STAMA SP.Z O.O.
3 36 5 1

Opinie o STAMA SP.Z O.O.

Filtruj opinie po kryteriach:

wadi
 Opinia

Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu(elektryk) jakie wynagrodzenie i zakres obowiązków

Pomocna?
TakNie
Misiek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam ile można zarobić na maszynach cnc?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Osobiście nie polecam tego zakładu i nie zgadzam się z opinią żeby dać trochę więcej czasu raczej lepiej nie będzie,nowy (usunięte przez administratora)jest już chyba od 2 lat jak by miało być lepiej to już by było coś było widać na horyzoncie a z perspektywy pracownika to wygląda to miernie a i non stop zatory finansowe ale jakoś żyją od "pierwszego do pierwszego" Opinia byłego pracownika z długim stażem.

Pomocna?
TakNie
Gregor
 Opinia

STAMA to bardzo dobry pracodawca. Praca , którą można polecić.

Pomocna?
Tak6Nie2
lord welder
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gregor 17.03.2018 14:08

Grzesiu, Twoja ironia sięga patosu, siedzisz w biurze w ciepłym więc siedź cicho.

Pomocna?
TakNie
Luidzi
 Opinia

Nie wszystko od razu będzie idealne. Może trzeba trochę czasu, warto dać szansę

Pomocna?
TakNie1
Misiek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam czy w firmie potrzebują wytaczarzy cnc?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Po zmianie właściciela miło być lepiej i to prawda tylko częściowa bo jest lepiej tylko dla tego że na kapie nam na głowę a reszta bez zmian przynajmniej trudno to zauważyć no i oczywiście kasy brak na bieżące wydatki związane z produkcją a ostatnio to nawet podobno problemy z płaceniem podwykonawcy

Pomocna?
Tak1Nie
MetalMaster 84
 Opinia

Witam. Przeczytałem ofertę pracy jako frezer CNC na stronie Pracuj.pl. Czy jest ktoś kto może mi rzetelnie doradzić czy rzeczywiście w tej firmie jest tak krucho z oprzyrządowaniem i narzędziami do frezarek wielkogabarytowych? Bo chciałbym spróbować, gdyż mam 6-letnie doświadczenie ale jak mam się wpakować w firmę która chce produkować poważne rzeczy a oszczędza na asortymencie to nieprofesjonalne. Ogólnie czy ktoś potwierdza (jeśli chodzi o operatorów cnc już tam pracujących) lub nie czy firma Stama faktycznie przesadnie oszczędza, bo to jest ważne. Opinie Pań z kadr mnie nie interesują. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie1
taki_jeden
 Opinia
@MetalMaster 84 06.11.2018 08:59

Stama oszczedza na wszystkim...szkoda czasu...naprawde rzetelena opinia...pozdrawiam !

Pomocna?
Tak2Nie
emeryt
 Opinia

Wysokie zarobki ale brakuje sprzętu i pieniedzy do ludzi

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia

@STAMA a czy miałeś okazję pracować w firmie Doradztwo Personalne SET i mógłbyś nam przybliżyć kwestię atmosfery w tej firmie? @Piotr myślisz o angażu o tego pracodawcy? Może wiesz, czy obecnie kogoś poszukują?

Pomocna?
TakNie
Piotr
 Opinia

Na jaką umowę można liczyć? Czy jakieś socjalne dodatki macie?

Pomocna?
TakNie
STAMA
 Opinia
@Piotr 07.05.2018 17:22

Umowa o pracę, Pakiet socjalny jest - np. wczasy pod gruszą,

Pomocna?
TakNie
STAMA
 Opinia

Aktualnie poszukujemy pracowników na stanowiska: - Technolog, - Operator frezarki CNC, - Ukosowacz, - Spawacz, - Monter.

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w STAMA SP.Z O.O.?

Pomocna?
TakNie
bulka
 Opinia

macie tam ciekawą pracę, a czy przyjmujecie pod zakład?

