Elektrobudowa S.A

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 381 ocen.

Opinie o Elektrobudowa S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektrobudowa S.A

anonim

(usunięte przez administratora)

dfsd
@prada 22.03.2015 14:34
może i nie narzeka, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wielka odpowiedzialność za prawidłowe wykonanie robót na nim ciąży....

Widziałem tą odpowiedzialność kierowników w Finlandii. Odpowiedzialność? Połowa z nich nawet nie wiedziała o co tam chodzi a francuzi i filipińczycy nawet nie chcieli z nimi rozmawiać.Bo w sumie i o czym a po drugie w jakim języku jak znali tylko język polski i to słabo. Praca fizycznemu pracownikowi przynosi satysfakcje? Buahahahahaha. Idżcie , idżcie robić tam wszyscy na pewno nie będziecie żałować :-)

Były elektryk
@dfsd 24.03.2015 11:47
Widziałem tą odpowiedzialność kierowników w Finlandii. Odpowiedzialność? Połowa z nich nawet nie wiedziała o co tam chodzi a fr...

Lepszy jeden skacowany, ale doświadczony, znający swój zawód elektryk czy monter, niż dziesięciu zarozumiałych, dyplomowanych "pierdzistołków", znających tylko parę wzorów i martwych zresztą, przepisów.

zosiaa

Fajna firm!!!!

Lulu
@zosiaa 14.09.2017 14:16
Fajna firm!!!!

Zocha ty się nie kompromituj.... porażka

anonim

(usunięte przez administratora)

nie fikac do zagranicy

dzieki za opinie, bo mialem aplikowac, ale rezygnuje. polskie piekielko jak czytam ma sie nadal bardzo dobrze.

pracownik

Ta banda tylko kombinuje jak wyrolować swoich pracowników , marne stawki po przeliczeniu to większości najniższa krajowa , obchodzą prawo jak się tylko da żeby przykuć trochę grosza. Teraz sięgają po pracowników z Ukrainy a wcześniej na siłę chcieli wysyłać ludzi w delegacje z bazy w Koninie bez możliwości powrotu i co ciekawe ukraińcy mają więcej płacone niż polscy pracownicy .

pracownik _2
@pracownik 06.07.2017 22:44
Ta banda tylko kombinuje jak wyrolować swoich pracowników , marne stawki po przeliczeniu to większości najniższa krajowa , obch...

Dziwie się, że jeszcze pracujesz i utrzymujesz "tą bandę kombinatorów" a tak swoją droga skoro zatrudnili pracowników z Ukrainy to widocznie z Ciebie jest marny pożytek. Jak można przypuszczać jesteś nauczony tylko siedzieć kombinować i czekać na tzw. kartę celów

toony

komu trzeba dać i ile razy żeby na podrzędnej placówce mieć wynagrodzenie 4000 zł. ?

kks

Ktoś moźe napisać coś o pracy na stanowisku ASYSTENT POMIARÓW I ROZRUCHU? Jaka atmosfera, warunki, finanse, szanse na rozwój/awans?

neeman

ktoś dojezdza do Eb na porcelanową z poludnia ktowice ligota- piotrowice ?

Deweloper

Elektrobudowa duża firma, można złapać doświadczenie na początku. Idąc na rozmowę kwalifikacyjną do innej firmy ludzie zadawali pytania co to jest za"twór" ta Elektrobudowa. Nigdy nie słyszeli o tej firmie. Zmieniając pracę dopiero można dostrzec że Elektrobudowa to jednak jeszcze nie jest szczyt marzen bo naprawdę istnieją firmy o wiele lepsze. Sam się o tym przekonałem. W eletrobudowie co oddział to inna płaca i inne zasady.Najgorszy chyba Bełchatów. Brygadzista widzi tylko swój czubek nosa. Magazynier to samo.Robią co chcą. Błedem w Bełchatowie jest to że kierownictwo w ogóle nie kontroluje co tam się wyprawia. No i najlepszy hit kierownik pomiarów po technikum który przeprowadza rozmowy kwalifikacyjne z osobami które skończyły studia.

Tempy
@Deweloper 22.02.2017 15:31
Elektrobudowa duża firma, można złapać doświadczenie na początku. Idąc na rozmowę kwalifikacyjną do innej firmy ludzie zadawali...

