MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Dudziarska

12.04.2020 16:28

Witam,pytanko mam odnośnie linii,która jedzie na dudziarską bo będę miał na niej jutro debiut.Czy dużo kręci się tam patologii i czy spodziewać się jakichś chorych akcji na pace? Kolejne pytanko-jakaś kasa jest na święta przewidziana?

12.04.2020 21:40

Kolego. Jaki nr. Linii masz???? Zasmucę cię. Linia, która była na dudziarską (245) przestała tam dojeżdżać 1.03... Została SKASOWANA. Obecnie osiedle jest OPUSZCZONE (Wysiedlone) jedynie w dni robocze wykonuje tam podjazdy (3 rano i 3 po południu) linia 225 Jedyną osobę jaką spotkasz na dudziarskiej jest ochroniarz... Także się nie przejmuj..

12.04.2020 21:42

PS. Kasa na święta to jest ściema. Nikt nie dostał 900 zł ani więcej ani mniej. Nie wiem czemu ludzie piszą takie (usunięte przez administratora) (i wie co piszę.. Dzwoniłem na włosciańskią Żadnych premii. Na święta nie było)
    Anonnimowy

12.04.2020 16:22

Chciałbym tylko powiedzieć, że sprawa oczerniania i obrażania kierowcy ze Stalowej Daniela została zgłoszona na policję ( komenda przy Chodeckiej). I jeżeli wy na prawde myslicie ze VPN z googli za 3 dychy ukryje wasze IP to jescie bajecznie śmieszni. Zrobilismy to zeby ta osoba nie czula sie tu bezkarnie i anonimowo. A jezeli okaze sie ze to kierowca ze stalowej to na 100% straci prace. A jezeli milosnicy to sad rodzinny i kurator sie klaniaja jezeli nie maja 18 lat.
    Anonimowy

12.04.2020 20:17

Wskazane zostalo pare wpisow tylko takich ktore obrazaja Daniela i tworzą nieprawdziwe informacje
    Brat Kminka

12.04.2020 20:44

Ok powodzenia
    AntoniNaKłopoty

11.04.2020 01:11

Na Stalowej jest młodzieniaszek co się zwie Daniel Ulanowski. Chłopaczek wciąż nie ma umowy na czas nieokreślony, a na grupie miłośniczej przyznaje się do omijania przystanków na żądanie xD Ciekawe jak długo Chłopaczek popracuje gdy Antoni dowie się o jego wybrykach.

12.04.2020 17:57

Nie pytam nikogo . Ja nie chwale się co umiem i nie wspieram się kolegami jeśli o to ci chodzi . Tak ze sprawa wyjaśniona i załatwiona .

12.04.2020 17:58

I nikogo nie będę pytał bo nic nie mam sobie do zarzucenia . Napisałem ze nie znoszę konfidentów . Pajacu
    X

11.04.2020 21:51

Brawo dla tych co głosowali na (usunięte przez administratora)zobaczcie jak to was władza olewa hańba wam
    Dawid

11.04.2020 23:07

Rozwiń w jakim sensie kto kogo i gdzie olewa.za bardzo nie rozumiem.to władzy wina że wirus bo nie kumam.z zasiłków się związują 500 plus wypłacają czyli jest co do gara włożyć.
    Brat PIT

12.04.2020 11:58

Sprawdziłem pity od 2011 r. Dochód na rok był w granicach 30000 zł. Teraz 70000 zł. Mnie przekonali
    Wrotkowiec 8

11.04.2020 22:06

Ponad 10 lat w MZA i tylko 2 dni na zwolnienie ( dużo to czy mało )
    Dawid

11.04.2020 23:09

To zależy czy chory do pracy przychodziłeś a.jak zdrowy byłeś to ciężko się wypowiadać
    Sleczy

Kierownik

11.04.2020 21:05

JA :)

11.04.2020 16:41

Waldemar z MZA zadał pytanie w TVP INFO: "Czy muszę codziennie dezynfekować kierownice, przyciski które dotykam w kabinie autobusu". Odpowiedz: Tak powinien codziennie Pan to wykonywać.

