PayUp Polska S.A.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 50 ocen.

PayUp Polska S.A.
2 50 6 1

Opinie o PayUp Polska S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ela

Najbardziej interesuje mnie atmosfera pracy, chciałabym poznać opinie pracowników którzy teraz tam pracują. Myślę o aplikowaniu na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. Rozwoju Sieci Sprzedaży

BlackPower
@Ela 09.05.2017 11:54

Wszystko zależy od regionu na jakiego kierownika trafisz. U nas jak jest dobrze to docenią, jak jest źle to się oberwie - gra w otwarte karty. Można liczyć na wsparcie innych PH.

DraG
@BlackPower 12.02.2018 21:13

Niestety atmosfera wynikająca z działań firmy wymierzonym przeciwko klientom już taka kolorowa nie jest . Klienci stale skarżą sie na drakońskie kary za płatności po terminie tym czasem co firma robi? Ha no zwiększa te koszty .... Nie ma w tej branży wyższych kosztów blokad niż w PayUpie. To zdecydowanie wpływa na komfort pracy negatywnie

D42
@DraG 14.09.2018 13:04

Z tymi karami to masakra. Codziennie miałem kilka telefonów od wściekłych klientów. A najgorsze było to, że niektórzy płacili w terminie a mieli blokowane terminale....

Zniesmaczony
@D42 14.09.2018 15:23

a Polcard podniusł prowizje naszym klientom i h.. że niby błąd taaa bo ktoś uwierzy śmiechu warte

meg

Witam ja zaczęłam pracę w tej firmie całkiem niedawno i przeszłam całkiem z innej branży. Sektor spożywczy a usługowy zupełnie inna bajka ale dzięki fajnemu zespołowi i kierownikowi podołałam. Podobają mi się jasne przejrzyste zasady, pomocny w każdej sytuacji zespół. Finansowo również jestem zadowolona im więcej się uda tym więcej masz, doceniają starania a z tym to różnie bywa. Szukają rozwiązań pomocnych w realizacji planów. Cele są niełatwe do osiągnięcia ale realne a to motywuje.

ciekawy
@meg 14.12.2015 16:42

Meg - czy dalej jesteś pracownikiem tej firmy? jakie masz wrażenia ?

cekawy

pod jakim względem są konkurencyjni ?

meg
@ciekawy 18.01.2016 20:53

Tak jestem pracownikiem, trudniej niż z produktami ale da się podołać. Dużo lepiej zarobkowo i nie ma cięcia etatów jak często bywa w branżach produktowych. Realne cele i fajny zespół. Wszystko zależne od nas samych. Intensywnie jak to w handlu.

anonymous
@meg 14.12.2015 16:42

@meg z całym szacunków ale albo kierownikiem jesteś albo jeszcze nie masz problemów z firma. Czasami tak jest ze ktoś przykrywa niedoskonalosci dla dobra ogółu ale ogólnie jest (usunięte przez administratora) Widać to po ilości ofert pracy w internecie. Konkurencja nas wykancza firma jest mocno w tyle. Pracownicy są mądrzy i sami odchodzą.

meg
@anonymous 15.02.2018 12:23

Anonymous fakt problemów z firmą nie mam być może z tego względu że nie mam miesiąca bez planów. Kierownikiem nie jestem może kiedyś kto to wie, firma coraz więcej pozyskuje to może będzie zwiększać strukturę handlową i będzie na to szansa. Nasz region problemów z planami nie ma poza małymi wpadkami ale to się zdarza każdemu. Nie jest lekko ale nigdzie w handlu lekko nie jest. Motywacją nawet gdy jest ciężko są pieniądze, rzadko się zdarza żeby nie było górnego progu premii. Ile się zrobi tyle się ma. Brak podniesienia podstawy nie ma w tej sytuacji dla mnie znaczenia. Cele realne a premia nieograniczona. Czy konkurencja wykańcza nie wiem cała branża jest porównywalna ofertowo i to owszem stwarza trudności ale nie jest to przeszkoda nie do nie pokonania. Choć dużo zależy od regionu i zagęszczenia sklepów masz racje. Jedyny minus który widzę to zwiększanie obostrzeń w umowach z klientami

anonymous
@meg 23.03.2018 21:47

W SMSie widać że wyników brak firma już dawno nie ma dobrego zysku z pracownika a tylko z kary na klientów nakłada z których trzeba się tłumaczyć. Jedyne wyniki robią kierownicy a i to tez dzięki znajomości. Umowny się. Gdyby nie łatka EC która pomaga wynik by był ale na minusie

meg
@anonymous 15.02.2018 12:23

@anonymous Niestety pod kontem rozwiązań technicznych, obsługi posprzedażowej masz racje pod kontem oferty w zasadzie kazda firma może to samo. Nie bardzo rozumiem dla czyjego dobra miałyby być przykrywane niedoskonałości nie miejsce tu na to. Nie ma w życiu sytuacji że są same plusy ale takich gdzie są same minusy też nie ma. Co do ofert pracy w tej branży nie brakuje ich też u konkurencji, zresztą poza branżą w handlu też nie brakuje. Taki zawód.

