Delta Trans Logistik

• Siemianowice Śląskie
  • Piekary Śląskie
  • Radzionków Nowy

3. Opinie o pracodawcach Świętochłowice
  5. Opinie o Delta Trans Logistik Sp. z o.o.

Opinie o Delta Trans Logistik Świętochłowice

Nie przegap nowości o Delta Trans Logistik Sp. z o.o.!

Pracownik miesiaca

25.05.2019 07:22

Witam pracowałem w delcie i tak jak osoba poniżej napisała, jest rozgarbiaz i nieporzadek, kierownik hali 22 gubi się na hali, zadając bezsensowne pytanie i jak tam wraz ze swoim psem który nazywa się Łysy, fajny rudy piesek ino moje pytanie czemu bez kagańca i bez smyczy lata po hali, może przecież kogoś ugrysc, musiałby się tym sanepid zająć. Ale jak to kolega poniżej napisał każdy jest KOWALEM swojego losu. ODRADZAM TĄ FIRMĘ Z POWODU: 1. ATMOSFERY zła 2. Nieporzadku i braku normalnego socjalu 3. Złej organizacji pracy (usunięte przez administratora) 5. Rozklekotane wozki 6. Złe kierownictwo i za dużo ich 7. Brak czystych szafek 8. Prysznice proszą się żeby wkoncu ktoś je umył 9. W jadalni wygląda jak na biwaku 10. Dużo gumowych uszu jest Każdy jest KOWALEM swojego losu. Ale On lubi denerwować ludzi - swoją niewiedza i przevhwalaniem się. Ja rozumiem mieć znajomego (usunięte przez administratora)ale trzeba miec jakąś wiedze na temat magazynu. A nie wymadrzac się - nie wiedząc nic. Ja rozumiem że dodawanie. Odejmowanie i czytanie się umie ale kierownik powinien mieć troszkę szerszą wiedzę. Niż szary pracownik z Ukrainy.
    Były z hali 22

24.05.2019 11:39

Praca w delcie na magazynie 22 byłym 11 To tragedia. Brak normalnego socjalu (usunięte przez administratora) stoły brudne i obskurne, w szatni panuje (usunięte przez administratora) i nie wiem po co kamery jak sa kradzieże ( (usunięte przez administratora) gada że nie działają). Kierownictwo starej daty - chodzi o (usunięte przez administratora) który nie ogarnia nic. Nie zna przepisów BHP i przepisów kodeksu pracy. Jak to mówią każdy jest KOWALEM swojego losu. Jednak nie on. A magazynie panuje ogólny harmider i (usunięte przez administratora) szukanie towaru to jak wyprawa na Ewerest, wozki widłowe wyglądają jakby wojnę przeżyły, rozklekotane . Na magazynie jest (usunięte przez administratora) i kurz, rampy pouszadzane i wyskakują na nich błędy. Ludzie którzy tam pracują maja gdzieś szacunek do sprzętu. Nikt tego nie pilnuje - ogólnie czasy (usunięte przez administratora) nadal są. Płacą może być tylko (usunięte przez administratora) pracownika (usunięte przez administratora)z zarobku lecz wypłacana za Soboty i niedziele kasę jako delegacje, za pranie, koszenie trawnika itp. Czyli nie ma co liczyć na godziwa emeryturę pracując tutaj. L-4 nie wskazane bo dopiero cię (usunięte przez administratora) na kasie. Nie da się doliczyć jej. Podpisywanie jakiś umów zlecenie lub o dzieło za nadgodziny. Firma nie dba o pracownika lecz o to żeby jak najwięcej kasy zarobiła. Nie wiem dlaczego pracowni y ALSTOM panosza się na magazynie i radzą ludźmi. ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE CHYBA ŻE MASZ CIEMNA PRZESZŁOŚĆ. przyjmują każdego Kasa (usunięte przez administratora) + premia (usunięte przez administratora). Za weekend sobota, niedziela i dni czerwone jak zrobisz 12 godzin to(usunięte przez administratora) a za 8 godzin (usunięte przez administratora)Ubrania robocze raz na 2 lata i dostajesz 1 komplet. Szafki to (usunięte przez administratora) brudne i nie zawsze da się zamknąć je. Brak parkingu dla pracowników przy magazynie. Trzeba parkować przy dyrekcji i z 10 min iść na magazyn tragedia. Na stanowisku pracy masz być 5 min przed czasem czyli. - 5:55. 13:55. 21:55 i zchdzimy do domu o równej. Skanery się zacina a i cały czas wybija system i te stare drukarki zebry które chyba gierka jeszcze pamiętają. Panuje ogólny charmider. NIE IDŹCIE TAM PRACOWAĆ TRAGEDIA
    Aaa

13.05.2019 22:35

Czy faktycznie w delcie w magazynie można wyciągnąć (usunięte przez administratora) za sobotę i (usunięte przez administratora) za niedziele a na dodatek dają (usunięte przez administratora) za przepracoeane 3 weekendy.... Czy ktoś coś wie????
    Aaa

16.05.2019 09:34

Kto mi w końcu odpowie, ma ktoś jakieś doświadczenia bo obiecują naprawdę dużo tylko czy tak dają.... Zastanawiam się nad zmianą pracy właśnie przejście do delta trans na magazyny.... Proszę o odpowiedź
    Palety

08.05.2019 18:39

Jaka praca i wynagrodzenie za naprawę palet bo widzę że są przyjęcia jakieś opinie informacje
    zdalaoddziada

30.11.2018 16:20

Dramat.. (usunięte przez administratora)z działu drobnicy z ktorym umawiasz sie na rozmowe obiecuje zlote gory, a w praktyce ledwo starcza na koszty paliwa.. Generalnie bazuja na (usunięte przez administratora) miesięcznym okresie wypowiedzenia.. Kierowcy jak szybko przychodza, tak jeszcze szybciej opuszczaja szeregi tej "FIRMY"...
    lnowy

05.04.2019 18:48

Dokładnie tak, sam zacząłem jeździć jako przewoźnik w tej fajnej firmie i potwierdzam że zdaniem (usunięte przez administratora) słaby wynik finansowy to zawsze jest wina kierowcy , nie spedycji, punktów, strefy A w promieniu 50 km, małej ładowności pojazdu bo na Busa ładujesz tylko 2t, a trasy które są układane nie pozwalają na większy zarobek $ DO NIE JEDNEJ DNIÓWKI MUSIAŁEM DOPŁACIĆ Z POWODU ŚMIESZNEGO CENNIKA (usunięte przez administratora) A OPOWIEŚCI (usunięte przez administratora) na rozmowie przed podpisaniem umowy w stylu SPOKOJNE ZDECYDOWANIE WIĘCEJ PAN ZAROBI TO jedna BAJKA. Sam żałuję że podjąłem próbę pracy w tej firmie, mimo że nie mają pracy to nie chcą zakończyć z tobą umowy przed czasem, i będą podstawiać twój samochód przez 4 tygodnie 4 razy. ZŁOŚLIWIE ponieważ jesteś związany umową PODSUMUJE TO TAK, DOBRA AKCJA Z POLICJĄ, ORAZ ITD wyeliminowała by taką (usunięte przez administratora) jak oni stosują bo nikt by za te pieniądze nie jeździł. ZDECYDOWANIE !! odradzam, stracony czas, brak możliwości rozwoju, chore podejście o podstawianiu się na 6om ( wahadło przyjeżdża na 7,30 ) oczywiście cały towar trzeba rozpakować i rozwieść i czekasz godzinę na 1 przesyłkę, zdecydowanie kierownictwo widzi jedną stronę oczywiście swoją.
    Były pracownik BOM

17.05.2018 16:30

Pracowalam w biurze obsługi magazynu. Zostalam zwolniona za nie wpasowanie sie do zespolu( totalna bzdura z dziewczyami z biura mam kontak bardzo dobry i w pracy sie swietnie dogadywalysmy) tak naprawde jesli nie jestes potulnym barankiem i nie wykonujesz polecen czesto bez sensu to nie masz co w Delcie miejsca szukac. Jesli sie odzywasz za duzo to momentalnie jestes na celowniku. (usunięte przez administratora) zero pojecia o zarzadzaniu ludzmi. Czesto obrazona i wyzywajaca sie na pracownikach. O (usunięte przez administratora) szkoda gadac jeszcze gorsza mialam wrazenie ze wiecznie ma focha. Oczywiscie takze popelniama bledy w pracy- nie specjalnie. Zarobki jak na ilosc wykonywanych obowiazkow naprawde marne. Na zebraniach pracowniczych wieczne pretensje zero pochwal. Ludzie super, tylko ich mi szkoda. Zostalam zwolniona przez Pana (usunięte przez administratora) po wykonanej zmianie o 22.00 w srodku tygodnia, w sumie do konca nie wiedzial za co mnie zwalnia a (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) nawet nie mialy odwagi przyjechac, szybciutko o 14 kiedy przyszlam do pracy uciekly do domkow. NIE POLECAM!
    Były delciarz

22.09.2018 13:54

Cześć też pracowałam w Bom i mogę powiedzieć tyle, że nie było tak źle jak jest to opisane. Jest to praca gdzie nie można siedzieć z nogami do góry. Wiadomo, że terminy gonią i wszystko musi być zrobione na czas. Ale jeśli jest zgrany zespół i wspieracie się wzajemnie to o wiele łatwiej uzyskać cel. W grupie siła. Podrawiam

03.04.2019 00:59

Ta reszta fajnych ludzi to kto? Pewnie faceci. Normalna baba tam nie przyjdzie robić chyba że nie ma do siebie szacunku.
    Mag

15.03.2019 16:42

Witam, widzę że tylko kierowcy się użalają tutaj. Czy jest ktoś kto robi na spawaniu ?jaka robota i warunki? W Świętochłowicach jest wiele ofert na spawanie lub no operator wózka widłowego. Czytam i widzę wypowiedzi samych kierowców, rozumiem że inni mają dobrze skoro nie narzekają. Zresztą kierowczyki zawsze marudzili taki typ ludzi. Pozdro
    Dzango1

07.01.2019 14:13

Brak słów a kierowców mają za nic. Auta wyprzedane a kierowcy siedzą jak na bombie bo nie wiedzą co robić. Szukać pracy czy czekać bo nikt im żadnych konkretów nie podaje. (usunięte przez administratora)
    Gris

10.02.2019 20:08

Widzę że kolega po wybitnych szkołach. Nie rozumiem po co obrażać wszystkich "szklarzy" skoro z nimi nie pracowałeś. Moim zdaniem zamiast walczyć o swoje , jak zwykle odpuściliśmy i tak jak piszesz trzeba szukać nowej firmy, a szkoda bo delta jaka była taka była ale na pewno nie była (jest) najgorsza. Pozdrawiam , już były delciak ????
    Gris

10.02.2019 20:10

Kierowca Były

04.02.2019 22:31

Omijać firmę jak najdalej. Będą traktować ludzi (usunięte przez administratora) (praca 15h) obiecują spokojną pracę ale niestety tak nie jest mówią że zjazdy codziennie do domu a okazuje się że pracujesz od poniedziałku do piątku samochód który dostaniesz jest zaniedbany brudny śmierdzący a o braku lodówki czy CB to już nie wspomnę a (usunięte przez administratora) w żywe oczy a później robi z Ciebie (usunięte przez administratora)
    DG77

17.01.2019 18:11

Witam, zastanawiałem się by zatrudnić się w delcie jestem świeżo upieczonym kierowcą, chciałbym jeździć w krajówce, warto się do was pchać?
    Kazio

25.01.2019 18:28

Nie ma kolego w Delcie przyjęć bo wyprzedają tabor. Delta jako firma transportowa przechodzi powoli do historii.
    Tomi

18.01.2019 20:52

Chciałbym się zapytać kontrolerów ds. jakości jak się pracuje w delcie / alstom czy praca na swojej działalności się opłaca , czy ciężko jest , jak jest z kierownictwem czy da się wytrzymać na hali
    Paleciarz

13.07.2018 18:56

Czy ktoś może powiedzieć co z ta międzynarodówka bo pogłoski są że schade wykupuje kierowców bo delte nie stać na transport międzynarodowy i chcą likwidacji ?? Ja pracuje w krajówce praca jak praca jeden minus to stare samochody. Więc liczymy na te z międzynarodówki. A spedytor zawsze chce żebyś zrobił jak najwięcej bo ma z tego kase tak jak i my Ale jak powiesz że cos ci nie pasuje to da się dogadać tylko trzeba rozmawiać i tyle
    Wojtek.

28.07.2018 22:48

Lanutti wykończyć delte także szklarze szukajcie sobie roboty.. 3 tys w schade macie na starcie nowe fh a nie Kinderki bez lodówek i bez niczego chyba sami widzicie ile samochodów zamawia schade a ile Delta czas delty już minol także nie zastanawiajcie sie się tylko pakujcie tobolki i do schade puki są miejsca...
    Daniel

03.07.2018 15:09

PANOWIE, A CZY KTOŚ MOŻE OPISAĆ JAK WYGLĄDA PRACA NA NAPRAWIE PALET? JAKA STAWKA ZA GODZINE I ILE GODZIN PRACY ?
    Gruby Bomar

22.05.2018 17:47

Widać ze na DKS juz się wszyscy co na oczy przejrzeli juz tam nie pracują. Wiadomo kto się miał dobrze i dobrze .... pracuje do dziś . Same wszystko wyszło komu ten system tak pasuje.
    Zygmunt

21.05.2018 00:37

Dwa miesiace i podziękowałem im z dnia na dzień. Takie traktowanie kierowcy jak Delcie jest wręcz niespotykane. Po kilkunastu latach miedzynarodówki chcialem odpocząć trochę po kraju. Po tygodniu na krajówce bylem bardziej zorany jak po trzech za granicą. Spedytorzy krajówki traktują kierowców jak swoją własność, nie licząc się z nikim i z niczym co nakazują przepisy dotyczące czasu jazdy i pracy. Zlecenia planują tak jakby czas był gumowym balonem. W efekcie wcześniej czy później pęka im każdy balonik w postaci zwalniajacych się lub porzucajacych pracę z dnia na dzień kierowców.
    Pracownik biurowy

16.04.2018 22:39

Dzisiaj odmeldował sie z krajówki kolejny kierowca i to po paru dobrych latach pracy. W dodatku z dużym doswiadczeniem . Młodych już nie przychodzi tylu co niegdyś i nie ma kim zaklejać wakatów. Przedmiotowe traktowanie ludzi na krajówce przynosi paraliżujące dla nas skutki. Spedytorzy na volvo-traktory.... Naprzód....
    Polecam zajrzeć w ten link

02.04.2018 00:18

Na tej stronie znajdziecie mechanizm tego całego ustrojstwa https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,740305
    Sam porzuciłem i teraz żyję

02.04.2018 00:12

Tego DELTODZIADOSTWA nikt nie wykończy. Slizgaja się cały czas na naborze nowych świeżakow po kursach i to im sie od lat udaje. Taka polityka naszego szefostwa i nas starych kierowców mają tak samo za nic jak tych nowych. Spedytorzy na kraju to swoistego rodzaju klub kołkotłuków. Robią za młota (usunięte przez administratora)kreując sie jako super zaradna spedycja. Nawet jak coś nawywijaja to nikt ich nie wyrzuci bo jaki operatywny spedytor przyjdzie do tego zarażonego nieudolnoscia gniazdka.... Wyłączyć im "wujka googla" i będą sie wieszać na brzózkach przy płocie :-) Porzucenia pracy to już się stały standardem w ostatnich miesiacach
    janusz

01.04.2018 12:57

NA kraju jest jeden kozak człowiek który (usunięte przez administratora) jest nie dozajechania (usunięte przez administratora) wykonczyl spedycje medzynarodowa teraz wykończy krajowa ...
    Były

31.03.2018 23:49

Warsztat to sami prezesi nic nie robią jak masz awarie to (usunięte przez administratora) chcą to na papierze. Przekaźnikiki bo to nie są żaddni spedytorzy to Pany

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Delta Trans Logistik?

Kontakt - Delta Trans Logistik Sp. z o.o.

Chorzowska 118-120 41-605 Świętochłowice

Branże: Transport i spedycja

FacebookIconLinkedinIcon
    anonymous

20.12.2017 11:56

Firma Delta Trans od dawna w okolicy jest wiodącą firmą i oferującą najlepsze warunki zatrudnienia. Jest to firma dla osób ambitnych, dynamicznych i zaangażowanych. W zamian można spodziewać się uznania i stosunkowo wysokiego wynagrodzenia. Pochwały od szefa również nie są tu rzadkością. Wszystkie działy firmy rozwijają się i oferują coraz to ciekawsze wyzwania. Gorąco polecam!

24.02.2018 17:42

To prawda ta firma gwarantuje najlepsze warunki zatrudnienia. Wyciagnie z ciebie ostatnie sily a wynagrodzi cie pseudopremia z poziomu szmacianej umowy zlecenie
    Byly

31.03.2018 23:32

Ale cele co to pisał
    Driver

30.03.2018 12:12

Trzeba szukać koledzy kierowcy nowej pracy ! Z naszej Deltatrans zaczyna sie już polału robić Ukrainentrans.... Nie dadzą nam zarobić za wszelką cenę choćby mieli diabła zamiast nas zatrudnić
    Maja

25.03.2018 22:30

@Już mnie tam nie ma....., rozumiem, że nie pracujesz już w Delta Trans Logistik Sp. z o.o. ze względu na wynagrodzenie, które Ci nie odpowiada. Czy pracodawca ten oferował Ci jakiś system premiowy lub okresowe podwyżki? Są może jakieś aspekty, które Ci się podobały w firmie?
    Już mnie tam nie ma

27.03.2018 16:34

System premiowy w tej firmie polega na tym iż. Podstawa wyplacana z umowy o pracę. Premia natomiast wyplacana jest z piziomu fikcyjnej umowy zlecenie zawieranej co miesiąc z firma "córką" Delta Trans Transporte. Fikcyjną gdyż w rzeczywistości żaden z kierowców nie wykonuje czynnosci zawartej w umowie. Jest to tylko po to aby okradać system ubezpieczeń społecznych i pracownika. N(usunięte przez administratora)
    Już mnie tam nie ma.....

23.03.2018 14:15

Nigdy więcej Delty........ Nigdy...... Zarobisz na kraju moze 3500 zl ale wyssają z kierowcy maksimum nakladu czasu pracy. Podzielilem przepracowane godziny po pełnym miesiącu jak wziąłem całą wypłatę i wyszlo mi ze na godzinę zarabiam 13 zł. Czyli..... Tyle ile ma ochroniarz na cieciówce. Za pracę na zestawie smieszne poorostu i żenujące..... Masakra jakaś
    Mobil

23.03.2018 14:01

(usunięte przez administratora) Firma. Łapią się już wszystkiego aby zatrzymać kierowcę. Jak masz nową możliwość pracy to zrobią wszytko aby ci to uniemożliwić. Czyli normalnie rozwiązać umowę. Kierowcy majac lepsze oferty najzwyczajniej robią porzucenie pracy i idą do lepszych firm. Gdzie samochód jest w dobrym stanie a i zarobek lepszy. Ja tak zrobilem. W krajówce już niedługo spedytorzy pójdą na kurs prawa jazdy bo nikt inny im roboty nie zrobi.....
    Tomek

10.03.2018 14:47

Dwa lata tam już nie pracuję zerknąłem tu przez przypadek i z tego co czytam jest tylko gorzej bo wcześniej chociaż ktoś próbował słuchać kierowcy co i tak niczego do sprawnosci pracy nie wynosiło. Ogólnie Dziad Trans jest coraz wiekszym Dziad Transem. Piwodzenia ochotnikom hufca pracy w Delcie......
    Przemek

09.03.2018 09:29

W ofercie pracy oferują szkolenia dla kierowców. Jedyne szkolenie jakie będziecie mieli to nieustanne ćwiczenia jak wycisnąć z kierowcy maksimum pracy tak za kierownicą jak i podczas załadunków i rozładunków. Niepisane funkcyjne w Delcie to mistrz operator paleciaka. Za co grosza nigdy nikt nie zobaczył. W firmie w której teraz pracuję jeżeli dochodzi do konieczności załadunku lub rozładunku przez kierowcę za każdy taki epizod mam dopłacane od 50 do 100 zł. Co i tak jezt rzadkością a w Delcie to była codzienność....
    Odmeldowany z Delty

05.03.2018 18:37

Czlowieku w tej firmie każdemu dadzą umowę o pracę aby go tylko zatrzymać. Dadzą ci umowę o pracę na minimalną krajową a jak bedzie coś wiecej do wypłacania to na osobnej umowie zlecenie. Uciekaj z daleka od tego kanału bo większego bagna raczej nigdzie nie znajdziesz.... Od miesiaca pracuje juz gdzie indziej i teraz wiem ze pracuje a nie oram jak wół
    Bi.. Goos

05.03.2018 10:15

Hello. Dostaje się w tej firmie od razu umowę o pracę?
    Damian

02.03.2018 14:49

Witam. Czy można zatrudnić się w firmie wraz z orzeczeniem o niepełnosprawności?
    Rencista

02.03.2018 19:07

W Delcie jeżeli ktoś pobiera rentę lib emeryturę zatrudnia sie go na umowę zlecenie i odprowadza się jedynie niezbędną składkę zdrowotną
    Damian

02.03.2018 22:33

Dobrze. Ale jak jest z nockami. Czy będą robić problemy na rozmowie kwalifikacyjnej jak im o tym powiem? I czy jest tam od razu umowa o pracę?
    Konrad

01.03.2018 15:58

Pracowałem równolegle pod spedytorem (usunięte przez administratora) Człowiek bardziej rozumny w zakresie norm czasu jazdy i pracy. Jednak jak wszyscy w Delcie działający pod presją wyników finansowych firmy. Nie da się Panowie żyć między ludźmi pracując z nimi i jednocześnie zadowalajac oczekiwania masonów. Znajdzie firmę gdzie będziecie ludźmi, a nie trybami do robienia wyników finansowych prezesom i dyrektorom kosztem swojego człowieczeństwa. Szanujmy się gdyż sam od siebie kapitalista nas żaden nie oszczędzić. Dobra chwila na przemyślenie tego co napisalem i moze się dużo zmienić.....
    Konrad

01.03.2018 15:11

To co na tym forum przeczytałem jest jak najbardziej wszytko zgodne z prawdą. Przejdę bez emocji do rzeczy merytorycznie uwzględniając mój przypadek. Wczoraj się zwolniłem. Moją decyzję sfinalizował fakt sytuacji wynikłej z nieprawidłowego zaplanowania dostawy przez spedytora (usunięte przez administratora) znaczy popchnąć kredyt, a potem niech się komornik martwi... (usunięte przez administratora)który pojęcie o logistyce i pracy według wymogów ustawy o transporcie drogowym oraz przepisów o czasie pracy kierowców ma takie jak świnia o gwiazdach... (przekroczenie dopuszczalnego czasu pracy w wyniku jego działań) Popychacz zleceń. (usunięte przez administratora) Przedstawienie faktów dyrektorowi przyniosło skutek "pokrzyczenia na chłopców" i na tym się skończyło... Żenada.... Jako kierowca odkąd weszły w życie karty kierowcy nigdy nie miałem żadnego naruszenia. Jednak Delta Trans i jej lojalni pracownicy dali sobie radę z moimi zasadami.....Wynik próby rozmów z mojej strony był taki, że jak pan chce możemy rozwiązać umowę za porozumieniem stron. Skorzystalem gdyż szkoda zdrowia na prostowanie czegoś co kręci się prawami lojalności do Delty.... Wnioski z tego co napisalem niech każdy wyciągnie sam...
    Pojezdzilem zobaczylem

01.03.2018 14:11

Żeby byc obiektywnym... Jakby nie pracownicy warsztatu wewnętrznego Delty którzy volva potrafią naprawiać na telefon Delta zostałaby bez większości jeżdżących samochodów. Pan Adam z panem Michalem z warsztatu zawsze wyslucha jakie sa objawy niesprawnosci i jezeli sami nke mogą doradzić zawsze dadzą do słuchawki mechanika który pomoże rozwiązać problem chociażby w zakresie zjazdu do bazy. Wedlug mojej oceny jedynym kompetentnym organem w Delcie jest warsztat który zawsze służy pomocną dłonią i jakimś cudem dzięki nim cały ten złom jeszcze jeździ. Juz fam nie pracuję ale dziękuję wszytkim pracownikom warsztatu za każdą pomoc w sytuacjach awarynych. Jakby cała Delta miala podejście do pracy k zagadnienia jak warsztat to w zadnym zakresie pewnie nie można by się bylo doczepic do tej firmy a tak w finale mijajcie ja z daleka...... Panowie koledzy
    Pojezdzilem zobaczylem

01.03.2018 13:57

Koledzy kierowcy. Jeżeli macie przed sobą ofertę pracy w Delta Trans to się nie czarujcie jeżeli tam jest napisane NOWOCZESNY TABOR..... Volva 10-13 lat, stany liczników w przedziale półtora miliona kilometrów. Stan techniczny - zapuszczone na amen w wyniku rotacji kierowców. A nowoczesny tabkr oczywiscie jest w administracjo (usunięte przez administratora) Wiekszosc tych Volv zabytków nadaje się do gruntownej odbudowy. Nowymi Volvami jeździ tylko grupa kilkunastu kierowców z miedzynarodowki którzy maja pewnie wiadome względy. Predzej u malego prywaciarza zasiadziesz na nowszym aucie niż Delcie...
    Driver kraj

28.02.2018 19:15

Czasy świetności Delty dawno już minęły..... Na szczęście widzę że wypowiadają sie na tym forum ludzie którzy maja faktyczną wiedzę na temat jakości pracy w firmie. Piszą o faktach które sa jak najbardziej prawdziwe. W delcie liczy sie teraz tylko wynik kolejnych (usunięte przez administratora)zasiadajacych za biurkami. Reszta pracowników traktowana jest jak elektronarzędzia przy remoncie. Orac nimi aż padną a potem zakup następnych.... Ludzie odchodza z dnia na dzień... W tym tygodniu zwolnilo sie juz dwóch kierowców a po nastrojach widac że to nie będzie koniec idacych po rozum do głowy. Czas juz niedługo przyjdzie i na mnie to tylko kwestia dopracowania przejscia do innej firmy
    Kierowca Delty

17.02.2018 12:09

Jak już to tylko na miedzynarodówkę panowie. Na krajówce macie spedytorów miotajacych sie w zleceniach jak trzyletnie dziecko w puzlach. Żenada. Potrafią dwa nie w pełni załadowane zestawy wysłać na ten sam dzień i godzinę do jednego odbiorcy, gdzie wszytko mogło wejsc na jeden samochód. Wysyłają cie po ładunek który nie ma szans zmieścić sie na naczepę. Wieczne nieporozumienia i obsuniecia w trakcie tygodnia. Prace ci ukladaja tak jakbys mial same pietnastki i dziesiatki do wyjezdzenia od poniedzialku do piatku a ustawowe pauzy sa dla nich z zalozenia czasem dla zaladunku i rozladunku a nie dla kierowc. Skonczysz zlecenia gdzies w Polsce i stoisz dla idei bo laskawca spedytor dobe nie odbiera telefonu lub nie odpisuje na smsy. Kierowce mają trudno mi nawet określić za kogo a raczej za co..... Od jakiegoś czasu już jeżdżę w Delcie na miedzynarodowce i niewyobrazalna jest różnica w jakosci mojej pracy. Spedytorzy maja pojęcie o normach czasu pracy i jazdy kierowcy i pracuja tak aby można było bez szarpania spokojnie jeździć. Podsumowując. Jak przejdziesz w Delcie przez krajowke to nic cie juz potem w życiu nie bedzie w stanie zabić.......

18.02.2018 21:55

Napisz Kolego czy towar jest ubezpieczony oraz czy korzystacie z parkingów strzeżonych
    Piotrek

24.02.2018 17:39

Niby wszystko jest ubezpieczone a o parkingach strzeżonych zapomnij bo limit masz nawet za te na stacjach paliwowych 30 zl
    Paleciak

24.02.2018 11:01

Widzę że sytuacja u kierowców jest podobna jak u nas na paletach. Kierownik (usunięte przez administratora)też nas traktuje jak maszyny do produkcji wiecznie podkreca śrubę w efekcie czego ludzie sie zwalniaja a ci ktorzy robia dalej misza zasuwać do oporu i non stop sa braki w biezacym przygotowywaniem palet do wysylki. Ci ktorzy pracuja dalej w zamian za to zasuwanie za dwoch maja tylko obcinane pieniadze do mozliwego minimum. Praca w ciezkich warunkach szczegolnie zimą. Jeden rozpadajacy sie prysznic na całą firme. Warunki socjalne dno ponizej krytyki. Kierownik sie wykazuje przerobem i blyszczy przed prezesem jak to wspaniale wycisnal z ludzi wszytko i pieniadze obcial do oporu
    Nowy się naucz i uciekaj....

24.02.2018 00:13

Każdego podczas przyjęcia do pracy traktuje się jak najbardziej życzliwie.... Jednak po czasie działa to na zasadzie... Jak już go mamy to będzie nasz i będzie tańczył jak mu zagramy... A i tu się dziwią coraz częściej gdyż te czasy już się skończyły i ludzie odchodzą ku lepszemu gdyż każda droga z daleka od Delty z założenia i finału zawsze jest lepsza.....
    Polecam tą lekturę zarządowi

24.02.2018 00:03

(usunięte przez administratora) Z całym szacunkiem proponuję zacząć szukać pieniędzy w pracy spedytorów a nie w kosztach utrzymania pojazdów i gwarantuję że przyniesie to dużo większe przyrosty ekonomiczne..... Czy (usunięte przez administratora)byłby usatysfakcjonowany jakby wiedział jakie pieniądze z realizacji zleceń dla firmy Chep roztrwaniają Pańscy spedytorzy.... Zakładam że raczej nie....
    A chciałem tam dłużej pracować

23.02.2018 23:48

Transportem krajowym w Delcie zarządza (usunięte przez administratora) Jednak w przeświadczeniu że wszystko kręci się w porządku nie zdaje sobie sprawy jakich nieudacznych ma spedytorów. Mianowicie chodzi mi o fakt, iż nikt ich nie rozlicza ekonomicznie tylko od ilości zrealizowanych zleceń. Problem ma podłoże u podstaw logistyki. Mianowicie wykorzystać wolny środek transportu w zależności od zapotrzebowania. Jednak w sytuacji spedytorow krajówki nie ma to nic wspólnego z ekonomią. Wysyłają pojazdy w te same miejsca w które jeżdżą inne mogące wypełnić zlecenie. Wywieraja na kierowcach maksimum czasu jazdy i pracy nie bacząc na ewentualne przekroczenia i nie zakładają że ten kierowca może już nie mieć siły w tym tygodniu lub dniu dalej pracować na pograniczu wydolności. Kompletnie nie ma to dla nich znaczenia. Ważne jest obarczenie zleceniem i nie liczy się reszta. Ja wysłałem i za to skasowałem to jest myśl przewodnia spedytorów z krajówki. Najzwyczajniejsza banda teoretyków nie mających nic wspólnego z realiami przejazdów drogami, rozladunków i zaladuków. Dla nic transport według ich teorii wygląda tak. Jedziesz docierasz już cię rozladowuja na tychmiast ładują i jedziesz dalej. (usunięte przez administratora) Jednak to nie te czasy już gdyż nawet jak kierowca z ukrainy slyszy magnes to mu sie włos jerzy. I co Pan na to Panie dyrektorze..... Dalej jest Pan dumny z tych ośmiu (usunięte przez administratora)siedzących za biurkami w pańskiej spedycji..... Bez komentarza......

Zostaw merytoryczną opinię o Delta Trans Logistik Sp. z o.o.