L'Oreal Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 125 ocen.

Opinie o L'Oreal Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L'Oreal Polska

Kasia Sz.

Miałam okazje uczestniczyć w rekrutacji w Loreal - zrezygnowałam ze względu na kontakt z HR, Pani pisała maile z błędami, zdania pourywane... bardzo nieprofesjonalnie. Troszkę więcej sie spodziewałam po takiej firmie.

Abc
@Kasia Sz. 05.07.2017 09:14

Hmm, to dziwne, bo od dluzszego czasu osoba zajmująca się rekrutacja w dziale HR jest mezczyzna

xxx
@Abc 08.12.2017 19:41

Teraz jest jakaś Pani Maja Olczak czy jakoś tak i tragedia. Zero szacunku dla cudzego czasu, żadnego przepraszam nic tylko pocałuj mnie w (usunięte przez administratora) nie jesteś jedyną osobą na stanowisko. Może taka polityka firmy...

Gość

Nieprofesjonalnie HR. Najpierw nie oddzwaniaja o tej porze, na którą się sami umawial, a potem dzwonia kiedy im sie podoba. Samo spotkanie rekrutacyjne nie lepsze, dwa razy przekladali w ostatniej chwili godzinę rozmowy rekrutacy. Pytani tylko czy jest to wynikiem braku organizacji pracownicy HR, czy po prostu sprawdzają stopień desperacji kandydata i to na ile będzie elastyczny by się zgadzać na wszystkie ich zachcianki. Mnie takie podejście odstraszylo i wolę nie sprawdzać czy by mnie przypadniem nie traktowano w ten sam sposób, już jako ich pracownika.

zawiedziona
@Gość 06.01.2018 21:02

Miałam to samo. 2 dni przez nich straciłam czekając na telefon i jak już zabrałam się za swoje sprawy i nie mogłam rozmawiać to nagle telefon. W sklepie rozmawiać raczej nie będę... Zadzwonię za pół godziny skończyło się brakiem jakiegokolwiek odzewu od tygodnia ponad, a jak sama próbowałam się skontaktować to nikt nie odbiera. Bardzo mi zależało, bo wymarzony staż, ale szkoda nerwów chyba...

Aneta

Jak wyglada praca , atmosfera w dziale HR Loreal? Jakie są zarobki?

nen

Stracony czas! Co z tego że dobrze płacą (zależy na jakich stanowiskach)jak codziennie chce Ci się rzygać chodząc do pracy. W biurze zero szacunku dla ludzi. Depresji można się tylko nabawić. Same stanowiska kierownicze a im wyższe tym gorzej chamskie. Jeżeli masz choć odrobinę rozumu trzymaj się z dala od tej firmy. Nie jest to ani dobre miejsce aby zacząć ani długo tam nie wytrzymasz. Straszna rotacja pracowników, niektórzy tylko kilka dni wytrzymują i jeszcze jak odchodzisz to wielkie zdziwienie.

kasia
@nen 19.02.2016 21:33

zgadzam się całkowicie czym wyżej tym gorzej wyścig szczurów zero zasad , klasy fałszywe obłudne uśmiechy układy nawet często prostytucja koleżanek które pragna szybkiego awansu nie polecam dla osob szanujących siebie i swoje rodziny

Ania
@kasia 16.03.2016 14:32

Prostytucja???

Tadek

Czy ktoś wie o przypadkach mobbingu w centrali na Daniszewskiej i w fabryce pod Warszawą? Chciałem składać papiery do fabryki, ale znajomi, którzy tam pracują mi odradzili, że słabo płacą i do tego jeszcze słaba atmosfera. Po tym co usłyszałem jak traktują pracowników to zapał mi już minął. Myślałem, że choć żabojady mają normalne podejście do pracowników :(.

gość

Pojawiło się ogłoszenie na Supply Plannera. Skąd ten wakat? Możecie coś powiedzieć o warunkach pracy?

Misiek

Czy wiecie coś na temat stażu w laboratorium jakości? Bardzo dziwi mnie, że tak często pojawiają się takie oferty. Czyżby aż tak duża rotacja ludzi? Jestem w szoku jak czytam tak negatywne opinie o tej firmie. Z drugiej strony o wszystkich innych z podobnej branży są podobne np. Bell....

Pracownik
@Misiek 18.05.2017 14:26

W labo jest duża rotacja ,niektórzy stazysci znajdują coś innego a niektórzy są przyjmowani na kontrolera ,w labo są pustki dlatego chętnie przyjmują ,polecam choć jako stażysta ok jedna zmiana ale po przejściu na umowę nie każdemu pasuje 3 zmiany w 4 brygadowce z tad te roszady,atmosfera jest dobra i pomocna

Amatorka pracy

L'Oreal Polska to bardzo fajna firma, tylko dla chcących pracować!!!

KaR
@Phh 26.10.2017 22:02

ekwiwalent za nadgodziny? że co????

Phh
@KaR 30.10.2017 13:22

Firma zakłada pracę w godzinach nadliczbowych, w związku z tym ustawowo wypłaca ekwiwalent pieniężny w śmiesznej kwocie za nadgodziny.

Daga

Handlowiec jest od tego żeby budować relacje z klientami , sprzedawać , dbać o godne reprezentowanie firmy a nie ganiać z językiem na brodzie od sklepu do sklepu i nie robić nic tylko zdjęcia. Loreal to firma która żyje że sprzedaży a nie z robienia zdjęć. Kosmetyki to nie spożywka i im prędzej się ktoś opamięta tym lepiej będzie dla wszystkich.

Patrycja

W sieci pojawiła się oferta dla kandydatów na Product Managera - czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z rekrutacją na to stanowisko? Z ilu etapów składa się proces? Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej?

Chętna

Zawsze jest tak, że jedni będą ganić firmę a inni zachwalają. Ja myślę, że jak ktoś pracuje uczciwie to zawsze będzie miał dobrze.

Obecna

Ale wszystkim jest dobrze w firmie bo nie ma wcale skarg! Chyba że powyjeżdżali ludzie na wakacje i nikt nic nie pisze. L'Oreal jest dobrą firmą i jeśli ktoś nie ma chęci tu pracować to lepiej nie szukać dziury w całym.

Czarujka

@Phh Uderz w stół a nożyce się odezwą. Rzeczywistość jest taka, że ludzie nie pracują uczciwie a wymagają.

Cezary

Uważam, że takie fora służą pieniaczom do wylewania swoich złości. Ludzie szukają opinii żeby podjąć decyzję o pracy ale często zniechęcają się. Sam słyszałem jak zwolniony za alkohol odgrażał się.

Misiek

Czy wiecie coś na temat stażu w laboratorium jakości? Bardzo dziwi mnie, że tak często pojawiają się takie oferty. Czyżby aż tak duża rotacja ludzi? Jestem w szoku jak czytam tak negatywne opinie o tej firmie. Z drugiej strony o wszystkich innych z podobnej branży są podobne np. Bell....

Chętna

L'Oreal Polska to fajny pracodawca i myślę, że niejedna osoba zgodzi się ze mną.

A.

jakie inne miejsca polecacie, z lepsza atmosfera?

Niuśka

Pracuję w L'Oreal od dawna i śpię spokojnie, bo to stabilna firma z perspektywami. Mam również całkiem niezłe zarobki ale myślę, że wypracowałam sobie wysokość zarobków bardzo sumienną pracą. Krótko mogę powiedzieć, że jaka praca taka płaca i nie ma co obwiniać firmy.

niezdecydowana

Witam, a jak jest w Kaniach? Interesuje mnie dział obsługi klienta.

Kinga

L'Oreal Polska jest fajną firmą. Pracuje tu i jest na tyle dobrze, że nie mam zamiaru nawet myśleć o zmianie pracy. Często jest tak, że aktywne na forum są osoby, które nie przepracowujace się.

Iglik

Jaką pensję otrzymują przedstawiciele handlowi loreal? Moja kumpela jest P.H. W Poznaniu i twierdzi że ma 5kafli na łapę bez wyrabiania planu, czy to prawda??

Phh
@Iglik 29.03.2017 21:44

Nieprawda!

Natalia

L'Oreal to świetna firma, ale z pewnością nie dla każdego.

Pracownik

Bonusów??? o czym TY mówisz? Siedzę tam 6 lat i jedyny bonus jaki dostałam to marną paczkę na Święta za którą trzeba było jeszcze zapłacić podatek.... super bonus! Chyba że o takie coś Ci chodzi. Ale ja też już szukam pracy bo zero życia prywatnego, tylko stres, praca w nadgodzinach i zryty łeb.

Patrycja

Jak wygląda atmosfera w pracy?

Ninka

Być pracownikiem tak znanej na świecie marki powinno dla każdego pracownika być chlubą. Z tego co mi wiadomo zarobki są całkiem dobre a poza tym jest sporo innych bonusów o których nikt nie wspomina.

Ola

Ci, którzy chcą pracować w LOrealu, jak zaczną, szybko przypomną sobie dlaczego im odradzano. Dla szefostwa Loreala każdy pracownik to śmieć, którego trzeba wykorzystać maksymalnie i manipulując nim, mówiąc, ze jest cudownym "świeciem" wyciągać z niego jak najwiecej bezsensownej, niestrategicznej, operacyjnej pracy. Nie dajcie się!

Chochlik

Czy L'Oreal ma jakieś nowe oferty pracy? Bardzo bym chciała dostać się do takiej firmy, super sprawa.

Paniin

Witajcie Chcialam zapytac o stanowisko product manager - jak pracuje sie w tym dziale ? Ile jest osob ?

Pani

Witajcie Chciałam zapytać o stanowisko Product Manager - jak pracuje sie w dziale zakupów ? Ile jest osób ?

Kobieta

Świetna firma, światowa marka, która trzyma standardy na wysokim poziomie. Niestety jest wielu nieudaczników i tacy zawsze będę obwiniać innych za swoje niepowodzenia.

Don Meloni

Ten kto pisze ze firma jest ok to chyba sni na jawie. Zamordyzm, plany z gwiazd, glupoty do robienia , mail do maila, tabelka do tabelki, brak nowosci w hurtowniach podczas wprowadzenia. Jeszcze nie dawno pseudo kierownikiem handlowcow byl P. Andrzej A. teraz jest inny Andrzej bardziej kulturalny ale reszta ta sama. Tego pierwszego kilka razy probowali wyrzucic za min mobing, chamstwo, ale ma duzo papierow na firme i boja sie go wywalic bo gdyby wyszly na jaw wszystkie sprawy to bylaby gruuuuuuba afera. Moglbym pisac mnostwo rzeczy ale szkoda czasu. Dajcie sobie spokoj z ta firma.

Chętna

Czy Loreal ma jakieś nowe oferty pracy? Słyszałam, że pracownicy chwalą sobie pracę i atmosferę. Mam pytanie czy w kwestii zarobków jest też tak dobrze? Płacą w terminie? Czy są jakieś dodatki socjalne. Kiedyś można było kupić taniej kosmetyki a teraz?

Wawa

Firma ok poza głupotami czyli estymacje sracje zdjęcia, mało czasu na sprzedaż a dużo czasu poświęca się właśnie na głupoty które nic nie wnoszą .

buuu

totalny luz w robocie, można mieć się poopierdzielac :)

laalo

a czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie wynagrodzenia w przypadku stażu w labo?

Sm

Jeżeli lubisz być nieszanowany/a, jeżeli lubisz nie szanować innych - LOreal jest idealna firma dla Ciebie. Kult jednostki, nie słuchania innych, tylko ja mam racje na porządku dziennym. Mam podobne spostrzeżenia jak nie jedna z powyższych opinii - Poziom dyrektorski na bardzo niskim poziomie - firma rekrutuje frustratów, którzy nie moga nigdzie znaleźć pracy, wiec godzą sie na LOreala by tylko zmienić stanowisko, z którego nie moga sie ruszyć od dłuższego czasu, a "dzieci LOreala" na stanowiskach dyrektorskich to osoby operacyjne, bez strategii i wizji. Firma ma super produkty i to one sprawiają, ze biznes sie kręci, nie zaś kadra zarządzająca.

Justa

Firma jak firma. Każda wymaga poświęcenia. I jestem do tego przyzwyczajona. Ale Dyrektor, która mną zarządzala doprowadziła mnie do depresji. Mam nadzieję, że odzyskam wiarę w siebie i znajdę nową pracę. Zapewne Pani Prezes nie wie, jakie metody męczenia i upokarzania stosują ludzie zwanymi Dyrektorami. Dramat.

Do Justa
@Justa 27.11.2016 01:14

Justa, zgłoś takie rzeczy. Należy Ci sie pdszkodowanie. Prezes nic z tym nie zrobi, w kuluarach sama zachowuje sie w podobny sposób. Mikromenedzment i mobbing.

Justa

Firma jak firma. Każda wymaga poświęcenia. I jestem do tego przyzwyczajona. Ale Dyrektor, która mną zarządzala doprowadziła mnie do depresji. Mam nadzieję, że odzyskam wiarę w siebie i znajdę nową pracę. Zapewne Pani Prezes nie wie, jakie metody męczenia i upokarzania stosują ludzie zwanymi Dyrektorami. Dramat.

piotr
@Justa 27.11.2016 01:13

Justa? czy to ty wytrzymałaś tyle lat ? CA 2009piotr

gosć

Hej, a mają teraz jakieś oferty pracy? Pozdrawiam.

granda

REPREZENTANT HANDLOWY DZIAŁ PRODUKTÓW SZEROKIEJ DYSTRYBUCJI RYNEK TRADYCYJNY- czy ktoś może mi bardzej przyblizyć temat jesli chodzi o to stanowisko? Ile wizyt dziennie, jakie zarobki, auto, gps?

:)
@granda 22.07.2016 17:58

człowieku trzymaj się z dala od tego...serio, bez przesady.

Pracownik

Radek, jak posiedzisz w tej firmie kilka lat to zrozumiesz dlaczego się ucieka... W tym roku uciekła chyba największa liczba osób, naprawdę dobrych specjalistów , ludzi znających się na rzeczy. Każdy zobaczył że nie ma co liczyć na zmiany na lepsze. A firmowa ankieta pokazała to co wszyscy tu piszą.

misiek

firma jest ujowa na maxa. Zero profesjonalismu. Dno. Menagerowie prezentuja jak najgorsze wzorce kolchozowe a najgorsi sa ci ktorzy wyrosli wlasnie z organizacji loreal. Zmiany kadrowe hahah wlasciwie to sie nazywa ucieczka resztki ludzi ktorzy cos tam ogarniali i rozpaczliwe szukanie zastepst. Do tego wyniki zadowolenia wsrod pracownikow pokazalo dno tej firmy i tych niby zmian.

Marke
@misiek 03.07.2016 14:40

Rozumiem, że Ty już tez Uciekłeś?

anonim

(usunięte przez administratora)

mrktng

Nowi Dyrektorzy kluczowych działow - większość spoza Loreal

Marketing

Firma po zmianach kadrowych ale także w kulturze organizacyjnej.Jest to okres który wymaga bardziej elastycznego podejście do pracy. Z punktu widzenia ludzi, którzy lubią sięgać po odpowiedzialność, chcą zrobić coś wartościowego dla firmy to super okazja. Definitywnie na plus warto zaliczyć: super atmosferę- tworzoną przez młodych, ambitnych, zaangazowaych ludzi; możliwość szybkiego zdobycia doświadczenia u pracowania na dużych projektach, współuczestniczenia w projektowaniu zmian organizacyjnych; dobre, rynkowe warunki zatrudnienia oraz ciekawe benefity. Na minus lokalizacja w Annopolu- choć moze dla niektórych bedzie okey

daxter

Po 3 latach w tej firmie mogę śmiało stwierdzić że jest to najgorsza korporacja z która miałem nieprzyjemność się spotkać w swojej dotychczasowej karierze zawodowej. Francuzi robią praktycznie wszystko na odwrót. Praca ponad siły i ciągły stres jest nawet do wytrzymania ale ten wszech obecny chaos! Wszędzie! Czego się nie dotkniesz to chaos! Firmy nie polecam w szczególności młodym ludziom którzy zaczynają swoją karierę zawodową a już w szczególności z marketingu gdzie dziewczyny pracują do późnych godzin nocnych. Naprawdę rynek tak nie wygląda i są normalne firmy. Minusy: - chaos - stress - francuzka korporacja Plusy - zarobki, żeby sciągnać ludzi z zewnątrz muszą im solidnie zapłacić bo nich tutaj nie chce pracować - Socjal - Silna marka

Basia

Lokalizacja – Białołęka (strasznie daleko od czegokolwiek) – ocena 1 / 6 Kadra zarządzająca – w zdecydowanej większości to patologia, bo są to osoby niedojrzałe managersko, które pracują tam od stażu i nie znają innego życia. Całe życie tu zasuwają i dla nich zarządzanie polega na stałym opierdalaniu ludzi (tzn. wyrażaniu wiecznych pretensji o wszystko: - że za mało, - za wolno, - można było lepiej etc.). Nad kadrą managerską L’oreal musi popracować. Ocena 2 / 6 Atmosfera w pracy – Ok, bardzo dużo młodych, ambitnych, pozytywnie nastawionych do życia osób. Ocena 5 / 6 Polityka płac – zbliżona do rynkowej dla korporacji, aczkolwiek nie do firm o porównywalnej do L’oreal wielkości. Ocena 3 / 6 Benefity poza wynagrodzeniem – standardowe dla korporacji. Ocena 4 / 6 Ogólna ocena: Nie polecam pracodawcy, chyba, że jesteś zdesperowan(a/y) i nie masz innego wyjścia, jednak zapewniam tu w Wawie jest wiele innych ciekawszych adresów niż Daniszewska 4.

pracownik

Miejsca pracy??? co chwila kogoś szukają tylko do pracy przez agencje... stałej umowy na tą chwilę nie masz co szukać i liczyć.

Marta

Możecie powiedzieć trochę więcej o pracy PH? Jaka podstawa na poczatek? Auto do użytku prywatnego? Da radę zrobić plany czy trzeba kombinować? Z gory dziękuje

allaa

Niestety barti ma rację. W tej chwili odchodzą najstarsi i najbardziej związani z firmą pracownicy-co już wiele przeszli razem z Lorealem. Szkoda ludzi i atmosfery, bo choć od kilku lat już lekko nie było...to teraz jest już dno. Zero pojęcia o zarządzaniu ludźmi, zero systemu motywacyjnego, zero dbania o ZESPÓŁ. A okazuje się, że Ci co przeszli do innych firm zadziwiają pracowitością, kreatywnością i doświadczeniem. Takich ludzi Loreal się pozbywa!

allaa

Niestety barti ma rację. W tej chwili odchodzą najstarsi i najbardziej związani z firmą pracownicy-co już wiele przeszli razem z Lorealem. Szkoda ludzi i atmosfery, bo choć od kilku lat już lekko nie było...to teraz jest już dno. Zero pojęcia o zarządzaniu ludźmi, zero systemu motywacyjnego, zero dbania o ZESPÓŁ. A okazuje się, że Ci co przeszli do innych firm zadziwiają pracowitością, kreatywnością i doświadczeniem. Takich ludzi Loreal się pozbywa!

Zostaw opinię o L'Oreal Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L'Oreal Polska