M-Media Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1345 ocen.

Opinie o M-Media Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M-Media Sp. z o.o.

jabłko

"nie wyplacaja wynagrodzen , zalegaja z platnosciami. Ludzi traktuja jak przedmiot a nie pracownika. Wielu dochodzi swoich roszczen po sadach tak wiec odpuscicie sobie prace u nich". To tylko kropla tego, co na ich temat znalazłem w internecie @mirko.

były pracownik

Czy ktoś wie co się dzieje z łysym, chudym i czarna cyganeczką?

mika

Też uważam że rozmowa kwalifikacyjna to tak na dobrą sprawę analiza Cv + doświadczenia + oczywiście wybadanie pracodawcy Ciebie pod względem tego czego oczekujesz od pracy i w ogóle. Przynajmniej ja wychodze z takiego nastawienia. A powiedz mi marysia86 jak dostałaś zaproszenie na rozmowę, bo ja wysłałam Cv ale obecnie to nic się nie ruszyło, a szkoda, bo myślałam że prace w m-media będzie dla mnie

józek

ale po jakich schematach.. przecież wszystko zalezy tak naprawde od Twojego CV od doswoadczenia, bo o co innego mają Cie pytać jak nie właśnie o to.. pewnie zapytają jeszcze co wiesz o och firmie, dlaczego chcesz akurat u nich pracowac i na tym a nie na innycm stanowisku, pare słów o sobie i starczy.

były pracownik m-media

Witam Wszystkich! Jak czytam Państwa wypowiedzi to wcale nie jestem zdziwiona...pracowałam tam od można powiedzieć samego początku i juz wtedy coś mi Śmierdzialo! ! Dlatego cieszę się, że posluchalam głosu intuicji i nie podpisałem z nikim umowy bo stracilabym kontakty z klientami, których bardo sobie cenię. Nie dziwię się PPaństwa irytacji i życzę pozytywnego rozwiązania Spraw! A (usunięte przez administratora)prezesa i Tracza pozdrawiam...frajerstwo panowie tak jak już raz sama wam powiedzialam

Bu

nawet swojej celi nie mają, co tam adres / siedziba,strona www.

antymedia

Proszę o jakiś adres korespondecyjny do m-media lub pragmainkaso, gdzyż ścigamy ich za zaleglosci płatnicze

mis
@antymedia 19.08.2014 13:06
Proszę o jakiś adres korespondecyjny do m-media lub pragmainkaso, gdzyż ścigamy ich za zaleglosci płatnicze...

m-media nie ma adresu już chyba. Trzeba ścigać prezesów. Mieszkają w Krakowie. Na Facebooku podamy adres domowy do łysego i pani dyrektor. Mieszkają pod jednym adresem.

satysfakcja

teraz jak nie działa portal nie mają podstaw do ściągania jakichkolwiek wierzytelności :)

kush

Byliśmy w podobnej sytuacji jak wiele osób na tym forum. Przebiegało to tak: - podpisaliśmy umowę z M-media na 1 rok, - kilka miesięcy po zakończeniu tejże otrzymaliśmy fakturę/ofertę sugerującą w treści, że zamówiliśmy przedłużenie usługi SuperTraders, - idąc za radą znalezioną na tym forum odesłaliśmy fakturę wraz z pismem informującym, że nie jesteśmy zainteresowani ofertą i nie przedłużaliśmy usługi, na adres z którego przyszła faktura, - otrzymaliśmy zwrot listu z adnotacją "adresat wyprowadził się" - po miesiącu otrzymaliśmy telefon z M-media z zapytaniem dlaczego nie płacimy? - wyjaśniliśmy sprawę telefonicznie (a przynajmniej tak się nam wydawało) i otrzymaliśmy nowy adres korespondencyjny, - wysłaliśmy ponownie pismo, fakturę i ksero dowodu nadania pierwszego pisma, - po kilku miesiącach otrzymaliśmy - a jakże - list z Pragma Inkaso, - po kontakcie telefonicznym z PragmaInkaso, umówiliśmy się, że wyślemy im ksero korespondencji z M-media, - pracownik Pragmy zadzwonił po kilku dniach, informując że sami padli ofiarą oszustwa i do dwóch tygodni prześle list z informacją o odstąpieniu od egzekwowania wierzytelności, - słowa dotrzymał, otrzymaliśmy taki list W chwili obecnej wydaje się, że sprawa jest rozwiązana, ale zgodzę się tutaj z wiewiórą, nie wiadomo czy oszust nie sprzedał rzekomych wierzytelności innym firmom Poczekamy - zobaczymy

satysfakcja

portal supertraders.pl nie dziala:) wiec chyba koniec problemow:) teraz poczekajmy na organy ścigania :)

xxxx

Pantofelek co do lat spędzonych w mm masz 100% rację. było fajnie ,ale to co teraz wyprawiają to jest mega przekręt i cieszę się ,że sprawą zajęła się prokuratura.

abc
@xxxx 15.07.2014 08:00
Pantofelek co do lat spędzonych w mm masz 100% rację. było fajnie ,ale to co teraz wyprawiają to jest mega przekręt i cieszę si...

