Getin Bank

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 213 ocen.

Opinie o Getin Bank

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank

anonymous

Zbieram się już dłuższy czas do napisania mojej opinii o pracy w Getin Banku. Pracowałem ponad 22 lata w jednej z placówek w centralnej Polsce. To co się wyprawia w tym "parabanku" woła o pomstę do nieba, do KNF i do prokuratury. Plany sprzedażowe z kosmosu, głupawe scenki sprzedażowe przeprowadzane przez kierowników i dyrektorów regionalnych, brak jakiegokolwiek poszanowania dla pracownika a tym bardziej brak poszanowania klienta. Dla ludzi z góry klient jest nikim, jest tylko dostarczycielem gotówki, frajerem który ma kupić inwestycję, konto lub kredyt. Ma tylko zostawić kasę i wynosić się z placówki. Bajki o tym że bank stawia na relacje można odłożyć na półkę. Przez 2 lata niszczono kilku ludzi w naszej placówce. Tacy dyrektorzy jak Marek Pajchert i Andrzej Machlański patrzyli tylko na tabelki, dla nich pracownik się wogóle nie liczył. Kolejna Pani dyrektor, Małgorzata Kalicka - jeszcze gorsza od poprzedników. Praca po 10-11 godzin, na urlop niechętnie puszczają bo braki kadrowe, badania mystery shopper - i wytykanie jak największej ilości błędów. Ogólnie nikomu nie polecam, zwłaszcza w Łodzi.

semi

Spoko się pracuje

mozeigory

Pytanie do Doradców. Na jaką pensję podstwawową może liczyć początkujący Doradca w oddziale ?

Lukasz
@Edziu 13.02.2018 15:39

Tak. Ja miałem 3 lata 3000 brutto. 8 lat doświadczenia na windykacji . Pracowałem na zw1.

Edziu
@Lukasz 13.02.2018 23:18

Mi chodzi o doradcę klienta w placówce, na jaką kasę może liczyć?

Edziu

Witam Jaka jest podstawa jako Doradca Klienta w średnim mieście. Są jakieś widełki? Jaka pensja wchodzi w grę?

barry

Moja pierwsza poważna praca i przyznam, ze jeśli chodzi o start to jest to bardzo fajne miejsce

paulina
@Słodziutka 31.01.2018 20:03

Chory wpis jakiejś rozzalonej istoty,szefowi gratuluję kondycji, chybaże opis jest przesadzony, bo ile można. Nie widzi mi się żeby taki komentarz zmienił choćby meritum usług jakie do zaoferowania ma GNB. Więcej proszę na temat zamiast prywatnej frustracji. Znam bank i jest to poważna instytucja, którą firmuje ekstra właściciel.

Ola
@paulina 05.02.2018 17:22

Paulina, nie wstyd ci pisać takie bzdury?

Pracownik

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie. Może trzeba zmieniać pracę??

bebe
@Baron 08.01.2018 14:46

Serio 2800 brutto? A ja tam 2500 netto chciałam xD

SŁODZIUTKA
@Pracownik 08.01.2018 10:55

CAŁA PRAWDA O GETIN BANKU ! Jestem pracownikiem Getinu. Po: 1.Urlopów nie mamy. bo nie puszczaja. 2.Zusy za pracownika nie sa w całości płacone, wiec na emeryture nie ma co liczyc. 3. Płaca to 1700 na rekę. Premi nie ma bo nie sposob wyrobic. To tylko taka iluzja, premie he he. 4.Kobiety z tej firmy sypiaja z szefem to pewnie ZARABIAJA wiecej. Kto z nim nie sypia ma narne 1700zł i zero wizji na podwyzke. A jak szef sie dowie ze chcemu podwyzke to miesiacami nie pojawia sie i nie odbiera telefonu. 5. Spotkania i wyjazdy organizowane przez ta firme to spotkania integracyjne, pij baw sie i w nocy chulaj dusza piekła nie ma. Nikt nie patrzy , ze ma męża zdrada to normalność. Sypiaja z szefem i menagerem. Jeden wielki (usunięte przez administratora) pod piekną przykrywka. Tylko sa głupie te kobiety bo szef zmienia je jak rekawiczki. Kiedy przestaje sie im opłacać pracowac u niego (premie za sex) to kończą współpracę. Co one myślą że sie zakocha? heh. NIE juz tyle przerobił ...brak słów.

