Salon firmowy Black Red White

Chorzów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 69 ocen.

Opinie o Salon firmowy Black Red White

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salon firmowy Black Red White

Pikuś

Wracając do zarobków w black red white proszę raczej zwrócić uwagę kto u nas najwiecej zarabia bo ochroniarze emeryci siedząc na tyłkach grając na smartfonach zarabiają więcej niż pracownicy na sklepie. Nie wiem czy to nie absurd . Nawet od niedawnego czasu wymyślili sobie miesięczne urlopy na ochronie czy to nie przesada ci panowie maja swoje emerytury.

Anonimos
@Pikuś 27.09.2017 19:31
Wracając do zarobków w black red white proszę raczej zwrócić uwagę kto u nas najwiecej zarabia bo ochroniarze emeryci siedząc n...

Chyba ktoś tu zapomniał dodać że te urlopy to są miesięczne urlopy BEZPŁATNE. Które to firma ochroniarska od górnie nałożyła na pracowników. Więc jak ktoś nie wie do końca wszystkiego to niech nie komentuje.

Kapturek

Czerwony kapturek z koszyczkiem pokazał sztuke lizusowstwa i donoszenia. Mobingg mogłaby wykładać na uczelniach. A jak coś zaczyna sie dziać, to pierwsza uciekła. Brak słów, ale krzywda ludzka jeszcze wyjdzie jej bokiem !!!

Były

Na szczęście podobno pani z koszyczkiem już się ewakuowała. Niech się teraz inni pomęczą jak wprowadzi swoją super ekstra atmosferę do firmy. Tacy ludzie się nie zmieniają i będą tylko coraz gorsi.

ja

Najlepiej nasłać na tą firme wszystkie możliwe kontrole. Całkowity wyzysk pracowników, za 1500zł masz robić wszystko. Odwalasz nawet prace, które należą do twojego przełożonego. W zime jest zimno Pip z termometrami po salonie zapierdzia, w lato idzie umrzeć z gorąca. Na każdym kroku jesteś obserwowany przez panią z "koszyczkiem" Ludzie uciecjcie z tego syfu!

S.K

Okręt tonie, nawet wielka pani kierownik z Chorzowa już się ewakuowała ???????????? wstyd, jak tak można ludzi traktować ?!!!

Tomi

Tragedia BRW !!! jak można tak nie szanować pracowników którzy pracują tyle lat dla tej firmy , to się nie mieści w głowie i te ich wartości które tak wpajali do głowy brak słów .Zastanówcie się co robicie bo workami nic nie zdziałacie to nie sklepiki z ciuchami ani markety budowlane .Osoby wyszkolone odchodzą od was która normalna firma by na to pozwoliła szanujmy się !!!!!

NowyStary

A czy w Chorzowie tez ucinaja juz wszystkim na 3/4 etatu??? Czy tylko w Bedzinie?

Bez_pracy_też_można_żyć
@NowyStary 18.08.2017 20:31
A czy w Chorzowie tez ucinaja juz wszystkim na 3/4 etatu??? Czy tylko w Bedzinie?

W Chorzowie dostaniecie pewnie papier bez uprzedzenia. Nas uprzedzono i teraz połowa ludzi jest na L4, 1/4 się zwolniła a pozostała część myśli jak by stąd uciec. Sprzedawców brak a plany na poziomie 180.000, przy założeniu, że w między czasie posprzątasz, obsłużysz nienagannie TK, wykonasz milion innych nie swoich obowiązków a na koniec dnia wytłumaczysz klientowi dlaczego nie ma na magazynie towaru, za który właśnie zapłacił, bo w magazynie nie ma już nikogo kto byłby w stanie ogarnąć cały ten chaos.

ziut

tak do 1800 netto podstawy da rade dobić jako doradca (młodszy doradca wiadomo z 1500) z tym że w ostatnim czasie sporo obowiązków spada na głowę, do tego mała liczba doradców na salonach nie sprzyja pracy i kompleksowej obsłudze klienta jak sobie życzy BRW. Mówię tu o salonach grupy B gdzie robi się dosłownie wszystko. Premie niskie, uzależnione od indywidualnego celu, celu zespołu i tak ulubionego TK. Praca dobra jako pierwsza praca aby się nauczyć handlu, jeśli szukacie stabilnej pracy i zarobków to nie tutaj, o atmosferze nie piszę bo w każdym miejscu jest inaczej.