Widocznie praca w pomiarach nie jest dla osób po studiach, skoro tak bardzo ich boli ocena "technika". Sam pracowałem w EB jednak wolę jak pomiary zrobi "technik" niż student.

ona
@Deweloper 22.02.2017 15:31
Elektrobudowa duża firma, można złapać doświadczenie na początku. Idąc na rozmowę kwalifikacyjną do innej firmy ludzie zadawali...

Często człowiek po technikum z doświadczeniem ma wiedzę zdecydowanie większą niż student, który budowę zazwyczaj widział jedynie przejeżdżając obok...

Mikoś

@Frodo szkoda, że nie ma już tej oferty na specjalistę ds. kontroli jakości o którym pisałeś. Fajnie to wyglądało. W sumie wcale nie gorzej wygląda to w ofercie specjalisty ds. administracyjno-prawnych, gdzie jest atrakcyjny pakiet socjalny m.in.: prywatna opieka medyczna, Karta Multisport, możliwość ubezpieczenia a także szansa zdobycia cennego doświadczenia zawodowego.

ktos

a co tam mozna robic jak nie chlac z radosci, spisz w hlewie w 3-5 osoby w pokoju, idziesz do roboty i musisz zap.. za siebie i pociotka ktory ma 2 razy tyle co ty a nic nie robi a do domu jedziesz raz na 2 tygodnie na 2 dni

pracownik

Niestety, albo stety miałem do czynienia z EB, ponieważ pracowałem ale po zmianach jest co raz to gorzej, generalnie od 2 lat odkąd byłem w EB, chyliła się ona ku dołowi. Wykiwani za nadgodziny.. człowiek robił w Grudniu nadgodziny aby mieć na święta wypłate i co dzieciakom kupić a tu się okazuje że dostaje od tak nie będzie wypłat nadgodzin za 2 miesiące wstecz już.... Kto miał do czynienia z EB to wie jak wygląda, sami degeneraci i pijacy, są porządni ludzie, ale to wielka rzadkość. Normą jest że w pracy chodzą wypici i to było wyczuwalne i widoczne - chodzi siwy i jeszcze jak coś mówił to seplenił... Kto miał do czynienia to wie jak wyglądają kulisy delegacji> Patrzą aby coś zwędzić by było za co pić i skrobią po barakach... A kierownictwo budowy co robi to nie wiem, ale polecam zatrudnic BHP z zew. i badać wszystkich alkomatem.. Praca przy napięciu rzędu 110-400kV a pracownicy pod %, igrają z tragedią Ktoś się może ze mną zgodzić lub nie ale taka jest prawda. DObrze będzie temu kto będzie miał plecy i będzie wysoko siedział, a nie jako szarak na budowie..

monter

Witam Nie wiecie może czy firma szuka obecnie monterów rurociągów do pracy zagranicą?

michal

Nadgodziny sie robi ale nie am zadnych dodatkow. Ogolnie za nadgodziny otrzymuje sie zazwyczaj podtawe + gratyfikacje jakie widnieja na umowie. Tzn kwota brutoo podzielona jest na te 2 czesci. ogolnie dla zwyklego pracownika w koninie jest duuuuuzo pracy a kasy nie widac za bardzo.

elektryk 2kv

W Kozienicach od lat nie płacą za godziny nadliczbowe, mało tego- nawet nie rejestrują i nie podają do Katowic. Kierownik dzieli gratyfikację jak chce, oczywiście uwzględniając rodzinę i pociotków.Kilku elektryków a reszta to cukiernik, piekarz, robotnik drogowy, masażysta, rolnik, itd...

@anonim

Z tego co wiem, przesłanie tego serwisu jest takie by każdy mógł wyrażać swoje opinie na temat styczności z daną firmą. Ja to zrobiłam a ktoś zarzuca mi że piszę nieprawdę.

olo

Trybunał Sprawiedliwości UE w Luksemburgu dał jasno do zrozumienia co sądzi na temat uczciwości i "braku machlojek z płatnościami" w głośnej sprawie w Finlandii. To że polskie firmy umiejętnie omijają prawo lub bezczelnie je łamią bo ewentualne kary i tak są zbyt niskie i słabo egzekwowane w stosunku do zysków, które przynosi łamanie przepisów, nie oznacza wcale że są uczciwe i przyjazne pracownikowi.

anonim
@olo 02.07.2015 08:52
Trybunał Sprawiedliwości UE w Luksemburgu dał jasno do zrozumienia co sądzi na temat uczciwości i "braku machlojek z płatn...