Krysz

Ten bank to jakiś żart, na rozmowie o prace oczekuje sie opowiadania jaki to ich bank jest najlepszy i wspaniały i dlaczego, przecież praca to praca nie musze mieć u nich konta i ich lubić, mnie interesuje tylko aby mi płacili. Durne pytania o slabe i mocne strony i inne hr-owe banialuki. Nie podają zarobków, tylko pytają ile chcesz zarabiać i na koniec "jeśli sie zdecydujemy i będzie nas stać to zadzwonimy". Tyle wiem, że jakaś tajemnicza podstawa i premie, o ile cały oddział zarobi. Fatalne wrażenie po takiej firmie

opos
@Krysz 18.01.2018 19:53

chyba nie rozumiem w czym jest problem... zwykła rozmowa o pracę

ANJA
@Krysz 18.01.2018 19:53

Również podobne spostrzeżenia, nie wiem czy nie mam jeszcze gorszego zdania. Rozmowa na południu Polski w jednym z nowo powstałych oddziałów to kompletna żenada. Zero kompetencji osób przeprowadzajacych rozmowę: Pani pytała czy mam przy sobie cv, nie była w stanie w ogóle go odtworzyć. Brak pamięci co do zadawanych pytań. Stale powtarzające się pytania, conajmniej 2 krotnie. Pytania ile by Pani naprawdę chciała zarabiać (Pani nie wiedziała jak zadać to pytanie jakby o tym się nie rozmawiało). Na końcu informacja o zapowiedzi ewentualnego kontaktu bez chęci uzyskania choćby nr tel.ze względu na brak cv. Porażka na całej linii. Jeżeli bank będzie tego typu osoby obsadzal na stanowiskach decyzyjnych to życzę sukcesów:)

zaza

Ja jestem z pracy zadowolona

patryk

Bardzo dobry wybór na start imo

zenek
@patryk 17.12.2017 14:47

potwierdzam

pepe
@patryk 17.12.2017 14:47

No fakt. Dobrze można wystartowac z nimi

martyna

Trzeba umieć liczyć i pieniadze ,i na siebie. Praca atrakcyjna, zwłaszcza w obsludze klienta, nigdzie tyle nie dowiedziałam się o ludziach.

Bartek

Coż można napisać . Siedzi człowiek 3 lata w firmie . Niby wierzą w Ciebie , dają Ci na początku fajne stanowisko - najwyższy etap windykacji , cieszysz sie. I z każdym rokiem spadasz w dół , dochodząc do etapu gdzie masz 35 lat , a obok Ciebie siedzi dziewczyna ( nowy narybek ) która ma 24 lata i dopiero co skonczyła studia bez żadnego doświadczenia . Co najbardziej śmieszne , dowiadujesz się że ma 3000 brutto podstawy tak jak Ty ... Co do przełożonych : jedna wielka (usunięte przez administratora) Począwszy od Dyrektora , skończywszy na pseudo liderach. Co poniektórzy są tak ważni, jakby co ranek jedli śniadanie z dr Czarneckim . Ogólnie nie polecam , nie warto . Szkoda nerwów, nie polecam .

ruda

Praca ok, ludzie w porządku, kwestia dogadania się czasami. Szkolenia są, zwłaszcza dla osób, które zaczynają, więc jak się czegoś nie ogarnia to się nie zostaje samemu z problemami. Przełożeni normalni- nie zadzierają nosa i nie dołują. Finansowo też daję radę i nie narzekam.

chip

dla mnie ok

jaaa

Czy ktoś może się wypowiedzieć o pracy na tym stanowisku ,,Młodszy Specjalista w Zespole Tytułów Egzekucyjnych"? jakie zarobi, atmosfera, cyz jest rotacja itp.?

jak najdalej stąd
@Nick 26.10.2017 10:05

zgadzam się z Nick - atmosfera bardzo stresująca, zarobki mało adekwatne, co prawda pakiet szkoleń jest bardzo dobry i nowi pracownicy dostają wsparcie merytoryczne, ale szybko uciekają. Przełożeni przelewają swoje humory na pracowników, motywują raczej do szukania nowej pracy. Wynagrodzenie stabilne - tak stabilne, że nie zmienia się latami. Wszechobecna kontrola :)

niiiicccc
@Nick 26.10.2017 10:05

z tym miłym przełożonym to bym nie przesadzała. jak ma focha, to się z nim nie dogadasz.

