MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

nedza

07.02.2020 02:49

Już wiadomo że podwyżka będzie 100 złotych brutto. Wszystko drożeje a tu dadzą ci ochłapy i weź żyj.

08.02.2020 11:57

Co ty piszesz 13 jeździ średnio co 15 - 20 minut

08.02.2020 12:25

Znaczy że znowu prasa kłamie, szum jest na temat cichej likwidacji Lini autobusów i tramwajów info podałem z prasy.
    Abrakadabra

07.02.2020 17:19

STAZOWEGO DODATKU BRAK Kierowcy po pieciu latach zarabiaja pp odjeciu stazowego w skladniku. pensji mniej o ododatek niz mlodziez,jawna dyskryminacja

07.02.2020 13:06

Panowie X,XYZ ,tylko podwierdzacie co napisałem.wcześniej .Związkowcy siedzą fotelach i się rechoczą z nas

06.02.2020 13:35

Lidl daje kasjerom podstawy 4600 + dodatki od marca

07.02.2020 09:40

Ciekawe na jak długo wystarczy?

07.02.2020 12:03

Kierowców wystarczy do czasu ogłoszenia stanu kryzysowego w KM a to już niedługo się stanie w MPO stan kryzysowy trwa od 2 mc i prywatne firmy wywalczyły stawki jakie chciały a nie te co miasto oferowało.

06.02.2020 16:50

wwa

06.02.2020 17:57

100/100 słuchaj tych betonów w mza nie przekona chyba nikt do (usunięte przez administratora),a nawet,żeby chociaż nie na peło głosowali.

06.02.2020 21:08

Masz rację prezydent Warszawy góra zapisze się w historii ten co Wykończył KM :))))))))
    Cichy.

05.02.2020 18:41

Na R3 tez jest tlusta parowa,która nie potrafi rozmawiać z ludźmi jak z z ludźmi i traktuje wszystkich jak by był tam panem i władcą. Na Ciebie też przyjdzie czas w końcu cię wywala pamiętaj o tym zakompleksiona tłusta świnio.
    Xyz

05.02.2020 18:43

Ale piszesz o kierowcy, planiście, dyspozytorze... Który to. Opisz go z wyglądu... (oprócz tego że tłusty)
    R3

06.02.2020 20:18

Na R3 przydupiasty (usunięte przez administratora) nie ma zadnego dysp z nadwaga chyba nie wiesz kto i ilu tam pracuje (usunięte przez administratora)

06.02.2020 08:18

Obudzili mnie kumple o godzinie 3 .że wygraliśmy 28tys jest do podziału na trzech i się zezrałem .kupon puściliśmy za 200zł.W 2019 11pażdzirnika do podziau 83 tys 426zł STS -Sadyba..A w tym roku Biegunka nieraz złapie cie za fajerą ,moja ksywa autobusik.

06.02.2020 14:56

30 lat pracuje na Woronicza ,nie jeden pasażer nazwie cię ciotą .Marleną go postrszyrz? .
    Ach

06.02.2020 19:43

Co mnie to obchodzi ,że pracujesz 30 lat ! Co uważasz się za lepszego od tego co pracuje 12 lat ? (usunięte przez administratora)

05.02.2020 21:57

KM idzie na (usunięte przez administratora) skoro już i Polityka krytykuje ciche cięcia linii autobusów zaczynają się bać stracić Warszawę
    Ciche cięcia - autobusów mniej

06.02.2020 13:55

"Rzecznik ZTM przyznał, że zlikwidowano kilka kursów do zajezdni z Marek po godzinie 18, bo prawie nie było w nich pasażerów. - Czyli od 18.00 do 24.00 UBYŁO OSIEM AUTOBUSÓW w tak zwanym przeciwpotoku, czyli ruchu w przeciwnym kierunku niż główny kierunek podróży, w tym przypadku z Marek - dodał. Ale przyznał, że zmiany dotknęły też porannych kursów. - Rzeczywiście, między godzinami 5 a 6 rano jest JEDEN AUTOBUS MNIEJ."