D42
@meg 14.09.2018 13:15

Meg z całym szacunkiem ale Pay UP to porażka. Jak można tak traktować klientów... Ciągle wypowiedzenia klientów ich pretensje o czymś to świadczy. Bez sensu kary za dzień spóźnienia... Warunki handlowe porównując z konkurencją pay UP ma gorsze. Atmosfera w pracy zła. Kierownik Sachaj zero wiedzy bardzo cyniczny człowiek...

meg
@D42 14.09.2018 22:05

@D42 masz racje to mi sie nie podoba i owszem wygląda dużo gorzej niż jak zaczynałam pracować... Wypowiedzenia mam z powodu likwidacji co też nie znaczy że nie słysze pretensji odnośnie kar za spóźnienia. Poprostu póki co udaje mi się ratować sytuacje i też ostrzegam klientów w momencie podpisywania umowy. Nikt PH nie słucha. Moim zdaniem problem tkwi u samej góry, Generalnie wszyscy wiemy kto o takich działaniach decyduje. Co do zespołu w regionie nie mogę powiedzieć złego słowa pomagamy sobie. Co megaregion to inaczej...

Zawiedziony

Ostrzegam przed tą pseudo firma i kierownikiem nie jakim P. Sachajem. Najgorszy człowiek z jakim kiedykolwiek miałem doczynienia. Zero współczucia, zero szkoleń, ciągły mobbing i pretensje. Człowiek startuje od zera bez szkoleń i bazy a musi robić wyniki... Radzę omijać ta firmę szerokim łukiem. Jedni z największych kretaczy

Kamil

Nie! Nie! I jeszcze raz Nie! Dla tej złodziejskiej firmy! Oszukują klientów i pracowników. Jak można tak traktować ludzi? Dla mnie to żałosne. Myślałem, że praca będzie fajna bo euro cash itp niestety obiecywali złote góry po 2msc przyszła rzeczywistośc

D42

Witaaam Absolutnie nie polecam Pracy w firmie Pay UP. Gdyby nie Eurocash tej firmy by już nie było. Pracowałem w tej firmie rok czasu i był to najgorszy czas w moim życiu naprawdę. Zero szkoleń, zero nauki i ciągłe telefony od kierownika Sachaja... I Te ciągłe wypowiedzenia od klientów, nie ważne, że zrobisz swój plan jak wypadna Ci ludzie z bazy zostajesz z niczym. Chore To. Nigdy więcej!!!

pracownik
@D42 12.09.2018 16:55

Pracownik no wypowiedzeń nie brakuje rozgoryczonych klientów coraz wiecej

D42
@pracownik 14.09.2018 13:21

A najgorsze jest to, że ktoś przed Tobą zrobił (usunięte przez administratora) olal klientów a Ty teraz musisz się tłumaczyć i to Ty dostajesz po tylku... A kierownicy maja to gdzieś... Masz plan 10 sztuk odejdzie 10 i żeby otrzymać premie musisz zrobić 20 chore!!!!

Artur Kujawski

Witaaam Pracowałem Przez krótki okres czasu w tej firmie i niestety muszę powiedzieć iż wszystkie opinie są prawdziwe. Jestem naprawdę zawiedziony zachowaniem kierownika Piotrka Sachaja. Zadzwonił jak gdyby nic ze chce się spotkać po czym na miejscu dał mi wypowiedzenie umowy bez powodu. Dla mnie ten fakt mówi sam za siebie. Jeśli chodzi o warunki i sama pracę szkoda gadać.. Wszystkie Opinie tutaj pisane są prawdziwe. Mam nadzieje, że Euro Cash kopnie w (usunięte przez administratora) ta pseudo firmę :)

Alicja

@D42, napisałeś, że nie było szkoleń, a co ze szkoleniem wstępnym? Może zatrudniano tylko osoby z doświadczeniem? Co masz na myśli pisząc, że "zostajesz z niczym?" Chodzi Ci o wypłatę wynagrodzenia? Od czego jest to zależne?

D42
@Alicja 13.09.2018 12:49

Witam. Nie było żadnych szkoleń wstępnych. Szkolenie z BHP zrobione w ciągu 5 min w samochodzie. Zostaje się z niczym gdyż nie dostaje się żadnej bazy klientów kompletnie Zero. Wsparcie kierownika zerowe. Proces rekrutacji odbywający się w samochodzie.. Pisanie głupiego testu. Klienci dzwonią z pretensjami, że Twój poprzednik ich oszukał. Tracisz klientów i musisz to odrobić potem bo inaczej zostaniesz z sama podstawa marna. Przy zdawaniu auta służbowego wtykaja Ci uszkodzenia aby nie wypłacić ci należnej gotówki.

Alicja

@Były, czy nie polecasz firmy tylko z powodu zarobków? Może znajdziesz też jakieś plusy? Pisałeś, że na początku praca jest zadowalająca, powiedz proszę coś więcej na ten temat. Czy wspomniana przez Ciebie premia jest trudna do uzyskania? Może firma zatrudnia też osoby bez wcześniejszego doświadczenia, lub niepełnosprawne?

Były

zdecydowanie nie polecam. Płacą bardzo mało i raczej nie maja czym walczyć w terenie. Nawet ich największa bron czyli grupa eurocash się odwraca bo klienci psioczą. Praca raczej na chwile bo początek jest spoko a po 2-4 miesiącach zaczynaja się odejścia klientów których trzeba nadrobić aby dostać premie.

Alicja

@Pracownik, często jest tak, że pracodawca jest wymagający, ponieważ chce, by firma się rozwijała. Wspomniałeś o wynagrodzeniu, czy poza podstawą są premie, benefity pozapłacowe? Można skorzystać z jakichś szkoleń? Jak oceniłbyś atmosferę panującą wśród zatrudnionych osób? @Ax331, rozumiem, że także jesteś związany z firmą? Czy podasz kilka interesujących faktów, które mogą być ważne dla innych? Dostrzegasz pozytywne aspekty zatrudnienia w PayUp?

Pracownik

O panie! Myślałem że będę pierwszy a tu jakie komentarze. Otóż ok firma jak firma bez fajerwerków. Słabo płacą dużo wymagają. Tu akurat zaglądałem ponieważ poruszyła mnie niekompetencji kierownika w sposobie zarządzania. Podnoszenie głosu, zwracanie uwagi przy wszystkich pracownikach, umniejszanie. Panie D. Radzę przemyśleć zachowanie.

Ax331
@Pracownik 11.06.2018 12:35

Leszek czy Adrian ? ????????????

Pracownik

Raz jest dobrze raz jest źle. Częściej źle niż dobrze. Mam nadzieję, że wielkie głowy zobaczą opinie o firmie i zmienią coś KONKRETNIE a nie tylko plasterki naklejaja na rozcięta aortę.

Cierpliwość się kończy

Zdecydowane nie dla PayUp. Nie wypłacają premii. Robią sobie żarty z podwyżki. Nie szanują pracownika. Uśmiechają się do Ciebie a za plecami oczerniając cię aby sie przed Maciejem lub Piotrem wybielić. Administracja porażka oprócz kochanej Joanny wszystkich powinny wywalić choćby za to że jak klient dzwoni to słychać jak klną. Nie odbierają telefonów od klientów przez co odchodzą i baza spada. Nie pomagają w niczym wielkie Panie.... Ogólnie brak słów!!! Nie polecam!!!

Alicja

@NiePolecam o jakim egzaminie piszesz w swoim poście? Możesz coś więcej na jego temat napisać? Taka kwestia zainteresuje osoby rozważające zatrudnienie w PayUp Polska S.A. Czy faktycznie ciężko zrobić te targety? A jakie informacje dostałeś na rekrutacji?

Onon
@Alicja 25.03.2018 22:01

trzeba zdać egzamin z wiedzy o firmie i systemach uwaga: na 100% inaczej nie będzie podwyżki. Egzamin dopiero się udaje zdać po pół roku lub wcale bo poprawka jest raz w miesiącu bądź jak łaskawie kierownik podjeździe.

Adam

Omijajcie szerokim łukiem NIE POLECAM

NiePolecam

zdecydowanie nie polecam. Kuszą perspektywą fajnych pieniędzy. Pierwsze dni w pracy i już wiadomo, że będą obcinali za brak targetów (czytaj BD) a podwyżka dopiero jak się progi zrobi czyli za jakieś 6msc oczywiście jak się zda egzamin. Za ilość pracy to wypłata słaba (po podwyżce około 3k brutto)

Alicja

@anonymous, czy nadal współpracujesz z PayUp Polska S.A.? Jak ze swojej perspektywy możesz ocenić to, co aktualnie dzieje się w tej firmie?

anonymous
@Alicja 15.02.2018 15:09

Tak, jeszcze pracuję ale ile można pracować bez motywacji? Nowi przychodzą i zarabiaja tyle co ja po kilku latach. Nie ma podwyżek, brak motywacji, wciąż tylko uszczypliwe uwagi że raport źle zrobiony, straszenie naganą za błąd literowy w raporcie. Brak słów.

