Getin Bank

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 223 ocen.

Getin Bank
3 223

Opinie o Getin Bank

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank

Edyta

@tenor, a co możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia w Getin Banku? Może mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać coś więcej na temat pracy w tym miejscu. Obecnie Twoja opinia nie zawiera zbyt wielu informacji.

   
tenor

Moge polecic prace w tym miejscu. Kasa jest niezla, atmosfera jest fajna

   
Edyta

@alos, rozwiń proszę swoją wypowiedź. W tym momencie niewiele ona mówi o pracy w Getin Banku. To będzie pomocna informacja, dla tych którzy chcą aplikować. @bobo, forum Gowork.pl nie jest miejscem na rozmowy o innych pracownikach. Jest to niezgodne z regulaminem, który możesz przeczytać tutaj: https://www.gowork.pl/regulamin

   
Natala

Odradzam wszystkim pracę tutaj. Plany nie do wykonania brak bazy jezeli chodzi o placowki franczyzowe ciągle pretensje ksiezniczek czemu plany nie wykonane tylko na czym na ulicy ich lapac? Masakra jeszcze miesiąc wypowiedzenia i juz mnie tu nie bedzie

   
bobo

A dyrektor regionu Małgorzata Kalicka jeszcze pracuje w tym bagnie?

   
grażka

Napiszę wam kilka słów o pracy w GNB. Jeśli ktoś pisze o "miłym i przyjemnym" to chyba na Uniwersyteckiej w Katowicach, a nie na bieżącej sali operacyjnej. Plany? Napiszę wam, jak w GNB się nalicza premie: np - plan na oddział: 70 ROR'ów nowych lub aktywnych. Minimum - 35. Jeśli tego placówka nie wyrobi - to w innych kategoriach można mieć mln, a i tak się niczego nie dostanie. Kredyt - nie średniej wielkości oddział to 300, 400 tyś - min. około 200 tyś. I co ciekawe - jeśli min to 200 tyś, to dopiero zaczną płacić wszystko powyżej. Czyli - jeśli zrobisz te 35 rorów i np 210 tyś kredytu, to zapłacą ci za 10 tyś kredytu. Fajnie, nie? Inwestycje - plan na oddział - też w zależności - to jakieś 1,5 - 2 mln na oddział. W tym: obligacje korporacyjne, fundusze inwestycyjne (teraz mega parcie na fundusze zagraniczne) , obligacje GNB. Jeśli minimum to 750 tyś, to zapłacą ci dopiero powyżej tego minimum. Fajnie, nie? GNB powinno przestać udawać i zrezygnować ze słowa bank, a przyjąć: OMC doradztwo finansowe. Jak wygląda dzień: przygotowanie do otwarcia placówki, wpisywanie kontaktów do bazy klientów, zwanymi MOPS i rozliczanie wcześniejszych spotkań, podanie prognoz kierownikowi, przeczytanie wewnętrznych mail'i regulujących pracę "banku", "SKUTECZNA" (?!) obdzwonka klientów (nawet, jeśli to jest 10 raz to kadra kierownicza liczy chyba na to, że klient ulegnie z powodu permanentnego nagabywania), w międzyczasie nagabywanie przy biurku przy ewentualnej obsłudze, ponowne rozliczanie się, dlaczego nie sprzedało się tego, czy tamtego, a jak to się pojawia często i to wycieczki do DR (dyrektora regionu) na prywatne rozliczenia. Teraz jeszcze "ulepszyli" system transakcyjny, którego i starzy pracownicy uczą się od początku. I trzeba nastawić się na maile od DR dlaczego nie ma sprzedaży, czy w ogóle tam pracujemy, że jesteśmy "niewdzięczni", bo bank tak "dobrze" nam płaci, a my nie chcemy dla niego pracować, a poza tym - to bank nie szuka kasjerów, a SKUTECZNYCH (?!) sprzedawców. I jaki mamy pomysł, aby odwrócić ten trend. Długo tu pracuję, ale z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień jest gorzej. Ludzie masowo składają wypowiedzenia (i to dyr. placówek) za sposób, w jaki się tu ludzi traktuje. I cichaczem się mówi, że bank specjalnie chce stosować rotacyjny system zatrudnienia, aby pracownik nie "wiązał" się z klientem. Ja po cichu szukam innej pracy . To co się dzieje od 2-ch lat -to zjazd w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szybki zjazd. Jak komuś to odpowiada - niech składa CV.

   
bobo
@grażka 09.10.2017 18:29

Potwierdzam w 100%. Cała prawda o pracy w tym (usunięte przez administratora) w którym też pracowałem 2 lata. Dodam do tego jeszcze głupkowatych przełożonych z Grzegorzem Wiechnikiem na czele.

   
alos

Moim zdaniem jest dobrze :)

   
Edyta

@antoni, co masz na myśli pisząc, że firma daje możliwości rozwoju? Czy organizowane są jakieś szkolenia? Na stronie Getin Banku znalazłam informację, że jest możliwość udziału w ciekawych projektach. Czy miałeś przyjemność brać udział w takim wydarzeniu? @wro, na swojej stronie internetowej zapewniają, że od początku proponują umowę o pracę. Czy ktoś z pracowników mógłby to potwierdzić?