Jola

Chyba 1500zł netto, takie są stawki!a Gratis firma dodaje obserwowanie pracowników przez kamery, do godziny 17, aź pani kierownik nie pójdzie do domu.

ciekawska

@Coleman 2000 zl netto w Chorzowie?

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Obecnie firma poszukuje osoby do pracy jako Młodszy Magazynier. @Coleman rozumiem, że opisałeś powyżej czym osoby na tym stanowisku będą się zajmować. Tylko jeśli jest to pozycja młodszego magazyniera, to czy pracownicy mają szansę na awans? Po jakim czasie?

BENEFIT :)

Poprawiam wypowiedź z wyżej, miało być : ................ z zapytaniem, czy nie masz nic innego do roboty :)

BENEFIT :)

Jedyne bebefity od pracodawcy to : ciągłe kontrole przez regionalnego, ciągły strers, ciągła nauka, a i zapomniałbym najważniejszy dla którego warto przychodzić do pracy: ŚWIADOMOŚĆ,ŻE PANI KIEROWNIK ZNÓW W BIURZE WŁĄCZYŁA PODGLĄD NA KAMERY I W KAŻDEJ CHWILI MOŻESZ DOSTAĆ TELEFON, z zapytaniem czy nie masz nic innego do pracy :)

hahahahah

Benefity o mamo haaahahaha, dobre :)

Witam

Witam a ktos kto pracował może wyrazic opinie na temat pracy na magazynie w brw ? ?

Coleman
@Witam 25.04.2017 10:43
Witam a ktos kto pracował może wyrazic opinie na temat pracy na magazynie w brw ? ?

Jak powyższe opinie. Jedyny plus to płaca na czas. Jezeli chodzi o zarobki to, salon grupy B czyli średni dla niewtajemniczonych sa jeszcze A wielkopowierzchniowe. Jeżeli eli zajmuesz sie dbaniem o stan mebli na ekspozycji, dbasz o magazyn, dostawy porzadki itd., plus zajmujesz sie reklamacjami i serwisem(temat rzeka).Montuj esz meble na ekspozycje i wieczne pakowanie i wystawoamoe tapicerki oraz dzialasz według stamdardow to 2000 netto.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Miki wspominacie o zawyżonym planie. Często zdarza się, że nie udaje się go wykonać? Plan ten ma każdy indywidualnie, czy też zespołem?

she
@Zuzanna 10.04.2017 10:21
@Miki wspominacie o zawyżonym planie. Często zdarza się, że nie udaje się go wykonać? Plan ten ma każdy indywidualnie, czy też...

plan ma kazdy indywidualnie, mozesz wykonac 120% i nie dostac premii bo sprzedalas np za malo stolow i krzesel

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@misia dalej jesteś pracownikiem firmy? Chętnie usłyszymy o oferowanych warunkach i benefitach?

#FTK
@Zuzanna 13.03.2017 14:00
@misia dalej jesteś pracownikiem firmy? Chętnie usłyszymy o oferowanych warunkach i benefitach?

Benefitow nie ma praktycznie żadnych. Zarobki w firmie wahają się od 2000-2400 brutto. 2 bądź 3 weekendy w pracy. Żadnych szans na rozwój. Jedyny plus to przyjaźni pracownicy, którzy tworzą bardzo fajną ekipę(oczywiście nie wszyscy) Moim zdaniem dobra praca przejściowa. Pozytywne komentarze pisze pewnie kierownictwo.

Miki
@Zuzanna 13.03.2017 14:00
@misia dalej jesteś pracownikiem firmy? Chętnie usłyszymy o oferowanych warunkach i benefitach?

jakie benefity? Cichy Klient , nacisk na sprzedaż , brak premii jeżeli nie jest wykonany plan, plan zawyżony tak by nie wykonać premii , wszystko na głowie pracownika zlecone przez kierownika i centrale.

Zadowolona

Black red white jest super

dert

a jak wam się podoba nowy sposób premiowania ?

misia
@dert 14.11.2016 21:53
a jak wam się podoba nowy sposób premiowania ?

