Crown Packaging Polska Sp. z o.o.

Pruszcz Gdański

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 58 ocen.

Crown Packaging Polska Sp. z o.o.
2 58 6 1

Opinie o Crown Packaging Polska Sp. z o.o.

gnbfgh

Gdzie są nasze premie kwartalne może już czas wypłacić.

Było

Dlaczego pani dyrektor HR uciekła z firmy (porzuciła pracę) po około dwóch miesiącach pracy,czyżby zobaczyła co się tam dzieje i nie chciała brać w tym udziału.Niezła firma,a raczej karykatura firmy.

Wredna

To co się dzieje w tej firmie to komedia. A klubami to całe kierownictwo. Pozdro dla kadry

Katarzyna
@Wredna 12.11.2018 22:51

Chciałaś nam przekazać, że w firmie Crown Packaging Polska panuje pozytywna atmosfera? Czy według Ciebie kierownictwo ma poczucie humoru, które udziela się wszystkim pracownikom? Powiedz nam coś więcej na ten temat. Pamiętaj, by wypowiadać się w sposób rzetelny i merytoryczny. Zachęcam do rozmowy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Katarzyna

Czy mógłbyś wypowiedzieć w sposób zrozumiały dla wszystkich użytkowników forum? W serwisie GoWork.pl liczą się rzetelne i merytoryczne informacje na temat warunków pracy, atmosfery czy benefitów pozapłacowych w danej firmie. Opowiadając nam o tego typu aspektach zatrudnienia ułatwiasz potencjalnym kandydatom podjęcie decyzji odnośnie aplikowania/nie aplikowania do firmy. Atmosfera wzajemnej pomocy na forum jest bardzo ważna i warto się w nią angażować za pośrednictwem swoich komentarzy.

były pracownik

Crown to dobra kasa jak na tą branże. Ale jeżeli o "władzę" wiele do życzenia pozdrawiam pracujących którzy mają siłę, a jeżeli chodzi o wcześniejsze komentarze to nie wiedziałem że jest dział sortowania. Nie polecam tej firmy

Katarzyna
@były pracownik 13.10.2018 17:56

Czy warunki finansowe są dla Ciebie najważniejszym aspektem pracy? A może cenisz sobie także benefity pozapłacowe i dobrą atmosferę? Jak te kwestie wyglądały w Crown Packaging Polska? Co musiałoby się zmienić w firmie byś miał o niej choć odrobinę lepsze zdanie? Powiedz coś więcej na ten temat.

Były pracownik
@Katarzyna 16.10.2018 16:15

a cóż tu rozwijać wpisy same mówią za siebie i to nawet te stare, bo w niektórych kwestiach jest bez zmian. Warunki finansowe były moim aspektem zawsze jak i większości ludzi na tym świecie, ale czasem lepiej zarobić mniej niż być tylko statystyką bo tak to widzi chyba ta korporacja. Atmosfera wśród ludzi ok jeżeli chodzi o produkcję. Tej firmy się chyba już nie da zmienić, ponieważ część rzeczy na które narzekają ludzie na tym forum nie zmienia się od lat

Gabii

Moje sugestie dla Crown Packaging Polska Sp. z o.o.: Raczej żadne

Ktoś
@Gabii 11.10.2018 03:23

Gabii zdecyduj się gdzie pracujesz w Goleniowie czy w Pruszczu Gd.

Do PracownicaReklamaAgencji

Ale bzdury poniżej. Crown? Łamanie prawa do 11 godzinnej przerwy dobowej jak i 35 godzinnej , tygodniowej. Szkoda że te ich pseudo związki zawodowe nie znają się na prawie pracy. Albo nie chcą się znać. Grafiki pracy ,kolejny argument do PIP, tygodniowe ,gdy od dwóch lat w Polsce obowiązują miesięczne. Wymieniać dalej? Jedynie BHP funkcjonuje jak należy. Może osoba poniżej się wypowiadająca ma niską świadomość prawa pracy. I dlatego aż tak zadowolona. Jak pokryją urlop nadgodzinami za sobotę 1do 1 pewnie też będzie. Mimo ,że za dzień zabiorą nadgodziny za 100%. Też nie zgodnie z prawem pracy. Jakby wszedł PIP to posypią się mandaty. Kolejne zaniedbanie to ewidencja czasu pracy. Papierowa ale bez wpisu od której do której. Cóż każdego zadowala tyle,ile sam jest wart. Jak pasuje to ok. Tylko po co się wypowiadać o inteligencji,skoro samemu nie wiele się wie o własnych prawach?