Pomocna?
Tak2Nie
Były pracownik
 Opinia

Witam. Pracowałem na Stamie jakiś czas temu i nie moge sie zgodzic z negatywnymi ocenami. Fakt praca ciezka, nadgodziny tez sa standardem, ale nikt tam nikogo na sile nie trzyma. Ekipa, z ktora robilem byla wporzadku, majster wymagajacy, ale szlo z nim pogadac o sporcie itp. Wiekszosc negatywow pisza babularze, ktorzy musza wyladowac frustracje zamiast pochylic glowe i przyznac sie, ze sie nagnoilo, a nie pospawalo

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia

Czyli w takim razie @ja trzeba od razu znać się na rzeczy? @zbynio na jakiej zasadzie w takim razie STAMA SP.Z O.O. zatrudnia pracowników, jaki jest typ umowy, z której można wywiązać się z dnia na dzień?

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Edyta 06.09.2017 10:36

Na stanowisko spawacza trzeba umieć spawać. Na stanowisko montera, trzeba umieć składać elementy. Na stanowisko malarza trzeba umieć malować konstrukcje. Czy to jest duża filozofia? Nie mamy wygórowanych wymagań. Firma Stama zatrudnia pracowników pod STAMĘ lub pod firmę zewnętrzną. Jestem również ciekawa odpowiedzi @zbynio :D Pracuję tu długo i nie zgadzam się z Twoją opinią. P.S. Mam nadzieję, że byłeś w trójce noszących kaski :D Jeśli chodzi o stabilność pracy - pracy mamy ogrom. Poszukujemy spawaczy!

Pomocna?
TakNie
Zbynio
 Opinia
@ja 06.09.2017 11:30

Spawałem już na różnych warsztatach i pod względem BHP Stama wypada blado.

Pomocna?
Tak4Nie
Ggg
 Opinia
@ja 06.09.2017 11:30

Mąż jest spawaczem i monterem w jaki sposób zgłosić swoją kandydaturę ? Na maila ? Osobiście ?

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia

@ja oczywiście takie wymagania są naturalne i nikogo nie dziwią. Czasami firmy dodatkowo oczekują konkretnych umiejętności. @Zbynio a możesz napisać pod jakim względem STAMA wypada słabo na tle innych zakładów?

Pomocna?
TakNie
Zbynio
 Opinia

Radzę uważać na tego pracodawcę, praca w stresie zero samodzielności niska pensja zero pakietów socjalnych ubezpieczeniowych czy pakietów medycznych. Przepisy BHP - suwnica lata a kask to może 3 ludzi nosi. Duża niestabilność pracy jeden dzień masz robotę a na drugi już możesz szukać nowej pracy.

Pomocna?
Tak7Nie
Edyta
 Opinia

@ja czyli prowadzi tej kurs firma zewnętrzna? W takim razie jak on wygląda w praktyce - brałeś w nim może udział?

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Edyta 30.08.2017 06:57

Nie, nikt nie prowadzi w Stamie kursu dla spawaczy. To jakaś pomyłka.

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia

@Mateusz, firma oferując kurs na pewno musi przeprowadzić go zgodnie z wymogami i zorganizować część praktyczną. Czy ktoś bardziej doświadczony może się do tego odnieść i zlikwidować wszystkie wątpliwości?

Pomocna?
TakNie
Mateusz
 Opinia

mam mieć w tej firmie robiony kurs na spawacz metodą mag 135, ciekawi mnie jedno czy uczą tam naprawdę i dają pospawać czy raczej nici z tego tylko podpisać się i do domu, jak na większości kursów z UE??

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Mateusz 21.08.2017 12:47

Proszę powiedz skąd masz informację o prowadzonym przez nas kursie?

Pomocna?
TakNie
Mateusz
 Opinia
@ja 21.08.2017 14:52

z olx.pl załatwiane przez łetowski consulting z Jaworzna, pytam bo brat przejechał się na takim kursie, w innej firmie tylko on przez pup miał.

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Mateusz 21.08.2017 19:06

Firma Stama nie prowadzi kursów dla spawaczy.

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia

Możesz wyjaśnić @ja o co dokładnie chodzi z nadgodzinami? Trwa teraz rekrutacja więc to ważne informacje, które ludzie na pewno biorą pod uwagę podejmując decyzję dotyczącą zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Edyta 23.07.2017 18:39

Odpisywanie godzin dotyczy tylko pracowników produkcyjnych.

Pomocna?
TakNie
Spawacz
 Opinia

Ja przyjolem sie do firmy,robota ja kazda ina czeba robic.Za co majster odpisuje godziny ?Mógl by ktos napisac?

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Spawacz 04.07.2017 14:24

Cześć, Bezpodstawnie nie są odpisywane godziny. Możemy udostępnić zdjęcia podpisane z imienia i nazwiska przedstawiające "jakość" spoin.

Pomocna?
Tak2Nie
Buji
 Opinia

Witam macie moze jakies informacje czy sa lub beda w najblizszym czasie przyjecia na stanowisko montera czy suwnicowego ? czy wszystko spawacze ?

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Buji 07.06.2017 17:30

Poszukiwani są zarówno spawacze jak i monterzy

Pomocna?
TakNie
Schweißer
 Opinia

Nie lubisz spokojnej i ułożonej pracy, a lubisz ekstremalne warunki pracy to STAMA jest dal ciebie!!!!

Pomocna?
Tak8Nie
nie ma patologii
 Opinia

Słyszałam, że jeśli chodzi o wynagrodzenie to płacą dobrze. Mają dużo pracy teraz, stąd jak ktoś chce to na święta będzie mógł dorobić, ahh a jak ktoś z daleka to wiadomo, że będzie mógł zjechać. Wszyscy jesteśmy ludźmi przecież i każdy z nas ma rodziny. Dziwią mnie te opinie, z tego co wiem, to nie ma takiej tragedii jak opisujecie. Praca jak praca. Spawanie dotyczy dużych konstrukcji, dlatego nie należy do najłatwiejszej ani najlżejszej. Nie każdy również ma do tego umiejętności...... a to już inna sprawa. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie
nie ma patoligii
 Opinia

Witam, aktualnie nabór prowadzony jest na stanowiska: spawacz 135 osoba na wypalarke gazową osoba z jezykiem niemieckim kontroler jakości kto zainteresowany niech sklada cv

Pomocna?
Tak4Nie
Kontroler
 Opinia
@nie ma patoligii 19.10.2016 13:46

A jaki zarobki są oferowane? Kontroler VT,PT,MT,UT.

Pomocna?
TakNie
Patologia
 Opinia

Wszystkim żle w tej firmie ale każdy kto się zwolnił na klęczkach wraca i pyta się o prace !!!!! wieć nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e to drugi oświęćim , bo kto pracuje to będzie pracował tylko LESERY idą papa a póżniej wylewają swoje żale na necie .

Pomocna?
Tak2Nie
Patologia
 Opinia

Wszystkim żle w tej firmie ale każdy kto się zwolnił na klęczkach wraca i pyta się o prace !!!!! wieć nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e to drugi oświęćim , bo kto pracuje to będzie pracował tylko LESERY idą papa a póżniej wylewają swoje żale na necie .

Pomocna?
Tak1Nie
spawacz:)
 Opinia

Pod firmą znacz ze teraz jest tam jedna firma z Mietkowa pośrednik umowa na trzy miesiące zus płacony z najniższej krajowa i na umowie to samo najniższa krajowa, stawki dla obywateli polskich to od 21 do 23 netto. Warunki nie ma urlopu nie ma chorobowego każdy opuszczony dzień moga cie wyrzucić z pracy .hala to już masakra dach cieknie w każdym miejscu , nie ma ogrzewania ,spawanie po dziurach i na kolanach po 10 godzin ,soboty 8 godzin powodzenia:P

Pomocna?
Tak4Nie
Waldek
 Opinia
@spawacz:) 10.08.2016 19:22

Jak masz namiar no tą firmę to daj znać bo ta stawka by mnie interesowała a te 3 miesiące to może okres próbny?

Pomocna?
Tak1Nie

Zostaw opinię o STAMA SP.Z O.O. - Ruda Śląska

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STAMA SP.Z O.O.