TsTronic

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 186 ocen.

TsTronic
2 186

Opinie o TsTronic

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TsTronic

Maja

@BylyPracownikOdLat, masz racje, atmosfera pracy jest bardzo ważna. Muszę jednak przypomnieć, że na forum nie opisujemy konkretnych osób (również nie podajemy inicjałów). Jest to niezgodne z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin Mógłbyś napisać coś jeszcze o warunkach zatrudnienia w TsTronic? Czy oprócz wynagrodzenia można liczyć na jakieś benefity?

   
Maja

@Xyz, mógłbyś podać więcej informacji na temat pracy w TsTronic? Rozumiem, że nie jesteś usatysfakcjonowany pracą w tej firmie. Może jednak widzisz jakieś plusy pracy w tym miejscu?

   
Xyz

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Praca za marne grosze. Traktowanie ludzi przez kierownictwo jest dalekie od ideału.

   
Maja

@Yyyy, rozumiem, że jesteś pracownikiem w firmie TsTronic? Może rozwiniesz swoją wypowiedź, ponieważ w tym momencie jest w niej mało informacji przydatnych dla innych użytkowników. Opisz proszę szerzej co masz na myśli.

   
Maja

@ByłyPracownikOdLat czy podzielisz się czym była podyktowana decyzja o odejściu z TsTronic? Skoro piszesz, że wina jest po obu stronach to masz pomysł, co można zmienić w relacjach w firmie, by sytuacja się poprawiła? Może jedna i druga strona weźmie Twoje rady do siebie.

   
BylyPracownikOdLat
@Maja 17.05.2018 09:09

Zarobki to jeno,drugie to takie paskudne obgadywanie wśród pracowników. Jeżeli co niektórych w podstawowce nie uczyli, że ludzie są różni to może zrobić takie szkolenie? Nie wiem jak teraz z kierownictwem ale bez powodu osoby które znam a pracowały w TsTronic mówiły o pani D. jako "Uberfuhrer". Może anonimowa ankieta? Ja osobiście odeszlem bo atmosfera wśród pracowników była tragiczna, i z tego co widzę konsekwencja jest teraz ta afera z odbijaniem się. P.S. hitem za mojej kadencji w TS było to: dziewczyna mówi, że nie może zostać po godzinach bo nie ma z kim dziecka zostawić. Odpowiedz kierowniczki: "proszę zatrudnić opiekunkę". Przy pensjach w TS taki argument był strasznie nietrafiony.

   
ByłyPracownikOdLat

Widzę, że w TSTronic to od mojego odejścia, które miało miejsce dobre kilka lat temu wręcz nic się nie zmieniło i każdy każdemu wilkiem za 50gr więcej na umowie. Przeczytałem sobie wszystkie komentarze - moim zdaniem ewidentnie wina leży po obu stronach - TS udaje, że płaci i dobrze traktuje pracownika, pracownicy udają, że pracują i są uczciwi (na plus to, że nie wszyscy tak robią). Przy okazji - pozdrowienia dla Pana Stasia i chłopaków z Siled-u ;)

   
Iga

Niektórzy tylko narzekać potrafią??

   
Robert

Specjalistyczna firma to i ludzi z konkretnym zawodem firma posiada. Czy potrzebujecie jeszcze ludzi?

   
hłeeeeeee hłeeeeeeeee
@Robert 18.03.2018 23:34

z takimi rotacjami pracowników nigdy za mało!

   
:)

Pracowalam w tstronic jakis czas temu . Myslalam ze to najgorsza firma na świecie. Ale kiedy zmienilam pracę zobaczylam jak w tstronicu bylo dobrze. Narzekalo sie na kierowniczke i brygadzistow a tak naprawdr zeby panowal porzadek one musza byc wymagajace. Pieniadze zawsze na czas, premie i socjal jest w porzadku. Praca fajna jesli ktos to lubi. Normy sa wykonalne. Szkoda ze docenia sie po czasie. Pozdrawiam

   
Bleee
@;) 28.02.2018 17:45

Samo się tak napisało, przysięgam ????

   
Polak

Wiecie kiedy jezyka ukrainskiego beda na uczyli??

   
Kulawa

Pracuję w tej firmie dobrych kilka lat. Zarobki bardzo słabe. Szkoleń brak. Jedyne szkolenia w tej firmie to te z bhp. Brak szacunku dla pracownika od kierowniczki do presesa. Dyrektor czy prezes nawet głupiego dzień dobry nie potrafią powiedzieć pracownikom przechodząc przez produkcję. Na produkcji rzadko kiedy można spotkać jej dyrektora. Człowiek ten nie powinien sprzedawać w kiosku a został dyrektorem produkcji. Pracy tutaj nie polecam. Ja pracuje tutaj bo przez te kilka lat się do tej firmy przywiazac. Pelno reklamacji jest i nie zdziwie sie jak ta firma niedlugo padnie. Ludzie przychodzą tutaj żeby dostać umowe i iść na zwolnienie lekarskie.

   
Ja
@Kulawa 02.12.2017 10:49

Nie prawda. Szkolenia bhp sa i to regularnie, sa nawet szkolenia z normy IPC i testy coroczne. Firma stara sie by pracownik wykonywal jak najlepiej swoja prace i zyskal odpowiednie narzedzia do jej wykonywania.

   
Administrator

Ktoś z Was obecnie pracuje w TsTronic? Na jakie warunki pracy można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?

   
Niki

Nie ma idealnych firm. Dobry pracownik zawsze radzi sobie. Słaby będzie narzekał i pisał na forum!!

   
gabi 358

Tak sobie czytam opinie o waszym zakladzie pracy i jestem pelna podziwu dla was wszystkich jak dlugo bedziecie opluwac wasza praceJesli jest wam tak bardzo zle to po co tam dalej pracujecie.Zawsze mozna zmienic prace moze gdzie indziej bedzie wam lepiej.Pozdrawiam

   
gabi358
@gabi 358 11.12.2017 20:05

Zapominacie o czym rozmawiacie w jadalni i w palarni.To co was boli przekaszsci brygadzistka one powinny porozmawiac z Dorota a ona z Prezesem,jesli to nie pomoze zwolajcie zebranie. Prezes moze zwolac zebranie WY tymbardziej.Szczerze powiedzcie co wam lezy na sercu a moze osiagniecie kompromis.On tez jest czlowiekiem tylko moze trzeba mu o tym przypomniec Powodzenia w mam nadzieje w udanych negocjacjach Z kazdym mozna sie dogadac.Powodzenia.

   
Suzi234

Trzeba jeszcze prześwietlić THS tak samo jak THT, jeżeli mają honor to się przyznają jak jest prawda z wcześniejszym wychodzeniem i wylogowywaniem.

   
Byly
@Ups12 20.11.2017 21:20

Potwierdzam to w zupełności.

   
CzłowiekNieDrzewo

Krowy, które dużo ryczą, mało mleka dają i to się niestety najbardziej potwierdza w przypadku pracowników działu THT. Nie potrafią pogodzić się z konsekwencjami swojego oszustwa, to wylewają żale w sieci, oczerniając dobrego pracodawcę i każdego, kto w tym procedzerze nie uczestniczył i kto uczciwie wykonuje swoje obowiązki. Potraktowano ich za łaskawie, bo powinni być wyrzuceni na bruk, z dyscyplinarką i sprawą w sądzie! Jesteś drzewem? Źle Ci? To zmień pracę - tylko chętnych brak do zatrudniania osztustów!

   
employee
@Nanusia 24.11.2017 22:46

Nie pracujesz już w TS to w jakim celu wypowiadasz się na forum ? Skoro masz swoją firmę to ciekawe jakie opinie ludzie piszą o twojej "działalności gospodarczej " ? Daj już spokój i nie mieszaj się bo przykro czytać ... .

   
Witampanstwa

Fajnie sie czyta te koperkowe aferki :D teraz kiedy juz tam nie pracuje to moge sie z Was posmiac. Oprocz tego, że pracownicy rozwiazuja problemy na tym forum to praca nie jest zla. Robisz swoje 8 godzin w całkiem dobrych warunkach(pomieszczenia socjalne, czyste toalety, 30 min przerwy,mozliwosc sluchania muzyki w słuchawkach) i dostajesz ok 1700-1900. Dobre i to bo mozesz zdobyc doświadczenie. Kazdy tam na kazdego gada ale da sie znieść. Brygadzistki sa trudne i aspoleczne. Kierowniczka produkcji to bekowa kobieta, nawalila się na imprezie firmowej i byla calkiem zabawna choc na codzien to powazna kobieta na odpowiednim stanowisku hihi. Kazdy sie jej boi i o to w sumie chodzi. Jesli chodzi o technologow to da sie z nimi dogadac choc jak widac latwo ich sprowokowac do klotni na forum:D w biurach sa super babki. Kazda usmiechnieta i mila:)

   
gggrr
@Witampanstwa 22.11.2017 22:23

Oj Tereska....