06.02.2020 14:07

Rok czasu trzeba było by wreszcie ulica dostrzegła dlatego nie mieliśmy żadnych szans nie przychodząc z wolnego do pracy by coś zmienić, rozkłady były stałe dopasowane do ilości kierowców, możliwość zmniejszania ilości autobusów wyczerpała się by tego nie było widać.

06.02.2020 05:14

Ja rzuciłem klątwe,jeszcze dwóch czeka na realizację.Włodzimierz były przewd S zwolniony Dariusz z zzpk zwolniny ,Banan z S zolniony Zbysio łysy ksywa trzecie ucho nie otrzymuje już trzykrotnej nag uznaniowej

06.02.2020 08:51

Dopowiem ci przechodze.na pomostówke 2020r 15 Grudnia to wtedy będę zrał kasiorą A u ciebie ; nerwy ,biegunka i kopytka do przodu.
    D+

06.02.2020 00:30

Od czego zależy zmiana stawki wypłaty (zaszeregowania).? Oprócz stażu. To wiem.
    Xyz

06.02.2020 00:55

Nie zależy od stażu. Musisz miec: 24 pełne premie miesięczne, 2 prezesowskie... Możesz pracować 2 lata i spełnisz w/w warunki i dostaniesz przeszeregowanie.... Możesz pracować 20 lat i nie będziesz spełniał warunków i będziesz zarabiał tyle co swiezak..... Smutne ale prawdziwe
    Szoferro

04.02.2020 23:07

Koledzy,może to niepopularne co powiem,ale i tak zarabiamy najwięcej jeżeli chodzi o Warszawskich kierowców i to wszelakiej maści. Ktoś tu pisał,że jako piekarz ma 4200 zł do ręki.Fajnie tylko,z umową na najniższą krajową i za robotę po 200 godzin miesięcznie.Tak się składa,że policzyłem ile by za taką ilość godzin zarobił Szofer na najniższej stawce u nas.4800 zł netto.NA PEŁNYM ZUSIE.Całkowity koszt zatrudnienia przy tej pensji to ok 8200 zł.I żeby uświadomić wam,że w cale nie zarabiamy tak mało,wyobraźcie sobie,że walnęliście te 200 godzin i umawiacie się,żeby zapłacił od waszej pensji najniższy ZUS czyli 1200 zł.Z gabinetu wyszliścieby z kopertą z 7000 zł w środku.7 patyków za jazdę po mieście.To skoro my jesteśmy czarnuchami zarabiając takie pieniądze,to Kierowca Tira na trasach międzynarodowych,robiący po 260 godzin za tyle samo jest super,hiper,ultra czarnuchem do kwadratu.

05.02.2020 23:40

Błąd statystyczny 5% bez paliwa Twoja wypłata w nim się mieści

05.02.2020 23:55

..... Nie możesz liczyć że zawsze będziesz miał takiej samej wielkości dodatki za godziny nocne czy pracę w święta one są zmienne tak samo zmienna jest ilość godzin przepracowana dłużej pomimo że nie pracujesz z dnia wolnego dlatego podaje się 3500 by zaskoczenia nie było że ktoś zarobił mniej, jak stracisz premie to 3500 będzie za dużo.

05.02.2020 18:05

O1

05.02.2020 20:35

Pomysł ok. Później na 30 leciu Janek ogłosi że stolcem roku 2020 został tadam.....
    D+

05.02.2020 23:55

Ciekawe czego mu nie zrobił, że chce zemsty.?

05.02.2020 19:24

ZTM planuje w czerwcu wykonać przetarg na linii podmiejskie tz L z analizy wychodzi wzkm 6,75 zł zapraszani do przetargu są wariaci i desperaci :)))

05.02.2020 02:50

Czy ta wredna baba z ZTM M. Marymont też was tak (usunięte przez administratora)Kierowca może napisać raport na nią za poniżanie i zachowanie?

