalnie, czy np. co 100 (takie rozwiązania są w innych firmach - tak... Nie tylko strumet daje taka premie, a w zasadzie większość dużych firm) wtedy można się pilnować w pozostałych miesiącach(oczywiście jeśli faktycznie zwolnienie nie jest konieczne-czasem wystarczy jeden dwa dni urlopu). A jeśli idzie o sciemniane zwolnienia np na robienie tzw. fuszek, to taka osoba i tak swoje zarobi i ma gdzieś cała premie. Niestety obecny system nie jest korzystny dla osób uczciwych, którym zdarzy się np raz w roku jakąś choroba - wtedy traci się wszystko. Moim zdaniem premia rozbita i wypłacana częściej dałaby większe rezultaty, bo pracownikowi zależałoby w kolejnych miesiącach po przebytej chorobie - obecnie jest zupełnie odwrotnie. Ale fakt, rządzi Zarząd i on decyduje - szkoda, że nie bierze pod uwagę aktualnej sytuacji na rynku pracy i zdania załogi,co już się mści w kontekście braków kadrowych i ciągłych zwolnień.

Zostaw opinię o Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o. - Strumień

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Wyrobów Metalowych Strumet Sp. z o.o.