Niby fajnie, tylko skąd niby te 12 lat na rynku skoro firma chyba od końca 2010 roku istniała...

wiewióra

Wysłałam pismo z zapytaniem do PRAGMA razem z ksero pism do M-Media o wyjaśnienie czego oni ode mnie chcą, prosiłam o odpowiedź. Dzisiaj dostałam pismo z PRAGMA INKASO, cyt.:"w związku ze skierowaniem do Państwa wezwania do zapłaty z dnia 13-06-2014 r. dotyczącym wierzytelności nabytej od spółki M-Media Sp.z o.o. informujemy, że Pragma 1 Fundusz Inwestycyjny Zamkniety Niestadaryzowany Fundusz Sekurttyzacyjny odstąpił od nabycia przedmiotowej wierzytelności, w związku z czym z naszej strony nie będzie prowadzone dalsze działanie." Czyli z tą firmą załatwione, ale czy jakaś inna firma windykacyjna nie zostanie oszukana.

odp
@wiewióra 14.07.2014 17:54
Wysłałam pismo z zapytaniem do PRAGMA razem z ksero pism do M-Media o wyjaśnienie czego oni ode mnie chcą, prosiłam o odpowiedź...

Została. Ostatnio był tutaj wpisy w tej sprawie z nazwą firmy ale został usunięty przez admina.

Machine

Portal supertraders przestał działać, przynajmniej od dwóch dni, więc problem też powinien się skończyć i próby oszukiwania ludzi ustaną. Oby.

lob

podajcie nr tel do pragmy

lob

podajcie nr telefonu do pragmy bo te co są w intenecie nie odpowiadają ,boja nie odebrałem przesyłki

kika

Przyłączam się do grupy, gdyby była potrzeba zbiorowego pozwu, bo chyba w takiej formie można jedynie coś w naszym kraju osiągnąć wobec bezkarnych wyłudzających...i muszę się bardzo powstrzymać by nie używać odpowiednich określeń jakich nie wolno mi tu pisać. Kontakt do mnie falcotravel@vp.pl

987

Czy Pragma wysłała jakiekolwiek przeprosiny do kogoś?

ja_2

I oby się tak w końcu stało, bo to co narobili Ci dwa z tandemu przechodzi ludzkie pojęcie. Ja dodzwoniłam się do Pragmy i sprawa jest załatwiona: sama Pragma już wie, że dała się zapędzić w kozi róg.

bum

Do wszystkich którzy otrzymali wezwania do zapłaty od Pragmy: Macie Państwo święte prawo do poznania podstawy na której dokonano przeniesienia wierzytelności, oraz podstawy prawnej na której wierzyciel wysuwa swoje żądania. Takie informacje powinny być wam przedstawione na wasze żądanie bez potrzeby regulowania należności. Waszym prawem jest również otrzymanie informacji o tym kto przekazał Pragmie wierzytelność (pewnie nie będzie to firma M-Media). Zupełnie pobocznie mogę powiedzieć że aktualne "słupy" nie mają wiele wspólnego z akcją która się właśnie toczy. Cały proceder został zapoczątkowany jeszcze przez "niezłomny tandem" :)

elzbieta
@bum 23.06.2014 12:58
Do wszystkich którzy otrzymali wezwania do zapłaty od Pragmy: Macie Państwo święte prawo do poznania podstawy na której dokonan...

Ja również uważam , iż działaniami firmy M-Media należy zainteresować sąd.

Paweł

Witam, przed kilkoma dniami dostałem takie samo wezwanie do zapłaty jak pozostali, jeśli jesteście chętni do działania w grupie przeciwko tym oszustom proszę zgłaszać się do mnie na pawelsza@o2.pl lub tel 511 600 001

GRZEGORZ

JA ZADZWONIŁEM DZISIAJ DO PRAGMY OTRZYMAŁEM ODPOWIEDZ ZE M-MEDIA WPROWADZIŁA ICH W BŁĄD I NIE BĘDE MIAŁ Z TEGO POWODU KONSEKWENCJI

kachna

Witam, ja również dzisiaj otrzymałam cesje do zapłaty działalność zlikwidowałam rok temu nie wiem co robić nie myślę płacić pomocy !!!! radźcie coś

Sysiaaa
@kachna 17.06.2014 18:22
Witam, ja również dzisiaj otrzymałam cesje do zapłaty działalność zlikwidowałam rok temu nie wiem co robić nie myślę płacić pom...

Jestem w tej samej sytuacji. Pisałam do nich co miesiąc i nadal to samo. Tel nie odpowiada oczywiście. Firma KRZAK

wiewióra

Witam. Zadzwoniłam do PRAGMA INKASO z prośbą o kontakt w sprawie wezwania do zapłaty z M-Media.Zadzwonił Pan. Okazało się będą mieli problem, powiedziałam, że przesłałam do nich korespondencję z M-Media i co nieco mu przeczytałam. Padło pytanie: czy podpisywałam z nimi umowę. Odpowiedziałam, że nie. Zdaje się, że Pragma będzie musiała odkręcać wezwania.

abc
@wiewióra 17.06.2014 15:52
Witam. Zadzwoniłam do PRAGMA INKASO z prośbą o kontakt w sprawie wezwania do zapłaty z M-Media.Zadzwonił Pan. Okazało się będą...

Tak jak sugerowałem wczoraj - (usunięte przez administratora) Skoro klienci nie zapłacili to zapłaciła firma windykacyjna. a że trochę mniej niż wynikało ze sterty faktur to nic. I tak jak coś będą ścigać nowego słupa na stanowisku prezesa...

Wyjście

Jedyne wyjście to zgłosić na policję by mieć dowód na to, że jest to próba oszustwa. Jedna osoba na wcześniejszym rzucie to zgłosiła i wiem, że dzwonili do niej nawet z niby tego m media, że to nieporozumienie i niepotrzebnie zgłaszała. Teraz ma spokój. Najważniejsze to nie płacić, bo tym samym zaakceptujecie wirtualny dług i będą was ścigać dalej. Do dzieła...

lisekk
@Wyjście 17.06.2014 15:12
Jedyne wyjście to zgłosić na policję by mieć dowód na to, że jest to próba oszustwa. Jedna osoba na wcześniejszym rzucie to zgł...

Ja tez dostałem wezwanie z cesją. ?Mogę sie sądzic z nimi ale nie zaplace . Nie jestem z nimi w stałych stosunkach gospodarczych i nie musialem odsyłac im oferty.

wiewióra

Dzisiaj także dostałam wezwanie do zapłaty PRAGMA INKASO. Wysłałam im całą korespondencję z M-Media. Chyba będę jako pierwsza i pójdę na POLICJĘ, zgłoszę przestępstwo o wyłudzenie pieniędzy.

lukas

Dokładnie taką treść zawiera mail: " Witamy, Informujemy, że w dniu 30.07.2013 kończy się okres ważności Państwa konta, w ramach którego na portalu SuperTraders prezentowano profil i ofertę firmy (nazwa firmy). W związku z brakiem przedłużenia umowy konto zostanie usunięte ze stron portalu. Serdecznie dziękujemy za dotychczasową współpracę i wkład jaki wnieśli Państwo w rozwój naszego portalu."

oszukana_1

Przed chwileczką otrzymałam pocztą wezwanie z Pragma Incaso wraz z pismem o cesji wierzytelności. Wezwanie do zapłaty za fakturę, której nigdy nie otrzymałam. Aby ktoś się zajął wyłudzeniami robionymi przez M-Media musimy się skrzyknąć i skierować doniesienie do prokuratury. Jeżeli każdy z osobna złoży doniesienie w swoim rejonie to umorzą sprawę, ale jeżeli zrobimy to w tym samym czasie i wyślemy do prokuratury w Krakowie znaczną ilość doniesień to powiążą sprawy i się jest szansa, że się nimi zajmą(usunięte przez administratora)

JA

MOŻE KTOŚ MI POWIE CZY FAKTURA W FORMIE OFERYY JEST WIĄŻĄCA

anonim

(usunięte przez administratora)

agiru

ja się odważę, odebrałam właśnie wezwanie do zapłaty do 20.06. wszystko było odesłane, nawet dwa razy tak jak ustalałam z nimi telefonicznie

ON

zgłosić w końcu do prokuratury. Wystarczy napisać doniesienie, o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Jak powiążą kilkadziesiąt spraw to może się za nich wezmą... tylko w końcu kto się odważy ???????

Bu

Się zastanawiam jak to jest,ze całe to "przedsiebiorcze towarzystwo" nie jest "we więźniu" jeszcze, ma się dobrze i dalej fakturyje.... asio

anonim

(usunięte przez administratora)

lukas
@abc 16.06.2014 19:32
a ma Pan tego maila?

tak mam.

baha
@lukas 17.06.2014 13:09
tak mam.

cześć jestem z Krakowa i dostałam dokładnie takie samo pismo, jestem chętna do współpracy z prokuratura.

lukas

Witam do mnie tez przyszedl nakaz zapłaty od Pragmy. Wczesniej odeslalem otrzymana faktore ktora jak dla mnie nie byla wiążąca. Szok!! Nie wiem co robic !! Koledzy piszcie jak coś więcej będziecie wiedziec. P.S. moja firma była zawieszona w tym czasie w ktorym otrzymalem fakture. W tym momencie działalność mam zamkniętą .

ja_2

Nie, informacji o cesji nie dostaliśmy. A co do prezesa to widnieje jego podpis, ten co w KRS, tj. Krzysztof Fijałkowski.

abc
@ja_2 16.06.2014 15:18
Nie, informacji o cesji nie dostaliśmy. A co do prezesa to widnieje jego podpis, ten co w KRS, tj. Krzysztof Fijałkowski....

To zapytaj swojego prawnika czy nie powinno przyjsć takie powiadomienie, ja skonsultuję to ze swoim. Pan (usunięte przez administratora). pojawił się w KRS kilka dni temu zatem jak na słupa działa dość szybko. :) Znając życie jesli pragma zapłaciła wcześniej to też dała się nieźle nabrać bo w sumie kupiła lewe faktury.

ja_2

abc - zgłosić na policję? Przecież pewnie i tak im nic nie zrobią....Chyba, że będzie nas więcej. Ciąganie po sądach średnio mi się uśmiecha, bo już jedna moja sprawa przeciwko tym dupkom się toczy i jak piszesz, uciekają od odpowiedzialności.

abc
@ja_2 16.06.2014 15:02
abc - zgłosić na policję? Przecież pewnie i tak im nic nie zrobią....Chyba, że będzie nas więcej. Ciąganie po sądach średnio mi...

A czy na papierach dotyczących cesji masz podpis prezesa m-media, który sprzedawał nalezność? Jeśli tak to podaj proszę. Druga sprawa, dostaliście informację o cesji? Bo chyba zgodnie z prawem powinna być ona wysłana.

ja_2

Witam w Klubie oszukany przez tych drani. Też Ci dostałam wezwanie do zapłaty od Pragmy. Aż mnie krew zalała. Co z tym robić? Odesłać do firmy Pragma? Nie zapłacę za coś czego nie i za coś na co nie było podpisanej umowy!

sebol30

Nadal rozsyłają faktóry , przyszło mi wezwanie do zaplaty za kolejny rok ,ale JUZ jako cesja wierzytelności od PRAGMA INKASO jak to możliwe ja nieprzedłuzajac umowy dostaje faktóre a teraz wezwanie do zapłaty jako cesja wierzytelności , proszę o pomoc co z tym robic

lubella

Jak wygląda sytuacja z m-media. Dojechali w końcu prezesów za przekręty?

?

Skad wiadomo ze na kapciach?

lubella

chyba naszej Pani B. siadającej nie tylko na kolanach :) Ona musi nieźle siadać

niedźwiadek

a to czarne auto na kapciach to czyje ??

anonim

(usunięte przez administratora)

Lubella

No czarny mitsu na kapciach czterech :) zdarza sie

my

nowy numer telefonu TT jest już dostępny, więcej info na facebooka będzie

oszukana

Wie ktoś, czy prezes [usunięte przez admina] spłaciła już długi [usunięte przez admina] ?

miki

Witam - jak ktoś trafi na tą firmę to omijać na km. Po podpisaniu umowy zero kontaktu z jakim kogokolwiek przedstawicielem.. Poczty też nie odbierają. Nawet nie mam możliwości dokonania zmian na stronie.

ona

tak najlepiej wrobić człowieka w kredyty a samemu się bawić. Numer stacjonarny się zgadza bo poznać można ja po głosie - kochanice dyrektora.

oszukana

TT już się znalazł, podobno oszuści są parą, w sumie jak pomyślę to dziwne że na to nie wpadłem zawsze razem kręcili się po hotelach na delkach. A czy ten adre gdzie jest teraz to jest na D w Krakowie?

ph

Czytajcie posty również na facebooku na stronie oszukani przez m-media. W końcu jest progres bo wiemy gdzie znajdziemy tego wygolonego gościa. Kiedyś pisałem żeby go szukać poprzez jedyną osobę z firmy która może wiedzieć gdzie on jest i potwierdziło się.

happyday

dzięki staraniom udało się zdobyć telefon do świętego łysego mikołaja - zainteresowani wiedzą o co chodzi.

agent_1

w wynajmowanym, nie w swoim. Bo pewnie by mu już zabrali. A szkoda bo byłoby na składki których nie odprowadzili

Zostaw opinię o M-Media Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M-Media Sp. z o.o.