Farmona

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Farmona

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farmona

Patrycja

@Doświadczonajeśli został usunięty jakiś wpis oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Jest to jedyna podstawa do usunięcia wpisu. Jeśli uważasz, że Twoja opinia została usunięta niesłusznie, bardzo proszę o kontakt bezpośredni z administratorem pod adresem admin@gowork.pl Będzie on w stanie odnieść się konkretnie do Twojej sytuacji.

Patrycja

@katia_81jesteś już po rozmowie kwalifikacyjnej? Mogłabyś powiedzieć coś o jej przebiegu? Będzie to bardzo przydatne dla osób, które w przyszłości będą aplikować do firmy. Przebieg rozmowy możesz też opisać tutaj: http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,324384,1,1

katia_81

czy ktoś mógłby napisać jak wygląda pierwszy etap rozmowy kwalifikacyjnej?

Patrycja

@aniaobecnie Farmona ponownie rekrutuje osoby na stanowisko przedstawiciela handlowego. Widzę, że niestety nikt nie zdążył odpowiedzieć na Twoje pytania. Czy zdecydowałaś się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to dla osób, które biorą udział lub zastanawiają się nad wzięciem udziału w aktualnej rekrutacji, dodatkowe informacje na temat Twoich doświadczeń z firmą mogą być bardzo pomocne.

ania

Czy możecie napisać coś o pracy przedstawiciela handlowego? Jakie warunki finansowe, czy są benefity? Jakie auto? GPS? Ile wizyt?

maryjudaniusz

Problemem firmy jest brak szacunku dla ludzi i dla ich pracy to istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 8h to żart, pracuj 24h i tak będzie źle. Pseudo polityka rodzinna, która nie obejmuje większości ludzi, a nawet jak obejmie to co z tego-jak miec rodzine jak wymagają abyś byl dyspozycyjny stale i najlepiej z pracy nie wychodził? Kolejny dramat to "KADRY" pomyłki w wypłacie, nieterminowe przelewy. Ludzie uciekają z tej firmy stąd tyle ogłoszeń.

Krokus

Jedno jest pewne, coś złego dzieje się w firmie a najgorsze jest to że, osoby które są za to odpowiedzialne nic z tym nie robią. Byle sprzedać, byle wyszło do klienta, najtańszym kosztem. Przypominam Pracodawcy o szacunku do człowieka, niech Pani Prezes i wszelkie "głowy" firmy nie dziwią się że jest taka atmosfera a nie inna. Nie macie szacunku do osób dzięki którym zarabiacie, to oni nie mają szacunku do pracy. Tak było, jest i będzie zawsze.

SzczeraPrawda

Firma Farmona magazynier Kraków to jeden wielki chaos... Nic tu nie jest pewne, totalny brak organizacji. Jeżeli chodzi o prace na magazynie stanowczo odradzam. Chyba że, jesteś nikim w życiu, nie masz rodziny, przyjaciół, domu i jakiś zainteresowań to trafiłeś idealnie. Zmuszanie do nadgodzin, obiecanki co do premi dla wszystkich za duża sprzedaż. A przy wypłacie dowiadujemy się że, nie ma premi i z nadgodzinami też mogą być problemy. Kto ma zgarnąć śmietankę ten zgarnie, układy układziki wszędzie. Firma rodzinna z "tradycjami" Jedyną tradycją tej firmy jest dymanie ludzi i traktowanie przedmiotowo. Do napisania mam dużo, ale po co ? I tak zaraz znajdzie się jakiś obrońca, ale kolejny raz administrator usunie PRAWDĘ ! Jeszcze raz odradzam pracy na magazynie Kraków, chyba że zmienią kierownika który wprowadza straszy bur*el na magazynie i nikt tego nie widzi.

anonim

(usunięte przez administratora)

koko

o jakim kraju mowa ?

KIM DZONG UN
@koko 27.03.2017 20:06
o jakim kraju mowa ?

Farmona Magazyn jest w Korei Północnej

lvi

Stanowczo nie polecam! Praca miała być 8h dziennie, niestety pracowałyśmy 10-12h a nawet więcej. Na cały dzień pracy przysługiwały dwie przerwy 5-10min, które wyłącznie zależały od Grażyn. Unikajcie szerokim łukiem. Nie wspominając już o kierowniku.

bf
@lvi 28.02.2017 14:20
Stanowczo nie polecam! Praca miała być 8h dziennie, niestety pracowałyśmy 10-12h a nawet więcej. Na cały dzień pracy przysługiw...

Mówisz o pakowaniu w magazynie? Gdyby była stała ekipa byłoby ok. A tak to ciągle ktoś nowy, Panie tylko się nie zmieniają

Zbyszek Wysocki

Nie polecam pracy w Farmonie. Strata czasu , zdrowia i pieniędzy. Wieczne obiecanki zero konkretów. Zmuszanie do nadgodzin. Nadgodziny niewypłacane w całości.

anonim

(usunięte przez administratora)

X

Kosmetyki uczulają do tego te sztuczne zapachy......dla mnie nie do przyjęcia. Na nic te drogie reklamy

aga

Ha ha jakoś z olx na dłużej nie było i nie ma nikogo. Niech zestawy robią Ukraińcy ze starszą gwardią :)

aga

Ha ha jakoś z olx na dłużej nie było i nie ma nikogo. Niech zestawy robią Ukraińcy ze starszą gwardią :)

sia

Pracownik' wiesz jak to jest lepiej ponarzekać jak to jest tam niedobrze i jak nikomu nie odpowiadają warunki zatrudnienia, wiec lepiej sie chyba zwolnic niż ciagle narzekać, ja z chcecia pojde na wasze miejsce jako Menager Restauracji

didi

Może by tak napisać kilka słów o magazynie. Jak wygląda praca a panie brygadzistki tylko papieroski i dopisywanie sobie godzin, a kierownik ślepy. Praca tylko dla znajomych i nieuczciwych

adada
@didi 09.06.2016 21:21
Może by tak napisać kilka słów o magazynie. Jak wygląda praca a panie brygadzistki tylko papieroski i dopisywanie sobie godzin,...

jak siedzą w takim chlewie pełnym brudu i kurzu to dopisują nadgodziny w ramach warunków szkodliwych, nie ma sie co dziwić

pracownik
@adada 14.06.2016 20:08
jak siedzą w takim chlewie pełnym brudu i kurzu to dopisują nadgodziny w ramach warunków szkodliwych, nie ma sie co dziwić...

Praca nie dla leseròw dlatego nie którzy się nie nadają;-) Pracuje tam i mi jakoś odpowiada .... Atmosfera jest rodzinna, ale to nie znaczy, ze przez znajomosci zalatwiana praca. Ja przyszlam z ogłoszenia olx i nikogo tam nawet z widzenia nie znalam. Jesteś nie doinformowany/a bo Pani brygadzistka jest jedna i nie pali,w dodatku takich w porzadku ludzi, jak ta Pani jest się ceni. A z dopisywaniem godzin to kłamstwo jakich mało...wszyscy kończymy pracę na produkcji o tej samej godzinie, nawet jak są nadgodziny. Następnym razem napisz po prostu prawdę, a nie wymyślaj farmozony.

