Getin Noble Bank S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 226 ocen.

Getin Noble Bank S.A.
3 226 6 1

Opinie o Getin Noble Bank S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

pracownik.

po 3 latach pracy, zarabiam tyle co nowi pracownicy- niby co pół roku ocena pracownicza, z której nic nie wynika bo kasa ta sama mimo, że ocena spełniający oczekiwania! Rotacja coraz większa, która wpływa na obsługę klienta. Premia jest rzadko a jak już jest to szału nie ma, ciśnienie na sprzedaż, wieczne "obdzwonki". Coraz więcej zmian, nowości. Nie idzie to w dobrą stronę :(

Stella

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakąś rekrutację? Interesuje mnie jaką umowę proponują na początek i jakie zasady wynagrodzenia?

filip

pracowałem w kilku bankach i moim zdaniem gnb praktycznie niczym się nie różni od pozostałych rynkowych graczy. Jak ktoś już wejdzie dobrze w struktury bankowe, to wszędzie sobie poradzi

adam

jestem tutaj już 2 lata i przyznam, że trochę się zmienia ale jak dla mnie zmiany na plus

Co_sie_dzieje

Wie ktoś może dlaczego kierownicy w centrach uciekają jeden za drugim? Mamy się czego bać?

anonymous
@Co_sie_dzieje 06.07.2018 19:03

dojechali wcześniej Kraków teraz dojechali cob...a teraz idą dalej dobijają detal (robią automat) i pójdą pewnie jeszcze dalej...ale jastrzębie i warszawka nie wydalają bo nie maja o niczym pojęcia...bardzo wielka szkoda ludzi z Wrocławia.

Agnieszka

Czy podstawa 4500zł netto jest osiągalna na stanowisku Doradcy Klienta?

doradca
@Agnieszka 26.02.2018 19:46

w wawie w center call spokojnie

nosko

Pracowalem ponad 2 lata i nie mialem na co narzekac.

kirk

Pracuję od kilku miesięcy w tym banku, wcześniej robiłem w 2 innych i tutaj pracuje mi się najlepiej. najłatwiej mi wyrobić premię i do tego bardzo fajny klimat mamy

anonymous
@kirk 12.07.2018 13:01

xD

tak

Pracowałam w Getinie dwa lata temu. Byłam bardzo zadowolona i mile wspominam atmosferę w tym banku. Nie wiem jak jest teraz, ale nie mogę narzekać na szkolenia we Wrocławiu, które wspaniale przygotowały mnie do pracy w banku jako świeżaka. Niestety dałam się namówić na zmianę banku ze względu na wyższą podstawę, czego teraz żałuję, bo "różowy" tak mnie zniechęcił do pracy w bankowości, że nie chciałam już słyszeć o pracy w jakimkolwiek innym banku. Pozdrawiam szkoleniowców Elę, Jolę i Mariusza-"cyrkówa".

Edyta

@Co_sie_dzieje czy w strukturach Getin Bank dzieje się coś o czym warto wspomnieć na forum? Pracujesz jako pracownik placówki bankowej czy może w centrali? Możesz coś więcej powiedzieć na temat pracy i warunków płacowych oferowanych przez Getin Bank?

barbara

Bank jak bank; niekoniecznie, duza kultura organizacji i wymagana perfekcja; obsluga klienta medalowa.

