L'Oreal Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 127 ocen.

L'Oreal Polska
3 127 6 1

Opinie o L'Oreal Polska

DziękujęZaOdpowiedź

Hej! Czy mogę ktoś z Was opisać, czy warto zatrudnić się w księgowości (GL) w tej firmie?

Produkcja

Dlaczego Neli oraz komórka BHP podobno działa prężnie w zakładzie nie wywali z L'Oreal Polska firmy Eko system przecież oni nic nie robią dobrego .

Maniek
@Produkcja 19.07.2018 07:52

Pracuje ktoś aktualnie w Loreal Pass Błonie ???? mam pytanko ,stawiam flaszeczkę

Zenek
@Produkcja 19.07.2018 07:52

Kosmepol polecił mi firmę Ekosystem serdeczny kolega, że jest przyjazna atmosfera i znośne warunki pracy. Praca po 8 godzin do obsługi kotłowni gazowej Ale po przeczytaniu powyższych postów nieco mnie zmroziło. Niekompetentnych przełożonych naoglądałem się w swoim życiu co niemiara i to mnie smuci. Ale gdzie jest prawda? Czy to partacka firma, goniąca za kasą i fuszerka goni fuszerkę? Czy może solidna marka wywiązująca się z zobowiązań i bierze za to kasę, bo to jej prawo - wszak to nie wolontariat. Nie wiem. Wolałbym czytać obiektywne opinie o tej firmie, a nie gorzkie żale zwolnionych, byłych pracowników, często bez żadnych kompetencji, za to ambicji w bród.

Staż w L'oreal

Cześć :) Mógłby ktoś powiedzieć mi coś więcej na temat stanowiska "Kontroler Jakości"? Zastanawiam się czy aplikować na staż :)

Anita

Jak ktoś pracuje dłużej i da się poznać z dobrej strony to z pewnością nie narzeka na pracę i zarobki!!

gość

Pojawiło się ogłoszenie na Supply Plannera. Skąd ten wakat? Możecie coś powiedzieć o warunkach pracy?

Pracownik
@gość 18.01.2018 14:04

Na tych stanowiskach rotacja ostatnio jest ogromna. Nikt nie wytrzymuje nawet roku. Więcej kierowników niż pracowników w działach :)

Maniek
@gość 18.01.2018 14:04

Pracuje ktoś w Loreal Pass Błonie, na ul Batorego 6 ???? mam pytanie, stawiam flaszeczkę.

Cezary

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!

Patrycja

@anonymous Mogę poznać przesłanki, przez które masz taką opinię? Co dokładniej ponadto rozumiesz przez "oskarżenia", o których piszesz? Poza tym, w Twojej wypowiedzi jest wiele poważnych zarzutów względem firmy L'Oreal. Chciałabym w związku z tym spytać, czy mógłbyś konkretnie napisać, czym się dane sytuacje objawiały, gdy pracowałeś w firmie? Nie neguję, ani nie potwierdzam Twojej opinii. Jako osoba bezstronna proszę Cię po prostu o więcej konkretnych informacji, za które będę Ci wdzięczna.

Zainteresowana

Czy wie ktoś kiedy zaczynają się rozmowy na zieloną górę jako reprezentant farmaceutyczny? Warto aplikować poświęcać czas i swoje nerwy?

Qq
@Zainteresowana 25.05.2018 11:25

Ja zostałam zaproszona jutro (19.06)na rozmowę.

CzCiekawa
@Qq 18.06.2018 09:59

Też byłam, jak wrażenia?

Welflon
@CzCiekawa 20.06.2018 17:18

Czy ktos dostal juz odpowiedz ?