didi

Może by tak napisać kilka słów o magazynie. Jak wygląda praca a panie brygadzistki tylko papieroski i dopisywanie sobie godzin, a kierownik ślepy. Praca tylko dla znajomych i nieuczciwych

lolek

Jestem w szoku, że są usuwane komentarze!!! Umieściłem swoją opinię zaraz po odejściu z pracy, wchodzę dziś i okazuje się, że nic nie ma... W taki razie znów napiszę: nie warto tracić czasu na tę firmę!!!! Pani Prezes kompletnie niezrównoważona, furiatka, wyżywa się na "robaczkach", a kierowników i innych "dyrekturów" nie tknie palcem, ewentualnie po główce poglaska. Kiedy tylko jest informacja, że Pani Prezes przyjeżdża, atmosfera siada jeszcze bardziej. Człowiek ma naprawdę dość tego traktowania, poniżania i wrzasku. Przez kilka lat nie udało mi się wywalczyć nawet inflacyjnej podwyżki, nie mówiąc już o ciąglym słuchaniu, że zarabiamy za dużo!!! Poleam wszystkim ewakuację stamtąd- uwierzcie, to naprawdę nie jest takie trudne!! A do tych, ktorzy myślą o pracy w tej firmie- warto poszukać jeszcze miesiąc/dwa, ale mieć wymarzną pracę, a nie takie g@@#$

BSB

OMIJAĆ MAGAZYN!!!! ZAKŁAMANY WREDNY KIEROWNIK!

asdf

Widzę, że komuś bardzo przeszkadza moja opinia(PRAWDA W OCZY KOLE!), postanawiam wkleić ją po raz kolejny by ustrzec innych przed podjęciem pracy w owym miejscu. Chce też wiedzieć ile trzeba zapłacić by niewygodna opinia zniknęła...? "Jak już wcześniej ktoś napisał farmona jest przedsiębiorstwem rodzinnym, co nie powoduje rodzinnej atmosfery. Permanentne niesnaski rodzinne "na górze" nie wpływają dobrze na atmosferę w pracy. Wieczna obawa czy akurat dzisiaj to na Tobie wyżyje się pani prezes. I te wieczne "maile" czyli skany bazgrołów pisanych ręcznie w stanie głębokiego wzburzenia i frustracji... Dział kadr jest jedną wielką porażką,wszystkim znana pani nie potrafi wyliczyć wynagrodzenia, obliczyć dni urlopu, dopilnować by nowo przyjęcie pracownicy przeszli badania dopuszczające do pracy, że o szkoleniach BHP nie wspomnę. Zapomnijcie o terminowym skierowaniu na badania okresowe. Może kogoś zainteresuje też fakt, że zdarza się brak składek bo kadrowa zapomniała ! ... i człowiek dowiaduje się, że nie jest ubezpieczony dopiero w szpitalu... Co do hotelu to jest dopiero żenada, dyrekcja to osoba z "doświadczeniem" kierowniczym w jednej z sieci delikatesów i stąd zapewne ten bijący na całą Jugowicką "blask hotelowego profesjonalizmu". Ptak chyba zapomniał, że sprzedaż pokoi to nie handlowanie pomidorami i kapustą. Traktuje swoich pracowników jak idiotów, mami obietnicami, których nie spełnia. Na pozór miły ale po jakimś czasie wychodzi bałagan w gnieździe. Szkoda, że nie jest taki mądry gdy idzie tłumaczyć się z braku wyników i doświadczenia na I piętro i wraca ze skulonymi uszami i miną pobitego psa. Wtedy zaczyna się zwalanie swoich obowiązków na innych, wylewanie żali. A może już czas wziąć się do roboty, bo humory góry są różne i nieprzewidywalne. A DYREKTOR TO TYLKO STANOWISKO, należy pamiętać, że trzeba być jeszcze CZŁOWIEKIEM. Managerowie to rodzina góry (pan "zadania nocne" i pani umęczona "o matko"), ludzie nie do ruszenia jak to ze smutkiem powtarzał i powtarza dyrektor. Reasumując nie polecam pracy w farmonie, czy to w kosmetykach czy hotelu. No chyba, że chcecie stracić swój czas, zdrowie i nerwy."

ja
@asdf 20.08.2015 00:25
Widzę, że komuś bardzo przeszkadza moja opinia(PRAWDA W OCZY KOLE!), postanawiam wkleić ją po raz kolejny by ustrzec innych prz...

Maz rację. Wpisy są usuwane. Nie wiem komu; ale może GOWORK należy zadać pytanie po co to forum skoro na życzenie pracodawcy kasuje wpisy????????

anonim

(usunięte przez administratora)

Jola

Rzeczywiście, pisanie opinii na tym portalu nie ma sensu; skoro KTOŚ może je usuwać. Ja tez powtórzę za innymi "omijać tą Firmę szerokim łukiem' w przeciwnym razie dołączycie do grona niezadowolonych piszących opinie na tym forum, a które dziwnym trafem będą szybko znikać....

malwaa

gsssa i asdf - w 100% potwierdzam! Świetnie ujęte! Omijać z daleka! (usunięte przez administratora) Recepcjoniści mają zlecane zadania (marketingowe, sprzedażowe i nie tylko (usunięte przez administratora)a żeby zjeść spokojnie obiad trzeba się prosić żeby ktoś "wskoczył" na ten czas za ladę. Poprostu skandal!

Rudy102

Tak właśnie wieś chce dorobić się na Panach z miasta a pfffff!!!!

MU.....CZARNY
@niewolnik 15.09.2015 10:15
pany na wsi raczej

PANY ODPOCZYWAJA W PRACY NA WSI.... POWIETRZE WIDOKI ITD A MY WIEJSCY LUDZIE TYRAMY JESTESMY GNEBIENI PONIŻANI BRAK SŁOW BY TO OPISAC

ja
@MU.....CZARNY 23.10.2015 19:55
PANY ODPOCZYWAJA W PRACY NA WSI.... POWIETRZE WIDOKI ITD A MY WIEJSCY LUDZIE TYRAMY JESTESMY GNEBIENI PONIŻANI BRAK SŁOW BY TO...

Prawda, obserwuję to forum i sporo wpisów zostało usuniętych...

hwdR

Rodzinna firma pfff dajcie spokój! Żenada, marne to wszystko i zakłamane...

RDY

NIE NIE NIE NIGDY W ŻYCIU!!!!!

xyz

Witam, obecnie pracuję w firmie Farmona, nie będę podawać w jakim dziale itp, ponieważ to nie korporacja i wszyscy się znają. Uważam, że negatywny oceny są tu bardzo na wyrost. Owszem zgodzę się z tym, że jeśli chodzi o negocjację pensji tzw podstawy, to najlepiej ją sobie lepszą wynegocjować już na okresie próbnym gdyż potem z reguły nie podwyższają pensji przy pierwszej umowie, lecz należy się premia. Ogólnie atmosfera w firmie jest rodzinna, wiadomo jak to w rodzinie czasem lepiej czasem gorzej. Pani Prezes jest owszem osobą "zakręconą", ale w całokształcie to w porządku osoba, do której na rozmowę może pójść każdy pracownik niezależnie od rangi. Z reguły Pani Prezes zależy na przedłużeniu umów, nie będę się wypowiadać o co chodziło w sytuacjach powyżej gdyż nie znam tematu, ale domyślam się, że powstał konkretny powód dlaczego nie przedłużyli umowy, choć nie chcę tu nikogo urazić. Co do zarobków i premii to są one o niebo lepsze niż w poprzedniej firmie, ale za pracę którą wykonuję to należy mi się na pewno więcej o 50% podstawy niż mam, ale ogólnie dla szeregowego pracownika jest przyzwoicie, może z czasem będzie lepiej. Każdemu pracownikowi przysługują obiady za 9 pln w ładnej restauracji firmy. Opinie typu, że tylko desperaci idą tam do pracy są na wyrost, Wszędzie nie jest idealnie, też są rzeczy w firmie, które mnie denerwują, ale jak się robi swoje to tym bardziej ugruntowuje się swoją pozycję. Staram się pracować 8 h dziennie tak jak umowie, nad gdodziny robię tylko gdy jest to konieczne nikt nie zmusza to dłuższego zostawania w pracy itp. W całokształcie na 10 punktów daję ocenę 6+.