   
ok

Długo na go work były prawie same negatywne komentarze. A dlaczego? Bo wśród większości pracowników (a jest wielu zadowolonych z pracy tutaj) była opinia, że ta strona służy do wylewania żali i pomyj. Wiadoma sprawa, jak anonimowo to kupa hejtu. Ale teraz jak zaczęło się aż takie opluwanie firmę, ludzi tu pracujących i jeszcze posługujecie się inicjałami lub stanowiskami, to też zabieram głos. Ja jestem ZADOWOLONA z pracy tutaj. Jest ok. Jest wiele rzeczy, które są na plus. I znam wiele przypadków, gdy firma pomagała pracownikom/ dawała podwyżki/ awanse, ale na to trzeba sobie zasłużyć solidną pracą. Nie da się ukryć, że ci którzy patrzą jak pracować, żeby się nie napracować nie są i mam nadzieję że nigdy nie będą doceniani. Mnie to nie dziwi. Są pracownicy, którzy narozrabiali i wychodzili z drugiej zmiany szybciej a ktoś jeden wylogowywał z systemu wszystkich– trzeba teraz ponieść konsekwencje (wiemy, że dostali nagany, były zwolnienia z pracy itp.) Są też tacy, którym dano szansę, pewnie licząc że wyciągną wnioski z sytuacji. Tylko czytając te wpisy (szczególnie te szykanujące innych) powstaje pytanie czy rzeczywiście to rozumieją. Przecież pracujemy razem na hali produkcyjnej i widzimy te postawy, są tacy którzy zrozumieli ale są i tacy którzy potrafią komentować jak im tu jest fatalnie: brak nagród – tylko pytam za co?, normy -czy firma ma pozwolić na udawanie pracy?, nadzór -sytuacja pokazała że kierownictwo nie może ufać, atmosfera -przecież sami ja tworzymy, ludzie którzy solidnie pracują też są ble – bo się starają i pracują na to, żeby zrealizować zamówienia klienta który płaci, też na nasze wynagrodzenia). Dużo negatywnych emocji. Dobrzy byłoby gdybyśmy umieli przestać się nawzajem opluwać. Bo po co? Każdy ma wolny wybór. Nie czuję się nieszanowana, wiem że obowiązują w firmie zasady, które trzeba przestrzegać jeśli się decyduje tu być. Są tacy jak ja - chcą tu pracować i polecają firmę innym. Są tacy, którym jest tu źle i mogą zmienić pracę. Pozdrawiam

   
Yyyy

Powinni dostać prezenty gwiazdkowe od firmy, skoro premii nie dostali! Opowiadałbym się za papierami 'uwalniającymi od kajdan' łączących ich z tą firmą :) byłaby to najlrpszą gwiazdka tstronikowa! Wtedy byłoby im wesoło! Ahhh jak te nasze 'pszczółki' (bardziej można byłoby to porównać do żuków gnojowych) mogłyby się cieszyć, że nie muszą znosić trudów 8mio godzinnej pracy w miejscu w którym im tak źle! Cieszyłbym się razem z nimi! Oleee!!!

   
Bonaventura

Zastanawia mnie jedna rzecz. Tak narzekacie na tę firmę. Płace za niskie, brak szacunku, inwigilacja, brak kompetencji wszystkich w koło (tylko nie "moich" ;) ). Na podstawie Waszych komentarzy można wymieniać w nieskończoność. Teraz pojawia się pytanie. Skoro Wy jesteście tacy nieskazitelni i pokrzywdzeni, to czemu jeszcze tej pracy nie zmieniliście? Ktoś Was błaga żebyście zostali i z miłosierdzia serca zostajecie? :D Po pierwsze ktoś, kto zna swoją wartość i coś sobą reprezentuje, nie będzie pracował dla firmy, w której czuje się niesprawiedliwie traktowany, o ile nie zdaje sobie sprawy, że sam nie jest zbyt wiele wart. Pewnie będziecie dalej prowadzić dyskusję i średnio mnie to obchodzi, ale piszę to dla tych którzy u nas nie pracują, a niestety kierują się opiniami na tym portalu. JEST MI TU DOBRZE I NIE ZAMIERZAM ZMIENIAĆ TEJ PRACY, BOOM! Pewnie Was to boli, że nie każdy kto się wypowiada chce wylewać pomyje na TSTRONIC, ale cóż, najgłośniej krzyczą Ci, którzy mają najmniej do powiedzenia :) POZDRO 600 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
uuu
@blehPanieT 22.11.2017 21:00

bez przesady, gdyby w jakiejś firmie pracowali sami niezadowoleni pracownicy, to taki zakład by nie istniał. Po prostu ci najbardziej rozżaleni, którzy nie dostali premii, bo oszukiwali teraz tutaj się mszczą.

   
Butterfly

Firma super! Pracuje kilka lat i zamierzam zostać tutaj na kolejne :)

   
rak

Przecież w tej firnie nikt robić nie chce.Masa ludzi z wielkim doświadczeniem odeszła bo mieli dosyć głodowych pensji i atmosfery.Złe zarządzanie wychodzi,reklamacji coraz więcej.Dziwie się że klienci jeszcze są.

   
employee
@rak 22.11.2017 14:44

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ... .