Nikita

Idealne zajęcie dla osób, które szukają pracy w ciepłym biurze i są zdolne schować głęboko swą ambicję.

ork

Solidna firma, pracuje się okey

aurora
@ork 30.10.2017 17:28

Jak aktualnie wygląda sytuacja ? Warto przechodzić z konkurencji ?

laja

Lubię tu pracować, a to chyba najważniejsze

grażka

Napiszę wam kilka słów o pracy w GNB. Jeśli ktoś pisze o "miłym i przyjemnym" to chyba na Uniwersyteckiej w Katowicach, a nie na bieżącej sali operacyjnej. Plany? Napiszę wam, jak w GNB się nalicza premie: np - plan na oddział: 70 ROR'ów nowych lub aktywnych. Minimum - 35. Jeśli tego placówka nie wyrobi - to w innych kategoriach można mieć mln, a i tak się niczego nie dostanie. Kredyt - nie średniej wielkości oddział to 300, 400 tyś - min. około 200 tyś. I co ciekawe - jeśli min to 200 tyś, to dopiero zaczną płacić wszystko powyżej. Czyli - jeśli zrobisz te 35 rorów i np 210 tyś kredytu, to zapłacą ci za 10 tyś kredytu. Fajnie, nie? Inwestycje - plan na oddział - też w zależności - to jakieś 1,5 - 2 mln na oddział. W tym: obligacje korporacyjne, fundusze inwestycyjne (teraz mega parcie na fundusze zagraniczne) , obligacje GNB. Jeśli minimum to 750 tyś, to zapłacą ci dopiero powyżej tego minimum. Fajnie, nie? GNB powinno przestać udawać i zrezygnować ze słowa bank, a przyjąć: OMC doradztwo finansowe. Jak wygląda dzień: przygotowanie do otwarcia placówki, wpisywanie kontaktów do bazy klientów, zwanymi MOPS i rozliczanie wcześniejszych spotkań, podanie prognoz kierownikowi, przeczytanie wewnętrznych mail'i regulujących pracę "banku", "SKUTECZNA" (?!) obdzwonka klientów (nawet, jeśli to jest 10 raz to kadra kierownicza liczy chyba na to, że klient ulegnie z powodu permanentnego nagabywania), w międzyczasie nagabywanie przy biurku przy ewentualnej obsłudze, ponowne rozliczanie się, dlaczego nie sprzedało się tego, czy tamtego, a jak to się pojawia często i to wycieczki do DR (dyrektora regionu) na prywatne rozliczenia. Teraz jeszcze "ulepszyli" system transakcyjny, którego i starzy pracownicy uczą się od początku. I trzeba nastawić się na maile od DR dlaczego nie ma sprzedaży, czy w ogóle tam pracujemy, że jesteśmy "niewdzięczni", bo bank tak "dobrze" nam płaci, a my nie chcemy dla niego pracować, a poza tym - to bank nie szuka kasjerów, a SKUTECZNYCH (?!) sprzedawców. I jaki mamy pomysł, aby odwrócić ten trend. Długo tu pracuję, ale z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień jest gorzej. Ludzie masowo składają wypowiedzenia (i to dyr. placówek) za sposób, w jaki się tu ludzi traktuje. I cichaczem się mówi, że bank specjalnie chce stosować rotacyjny system zatrudnienia, aby pracownik nie "wiązał" się z klientem. Ja po cichu szukam innej pracy . To co się dzieje od 2-ch lat -to zjazd w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szybki zjazd. Jak komuś to odpowiada - niech składa CV.

Edziu
@grażka 09.10.2017 18:29

Jaka podstawa za taką robotę?

mateo
@grażka 09.10.2017 18:29

zgadzam się grażka z Tobą

ROZCZAROWANA

Zdecydowanie odradzam pracę w Getin Noble Bank.Brak czytelnego systemu premiowania,niski poziom szkoleń,kadra zarządzająca wykazująca się całkowitym brakiem szacunku do pracowników, posiadam informację z kilku oddziałów w Polsce o niepokojącym traktowaniu pracowników.Pracownicy mówią o mobbingu. W pracy ogromny stres, brak pomocy, atmosfery w pracy. Ciągłe nadgodziny, średnio w pracy przebywa się 10 godzin.

irma
@nao 01.07.2017 16:48

Mam podobne odczucia. Zero faktów i ta anonimowość. Ja jakoś na korytarzu nie widzę, zę wsyzstcy pracują za karę.

mela
@nao 01.07.2017 16:48

Do dokładnie. Najlepiej być anonimowym i pluć jadem!

nela

A jest tu ktoś kto pracuje w e Wro w sky? Ja od przyszłego tyg zaczynam, po rozmowach mam miłe wrażenia i chętnie się czegoś dowiem

Masa

Pisałem o pracy w COB, oczywiście

Masa

Za takie pieniądze i z taką atmosferą lepiej tankować paliwo na Shell'u... i ludzie i kasa słaba :/

nela

A jest ktoś kto pracuje w sky we Wro. Ja od przyszłego tygodnia zaczynam i chętnie kogoś poznam i posłucham opinii realnych a nie narzekania bez sensu

toja

ile trwa pierwsze szkolenie? i po jakim czasie się jedzie na drugie?

e.