zyrafa

Zgadzam się z wpisem Zośki i następnym wpisem idealnie. Przestrzegam przed podjęciem pracy w tej firmie. Spółka jest biznesem rodzinnym sterowanym ręcznie w stanie chaosu i bałaganu . Naprawdę dziwne że jeszcze funkcjonuje na rynku. (usunięte przez administratora) Proszę poważnie przemyśleć decyzje w sprawie zatrudnienia w tej firmie tyle jeszcze mogę zrobić dla tych którzy będą chcieli składać tam aplikację. Proszę pamiętać pozory mylą.

Ania

Omijać szerokim łukiem zdala!!!!!!!

Bańka
@Ania 11.12.2014 19:13
Omijać szerokim łukiem zdala!!!!!!!

Aniu, zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Specjalisty ds Personalnych (ogłoszenie na Pracuj.pl), spełniam wszystkie wymagania i sporo więcej...Obecnie pracuję - w zawodzie, atmosfera super, ale mam stawkę 2000 zł brutto i ledwo wiążę koniec z końcem, dlatego myślę o zmianie pracy...Poradź, proszę - warto?

zośka
@Bańka 15.12.2014 11:26
Aniu, zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Specjalisty ds Personalnych (ogłoszenie na Pracuj.pl), spełniam wszystkie...

omijać jak najdalej

solange

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Pracowałam tam kilka lat temu, z tamtego zespołu pozostała do tej pory tylko jedna osoba... (usunięte przez administratora)Życzę Wam, żeby wasza noga nigdy tam nie stanęła...szkoda czasu i zdrowia, a ustalenia podczas przyjmowania do pracy i obietnice nijak mają się do późniejszej rzeczywistości.

br

A kto tam jest kadrową, jakie zarobki?, czy ktoś jest w ogóle zadowolony z tego że tam pracuje, czy pracował ?

12345

zastanawiam sie nad praca.. mialam rozmowe z kadrowa.... I mam niestety obawy. prosze o szczera porade

anna

( usunięte przez administratora ) >Odradzam traktowanie na poważnie tego co firma oferuje i czego wymaga... Może i dobre miejsce jako pierwsza praca ale jako kolejna to krok wstecz. Zupełnie niepoważni.

mała

Myślę,że możesz pozazdrościć osobie,która jest prawą ręką Pani Prezes (usunięte przez administratora) :)) i bzdury ,które piszecie są żenujące!!! Dla osób ,które chcą lojalnie pracować i nie kombinować pracuje się NORMALNIE !! a jeśli komuś praca się nie podoba , to przecież DROGA WOLNA !! nikt nikogo nie trzyma na siłę :))) !! Miałam przyjemność wielokrotnie rozmawiać z Panią Prezes i jestem przekonana ,że wielu właścicieli FIRM powinno uczyć się od niej podejścia do pracownika .! Serdecznie pozdrawiam i życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku 2012 , oczywiście dla tych ,którzy są pozytywnie nastawienie do LKN Farmona :)

anonim

( usunięte przez administratora ) po co, skoro wszyscy i tak wiedzą wszystko, informacje roznoszą się tu bardzo szybko... po co narzekać i się męczyć- nie lepiej zmienić pracę? ja robię swoje i nie narzekam, nie mam poczucia, że jestem szpiegowana, a atmosfera bardzo mi odpowiada. keep smilinig.

Ioana

a jak się tam dostać, prawie żadnych ogłoszeń o pracę nie ma :( mam doswiadczenie w handlu zagraniczym, prosze o pomoc, dzięki :)

Ania

Naprawdę rodzinna firma- świetna atmosfera, nie ma intryg, podchodów itd. Jeżeli ktoś ma pomysły, zapał i ambicje naprawdę może się wykazać. Rewelacyjne możliwości rozwoju i awansu. Zarobki b. dobre.

Zostaw opinię o Farmona - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farmona