Ha ha, premie dla wybranych czyli sprzedawców. Dział "wsparcia sprzedaży" dostaje grosze! W tym miesiącu doradca dostał 5x więcej premii niż serwisant czy obsługa posprzedaży (kasa+wysyłka zamówień+dopłaty+umawianie transportu+przyjmowanie zgłoszeń reklamacyjnych). Czekam tylko momentu jak się zaczną masowo zwalniać.

Bylypracownik

Pracowałam w tym wspaniałym sklepie ponad rok czasu, mobbing to mało powiedziane, ludzie na salonie fałszywi, skarżyli, donosili, a za sprzedaż byli w stanie zabić. Praca dobra na studentów którzy chcą dorobić w czasie studiów, bo za 1500zl ciężko wyżyć, starszych pan które pracują tam już wiele lat nie rozumiałam i nie zrozumiem jak z takim doświadczeniem w sprzedaży, super znajomosci produktów można godzić sie na pracę po 10 h dziennie, mobbing i dostawać 1500 zł wypłaty - ale jak widac różni ludzie maja różne ambicje. Zdecydowanie jest to praca dobra dla osób bez ambicji które nie planują się rozwijać i którym dobrze jest tak jak jest. Jeśli lubisz sprzątać całe dnie, spędzac 10 h dziennie na nogach, obsługiwać rozkapryszonych ludzi i sprzedawać rzeczy które rozsypują się od razu po złożeniu, nie przeszkadza ci to że Lider dla danego punktu zamiast się wspierać i pomagać całe dnie demotywuje donosi na ciebie i tylko szuka na Ciebie haka, A kierownictwo traktuje cię jak niewolnika, nie przeszkadza ci to że na 10 h pracy masz 15 min przerwy (Z dojściem i powrotem), Że najlepiej po szesnastej nie chodzić sikać bo robi się wtedy ruch a kierownik ma z tego powodu pretensje, to jak najbardziej ta praca jest dla Ciebie :):)

@MK

Jak Pan/Pani zauważył moja opinia o zbyt dużych wymaganiach dotyczących sprzątania jest skierowana do osób , które uważają ,że po zatrudnieniu na stanowisku doradcy obsługa klientów i czynności ściśle związane ze sprzedażą będą jednymi obowiązkami. Jest też różnica pomiędzy tym co MUSI być zrobione bez względu na to czy jest ruch czy nie ,a tym co POWINNO być zrobione kiedy nie ma klientów i faktycznie jest ten wolny czas. Nigdzie nie napisałam ,że pracodawca jest najgorszy - wypłaty są , premie czasem też ,czasem można negocjować grafik. Tak jak zaznaczyłam to moja opinia .

ddd

Moim zdaniem bez sensu tą pracę traktować jako okres przejściowy nawet, ponieważ różni się od pracy sprzedawcy na bazarku tym ,że sprzedawca jabłek i pomidorów nie musi mieć ogromnej wiedzy o dziesiątkach producentów i setkach produktów ,a przy tym przestrzegać standardów obsługi z kosmosu. Do pracy w BRW nie przyuczysz się w tydzień ani dwa.

tk

Ogólnie pracę na stanowisku doradca w BRW Chorzów najlepiej traktować jako okres przejściowy, a jednoczenie szukać innej pracy. Nikt normalny nie wytrzyma psychicznie ciągłych pretensji ze strony kierownictwa i bycia obserwowanym na każdym kroku. Jeszcze żeby zarobek był adekwatny do wykonywanej pracy, jedyny plus to, że jest na czas.

MK

@romek Czy ma Pan jakieś doświadczenie na takim stanowisku ? Czy wciąż mówimy o ,,doradcy klienta" ?

MK

@romek Czy ma Pan jakieś doświadczenie na takim stanowisku ? Czy wciąż mówimy o ,,doradcy klienta" ?

nick

atmosfera między ludzmi nie do wytrzymania !

MK

Zgadzam się z opinią wyżej , osoby nawet z mocną psychiką nie dają rady . MOBBING!!! Szefostwo pragnie zmienić system wartości ludzi na siłę - rodzina i życie prywatne zostają gdzieś w tyle za planem sprzedażowym . Urlop ? O ile będzie miał kto w tym czasie pracować to może się uda. Jeden etat = trzy etaty w praktyce. Nie wiadomo co robić sprzątać szafki czy biec za klientem ale tak żeby brudnych rąk nie widział. Nie polecam . Jeden + to wypłaty na czas.

zadowolona
@MK 19.10.2016 13:50
Zgadzam się z opinią wyżej , osoby nawet z mocną psychiką nie dają rady . MOBBING!!! Szefostwo pragnie zmienić system wartości...

Jesli sprzata sie raz na pół roku swoją częsc to tak potem jest że brudne ręce są,jesli sprzątasz systematycznie to nie ubrudzisz sie wcale ;) poza tym jak nie ma klientów to cóż innego robić jak nie sprzątąć (oprócz klachów i kawki ;) ) chyba jeszcze na prawde nie trafiłas na złego pracodawce....

Wika

no, 1600zł zarobku, to marzenie każdego pracownika hahhahahah, brak socjalu, premia raz na pół roku, z każdej strony jestęś obserwowany, masz chodzić na baczność a najlepiej by było żebyś umiała wszystko, plus była sprzątaczką. O życiu prywatnym można zapomnieć, bo według kierownictwa w weekendy ma być jak najwięcej ludzi w pracy, co wiąże się z tym, że może jeden wolny weekend masz dla rodziny. Dziadostwo i traktowanie ludzi podchodzi pod mobingg Zero szacunku dla pracowników!!!!!!!!!!!!!!

kasia

1550zł, plus premiera widmo, kierownicy masakra, mobingg, ludzie się zwalniają, brakuje ludzi do pracy. Nie ma sprzedawców, kolejki na kasach, a kierowcy kawke piją

Rick

Jeszcze mniej niż kolega wyżej napisał .

ziom

a jak z pensja na stanowisku doradca w BRW CHORZÓW jest podstawa czy można negocjować np pracownik z 20 letnim doświadczeniem zawodowym w zawodzie sprzedawca ?>>

ann
@ziom 21.06.2016 22:50
a jak z pensja na stanowisku doradca w BRW CHORZÓW jest podstawa czy można negocjować np pracownik z 20 letnim doświadczeniem z...

Teoretycznie można negocjować ,chociaż kokosów raczej nie będzie. Też nie ma co liczyć na premie.

ziom
@ann 29.06.2016 20:30
Teoretycznie można negocjować ,chociaż kokosów raczej nie będzie. Też nie ma co liczyć na premie.

Dzięki za odpowiedzi nie chodzi o zarobek znowu jakis 3000 czy 4000 tysiace, ale tak 2300 brutto

anonim

wybieram sie na rozmowe ,jakie sa warunki ?

robin

Nie polecam szanującym się ludziom .

drty

związek zawodowy? przecież w umowie masz punkt że nie możesz tego uczynić

kopikat

W opiniach znow zwykly pracownik przegrywa z pracodawca tej firmy gdyz znow usunieto ostatnie opinie i fakty na temat tej firmy . Nie ma co pisac mozna tylko skwitowac jednym slowem omijajcie drodzy ludzie chcacy pracowac w tej firmie ja z daleka . Zarobki katastrofalne a wymagania jak z kosmosu .

pon

Ponieważ komunikacja z kierownictwem jest utrudniona dobrym pomysłem byłoby założenie skrzynek uwag. Pracownicy mogliby przekazywać swoje uwagi i spostrzeżenia anonimowo poprzez skrzynki. Na poruszane przez nich sprawy Kierownictwo odpowiadałoby informacjami na tablicach ogłoszeń. Ktoś we wcześniejszym poście zasugerował by założyć związki zawodowe i poprosić centralę o audyt badający kompetencje kierownictwa. Podajcie namiary na centralę.

vader
@pon 01.05.2015 09:11
Ponieważ komunikacja z kierownictwem jest utrudniona dobrym pomysłem byłoby założenie skrzynek uwag. Pracownicy mogliby przekaz...

nie wiedziałeś, gdzie centrala (?!?!?!)

pracownica

moze zanim ktos zamiesci jakas opinie powinien sie zastanowic ile razy Pani (usunięte przez administratora)jak ja nazywacie pomogla wam rozwiazac problem ile razy wysluchala i nie jest stronnicza traktuje nas jednakowo ocenia prace nie osobowosc.

i
@pracownica 14.04.2015 22:21
moze zanim ktos zamiesci jakas opinie powinien sie zastanowic ile razy Pani (usunięte przez administratora)jak ja nazywacie pom...

no właśnie ile razy może ktoś podać jakiś przykład? Raczej wątpię. A to że traktuje wszystkich jednakowo to już się ubawiłam do łez. wredne babsko i tyle.

ip
@pracownica 14.04.2015 22:21
moze zanim ktos zamiesci jakas opinie powinien sie zastanowic ile razy Pani (usunięte przez administratora)jak ja nazywacie pom...

to chyba pisała sama Pani kawka :)

anonim

Jak szef to zobaczy to padnie. Swoją drogą świadczy to o tym jak się pogorszyło na salonie a było źle. Swego czasu któryś z pochlebców już by zakablował. Nawet te czopki straciły nadzieję na lepsze? Kolejna z nas wyleciała na bruk bez podania powodu. Ciekawe, kto następny? Mam swoje typy. Trochę cierpliwości ”kawka” niedługo dokona wyboru. Jak tak dalej pójdzie to zostanie tylko szefuś i kawka.

coach

W Black red white Chorzów panuje mobbing. Zaobserwowane nieprawidłowości: Ciągłe podejrzenia o kradzieże, chorobliwe podglądactwo, prowokacje (podrzucanie śmieci), ograniczanie przez przełożonego możliwości wypowiadania się, ciągłe krytykowanie wykonywanej pracy, ustne groźby i pogróżki, różnego rodzaju aluzje, bez jasnego wyrażania się wprost, unikanie przez przełożonego rozmów z ofiarą, nie dawanie możliwości odezwania się, traktowanie jak powietrze, mówienie źle za plecami danej osoby, rozsiewanie plotek, fałszywe ocenianie zaangażowania w pracy, kwestionowanie podejmowanych decyzji, nie dawanie ofierze żadnych zadań do wykonania, zlecanie wykonania prac bezsensownych, kadra kierownicza nie posiada kompetencji menedżerskich a w części i zawodowych. Pracodawca ma inne przekonania religijne niż większość pracowników (przeważnie tych z dołu hierarchii) i daje się to odczuć ( nie możemy mieć np. choinek, salon nie handluje produktami kojarzonymi ze świętami)

ex

Znam gościa tego H... Dariusza. Pewnego razu ukarał nas zabraniem premii za to ,że ktoś z pracowników powiadomił PIP o nieprawidłowościach. Ten H.. sorry Pan H.. zastraszał nas i stosował zbiorową odpowiedzialność za to że skorzystaliśmy ze swych praw powiadamiając PIP.

a

Pytania do moderatora:, dlaczego usuwa wpisy i co karygodne NIE INFORMUJE O TYM fakcie?

anonim

(usunięte przez administratora)

sierściuch

Może ktoś policzy ilu pracowników pozbyła się ta siksa od „kawki” odkąd przywlókł ją z Zabrza Pan Pierdółka. A propos Pierdoły taki apel : podrzędnym pracownicom też mówi się dzień dobry a nie przemyka się udając ,że się ich nie widzi.

nick

Szkoda slow szkoda zdrowia jak meble zpapieru tak i firma papirowa lipa panie nic dodac nic ujac

nik

nie ma sensu opisywać tej firmy ponieważ traktują pracownika jak śmiecia i tylko liczy się zysk zysk zysk

NIK

SKORO TAK SĄDZISZ TO WIDAĆ ŻE MAŁO WIESZ NA TEN TEMAT

nik

omijać z daleka. Koszmarne warunki pracy

anonim

a jak jest w tym konkretnym salonie?

pracownik

wszystko zależy do jakiego salonu chcesz się zatrudnić - pensja, traktowanie zależy od ajenta, który rządzi sklepem

anonim

co się dzieje w tym salonie jakoś wszystko ucichło.Czyli jest dobrze?

dawid

Jak wyglada rozmowa rekrutacyjna i szkolenia w BRW, sa na miejscu czu trzeba wyjezdzac? Czy ktos zyczliwy moglby mi nieco opowiedziec? Czy z pensji da sie wyzyc?

Zostaw opinię o Salon firmowy Black Red White - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salon firmowy Black Red White