UNITOP-Optima S.A

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 78 ocen.

UNITOP-Optima S.A
3 78

Opinie o UNITOP-Optima S.A

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNITOP-Optima S.A

Paulina

@Jeszko, a coś oprócz tego? Karta multisport lub inne dodatki? @miot, @Urka, rozwińcie proszę swoje wypowiedzi. W tym momencie są krótkie i niewiele w nich informacji o pracy w UNITOP-Optima. Napiszcie jaka atmosfera pracy panuje w firmie.

   
Urka

Nie mam zastrzeżeń do pracy w tej firmie.

   
miot

jak to robota na produkcji, zadna wieksza filozofia, ale ogolnie jest okej.

   
Operator

Są stanowiska w tym zakładzie jako operator, na jakie pieniądze może liczyć, pracownik mając 10 letnie doświadczenie na produkcji jako operator ( w piekarni) --- jest coś takiego jak urlop letni? -- warunki pracy, czy jest gorąco? -- system godzinowy -- są nadgodziny -- ile zmian?

   
Paulina

@Dip, @Jeszko, @ranger, a czy firma proponuje jakieś premie, benefity dla pracowników? Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia? To będą pomocne informacje dla innych użytkowników forum, którzy są zainteresowani pracą w UNITOP-Optima.

   
Jeszko
@Paulina 11.06.2018 22:30

Jest nawet od niedawna premia uznaniowa za w pełni przepracowany miesiąc. Bardzo spoko.

   
Dip

Nie jest tak żeby było idealnie, ale też nie ma co bardzo marudzić na pracę w Unitopie. Wszystko jest na swoim miejscu, ludzie znośni i można w spokoju swoje robić.

   
Paulina

@Epi, daj znać jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna. To będzie pomocna informacja dla innych użytkowników, którzy są zainteresowani pracą w UNITOP-Optima. @Jeszko, czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Jakie widzisz plusy ze współpracy z tą firmą? @ranger, a może mógłbyś napisać coś o atmosferze pracy?

   
Jeszko
@Paulina 05.06.2018 23:49

Z plusów co mogę wymienić to na pewno to że praca jest stabilna. Widać że szefostwo się stara. Jest sporo pracy ale do przeżycia.

   
ranger

kazdy to wie, że na produkcji za specjalnie łatwo nie jest wiec nie powiem że to jakaś praca marzeń albo co no ale na warunki nie narzekam. gdzie indziej to wcale lepiej by nie było.

   
Jeszko

Współpracuję z tą firmą od dłuższego czasu i chociaż nie zawsze było pięknie oceniam ją pozytywnie.

   
Epi

Są jakieś aktualne ogłoszenia?

   
Hejmo
@Epi 21.05.2018 14:42

Na produkcje szukaja!!!

   
Paulina

@Ghfa, przypominam ci, że wyrażasz opinie na forum publicznym. Wulgaryzmy i słowa obraźliwe są niezgodne z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin. @Epi, na stronie http://unitop-optima.pl/praca.html można znaleźć oferty pracy i wymagania na dane stanowisko. W tym momencie poszukiwany jest pracownik produkcji i mechanik/konserwator. Czy będziesz aplikować na któreś z tych stanowisk?

   
Epi
@Paulina 24.05.2018 22:26

Będę aplikować na pracownika produkcji. Dzięki za inforamcje.

   
dżijem

chociaż pracowałam dawno temu w unitopie to dobrze wspominam pracę tam. do teraz znajom pracuje i raczej dalej jest tak samo dobrze z tego co się dowiaduję. można normalnie pracować z normalnymi ludźmi na normalnym poziomie.

   
Miens

Niektórzy wypowiadają się niesprawiedliwie o firmie jak można zobaczyć. Jednak ja uważam, że ten pracodawca jest fair w stosunku do swoich pracowników. Przynajmniej ja problemów nie miałem jak tak sobię przypomnę. Z własnego doświadczenia wiem, że w innych miejscach jest dużo gorzej z warunkami i wynagrodzeniem, wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma jak to mówią.

   
Ghfa

Osoby które pracują na sezamkach A dokładnie wiedzą co się dzieje ,ale nie tylko bo na innych działań również. NIE mówmy o tych osobach co lubią dużo gadać osobą trzecim, które kablują i obrabiają (usunięte przez administratora) za plecami .My osoby pracujące wiemy co się dzieje i mamy prawo wypowiedzieć się na ten temat .Wyrazić swoje zdanie na forum a tego nam nikt nie zabroni .Zawsze znajdą się osoby które będą stały murem za optima bo są inaczej traktowani ale i takie które mają dosyć sytuacji w tym zakładzie. W tym zakładzie zarabiamy śmieszne pieniądze i w biały dzień jestemy okradani !nic nie mamy ...w tym zakładzie !! Sory mamy paczki za 20 zł Nowe auta prezesow za 200 tys 170 mln zarobku zakładu Poniżenie pracowników I jeszcze zaprierdalanie za innych . Jedna prośbą niech się nie wypowiadają tu osoby które liza (usunięte przez administratora) !!!!!!!

   
Ghfa
@teggo 15.05.2018 15:50

Nikt nie powiedział że dali paczki to jest problem ,ale chodzi nam.o to jakie dali ...zakład mając takie obroty dali ci paczkę sezamkow ,dwadzieścia krówek,i pół kilo chałwy ...te paczki powinny mieć większą wartość...sorry Czy my chcemy wszystkiego naraz nie sądzę chcemy poprostu większych pieniędzy bo nas okradają.Na taka produkcje jaką robimy za taką pensje jaka zarabiamy to jest poniżenie pracownika . Przelicz sobie 20 dni pracujacych po 8 h gdzie dziennie produkcji jest liczby 4500 wychodzi 90000 ton ze robimy w miesiacu I podziel to na 28 pracowników wuchodzi 3200 zl na reke a nie 2200 ...2400 zł śmieszne pieniądze. !!! Pytam się gdzie jest reszta moich pieniędzy! !!!!!!!!mówię tu o sezamkach A. I jak nie jestesmy okradani! Jak mamy nie walczyć o swoje! Jak mamy nie czepiać się aut za 200 tys ! LUDZIE (usunięte przez administratora) PRZESTAŃCIE LIZAĆ (usunięte przez administratora) TYLKO WALCZYĆ O PRAWDĘ I O SWOJE LEPSZE ŻYCIE! BO MNIE NIE STAĆ PRZY TAKIM ZAPIERDOL. ....I PRZY TAKIEJ PENSJI ŻEBY SIĘ JESZCZE PO MIEŚCIE WOZIĆ. .. A JUŻ NIE MÓWIĘ O NOWYM AUCIE Z SALONU ITP .

   
Taka54378

Witam.Rozważam nad pracą w tej firmie i chcę dowiedzieć się jak tam jest ogólnie,zarobki,atmosfera itp.no i czy mozna palić?

   
Pogodyn
@Taka54378 10.05.2018 00:25

Najlepiej przekonaj się sama, bo ja się nie zgodzę z komentarzami powyżej. Atmosfera jest w porządku o ile przychodzisz do pracy, a nie żeby sobie pobimbać. Zarobki są całkiem, całkiem, teraz widzę, że firma się rozwija, więc pewnie będzie coraz lepiej. A co do palenia to fakt, jest palarnia, można szybko skoczyć na papierosa, ale lepiej dużo nie palić. Wyjdzie ci lepiej na zdrowiu ;)

   
Ghfa

To mi do tego że (usunięte przez administratora) auta kupuje za moje pieniądze a ja zapierdalajac na produkcji nie mam odpowiedniej pensji.Mi nie daje Państwo 500 plus ani żadnych dodatków, więc walczę o swoje. Skoro Tobie nie zależy żeby zarabiać więcej i nie przeszkadza Ci to że kupuje auta za Twoje pieniądze to nie wypowiadaj się na forum .Dla mnie możesz nawet mu laske robić żeby byc bardziej zadowolona (y).Właśnie przez takie Osoby takie jak Ty....nigdy nie będzie lepiej! Najlepiej jeszcze pogłaskać po głowie i mówić przecież nic się nie stało.

   
Paulina

@Były pracownik., przez 12 lat wiele mogło się zmienić w UNITOP-Optima. Długo pracowałeś w tym miejscu? @Taka54378, jakie stanowisko Cię interesuje? Zdecydujesz się aplikować do pracy? @X, zapewniam Cię, że jeśli jakieś opinie zostały usunięte przez administratora forum to tylko dlatego, że były niezgodne z obowiązującym nas wszystkich regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). Zarówno UNITOP-Optima, jak i żadna inna firma, nie ma możliwość kasowania komentarzy.

   
Były pracownik.

Witam, w Optimie pracowałem 12 lat temu. Przerobiłem sezamki i chałwe oraz dział gdzie robiono cukierki kapitanskie i inne landryny. Pamietam, że ogólnie atmosfera ciężka, kasa bardzo średnia, szatnie porażka i kible w których się jarało:). Czy coś się zmieniło na lepsze?

   
zdrowy

unitop jest w porządku, jestem zadowolony z roboty tutaj.

   
Matematyk
@zdrowy 30.04.2018 14:29

Napisał zastępca dyrektora

   
Coda

Ktoś tam się oburza o te paczki. Ja nie wiem na jakim świecie żyjemy, że pracodawca daje paczki, a pracownicy nawet o to potrafią się wkurzać. Ludzie, może to był mały gest, ale gest, a Wam mało? Co jest z Wami? Pewnie, że bywało lepiej i gorzej, ale chyba oburzanie się o paczki nie jest na miejscu po prostu. Ja doceniam, może nie szaleje z radości, ale doceniam i pracuje dalej. Trochę dystansu ludzie.

   
Matematyk????
@Matematyk 09.05.2018 12:49

Pewnie jesteś z nowych struktur zarządzania bo nie pisał bys takich glupot

   
Pracownik

I gdzie są teraz Ci pajace którzy pisali że jest tak zajep iście w opinie . Ostatnie wynagrodzenie to poniżenie pracowników, obcinają wypłaty żeby potem powiedzieć i pokazać ludziom że właśnie dali 100zl za brak zwolnień A facet (nowy prezes )siedzacy na fotelu prezesa nie zrobił jeszcze nic dla optimy a jez zażądał auto za 200 tyś zł

   
Nina

Szkoda gadać trzeba stamtąd spier....a na sezamkach A to wogóle (usunięte przez administratora) karny

   
Runs
@Nina 01.05.2018 21:37

Nie no nikt nikogo na siłe nie trzyma tu przecież, wola wola. Akurat mi robota tu odpowiada i nie zamierzam nigdzie sie przenosić.

   
Boski

Ja rozumiem wszystko może i są tego plusy ze jest umowa o pracę ale już w to nie uwierzę ze jest super i miła atmosfera. Chociaż nie wiem na jakim dziale pracujecie . Pracuje tu od kilku lat dokładnie od 11 .a nigdy tu ani miło ani sympatycznie nie było. Naprawdę zastanawiam się skąd macie takie opinie na temat tego zakładu. Zadowalają was paczki za 20 zł. Ludzi na którym świecie w żyjecie. ?? Chyba naprawdę nie wiecie albo nie dostaliście w kość jak się tu pracuje i za ile osób! !!!!!!!!więc zastanówcie się zanim coś napiszecie. !!!!

   
01
@Pracownik 20.04.2018 08:22

Nie admin kasuje tylko na gowork pracodawca może wykupić pakiet i moderować wpisy.

   
spock

czasem niektórzy przesadzają. ja też przeszedłem przez takie firmy w życiu, które mi nie spasowały, ale nie atakuje od razu każdej. w unitopie robota jest, pieniądze są, ludzie okej, warunki zapewnioen i tyle. to co ważne jest, więc pracować spokojnie można.

   
Stefan

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakąś rekrutację?

   
Gogg
@Stefan 19.04.2018 19:43

Prowadzi

   
PAN D

Mam pytanie, czy osoba z doświadczeniem (operator produkcji 10 lat w piekarni) na jakie wynagrodzenie ma szanse? w tej firme --- jaki system godzinowy jest w pracy --- są nadgodziny? --- atmosfera? -- ile wyciąga tak średnio zwykły pracownik --- są stanowiska oeratorskie?

   
osochozi
@kpt Wąs 18.04.2018 21:16

Jeden z niewielu merytorycznych głosów. Wszystko prawda. Dużo zależy od brygady - w każdej inna atmosfera. Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz...

   
moltre

praca jak praca. przychodzisz, robisz co masz i wracasz do domu. jest OK.

   
Goły
@moltre 18.04.2018 12:54

Zależy chyba na jakim dziale bo na sezamkach A raczej nie !!

   
olis

co jak co, ale przynajmniej jest umowa o pracę, a nie jakaś śmieciówka. w innych firmach to nieraz jest koszmar pod tym względem...

   
Goda
@olis 22.03.2018 14:03

Jeżeli cie umowa zadowala to super ale widzę ze wolisz być traktowany jak śmieć! !!

   
Czemu

Plusy dla tej firmy za spoko atmosferę!

   
OBCY

ILE TAM SIE ZARABIA NA POCZATKU NA PRODUKCJI

   
kpt Wąs
@OBCY 13.04.2018 12:43

tyle co po kilku latach pracy, tyle co sobie wypracujesz siedząc co 2 sobotę w pracy.. jak dobrze gospodarzysz to na czynsz i opłaty będzie. czasem coś zjesz na mieście...

   

Zostaw opinię o UNITOP-Optima S.A - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNITOP-Optima S.A