11.04.2020 12:50

Nowy projekt Tarczy Antykryzysowej będzie dotyczył samorządów, projekt wprowadza np. możliwość “nierównowagi strony bieżącej budżetu JST dodatkowo o wartość planowanego ubytku w dochodach będącego skutkiem wystąpienia COVID-19". Argumenty spółki, że wydały kasę na walkę z koronawirusem i brak kasy na podwyżki idą do kosza!!!!!

10.04.2020 21:59

Kierowcy Ariva mają już odbcięte pensje od 1 kwietnia o 10 % . Jestem ciekaw kiedy na nas trafi . Nie ciekawie się robi . Jak nam obniżą pensje o 10 % to 350 - 400 zlotych mniej do wypłaty.

11.04.2020 01:51

Nie porównuj przewoźnika lotniska Modlin z komunikacją miejską, też umiem porównać KM z Łomianek obecnie posiada najwyższą stawkę za wzkm umiał z ZTM się targować.

11.04.2020 04:51

Wejdź na stronę Miłośnicy Komunikacji Miejskiej na FB i znajdź post . Ktoś wstawił 2 zdjęcia gdzie jest to napisane . Jak pisze to prawdę

10.04.2020 21:40

Abek

10.04.2020 22:53

To że nie otrzymałeś kasy nie znaczy że inni nie dostali. Nie wiemy jakie są zasady wyliczania. Może jesteś członkiem ZZ (a oni mają swoje wyliczenia), może jesteś upierdliwy a może cię pomineli. Zadzwoń i się dowiesz zamiast marudzić.
    errrr3

10.04.2020 21:05

Słuchajcie mam pytanie odnośnie tej premii co widnieje na pasku. To jest na święta??? Związki wywalczyły?
    Edi

10.04.2020 22:48

Ale to załatwił Marcyś a nie ZZ. ZZ może też załatwiły ale tylko dla siebie i nic na ten temat nie wiemy.
    siedem

10.04.2020 05:14

Nie było i nie będzie żadnej premii. Nie słuchajcie tutaj (usunięte przez administratora) itp... Wszyscy będziemy mieli trudny okres. O podwyżkach na razie możemy zapomnieć. Ludzie nie mają na chleb!!!

10.04.2020 15:22

Pytanie brzmi jak szybko Kraków się wycofa

10.04.2020 16:27

To samo ma być wprowadzone w Gdańsku, Łódź i innych miastach. Zadał bym raczej pytanie czy mieszkańcy Warszawy takim planom dadzą kategoryczny sprzeciw?. Osobiście przy takich planach nie miał bym jak dojechać do pracy.

10.04.2020 07:21

Chyba mnie coś ominęło. :))). Albo się spóźniłem:))) Gdzie te słodycze(kosze slodyczy) dla kierowców MZA od Vedla ? Czytałem na portalu społecznościowym i miałem nadzieję że coś dostanę,ale jak zwykle jak i z podwyzkami które miały być z wyrównaniem od stycznia obyłem się fiaskiem . Wesolych Świat dla wszystkich:)))
    KtośKiedyśTamRobił

02.04.2020 02:18

Uwaga dla wszystkich. Miejcie się na baczności w stosunku do człowieka o imieniu Tadeusz nazwisko na z zakładu R-1 Woronicza. Jego służbowy numer (usunięte przez administratora). Człowiek ten wydaje się miły ale to przykrywka. Jest to zwykły sygnalista kiedyś określany mianem donosiciela, kapusia. Jeździ wozem (usunięte przez administratora). Uważajcie na niego. Miał 2-ch zmienników na każdego donosił.
    Kupka_szmalu

09.04.2020 21:49

Sygnalisty n ume r to jeden dwie czwórki i 7 a wozem jeździ Solaris osiem pięć Z e r) Sześć :D
    Kierowca

09.04.2020 14:01

Uwaga, na przystanku Młodzieńcza w kierunku Marek stoi siwy typ z brzuchem i spisuje czasy! Uważajcie na siebie, szerokości

09.04.2020 20:26

Można też otworzyć komorę silnika sprawdzić czy wszystkie paski są na swoim miejscu, a nóż coś piszczało w czasie jazdy, tyle mamy regulaminowych obowiązków że jest co wymyślać

09.04.2020 20:56

Możesz pójść też klapę domknąć... Wszak mógł Ci się wyświetlić komunikat o otwarciu tylnej klapy.... Koledzy. Pomysłów jest tyle ile jest śrub w autobusie :) NIE DAJMY SIĘ KARAĆ ZTMowi. o Postój na przystanku ZZ włączonymi awaryjnymi NIE JEST BLOKOWANIEM Przystanku!!!!!!
    Obywatel

09.04.2020 17:48

Tyle Wedel dał
    Cukrzyk

09.04.2020 20:19

Już nic nie zostało
    ??????

09.04.2020 18:28

Chciałem potwierdzić. Czy to prawda ze ZTM przymierza się do tego,żeby kierowcy nosili kaszkiety od Cieszkowskiego z Targowej? Warszawski sznyt ma nas wyróżniać od reszty hołoty z Polski.
    Jojo

09.04.2020 19:52

No niestety tak. Mundurek jest żałosny a najlepsza ta rogatywka. Na szczęście tylko w czasie przerwy trzeba będzie ją nosić.

09.04.2020 20:16

Na szczęście każdy kierowca będzie musiał obowiązkowo nosić korale. Podoba mi się to

09.04.2020 17:42

Panie i Panowie to się w głowie nie mieści. Zarząd lub ktoś z zarządu robi sobie z nas kpiny!!! Na Facebooku MZA wrzucili post jak to są z nas dumni, że przewozimy ludzi w tak ciężkim czasie, piszą że nas szanują!!! Następny post że mają dla kierowców 200kg słodyczy od pewnej firmy!!! DWIEŚCIE????200??? D W I E Ś C I E? Pytam się dwieście????? Czy ich poyebaało??? (usunięte przez administratora) i 2 metry(200cm) mułu

09.04.2020 18:03

Firma szanuje Was bardzo. Jesteście super pracownikami bo: - nie chodzicie na zwolnienia; - przychodzicie na godzinę przed wyjazdem; - gonicie za rozkładem jazdy; - przychodzicie z wolnego na każdy telefon; - o pieniądzach i swoich prawach piszecie tu nie zawracając przełożonym głowy. Jak Was nie szanować?
    Nowy w MZA

09.04.2020 14:12

Mam pytanie czy będąc pracownikiem MZA muszę przynależeć do jakiś niby ZZ,czy mogę po prostu podziękować i powiedzieć,ze nie jestem zainteresowany? Czy są później jakieś wyciągane konsekwencje od takiej osoby,ze jest niezrzeszony? To są pewnie rocznie niezłe kwoty,za które lepiej się napić alkoholu niż płacić te składki.
    Nowy w MZA

09.04.2020 17:02

OK. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuje. W takim razie nie zapisuje się do ZZ.

09.04.2020 17:20

W R1 trzech członków solidarności zostało zwolnionych za zgodą związku.Odwołali się Sądu i zostali przywróceni.Solidaruchy na czele z grubym unikali spotkan z nimi.Gruby stał sie baronem zz S i siedzi na Stalowej.To tylko skrót co oni.przeżyli.Ja mam pakiet ubezpieczenia(w tym obrona.przed zwolnieniem)