Alicja

@meg, rozumiem, że obowiązki, za które jesteś odpowiedzialna wymagają od Ciebie sporo wysiłku. W jaki sposób PayUp Polska S.A. docenia Twoje zaangażowanie? Czy masz zapewniony jakiś pakiet benefitów?

Administrator

Co powiecie o zarobkach w PayUp Polska S.A.? Czy w ostatnim czasie ich poziom uległ zmianie?

adam

Polecam omijać tą firmę szerokim łukiem

On

kiedyś każdy PH miał bardzo długi staż pracy teraz jest starych może z 30% reszta ciągle rotuje. To chyba o czymś świadczy.

kk
@On 05.12.2017 16:37

ód Toyota Yaris, Plany do wyrobienia jak ktoś chce sumiennie wykonywać pracę (w zależności od regionu). Premia składa s... możecie coś więcej o zarobkach i planach, targetach do wyrobienia powiedzieć? pytam ponieważ zastanawiam się czy wysłać cv

On
@kk 10.01.2018 16:46

Yaris dostępne wersje 2os. Z kratka, hybryda lub 5osobowy.nigdy nie wiesz co trafisz. Cele 10 podpisanych 7 zainstalowanych. Trzeba utrzymać bazę a jest ciężko, kierownicy demontuja klientów, klienci odchodzą i dużo sie zamyka sklepów. Często jest tak ze minus odrabiasz 2-3 miesiące wtedy wypłata to grosze a jeszcze ci wymawiają ze to twoja twina.

Zyta

Podstępem zwalniani doświadczeni pracownicy, marża wypłacana ale nie ze wszystkich składników (nie ma wglądu do wszystkich danych kierownik daje tylko to co chce), pieniądze nie są wypłacane na czas, wieczne problemy ze sprzętem i fakturami na infolinię się nie dodzwonisz do biura tym bardziej a jak już się uda to biuro zje*** klienta, klienci wyżywają się na pracownikach. Wystarczyło mi kilka miesięcy aby przekonać się, że ta firma to dno. Nie polecam.

NicK

Samochód Toyota Yaris, Plany do wyrobienia jak ktoś chce sumiennie wykonywać pracę (w zależności od regionu). Premia składa się z 4 składników. Zarobki jak się robi ponad plan to można na koncie zobaczyć 4 a nawet więcej. Podstawa zależy od wynegocjowania. Atmosfera ok, ale jak to w handlu i ciśnienie też jest, ale dla handlowca powinno to być normalne (parcie na wynik).

kk
@NicK 20.07.2017 14:25

możecie coś więcej o zarobkach i planach, targetach do wyrobienia powiedzieć? pytam ponieważ zastanawiam się czy wysłać cv

Alicja

@on napisałeś o nieustającej rotacji w PayUp Polska S.A. Czy dotyczy ona całej firmy czy tylko działu, w którym pracujesz? Co, Twoim zdaniem może na to bezpośrednio wpływać? Jak na ten moment mogą przedstawiać się warunki zatrudnienia dla osób, które starają się o stanowisko w tej firmie?

On

Trochę się popsuło w ostatnim czasie atmosfera mocno dokuczliwa. Parcie na wynik ogromne obiecują duże pieniądze zapierdzielasz wiecznie dostajesz opierdziel od klientów a pieniądze wcale większe nie są a wręcz walczysz o premie jakakolwiek. Polecam firmę 50/50.

Alicja

@Ela, jakie konkretnie informacje Cię interesują? Czego chciałbyś się dowiedzieć? Myślisz o aplikowaniu? Jeżeli tak, to na jakie stanowisko? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy różnią się w zależności od docelowego stanowiska.

Ela

Jakieś świeższe informacje na temat firmy ktoś może podać?

Forest

Jakieś info dla zainteresowanych ?

ph

Nikt nic nie napisze? Jakie zarobki ( widełki) Jakie plany Jakie premie Jakie auta ? Dla PH - to najważniejsze !

Alicja

@erf, aktualnie jest oferta na stanowisko - Przedstawiciel Handlowy ds. Rozwoju Sieci Sprzedaży. Co myślicie? ;)

Tadek
@Alicja 01.03.2017 15:24

podbijam . pracuje to ktoś lun pracował ? Może się zgłoszę ...

Zostaw opinię o PayUp Polska S.A. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PayUp Polska S.A.