05.02.2020 14:01

Nie wiem jak można się bać kobiety, ale wiem że w pracy powinno się czuć przynajmniej znośnie. Nie można się czuć w pracy jak skazaniec w zakładzie karnym. Tam babka spełniłaby się zawodowo.

05.02.2020 16:51

Nagraj ją na.telefon i tzw "siła stanowiska"zostanie ukarana
    Napalony

05.02.2020 15:09

Siema bracia kierowcy Tez macie tak jak jakas panienka wam siadzie albo stanie z przodu to macie ochote ja zgw.alcic? Mi to nie raz mały jak stanie to ciezko mi sie kierownica az kreci, mozna by hebel w dol i jazda he he To sa plusy tej roboty
    Spoko

04.02.2020 23:54

Większej (usunięte przez administratora) nie słyszałem .a dlaczego mamy pracować bez zusu i z nadgodzinami że piekarz się hodzi to jego sprawa jakoś w urzędach ludzie chcą mieć pełny ZUS i po 8 godz.a kierowca tira tak nie pracuje bo ma kartę i czas pracy .to jest zresztą komentarz nie kierowcy tylko góry..dodam że niebawem skończą się prace na czarno itp jak wprowadza przepisy i wszelkie przelewy za wypłatę na konto

05.02.2020 09:55

Najwyższy czas żebyś się porządnie walnoł w głowę i nie pisał głupot. Wydaje mi się że jesteś trolem prezesa
    R-3

05.02.2020 11:36

Na zwolnienie deb.ilu caly miesiac 3500 tysiąca do ręki ??? (usunięte przez administratora) Na czym Ty jedziesz poje.bie,że takie bzdury wypisujesz ! Dla mnie to Ty jesteś mami synek na mamusi garnuszku (usunięte przez administratora)! Kasa za miesiąc zwolnienia to 2400 Max na koncie za miesiąc zwolnienia durn.iu !

04.02.2020 19:12

05.02.2020 04:28

Tu nie chodzi głównie o intymność/prywatność ale też o bezpieczeństwo. W wielu wozach odbijają się na szybach od kabin i czołowych refleksy z wnętrza wozu albo oślepiają tablice i monitory kierowcę przez szybę. Zdarza się też, że w twarz wali Ci na przerwie (usunięte przez administratora) zielona lampka od ciepłego guzika. Ja zawsze od 13 lat rzucam coś na kabinę dla osłony. W skali roku mnie za to jakaś parówa zawsze odpisze więc jestem na najniższej stawce odkąd pamiętam ale mnie to nie rusza, mam wywalone na ich kontrole. Mogą mi wypolerować pompeczke. Kilka raportów napisałem, że kontrolowali mnie służbiści z ztm-u w okresie rozdawania u nich nagród rocznych, którzy nie byli w umundurowaniu i zachowywali się chamsko. My kierowcy też możemy na nich, nie ma przeszkód. SZEROKOŚCI KOLEŻANKI I KOLEDZY, MNIEJ KONTROLI I WIĘCEJ SPOKOJU NA MIEŚCIE! :)

05.02.2020 10:15

Nie można oklejać zasłaniać czy dodawać czegoś co nie jest dozwolone przez ztm A jeśli jest zabronione i nie zastosujemy się do tego to możemy zostać ukarani. Jeśli widzisz jakieś zagrożenie które może zagrażać bezpieczeństwu w wykonywaniu pracy i bezpieczeństwu pasażerów i twoim to masz wykonywać swoją pracę tak by unikać zagrożeń A zagrożenia zgłaszać przełożonym.

05.02.2020 08:01

05.02.2020 09:09

Widzę że też znasz dobrze historie spółki mało jest osób które pamiętają lata 90 na jakich zasadach powstała spółka.