grażka

Napiszę wam kilka słów o pracy w GNB. Jeśli ktoś pisze o "miłym i przyjemnym" to chyba na Uniwersyteckiej w Katowicach, a nie na bieżącej sali operacyjnej. Plany? Napiszę wam, jak w GNB się nalicza premie: np - plan na oddział: 70 ROR'ów nowych lub aktywnych. Minimum - 35. Jeśli tego placówka nie wyrobi - to w innych kategoriach można mieć mln, a i tak się niczego nie dostanie. Kredyt - nie średniej wielkości oddział to 300, 400 tyś - min. około 200 tyś. I co ciekawe - jeśli min to 200 tyś, to dopiero zaczną płacić wszystko powyżej. Czyli - jeśli zrobisz te 35 rorów i np 210 tyś kredytu, to zapłacą ci za 10 tyś kredytu. Fajnie, nie? Inwestycje - plan na oddział - też w zależności - to jakieś 1,5 - 2 mln na oddział. W tym: obligacje korporacyjne, fundusze inwestycyjne (teraz mega parcie na fundusze zagraniczne) , obligacje GNB. Jeśli minimum to 750 tyś, to zapłacą ci dopiero powyżej tego minimum. Fajnie, nie? GNB powinno przestać udawać i zrezygnować ze słowa bank, a przyjąć: OMC doradztwo finansowe. Jak wygląda dzień: przygotowanie do otwarcia placówki, wpisywanie kontaktów do bazy klientów, zwanymi MOPS i rozliczanie wcześniejszych spotkań, podanie prognoz kierownikowi, przeczytanie wewnętrznych mail'i regulujących pracę "banku", "SKUTECZNA" (?!) obdzwonka klientów (nawet, jeśli to jest 10 raz to kadra kierownicza liczy chyba na to, że klient ulegnie z powodu permanentnego nagabywania), w międzyczasie nagabywanie przy biurku przy ewentualnej obsłudze, ponowne rozliczanie się, dlaczego nie sprzedało się tego, czy tamtego, a jak to się pojawia często i to wycieczki do DR (dyrektora regionu) na prywatne rozliczenia. Teraz jeszcze "ulepszyli" system transakcyjny, którego i starzy pracownicy uczą się od początku. I trzeba nastawić się na maile od DR dlaczego nie ma sprzedaży, czy w ogóle tam pracujemy, że jesteśmy "niewdzięczni", bo bank tak "dobrze" nam płaci, a my nie chcemy dla niego pracować, a poza tym - to bank nie szuka kasjerów, a SKUTECZNYCH (?!) sprzedawców. I jaki mamy pomysł, aby odwrócić ten trend. Długo tu pracuję, ale z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień jest gorzej. Ludzie masowo składają wypowiedzenia (i to dyr. placówek) za sposób, w jaki się tu ludzi traktuje. I cichaczem się mówi, że bank specjalnie chce stosować rotacyjny system zatrudnienia, aby pracownik nie "wiązał" się z klientem. Ja po cichu szukam innej pracy . To co się dzieje od 2-ch lat -to zjazd w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szybki zjazd. Jak komuś to odpowiada - niech składa CV.

Pracownik GNB
@bobo 03.06.2018 18:26

Zgadzam się z przedmówcami w 100 %, Grażką i Bobo... Cóż stajemy się powoli Bankiem Millenium, gdzie stamtąd ludzie przechodzą do Getinu i wdrażają systemy i ograniczenia jak nigdzie nie spotykane: ograniczenie premii do wysokości podstawy - tylko w Getin Banku! RZEKOMO MIFID II. Jakoś w innych bankach jest mifid II i nie ma ograniczenia do podstawy... Jako pracownik GNB muszę przyznać, że ten bank niestety nie dba o swoich pracowników i nie docenia tych, którzy uczciwie się z nim utożsamiali latami...

Edyta

@milena pracujesz w centrali Getin Bank czy może w jednym z oddziałów banku? Dostajesz premię za wypracowanie swojego planu czy może dodatki do pensji są w Twoim dziale rozliczane inaczej? Czy polecisz tego pracodawcę innym ze względu na zarobki i panującą atmosferę w zespole? A może coś jeszcze zasługuje na uwagę?

milena

Strefa bankow jes podobna,trafilam do firmy Getin a tera GNB jakis czas temu, chwale sobie atmosfere pracy i kulture organizacji; to bardzo wysoki poziom

orion

Moja ocena jest jak najbardziej pozytywna. Poecam

keks

Praca nie jest lekka, ale firma jak najbardziej uczciwa. Pieniądze sa spoko, do tego zawsze na czas, szkolenia całkiem fajnie prowadzone, atmosfera in plus.

alos

Moim zdaniem jest dobrze :)

natan
@alos 31.05.2018 14:17

Moim też :)

Edyta

@alek, Twoja wypowiedź jest bardzo ogólna. Czy mógłbyś ją rozwinąć o dodatkowe informacje? Czy można liczyć na jakieś premie lub inne benefity pozapłacowe od tego pracodawcy?

alek

Mi warunki jak najbardziej odpowiadają. Normy są do zrobienia, przełożony w porządku, chociaż trochę srogi, amosfera w pracy zupełnie fajna

Edyta

@tenor, a co możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia w Getin Banku? Może mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać coś więcej na temat pracy w tym miejscu. Obecnie Twoja opinia nie zawiera zbyt wielu informacji.

tenor

Moge polecic prace w tym miejscu. Kasa jest niezla, atmosfera jest fajna

Edyta

@alos, rozwiń proszę swoją wypowiedź. W tym momencie niewiele ona mówi o pracy w Getin Banku. To będzie pomocna informacja, dla tych którzy chcą aplikować. @bobo, forum Gowork.pl nie jest miejscem na rozmowy o innych pracownikach. Jest to niezgodne z regulaminem, który możesz przeczytać tutaj: https://www.gowork.pl/regulamin

Natala

Odradzam wszystkim pracę tutaj. Plany nie do wykonania brak bazy jezeli chodzi o placowki franczyzowe ciągle pretensje ksiezniczek czemu plany nie wykonane tylko na czym na ulicy ich lapac? Masakra jeszcze miesiąc wypowiedzenia i juz mnie tu nie bedzie

bobo

A dyrektor regionu Małgorzata Kalicka jeszcze pracuje w tym bagnie?

Edyta

@antoni, co masz na myśli pisząc, że firma daje możliwości rozwoju? Czy organizowane są jakieś szkolenia? Na stronie Getin Banku znalazłam informację, że jest możliwość udziału w ciekawych projektach. Czy miałeś przyjemność brać udział w takim wydarzeniu? @wro, na swojej stronie internetowej zapewniają, że od początku proponują umowę o pracę. Czy ktoś z pracowników mógłby to potwierdzić?

:)
@Edyta 29.05.2018 22:27

Haha nigdy nie wierz w to co mówią lub piszą póki nie masz na piśmie.

mateusz

Zawsze z podziwem patrze na obsluge klienta w GNB gdzie mam konto i od czasu do czasu osobiscie ide pozalatwiac chocby zlecenia stale z korekta; pieniadze cierplowosc spokoj takie tam a jakze wazne. Male miasto ma swoj dobry bank.

oskar
@TW Ernest 25.05.2018 12:30

Co ty opowiadasz człowieku? Akurat do obsługi to się kompletnie nie można przyczepić w Getinie.

antoni

Praca w GNB atrakcyjna i daje mozliwosci rozwoju profesjonalnego. Oczywiscie dla kierunkowo wyksztalconych .Marketing,finanse i te rzeczy....branzowe.

wro

1.Czy dają umowę o pracę? 2. Na czym polega ta praca? Trzeba coś sprzedawać? np. karty kredytowe?

wro
@anonim 22.05.2018 23:12

Ok w takim razie jak wygląda proces sprzedaży? Trzeba dzwonić namawiać klientów aby coś kupili? O jakiego produkty głównie chodzi? Kredyty?

kama

Praca we Wrocławiu w placówce zupełnie w porządku. Kasa ok, atmosfera bardzo fajna.

anonymous

Pracowałem tam ponad 2 lata. Ciekawe kiedy bank odpowie za sprzedaż polis na których klienci tyle potracili? Przecież do nieetycznej sprzedaży zmuszała cała góra, Ci, pożal się boże, dyrektorzy regionalni, np. Marek Pajchert czy Małgorzata Kalicka. Nie wspomnę o panu Wiechniku.... Kiedy oni staną przed obliczem sprawiedliwości???

Anonim
@anonymous 01.04.2018 17:13

Polisy to chyba nie te czasy....

Zostaw opinię o Getin Noble Bank S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Noble Bank S.A.