09.04.2020 16:31

Uwaga....... Wchodźcie tłumnie pracownicy na Facebooka MZA... Cuda wianki.... Mza wraz z producentem czekolad przekazali dla kierowców..... 200 kg słodyczy... Jest zdjęcie pięknych koszy w podzięce za naszą pracę.... (pracownicy dostaną swoją część jak zarząd i wszyscy na górze dostaną....). Ironia? Może ale 200kg na 3500 kierowców to wychodzi jakieś..... 57 gramów... Czyli połowa tabliczki czekolady.... Oczywiście w drugim poście jest podziękowanie zarządu za naszą ciężką pracę... Zarząd jest z nas dumny... PS. Szkoda że podwyżek, premii za pracę w czasie epidemii nie dostaniemy... Bo na górze zapewne dostaną premię (albo sobie przyznają) za wyrobienie planu, pełną gotowość do zleceń...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon

09.04.2020 16:22

Znowu się zaczynają podchody do zmieszania komunikacji w mieście, ciekawe czy i u nas też ZTM wymyśli że w określonych godzinach komunikacja kursować nie będzie?
    Matt

09.04.2020 04:01

Wie ktoś w której godzinie pracy należy użyć tej 1 maseczki co została wydana zmianie A?

09.04.2020 13:29

Ale czy wydają sami z dokumentami czy trzeba się prosić? Bo na stalowej to o rękawiczki trzeba się prosić więc może i maseczki gdzieś pod ladą mają

09.04.2020 14:11

Już wiadomo od 16 kwietnia maseczki obowiązkowe w miejscach publicznych. Żaden arbuz łaski Ci nie będzie robił. A MZA do dzieła z zakupami do dzieła.

09.04.2020 08:10

Prosze członków związków zawodowych o wstrzymanie płacenia składek i zawieszenia członkostwa na czas epidemii i przekaznie składek dla : służby zdrowia ,opieki społeczne .Ja wpłacam i nie nałeże do zz Oni wasz nie skreślą .!!!

09.04.2020 13:40

Popieram. Zamiast płacić na darmozjadów i nierobów ze ZZ lepiej te pieniądze przelać na szczytny cel....

08.04.2020 22:56

Hehehe

09.04.2020 10:08

A alkomaty wyłączone... :-D będzie ostro...
    Zgrywus

09.04.2020 11:09

I to jest prawdopodobnie najpewniejsza rzecz ktora sie odbedzie :D Płyne razem z Toba lecz lekko kontuzjowany na L4 ;) Inne typu podwyzki,premie itp mozna o tym zapomniec
    Mirek R3

09.04.2020 05:50

Pisałem jakiś czas temu że podwyżki 300zl i 100 zł na etat będą od kwietnia. Czytajcie ze zrozumieniem. Ja wiem ze do szkoły było pod górkę bo gdyby tak nie było nie trafilibysmy do MZA. Czyli wypłata w maju po nowemu. Rozumiecie???? 300zl dla tych co pracują w czasie pandemii a reszta 100zł. Rozumiecie???

09.04.2020 07:38

Tak tak a świstak siedzi i...
    Rafex

09.04.2020 10:13

Ale kolego. Ty nie rozumiesz ze tak jest co miesiąc... Przypomnę... Wypłata miała być z pensją za luty (tj do 10 marca... Pewniak. Mało bo 100 zł a le z wyrownaniem od stycznia). Tak samo miało być teraz (tzn. Z pensjąbza marzec). Taraz piszesz ze będzie wypłacona 10 maja... A w maju kolejny sympatyczny kolega napisze że... Przecież nie umiemy czytać. Będą z pensją majówą tzn. 20 czerwca... Kierowcy naprawdę,, nie gęsi swój rozum maja". Jak narazie nic się nie zapowiada na to, że dostaniemy wyższe pensje. Zarząd się nie spotyka, że związkami się nie spotyka..... I jak zwykle kierowcy, którzy mają lwią część wkładu w finanse tej firmy (oczywiście chwała dla dzielnych mechaników, którzy w pocie czoła naprawiają, reanimują czasami to cxym jeździmy) są w tej firmie traktowani jak psie g.ówno. Szkoda że ci na górze tego nie rozumieją (jak w końcu kierowców zabraknie - pójdą na L4, opieki) to co wtedy zarząd zrobi....
    Wyplata

08.04.2020 18:35

Wypłata jest na koncie.. Szaleństwa nie ma... I te wszystkie je.łopy co pisały ze będzie premia, podwyżka to teraz odsz.czekiwać i mor.dy w kubeł. Żadnych dodatków nie dostaliśmy. Znowu zostaliśmy wy.dymani.
    Wiosenny Motoł

08.04.2020 21:11

Miało być 100 brutto zł za każdy dzień - ,to by się zgadzało 1200 do rączki
    Wyplata

08.04.2020 22:35

Dzban to cie spłodził cio.to. Ile było wypowiedzi znawców na tym forum, że będzie premia, że będzie obiecana podwyżka z wyrownaniem... I co? Jeden wielki h.uj. Także spadaj prostaku do grodziska ( bo ja w żadnej aribie nie pracuje).

08.04.2020 14:30

Jackowski-jasnowidz.

08.04.2020 17:25

Jutro będzie czwartek,a pojutrze piątek. To jest ten sam poziom wiarygodności.

08.04.2020 18:41

Trzeba zacząć inwestować w zasoby ludzkie, przestać gonić za kapitałem, nawet najlepiej wyposażona firma bez zasobów ludzkich jest niczym, musi być człowiek by nacisnął guzik i włączył maszyny.
    R1-R1

08.04.2020 16:39

Wypłata już jest!!!! Ale podwyżki brak!!!!
    Młody wilk

08.04.2020 12:56

Orientuje się ktoś do kiedy mają jeździć te stare Many 33.. 39..? Podobno mieli je wycofywać ze względu na brak klimy

08.04.2020 13:04

Jak przyjdzie komplet czyli 130 elektryków przegubowych to znikną Many 33 i 33 oraz Solarisy 82 i 84. Nie brak klimy a wiek jest uzasadnieniem dla ich kasacji.
    Stara Wilczyca

08.04.2020 14:32

To są najlepsze wozy w spółce - oby jak najdłużej jeszcze z nami zostały

08.04.2020 00:00

ktoś coś tu narozrabiał :)))))
    Olo

08.04.2020 12:49

Potwierdzam. Wpłynęło kolejne 500. Bank PKO. :)

08.04.2020 13:06

Piszesz o 500+ ?

07.04.2020 14:38

Zdzichu

07.04.2020 14:47

Ziuta. Naucz się dziewczynko najpierw pisać po polsku. Rozumiem, że jesteś sfrustro.waną gó.wniarą. Jak masz takie parcie to poczochraj bobra ewentualnie pozmywaj gary. Znalazł się znawca tematu.
    Staruchy

07.04.2020 16:04

Nic wam nie mówią bo macie jeździć, zarażać rodziny i znajomych w imię by kilometry się zgadzały na licznikach ZTM by Mza dostało odpowiedni przelew bo inaczej się osrają jak zabraknie na wypłaty bo nikt z urzędu nie da na MZA bo niedługo Maj i Parady lbgt się zaczną.

07.04.2020 11:04

07.04.2020 15:24

(usunięte przez administratora) Trochę żartu w tej ponurej firmie, no ale co się dziwić jak większość to zmurszałe Zdziśki i Heńki
    Zdzichu

07.04.2020 16:04

Ciebie stary spawał i takiego ćw.oka zespawa)ł. A twoja stara sra.ła sra.ła i takie g.ówno jak ty wy.srała
    Spoko

06.04.2020 20:09

Czy jeżdżenie w krawacie jest do kończą marca czy kwietnia?dzięki za info
    wwa

06.04.2020 20:47

od 01-05 - 30-09 można bez krawata i mozna być w koszulce polo. Chyba sie nie myle,jakby co proszę mnie poprawić.

07.04.2020 15:28

Zamiast krawata można od 1 kwietnia założyć korale

06.04.2020 16:40

07.04.2020 08:50

Zdanie "My kierowcy mamy tylko robić to co do nas należy zgodnie z regulaminem" powinno być motto spółki i wypisane w każdej dyspozytorni. Od razu widać że na Dyktatora się nadajesz. Możesz mi wytłumaczyć czym różni się stemplowanie kart na ekspedycjach, a czym na terenie zakładu?. W jednym miejscu ta czynność jest zabroniona w innym wręcz muszę ją wykonywać oczywiście zgodnie z regulanimem.
    kali

07.04.2020 11:20

Czasem nie w koralach?

06.04.2020 23:56

Na jakich zasadach można obniżyć pracownikowi wynagrodzenie: Pierwszy wariant dotyczy firm, które nadal działają jednak mają zmniejszony przychód. Pracodawca może skrócić czas pracy o 20% i w związku z tym o taką samą wartość obniżyć przyznawane pensje. Wypłata nie może być jednak niższa niż minimalna krajowa. Wówczas pracodawca wypłaca ze swoich funduszy 40% wypłaty, a państwo pozostałe 40 %. Drugi wariant jest mniej optymistyczny i dotyczy firm, które wstrzymały prowadzenie swojej działalności. Jeżeli pracodawca nie będzie w stanie wypłacić pensji swoim pracownikom, wówczas może obniżyć je nawet o 50%. Pieniądze nie mogą być jednak niższe niż minimalna krajowa.

05.04.2020 08:34

Prezydent miasta wydał zakaz rozmów o podwyżkach, proszę więc skończyć temat podwyżek. Spółka podlega pod prezydenta Warszawy.

06.04.2020 14:39

Masz racje obecnie zz solidarność ,zzpkm ,kontra to :Wesołe Miasteczko- są wszystkie stanowiska+ synekury.Kierowca w tych zz to płatnik + roból.

06.04.2020 20:21

Szykuje Nam się podobna sytuacja jak w MPO już nic nie musimy robić, albo spółka da wszystkim po 800 zł albo miasto traci kontrolę nad KM

06.04.2020 13:10

Norbert

06.04.2020 13:32

Oby Ci te korale bokiem wylazły

06.04.2020 13:47

Przestańcie już zaklinać rzeczywistość wpisami o premiach i podwyżkach. Sięgnijcie pamięcią do zeszłego roku i przypomnijcie sobie jakie były podwyżki i premie w grudniu. Już sobie przypomnieliście? To teraz dodajcie do tego fakt, że rok 2019 był rokiem braku rąk do pracy i rokiem szczytu koniunktury gospodarczej. A teraz dla porównania dzień dzisiejszy. Czasy braku rąk do pracy się kończą, a w oczy zaczyna zaglądać widmo kryzysu. Jak wielki on będzie zobaczymy. Mając jednak na uwadze artykułowane ostatnio w mediach obawy władz Warszawy o stan finansów miasta, należy zadać pytanie, czy w ogóle będą jakiekolwiek premie na koniec roku i czy będą przeszeregowania dla wzorowych pracowników?
    ???

06.04.2020 10:07

Czy sa juz maseczki dla kierowcow?

06.04.2020 11:15

Są ale tylko karnawałowe

06.04.2020 07:56

Zakazy wprowadzone przez prezydenta miasta: zakaz uzupełniania etatów po pracownikach odchodzących na emerytury, zakaz zawierania nowych umów o pracę, zakaz rozmów o podwyżkach, przegląd i redukcję umów czasowych, czyli zwolnienia. Przekładając to na działalność spółki jest to destabilizacja KM w Warszawie. KOMUNIKACJA MUSI BYĆ !!!!!!

06.04.2020 08:54

To nie moje pomysły a prezydenta Warszawy walczy z koronawirusem przez cięcia budżetowe kasy nie ma i boii się oddać władzę

06.04.2020 10:47

Brak słów na temat gospodarności w Warszawie, jaki był wielki lament kiedy budżet miasta zmalał o 1,5 miliarda ile to wyrzeczeń trzeba będzie zrobić, teraz budżet miasta zmniejszy się o 6 miliardów złotych!!!!!!

Zostaw merytoryczną opinię o MZA