Delta Trans Logistik

• Siemianowice Śląskie
  • Piekary Śląskie
  • Radzionków Nowy

3. Opinie o pracodawcach Świętochłowice
  5. Opinie o Delta Trans Logistik Sp. z o.o.

Opinie o Delta Trans Logistik Świętochłowice

Nie przegap nowości o Delta Trans Logistik Sp. z o.o.!

Obserwator

19.02.2018 20:21

Po tym co tu przeczytałem jeszcze ktoś zapewne z kierownictwa ma czelność w dalszym ciągu proponować zapoznawanie się z ofertami pracy w tej firmie. Trzeba mieć tupet. Może lepiej wyciągnąć wnioski i zatrzymać obecnych pracowników niz namiętnie werbowac nowych (usunięte przez administratora) w miejsce tych ludzi ktorzy juz trochę przepracowali, przejrzeli na oczy i odeszli...
    Najemnik Delty

06.02.2018 22:45

Nowy rok i nowa wyższa minimalna płaca krajowa. Dziwnym sposobem w delcie jest niższa niż w zeszłym roku. Przekret na całego. Złożyłem wypowiedzenie i zawiadomienie do PIP w zwiazku z wyplacaniem czesci wynagrodzenia na tym samym stanowisku jednak z poziomu umowy zlecenie niby z innej firmy bo Deltatrans Transporte ale przecież należącej do tego samego właściciela i pracodawcy Dosyć pracy w tym dziadostwie....
    Benek

31.01.2018 22:16

na szkoleniu było mnogo Ukraińców. Wysadzają naszych i wstawiają tańszych wschodnich. Nowa/stara polityka, znowu mają nas driwerów w (usunięte przez administratora) nie polecam, od wczoraj jestem na wypowiedzeniu. Nie polecam dziadostwa
    Obecny kierowca krajówki

20.01.2018 13:00

Jako kierowca w transporcie krajowym to (usunięte przez administratora) Obecnie tam pracuję ale rozglądam sie za czymś lepszym. Na kraju niby zarabiasz 3500 do 4000 (usunięte przez administratora) Reszte ocencie sami.... Szkoda ze (usunięte przez administratora) w wywiadach na necie wypowiada sie kierowcy na krajowce zarabiaja miedzy cztery a szesc tysiecy. Żenada. Chyba brutto dla niego po obliczeniu tych dziwnych form platnosci brutto..
    Tadek

25.01.2018 13:43

Zatrudnianie na umowę o pracę za najniższą i jednocześnie na umowe zlecenie - to norma. a jak bedzie podwyzka minimalnej to jakims cudem zmaleje wyplata z umowy zlecenia...przeciez zarzad nie moze pozwolic sobie na takie podwyżki...żenada. Omijać szerokim łukiem bo czkawką wam się to odbije
    Obecny kierowca krajówki

20.01.2018 13:10

Pieniądze sa na czas ale samo to nie może stanowić o tym że formy płatności sa zgodne z majestatem prawa pracy. Mamy w tym kraju w tym luki prawne i dopóki pracodawca będzie się w tych przedziałach poruszał dopóty nie bedzie wiarygodnym pracodawcą. Jeszcze trochę czasu minie nim PIP zmieni stawki kar dla takich kombinatorow i zmienią podejście do pracownika. Koledzy czas przestać patrzeć kasy na koncie.... Czas zacząć liczyć skladki odprowadzane za ten ogólny zarobek żebyśmy mieli na emeryturze za co żyć....
    rojber

10.01.2018 10:29

witam. Mam pytanie czy wypłata jest na czas i jak długo trzeba czekać na wypłatę w kasie u nich?

10.01.2018 12:40

Jedynym plusem jest wypłata na czas.
    Szelek

10.01.2018 12:55

Na czas i duża.
    Mariusz

02.01.2018 20:38

No cóż chcą zmienić swoją opinię poprzez wymyślanie no cóż niestety prawda jest taka jak piszą poprzednicy.
    Tomek

10.12.2017 19:34

ale chyba teraz juz ludzie nie zabijaja się zeby pracować w Delcie? Jak to jest? Dobrze jakby ludzie faktycznie przed pójściem na rozmowę zajrzeli tutaj - dużo się dowiedzą i moze to wszystko jeszcze przemyślą...
    Maja

11.11.2017 12:38

@Wkurzony Kojot rozumiem, że nie masz dobrego zdania o Delta Trans Logistik Sp. z o.o. jako pracodawcy. Możliwość rozwoju i ewentualnego awansu jest ważnym czynnikiem motywującym do pracy. Wymieniłeś dwa warunki zatrudnienia, które w Twojej ocenie są negatywne. Co możesz powiedzieć o pozostałych warunkach zaoferowanych przez pracodawcę? Twój komentarz pozwoli użytkownikom zdobyć aktualne informacje na temat pracy w Delta Trans Logistik Sp. z o.o.
    Wkurzony Kojot

18.11.2017 11:46

Widzę że firma chyba czyta komentarze na tej stronie. Jeżeli tak jest to proszę uważnie przeczytać to co teraz napiszę. Podstawową rolą w każdej firmie odgrywają ludzie. To jest najważniejszy czynnik. Zadowolony pracownik = lepsze wynik w pracy, a co za tym idzie firma lepiej się rozwija i co też jest raczej ważne, cieszy się dobrą opinią. Niestety delta nie słynie z dobrej opinii. Obecnie zarząd, po za ludźmi ze swojego najbliższego otoczenia, resztę ludzi traktuje chłodno. Nie walczą o dobrego pracownika. Myślenie zarządu zatrzymało się na latach gdy na jedno stanowisko było 15 chętnych. Teraz myślą, że jak się zwolni spora grupka ludzi, to na ich miejsce wejdą za chwilę inni. Uwaga drogi zarządzie, czasy się zmieniły i już tak nie jest. W delcie są duże niedobory pracowników, czy to na magazynie, opakowaniach czy spedycji. Ludzie robią robotę za 3 osoby i jeszcze dodatkowo kierownictwo nakłada kolejne obowiązki nie widząc problemu. Mam nadzieję że przynajmniej część kierownictwa jest po studiach i rozumie albo i nie, że bardziej opłacalne dla firmy jest utrzymywanie dobrego pracownika i inwestowanie w niego, niz co chwilę zatrudnianie nowych na to samo miejsce. Jeżeli sytuacja na rynku pracy będzie wyglądała dalej jak teraz to życzę powodzenia tej firmie w przyszłości jeżeli nie zmienią podejścia do ludzi. Ludzie to podstawa!!!
    Kora

03.12.2017 17:11

Zgadzam się w 100% z wkurzonym kojotem - warunki pracy w firmie stale się pogarszają...ale fakt ten nie dziwi jeśli kierownictwo to tak naprawdę rodzina - oczywiście o siebie na wzajem dbająca, a wyznajaca zasade ze przecież ktoś sie na stanowisko znajdzie. I jeszcze moze znajdze sie taki co to bedzie za najnizsza pracowac, albo na zlecenie. Tak , jesli ktos powaznie mysl o swojej przyszlosci finansowej - omijac szerokim lukiem.
    Wkurzony Kojot

28.10.2017 20:42

Brak możliwości rozwoju osobistego i najniższa krajowa na umowie to jest hańba. (usunięte przez administratora)
    Alojz

24.01.2016 10:51

robia na DKs już długo, stawka mom calkiem dobro,m umowa mom, no i co njważniejsze kasa zawsze jest na czas.... Może i trzeba tyrac ale za niy robiynie to nikaj niy płacą... leserom zawsze bydzie żle. Kwestia emerytów wszystkich wk*rwio ale co zrobić tako polityka ... marudzicie że nadgodziny trzeba robić a za chwila że zwalniają bo roboty niy ma , o co kaman jo się pytom. jak ci mało 1700 to czaśnij te nadgodzinki i już mosz wiyncyj. a jak umisz zrobić robota to i stawka załatwisz i umowa. a umów o praca w stosunku do o dzieło teraz jest 40% do 60%... ciekawe co sam bydom pisać jak teraz produkcja ruszo na maksa... pozdrawiom Alojz.
    Lolek

24.01.2016 21:46

Weź się za robota a nie będziesz pisał śmieszne rzeczy przecież teraz będziesz mieć w ci*l roboty bo na maksa rusza .
    Umysłowy

27.09.2017 11:19

To pewnie przez T9 panie (usunięte przez administratora)
    Bioly muzyn

12.08.2017 07:26

Mam pytanie ci co pracują na akord kiedy ostatnio były jakieś podwyzki? Pytanie kieruje to do dyrektora glownego Delta Trans. Czekam na odpowiedz może PAN dyrektor włączy się do naszej dyskusji

12.08.2017 07:09

Najlepsze jest to ze w tym roku zostały dzwigniete krajowe oczywiście delta tez dala podwyzkie na umowie o prace ale tylko ze na ta podwyzkie trzeba(usunięte przez administratora) 10% z wynagrodzenia za normę teraz trzeba charowac więcej żeby zarobić to co jest na umowie. Tak samo łaźnie ja pracuje na hali gdzie jest jeden pisuar Eden sracz i jedna kabina prysznicowa z bojllerem gdzie pracuje kolo 20 ludzi na jedna zmianę tak tam trakujecie ludzi. Aha nie zapominajcie ze to my robimy na tych co siedzą za biurkami a nie odwrotnie zacznicie nas traktować z szacunkiem bo to my (usunięte przez administratora) na wasz chleb
    bułoDar

07.08.2017 20:44

szczery szacun! ze decydujesz sie pisa prawde jak jest i bylo naprawde, koniec tej epoki dobrych czasu dks , zostali nie liczni lizo(usunięte przez administratora) bez planow na przyszłość . Kadra dobrych sumiennych fachowcow sie skonczyla , niestety prawda boli, dobrze ze mam inna prace . pozdro szczery.

03.08.2017 01:11

03.08.2017 21:22

Kolego, nie przypominam sobie żeby szef Skd gdziekolwiek latal weekendami. Pomyliłeś działy. Ja juz w tej firmie nie pracuje, dostalem lepszą propozycję ale złego słowa nie moge powiedzieć. Czegos sie nauczyłem i dzieki temu znalazłem bez problemu nową pracę bliżej domu i lepiej płatna
    Maja

17.07.2017 09:02

@Rozczarowana Rozumiem, że Twój komentarz pokazuje to, jak oceniasz firmę na podstawie opinii wyrażanych na tym wątku. Jednak jak widzę pojawiają się różne opinie. Również od osób, które z pracy są zadowolone. Wybrałaś się na rozmowę kwalifikacyjną? Jak oceniasz obecnie firmę?
    taki tam

12.08.2017 07:59

Kto jest zadowolony z tej pracy ? Na pewno nie ci co pracują na akord. Z tego co mi wiadomo to chłopaki ładnie zarabiali ale 20 lat temu teraz (usunięte przez administratora) Szybciej i i lepiej za polowe tego co 20 lat temu. W jakimś komentarzu przeczytałem ze pracownik po pol roku dostał umowę o prace i podwyzkie ja pracował em kawał czasu zanim dostałem umowę ale podwyżki nie było choć wyprowam z siebie flaki ale za to obcieli nam 10% a po co ? Bo kierownik tez potrzebuje slugusa i awansuje jednego za te (usunięte przez administratora)10% tak właśnie inni ida po trupach na sam szczyt jak tak dalej bedzie to nie będzie komu robić na szanowane kierownictwo
    Rozczarowana

09.06.2017 18:59

Dostałam właśnie telefon w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko pracownika biura obsługi magazynu... Chcę się wyrwać z ciągnącej się w firmie, gdzie obecnie pracuję, umowy zlecenie, ale z tego, co widzę, w Delcie tak samo o ile nie gorzej... Najniższa krajowa, umowy o dzieło, jak ci nie pasuje to się zwolnij, obgadywanie i podlizywanie, ludzie, co to jest? Czy w tym kraju nie ma już normalnych firm i normalnej pracy???
    Urszula

26.06.2017 12:16

Jak na rozmowie? Jaka stawka?

04.05.2017 16:16

A ja powiem tak: Jeśli ktoś pracuje to i zarobi a i możliwości awansu są i to nie małe tylko trzeba sie wykazać. I mowie to z własnego doświadczenia a nie od kolegi kolegi ktorem kolega powiedzial. Pozdrawiam
    zyta

06.05.2017 18:25

o czym ty piszesz??? człowieku... jakie zarobki??? jaki awans??? przez dwa lata pracy nie dostałem grosza podwyzki a pracowałem swiatek piatek i niedziela, 80% roku po 12 godzin i to na dzieło... i w kulki nie dało sie leciec bo konfidentów nie brakowało.

13.05.2017 15:52

To widocznie się słabo starałes ja po okresie próbnym dostałem umowe o prace. Po roku podwyżkę i awans.
    gancagawi

25.03.2017 20:18

Oni sie wszyscy teraz boja, tak juz wiekszosci dobrych ludzi poodchodziło a o parku maszn juz nie wspomne kto tam robił a kto robi teraz? Z składaczmi i spawaczami to samo wiekszosci to szczepiacze a nie spawacze.
    Ziom

22.03.2017 09:27

I poleciały zwolnienia :) Delta najlepiej zrobi jak się zamknie bo tam już nikt nie chce robić , nie szanują ludzi, kontrahentów i dużo by jeszcze wymieniać . Ta firma to porażka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Delta Trans Logistik?

Kontakt - Delta Trans Logistik Sp. z o.o.

Chorzowska 118-120 41-605 Świętochłowice

Branże: Transport i spedycja

FacebookIconLinkedinIcon
    karol

07.01.2017 12:40

ile tam można dostać na stanowisku kierownika magazynu ?
    buła boy

07.01.2017 17:51

Róznie zalezy od kogo jesteś ,aha ale w tym są dwie soboty no chyba ze jestes kims bliskim od(usunięte przez administratora) Wszystko się dalej tak kreci jak kreciło duzo(usunięte przez administratora)
    diego

03.12.2016 18:56

a w DKS nic sie nie zmienia... im wiecej kierowników tym czesciej nikt nic nie wie, czeski film...
    anty buła

08.12.2016 20:11

hahaha, czyli standard się utrzymuje na tm samym poziomie . Szkoda ino normalnym kumatych tam osób ( nie tych z kumuterstwa i wtyczek, lizusów wchodząc w ... , że aż miło ) . Pozdro diego
    ona

25.10.2016 14:39

na księgową dalej szukają?
    Adaś

25.10.2016 11:42

Obecnie przeprowadzają wiele rekrutacji.

30.08.2016 15:11

@cada ale jakie zmiany hmm? bo może po prostu będą zatrudniać nowych pracowników czy nie ma szans na to? pamiętam ze jakiś czas temu wlansie szukali mechanikow, pracowniow produkcji w Świętochłowicach nie wiem czy będą znowy może rekrutować tutaj w firmie?
    cada

21.08.2016 20:51

W firmie zmiany ale wszystko cały czas tak samo funkcjonuje , a i znajomosci sie koncza co dla po niektórych .
    Jozik

16.03.2016 18:23

A ja widzę że następny się odzywa nie jaki (usunięte przez administratora) i wybiela . Pracujemy bo chcemy tam pracować w normalnych i dla WSZYSTKICH równych warunkach . A co Ty sie czujesz pewnie w "silnej ugrupowanej grupie" ? i zapewne masz pozytywne odczucia...
    Obiektywny

27.01.2016 01:53

(usunięte przez administratora), wypisujesz brednie co to za polityka czasnij nadgodzinki bedziesz miec wiecej, ktos kto umie i sie ceni na pewno nie bedzie za tyle robil to ze wy emeryci nie macie co robic w domu to wasza sprawa , chcialem sie zapytac dalej donosicie jeden na drugiego za 50 zl do wyplaty hmm? Podaj prawdziwe imie i pogadamy pod brama, ja akurat na zebraniach cicho nie siedzialem, teraz mam x2 taka podstawe, mlodym firmy nie polecam chamuja wasz rozwoj, tam wgl nie znaja takiego slowa (usunięte przez administratora)na te ich koterie, albo zaplacili ci bys pisal takie oto bzdury, smiech na sali mlodych do domu slac (usunięte przez administratora) zarobi odciagna mu jeszcze nadgodziny w domu dziecko, emeryt (usunięte przez administratora)z emerytura 4 200 zl i mu malo w tym pare nad h, a mlody modli sie o chleb na jutro, gdyby szlo tam zarobic normalnie nie trzeba by bylo jakich kolwiek nad h robic, i roboty byloby na wiecej dni ale gdzie brygadzisci dwa lesery jeden na drugiego nadaje norma, bili by te nad h.
    Alojz

26.01.2016 14:56

Tu umicie pisać jak wom jest źle a jak dzisiej kierownik na zebraniu pytoł czy ktoś mo z czymś problym to żeście cicho siedzieli...

25.01.2016 18:31

Pawlas

25.01.2016 19:04

No widzisz szkoda że posiadasz tak niski poziom intelektualny czytania z zrozumieniem. Nie muszę się zwalniać bo już tam nie pracuję , ale sami widzicie jaki panuje tam rozwiązanie "jak się nie podoba to się zwolnij i koniec" nie masz szans się przebić do czołówki.
    Spóła....

25.01.2016 16:49

Niestety ja nie mogłem liczyć na ciepłe słowa uznania kadry zarządzającej bo nie z tego teamu byłem po prostu nie pasowałem do tej paczki. Musiałęm się zwolnić. Szkoda bo taka fajna szara egoistyczna rzeczywistość była no cóż co po niektórzy pozostaną do emeryturki bez jakiejkolwiek blazy na dłoni, ale myślę że kiedyś się spotkamy w jakimś ciepłym kraju.
    pyter

24.01.2016 01:24

DKS to dział dla emerytów... chapole... wielce zasłuzeni... jak oni to strasznie tyrali pod ziemia... schorowani... a pracuja 12/24... młoduch zwalniaja bo te ci.le maja mało. Potrafia powiedziec brygadziscie zwolnij tego mlodego bo ja musze robic a on znajdzie se robote. Jak cisnienie na dole gniotło łeb 25 lat to sie nie ma co dziwic...
    oportyk

11.01.2016 21:35

Nic nie wybielać, proszę popracować w takich warunkach jak poprzednicy piszą wtedy zobaczymy ?
    Pakero

10.12.2015 15:10

Nikt chyba nie uwierzylby w to co sie tam dzieje.Przy zatrudnianiu obiecuja umowę po okresie próbnym,pozniej kłamią w żywe oczy.Wszystkie te umowy o dzielo to oszustwo bo ludzie pracuja jak na etacie.Zarobki to tragedia niby na nic nie ma kasy firma...zwolnilem sie sam i to byla najlepsza decyzja.
    Lpda

26.08.2015 12:03

No kierowcy to umowe o prace maja ale watpie czy warunki pracy sa dobre.niestety 1700 i umowa o dzielo to nie na staz tylko do pracy na etat bez etatu jesli kumasz o co chodzi.
    lampart

30.06.2015 10:09

Smiech na sali 1700 z dwiema sobotami i umowa o dzielo.Niech każdy kto ma troche rozumu trzyma sie z daleka.Spadac trzeba na zachód a nie tyrac na nierobów i ich wycieczki zagraniczne co wekend.
    masakra

14.05.2015 20:13

No proszę kolejny dział dołączył do DKS no niestety , nikt tego nie widzi z najwyższego zarządu ? hmm Panowie z DKS a co powiecie o wycieczkach do ciepłych krajów? zero organizacji pracy na dziele DKS .
    acid

25.03.2015 19:01

Witam, orientuje się ktoś jakie zarobki na spawacza lub narzędziowca?
    buła

18.04.2015 20:42

...narzedziowiec jest jeden i niezastapiony a spawacz po zanjomosci dostanie umowe o prace i 2400 a zwykły (usunięte przez administratora)potrafiacy spawac 1700 i dziennie ciepłe słowa uznania od brygadzistów...
    Uligusz

18.12.2014 20:16

Czy ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości o dziale DKS w firmie? Kto pracował ten wie co tam się wyprawia i jaki system został przyjęty na rzecz wiadomo kogo paranoja śmiechu warte.

06.10.2014 18:10

kier

07.10.2014 23:47

Człowieku o czym ty tu piszesz wiadomo że jesteś dyrektorem albo prezesem nie zasmiecaj forum !!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Delta Trans Logistik Sp. z o.o.