?
@Welflon 24.06.2018 19:57

Też się zastanawiam

anonymous

Firma dla ludzi bez ambicji. Jeśli jesteś leniem migającym się od roboty, lubiącym plotki i patologiczne zachowania przełożonych to będziesz się czuć jak pączek w maśle. Firma ma dobrą opinię ale rotacja pracowników w tej firmie mówi sama za siebie. Kto ma więcej oleju w głowie to bez problemu znajduje lepsze warunki zatrudnienia i godne warunki pracy. Kopanie pod ludziami dołków to w tej korpo standard, zawiść, wyssane z palca oskarżenia i ciągłe zmiany decyzji z różnych działów powodujące dezinformację to stan codzienny. Wytrzyma tam dłużej człowiek psychicznie chory albo totalnie bez skrupułów, bez empatii, nastawiony na stołek. Awans czy zmianę stanowiska można uzyskać tylko poprzez kontakty, NIGDY przez ciężką pracę- nie piszę tutaj tylko o sobie ale o ludziach z którymi pracowałam. Ciężką pracą nie osiągniesz nic, nawet jeśli będziesz pracować 24/7! Nikt Cię nie doceni- czasem ktoś powie "good job" po czym posypią się maile co mogło by być lepiej- mimo że nie miałeś na to wpływu! Firma ogólnie uwielbia nacisk, presję, na wielu stanowiskach totalny brak kompetencji. Na własne oczy widziałam jak stanowiska dostają ludzie bez kwalifikacji ale "znajomi" kogoś tam. Wciskają swoich, a potem dziwią się dlaczego ludzie się zwalniają i mają dość tego cyrku. Dla mnie wielkie WIELKIE rozczarowanie. W planach ambitna praca dla lidera rynku, w rzeczywistości chęć rzucenia się z mostu. Dziś mam pracę dwa szczeble wyżej niż w L'Oreal. Za dobre pieniądze, bez ciśnień. Stres jest w każdej pracy ale różnica polega na tym czy jest związany z presją czasu/ odpowiedzialnością, czy z niekompetencji ludzi z którymi pracujesz i przełożonymi którzy mówią rzeczy wyssane z palca, nie mające przełożenia do Twojej pracy, narzędzi do pracy, oraz udzielonych pełnomocnictw. Dywizja nie ma znaczenia. Znam ludzi, którzy odeszli z różnych stanowisk, nie liczę ich na palcach tylko w dziesiątkach osób... nic dodać nic ująć. Szkoda. Najgorsze jest to że widzisz jak na Twoich oczach sypie się dział tylko dlatego że pracujesz z ludźmi którzy wolą plotki od własnej pracy. Nie polecam pracy. Najgorsze miejsce wg mojego doświadczenia. Nie dotyczy firmy poza Polską. Ludzie, których znam zza granicy to fantastyczni ludzie... Polska? No jak to w Polsce: Janusze i Grażyny wiedzą lepiej jak ślizgać się i niszczyć psychicznie ludzi. Nie ten robol to inny. Szacunek tylko na piśmie.

Z pozdrowieniami były pracowni
@anonymous 19.06.2018 13:29

Potwierdzam opinie o fabryce. Oczywiście, pomijając te o Polsce słowa. Firma żenująca i na wyjątkowo niskim poziomie nakręcona jedynie pracą ambitnych stażystów i zastraszonych pracowników niższego szczebla. Reszta to totalne obiboki i żenada. A to wszystko spowodowane niskim poziomem menadżmentu, który nie interesuje się niczym poza swoim nosem. Każdy patrzy tylko na siebie i spuszcza się na widok żabojadów, którzy mają ich szczerze w poważaniu i traktują jak tania siłę roboczą z Indii. Praca za miskę ryżu, brak wynagradzania zasłużonych wieloletnich pracowników. Podsumowujac jedyne co pozytywnego można o tej firmie powiedzieć to to że posiada znana markę i wygląda nie najgorzej w cv bo najlepiej też nie.

Iza

Może podpowiecie jak przebiega rekrutacja?

KC
@Iza 18.06.2018 12:51

Dot. pracy w L'Oreal SSC. Zostałam zaproszona na drugi etap postępowania kwalifikacyjnego i na miejscu okazało się, że jednak jest to rekrutacja na inne stanowisko ... Rozmowa klasyczna pytania o doświadczenie, motywację, oczekiwania finansowe (już na tym etapie prowadzący rozmowę wskazali, że są one zbyt wysokie, co w przypadku języka, który miałby być używany w tej pracy nie jest prawdą). Rozmowa najpierw po polsku, później po angielsku. Gdy zapytałam o możliwości rozwoju i to czy firma wspiera pracownika w zdobywaniu kwalifikacji międzynarodowych Pan odparł, że to nie ma sensu bo długo trwa i wiele kosztuje ... Na koniec pojawiła się Pani, która miała zweryfikować znajomość trzeciego języka. W tym momencie odniosłam wrażenie, że jej poziom jest bardzo niski. Nie potrafiła płynnie prowadzić konwersacji, zadawała jedynie przygotowane wcześniej pytania. W mojej ocenie jeśli chodzi o pracę z językami w L'Oreal SSC lepiej sobie odpuścić. Szukają zwykłych 'klepaczy faktur', którzy posiadają nikłą znajomość języka ale za to są relatywnie 'tani'.