Największa zaleta pracy w GetinBanku? Oczywiście zarobki!!!! Po roku pracy w GetinBanku mam sportowy samochód z silnikiem V8 oraz 5 pokojowe mieszkanie o metrażu 140 m2. Polecam prace jako doradca klienta.

dron
@e. 01.10.2017 19:11

Okradasz klientów? Bo z podstawy i pseudo-premii na pewno tego nie wyrobisz (tym bardziej, gdy pracodawca odgórnie ograniczył wypłacanie premii). Więc po co bezczelnie kłamiesz?!

Edyta

@Kasia i jak oceniasz pierwsze dni pracy w Getin Bank? Czy Twoje obawy się sprawdziły, czy może jednak jesteś zadowolona? Pierwsze dni są bardzo ważne - możesz opowiedzieć, jak wyglądały? Miałaś jakieś szkolenia wdrożeniowe?

moz

Praca jest niełatwa, ale satysfakcjonująca. Mi się podoba

gugu

Solidna firma. Jak dla mnie jeden z najlepszych pracodawców z jakimi mialem do czynienia

takito

Zacząłem pracę niedawno i sobie chwalę. Dobra firma, pracuje się dobrze.

szymski

Bardzo, bardzo dobra firma, żeby się wybić. Bardzo dobrze będę wspominać pracę tutaj. Duża okejka ode mnie

kasia

trochę martwią mnie te opienie bo włąsnie dostałam pracę w getinie i od pryszłego tygodnia zaczynam ale mam nadzieję że sama sobie wyrobię zdanie i będzie ono pozytywne

Edyta

@nera, na pewno część osób lubi to co robi i dobrze czuje się w sprzedaży, tak jak napisała @ASIA często to na tym polega i na pewno wymaga od zatrudnionych dużych umiejętności i odporności na stres. Co do wykształcenia i doświadczenia, o które pytałam wcześniej, czy rzeczywiście są to tak ważne elementy, dzięki którym w Getinie można aż tak wiele zarobić?

ASIA

Jęli ktoś lubi mobbing i ciśnienie na sprzedaż, tłumaczenie się przełożonym dlaczego nie wcisnął konta kredytu czy lokaty to getin jest idealnym miejscem .... Praca w bankowości to już nie to co było 10-15 lat temu - teraz przypomina akwizycję - NIE POLECAM

Edyta

@armagedon, wiele osób pisało, że nie od razu w Getin Bank dostaje się taką pensję, że zależy to od doświadczenia i od stażu. Jaki jest Twój skoro masz zdecydowanie lepiej niż inni pracownicy? To dla innych zainteresowanych dość ważne informacje.

Kaja

Witam, 2 tygodnie czekałam na zatrudnienie w oddziale, otrzymałam mejla z informacją o pozytywnie zakończonej rekrutacji. Pojechałam na szkolenie, po czym w 3 dniu wręczono mi wypowiedzenie z pracy. Dzwoniłam do kadr, do działu rekrutacji a także do dyrektora regionu, nikt nic nie wie, zero konkretów tylko mówienie ze weryfikacja przeszła negatywnie. Widocznie b bogaty bank nie liczący się ze swoimi pieniędzmi, skoro teraz mam mieć wypłacona pensję za okres wypowiedzenia i ze zdążyłam już zaliczyć kurs kasjera złotowo-walutowego.

Edyta

Wiadomo, że każdemu pasuje coś innego, więc ludzie zawsze będą narzekać @monu. Możesz odnieść się do tych szkoleń, o które pytałam wcześniej? Dla osób, które poszukują zatrudnienia w Getin Bank, to na pewno istotne szczegóły, na które zwracają uwagę.

Edyta

@tor jakie szkolenia? Mówisz o szkoleniach wdrożeniowych na nowych stanowiskach? Czy może Getin Bank organizuje szkolenia rozszerzające kompetencje pracowników?

pola

Ja dopiero zaczynam w getinie i jestem po szkoleniach. Mam nadzieję że zagdzeję tu miejsce bo całkiem mi się podobało to czego się tam uczyłam.

pola

Ja dopiero zaczynam w getinie i jestem po szkoleniach. Mam nadzieję że zagdzeję tu miejsce bo całkiem mi się podobało to czego się tam uczyłam.