@agnes możesz mi nie wierzyć, ja piszę to nie dla Twojej wiary ale dla tych którzy idąc do pracy żeby wiedzieli na co zwrócić uwagę. Skąd wiesz że nigdzie nie zgłosiłam? Podejrzewam że pracujesz w owej firmie. Widząc ogłoszenie o prace to któryś raz z kolei to samo na które ja sama startowałam. Co z tego wynika?

Anomin

Ja miałam okazję pracować w Elektrobudowie ale niestety dostałam umowę niezgodną z umówioną kwotą. Ponadto stawka na umowie była podzielona jeszcze na dwie części - podstawa plus premia co by wynikało że pracodawca kiedy chce może mi tę premię zabrać dając mi podstawę (która w tym wypadku była nieco wyższa niż najniższa krajowa). Wiem, że to takie ominięcie płacenia wyższych składek, ale tak się nie robi, a tym bardziej nie podsuwa się umowy niezgodnej z umówioną, po czym jeszcze wpiera się że tak było umówione. A na koniec padło jeszcze zdanie "przecież my nie wiemy co Pani potrafi". Szkoda że nie zaproponowali jeszcze pracy za darmo w związku z tym. Może praca nie jest zła ale radzę dokładne warunki omówić przed jej podjęciem.

xxx

Dwóch rozgarniętych sobie rozmawia, jeden szuka firm "finlandzkich" a drugi mu odpisuje ze we Włocławku jest super. Nawet języka polskiego nie trzeba super znać.

joi

O co z tą ofertą pracy w elektrowni okiluotto 3 chodzi, od dłuższego czasu szukali kontrolerów jakości a teraz widzę ogłoszenie dla monterów??/ Sam o mało nie zostałem przyjęty do pracy, ale w porę dokopałem się do opinii o multico. Pytanie brzmi czy po zakwalifikowaniu przez multico pracujemy u nich, czy też dla elektrobudowy, czy może dla firmy finlandzkiej/??/ Myślę, jednak, że dla którejś firmy polskiej. Napiszcie, jeszcze ile wychodzi na czysto z tych 88Euro za 8h.?? Jak wygląda praca kontrolera jakości???/

jarosław

W tej firmie dobre zarobki mają tylko pociotki dyrektorów. Szczególnie na oddziale Konin. Na budowie w słupsku,łomży ,skawinie starszyzna kradła kable,sprzedawała na złom, całymi popołudniami za to pili. A na drugi dzień pijani do roboty. Nawet raz to mi jeden gość zrzucił młotek na głowe. A kradną właśnie ci co mają najwyższe stawki.Nie przyjmujcie się do Konina,nie polecam.

człowiek-buła

WYROK TRYBUNAŁU (pierwsza izba) z dnia 12 lutego 2015 r.(*) Odesłanie prejudycjalne – Artykuły 56 TFUE i 57 TFUE – Dyrektywa 96/71/WE – Artykuły 3, 5 i 6 – Pracownicy spółki z siedzibą w państwie członkowskim A, delegowani w celu wykonywania prac do państwa członkowskiego B – Płaca minimalna przewidziana w układach zbiorowych państwa członkowskiego B – Legitymacja procesowa organizacji związkowej z siedzibą w państwie członkowskim B – Przepisy państwa członkowskiego A zakazujące przeniesienia na osobę trzecią wierzytelności z tytułu wynagrodzenia W sprawie C‑396/13 mającej za przedmiot wniosek o wydanie, na podstawie art. 267 TFUE, orzeczenia w trybie prejudycjalnym złożony przez Satakunnan käräjäoikeus (Finlandia) postanowieniem z dnia 12 lipca 2013 r., które wpłynęło do Trybunału w dniu 15 lipca 2013 r., w postępowaniu Sähköalojen ammattiliitto ry przeciwko Elektrobudowie Spółce Akcyjnej, TRYBUNAŁ (pierwsza izba), w składzie: S. Rodin, prezes szóstej izby pełniący obowiązki prezesa pierwszej izby, A. Borg Barthet, E. Levits (sprawozdawca), M. Berger i F. Biltgen, sędziowie, rzecznik generalny: N. Wahl, sekretarz: I. Illessy, administrator uwzględniając pisemny etap postępowania i po przeprowadzeniu rozprawy w dniu 11 czerwca 2014 r., rozważywszy uwagi przedstawione: – w imieniu Sähköalojen ammattiliitto ry przez J. Kailialę, asianajaja, oraz J. Hellstena, – w imieniu Elektrobudowy Spółki Akcyjnej przez V.-M. Lanne’a, asianajaja, oraz W. Popiołka, adwokata, – w imieniu rządu fińskiego przez J. Heliskoskiego, działającego w charakterze pełnomocnika, – w imieniu rządu belgijskiego przez M. Jacobs oraz L. Van den Broeck, działające w charakterze pełnomocników, – w imieniu rządu duńskiego przez M. Wolff oraz C. Thorninga, działających w charakterze pełnomocników, – w imieniu rządu niemieckiego przez T. Henze’a oraz B. Beutlera, działających w charakterze pełnomocników, – w imieniu rządu austriackiego przez G. Hesse’a, działającego w charakterze pełnomocnika, – w imieniu rządu polskiego przez B. Majczynę oraz M. Arciszewskiego, a także przez J. Fałdygę oraz D. Lutosyańską, działających w charakterze pełnomocników, – w imieniu rządu szwedzkiego przez A. Falk oraz C. Hagermana, działających w charakterze pełnomocników, – w imieniu rządu norweskiego przez P. Wenneråsa, działającego w charakterze pełnomocnika, – w imieniu Komisji Europejskiej przez E. Paasivirtę oraz J. Enegrena, działających w charakterze pełnomocników, po zapoznaniu się z opinią rzecznika generalnego na posiedzeniu w dniu 18 września 2014 r., wydaje następujący Wyrok 1 Wniosek o wydanie orzeczenia w trybie prejudycjalnym dotyczy wykładni art. 56 TFUE i 57 TFUE, art. 12 i 47 Karty praw podstawowych Unii Europejskiej (zwanej dalej „kartą”), protokołu (nr 30) w sprawie stosowania Karty praw podstawowych Unii Europejskiej do Polski i Zjednoczonego Królestwa, załączonego do traktatu FUE, art. 3, art. 5 akapit drugi i art. 6 dyrektywy 96/71/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 16 grudnia 1996 r. dotyczącej delegowania pracowników w ramach świadczenia usług (Dz.U. 1997, L 18, s. 1, i sprostowania Dz.U. 2007, L 301, s. 28, i L 310, s. 22), a także art. 14 ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 593/2008 z dnia 17 czerwca 2008 r. w sprawie prawa właściwego dla zobowiązań umownych (Rzym I) (Dz.U. L 177, s. 6, i sprostowanie Dz.U. 2009, L 309, s. 87). 2 Wniosek ten został przedstawiony w ramach sporu pomiędzy Sähköalojen ammattiliitto ry (zwanym dalej „Sähköalojen ammattiliitto”), fińskim związkiem zawodowym sektora energii elektrycznej, a Elektrobudową Spółką Akcyjną (zwana dalej „ESA”), spółką z siedzibą w Polsce, dotyczącego wierzytelności płacowych wynikających ze stosunku pracy. Ramy prawne Prawo Unii 3 Dyrektywa 96/71 w art. 1, zatytułowanym „Zakres stosowania”, stanowi: „1. Niniejszą dyrektywę stosuje się do przedsiębiorstw prowadzących działalność w państwie członkowskim, które w ramach świadczenia usług poza jego granicami delegują pracowników zgodnie z ust. 3 na terytorium innego państwa członkowskiego. [...] 3. Niniejszą dyrektywę stosuje się wówczas, gdy przedsiębiorstwa wymienione w ust. 1 podejmują następujące środki, wybiegające poza granice państwowe: [...] b) delegują pracowników do zakładu albo przedsiębiorstwa należącego do grupy przedsię

bardzo zadowolony były pracownik

No i wyszło szydło z wora ;-)Wszystkie krętactwa zostały ocenione tak jak powinny. Panie ''Ryży'' czekam na sianko. Ps.pozdrowienia dla cykorów co bali się zapisać do fińskich związków zawodowych.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jarosław

Na chleb dla dzieci ciężko jest w elb. zarobić.

Bóbr
@Jarosław 28.03.2015 06:57
Na chleb dla dzieci ciężko jest w elb. zarobić.

Nie bądź taki Dzik Jarosław

mated

Witajcie,mam ogl pytanie odnoszace sie do Elektrobudowa S.A. mianowicie chodzi mi o wasza prace,jak sie u was pracuje,jak jest z zakwaterowaniem bo z tego co wiem robicie w delegacji caly czas,jak jest z wyzywieniem itp?

biuro

a może słyszeliście coś o opiniach na temat pracyw biurze elektrobudowy? wiadomo, że podwykonawcy to bardzo dużo robią i jest dużo tych firm, ale na prawde to nie wiem do konca co robic w tym temacie. myslicie, ze dam rade znmalezc prace w tej firmie czy nie bardzo? mam ostatnio za duzo zajec w sowiej poprzendiej firmie i chce czegos wiekszego

Jankes

ale to że podwykonawca nie wypłacił ci wypłaty nie oznacza od razu że to Elektrobudowa jest wina. Ja jestem podwykonawcą Elektrobudowy i w 100% potwierdzam iż ja dostaję zawsze pieniądze zgodnie z terminem płatności na fakturze. I nie ma żadnych zastrzeżeń jestem bardzo zadowolony.

B

Ja również "boksuje się" o własne pieniądze od firmy podwykonawczej,która jest z kolei następną firma podwykonawcza firmy pod nazwa "Euro-Inwest Projekt s.c." którzy sa podwykonawca firmy Elektrobudowa.Gdy dzwonie do 1 ten twierdzi ze 2 nie zapłacil,gdy dzwonie do 2 ten twierdzi ze 3 nie placi wiec on niema z czego zaplacic.Wiec gdy jestes lub masz zamiar byc podwykonawca Elektrobudowy,musisz zapomniec o wypłacie

Wolontariusz

Zastanawia mnie jeden fakt,jak taka firma elektryczna jak Elektrobudowa SA może brać za podwykonawców na Metrze Warszawa takie dno jakim jest Euro Inwest Projekt,która słynie z zatrudniania amatorów ,rozsyłania ich po całym kraju w celu zbijania godzin i bezużytecznemu traceniu pieniędzy z budżetu inwestycji.Jak to jest,że miasto Warszawa nie interesuje się takim procesem.Ciekaw jestem czy dyrekcja Elektrobudowy wie też o tym,że Euro Inwest Projekt nie popłaciło swoim podwykonawcom za roboty na metrze,które sami im zlecili,bo sami nie mają kim tego zrobić.Może czas,aby sprawą zainteresowały się odpowiednie instytucje i raz na zawsze rozwiązały ten złodziejski proceder.

tripson

Tak Elektrobudowa jest jednym z glownych wykonawcow Metra

emu

Apropos M( usunięte przez administratora )i spółka sto dwadzieścia siedem wykonuje nadal zlecenie dla Elektrobudowie na metrze w Warszawie ?

mieciek

Witam pracowalem na ol3 cos moze ktos napisac jak sprawa tkzwanej w owym czasie buly.tzn jak sprawa w sadzie

cosik

Panowie dla młodych po studiach dla złapania doświadczenia jak ktoś oczywiście chce się nauczyć to firma ok. Gorzej ze stawkami ciężko o dobrą. Jedynie tzw gratyfikacje trochę to rekompensują ale nie na każdym kontrakcie.

anonim

(usunięte przez administratora)

mat

Ruszyły roboty na elektrowniach, dodatkowo duże zmiany w Rynku Przemysłu gdzie też jest sporo roboty więc potrzebują ludzi. Dużej kasy nie ma się co spodziewać ale ciekawe i nitypowe tematy, można się sporo nauczyć. Polecam zdecydowanie dla młodych inż.

podwykonwaca

Jako podwykonawca nie polecam- płatności opóźnione, niejasne tłumaczenia, po zejściu z budowy koniec układów koleżeńskich, robienie wszystkiego byle by tylko była możliwość naliczenia kar. Kontrakt na ponad 150 tys zł netto. Najgorsza z dużych firm budowlanych z którymi miałem do czynienia, aż zadałem sobie trud, żeby napisać opinię tu

swój

Potwierdzam Firma kolesi

ziomal
@swój 26.03.2014 15:40
Potwierdzam Firma kolesi

Ja bym powiedzil ze to firma świń ten odzial z Plocka

anonim

(usunięte przez administratora)

frajerzyna

Martin ale nikt tu nie napisał, że to osoba bardziej wykwalifikowana. Tu mowa o pociotku. Bardzo częste zjawisko w Elektrobudowie. Osoba o statusie pociotka nie musi nic robić, nic wiedzieć ani na niczym się znać. Jest po to żeby być i pieniądze brać ewentualnie informować "górę" o różnych rzeczach. Od roboty są inni. Kiana a ty masz szansę, żeby Ci dorzucili jakieś 100-200 euro, ale musisz tyrać za pociotka, robić za niego robotę po prostu bo on od roboty nie jest. Jeszcze musisz mieć dobre układy, ale to już trzeba chlać wódę z pociotkami i starymi pracownikami.

frajerzyna
@frajerzyna 24.02.2014 22:28
Martin ale nikt tu nie napisał, że to osoba bardziej wykwalifikowana. Tu mowa o pociotku. Bardzo częste zjawisko w Elektrobudow...

sory, taki mamy klimat.

Kiana

W tej Firmie stawki mają tylko pociotki. A pózniej się kierownictwo dziwi,że ludzie sie opiepszają. Boli mnie to,że ja się przyjąłem na stawce 1800 a pociotek dostał 2400. Na dodatek wszystko musze mu mówić co ma robić. Każdy jest przez te niesprawiedliwe zarobki zdesperowany.

Pękaty

Jak tam buła? jak sprawa w sądzie? co tak tu cicho? jakieś niusy?

anonimka

Teraz Elektrobudowa S.A. zatrudnia pracowników przy budowie w Tychach. [usunięte przez moderatora]

ziom

Anonim - 2013-07-06 01:15:04 Co z przerwami? Mocno sprawdzają?jeden sprawdzal na kominie

ziomek

JORDZ - 2013-04-18 20:37:39 Zostalem oskubany przez firme na ponad sto tysiecy , byłem podwykonawca Elektrobudowy , na poczatku płacili potem sie skruszyło na maxa , teraz sady i wydatki na bezmyslnosć firmy . Jak ktos szuka opini o wspolpracy to niech sie grubo zastanowi z takim [usunięte przez moderatora] wspolpracowacMusiałles miec dobre "układy" żeby jako podwykonawca się wkrecic może nie dzieliłeś się z nimi to cię [usunięte przez moderatora]. No chyba że opcja polityczna się zmieniła.. To jest dobra firma, tylko trzeba miec dobre uklady.

rgb

JORDZ - 2013-04-18 20:37:39 Zostalem oskubany przez firme na ponad sto tysiecy , byłem podwykonawca Elektrobudowy , na poczatku płacili potem sie skruszyło na maxa , teraz sady i wydatki na bezmyslnosć firmy . Jak ktos szuka opini o wspolpracy to niech sie grubo zastanowi z takim [usunięte przez moderatora] wspolpracowacja byłem tylko pracownikiem (Finlandia) - wiszą mi coś ok. 30 tys... tylko tyle, dlatego, że krótko u nich pracowałem...

JORDZ

Zostalem oskubany przez firme na ponad sto tysiecy , byłem podwykonawca Elektrobudowy , na poczatku płacili potem sie skruszyło na maxa , teraz sady i wydatki na bezmyslnosć firmy . Jak ktos szuka opini o wspolpracy to niech sie grubo zastanowi z takim [usunięte przez moderatora] wspolpracowac

pracownik

Nie polecam teraz nikomu tej firmy,a zwłaszcza oddziału Gdańskiego popłynęli na inwestycjach w Poznaniu i wiele się zmieniło, na gorsze oczywiście. Przerzucanie kosztów z jednej budowy na drugą musiało się kiedyś skumulować juz niema gdzie ukrywać skutków nietrafionych decyzji, więc trzeba podjąć pozorne kroki oszczędnościowe, zwolnic kilka osób i udawać, że jest lepiej. Problem w tym, że zwalnia się najtańszych pracowników, miejscowych z dużym doświadczeniem a zostawia swoich z wyższymi pensjami, samochodami służbowymi mieszkaniami, którzy pojawiają się na budowie w poniedziałek o dwunastej a w piątek po dwunastej już nikogo z Trójmiasta nie uraczysz. Nikt nie widzi także problemu w rozbudowanej administracji budowy która tylko przerzuca papierki z jednego baraku do drugiego. Taka to sobie wojskowa ekonomia.