   
Jaaa

Nie polecam pracy z brygadzistks monika. Ona nas wykancza dwulicowa baba i wredne babsko nie mam az ochoty tam pracowac

   
employee
@Jaaa 07.11.2017 18:38

Dobra rada - zwolnij się !

   
Suzi234

Technolog to chyba tylko na papierze, oni pytają zwykłych szarych ludzi jak najłatwiejsze rzeczy zrobić, potrafią tylko wisieć na telefonie. A jak pół firmy wychodziło szybciej to nikt nie zauważył? Tylko gdy wyszła afera taśmowa to nagle wszyscy siedzą cicho jak mysz pod miotłą. A Pani H.R. teraz najmądrzejsza ,a jak jej mąż wracał szybciej do domu to też dobrze było?

   
employee
@Suzi234 20.11.2017 15:32

Zostań technologiem , też będziesz wisieć na telefonie . Pół firmy wychodziło a drugie pół firmy pracowało na pasożyty ... .

   
franek

Praca beznadziejna. W zasadzie wszystko polega na tym, aby jak najwięcej z pracownika wyciągnąć, i jak najmniej zapłacić. Premię zabiera się za byle co, a następnie proponuje odrabianie tego w nadgodzinach. Omijać tę firmę szerokim łukiem.

   
employee
@franek 14.11.2017 10:41

Co tu jeszcze robisz ???

   
Franek

Za wychodzenie zabrali premię, a następnie oddali tym co donosili na innych. Brawo !

   
employee
@Franek 20.11.2017 18:20

Kolejny pokrzywdzony oszust ! Masz płacone za 8 h pracy a nie za wychodzenie ! Nie pasuje taki układ to wypad !

   
DonPedroSprawiedliwy

Dziwnym trafem nagle tyle negatywnych komentarzy na firmę, zaraz po tym jak wyszło, że to WY oszukiwaliście. Każdy ma jasne warunki pracy, nie podoba się - nikt do pracy nie zmusza, a skoro dalej ktoś pracuje to znaczy, że wcale tak źle mu tu nie jest. Co do negatywnych komentarzy to typowe - jak coś się nie spodoba (a burakom zawsze coś nie pasuje), a jest możliwość anonimowego obsmarowania to wszyscy pierwsi, ale gdy tego samego buraka spotka coś pozytywnego to już pozytywny komentarz przez gardło mu nie przejdzie. Taka jest niestety mentalność większości pracowników. Osobiście firmę polecam, atmosfera w poszczególnych działach jest dokładnie taka, jaką tworzą sobie pracownicy danego działu ;)

   
Pracownik
@DonPedroSprawiedliwy 21.11.2017 20:56

"Dziwnym trafem nagle tyle negatywnych komentarzy na firmę, zaraz po tym jak wyszło, że to WY oszukiwaliście" - polecam zapoznać się z komentarzami przed całą akcja. Z tego co widzę to prawie wszystkie negatywne.

   
Zabawa

Powiedzmy sobie szczerze, jeżeli ktoś oszukuje to musi ponieść tego konsekwencje. Myślę że każdy się z tym zgodzi. I nie ma co się o to obrażać. Tylko czytając te komentarze zastanawia mnie jedno... gdzie było kierownictwo, brygadzista ? Kto miał za zadanie kierować albo chociaż pomagać tym ludziom w czasie produkcji? Byli pozostawieni sami sobie podczas gdy produkcja była w toku ? Pracowałem w kilku firmach i sporadycznie zdarzaly się przypadki że nie bylo kogoś do kierowania zespołem ale to naprawdę sporadycznie. Czy to taki przypadek? Niby wszystko jasne ale osobiście uważam że "góra" powinna zastanowić się czy sama po części nie zawiniła...

   
Lutowacz

Po taśmowej aferze technolodzy z dpp urosli. Pani technolog EB wraz z technologiem AG wyzej sr.ja niz du.y maja. A dyrektor sobie siedzi w czterech scianach i nie wie jak produkcja przebiega.Poprzedni dyrektor byl jaki byl ale wszystkich traktowal rowno czy to dpp czy ludzi z produkcji. Tutaj dpp jest na specjalnych warunkach.

   
XxX
@Malwa 21.11.2017 08:28

EB z kompetencją się chyba minęła. Miałem okazję współpracować z nią kilka razy i niestety.. wielki niesmak i rozczarowanie za każdym razem.

   
CzłowiekRobot

Ludzie narzekają na zarobki, atmosferę albo to czy ktoś ich pilnuje. Niestety nie ukrywajmy może płace nie są za wysokie ale za to umiejętności z jakimi można zacząć pracę może być równa zeru, ważne, że masz dwie ręce, resztę się nauczysz. Ciężko szukać takiej pracy gdzie zaczynając o godzinie 6 kończysz punkt 14 lub adekwatnie inne zmiany 14-22.

   

Zostaw opinię o TsTronic - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TsTronic