04.02.2020 21:14

Huraaaa dorównaliśmy Biedronce na start daje 4800,00 zł, teraz to w Biedronce będą mówić jak się nie podoba idź do MZA :)))
    Młody

04.02.2020 22:24

Więc czas na zmianę pracodawcy i powrót do świata normalnych ludzi

04.02.2020 23:09

Co Ty będzie jeszcze gorzej muszę sprawdzić czy mam rację w tym co pisze, a pisałem rok temu było by dobre 5 tyś by zachęcić do pracy teraz 6 tys będzie mało by ktoś się zgłosił

04.02.2020 21:10

5800 brutto średnia krajowa jak widać powoli stajemy się na tanią siłą roboczą. Mza 4500 brutto super

04.02.2020 22:14

Ja jestem stary 8lat do emerytury i ale młodzi ludzie niech się dobrze zastanowią czy warto w tej firmie trącić życie. Za takie słabe wynagrodzenie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    New

04.02.2020 17:18

NNB co oznacza ten skrót w grafiku pracy Live bus?
    L4

04.02.2020 19:25

Jeszcze nie dotarło na zajezdnie zwolnienie dlatego masz NB. Jutro Ci wklepią. Ważne że poinformowałeś dyspozytora.
    New

04.02.2020 20:04

Dziękuję, bo już się zaniepokoiłem że nie doszło

04.02.2020 15:25

Aaaa.Sprzedano ośrodki w Łazach i w Karpaczu .Ile pracownicy MZA muszą dostać?

04.02.2020 17:02

Skoro zwiazki mają ośrodki wczasowe to czemu pracownicy nie mogą z nich korzystać za darmo lub po kosztach?

04.02.2020 17:54

Ale jak pamiętam ZZ tylko użytkowało ośrodki nie było ich właścicielami więc kto je sprzedał

04.02.2020 09:58

Jak to jest że pracujemy coraz częściej po 11 godzin?? Często zdarza się ponad 10 godzin pracujemy kilka dni z rzędu. Czy mogę odmówić pracy ponad 8 godzin?

04.02.2020 13:43

Możesz rozwinąć zdanie co nie tak napisałem

04.02.2020 17:11

Przeczytaj sobie kodeks pracy art.129kp oraz art178kp a potem dyskutuj
    Dobra rada

04.02.2020 14:10

Mam dla Was dobra rade dzieki ktorej ta oraca staje sie lzejsza i nie umrzecie na zawal przed 50. Miejscie na wszystko wyje.bane... Przychodzcie, orzejezdzijcie i wychodzcie... Wywalone w te krawaty, plakietki, kurteczka na szybie na wieszaku zeby ludzie nie denerwowali, jakies +2, +3 czy - 20 co to za roznica? A jak leb z ztmu cie spisze to co najwyzej zabiora ci 40 premiii i co z tego? Grunt zeby nie robic koluzji i ch.uj. Widze jaj 70% kierowcow sie spina o byle o co... Ladnie mza im mozgi orzemielila GRUNT TO LUZNE PODEJSCIE DO TEJ FIRMY wtedy sie da normalnie oracowav Pracuje tak od 3 lat, rzadko mam cala premie ale wole prace na luzie bez stresu niz jajas smieszna orezesowka 1200 na koniec roku czy pelne300pln premii.

04.02.2020 14:54

I to jest chyba najlepszy sposób na tą pracę. Zero stresu zero nerwów to najważniejsze skarga jedna druga może być i trzecia brak głupiej karty i co z tego i ostatnio zauważyłem że sporo kierowców karty z numerem nie wkłada czy to przypadek? Ważne by nie było kolizji wypadku i przestrzegać przepisy. I nie gonić i nie biegać. Złota rada luz i nie gonić tylko zwolnić. Jak to kiedyś było trzeba mieć czas na wszystko i na kawkę z rana i na pogawedkę . Idąc do urzędu tam Panie mają czas i na kawkę i ma pogawedkę i nikt nie przychodzi wcześniej do pracy i nikt później z niej nie wychodzi A jeśli zaczyna i wychodzi to są płacone nadgodziny A idąc do urzędu pół godziny przed końcem komputer już jest wyłaczony A Panie tylko czekają aż wybije zegar odpowiednią godzinę
    Spoko

04.02.2020 16:04

A po co mam sie denerwować że plus 3 zwalniam lub stoję na przystanku komunikacja na tym polega by jeździły w miarę regularnie lepiej spóźniony lub przed czasem
    Pepe.

30.01.2020 10:45

1000,zł dostali brygadziści a my kierowcy łapa do lizania.Wystarczy wstrzymać kase związkom to.biegusiem kasa będzie

04.02.2020 13:44

Poinformuj za ile sprzedano 2 nasze osrodki w Łazach i w Karpaczu .Jaką kase otrzymam

04.02.2020 14:31

Dane finansowe spółki pobieram w sierpniu po podaniu sprawozdania rocznego przez spółkę. Ośrodki były przekazane ZZ ale ZZ nie mogło ich sprzedać działa na zasadzie non profit, sprawdzę powiązania SUS w sierpniu i podam.

04.02.2020 12:32

Gazeta Wyborcza bierze się za ciche cięcia linii autobusowych o czym od dawna pisze ciekawe co z tego wyjdzie. Kiedy ilość kierowców nie wystarczy by linie dzienne kursowały częściej od linii nocnych.

04.02.2020 10:06

Dowcip dnia: Co robią dyspozytorzy na R-4?? Walą Konia????
    heheszek

04.02.2020 10:13

No właśnie co się stało, czyżby spadł piętro niżej

04.02.2020 10:32

Trzeba zapytać Osła z góry

04.02.2020 05:01

Grubasie z Solidarności potrafiłeś spać3 dni w zajezdni Woronicza,telefonować w dzień i w nocy tylko dokierowców żeby skreslali na ciebie .To teraz masz władze i załatw 500zł netto dla każdego kierowcy,i to biegusiem !!!!

04.02.2020 09:49

Proszę przeprosić grubasa. Bo zamknie się w sobie i nic nie będzie robił, tylko żarł, żarł aż przeżre wszystko.

04.02.2020 10:02

To zapraszm na siłownie +zapasy .Sadyba,poznasz fajnych ludzi .Mnie zostało tylko 11dni w spółce
    Karolek

03.02.2020 19:01

Pozdrawiam sympatycznego kierowce ze stalowej duży, łysy przyjeżdża BMW x5 starym. Honorowy czlowiek zawsze sluzy dobra rada i jedt lojalny
    Jan

03.02.2020 20:51

Nawet za swoją lojalność i służbę dla kierownika i firmy ,ma od marca awansować do ruchu i robić grafiki , podziały i ogólnie organizować pracę kierowców na oddziale R-4 . Na pomocnika wybrał sobie kolegę karolka p. A że są obaj bardzo lubiani i szanowani na Stalowej ,obecne kierownictwo pokłada w nich wielkie nadzieję na scalenie skłóconej brygady kierowców. Powodzenia dla najlepszych kierowców z R-4.

04.02.2020 09:55

Ale by było zaje.biście, już sobie wyobrażam ja dzwonią te dwa stolce do kogoś i proszą żeby przyszedł z wolnego ,albo zamienią mu dzień wolny, już widzę jak typy z warsztatu pozmieniała wozy na mieście, Normalnie nikt normalny nie odebrał by telefonu od tych szmat. Padłem ze smiechu......
    Terewerek 7

03.02.2020 13:58

Witam pracuje dopiero 2 tygodnie i mam pytanie odnośnie ubezpieczenia . PZU czy Warta ( czy jest jakaś różnica )

03.02.2020 22:47

PZU. Jest tam opieka medyczna. Umawiasz przez aplikację. Możesz też ubezpieczyć partnera życiowego czy całą rodzinę. Polecam
    Kminek

04.02.2020 09:14

O dwa tygodnie za długo ......
    R1-R1

04.02.2020 08:12

Znowu nas wyroluja i niedostaniemy w tym roku żadnej podwyżki!! W każdej branży są podwyżki!! Nawet sprzątaczka dostaje podwyżki po 200zl netto do ręki!!
    obywatelKa

04.02.2020 00:50

Panie i Panowie dbajmy o swoje zdrowie bo jak widać firma o nas nie dba. Jesteśmy dla nich małointeligentnymi robolami którym płaci się grosze. Chcą nam wmówić że nie damy sobie rady poza tą firmą. Czy tak jest naprawdę? Niech każdy sam sobie odpowie.