elektryk

Witam. To co tu czytam na temat firmy, delikatnie mówiąc nie jest zachęcające do współpracy. Jednak to dotyczy Norwegii i OL3. A ja jestem ciekawy jak jest na budowach w kraju, bo mam pewien kontakt do pracy w Warszawie jako podwykonawca robót elektrycznych. Czy warto w ogóle zaczynać współpracę, czy dać sobie spokój? Czy płacą podwykonawcom, hurtowniom? Ile trzeba czekać na kasę od wystawienia faktury? Czy ktoś pracuje jako podwykonawca w kraju? Jakie panują warunki organizacyjne na budowach? Będę wdzięczny za opinie

bc

takitam - 2012-10-30 14:24:13 Nie niby :) , z pewnoscia inteligentny, co widac , slychac i czuc Dużo tam w EB takich jak ty "inteligentnych" :), którzy nie rozumieją co czytają.

zzzz

takitam - 2012-10-24 21:51:53 KIEROWNIK POMIAROWCOW JEST ELEKTRYKIEM; Z UPRAWNIENIAMI I BIEGLA ZNAJOMOSCIA JEZYKA ANGIELSKIEGO; Dla ciebie to obszar nieznany inie do ogarniecia. Poza tym na OL3 nikt dolow nie kopie , ze wzgledu na grunt i kontrakt na kopanie ma inna firma. Jak juz tepaki cos piszecie to piszcie chociaz prawde.nie pisze o OLO3, mialem na mysli inny kontrakt elb. elektrobudowa to nie tylko OLO3. A ty niby jeden z tych inteligentnych ?

takitam

KIEROWNIK POMIAROWCOW JEST ELEKTRYKIEM; Z UPRAWNIENIAMI I BIEGLA ZNAJOMOSCIA JEZYKA ANGIELSKIEGO; Dla ciebie to obszar nieznany inie do ogarniecia. Poza tym na OL3 nikt dolow nie kopie , ze wzgledu na grunt i kontrakt na kopanie ma inna firma. Jak juz tepaki cos piszecie to piszcie chociaz prawde.

gość

Firma nie płaci a rano autobusy nie przyjechały i ponad 200-cie osób czeka na kampach . To jest dopiero firma i wyrabia sobie opinię w finlandii

ten

wystaczy popatrzec na zarzad i odpowiedziec se na pytanie kto skad sie wziol. jeden mial ciocie drugiemu tatus itak dalej. co z tego ze tuman jeden z drugim

Były Pracownik
@ja 29.10.2013 18:24
pracując tam dostawałem instrukcje po angielsku jak mówiłem ze nie rozumiem to mówiono podpisz ja nie mam czasu na tłumaczenie...

skoro jesteś tak głupi, że jedziesz pracować za granicą i to jeszcze przy tak skomplikowanej budowie i nie znasz słowa po angielsku to powinieneś siedzieć w domu i buraki z pola zbierać lub jechać do Anglii na zmywak i język szlifować. Z drugiej strony kto zatrudnia takich głąbów co pałętają się po budowie i nie wiedzą co robią ani nie są w stanie nawet za miotłę się złapać?! Może czas przestać zatrudniać najtańszych pracowników i dobrać wykwalifikowaną kadrę do projektu... PS. Jak tam buła?

zenek

Nawiązując do wypowiedzi na łamach ELEKSU Pana Prezesa [usunięte przez moderatora] odnośnie pracy pracowników z naboru tzw internetowych i stałych z Elektrobudowy należy stwierdzić jeden fakt;otóż i z jednej i z drugiej strony są specjaliści i są też i partacze.Nie jest tak ,że co złe to internet a co dobre to Elektrobudowa.Dominująca rolę rzecz jasna mają ci stali,tylko czy wszyscy potrafią trafnie zrozumieć i wykonać dane zadanie,różnie to bywa,większość nie czyta instrukcji i dokumentacji,tylko wykonuję prace z przyzwyczajenia tak jak w kraju,a tutaj trzeba tej podstawowej świadomości-to jest obiekt nuklearny i nie ma miejsca na swoje widzimisię.

Zostaw opinię o Elektrobudowa S.A - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektrobudowa S.A