Lizzy

W kazdej pracy sa plusy i minusy, tak i tutaj. Jednak wlasnie te plusy tu dominuja i dzieki temu dobrze mi sie tu pracuje . Kasa mnie zadowala, atmosfera jest spoko, warunki z umowy sie zgadzaja. Mnie bardzo cieszy, ze pracuje we wlasnej branzy, bo o to trudno w tych czasach.

Edyta

@przemo dla forumowiczów szukających pracy w Getin Bank każda opinia jest bardzo ważna - również Twoja. Jeżeli możesz to napisz nam, jak prezentują się Twoje wrażenia z pracy w tej firmie?

mizo

Dobra praca. Nie są to wczasy, ale jak się uczciwie pracuje, to jest git

khaleesi89

ja niedawno zaczelam tu prace i powiem Wam, ze jestem zadowolona. pierwsze dni byly wyczerpujace, bo wiadomo - nowe miejsce, nowe obowiazki, ale przelozna mnie we wszystko wprowadzila, a wspolpracownicy milo przyjeli. :-)

foka

Praca pełna wyzwań, ale ciekawa i płatna spoko. Mi się dobrze pracuje, ale jak ktoś jest leniem w pracy, to nie polecam ;)

warg

Ja jestem zadowolony. Przyjemnie się pracuje

Marcin

O, na szczęście moja przygoda trwała 6 miesiecy. Szkolenie nabite do granic mozliwosci a ma sie nijak do rzeczywistej pracy. Praca po 10-11h, kierownik nie przygotowany do tej roli - to jakiś poganiacz i znecacz - podczas obsługi klientów wypisuje na komunikatorze "ile sprzedasz kont, ile kredytu, staraj się bardziej, ile masz numerów do klientów, kiedy obdzwonisz" , a kolejka stale na 10 osób. Nawet nie ma kiedy zjeść i się załatwić. Prace utrudniaja niewydolne systemy co wydluza obsluge. Premie niby wielkie- krążą sluchy ale zasady nie jasne, nie wiadomo czy plan wyrobiony. Zero wsparcia tylko ciągłe naciski na mystery shoppera - a jak Cię testują z innych oddziałów to potem analiza polega na wytykaniu błędów. Zero konstruktywnej oceny, bardziej skupianie się na tym że nie zaproponowałes wody w odpowiedni sposób. I nie w każdym banku tak jest bo pracowałem rok w innym banku - bez porównania. Była tam swietna kadra zarządzająca, menadżerowie byli wsparciem no i przede wszystkim SZACUNEK do drugiego człowieka. I to w całej tej organizacji...

lana
@Marcin 24.06.2017 23:07

nie wiem gdzie tak się w getinie pracuje długo, ale ja pracuję normalnie ;) oprócz pracy mam też życie, rodzinę itd. u nas kadra też ok, bez problemu się dogadujemy, z kasą nie ma problemu. ogólnie jestem zadowolona.

Jaaaa

Czy hr dają odpowiedz czy kogoś przyjmą czy nie? Czekam tydz na odpowiedz i chyba z grzecznosci by wypadało chociaż maila napisać. ...

cherry

Hej, dziś mnie tam przyjęli na stanowisko negocjatora telefonicznego w sky towerze we Wrocławiu - czy ktoś tam pracuje i może się wypowiedzieć, czy jest tak źle jak tu czytam z komentarzy?

nina
@cherry 16.05.2017 14:50

Jak czytam to wydaje mi się że za karę getin tyle ludzi trzyma i ze wszyscy pracują za darmo... śmiech!

Nikodem

Nie polecam pracy w Getin Banku. Pracowników traktuje się jak w zakładzie karnym. Nie wystarczy badanie mystery shoppera i ciągle nauki w tym temacie.. Regionalni jeżdżą po placiwkach, słuchają rozmów. Ciągła kyla w żołądku, zastraszanie, ponizanie. To praca nie na dzisiejsze czasy. Oceny roczne całkowicie niesprawiedliwe tylki dotyczą poziomu sprzedaży a przecież w formularzu sa inne zagadnienia.. Niewolnictwo XXI wieku za marne pieniądze. Dlatego ludzie masowo odchodzą. Nikt normalny z własną godnością nie będzie tam pracować.

monika

normalna praca, jasne,że czasem jest ciężko, bo się nie chce gadać z ludźmi, czy są jakieś problemy z klientem. ale poza tym jest tak jak w innych miejscach- spoko ludzie i przełożeni,a pieniądze też całkiem dobre. gdyby mi nie pasowało to bym nie pracowała, proste.

Zostaw opinię o Getin Bank - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank