MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Młody kiero

16.05.2020 09:08

Panowie wiecie może coś na temat pracy na r-2? Chciałbym zrobic prawko i kwalifikacje i iść robic właśnie tam
    Nowy z prawkiem

04.05.2020 23:30

Czy orientuje się ktoś czy w MZA przyjmują osoby ze świeżo zdobytym prawkiem? Nigdzie nie znalazłem informacji, że zatrudniają tylko osoby już z doświadczeniem
    kriss

10.05.2020 16:10

Piszesz ,że masz kręgosłup zniszczony i przyszedłeś do pracy w MZA ??? Przecież oprócz nadciśnienia to kręgosłup najbardziej siada w MZA. Jesteś masochistą czy czekasz aż Ci całkowicie siądzie i pójdziesz na rentę w wieku 50 lat. Nigdy bym takiej pracy nie podjął nie mogąc utrzymać w ręku własnego dziecka. 10 godzin dziennie jeżdżąc po nierównych Warszawskich ulicach uszkadzasz sobie kręgosłup coraz bardziej.
    kriss

10.05.2020 16:12

Nie dostaniesz umowy na czas nieokreślony. Dostajesz najpierw umowy terminowe ,a takie nie są akceptowane aby otrzymać kredyt hipoteczny.
    Smoluch

08.05.2020 16:14

Czy jest jakas kierowczyni co daje (usunięte przez administratora) kierowcom?
    Raf

10.05.2020 01:01

Taa też słyszałem że ci ze ZZ siedzą pod biurkami i ciągną. Takie życie.
    Bbb

10.05.2020 12:04

A ja słyszałem że smoluch poleruje gałę i wypina się po mydło...

09.05.2020 21:46

10.05.2020 08:05

Jedna z bardziej merytorycznych wypowiedzi na tym forum. Kazdy zrozumie :D
    Zzzz

10.05.2020 10:13

No i to sa konkretne opinie i wypowiedzi a nie te brednie pociskane przez Kminka, Aaaa itp. Brawo Panie i Panowie wiedzialem ze w tej firmie sa jeszcze porzadni ludzie.
    Pytający o szkolenie

08.05.2020 07:32

Pytanie do forumowiczów: Dostałem papiery na szkolenie okresowe on line ( adres strony, login, hasło). Czy ktoś z forumowiczów wie czy mogę je zrobić w domu czy muszę siedzieć na zakładzie (postawili nam kilka komputerów). Jak wygląda egzamin po każdym dziale (jest to test? Ile czasu na odpowiedź). Jeżeli ktoś już odbył takie szkolenie to uprzejmie proszę o odpowiedzi, podpowiedzi

09.05.2020 20:12

Nie interesowałem się aplikacja za pomocą której prowadzone jest szkolenie, interesowałem się sposobem prowadzenia szkolenia który daleko odbiega od norm jaki określają przepisy.

09.05.2020 21:09

.......ale skoro jesteś zainteresowany testami dla kierowców zawodowych przygotowujące do egzaminu po ukończeniu kursu kwalifikacyjnego. Kategoria C i D. zapraszam na stronę https://www.grupaimage.eu/p550/pytania-kwalifikacja-wstepna.html koszt 40zł to nie majątek. To samo oferuje nasz ośrodek traktując jako odbycie kursu.
    Jelczyk

09.05.2020 17:49

Co sądzicie o nowych Jelczykach?

09.05.2020 19:44

Jakich nowych jelczach?
    Perhing

01.05.2020 12:03

Dlaczego związki zawodowe wyrażają zgodę na faworyzowanie niektórych pracowników podczas układania grafików?
    R-1

09.05.2020 10:29

Nie. Tego z góry. Nie dość, że ma swoją fuchę to jeszcze po niej dodatek lata. I w niedziele jeździ!
    Woro

09.05.2020 16:44

Pewnie.
    Perła

09.05.2020 13:58

Kim jest kminek?
    fan kminka

09.05.2020 15:02

Wg mnie jeden z najlepszych kierowców. (usunięte przez administratora)
    Perła

09.05.2020 16:12

O co chodzi z tymi koralami?
    Mariusz

01.05.2020 22:30

Koleżanki, Koledzy mam pytanie. Czy szkolenia BHP w obecnej sytuacji koronawirusa się normalnie odbywają? na Woronicza czy na Włościańskiej? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.
    Jaro

02.05.2020 14:57

Kiedyś były na włościańskiej a teraz to nawet nie wiem
    Cycu45

08.05.2020 11:23

Kolego BHP odbywa się zdalnie teraz - w pracy bądź domu. Dostajesz koperte A4, studiujesz, robisz test i oddajesz. Uprzednio wpisując się na listę. Cała filozofia.
    Bolo

07.05.2020 19:57

Nie dostałem premiera za czas pandemii a już wzialem chwilówke na jej konto bo miała być. To ci co pisali ze będzie to mi ją teraz spłaćcie lobuzy.

08.05.2020 05:13

Chlopaku ile Ty masz lat ze wierzyles w to co tu pisza o premiach? :D
    Bolo

08.05.2020 11:04

Teraz to i ja wiem ze się oszukiwałem. Mówią ze marzenia nie kosztują . Ale ja musze oddać te 1500 złociszów.

08.05.2020 05:29

08.05.2020 06:26

No jak to kiedy? To Ty nie wiesz? Przeciez to kazdy wie...premia i podwyzka z wyrownaniem od poczatku roku bedzie od nastepnego miesiaca :D
    Pro Polo

07.05.2020 19:19

Tylko Polo niech tutaj pisze. Kminki, Aaaa, Zgrywusy i takieprawdy mogą sobie odejść na zawsze

07.05.2020 20:33

Mam przykra wiadomość zostałem pozytywnie zweryfikowany mogę zostać :)))

08.05.2020 00:04

Ja też przeszedłem weryfikację... Zostaję :)

07.05.2020 17:55

Pensje na konto przychodzą.. I co Kazik marny krzykaczu... Znowu nie ma podwyżki z wyrownaniem... Ale nie martw się. Jutro jak się ciebie zaczną pytać kierowcy to zapewne będzie stara śpiewka.... Związki już dopinają wszystko na ostatni guzik i w czerwcu to już na mur beton będzie i to z wyrownaniem... ŻAŁOSNE SĄ DZISIEJSZE ZWIĄZKI ZAWODOWE (i to wszystkie). Nic nie potrafią zrobić dla załogi paj.ace jedne. A teraz mogą mnie matoły minusowac

07.05.2020 19:18

A wpadłeś na to, że niejeden kminek tutaj pisze... Tak samo jak inne ciamajdy bez własnej osobowości podszywają się pod.... Kaliego, aaa, Polo, Heheszka... Niestety nie ma rezerwacji nicków nie ma także i PDP ciebie ktoś się może podszyć.... A propo sprzątania autobusu... Zgadza się.. Miałem 2 dni wolne i dzisiaj musiałem w autobusie zrobić za sprzątaczkę. Bo jakiemuś brudasowi nawet skórki od banana się nie chciało wyrzucić.... Tylko walnął pod siedzenie....

07.05.2020 19:25

Przestań się pode mnie podszywać!

07.05.2020 16:51

Jest kasa na koncie ale cos malo takze sprawdzily sie moje slowa i żadnych premi za wirusa i innych wyrównań od poczatku roku nie bylo.

03.05.2020 23:12

Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów dezynsekcji co godzinę podlegają miejsca pracy kasjerów i stanowisk obsługi stacji paliw. Jak odbywa się dezynsekcja stacji paliw MZA?, czy stacje paliw MZA są wyłączone z rozporządzenia?

04.05.2020 12:51

Źle przytoczyłeś argumenty, wydatki związane z koronawirusem to straty dla zakładu które są rekompensowanie, zapinaj się z obowiązującymi przepisami a dopiero pisz jakie to straty spółka ponosi.
    Autor

07.05.2020 12:55

Jaka epidemia? Chyba strachu.
    ...

07.05.2020 08:02

Kiedy Bella Donnarumma z R-1 wraca do pracy?
    Tirek

06.05.2020 15:53

Czy może ktoś wie jak mam slaby słuch w prawym uchu ogólnie 0.45 średnia to mogę byc kierowcą MZA bo obecnie jeżdżę Tirami lecz chciałbym już tą przygodę zakończyć.
    Kierman

06.05.2020 17:18

Też mam niedosłuch, laryngolodzy którzy badają do mza mają dziwne podejście, bo nie chcą brać na siebie odpowiedzialności i odwalają, trzeba się odwoływać na Wojska Polskiego i wtedy jest gitara. Trochę latania ale da się ogarnąć. U prywaciarzy nie ma problemu
    Zyga

07.05.2020 07:41

A na wojska polskiego to jest jakiś problem z tym odwołaniem? Jak tam wygląda procedura

06.05.2020 09:35

Stan inwentarzowy taboru autobusowego KM Warszawa podawany przez ZTM: 2010r – 1844 autobusów,2011r – 1941 autobusów, 2012r – 1859 autobusów, 2013r – 1688 autobusów, 2014r – 1735 autobusów, 2015r – 1838 autobusów, 2016r – 1785 autobusów, 2017r – 1813 autobusów, 2018r – 1766 autobusów, 2019r – 1851 autobusów. Liczba wozów w ruchu KM Warszawa na stan 20-23.02.2020r – 1504 autobusów i nadal wychodzi że około 300 autobusów posiada miasto w rezerwie które może wysłać na linie. Statystyki są wiarygodne, dlaczego wiec stale słyszę ze maksymalna ilość dostępnych autobusów to 1440?
    Leon

06.05.2020 17:45

Panem jest Ratusz i mogą dyrektora ZTM zwolnić -kiedy będą chcieli.

06.05.2020 18:46

Kiedy kasę wydaje się na własną spółkę wydana kasa w 30% w postaci różnych podatków wraca do miasta, kiedy ta sama kasę wyda się na inne spółki pójdzie tam gdzie spółka ma zarejestrowaną działalność, są oszczędności?, są.
    Leon

06.05.2020 13:23

Prosze o wsparcie finansowe związkowców i antyzwiązkowców dla SUS.
    Aaa

06.05.2020 13:24

Wspieramy ich... Duchowo

06.05.2020 15:54

Ja wspieram rowniez i nawet pozdrawiam...srodkowym palcem :D

05.05.2020 16:40

Wróciły korki na ulicach i tłok w KM podczas przeprowadzonej kontroli w poniedziałek aż 230 tramwaji i autobusów było przepełnione PRZESTRZEGAĆ LIMITU PRZEWOZU DOZWOLONEJ ILOŚCI PASAŻERÓW!!!!!!

06.05.2020 03:43

Ppwiadomileś już organy ścigania? Nie to jesteś miękka Faja. Takie pierniczenie o szopenie. Ale jesteś za tepy by to zrozumieć. Jak inni powyżej piszą jesteś mocny bojowy na forum a w rzeczywistości (usunięte przez administratora) Temat uważam za zamkniety
    Polo

06.05.2020 04:17

Stul buźke i nie wcinaj się jak ludzie piszą na tym forum . P.S. Też Cię nie trawię i dlatego jeszce grzecznie proszę

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Klocek wat

04.05.2020 18:31

Czy już wiadomo jaka będzie premia wraz z pensją
    Olo

05.05.2020 00:41

Premia 800 jak ostatnio.

05.05.2020 09:27

Premia bedzie tzw goworkowa tzn kto da wiecej na forum a ogolny rachunek przy przelewie w rubryce premia bedzie 0 zlotych :D
    Męczysław Faposzewski

04.05.2020 14:11

To pewnie Andrzej Wirski, na facebookowych grupach onanizuje się swoim stanowiskiem i używa go do załatwiania porachunków. Szkoda, że nie ujawnia, jak go G*cze w odbyt tłucze
    Romo

05.05.2020 02:37

O czym ty piszesz? Te konto to fejk to nie sa jego prawdziwe dane. Po za tym on duzo koloryzuje i watpie zeby rzeczywiscie pracowal tam gdzie pisze ze pracuje. Jezeli rzeczywiscie pracuje to dlugiej kariery mi nie wroze :) Podejrzewam ze jakiemus malolatowi dali porobic pomiary i sie troche podniecil za bardzo :D :D
    Taki jeden z. R3

30.04.2020 16:29

Prawda to że pożegnano się z.(usunięte przez administratora)od grafików z. R3?
    ZałamanyR-3

04.05.2020 19:08

Tera to będzie disko bandżo.....
    Kapsel

04.05.2020 19:37

Może jakieś szczegóły?
    Młody wystresowany

04.05.2020 12:39

I wysypała się beszczelna, nie respektująca przepisów drogowych stonka zwana pedalarzami pseudo sportowcami. Beszczelnie wymuszają by kierowca respektował ich prawa w ruchu drogowym a sami jeżdżą jak im pasuje, czerwone światło to cyk na chodnik i jedziemy dalej, później cyk na ulicę i pedałujemy do przodu. A jak się zmęczę to pyk do autobusu z rowerkiem a jak, przecież mam takie prawo. Beszczelne buraki i chamy.

03.05.2020 04:28

03.05.2020 15:47

Ludzie. Skąd w was tyle jadu. Jak tego Polo nie trawię tak tu się z nim zgadzam... Lepiej pisać o wyuzdanych premiach, sączyć na siebie jad czy może jednak warto zajrzeć na te stronę, można coś wpłacić... Obowiązku nie ma.
    Kazimierz Tąporek r1

04.05.2020 09:26

Zamiast obrzucać się obelgami lepiej pomyśleć o tym dziecku...

03.05.2020 12:31

03.05.2020 13:21

Nie odpisujcie na jej post. Na różnych opininiach o pracodawcach wypisuje takie same (usunięte przez administratora)

02.05.2020 01:28

Yibfe589hg5

02.05.2020 09:57

A ta tu czego ?
    Bbbb

02.05.2020 16:12

To jest czysta prowokacja. Po wpisaniu numeru telefonu w google na pierwszym miejscu wychodzi link do wirusa. Że też się dałem nabrać

02.05.2020 11:39

Nie ubliżaj kolego i swoje sugestie zachowaj dla siebie jeżeli chodzi o osoby z Ukrainy. Kierowcy ze wschodu chociaż szanują prace są bardzo dobrymi kierowcami i dobrze zarabiają. Ponadto Stalowa górą !!!!!!
    Zły

01.05.2020 14:02

Wiecie może kto w ztm jeździ radiowozem 114 lub 112? (usunięte przez administratora)
    Zly

01.05.2020 15:00

To pozdrów go
    Zly

01.05.2020 18:00

Ale ,cierpliwosci jeszcze się trafi pracownik miesiąca,

01.05.2020 13:31

01.05.2020 17:40

Masz rację co kto robi to wyłącznie jego sprawa, są procedury i trzeba umieć nimi się posługiwać.

01.05.2020 10:43

Ośrodek szkolenia MZA wydał komunikat że prowadzi e-szkolenia dla kierowców, gdzie kierowca może takie szkolenie wykonać poza ośrodkiem. Zgodnie z obowiązującymi przepisami e-szkolenia muszą być przeprowadzane na terenie ośrodka pod nadzorem wykładowcy. DLACZEGO OŚRODEK SZKOLENIA MZA NIE PRZESTRZEGAĆ OBOWIĄZUJĄCYCH PRZEPISÓW!!!!!!!!!!!!!

01.05.2020 11:40

Art. 15zzzu ".... może być realizowane przy wykorzystaniu metod on-line, polegających na transmisji w czasie rzeczywistym dźwięku i obrazu miedzi osoba prowadząca taka część a jej uczestnikiem....", rozumiem ustawa właśnie jest w Sejmie, debatowania nie ma na dziś mocy prawnej. Ale skąd ośrodek szkolenia wziol przepis na ZASADZIE ktoregi chce wykonywać szkolenia STANOWI OŚRODEK SZKOLENIA WŁASNE PRAWA!!!!!!!!?
    Mike

30.04.2020 19:48

To prawda, ze nie przedłużają umów czasowych? Podobno pozbywają się tez zasilaków
    Pepe R1

01.05.2020 09:45

Przypomnie że były zwolnienia kierowców wMZA .T4 zlikwidowane a to gniazdo solidaruchów -pracowali były przewd s Leszek G ,elektryk Jerzy W póżniej członek zarząduwMZA Zapewniali że zakład będzie istniał,i go niema ! ,w/w to gwiazdy ekonomi i prawa

01.05.2020 10:28

Mówisz o czasach restrukturyzacji zakładu 2014r, wtedy władze spółki sądziły że w spółce coś znaczą dziś jest odwrotnie wiedzą że są od wykonywania poleceń władz miasta teraz każdy bardziej martwi się o własne stanowisko pracy i chce nas kierowców przekonać że też możemy ją stracić.
    Henry

24.04.2020 19:00

Kochane Związki! Kiedy podwyżki dla kierowców? Kiedy jakaś premia w związku zjazdą w epidemii koronawirusa? Kolejny miesiąc mija i nic dalej nie wiadomo . Jak spotkasz związkowca gdzieś to jest gadane ,że od kolejnego miesiąca itd. i itd.
    R12

01.05.2020 09:32

Teraz będzie gadane, że walczą przeciw obniżkom pensji. Jak obniżą pensje o 10% to będzie gadane. że wywalczyli te dziesięć bo zakład chciał obniżki o 20%. Dziwię się, że ktoś jeszcze do związków należy. A płacenie składek to już totalna głupota.

01.05.2020 09:44

Żadnych obniżania pensji nie będzie, brak podstaw by to zrobić. KTO SIEJE TAKA POPELINE?????

29.04.2020 17:10

Nie bedzie żadnych premii. Ocknijcie sie! Żadna parówka wa ze związkow nie jest wiarygodna. A od Kazika od poczatku roku co miesiac slysze ze podwyzka bedzie od nastepnego miesiaca z wyrownaniem od poczatku roku. Wiec jak go traktowac powaznie? Bedziecie jutro albo od poniedzialku lamentowac tu na forum ze nie bylo premii i was oszukali
    R2

30.04.2020 10:47

Każdy choć trochę logicznie myślący wie, że w tej sytuacji żadnych podwyżek czy nagród nie będzie. I żadne związki tu nie pomogą. Wszyscy daliśmy d...y w pierwszej połowie 2019 roku, kiedy braki kierowców były największe (bodaj w kwietniu tamtego roku, ale dokładnie nie pamiętam). Wtedy związki powinny cisnąć do oporu. A tymczasem wszyscy grzecznie czekali na lepsze czasy. No to przyszła epidemia i je mamy. Do podwyżek poczekamy kilka lat. Ale związki przez kierowców też nie były ciśnięte. Co innego pisać tu, a co innego gadać z tymi osobnikami w zajezdni. Sam też byłem dla nich za łagodny. To żeśmy ugrzęźli niestety.

01.05.2020 09:30

Nie wprowadzaj ludzi w blad na forum. Albo opier.dol sasiada ze Cie w chu.ja robi a Ty z siebie idiote na forum. Powodzenia w oczekiwaniu na przelew!
    Mirek R3

01.05.2020 07:48

Co się dzieje na R3? Dlaczego grafiki takie zakręcone są? Który Pan to robił?
    R3

01.05.2020 09:26

A co takiego masz zakreconego w grafiku???
    ja

01.05.2020 05:30

Można żec jedno (usunięte przez administratora)

30.04.2020 02:13

Co za e-szkolenia chce wprowadzić ośrodek szkoleń kto zna szczegóły?

30.04.2020 10:29

Projekt ustawy zmieniającej ustawę o transporcie drogowym, wprowadza możliwość prowadzenia szkoleń w formie nauczania na odległość z wykorzystaniem technik komputerowych i Internetu. Wprowadzą możliwość wydawania karty kwalifikacji kierowcy jako nowego dokumentu potwierdzającego ukończenie kursu kwalifikacyjnego lub szkolenia okresowego dla osoby, której nie można wydać prawa jazdy z kodem 95. Nowe przepisy wejdą w życie z dniem 23 maja 2020 r., ale niektóre przepisy zaczną obowiązywać później. Ponawiam pytanie: na jakiej zasadzie ośrodek szkoleniowy prowadzi e-szkolenia?, skoro zgodnie z obowiązującymi przepisami taki typ szkoleń musi odbywać się na terenie ośrodka szkoleniowego pod nadzorem wykładowcy.
    ja

01.05.2020 04:59

i jeszcze wprowadza e-jezdzenie termosem po miescie
    Stalowa

30.04.2020 10:55

Jakaś Kasa mi wpłynęła ale tylko 239 zł o co chodzi?
    Gryzli

30.04.2020 20:47

Bo już mnie irytują takie (usunięte przez administratora)które piszą o tych pseudo podwyzkach.. Pofatygowałem się dzisiaj, zadzwoniłem na Włosciańską i pani powiedziała że żadne przelewy nie wychodziły i nie wyjdą, bo zarząd obecnie nic nie ustalił. I taki cwok jak ty pisze o premii... Więc musiałeś ją dostać za polerowanie gały 8 tyle.
    Johan

01.05.2020 00:58

Potwierdzam Wpłynelo ale mam konto w PKO. Sąsiadowi nie wpłyneło bo ma w Raifie. Dzwonił i potwierdzili że wyszło ale było późni.

30.04.2020 21:14

Jak tam Panowie i Panie kasiorka z premii juz wpłyneła? :D Wiem,wiem poczekacie w nadziei jeszcze do poniedzialku bo przecież wiarygodny Kazik wam obiecal i potwierdzal na 100% :D Żal mi was i waszej naiwnosci

30.04.2020 13:15

Matt

30.04.2020 20:47

To menelstwo włazi na ekspedycję także uważajcie.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA