UNITOP-Optima S.A
4 135 6 1

Opinie o UNITOP-Optima S.A

Beniq

Atmosfera tragiczna, ludzie koszmar, (usunięte przez administratora) smród na terenie zakładu, każdy każdemu obrabia tyłek za plecami, praca jak praca, jak jesteś nowy to nikt nic nie wytłumaczy tylko wymaga, pruje się, praca głównie stojąca ciężko wyrobić na nogi i kręgosłup, zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy, na początku ukrywane przed nowym pracownikiem żeby nie zrezygnował od razu. Nie polecam nikomu pracy tutaj, wszystkie negatywne komentarze na tej stronie są usuwane w ciągu tygodnia, chore. Zostają same pozytywne opinie - ściemy

Mkl
@Beniq 24.10.2018 14:59

Zgadzam się w 100 %

Mati19
@Mkl 24.10.2018 19:53

Całą prawda.Jakby mogli to nowym pracownikom gwiazdkę z nieba by obiecali byleby w optimie pracowali ale jak już dłużej u nich popracujesz to zaczynają coraz gorzej cie traktować poprostu stajesz się dla nicch nikim zwykłym niewolnikem który ma tylko zapier....i zachwalac. Pracuje tu trochę iwiem co mówię

cezar
@Mati19 30.11.2018 22:17

to po co tu pracujecie skoro jest tak źle? wszystkie pozytywy pewnie fejki tylko zle prawdziwe, nie?

krab

szukam pracy, orientujecie sie moze czy nie szukaja kogos na produkcje ? praca na ile zmian ?

kpt Wąs
@krab 29.11.2018 12:55

Na dział chałwy możesz spróbować aplikować. Potrzeba na tą chwilę kilku Panów. Panie być może też się przydadzą, obecnie pracuje kilka doświadczonych emerytek, ale jak długo jeszcze popracują trudno stwierdzić. Praca jest na 2-3 zmiany zależnie od potrzeb. i stanów magazynowych.

krab
@kpt Wąs 01.12.2018 13:46

amyslisz ze czlowiek bez doswiadczenia sie odnajdzie ?

kpt Wąs
@krab 03.12.2018 13:38

Jeżeli masz tylko chęci i siły oraz nie zrażasz się ostrym tonem współpracowników na początku to brak doświadczenia nie stanowi problemu. Linia montażowa to nie jest.

krab
@kpt Wąs 03.12.2018 21:14

nie wiem jak jest na linii montazowej, niedawno szkole skonczylem stad tyle pytan. w ogole dzieki @kpt Wąs za inf

kpt Wąs
@krab 06.12.2018 11:20

W takim razie koniecznie aplikuj. Pierwsze doświadczenie w trudnych warunkach tylko zaprocentuje na przyszłość.

Fanka

Nie jestem pracownikiem Unitopu za to wielkim łasuchem i wiem, że waszym dziełem są moje ulubione słodycze, którymi własnie się zajadam i właśnie dlatego postanowiłam wszystkim ich twórcom bardzo podziękować :)

sasanka

Gdyby nie to, że zmieniłam miejsce zamieszkania pewnie dalej bym pracowała w Unitopie, osobiście dobrze wspominam współpracę z nim

JackSparrow
@sasanka 16.11.2018 13:07

z ciekawosci tu wchodze, bo jakis sentyment mam

hm

komentarze czy gwiazdki, gwiazdki czy komentarze...?

Goldi

wedlug mnie raz lepiej raz gorzej tak to nie ma co gadac...

olsen

A ja dostałem bonusa za frekwencje i się ciesze, do tego grusza, zawsze coś do przodu..

praga

Ja to bym chciała napisać, że bardzo się cieszę z tej roboty, bo nie jest jakoś specjalnie ciężka. Przynajmniej mi się tak wydaje. Mam miłe towarzystwo więc się przyjemnie pracuje. I oczywiście wypłaty na czas. Czytałam, że w innych firmach jest z tym problem. Tu nie ma.

OBYWATEL
@praga 11.04.2018 15:52

Jak na prace w biurze .

OBCY

ILE TAM SIE ZARABIA NA POCZATKU NA PRODUKCJI

kpt Wąs
@OBCY 13.04.2018 12:43

tyle co po kilku latach pracy, tyle co sobie wypracujesz siedząc co 2 sobotę w pracy.. jak dobrze gospodarzysz to na czynsz i opłaty będzie. czasem coś zjesz na mieście...

OBYWATEL
@kpt Wąs 15.04.2018 21:47

Zjesz w kiosku jkis hot -dog (usunięte przez administratora)

Paulina

@Jeszko, a coś oprócz tego? Karta multisport lub inne dodatki? @miot, @Urka, rozwińcie proszę swoje wypowiedzi. W tym momencie są krótkie i niewiele w nich informacji o pracy w UNITOP-Optima. Napiszcie jaka atmosfera pracy panuje w firmie.

kpt Wąs
@Paulina 19.06.2018 14:55

Nie ma żadnych multisportów czy dodatkowej opieki medycznej. Jest tak jak pisze Jeszko premia frekwencyjna w wysokości 200 zł brutto za bycie terminatorem, który nie choruje. Jest też w ciągu roku dodatek letni na wypoczynek tzw. "gruszka" w kwocie chyba ok 1000zł netto wypłacana osobnym przelewem. Na Święta bony Sodexo, chyba 160zł.

Urka
@Paulina 19.06.2018 14:55

W firmie panuje przyjemna atmosfera.

Pracownik
@Paulina 19.06.2018 14:55

Nie ma żadnych dodatków zapomnij o karcie Multi sport. Jest premia za brak absencji chorobowej,ale to fikcja(jak przychodzisz do pracy to nic nie masz ale za to jeśli masz zwolnienie czy urlop na żądanie to na pewno zabiorą )Jest coraz gorzej

OBYWATEL
@Urka 21.06.2018 15:35

HAAAA Haaaa .Dla ludzi na stanowiskach i w biurach.

cziptol

jak sobie tak przypomne prace w unitpie to raczej pozytywne. jak ja pracowalam to bylo spokojnie. widze ze tu pare osob pisze nieprzychylne ale wydaje mi sie ze to przesada. kazdy czasem moze ponarzekac ale tez nie bylo nigdy w firmie zle wiec nie wiem.

OBYWATEL
@cziptol 10.07.2018 11:00

Uwiesz jest znacznie gorzej.

Juhas

Obijac sie nie da wiec jak ktos nie jest nauczony roboty to sie tu nie odnajdzie. Ja fizycznie robie juz dlugo i ta praca nie jest dla mnie jakos bardzo ciezka. terminowo i czasem premia wpadnie to i tyle wiecej do wyplaty.

Pracownik
@Juhas 29.08.2018 14:38

Przepraszam o jakiej premii Ty piszesz bo ja tam pracuje dość długo i jeszcze nigdy nie dostałem żadnej Oprócz tej regulaminowe . Zakład idzie ma psy coraz mniej pieniędzy się tu zarabia a coraz więcej obowiązków dochodzi . I coraz wiecej kadry kierowniczej na którą musimy pracować

kol
@Pracownik 30.08.2018 00:19

No to pewnie ta premie mial na mysli, w sensie ogolnym ze jest

OBYWATEL
@Juhas 29.08.2018 14:38

Koles 13 premia byla jakies 27 lat temu . Musisz sie poszywac pod trola z dyrekcji zakladu. Premia jest jednakowa dla kazdego. Pensje załosne bliskie dna.

OBYWATEL
@Pracownik 30.08.2018 00:19

Swieta prawda . Tonacy okret

ffff

gdzie mozna znalezc jakies info o przyjeciach?

kpt Wąs
@ffff 17.09.2018 15:12

Mój stan wiedzy pozwala mi powiedzieć, że obecnie nie ma prowadzonej rekrutacji na stanowiska produkcyjne. Chociaż łatwo można zauważyć, że kłopotliwe braki kadrowe dają się we znaki pozostałym pracownikom.

Dekkk
@ffff 17.09.2018 15:12

Jak cos bedzie to napewno dodadza na stronce to musisz co jakis czas patrzec.

OBYWATEL
@kpt Wąs 18.09.2018 00:51

Sa rekrutacje na produkcje. Bo wiecej sie zwalnia jak przyjmuje. Wymagania wysokie zarobki do kitu mowiac delikatnie. (usunięte przez administratora) Jak by nie bylo ukrainców to by kilka dzialow staneło.

Barti

ktos kto robil juz wczesniej na produkcji nie powinien byc niczym zdziwiony. dla mnie zwyczajna robota po prostu

franczyk1
@Barti 12.10.2018 10:33

Dobrze powiedziane. tez nie bylem zaskoczony

Fistasz

Ja tam nie narzekam. Robie swoje i juz. Siedze tu juz troche wiec moge powiedziec ze znam te firme dosc dobrze.

Siwy

Jak sie idzie do roboty na produkcje to chyba kazdy wie czego sie moze spodziewac. Atmosfera na zakladzie normalna bez wiekszyxch zgrzytow. Pozdrawiam

rezik
@Siwy 27.09.2018 13:22

no grunt to ogarniac i ok.

Rampo
@rezik 01.10.2018 11:37

Moge powiedziec, ze z tym nie ma problemow bo wystarczy sie wdrozyc i potem duzo rzeczzy po prostu wchodzi w nawyk wiec luzno

nifo

Znam juz robote na produkcji od podszewki takze jak tu przychodzilem to nie bylem niczym zaskoczony. no zwykla robota kazdy wie co ma robic i juz.

tanii

grunt to wczuc się w tempo pracy, potem robisz już wszystko z automatu

JOKOr
@tanii 16.07.2018 14:46

Wszystko kwestia wprawy, nie ma sie czego bac.

balas
@JOKOr 20.08.2018 13:59

Chodzi sie do pracy codziennie i robi sie swoje. dobrze powiedziane, grunt to sie wdrozyc potem tak czas leci jak szalony.

starzk

W sumie to ujdzie

Pampu
@starzk 27.08.2018 12:59

No zwykla robota bez filozofii

anonymous

Praca nie należy do lekkiej,ale ogólnie nie jest źle wypłaty na czas umowy o pracę, gruszka ale jest minus pracowników z Ukrainy nic nie mam do cudzoziemców ale przesadzają robią co chcą byle tylko godziny zleciały między przerwami można ich zastać w szatniach jak leżą na ławce chodzą tylko z telefonem i nikt im uwagi nie zwraca a my musimy naginać bo mamy akord (oni też są wliczania) nie można nic się odezwać bo się gniewają a pominęłam co do ich wynoszenia (złodziejstwa) PROSZĘ WEŹCIE Się za nich bo zanim to zrobicie może być za późno

anonymous

Optima - hmm, stara załoga obrażona, że firma ciebie zatrudniła, ich zdaniem odbierasz im pracę. Miny mają jakby ktoś "nasrał im w spodnie", zero uśmiechu, zrozumienia, że jesteś nowy i nie tak szybki jak one, bo przeważnie to kobiety. Donoszą, plotkują, całkowity brak szczerości i te romanse. Mnie tam nie interesuje kto z kim sypia byleby nie rzutowało to na pracę i obiektywizm brygadzisty. Podstawowa stawka to 11.78 zł reszta to akord + nieprzymusowe pracujące soboty + nadgodziny. Firma zatrudnia również Ukraińców/ Ukrainki jedne fajne, drugie tępe dzidy ....

Gizmo

Wystawiam 3 z plusem za caloksztalt bo siedze tu juz troche. cudow sie nie ma co spodziewac, robic trzeba ale generalnie nie ma co wieszac psow na nich.

maciejko
@Gizmo 22.08.2018 11:19

dobrze gadasz, gruszek na wierzbie nie obiecuja, ale jako pracodawca to wcale ta firma nie jest taka zła

Leo

Niewiem kto tu plusuje tą firmę i pisze te pozytywne komentarze ale napewno to nie są ludzie pracujący na produkcji!! Warunki latem są okropne !!!Pot się leje po całym ciele..Praca ciężka i nie adekwatna do zarobków!! Polacy przychodzą i zaraz się zwalniają...została Ukraina która coraz liczniej się tutaj reprezentuje...(Możliwe że jest ich już tu więcej niż Polaków!!!). Na plus jest to że wynagrodzenie jest zawsze w terminie. Więc jak ktoś chce pracować jak robot i nie ma innej opcji zatrudnienia niech tu spróbuję....

Paulina

@melek, @Bartolo skoro jest normalnie w pracy w firmie UNITOP-Optima S.A to rozumiem, że polecilibyście innym zaaplikowanie tam, prawda? Czy możecie przy okazji dać rady odnośnie rekrutacji? Czego można się spodziewać i jak najlepiej się do niej przygotować?

Bartolo
@Paulina 16.08.2018 14:55

Ja polecam, ale kazdy ma rozne oczekiwania odnosnie roboty . Uwazam, ze masakry tu nie ma.

melek

przerobilem juz kilka tematow jesli chodzi o robote na produkcji, ale musze powiedziec ze tu jest jakos najbardziej normalnie. oczywiscie nie pisze ze jest kolorowo i cukierkowo, ale kazdy wie co ma robic, mozna sie w sumie dogadacc i tak mi juz tu leci ktorys miesiac.

Bartolo
@melek 10.08.2018 14:36

Podzielam !

Paulina

@kpt Wąs zgłaszaliście przełożonemu, że wentylatory, które są w firmie UNITOP-Optima S.A nie dają rady przy obecnych temperaturach i przydałyby się nowe? Może warto napomknąć na ten temat i coś zostanie zmienione. @kantek oczywiście, że tak. To dobrze, że pracodawca dodatkowo potrafi motywować swoich pracowników do pracy.

Paulina

@Dip, @Jeszko, @ranger, a czy firma proponuje jakieś premie, benefity dla pracowników? Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia? To będą pomocne informacje dla innych użytkowników forum, którzy są zainteresowani pracą w UNITOP-Optima.

Jeszko
@Paulina 11.06.2018 22:30

Jest nawet od niedawna premia uznaniowa za w pełni przepracowany miesiąc. Bardzo spoko.

kantek
@Jeszko 13.06.2018 12:27

no dodatkowa kasa zawsze sie przydaje

KOLO
@kantek 03.08.2018 11:08

W poprzedniej robocie mój szef nie rozumiał co to sa premie dlatego fajnie, ze tu czasem jakas dodatkowa kasa do wyplaty wpadniee.

kpt Wąs

Godzina 11 i termometr na sali, założony chyba w najchłodniejszym miejscu wskazuje 33 stopnie Celsjusza. Wentylatory leniwie młócą powietrze, oddychać jest ciężko, ubranie klei się do ciała, towar się klei. A do tego głowę rozsadza hałas tych cholernych, niewydajnych wentylatorów. Jeżeli macie wybrać się na tę Pustynię proponuję urządzić sobie seanse w saunie dla przyzwyczajenia organizmu.

Paulina

@Wostex masz zupełnie inne zdanie o firmie UNITOP-Optima S.A niż użytkownicy forum. Jak to możliwe? Oczywiście każdy ma prawo mieć swoją opinię, ale jestem ciekawa czemu Ty tak te wszystkie aspekty postrzegasz. Możesz coś więcej na temat powiedzieć? Może jednak są i dla Ciebie jakieś pozytywne aspekty w tej firmie?

Paulina

@jut a czego się spodziewałeś? Samo sformułowanie "ok" zbyt wiele nam na forum nie mówi o pracy w firmie UNITOP-Optima S.A. Możesz jakoś rozwinąć swoją wypowiedź? Użytkownicy zaglądają na forum w poszukiwaniu konkretów.

jut
@Paulina 27.07.2018 12:24

mam na mysli, ze praca na produkcji bywa specyficzna, ale generalnie jest w porzadku, grunt to wbic sie w rytm pracy i samo jakos idzie. dobra atmosfera rekompensuje

Robson
@jut 27.07.2018 13:39

Tez jestem za ludzmi, w innej robocie atmosfera byla tak gesta, ze zle sie czulem. tu jest znaczne lepiej i ta zmiana leci.

Zostaw opinię o UNITOP-Optima S.A - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNITOP-Optima S.A