02.02.2020 12:09

Aaaa proszę Cie odpowiedz?Dlaczego w mieszkaniach służbowych wR1 mieszkają sami związkowi i płacą niski czynsz i jeden z Mobilisu.
    Polo

03.02.2020 16:19

Jak grzecznie prosisz to go zostawię tylko niech pisze pod swoim Nickiem ,a nie podszywa się pod kogoś (usunięte przez administratora) jeden z Mińska !
    Jan

03.02.2020 20:41

Już nie narzekaj ,paczka nie była taka mizerna w porównaniu z żenującym talonem
    Wredny Driver

03.02.2020 16:29

Dobry mam pyt.Kto jest odpowiedzialny za wystawianie konkretnych wozów na służbę danego dnia ostatnio coraz bardziej zaczyna irytować masz swoj wóz jest sprawny itp nie miał żadnej awarii widzisz w apce że jest wystawiony na dany dzień a tu rano zonk .I jedziesz innym od razu mówię że chodzi o diesle i rozumiem że na pewne linie idą elektryki chodzi o zjawisko jazdy innym wozem gdy twój lata na tej samej linii tylko na innej brygadzie
    Dobry driver

03.02.2020 17:23

Odpowiedz sobie sam.... Od kogo rano bierzesz dokumenty od Lini i wozu???? Ta osoba odpowiada +- za rozdysponowanie eozu
    G(ó)wniana podwyżka i premia

02.02.2020 23:27

Panie i panowie. Na zajezdniach wisi pismo datowane po 20 stycznia w którym związki wystosowały pismo i proszą o spotkanie z zarządem. No zesz do ku.rwy nędzy. To co te obiboki robią od listopada??? Wtedy ustalili rzekomo z zarządem, że podwyżki będą do końca lutego. Za co tym nierob.om płacą składki. Przecież to się w głowie nie mieści.... Jezeli dostaniemy 100zl brutto podwyżki to będzie de facto 67zl więcej do pensji.... Czy to jest takie eldorado??? W biedrze i Lidlu naraz dają od 200 do 350zl... Jeszcze kilka lat a w będzie u nas podobna sytuacja jak teraz jest w szkolnictwie.... Nauczyciel na dzień dobry zarabia..... Mniej niż sprzątaczka... Tak samo z tą premią... Niech sobie prezes w du.pe ja wsadzi i pod wąsy będzie miał większe... Śmiech na sali... Być nieskazitelnie czystym i dostać tylko ok 900zl premii... Mza... Nie dla ludzi A teraz wybaczcie państwo... Muszę odpocząć na L4... Mam dwa tygodnie. Zarobię więcej niż bym miał pracować w tym obozie....

03.02.2020 05:16

To ,że kierowcy należący do zwiąku lubią płacić składki i być karani to tylko im pogratulować.(usunięte przez administratora)
    Polo

03.02.2020 11:52

A hu.j w mord.e tym prar.szywym ZZ. Banda hipokrytów, po prostu (usunięte przez administratora) którzy dbają tylko o własną(usunięte przez administratora)i o ciepłe posadki. W.on nieroby ze ZZ z naszej zajezdni do obory krowom od.byty szorować. Tylko w tym jesteście dobrzy.
    heheszek

03.02.2020 09:07

Jest następne pismo, tym razem odpowiedź zarządu. Informują że o ewentualnych podwyżkach i ich wysokości mogą rozmawiać po zatwierdzeniu planu gospodarczego miasta na 2020roku. Teraz pytanie do Aaaa czy tenże plan to budżet miasta czy coś innego i kiedy ewentualnie będzie uchwalony?

03.02.2020 11:28

Umowy realizacji przewozów są tak podpisane ze ZTM w każdej chwili trwania umowy może zmienić stawkę wkm jak widać nie można planować inwestycji dlugoterminowe tylko inwestycje bieżące.

03.02.2020 11:52

..... jest podobna sytuacja jak była w 2012 r. Uwczesny dyrektor ZTM poświadczył ze MZA zachowa określoną ilość wzkm i na tej podstawie bank wykupił obligacje spółki na zakup autobusów. Dziś spółka posiada uruchomione linie kredytowe uzyskane na zakup autobusów z tym ze jak wtedy znowu będzie miej uzyskiwać gotówki niż było zaplanowane w 10 kontrakcie.
    Bodzio

01.02.2020 21:07

Wszystko drożeje w zastraszającym tempie. Chcą dać 200 złotych podwyżki? To jakiś żart chyba. Dadzą 100 złotych i na tym się skończy. Na koniec roku utną godzinówkę i wyjdzie na to samo. Przecież w poprzednim roku nas wy.dymali bez mydła. Dali 100 złotych brutto na początku roku a na końcu zabrali 1000 netto. Czyli nie było podwyżek tak na dobrą sprawę. Nie ma co czekać, trzeba pisać wypowiedzenie.
    R-3

02.02.2020 20:07

200 złotych brutto podwyżki to jakieś 140 złotych do ręki . Śmiech na sali . Albo wstajesz o 2 w nocy ;albo jesteś w domu 1-2 w nocy . Świątek,piątek czy święta jak większość ma wolne Ty idziesz do roboty za te marne grosze. Praca odpowiedzialna i stresująca za marne grosze .
    Tomek 3.....

02.02.2020 21:42

Ja też składam w następnym tygodniu wypowiedzenie mam dość tego wyzysku zmarnowałem tylko sobie 12 lat pracy w tym obozie
    Stary driver ze stqlowej

02.02.2020 11:49

Przestańcie wkońcu biadolić. Potraficie tylko narzekać, jęczeć.. Jak się jednemu z drugim nie podoba to niech nie truje (usunięte przez administratora) y na forum tylko albo twarzą w twarz z kierownikiem albo niech się zwolni. Na tym forum wszyscy mądrzy, ura bura szef podwora. A w pracy cicho jak truśki... Jesteście (usunięte przez administratora)
    Heheszek

31.01.2020 21:29

To panowie co w końcu z tą moją zajezdnią na Stalowej? Bo ile chłopa tyle opinii... A i Antonii chodzi jakiś przygaszony.

01.02.2020 20:05

Wiesz choc dlaczego nie wspominam o ładowarkach na zajezdniach? MZA nie otrzymało jeszcze odpowiedniej ilości mocy żeby zadowarki do autobusów elektrycznych na zajedzniech postawić.

02.02.2020 09:47

Przygaszony bo piątek i strzałkowski z kochanem nic nie nagrywaja dla niego. Grupa kierowców się zmądrzyła i nie gadają z frajerami.
    robotnik pańszczyźniany

01.02.2020 18:07

Wyśmienita praca w mza. Dogodne godziny pracy, uczciwie płatne nadgodziny oraz praca dająca satysfakcję i spełnienie. Nowoczesny tabor. Polecam wszystkim!
    r4

01.02.2020 20:18

Piszesz jakieś bzdury. Dogodne godziny pracy? Chciałem przejść na pół etatu dostałem odmowę. Praca dająca satysfakcje? Żart jakiś. Po kilku kłótniach z pasażerami odechce Ci się wszystkiego. Faktem jest że płacą na czas i to ich jedynie przy życiu trzyma bo inaczej to kiepsko to widzę. Zarobki z roku na rok coraz mniejsze.
    smerf

01.02.2020 21:11

Nowoczesny tabor jest w arrivie. Tutaj weź sobie gazowca 73.. to zmienisz zdanie.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA