toho

Radom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 158 ocen.

Opinie o toho

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie toho

Irek

Bardzo chwalę sobie pracę w firmie. Nawet nie chce się czytać tych niektórych tekstów, bzdur wyciąganych z kapelusza żeby tylko sobie upuścić złości?

Paulisia

Dobre zarobki, a kierownictwo tez mozna zakrecic ;) wszystko da sie załatwic.. tylko po (usunięte przez administratora) heeee !

kamil

mam pytanie to jak jest w tym toho wyzysk ludzi i zapierdzielasz jak biały murzyn prosze o podpowiec warto iść czy nie

rys
@Programista wyklęty 31.03.2017 22:28
Oczywiście, że tak Jeśli jednak bardzo dobremu pracownikowi nie pasuje praca i pensja, a wie, że jest na prawdę dobry, w porów...

WODZU IDZ NA KONSOLI SIE POBAW ODPUSC TE MODRALY

Mario
@kamil 31.03.2017 16:40
mam pytanie to jak jest w tym toho wyzysk ludzi i zapierdzielasz jak biały murzyn prosze o podpowiec warto iść czy nie...

Zapierdzielasz.. po calym dniu pracy smierdzisz tym calym syfem... ! Nawet jak sie kapalem to czulem ten odrazajacy zapach! Odradzam!!!

Pracownik

Proszę administratora strony o usunięcie postu grandfather 2017-03-18 22:26 ,gdyż godzi ono w dobre imię firmy Toho oraz pracowników.Kto chce pracować to niech przyjdzie i sam przekona się jak jest.

Zenon, co to wiele w tej firmie widział
@Pracownik 21.03.2017 17:36
Proszę administratora strony o usunięcie postu grandfather 2017-03-18 22:26 ,gdyż godzi ono w dobre imię firmy Toho oraz pracow...

Sam się usuń. Nie ma tam nic co godziło by w imię firmy. Gość przekazał info jak wygląda praca z jego punktu widzenia. Tobie, widzę zależy na ściągnięciu kolejnego, nieświadomego sytuacji w firmie jelonka, który będzie zasuwał za marne pieniążki. Wystarczy już, że Ty tam jesteś

tohoman

Powiem tak : ciągle tam pracuję,choć kasa gówniana,podwyżka była,ale młody,który przychodzi,na start ma 100 zł brutto mniej ode mnie,a to naprawdę poniżające dla mnie;ludzie naprawdę są spoko,z każdym można porozmawiać o wszystkim,dziewczyny z KJ-u wspaniałe,grzeczne i zawsze miłe,nigdy niczego mi nie odmówiły - pozdrawiam je ;) co do dyrekcji - taka sama jak w innych firmach,więc nie narzekać mi tutaj ;) ; nalatać się trzeba - ale takie czasy mamy,prywaciarze muszą nas wykorzystywać,mądrali zachęcam do otwarcia własnej działalności - nie będzie czasu na narzekanie ;)

Siedem
@tohoman 12.03.2017 14:49
Powiem tak : ciągle tam pracuję,choć kasa gówniana,podwyżka była,ale młody,który przychodzi,na start ma 100 zł brutto mniej ode...

Firma, z tego co czytam jest własnością zarządu. Dyrekcja nie jest jej właścicielem. Nie ma więc moralnego prawa wykorzystywać podwładnego. Są w taki sam sposób odpowiedzialni za nią jak szeregowy pracownik. Jestem właścicielem rządze, kierownik organizuje pracę i usprawnia ją. Nie tłumacz negatywnych zachowań polskich menadżerów.

Pan wladca TOHO

Ja sam prowadzę firmę i sam powtarzam moim ludziom, że jeśli robicie chociaż te 90% planu i rozwijacie się w swoim fachu, a pracodawca za to wam nie chce dać awansu, podwyżki czy chociaż premii (no chyba, że to stanowisko oparte na premiach, np. wszelkiej maści sprzedawcy), to nie ma sensu dalej dla niego pracować.

Loziolek

Niektorzy maja rodziny dzieci nie moga sobie pozwolic na miesiac wolnego od pracy matole

Programista wyklęty
@Loziolek 27.02.2017 11:53
Niektorzy maja rodziny dzieci nie moga sobie pozwolic na miesiac wolnego od pracy matole

to wina niskich pensji. jakbys mial placone odpowiednio do swoich kwalifikacji (chyba ze nie masz studiow i nic nie umiesz) to bys mogl jechac na wakacje do Indii. Tak musisz jechać do pracy do Hindusa, nie płacz, płacą lepiej niż radomskie biznesmany

Ktoś z was

Cała opisywana przez was szeroko na tym forum opinia jest porównywalna z zaciągniętym kredytem w frankach ,najpierw godziny się na warunki bo chcemy mieć własne m a później nie zgadzamy się z warunkami i protestujemy.Jezeli nie odpowiada am umowa nie podpisujemy,jeżeli czegoś nie rozumiemy,pytamy a jeżeli podpisujemy bezmyślnie to świadczy o nas ze nie myślimy albo się godzimy. Piszecie czego chcecie ok,ale czy ktokolwiek z piszących na tym forum rozmawiał z kierownictwem o rzadaniach czy tylko podpuszczal innych dla swojej korzyści.?!Czytając forum widać że narzekają ludzie od paru lat ci sami,nasuwa się wniosek,po co jeszcze pracują skoro jest tak źle!!!Rada chcecie zarabiać wiecej: pokażcie że jesteście tego warci.

Programista wyklęty
@Ktoś z was 26.02.2017 16:11
Cała opisywana przez was szeroko na tym forum opinia jest porównywalna z zaciągniętym kredytem w frankach ,najpierw godziny się...

z tym podpisujemy to nie tak... albo sie godzisz na prawo jakie w PL panuje i na rynek pracy - jeśli pracownik narzeka, to ma prawo, jak Ci się nie podoba, otwórz firmę w Bangladeszu, chociaż masz rację tania siła robocza na świecie się kończy. W Indiach programista zarabia lepiej niż w Radomiu tak kierowniki nasze załatwiły, więc szybciutko trzeba protestować, albo jechać do Indii pracować

PENTELKA
@Ktoś z was 26.02.2017 16:11
Cała opisywana przez was szeroko na tym forum opinia jest porównywalna z zaciągniętym kredytem w frankach ,najpierw godziny się...

Podpisują bo liczą na awans po jakimś czasie i lepsze pieniądze. To się nazywa rozwój zawodowy a tutaj się rozwija człowiek a ma z tego guzik z pentelka! ! !

Romek

Przegladajac strone internetowa z serwisu z praca trafilem na oferte pracy toho. Poczytalem o firmie , bardzo interesujaca historia , cele, maszyny . Pomyslalem to jest to czego szukam. Telefon na temat rekrutacji , testy na inteligencje mowie no wkoncu konkreta firma. Schodki zaczely sie na rozmowie kwalifikacyjnej. Nastawislem sie na stawke minimalna jaka jest w Radomiu 2500 brutto i tak.jak.wszedzie po okresie probnym znaczne zwiekszenie stawki a uslyszalem 2000 brutto ha ha ha smiech na sali Firma rozwijajaca sie na RynkU Polskim, Radomskim proponuje stawke 2000 brutto jaja jakies zaczalem.sie zastanawiac czy to.na pewno firma posiadajaca kapital.w japoninczy tylko takie gadanie by przyciagnac ludzi.na.rekrutacje... zapytalem jaka stawka.po okresie probnym bedzie uslyszalemm cos okolo 2100 zrezygnowalem.z miejsca z tak smiesznej pracy.. zaluje tylko.straconego czasu na ta smieszna szopke zwiazana z Toho . Moglem wejsc wczesniej na ta strone i uniknal.bym. straty czasu. A wam drodzy pracownicy zycze szybkiej zmiany pracy.

Nicki

Uuu soboty niedziele pracujace ?? Ktos nie umie planowac ?? Takie zycie firma jest a za nie dlugo moze.jej.nie byc ;)

Anusia

Sa 2 firmy ktore z miejsca zatrudniaja pracownikow z toho i daja 2600 bruttoplus premie

RR
@Anusia 23.02.2017 06:36
Sa 2 firmy ktore z miejsca zatrudniaja pracownikow z toho i daja 2600 bruttoplus premie

randstat a druga?

Madra

Ci co jeszcze nie wiedza a chca zmienic prace zachecam do potpytania pracownikow gdzie skladaja wszyscy cv zostawcie ta firme niech Dyrektos przemadrzaly sam sobie pracuje za 1900 zl.

Wróżbita

W toho dzieja sie teraz zle rzeczy....a bedzie jeszcze gorzej jak nie dadza pracownika stawki zaczynajacej sie od 2700zl

ZnanyCzłowiekZKeni

Widziałem widziałem dlatego szkoda mi tych ludzi :( :( ;(

Martijn

Toho daje ale kolejne obowiazki a pensja zostaje dalej ta sama ... na radomskie warunki 2000 brutto lub dla ludzi po 4 latach pracy 2200 to sa smiechy na sali... czemu wy nie upominacje sie o podwyzke ? Obok w zakladzie na start macie 2150 a praca przy produkcjj czipsow nie jest ciezka.. inne firmy produkcyjne dbaja o pracownikow np tytoniowka mlodszy operator produkcji 2700 zl brutto na start. Jadar techmatik 3400 brutto na start , zbyszko 2650 zl na start , radwag tutaj najmniejsza liczba 2500 niestety jest to kwota netto :) tak wiec jak sie czujecie teraz drodzy pracownicy ? Jak to jest pracowac w jednej z najwiekszych firm w radomiu a pensje dostawac jak ciec w supermarkecie ??

Programista wyklęty
@Martijn 20.02.2017 10:07
Toho daje ale kolejne obowiazki a pensja zostaje dalej ta sama ... na radomskie warunki 2000 brutto lub dla ludzi po 4 latach p...

ja nic nie wiem, żeby w radwagu dostawali 2500 na rękę, niestety pracownicy radwaga chodzą po zapomogę do MOPSu, sam widziałem, pozdrawiam Panią serdecznie jeśli to Pani czyta, to nie Pani wina. Mam na myśli pracownika na produkcji. Ja jako programista embedded dostałem 2200 brutto. Wątpie by się to zmieniło, jeśli już to niewiele. w Radomiu panuje po prostu wyzysk, jeśli chodzi o stanowiska dla ludzi z wykształceniem, są cenieni niżej niż pracownik fizyczny, ale to sprawka komuchów i układów w naszym mieście. Zwalczajcie układy cwanych pracodawców, nie dajcie się wyzyskiwać.

Pracujacy

Brać każdy umie a co daje od siebie???

Zenon co to wiele w tej firmie widział
@Pracujacy 19.02.2017 21:46
Brać każdy umie a co daje od siebie???

Mówisz tak jakbyś od wczoraj pracował i nie widzisz co się w firmie dzieje

Zeus

Pracowałam nie polecam po co zapiera. ...jak nikt cię nie doceni a jeszcze kopnie cie w tyłek. Wymagaja od pracownika wszystkiego,tam się nie chodzi tam się lata w powietrzu między maszynami i to tak zeby sie nie uderzyć bo mało miejsca kolo maszyn.NIGDY WIĘCEJ TAKIEJ PRACY!!!

kakkarrott

Nie ma co się zrażać tymi opiniami. Trzeba przyjść i samemu zobaczyć jak tam jest. Zawsze można odejść. Spróbować warto. Tak myślę.

ssj

Nie jest źle. Chociaż w innych firmach bardziej doceniają. Gdyby były lepsze zarobki na pewno ludzie by się nie zwalnialy.

supcio

Praca nie jest zła. Trochę ciężka Ale TP jak każda. Ludzie bardzo życzliwi. Chętnie pomagają. Polecam.

inna

Ostrzegam przed tą praca. Płacą minimalną, a także dają premię która mogą odebrać. Jedyny plus to taki ze dają umowe o prace. Ale tylko nieliczni przedłużają okres próbny.

jakon

Praca w toho tylko w koniecznosci. Jesli nie masz pracy to juz lepiej tu popracowac te 3 miesiace niz siedziec na bezrobociu. Praca ogolnie ciezka. Szanujacy sie pracownik dlugo tam nie popracuje. Obowiazkow bardzo duzo a placa bardzo niska. Plus ze daja od razu umowe a nie zlecenie co w niektorych firmach sie zdarza. I to koniec plusow. Placa niska a wielkie wymagania.

ktos

Pracowałam w toho 3 miesiące. I powiem tak : za dużo wymagają a za mało płacą. Ludzie jak ludzie niektórzy mili niektórzy nie.

anett

Najlepsze jest to ze dadza Ci podwyzke nie dlugo i pewnie z 10 %ale co to ma byc 200 zl brutto gdzie w innych sklepach typu aldi na start dostaje sie 2500 brutto plus premie ktorej nikt nie zabiera..... Najlepsze jest yo ze firma z kapitalem Japonskim a placa jak w afryce na polu ryzu... W lato ze 45 stopni na hali a kierownictwo liczy Ci ile razy idziesz napic sie wody... Moze wkoncu czas porozmawiac z prezesem i przedstawic ze placa jest za mala trzeba dac podwyzki po 500-600 zl ?? Jak nie to z checia sama napisze maila i opisze wszystko to co sie dzieje tutaj w firmie jak podwyzki sa dawane miedzy soba.. Wiecej liderow mechanikow niz pracownikow na zmianie..

Osssama Binladennn

Ogólnie praca nie jest zła. Powiem tak mniejak maszyn na liniach gdzie jest po 12 maszyn do 8 maszyn. A na Aidach 3 osoby i po 6 maszyn na głowę i pieniądze większe dla operatora. I robota wtedy nie jest zła a ludzie nie będą odchodzić. Czy tak trudno dać większą pensje? I odjąć parę maszyn? I zmienić osobę która planuje produkcję, gdyż nie patrzy na realna produkcję tylko wymyślona nie bierze pod uwagę że maszyna może się zepsuć może nie zrobić produkcji taka jaka powinna zrobić. Byl juz taki przypadek napewno nie raz.

ktoś

pracowałam w TOHO 3 miesiące i nie polecam no chyba, że za karę!

Bryndza
@nieznajoma 31.01.2017 14:42
Nie polecam tej pracy. Wykorzystywanie na kazdym kroku za minimalna.krajowa.

to i tak, że za minimalną krajową, a nie minimalną radomską, która wynosi = minimalna krajowa - koszty stroju pracownika i kary za spanie w pracy i spóźnienia

blondi
@Bryndza 31.01.2017 16:58
to i tak, że za minimalną krajową, a nie minimalną radomską, która wynosi = minimalna krajowa - koszty stroju pracownika i kary...

Polecam prace tym, którzy lubią się narobić .

Spy

1960 zl co miesiac dla osoby ktora pracuje juz tu okolo 5 lat ...to jest smiech na sali nir wiem kto ustala to wynagrodzenie ale w biurze osoby maja 2x wieksze premie roczne niz miesieczne wynagrodzebie operatora... Ludzie odchodza bo w sklepach spozywczych i warzywniakach daja wieksza stawke ....

RaynbowSix
@Spy 25.01.2017 06:26
1960 zl co miesiac dla osoby ktora pracuje juz tu okolo 5 lat ...to jest smiech na sali nir wiem kto ustala to wynagrodzenie al...

Tak tak jest taka prawda a premie są albo ich nie ma pierwsza firmą w Radomiu gdzie spotkałem się z plusami i minusami gdzie te drugie są bardziej możliwe do uzyskania za jakieś blachostki.

bezrobotna

ludzie!!!! nie zamieszajcie tu takich głupich wpisów, portal ten służy ludziom szukającym pracy do tego aby czegoś dowiedzieć się o firmie konkretnego, a nie poczytać jak koleś który tam pracował albo zdążył odejść wywala swoje żale - masz problem "chłopię" napisz do "przyjaciółki". Jak tacy ludzie tam pracują to chyba bardziej ich się boje niż tych kierujących firma czy planujących!! Gdyby tak źle rządzili firma już by upadla dawno a jak czytam w necie zmieniła swoja siedzibę i ma się dobrze. Także " sfrustrowane beksy "nie pisać tu takich bzdur!!!chyba ze macie konkretne fakty a nie tylko pomówienia i plotki. Dajcie innym ludziom popracować albo "sparzyć się" - kto wie?

DOSWIADCZONY

W TOHO TRZEBA SIĘ ZAKOCHAĆ I TRWAĆ POMIMO BURZ I PRZECIWNOŚCI.

DOSWIADCZONY

W TOHO TRZEBA SIĘ ZAKOCHAĆ I TRWAĆ POMIMO BURZ I PRZECIWNOŚCI.

V

No ja tam dużo słyszałem o toho, firma jest naprawdę w porządku, słyszałem że podobno szanuje ludzi, a to coś czego w dzisiejszych czasach mi naprawdę brakuje, ogólnie jestem zdania, że warto ć, nie sądzę, żeby ktoś jakoś naprawdę żałował

alinka

Bardzo małe zarobki z tego co słyszałem.... nowi maja podobne stawki do osób które pracują tutaj po 7-10 lat. No i rotacja pracowników gdzie starzy odchodzą bo nie da się nic więcej osiągnąć bo za mało płacą.. co to za firma ktora tylko patrzy jak wykorzystac pracownika a nie dac dobrej pensji . Powiem tak w Toho jak nie wzrośnie pensja to firma upadnie...

stickyfingaz

witam moze i ja podziele sie opinia pracowalem w toho coprawda bardzo ktutko bo miesiac przez firme aas bande zlodzieji i oszostow praca naprawde nie jest ciezka na zadnym stanowisku pracowalem na produkcji i uwazam ze jest naprawde dobrze mam nie male doswiadczenie z zakladami produkcyjnymi w radomiu i powiem wam szczerze zeee jesli wlasnie idzie o prace atmosfere miedzy pracownikami jest super wiele osob tam pracujacych narzeka ale ludzie droga wolna jak wam nie pasuje to obok jest trendglass moze tam sie odnajdziecie w najgorszej patologji na swiecie moim zdaniem jesli o pieniazki chodzi to sa naprawde bardzo dobre jak na radom wiadomo nikt na poczatku nie zaplaci pracownikowi 3000 ale biorac pod uwage ze praca naprawde nie jest ciezka co do ludzi ehhh najnormalniejsi i szczerze najfajniejsi z jakimi przyszlo mi pracowac nie ma chamstwa podpierdalania nie ma zawisci dwulicowosci moze tylko na mojej zmianie a pracowalem pod rafalem jest zgrana zaloga wesola z checia wrocil bym do was chlopaki ehhh szkoda ze tak ciezko sie dostac no ale moze kiedys w przyszlosci jeszcze pojdziemy na piwo

waldek
@stickyfingaz 24.05.2016 08:07
witam moze i ja podziele sie opinia pracowalem w toho coprawda bardzo ktutko bo miesiac przez firme aas bande zlodzieji i oszos...

To dawaj stickyfingaz z cv bo roboty dużo ludzie odchodzą nie ma kto robić taka orkiestra zaczyna tam grać

....
@stickyfingaz 24.05.2016 08:07
witam moze i ja podziele sie opinia pracowalem w toho coprawda bardzo ktutko bo miesiac przez firme aas bande zlodzieji i oszos...

Jak Ty miesiąc popracowałeś...to nie znasz prawdziwego Toho...

anonim

(usunięte przez administratora)

alcapone

To po co gamoniu denerwowałeś pana dyrektora !

Gość

no super sie zarabia. kumpel zarabial w toho 1500, uciekl do Anglii, zarabia dobrze. te radomskie firmy to taka sprężynka - czlowiek popracuje, napnie się i wyjedzie, tak to działa, oby tak dalej radomskie kierowniki i biznesmany, niedlugo sami między soba bedziecie handlowac i zatrudniać swoich ziomeczków, tylko kto będzie na was zasuwal hmmmm? Co do firmy toho - zobaczcie gdzies w echu dnia są zarobki firmy, podzielcie je na zarobki pracownika i wyjdzie Wam miesiecznie ladna sumka, pytanie kto to zgarnia?

AM

A NA CZYM POLEGAJĄ TE TESTY KWALIFIKACYJNE???

ktoś

Do @AM. Zawsze mamy wybór...Faktycznie , testy to czysta głupota i strata czasu zarówno dla przyszłego pracownika jak i dla pracodawcy.Niczego one nie dają.

Maniek z PIONEK

hej i czolem :) znalozlem na olx, oferte o robote tamuj poslalem cv i nic co trzeba zrobic zeby mnie tam przyjeli wie ktos ?

henio
@wronek 21.01.2016 12:16
Dawno wysłałeś CV trochę poczekać trzeba nie tak od razu z marszu biorą jak leci,potem testy trzeba we firmie przejść i zdecydu...

Wytrwałość ? czyli chodzi ile frajer za grosze da zrobić. Wytrwałość = na ile można wyzyskać człowieka i płacić mu minimum. Ja takie firmy wysadzał bym w powietrze z prezesami.

wronek
@henio 08.02.2016 19:56
Wytrwałość ? czyli chodzi ile frajer za grosze da zrobić. Wytrwałość = na ile można wyzyskać człowieka i płacić mu minimum. Ja...

Ty@henio ja ci pisze ,że czasami ludzie czekają po kilka miesięcy żeby robote znależć i nie wystarczy CV wysłać i za godzińe dzwonią dawaj pan szybko,a ty świrgolisz jakieś banialuki i wysadzać chcesz z takim podejściem to ty lepiej siedz w domu i nie rób obciachu żonie i dzieciakom jak masz p......nij sobie butelczyne aż się porzygasz na pewno złość cię puści

never

Jak widać tutaj świetnie pasuje cytat "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu."-S.L. Dziewczyny jestem z Wami i nie przejmujcie się opiniami. Czy administrator strony wreszcie coś zrobi,czy też dalej będziemy skazani na czytanie pseudo opinii alberta i ktosia??????

maks

firma dziadostwo nie polecam tyvh hjen

Adi

wlasnie gdzie administrator tej strony jak mozna dopuszczac wpisy tego typu, bez komentarza. ludzie nie wiem czy to zazdrosc czy z glowa cos nie tak, ale takie wpisy nie powinny miec miejsca

never

Gdzie jest moderator tej strony?????

anonim

(usunięte przez administratora)

alberto

oczywiście same plusy

Pracownik Toho Poland

Alberto jak taki mądry jesteś w pisaniu to czemu tego nie powiesz przy dyrekcji i przy Liderach.Pisesz jak ciotka a nie dorosły mężczyzna który jeszcze nie wyszedł mamusi spod spódnicy.Jeszcze napewno nie oddales za mleko a już kogoś Komentujesz.Jesteś szczylem który nie zaznał prawdziwej pracy gdzie naprawdę się zasuwa.Jak się nie podoba to zwolnij się i tyle a tylko piszesz głupoty.Dorosły taki jesteś a zachowujesz się jak szczyl.Zastanów się czy jesteś mężczyzna czy ciota.

justyna

ciekawe czy potrzebują panie teraz do kontroli jakosci?lub do pracy na produkcji? już raz próbowałam ale nie przeszłam testów(:

anonim

(usunięte przez administratora)

franczesek

Czy w tej firmie jest naprawdę tak licho i nie warto starać się o pracę bo opinie są nie najlepsze.Ile można na początek zarobić,za nocki płacą czy są soboty,nadgodziny bo już nie wiem czy podejmować się tam pracy.Proszę o jakieś wskazówki.Dzięki bardzo.

Pracownik TOHO POLAND

Lider masz racje pisać to każdy potrafi a robić to nie ma komu.Praca ok.Zarobki ok.A jak się komuś nie podoba nie chce mu się pracować to się zwolnij i nie pisz głupot.pozdro

Lider zm

Albercik krytykuje strasznie bo jest to chyba jego pierwsza praca i trudno mu wyjść spod spódnicy mamusi. Praca jak każda, zapierdzielać trzeba wszędzie a krytykują szczególnie Ci co nie znają realiów rynku pracy(w szczególności Radomskiego), albo lenie, wałkonie, nieroby, niemoty co śrubki wkręcić nie umieją a wydaje się im że pozjadali wszystkie rozumy!!!!! Toho Poland 100% japoński kapitał Kierownictwo, poza Prezesem całej międzynarodowej spółki, Polacy Pensja płatna w terminie co do dnia wysokość w zależności od szczebla bez szału ale nie najniższa jak u wielu radomskich pracodawców. Wszystko zgodnie z prawem pracy i BHP Każdy może wnioskować o ulepszenia. Kasa na Święta i Wczasy pełen socjal. Atmosfera w porządku (czasem zdarzają się sprzeczki, ale to chyba wszędzie-trudno uniknąć różnicy zdań przy takiej liczbie różnych osobowości) Nadgodziny płatne zgodnie z prawem lub do odbioru wciągu 1-2 tyg. W zależności od obłożenia maszyn i zamówień klientów. System premiowania - wysokość premii zależny od stanowiska, oraz od dni urlopu i zwolnień a także od plusów i minusów przyznawanych przez przełożonych za wpadki i inicjatywy czy starania operatora. Szkolenie oczywiście zapoznające z obsługą maszyn oraz osprzętu koniecznego do ich obsługi(różne urządzenia w zależności od działu) Kobiety głównie na pakowaniu, kontroli jakości i biuro, ale są też na produkcji Każdy w tej firmie pracował na najniższym szczeblu aby potem awansować. Jeśli chodzi o "kolesiostwo" to w każdej firmie są zażyłości między starymi pracownikami, jednak wszystko tu zależy od indywidualnego charakteru i podejścia do pracy. Jak ktoś chce pracować i jest solidnym pracownikiem to będzie doceniony a jak komuś ewidentnie nie chce się pracować i/albo partaczy robotę to będzie wręcz karany. Praca marzeń??? NIE Piekielna robota??? Też NIE!!!!

Bronek
@Lider zm 21.11.2015 20:45
Albercik krytykuje strasznie bo jest to chyba jego pierwsza praca i trudno mu wyjść spod spódnicy mamusi. Praca jak każda, zapi...

Witam. Pracowałem w Toho ponad 4 lata i to jedne z pierwszych lat tej firmy. Dla mnie największą wartością tej firmy byli ludzie tam pracujący i atmosfera jaka tam panowała, naprawdę można powiedzieć rodzinna. Wszyscy się znali oraz bawili na wspólnych imprezach, świętach i przy innych okazjach. Była radość z pracy w Toho do dziś miło to wspominam. Niestety nastały czasy kiedy dużo wartościowych ludzi odeszło pojawiła się rotacja pracowników, płace na rynku rosły ludzie zaczęli wyjeżdżać za granice. Sentyment to tamtych lat pozostał:) Pozdrawiam jeszcze tam pracujących BRONEK.

Exit

Dali jazda do roboty !

anonim

(usunięte przez administratora)

chętny

Dzieki. O takainformacje mi cchodziło.

Chętny

A jak to jest z kariera, kiedy można zarobić więcej niż 1230 zł? Często są nadgodziny?

Zostaw opinię o toho - Radom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie toho