Ulka

Firma ma dobra opinię , warto aplikować?

nen

Stracony czas! Co z tego że dobrze płacą (zależy na jakich stanowiskach)jak codziennie chce Ci się rzygać chodząc do pracy. W biurze zero szacunku dla ludzi. Depresji można się tylko nabawić. Same stanowiska kierownicze a im wyższe tym gorzej chamskie. Jeżeli masz choć odrobinę rozumu trzymaj się z dala od tej firmy. Nie jest to ani dobre miejsce aby zacząć ani długo tam nie wytrzymasz. Straszna rotacja pracowników, niektórzy tylko kilka dni wytrzymują i jeszcze jak odchodzisz to wielkie zdziwienie.

kasia
@nen 19.02.2016 21:33

zgadzam się całkowicie czym wyżej tym gorzej wyścig szczurów zero zasad , klasy fałszywe obłudne uśmiechy układy nawet często prostytucja koleżanek które pragna szybkiego awansu nie polecam dla osob szanujących siebie i swoje rodziny

Ania
@kasia 16.03.2016 14:32

Prostytucja???

pracownik10lat
@nen 19.02.2016 21:33

główny budynek może taka atmosfera. ale za to drugie biuro na Annopol jest super atmosfera:)

Olga

Jak się trafi taki człowiek na stanowisku to w każdym miejscu może się tak zachowywać.

Ramires

Czy ktoś słyszał, że L'Oreal Polska już zamiótł sprawę o mobbing przez managera na Daniszewskiej i zgodził się wypłacić kasę osobie poszkodowanej żeby sprawę uciszyć? Tak się działa w koncernach, że niby cacy jest, a traktują ludzi jak przedmioty. Wszystko ładnie, ale na obrazku, a potem kasa idzie, żeby sprawa ucichła, bo reputacja ucierpi. Kolejna sprawa o mobbing jest w fabryce w Pruszkowie. Ciekawe, czy też im się uda zamieść pod dywan, za kasę ?

SzukającPracy

Jak wygląda praca na produkcji pod Warszawą? Chodzi o zarobki po prostu ile msc idzie zarobić i czy święta ustawowo wolne od pracy tez sie pracuje? Zamierzam składać tam aplikacje ale nie wiem czy bedzie mi sie to oplacac

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje najnowszymi ciekawostkami o L'Oreal Polska? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Tadek

Czy ktoś wie o przypadkach mobbingu w centrali na Daniszewskiej i w fabryce pod Warszawą? Chciałem składać papiery do fabryki, ale znajomi, którzy tam pracują mi odradzili, że słabo płacą i do tego jeszcze słaba atmosfera. Po tym co usłyszałem jak traktują pracowników to zapał mi już minął. Myślałem, że choć żabojady mają normalne podejście do pracowników :(.

Amadeo
@Tadek 07.02.2018 16:06

Na Daniszewskiej dyrektorek został oskarżony przez pracownika o mobing i sprawa chyba już poszła do sądu, ale zakończyła się ugodą bo Loreal wiedział, że przegra i bał się smrodu w mediach. Sypnęli kasą, żeby tylko smród się nie rozniósł. Podobnie jest w fabryce, tam podobno też jest jakiś typek z dyrekcji co dręczy ludzi.

Gość

Nieprofesjonalnie HR. Najpierw nie oddzwaniaja o tej porze, na którą się sami umawial, a potem dzwonia kiedy im sie podoba. Samo spotkanie rekrutacyjne nie lepsze, dwa razy przekladali w ostatniej chwili godzinę rozmowy rekrutacy. Pytani tylko czy jest to wynikiem braku organizacji pracownicy HR, czy po prostu sprawdzają stopień desperacji kandydata i to na ile będzie elastyczny by się zgadzać na wszystkie ich zachcianki. Mnie takie podejście odstraszylo i wolę nie sprawdzać czy by mnie przypadniem nie traktowano w ten sam sposób, już jako ich pracownika.

zawiedziona
@Gość 06.01.2018 21:02

Miałam to samo. 2 dni przez nich straciłam czekając na telefon i jak już zabrałam się za swoje sprawy i nie mogłam rozmawiać to nagle telefon. W sklepie rozmawiać raczej nie będę... Zadzwonię za pół godziny skończyło się brakiem jakiegokolwiek odzewu od tygodnia ponad, a jak sama próbowałam się skontaktować to nikt nie odbiera. Bardzo mi zależało, bo wymarzony staż, ale szkoda nerwów chyba...

Aneta

Jak wyglada praca , atmosfera w dziale HR Loreal? Jakie są zarobki?

Misiek

Czy wiecie coś na temat stażu w laboratorium jakości? Bardzo dziwi mnie, że tak często pojawiają się takie oferty. Czyżby aż tak duża rotacja ludzi? Jestem w szoku jak czytam tak negatywne opinie o tej firmie. Z drugiej strony o wszystkich innych z podobnej branży są podobne np. Bell....

Pracownik
@Misiek 18.05.2017 14:26

W labo jest duża rotacja ,niektórzy stazysci znajdują coś innego a niektórzy są przyjmowani na kontrolera ,w labo są pustki dlatego chętnie przyjmują ,polecam choć jako stażysta ok jedna zmiana ale po przejściu na umowę nie każdemu pasuje 3 zmiany w 4 brygadowce z tad te roszady,atmosfera jest dobra i pomocna

Kasia Sz.

Miałam okazje uczestniczyć w rekrutacji w Loreal - zrezygnowałam ze względu na kontakt z HR, Pani pisała maile z błędami, zdania pourywane... bardzo nieprofesjonalnie. Troszkę więcej sie spodziewałam po takiej firmie.

nikita
@Kasia Sz. 05.07.2017 09:14

Kasia mogłabyś napisać jak przebiegał pierwszy etap? Z góry dziękuję

Abc
@Kasia Sz. 05.07.2017 09:14

Hmm, to dziwne, bo od dluzszego czasu osoba zajmująca się rekrutacja w dziale HR jest mezczyzna

Amatorka pracy

L'Oreal Polska to bardzo fajna firma, tylko dla chcących pracować!!!

Phh
@Amatorka pracy 08.09.2017 09:14

L'Oreal to duży koncern, który liczy kilka działów. Każdy dział kierowany jest przez innych ludzi, więc w zależności gdzie i z kim się pracuje warunki pracy są inne. Nie należy generalizować, że w firmie pracuje się dobrze lub źle. Mój dział był fajny do 2014r - zmieniły się struktury , kadra zarządzająca i teraz człowiek jest tylko KORPORACJA w pełnym słowa znaczeniu. Dla osób działających jak maszyny, którym praca wypełnia i całe życie - polecam. Uwaga! Nielimitowany czas pracy - pracodawca wypłaca ekwiwalent za nadgodziny, więc nie funkcjonuje praca "od do". Na plus samochód do celów prywatnych - brak kilometrówki, bogaty system benefitow pozapłacowych : opieka medyczna, socjal, karta sportowa. Sercem każdej firmy są ludzie - moje serce przestało bić jakiś czas temu... Kontakty pozostały, mimo że każdy mieszka i pracuje już w innych miejscach.

KaR
@Phh 26.10.2017 22:02

ekwiwalent za nadgodziny? że co????

Phh
@KaR 30.10.2017 13:22

Firma zakłada pracę w godzinach nadliczbowych, w związku z tym ustawowo wypłaca ekwiwalent pieniężny w śmiesznej kwocie za nadgodziny.

Daga

Handlowiec jest od tego żeby budować relacje z klientami , sprzedawać , dbać o godne reprezentowanie firmy a nie ganiać z językiem na brodzie od sklepu do sklepu i nie robić nic tylko zdjęcia. Loreal to firma która żyje że sprzedaży a nie z robienia zdjęć. Kosmetyki to nie spożywka i im prędzej się ktoś opamięta tym lepiej będzie dla wszystkich.

Patrycja

W sieci pojawiła się oferta dla kandydatów na Product Managera - czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z rekrutacją na to stanowisko? Z ilu etapów składa się proces? Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej?

Chętna

Zawsze jest tak, że jedni będą ganić firmę a inni zachwalają. Ja myślę, że jak ktoś pracuje uczciwie to zawsze będzie miał dobrze.

Obecna

Ale wszystkim jest dobrze w firmie bo nie ma wcale skarg! Chyba że powyjeżdżali ludzie na wakacje i nikt nic nie pisze. L'Oreal jest dobrą firmą i jeśli ktoś nie ma chęci tu pracować to lepiej nie szukać dziury w całym.

Czarujka

@Phh Uderz w stół a nożyce się odezwą. Rzeczywistość jest taka, że ludzie nie pracują uczciwie a wymagają.

Cezary

Uważam, że takie fora służą pieniaczom do wylewania swoich złości. Ludzie szukają opinii żeby podjąć decyzję o pracy ale często zniechęcają się. Sam słyszałem jak zwolniony za alkohol odgrażał się.

Misiek

Czy wiecie coś na temat stażu w laboratorium jakości? Bardzo dziwi mnie, że tak często pojawiają się takie oferty. Czyżby aż tak duża rotacja ludzi? Jestem w szoku jak czytam tak negatywne opinie o tej firmie. Z drugiej strony o wszystkich innych z podobnej branży są podobne np. Bell....

Chętna

L'Oreal Polska to fajny pracodawca i myślę, że niejedna osoba zgodzi się ze mną.

Zostaw opinię o L'Oreal Polska - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L'Oreal Polska