PracownicaNieReklamaAgencji

Gdyby niektorzy czytali umowy,wiedzieli by do kiedy maja wyplaty..Sposob pisania/slownictwo niektorych internautow odzwierciedla poziom inteligencji i mentalnosci...Agencje zawsze mozna zmienic.Jako firme crown polecam.Ludzie dla ludzi.Nie wiem jak wyglada to w fabryce,ale jesli chodzi o sort,to naprawde jest dobrze.Ilu jest pracodawcow,gdzie dba sie o pracownika,zapewnia darmowe dojazdy,zarowno kierownik jak i pani z kadr przychodzi i pyta jak sie odnajduje pracownik w tej pracy?mysle,ze niewielu.Negatywne komentarze raczej od osob,ktorym po prostu "sie nie chcialo",a pozniej zdziwienie,ze wynagrodzenie za pozno albo nie takie jak mialo byc.Czytajmy umowy.Ile brutto,ile netto.Bedzie po problemie.Ja co do samej firmy nie mam zastrzezen.Nie warto sugerowac sie opiniami z neta,jezeli ktos chce pracowac,to trzeba przyjsc i zobaczyc.Pozniej mozna zweryfikować i pisac.Sama na początku sugerowalam sie tutejszymi opiniami.Pojechalam,zobaczylam i jestem,gdyby bylo tak fatalnie jak opisuja niektore osoby,od razu bym zrezygnowala,poniewaz,ogloszen w kwestii pracy jest pelno.Tyle w temacie.

swieżak

Siema ! ;) ktoś z życzliwych ludzi mogłby powiedziec,czy mozliwe jest uzgodnienie z agencją/kierownikiem ,aby przychodzić tylko na jedną zmianę bez weekendów ?

do świeżak
@swieżak 14.09.2018 23:28

Operator produkcji , wózka, ustawiacz? Bez szans. Zależy gdzie i na co. Praca albo cztery brygady i weekendy. Albo pon-pt, ale sobota jak potrzeba to wpisany i mus. Na początku grzecznie poproszą. Potem zaczną wymagać.

Pracownik przez agencje
@swieżak 14.09.2018 23:28

Zalezy na jakim stanowisku,ale wydaje mi sie ze na wszystkich dzialach mozna sie w jakis sposob dogadac,tym bardziej ze zarowno kierownicy jak i panie z kadry sa na prawdę ludzmi,majacymi szacunek do pracownika.

chuck

Pensje dali. Załatwił kierownik z agencjom. Chłopaki odeszli ,ale mondrzejsi zosali.

Gdzie moja wypłata ?

Tera ludzie z tulipa bez kasy. Krony zatrudniają agencje tdwa dni juz nie ma kasy na koncie.

patrząc obiektywnie

Merytorycznie i obiektywnie. Nowi pracownicy w 99% przypadków zatrudnieni przez agencje pracy. Bez większych szans na umowę o pracę, a to możliwość pracy najwyżej 18 miesięcy. Brak miesięcznych grafików pracy, w czwartek dowiadujesz się jak pracujesz (system bez 4 brgadówki) . Ciągłe zmiany grafików, często okazuje się w ciągu tygodnia ,że pracujesz dłużej lub inaczej. Zdarza się praca do 22 giej ,a potem na rano. Albo masz pracować do 22-giej ,a nagle dostajesz telefon ,że do 2-giej w nocy. Praca w warunkach uciążliwych, hałas, wysokie temperatury latem. Dojazd za i do Gdańska, inni na własną rękę. Atmosfera-w zależności od kierownika. Ogólnie praca na chwilę, albo w desperacji. Klucz awansu- towarzysko-rodzinny, od czasów komuny. Piekarz, którego wujek był dyrektorem za czasów PRL mający funkcje zarządzające. Inny yn pracownika drukarni, najpierw podawanie blachy, potem dział utrzymania ruchu, kierownik drukarni, kierownik produkcji, itp człowiek po studiach, ale dokręcający śrubę. Prawo pracy? Drukarze pracują przed zaczęciem zmiany charytatywnie, bez ewidencji czasu pracy. Pracownicy etatowi CROWN? System premiowy uzależniony od jakości, generalnie spadek to 50% dół w premii kwartalnej. Nagany, urywanie premii za przewinienia. Generalnie socjal dobry, ale tylko dla pracowników zatrudnionych przez spółkę, premie świąteczne ,bilety do teatru itp . Zakład oparty w większości na doświadczeniu wieloletnich i coraz częściej emerytowanych pracowników. Maszyny w większości wiekowe i awaryjne, częste problemy ,awarie, konieczność izolacji wyrobów gotowych , oraz ich segregacji. Nowi kierownicy zewnętrzni, z ambicjami ogarnięcia chaosu ,czy wprowadzania rozwiązań od dawna funkcjonujących w normalnych zakładach produkcyjnych ( np system 5 S) . Duża rotacja na stanowiskach stricte robotniczych -operatorach produkcji oraz operatorów wózków widłowych, zarówno przez decyzje personalne pracowników jak i przełożonych. Brak stałej kadry na stanowiskach robotniczych ,co skutkuje ciągłą koniecznością przyuczania nowych pracowników.Generalnie praca o wartości zróżnicowanej ,od średniej do słabej , w zależności od tego kto zatrudnia, czy bezpośrednio pracodawca, czy podmiot zewnętrzny,

Zawiedziona

Uwaga! Crown zatrudnieni przez agencje toolip ! Agencja nie płaci na czas ! Ciągle mówią ,że zapłacą później ! Teraz do środy ! Nikt nie dostał !

Ja

Dlaczego usuwane są komentarze ?

Katarzyna

@Anonimos, czy aby na pewno nie można powiedzieć na temat firmy nic chociażby neutralnego? Rzadko się zdarza by firmę definiowały wyłącznie negatywne aspekty pracy. Czy aby na pewno piszesz na temat Crown Packaging Polska? Co chciałeś powiedzieć poprzez "brak możliwości zatrudnienia przez zakład"? Możesz doprecyzować swoją opinię? Będziemy wdzięczni za Twoją odpowiedź.

Kika

Straszne podejście do ludzi , zwłaszcza jak jesteś z agencji pracy. Podejście jak do murzynów za grosze. Ogólnie możesz wylecieć przez kaprys ustawiacza, nie raz zwolnili tak dziewczynę. Szczególnie na wieczkach , jak podpadniesz facetowi z ciążą piwną. A stary kierownik P. podejście do ludzi jak za czasów , gdy 100 i nnych czekało na miejsce za bramą. Zapominał , że czasy się zmieniły. Firma trzyma się na emerytach, ogólnie na operatorach produkcji i sztaplarzach taka rotacja, że albo ich zwalniają albo sami odchodzą . Pracowałam tam i nikomu nie polecam. Szkoda, że prędzej nie znalazłam tej strony.

Anonimos
@Kika 07.08.2018 23:28

Praca bardzo fajna nie stresująca, zaś system 4-brygadowy do (usunięte przez administratora) ludzi z agencji traktują jak śmieci,,umowy tygodniowe brak możliwości zatrudnienia przez zakład, a co do wieczek ?najlepszy dział we firmie ,ustawiacze też są super..Ludzie młodzi nie mają szans na stale zatrudnienie .

Pruszcz

Atmosfera w zakładzie jest napięta ja bycze jaja.Wieczny wyścig szczurów kto zrobi więcej ten ma pusika. Tam nie liczy się jakość tylko ilość byle co ale dużo

anonim
@Pruszcz 26.01.2018 07:56

Święta prawda, nie liczy się jakość tylko ilość.

ewkrhegr
@Pruszcz 26.01.2018 07:56

Praca bardzo fajna, atmosfera też fajna, niestety ale system pracy do (usunięte przez administratora) (4-brygadowy) brak możliwości awansu, krótkie umowy. brak zatrudnienia przez zakład.

heheheeww
@Pruszcz 26.01.2018 07:56

Święta prawda, nie jakość tylko ilość.

Anonimos
@Pruszcz 26.01.2018 07:56

Święta Prawda , liczy się ilość a nie jakość !

firma inko.

Łysy koń w natarciu.Biega i rży.

Katarzyna

(usunięte przez administratora) co dokładnie masz na myśli? Czy aktywizacja pracowników w przedziale wiekowym 65+ jest dla Ciebie kwestią problematyczną? @prank, czy przeszkadza Ci ilość osób zatrudnianych w podanym przedziale wiekowym? @Mloda, sytuacja o których mówisz nie powinna mieć miejsca w żadnej pracy. Czy zgłaszałaś swoje uwagi do szefostwa, jeśli czułaś się źle traktowana?

Cycek

Bez emerytów nie ujadą. CV 65 plus

prank

Tylko emeryci,tylko emeryci przyszłością tego zakładu.

Mloda

Traktuja ludzi jak szmaty. Jeżeli wazelina nie wychodzi uszami to nie ma przyszłości w tej firmie

sardyn

Siema. Co sądzicie o kierowniku Marcinie ? Mam z nim rozmowę w sprawie pracy ... Kupić BALLANTINESA :)

My
@sardyn 18.06.2015 22:00

Dynaturat starczy

Narzędziowiec Tomasz. Cz

Jak tam wieczka E 03 ptaszki mówią że słabiutko. I po co Panu derektorowi fachowcy. Pozdrwiam

Pracownik
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

no tak po co fachowcy, po co UTR jak takie zasoby są zbędne wg nowego dyrektora. A skutki odczuwalne są na linii.

Pracownik produkcyjny
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

Czas schować dumę panie Marcinie. L. I odbudować UTR. Może warto się zastanowić nad swoim postępowanie i spróbować ściągnąć ludzi sportem.

Jopek
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

Wieczka maja się dobrze. Awarie były i będą.

Lep
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

W czasach p. narzedziowca powyzej czasami stalo sie dluzej, a ci co chca wrocic to pewnie nie maja roboty . Po co leni przyjmowac spowrotem? Zeby bruzdzili i walili w ch....Jeszcze UTR sie odbuduje, juz jest lepiej jak bylo a teraz nie ma "wielkich kozakow" haha

Alf
@Lep 22.04.2018 22:44

Nie leni bo zawsze było wszysko na czas , Teraz UR nie ma nikogo co się zna na robocie i sami ustawiacze bez pojecia

nie Tomek
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

Ale zgrzyt,dobre jedni licytują się z drugimi,ludzie zrozumcie,że kierownictwo tego zakładu i tak ma Was i to wszystko w nosie.Biorą co miesiąc niezłą kasę i będą popychać ten wózeczek jak to będzie możliwe stwarzając pozory,że coś robią,że wdrażają nowe rozwiązania.Jedni będą pohukiwać na drugich,jak to w korpo zamiast szukać racjonalnych rozwiązań,będą udowadniać ,że jeden jest głupszy od drugiego.Tak jak w Nowoczesnej najpierw mówią potem myślą ale co tam jest kapitalizm,każdy martwi się o siebie.Odnosząc się do wpisu osoby o pseudonimie Lep, leniem to ty synku jesteś bo się leniłeś i nie uważałeś w podstawówce i teraz masz problemy z ortografią,pisze się z powrotem tępa dzido.Ci kozacy jak ich nazywasz pewnie za lepszą kasę już w innym miejscu pracują,wiesz myślenie ma kolosalną przyszłość,a zwłaszcza w UT. Wieczka mają się dobrze,tak tak świadczą o tym częste reklamacje od klientów.Awarie,jakie awarie to są chwilowe problemy.Może wszechwiedzący kierownik UR znajdzie rozwiązanie może ma zdjęcia. Tak na koniec,nie spinajcie się aż tak bardzo bo nie warto to tylko praca są ważniejsze rzeczy.

Jażąbek

Tu już lepiej nie będzie kolejny kandydat na ustawiacza od chodzi. Szybko go zniechęcili ale czego spodziewać się po tych ludziach psełdo kierownicy i parodia derektora. Wielkie brawa dla naszych panów dobrą drogą idziecie ku czarnej (usunięte przez administratora)

obserwator

Chyba słabo sypnęli kasą bo tutaj tylko zamienili kolejność wpisów,w Goleniowie usuwają wpisy brawo Gowork.pl rzetelny portal.Czytając poszczególne wpisy patrzcie na daty,w jakim czasie się pojawiły,manipulacja.Na ale czego można się spodziewać po tym badziewiu i jego kierownictwu.

Jażąbek

Witaj Tczew taki dział już nie istnieje wszystko rozpiepszyli kiero to pozorant i ściemniacz obiecuję gruszki na wierzbie to jeżeli chcesz popełnić samobójstwo zawodowe to zapraszam

Tczew

Witam.Może,ktoś opisać sytuację panującą w dziale utrzymania ruchu,jakie mniej więcej zarobki,panująca atmosfera itp..Mam możliwość podjęcia pracy w Crownie jako technik ale czytając te wpisy to zaczynam wątpić w czy to jest dobra decyzja.Pozdrawiam.

szary12

Coś wiem jak tam się pracuję wszyscy Cię cisną aby ilość była praca w przerwę nawet nie można spokojnie zjeść bo zaraz wszyscy cię szukają bo maszyna stoi a kierownik nie pozwolił zatrzymać naprawdę gozej niz w jakimś kołchozie. A najważniejsze to tylko żebyś miał dużo wazeliny inaczej masz przesrane

Jajko

Wszystko tam leży a ten cały projekt to ściema ale cóż najlepiej z ludzi robić (usunięte przez administratora) i mówić jak pięknie będzie a wszystkie działy padają tam nawet nie ma ustawiaczy tylko kandydać na to stanowisko a już młodych szkołą perfekcja w robieniu z ludzi idiotów.Nudzisz się w życiu nie wiesz co dalej masz myśli samobójcze zatrudni się tam a pomogą Ci zejść z tego świata inteligencja Pruszcza

Zostaw opinię o Crown Packaging Polska Sp. z o.o. - Pruszcz Gdański

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crown Packaging Polska Sp. z o.o.