   
:)
@Edyta 29.05.2018 22:27

Haha nigdy nie wierz w to co mówią lub piszą póki nie masz na piśmie.

   
mateusz

Zawsze z podziwem patrze na obsluge klienta w GNB gdzie mam konto i od czasu do czasu osobiscie ide pozalatwiac chocby zlecenia stale z korekta; pieniadze cierplowosc spokoj takie tam a jakze wazne. Male miasto ma swoj dobry bank.

   
oskar
@TW Ernest 25.05.2018 12:30

Co ty opowiadasz człowieku? Akurat do obsługi to się kompletnie nie można przyczepić w Getinie.

   
antoni

Praca w GNB atrakcyjna i daje mozliwosci rozwoju profesjonalnego. Oczywiscie dla kierunkowo wyksztalconych .Marketing,finanse i te rzeczy....branzowe.

   
wro

1.Czy dają umowę o pracę? 2. Na czym polega ta praca? Trzeba coś sprzedawać? np. karty kredytowe?

   
wro
@anonim 22.05.2018 23:12

Ok w takim razie jak wygląda proces sprzedaży? Trzeba dzwonić namawiać klientów aby coś kupili? O jakiego produkty głównie chodzi? Kredyty?

   
kama

Praca we Wrocławiu w placówce zupełnie w porządku. Kasa ok, atmosfera bardzo fajna.

   
anonymous

Pracowałem tam ponad 2 lata. Ciekawe kiedy bank odpowie za sprzedaż polis na których klienci tyle potracili? Przecież do nieetycznej sprzedaży zmuszała cała góra, Ci, pożal się boże, dyrektorzy regionalni, np. Marek Pajchert czy Małgorzata Kalicka. Nie wspomnę o panu Wiechniku.... Kiedy oni staną przed obliczem sprawiedliwości???

   
Anonim
@anonymous 01.04.2018 17:13

Polisy to chyba nie te czasy....

   
Pracownik

Praca we franczyzie getin banku masakra... podstawa najnizsza krajowa 1599 zl netto. Porażka. Plany nie do zrealizowania bo brak bazy i trzeba sobie znalesc klientow na ulicy i ich obdzwaniac porażka. 8 miesięcy tu pracuje i na szczescie dostalam lepsza propozycje. Nie polecam!

   
Iza

Podpowiedzcie czy bank prowadzi może rekrutację ? Słyszałem sporo dobrego .

   
amo
@Iza 17.05.2018 10:08

Wpisz w google to ci wyskoczy. To duży bank, więc na pewno gdzieś znajdziesz rekrutację

   
cv

Czy jest szansa na dostanie pracy jako doradca bez doświadczenia?

   
ja
@cv 15.05.2018 23:51

Oczywiście, to bank w którym przyjmuje się obecnie każdego... musisz się tylko nadawać, czyli potrafić wciskać to co Ci każą w danym momencie.

   
alva

Negocjator - Wrocław Ogólnie praca trudna nie jest. Bywa mocno stresująca. O klientach się nie wypowiem, niektórzy powinni przejść test na inteligencję i kurs dobrego wychowania. Masz wpływ na grafik. Na ten element nie narzekam, nie robią problemu w wyjściu szybciej z pracy i odrobieniu innego dnia. Chociaż jeśli dojeżdżasz to możesz mieć pewne przeszkody, przy czym lider albo kierownik powie ci, że skoro dojazdy to problem to się przeprowadź do Wrocławia (co jest śmieszne, bo pensja bez premii, która nigdy nie jest pewna, nie wystarczy nawet na wynajem mieszkania). Komfort pracy... Praca 8h przy komputerze, należy się prawnie 40min przerwy łącznie, a masz 30min, w które wliczają się wyjścia do toalety, co ja uważam za skandal, szczególnie, że jestem kobietą. Na litość, jak można liczyć komuś ile razy wychodzi do toalety? Płace są żałosne. Naprawdę. Niewiele więcej, niż najniższa krajowa. Oczywiście, że są premie, ale wyrobienie rozsądnej premii to często kwestia przypadku, a nie umiejętności. Bywa, że kierownik i liderzy mydlą oczy i nie szanuje się naszego czasu, naszej pracy, naszego zdania. Planowanie urlopu to bitwa na śmierć i życie. Komunikacja z innymi działami banku leży i kwiczy. Dział, który ma ściągać należności nie wie jak obsłużyć produkt, bo jako takich szkoleń produktowych brak. Ale poza mierzeniem się z klientami przychodzi nam również mierzyć się z pracownikami placówek, którzy dzwonią do windykacji dowiedzieć się o długu klienta. UWAGA SPOILER ALERT. Rozmowy są nagrywane, dział jakości je odsłuchuje, a dane klientów są objęte tajemnicą bankową i pracownik placówki nie uzyska ŻADNYCH informacji od negocjatora/windykatora, bo to złamanie tajemnicy bankowej. No ludzie, litości... Nie wiem na ile to prawda, a na ile wymysł klientów, ale mówienie klientom, że spóźnienie do 30-stu, albo nawet 14-stu dni jest spoko bardzo utrudnia nam pracę. SPÓŹNIENIE NIE JEST SPOKO. Żadne. Podsumowując. Sama praca łatwa i w porządku, jeśli nie zależy ci na zarobku. Jak chcesz mieć stabilne i dobre pieniądze to nie polecam. Nikt z nas charytatywnie do pracy nie chodzi, a najniższą krajową z premiami to pierwsza lepsza firma produkcyjna wypłaca i są to pensje często większe, niż negocjatora w banku.

   
dramat

Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o pracy w Getin Banku, odradzam wszystkim którzy mają choć odrobinę sumienia i przyzwoitości, szczególnie w centrum Polski o której ktoś wcześniej pisał. Ludzie traktowani jak "zwykłe nic" przez "20 paro letnich dyrektorków". Człowiek tam nie jest człowiekiem a robotem, który ma robić co mu każą, nie odzywać się i zajechać na śmierć, a jeśli dożyje to będzie leczyć się do końca życia na nerwicę po wiecznym mobbingu i ciągłych "zmianach na lepsze".

   
daria

Dziwić mogą niektóre niewyważone opinie. Ludzie na wejście pręża muskuły bo mają szanse na fajną pracę o potem psioczą. Sama dostałam kiedyś szansę na pracę w Getinie z nią szansę na osobisty rozwój: szkoda że zdewaluował się sens lojalności względem pracodawcy.

   
Ansdpf

Jaki jest proces szkolenia. Czy wiąże się to z wyjazdem poza miejsce zamieszkania?

   
nick
@Daro 26.03.2018 12:46

najlepiej, jak się znajduje procedury, kiedy trzeba przenieść centrum do innego miasta tyle wymyślania dawno nie było, co ostatnio XD

   
adam

Szkoda, że niektórzy "anonimowi pisarze" nie przestrzegaja dobrego tonu w wypisywaniu uwag. trzymam się swoich racji; dla mnie GNB jest ok.

   
nick
@adam 25.04.2018 17:04

adam - jaka płaca, takie zdanie, jakie zachowanie pracodawcy, takie zdanie pracownika, czyż nie?

   
Agnieszka

Czy podstawa 4500zł netto jest osiągalna na stanowisku Doradcy Klienta?

   
blick
@plany 18.03.2018 19:46

Plany - mejd maj dej

   
Robert

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie!! Może doceńmy firmę?

   
blick
@weź_wyjdź 27.03.2018 19:09

należę do grupy tych 150. Do dnia zwolnienia praca była ciężka i monotonna, bo użeranie się z pewnymi czynnościami do łatwych nie należy, ale była to robota przeze mnie w miarę lubiana. po tym jak mnie zwolnili - wierz mi - śmieję się z tego w głos. karma wraca, do nich wróci już w wakacje

   
arek

Nie jest łatwo zadowolić wszystkich, ale ja z szacunkiem odnoszę się do obsługi w GNB , zktórego korzystam jakis czas i nigdy nie było problemów.

   
monika

GNB to moja pierwsza praca na stanowisku doradcy klienta; trzeba znać procedury instytucjonalne i być trochę psyckologiem ; klienci zwłaszcza indywidualni wymagają atencji i słusznie bo dzieki nim bank istnieje. Istnieje też dzięki zgrabnemu zarządzaniu i to niewatpliwy atut banku.

   
Fan Maxa
@monika 24.04.2018 16:48

zgrabna to może być d..a durny hrowcu

   
Iza

Czy bank prowadzi może rekrutację?

   
talo
@Iza 22.04.2018 14:03

Wpisz w google "getin bank praca" i tam znajdziesz odpowiedź

   
wowo

Zupełnie spoko pracodawca

   
;)

widzę, że HR w formie

   
witek

Ostatnio spędziłem chwilę w oddziale GNB i staję murem za obslugą; trzema mieć rzeczywiście anielską cierpliwośc do klientów; a tu cyfry, nie wolno zaliczyć skuchy, naprawdę niektórzy klienci są mega upierdliwi i nerwowi.

   
koso
@witek 11.04.2018 17:39

No praca łatwa nie jest. Ale daje satysfakcję i można zarobić;)

   
merkury

Kręcą się pieniądze; przewalają systemy; z lektur szkolnych wiemy , że potrafią pociągnąć mocno w dół; wskazany zatem umiar w drążeniu ątków krytcznych wokół "gniazda", w którym się siedzi

   

Zostaw opinię o Getin Bank - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank