Crown Packaging Polska Sp. z o.o.

Pruszcz Gdański

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 58 ocen.

Crown Packaging Polska Sp. z o.o.
2 58 6 1

Opinie o Crown Packaging Polska Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

swieżak

Siema ! ;) ktoś z życzliwych ludzi mogłby powiedziec,czy mozliwe jest uzgodnienie z agencją/kierownikiem ,aby przychodzić tylko na jedną zmianę bez weekendów ?

chuck

Pensje dali. Załatwił kierownik z agencjom. Chłopaki odeszli ,ale mondrzejsi zosali.

Gdzie moja wypłata ?

Tera ludzie z tulipa bez kasy. Krony zatrudniają agencje tdwa dni juz nie ma kasy na koncie.

patrząc obiektywnie

Merytorycznie i obiektywnie. Nowi pracownicy w 99% przypadków zatrudnieni przez agencje pracy. Bez większych szans na umowę o pracę, a to możliwość pracy najwyżej 18 miesięcy. Brak miesięcznych grafików pracy, w czwartek dowiadujesz się jak pracujesz (system bez 4 brgadówki) . Ciągłe zmiany grafików, często okazuje się w ciągu tygodnia ,że pracujesz dłużej lub inaczej. Zdarza się praca do 22 giej ,a potem na rano. Albo masz pracować do 22-giej ,a nagle dostajesz telefon ,że do 2-giej w nocy. Praca w warunkach uciążliwych, hałas, wysokie temperatury latem. Dojazd za i do Gdańska, inni na własną rękę. Atmosfera-w zależności od kierownika. Ogólnie praca na chwilę, albo w desperacji. Klucz awansu- towarzysko-rodzinny, od czasów komuny. Piekarz, którego wujek był dyrektorem za czasów PRL mający funkcje zarządzające. Inny yn pracownika drukarni, najpierw podawanie blachy, potem dział utrzymania ruchu, kierownik drukarni, kierownik produkcji, itp człowiek po studiach, ale dokręcający śrubę. Prawo pracy? Drukarze pracują przed zaczęciem zmiany charytatywnie, bez ewidencji czasu pracy. Pracownicy etatowi CROWN? System premiowy uzależniony od jakości, generalnie spadek to 50% dół w premii kwartalnej. Nagany, urywanie premii za przewinienia. Generalnie socjal dobry, ale tylko dla pracowników zatrudnionych przez spółkę, premie świąteczne ,bilety do teatru itp . Zakład oparty w większości na doświadczeniu wieloletnich i coraz częściej emerytowanych pracowników. Maszyny w większości wiekowe i awaryjne, częste problemy ,awarie, konieczność izolacji wyrobów gotowych , oraz ich segregacji. Nowi kierownicy zewnętrzni, z ambicjami ogarnięcia chaosu ,czy wprowadzania rozwiązań od dawna funkcjonujących w normalnych zakładach produkcyjnych ( np system 5 S) . Duża rotacja na stanowiskach stricte robotniczych -operatorach produkcji oraz operatorów wózków widłowych, zarówno przez decyzje personalne pracowników jak i przełożonych. Brak stałej kadry na stanowiskach robotniczych ,co skutkuje ciągłą koniecznością przyuczania nowych pracowników.Generalnie praca o wartości zróżnicowanej ,od średniej do słabej , w zależności od tego kto zatrudnia, czy bezpośrednio pracodawca, czy podmiot zewnętrzny,

Zawiedziona

Uwaga! Crown zatrudnieni przez agencje toolip ! Agencja nie płaci na czas ! Ciągle mówią ,że zapłacą później ! Teraz do środy ! Nikt nie dostał !

Ja

Dlaczego usuwane są komentarze ?

Katarzyna

@Anonimos, czy aby na pewno nie można powiedzieć na temat firmy nic chociażby neutralnego? Rzadko się zdarza by firmę definiowały wyłącznie negatywne aspekty pracy. Czy aby na pewno piszesz na temat Crown Packaging Polska? Co chciałeś powiedzieć poprzez "brak możliwości zatrudnienia przez zakład"? Możesz doprecyzować swoją opinię? Będziemy wdzięczni za Twoją odpowiedź.

Kika

Straszne podejście do ludzi , zwłaszcza jak jesteś z agencji pracy. Podejście jak do murzynów za grosze. Ogólnie możesz wylecieć przez kaprys ustawiacza, nie raz zwolnili tak dziewczynę. Szczególnie na wieczkach , jak podpadniesz facetowi z ciążą piwną. A stary kierownik P. podejście do ludzi jak za czasów , gdy 100 i nnych czekało na miejsce za bramą. Zapominał , że czasy się zmieniły. Firma trzyma się na emerytach, ogólnie na operatorach produkcji i sztaplarzach taka rotacja, że albo ich zwalniają albo sami odchodzą . Pracowałam tam i nikomu nie polecam. Szkoda, że prędzej nie znalazłam tej strony.

Anonimos
@Kika 07.08.2018 23:28

Praca bardzo fajna nie stresująca, zaś system 4-brygadowy do (usunięte przez administratora) ludzi z agencji traktują jak śmieci,,umowy tygodniowe brak możliwości zatrudnienia przez zakład, a co do wieczek ?najlepszy dział we firmie ,ustawiacze też są super..Ludzie młodzi nie mają szans na stale zatrudnienie .

Pruszcz

Atmosfera w zakładzie jest napięta ja bycze jaja.Wieczny wyścig szczurów kto zrobi więcej ten ma pusika. Tam nie liczy się jakość tylko ilość byle co ale dużo

heheheeww
@Pruszcz 26.01.2018 07:56

Święta prawda, nie jakość tylko ilość.

Anonimos
@Pruszcz 26.01.2018 07:56

Święta Prawda , liczy się ilość a nie jakość !

firma inko.

Łysy koń w natarciu.Biega i rży.

Katarzyna

(usunięte przez administratora) co dokładnie masz na myśli? Czy aktywizacja pracowników w przedziale wiekowym 65+ jest dla Ciebie kwestią problematyczną? @prank, czy przeszkadza Ci ilość osób zatrudnianych w podanym przedziale wiekowym? @Mloda, sytuacja o których mówisz nie powinna mieć miejsca w żadnej pracy. Czy zgłaszałaś swoje uwagi do szefostwa, jeśli czułaś się źle traktowana?

Cycek

Bez emerytów nie ujadą. CV 65 plus

prank

Tylko emeryci,tylko emeryci przyszłością tego zakładu.

Mloda

Traktuja ludzi jak szmaty. Jeżeli wazelina nie wychodzi uszami to nie ma przyszłości w tej firmie

sardyn

Siema. Co sądzicie o kierowniku Marcinie ? Mam z nim rozmowę w sprawie pracy ... Kupić BALLANTINESA :)

My
@sardyn 18.06.2015 22:00

Dynaturat starczy

Narzędziowiec Tomasz. Cz

Jak tam wieczka E 03 ptaszki mówią że słabiutko. I po co Panu derektorowi fachowcy. Pozdrwiam

Pracownik
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

no tak po co fachowcy, po co UTR jak takie zasoby są zbędne wg nowego dyrektora. A skutki odczuwalne są na linii.

Pracownik produkcyjny
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

Czas schować dumę panie Marcinie. L. I odbudować UTR. Może warto się zastanowić nad swoim postępowanie i spróbować ściągnąć ludzi sportem.

Jopek
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

Wieczka maja się dobrze. Awarie były i będą.

Lep
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

W czasach p. narzedziowca powyzej czasami stalo sie dluzej, a ci co chca wrocic to pewnie nie maja roboty . Po co leni przyjmowac spowrotem? Zeby bruzdzili i walili w ch....Jeszcze UTR sie odbuduje, juz jest lepiej jak bylo a teraz nie ma "wielkich kozakow" haha

Alf
@Lep 22.04.2018 22:44

Nie leni bo zawsze było wszysko na czas , Teraz UR nie ma nikogo co się zna na robocie i sami ustawiacze bez pojecia

nie Tomek
@Narzędziowiec Tomasz. Cz 21.04.2018 22:40

Ale zgrzyt,dobre jedni licytują się z drugimi,ludzie zrozumcie,że kierownictwo tego zakładu i tak ma Was i to wszystko w nosie.Biorą co miesiąc niezłą kasę i będą popychać ten wózeczek jak to będzie możliwe stwarzając pozory,że coś robią,że wdrażają nowe rozwiązania.Jedni będą pohukiwać na drugich,jak to w korpo zamiast szukać racjonalnych rozwiązań,będą udowadniać ,że jeden jest głupszy od drugiego.Tak jak w Nowoczesnej najpierw mówią potem myślą ale co tam jest kapitalizm,każdy martwi się o siebie.Odnosząc się do wpisu osoby o pseudonimie Lep, leniem to ty synku jesteś bo się leniłeś i nie uważałeś w podstawówce i teraz masz problemy z ortografią,pisze się z powrotem tępa dzido.Ci kozacy jak ich nazywasz pewnie za lepszą kasę już w innym miejscu pracują,wiesz myślenie ma kolosalną przyszłość,a zwłaszcza w UT. Wieczka mają się dobrze,tak tak świadczą o tym częste reklamacje od klientów.Awarie,jakie awarie to są chwilowe problemy.Może wszechwiedzący kierownik UR znajdzie rozwiązanie może ma zdjęcia. Tak na koniec,nie spinajcie się aż tak bardzo bo nie warto to tylko praca są ważniejsze rzeczy.

Jażąbek

Tu już lepiej nie będzie kolejny kandydat na ustawiacza od chodzi. Szybko go zniechęcili ale czego spodziewać się po tych ludziach psełdo kierownicy i parodia derektora. Wielkie brawa dla naszych panów dobrą drogą idziecie ku czarnej (usunięte przez administratora)

obserwator

Chyba słabo sypnęli kasą bo tutaj tylko zamienili kolejność wpisów,w Goleniowie usuwają wpisy brawo Gowork.pl rzetelny portal.Czytając poszczególne wpisy patrzcie na daty,w jakim czasie się pojawiły,manipulacja.Na ale czego można się spodziewać po tym badziewiu i jego kierownictwu.

Jażąbek

Witaj Tczew taki dział już nie istnieje wszystko rozpiepszyli kiero to pozorant i ściemniacz obiecuję gruszki na wierzbie to jeżeli chcesz popełnić samobójstwo zawodowe to zapraszam

Tczew

Witam.Może,ktoś opisać sytuację panującą w dziale utrzymania ruchu,jakie mniej więcej zarobki,panująca atmosfera itp..Mam możliwość podjęcia pracy w Crownie jako technik ale czytając te wpisy to zaczynam wątpić w czy to jest dobra decyzja.Pozdrawiam.

szary12

Coś wiem jak tam się pracuję wszyscy Cię cisną aby ilość była praca w przerwę nawet nie można spokojnie zjeść bo zaraz wszyscy cię szukają bo maszyna stoi a kierownik nie pozwolił zatrzymać naprawdę gozej niz w jakimś kołchozie. A najważniejsze to tylko żebyś miał dużo wazeliny inaczej masz przesrane

Jajko

Wszystko tam leży a ten cały projekt to ściema ale cóż najlepiej z ludzi robić (usunięte przez administratora) i mówić jak pięknie będzie a wszystkie działy padają tam nawet nie ma ustawiaczy tylko kandydać na to stanowisko a już młodych szkołą perfekcja w robieniu z ludzi idiotów.Nudzisz się w życiu nie wiesz co dalej masz myśli samobójcze zatrudni się tam a pomogą Ci zejść z tego świata inteligencja Pruszcza

Robin pruszcz

Słabo gościu chyba się pomyliłeś tu nie jest tak jak mówisz zakład jest super ale trzeba się często myć bo wazeliną ścieka po zmianie i uszy zatyka kżdy lubi co innego jedni pod biurkiem siedzą drudzy z paluszkiem biegają a jeszcze inni na to wszystko srają ku chwale derekcji. Taki to pożyje ale czy jego (usunięte przez administratora) taż ile tam paluszków wejdzie he he he

Lolita

Coś wiem na ten temat nawet ten od pieczenia bułek się sprzedał nowy Derektor ma posłuchać jak Kukulska w radiu tylko potrafi zastraszać i stawiać pod murem nich się za robotę wezimie łysy koń

Pruszcz

Pan kierownik R zmianowy to już po szyję wszedł M. L wazeline wiadrami zamawia to już nie zakład pracy tylko ociekający wazeliną rynsztok

Crown

Jak tam,zmiany,zmiany,zmiany hehe, kto ostatni gasi światło.

Jep

Daj ktoś opinie jak tam w firmie...warto się starać i pracę czy lepiej odpuścić?

anomimosss
@Jep 11.04.2017 20:24

Praca bardzo fajna, atmosfera też fajna, niestety ale system pracy do (usunięte przez administratora) (4-brygadowy) brak możliwości awansu, krótkie umowy. brak zatrudnienia przez zakład.

kytg

szambo nie zakład słuch tylko można stracić i nerwy

pimandello

Czy jest ktoś kto może coś napisać o pracy w utrzymaniu ruchu? Chcą mnie zatrudnić na technika. Proszę o jakieś opinie.

TY
@Ja 25.01.2018 12:05

Szczerze to g...no prawda to co napisaleś. Kto robi co trzeba ten ma normalna prace, kto udaje ze robi ten ma problem. A uciekaja Ci drudzy.

Ja
@TY 25.01.2018 15:01

Nie sądzisz,że jeżeli akurat teraz odchodzą pracownicy UR z wieloletnim stażem,którzy znają te maszyny od podszewki,narzędziowiec,który te trupy jeszcze w miarę jakoś ogarniał jest na wypowiedzeniu,to jest wszystko ok,uważam,że nie.Twierdzisz,że te osoby przez ostatnie 7-9 lat nic nie robiły,bo co najmniej tyle w tym zakładzie pracowały.

Pruszcz

DUR nie istnieje kierownik który dużo obiecuję a nic nie potrafi załatwić. Totalna porażka jak nie trzymasz palca w d to jesteś wrogiem numer 1.

Zostaw opinię o Crown Packaging Polska Sp. z o.o. - Pruszcz Gdański

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crown Packaging Polska Sp. z o.o.