zatrudniona - 2012-02-25 14:45:52
Po przeczytaniu tych Waszych komentarzy nie mogłam nie dołączyć mojego posta... Mając kilkunastoletnie doświadczenie w mojej dotychczasowej karierze zawodowej, pracowałam w różnych firmach, z czystym sumieniem mogę właśnie firmę M-Media ocenić najwyżej. Nie zmienia to faktu, iż żadna praca nie jest idealna, wszystko zależy od subiektywnego punktu widzenia, w końcu każdy z nas ma inne oczekiwania.
Pamiętajcie jednak o tym, że to Wy ubiegacie się o posadę, to Wam powinno zależeć na pokazaniu siebie z najlepszej strony na tyle, by pracodawca chciał Was odpowiednio wynagrodzić. Jeżeli przyjmowani jesteście na podstawie Waszego udokumentowanego doświadczenia w podobnej branży i uważacie się za dobrych handlowców, ale nie przedkłada się to potem w pracy, gdyż w przeciągu miesiąca nie jesteście w stanie pozyskać ani jednego klienta, to bezzasadnym staje się to Wasze marudzenie. Jeśli nie generujecie dla firmy żadnego dochodu, oznacza to jedynie tyle, że albo nie przykładacie się do wykonywania obowiązków służbowych, albo jesteście kiepskimi handlowcami. Nie znam pracodawcy, który wypłaca kasę za nic. To Wy musicie najpierw przekonać pracodawcę, że warto w Was inwestować.
Odnosząc się do wypłacania obiecanych należności; spółki z o.o. nie wypłacają kasy do ręki, muszą każdą wypłatę środków dokumentować, stąd robione są przelewy. Z tego co mi wiadomo, jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś nie otrzymał należnych mu pieniędzy, nawet jeśli przychodziły one z opóźnieniem. Podkreślę jeszcze, że pensje wpływają zawsze w ustalonym umową terminie.
Jeśli chodzi o zwroty kosztów dojazdu na rozmowy kwalifikacyjne czy szkolenia, to uważam upominanie się o takowe po prostu za jakiś nonsens. Moim zdaniem szukanie pracy jest naszym kosztem własnym i nikt nie powinien nam za to płacić czy też zwracać poniesionych kosztów. Przecież to w naszym interesie jest znaleźć pracę, by móc zarabiać.
Reasumując, firma M-Media jest firmą, w której rzetelni pracownicy mają bardzo dobrze zarówno pod kontem finansowym, narządzi pracy, jak i panujących relacji międzyludzkich. Każda osoba, która faktycznie ma ochotę pracować i posiada minimum predyspozycji handlowych będzie z pracy w M-Media zadowolona.i jak ? nadal jest Pani zadowolona ? Czas zmienia perspektywe.