TsTronic
2 208 6 1

Opinie o TsTronic

Maja

@BylyPracownikOdLat, masz racje, atmosfera pracy jest bardzo ważna. Muszę jednak przypomnieć, że na forum nie opisujemy konkretnych osób (również nie podajemy inicjałów). Jest to niezgodne z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin Mógłbyś napisać coś jeszcze o warunkach zatrudnienia w TsTronic? Czy oprócz wynagrodzenia można liczyć na jakieś benefity?

Maja

@Xyz, mógłbyś podać więcej informacji na temat pracy w TsTronic? Rozumiem, że nie jesteś usatysfakcjonowany pracą w tej firmie. Może jednak widzisz jakieś plusy pracy w tym miejscu?

Xyz

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Praca za marne grosze. Traktowanie ludzi przez kierownictwo jest dalekie od ideału.

Maja

@Yyyy, rozumiem, że jesteś pracownikiem w firmie TsTronic? Może rozwiniesz swoją wypowiedź, ponieważ w tym momencie jest w niej mało informacji przydatnych dla innych użytkowników. Opisz proszę szerzej co masz na myśli.

Maja

@ByłyPracownikOdLat czy podzielisz się czym była podyktowana decyzja o odejściu z TsTronic? Skoro piszesz, że wina jest po obu stronach to masz pomysł, co można zmienić w relacjach w firmie, by sytuacja się poprawiła? Może jedna i druga strona weźmie Twoje rady do siebie.

Yyyy
@Maja 17.05.2018 09:09

Marne zarobki i traktowanie

ByłyPracownikOdLat

Widzę, że w TSTronic to od mojego odejścia, które miało miejsce dobre kilka lat temu wręcz nic się nie zmieniło i każdy każdemu wilkiem za (usunięte przez administratora)gr więcej na umowie. Przeczytałem sobie wszystkie komentarze - moim zdaniem ewidentnie wina leży po obu stronach -(usunięte przez administratora)

Iga

Niektórzy tylko narzekać potrafią??

Robert

Specjalistyczna firma to i ludzi z konkretnym zawodem firma posiada. Czy potrzebujecie jeszcze ludzi?

Ha ha ha
@Robert 18.03.2018 23:34

"... ludzi z konkretnym zawodem firma posiada." ha ha ha ha ha

hłeeeeeee hłeeeeeeeee
@Robert 18.03.2018 23:34

z takimi rotacjami pracowników nigdy za mało!

:)

Pracowalam w tstronic jakis czas temu . Myslalam ze to najgorsza firma na świecie. Ale kiedy zmienilam pracę zobaczylam jak w tstronicu bylo dobrze. Narzekalo sie na kierowniczke i brygadzistow a tak naprawdr zeby panowal porzadek one musza byc wymagajace. Pieniadze zawsze na czas, premie i socjal jest w porzadku. Praca fajna jesli ktos to lubi. Normy sa wykonalne. Szkoda ze docenia sie po czasie. Pozdrawiam

Zzzzzzz
@:) 11.02.2018 20:25

Hahahaha. To się uśmiałam. Przecież ta firma to dno.

;)
@:) 11.02.2018 20:25

Ahahahaha niemożliwe :D

jaa

Ty pewnie zawsze masz dobry humor,dzień w dzień się uśmiechasz , mówisz proszę i dziękuję bardzo a tak naprawdę ciekawe jaki jesteś? Pewnie niezła (usunięte przez administratora) z ciebie :/

;)
@jaa 26.02.2018 18:51

A kto tu pisze, że ma zawsze dobry humor? Chyba normalne, że ma się lepsze i gorsze dni. Ale jeżeli pracujesz w firmie kilka lat a "pani" kierownik przez ten czas okazała ludzkie podejście do problemu tyle razy że można to wyliczyć na palcach jednej ręki to chyba coś jest nie tak. Odnoszę wrażenie, że sama nienawidzi swojej pracy i uważa że większość ludzi z produkcji to debile. To raz, a dwa należy oddzielać życie prywatne od zawodowego! Bo mnie mało co obchodzi, że kierownik nie znalazł gliny garncarskiej i ma teraz problem bo nie może ulepić garnka przez co nie ma w czym ugotować ziemniaków i mąż będzie głodny. A obrażanie kogoś dodając stwierdzenie "pewnie jesteś" świadczy o Twoim podejściu do ludzi. Nie znam ale ocenie, a co mi tam. A co do słów "proszę, dziękuję" to akurat kwestia wychowania i kultury osobistej.

Ble
@;) 26.02.2018 19:37

Na twoim przykładzie widać jak szanujesz czyjeś życie prywatne i mieszasz je w swoich gorzkich rzalach.

;)
@Ble 28.02.2018 10:36

Dokładnie tak jest jak piszesz :D i mieszam to nie tylko w gorzkich rzalach ale nawet w ŻALACH. Także w Twoje życie (bądź rzycie- może będzie lepiej zrozumiałe dla Ciebie) też się wtrące i polece słownik

Erwin
@Ble 28.02.2018 10:36

Wezzz Dorota nie pitol...

Bleee
@;) 28.02.2018 17:45

Samo się tak napisało, przysięgam ????

Polak

Wiecie kiedy jezyka ukrainskiego beda na uczyli??

Kulawa

Pracuję w tej firmie dobrych kilka lat. Zarobki bardzo słabe. Szkoleń brak. Jedyne szkolenia w tej firmie to te z bhp. (usunięte przez administratora) Na produkcji rzadko kiedy można spotkać jej dyrektora. (usunięte przez administratora) Pracy tutaj nie polecam. Ja pracuje tutaj bo przez te kilka lat się do tej firmy przywiazac. Pelno reklamacji jest (usunięte przez administratora)

gabi358
@Kulawa 02.12.2017 10:49

Ty jestes nie tylko kulawa ale tez slepa i glucha,

Urzywilejowana :)
@Kulawa 02.12.2017 10:49

A to dziwne, bo nam mówi. Może nie chce wam przeszkadzać podczas zabaw telefonem albo w plotkach z innymi pracownikami :)

mola

Co prawda to prawda , tak było ... .

Ja
@Kulawa 02.12.2017 10:49

Nie prawda. Szkolenia bhp sa i to regularnie, sa nawet szkolenia z normy IPC i testy coroczne. Firma stara sie by pracownik wykonywal jak najlepiej swoja prace i zyskal odpowiednie narzedzia do jej wykonywania.

Administrator

Ktoś z Was obecnie pracuje w TsTronic? Na jakie warunki pracy można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?

Niki

Nie ma idealnych firm. Dobry pracownik zawsze radzi sobie. Słaby będzie narzekał i pisał na forum!!

gabi 358

Tak sobie czytam opinie o waszym zakladzie pracy i jestem pelna podziwu dla was wszystkich jak dlugo bedziecie opluwac wasza praceJesli jest wam tak bardzo zle to po co tam dalej pracujecie.Zawsze mozna zmienic prace moze gdzie indziej bedzie wam lepiej.Pozdrawiam

gabi358
@gabi 358 11.12.2017 20:05

Zapominacie o czym rozmawiacie w jadalni i w palarni.To co was boli przekaszsci brygadzistka one powinny porozmawiac z Dorota a ona z Prezesem,jesli to nie pomoze zwolajcie zebranie. Prezes moze zwolac zebranie WY tymbardziej.Szczerze powiedzcie co wam lezy na sercu a moze osiagniecie kompromis.On tez jest czlowiekiem tylko moze trzeba mu o tym przypomniec Powodzenia w mam nadzieje w udanych negocjacjach Z kazdym mozna sie dogadac.Powodzenia.

Suzi234

Trzeba jeszcze prześwietlić THS tak samo jak THT, jeżeli mają honor to się przyznają jak jest prawda z wcześniejszym wychodzeniem i wylogowywaniem.

Ups12
@Suzi234 20.11.2017 20:31

Niestety Panie z THS są pod ochroną przez dupowłażenie Pani Kierownik. Mogłyby poprosić ją o osobiste wylogowanie, a i tak nie poniosłyby żadnych konsekwencji.

Ja
@Ups12 20.11.2017 21:20

Ludzie, żyjecie w alternatywnej rzeczywistości ;) Uciekacie z pracy, okradacie firmę, a potem was boli, że ktoś inny tego nie robił i nie ma problemów takich jak wy. Do roboty złodzieje ;)

Pracownik
@Ja 21.11.2017 07:58

Jeśli nie wiesz czy to robił czy nie to się powstrymaj od durnych komentarzy. Bo osobiście wiem że Panie z THS były pierwsze do ucieczek i to od dobrych kilku lat. Ale teraz najlepiej wypiąć się d**ą i udawać święte....

zszokowana
@Pracownik 21.11.2017 08:35

co to za firma....czy tam ktokolwiek jest uczciwy? A co z systemem motywacyjnym, z ZZL, skoro ludzie tak gremialnie oszukiwali to chyba za bardzo nie szanują kierownictwa....nic nie dzieje się bez przyczyny...pojedyncze oszustwa zdarzają się wszędzie ale taka skala to jest reakcja na to co dzieje się na samej górze

Me
@zszokowana 21.11.2017 09:55

Zaufanie to cos złego? Patrząc na to co sie stało to niestety tak:( firma zaufała, dała fajne warunki pracy, bez inwiligacji (kamer itp) a pracownicy tak sie odwdzięczyli "gorze".

Pracownik
@Me 21.11.2017 11:43

@zszokowana brawo. Właśnie tak jest. Jeżeli nie możesz liczyć na kierownictwo i wszystko co powiesz jest z gory skazane na porażkę, dodając do tego brak szacunku to czego oni oczekują od szarego pracownika ? Że będą pluć w twarz a my udawać że deszczyk pada ?

RG
@Me 21.11.2017 11:43

Bez inwigilacji ? To chyba nie jesteś świadom że wszystkie skany są widoczne w systemie ? Co za problem sprawdzić o której godzinie był ostatni skan ? A "fajnych warunków pracy " to nawet nie skomentuję hahahaha

employee
@Suzi234 20.11.2017 20:31

Cha cha cha !!! Trzeba mieć samemu honor , żeby innym wytykać jego brak ! Donoszenie nie przyniosło korzyści , okradanie firmy skończyło się , nie ma premii , nie ma nagrody ... . Biedactwo ! Wylewanie pomyj nic nie daje bo nikt sobie z tego nic nie robi . Czas wziąć odpowiedzialność za swoją głupotę i zacząć uczciwie pracować !!! Wbij sobie do tego zakutego łba , że tylko oszust popiera oszusta .

employee
@Pracownik 21.11.2017 08:35

Wiesz o tym od kilku dobrych lat i nikomu nie zgłaszasz ??? Jesteś takim samym (usunięte przez administratora) !!!

bum
@employee 22.11.2017 19:28

a rybka psuje się od głowy...

Pracownik
@employee 22.11.2017 20:04

Donos w tym przypadku to bezcelowe działanie:) pozdrawiam

Byly
@Ups12 20.11.2017 21:20

Potwierdzam to w zupełności.

CzłowiekNieDrzewo

Krowy, które dużo ryczą, mało mleka dają i to się niestety najbardziej potwierdza w przypadku pracowników działu THT. Nie potrafią pogodzić się z konsekwencjami swojego oszustwa, to wylewają żale w sieci, oczerniając dobrego pracodawcę i każdego, kto w tym procedzerze nie uczestniczył i kto uczciwie wykonuje swoje obowiązki. Potraktowano ich za łaskawie, bo powinni być wyrzuceni na bruk, z dyscyplinarką i sprawą w sądzie! Jesteś drzewem? Źle Ci? To zmień pracę - tylko chętnych brak do zatrudniania osztustów!

zszokowana
@CzłowiekNieDrzewo 22.11.2017 11:10

Patrząc na wpisy jako całość nie widzę tutaj żali a bardzo poważny problem w kontekście zarządzania firmą jako całość. Skoro przed dłuższy okres na ogromną skalę pracownicy, jak wychodzi, wielu zasobów, wspólnie, przy pełnej wiedzy zapewne wielu osób, nawet na wyższych szczeblach bądź z innych działów, oszukiwali. I nie jest to kwestia braku inwigilacji bo każdy system można obejść, tym bardziej, jak jest się mega zmotywowanym bo człowiek np. czuje się oszukany przez firmę (płaca nieadekwatna do wymagań, inne kwestie kluczowe dla zadowolenia pracownika). Fakt, iż reprezentant "góry" nazywa tutaj pracowników produkcji krowami i innymi epitetami ww tylko utwierdza mnie w tym, iż szczebel zarządczy ma dużo za pazuchą i szacunek do ludzi z produkcji jest zerowy. Przykre czytać.

employee
@zszokowana 22.11.2017 18:52

Być pracowitym jak pszczoła - to też przysłowie ( warto obrażać się ?) Wtykanie elementów w laminat to " ciężka" praca . Tak ciężka , że w 5 -6 godzin pszczółki zrobiły tyle co w 8 godzin i poleciały odpocząć . Kara nie jest adekwatna do ich postępowania .

Krycha
@zszokowana 22.11.2017 18:52

Nawet przysłowia polskie nie są znane - kiepsko, kiepsko z językiem polskim :) Nic więc dziwnego, bo honoru też brakuje! Zamiast mordę w kubeł i cieszyć się, że TYLKO takie konsekwencje, to jeszcze oburzeni! Ojojojojjjj biedulinki, głupolinki :) nawet do siebie szacunku brakuje, co???? Hahahhaha :D

Dno
@CzłowiekNieDrzewo 22.11.2017 11:10

Burza rozpętała się od komentarza, który niestety zauważył zmianę zachowania EB i AG i brak kompetencji. Fakt, na dziale THT też brakuje kompetencji ale czym to jest spowodowane? Tym, że ludzi z doświadczeniem, można policzyć na palcach jednej ręki, bo ludzie zarządzający zakładem uważają, że każdego można od razu zastąpić i przyjmują ludzi z ulicy wymagając cudów. Brakuje doświadczenia, a wydaje mi się, że to z kompetencją też ma wiele wspólnego. Gdzie Ci wszyscy chętni do pracy w naszym zakładzie? Teraz tak naprawdę okazuje się kto najwięcej ryczy! Jestem osobą, która nie brała udziału w całym tym procederze, a mimo to czuję się urażona. Ewidentnie "góra" jak i technolodzy okazują brak szacunku w stosunku do nas wszystkich. Firma robi łaskę, że nie wyrzuciła tych osób? Naprawdę? Co ich zatrzymało? Wyzywacie nas wszystkich, bo wypowiadacie się o całym dziale THT, mówicie, że jesteśmy (usunięte przez administratora) (chociaż nie wiem czy jesteście świadomi definicji tego słowa?), oszustami - może racja, ale są ludzie, którzy naprawdę żałują ale żeby od biedaków i (usunięte przez administratora) albo ludzi bez honoru?? Kto tu właśnie nie ma honoru, jeśli nie potrafi przyjąć krytyki i jeszcze robi z tego powodu afery? Każdy komentarz w sobie to zawiera. Pokazujecie szacunek do ludzi, którzy szacunku nie mają do Was właśnie przez takie zachowanie. Mamy Wam pokłony bić tylko dlatego, że pracujemy na produkcji ? Nie jesteśmy przez to w niczym gorsi !! Pszczółki? O czym Wy pieprzycie? Kto z Was się tak palił do roboty? Nie wierzę, że "nieskazitelni" nie wyszliby do domu wcześniej mając taką okazję. Hipokryzja pełną gębą. My tylko chcemy szcunku i sprawiedliwego traktowania, a nie ciągłej nagonki.

ok
@Dno 22.11.2017 22:13

A ja myślę, że burza rozpętała się bo mamy po prostu dość nieuczciwości w pracy i nieuczciwych komentarzy. W mojej opinii tu nie chodzi o nagonkę na produkcję. Raczej te posty są odpowiedzią na opluwania firmy i ludzi uczciwych – a z takimi opiniami wielu pracowników się nie zgadza. Ale zgodzę się z tobą, że pada dużo ciężkich słów. Niepotrzebnie. Pracujemy obok siebie, a atmosferę mamy taką jaką sami tworzymy. A co do kompetencji – wielu w tej firmie zaczynało od zera doświadczenia, pracują tu od lat i mają kompetencje wysokie. Czy to jest czymś złym, że ludzie dostają możliwość nauki i pracy? Każdy z nas kiedyś zaczynał i super że trafiał na innych dzielących się wiedzą i doświadczeniem. Pozdrawiam i szanuję zdanie innych, chociaż czasami mam odmienne ????

Dno
@ok 22.11.2017 22:59

Mimo wszystko sporo, nawet tych niewygodnych komentarzy jest prawdą. Ludzie na produkcji też dążą chcą uczciwości i sprawiedliwego traktowania, tylko nie wyskakujcie z aferą, bo są jeszcze ludzie, którzy w tym nie uczestniczyli, a czują się traktowani paskudnie. Co do kompetencji, nie widzę nic złego w rozwoju, brawo, uczmy się ale ta możliwość na produkcji jest niestety niewielka. Nie da się tutaj rozwijać, wiedzą i doświadczeniem też dzielić się nie możemy. Najgorsze jest to, że ludzie, którzy mają nami kierować, mimo dłuższego stażu pracy tej kompetencji nie posiadają. Nie słuchają ludzi, nie liczą się z ich zdaniem, nie proponują alternatywnych rozwiązań, wiedzą wszystko mimo, że nigdy nie usiedli na stanowisku, któremu "rozkazują", bo niestety inaczej tego nazwać nie można. To jest przykre. Patzry się na ręce i zachowanie tylko ludzi z obszarów THT/ CMU. Może czas przyjrzeć się "wyżej" postawionym działom ? Może tak, te wszystkie komentarze, które nazywacie "brudami" od lat to krzyk tych szaraków, którzy chcą tylko właśnie sprawiedliwości o której tak ciągle mówicie. Może gdyby wcześniej zamiast obarczać winą tylko produkcję, krytycznym okiem spojrzeć na wszystkich, nie byłoby tych przykrych komentarzy, tylu zwolnień, obrzucania się błotem i faktycznie atmosfera, którą tworzymy WSZYSCY zapobiegłaby niektórym incydentom. Gdyby kadra miała szacunek do pracownika, pracownik szanowałby kadrę, stanowisko pracy, pracodawcę. Niestety na produkcji w pewnych działach tego nie ma. Wszystko odbywa się krzykami i zmuszaniem, bez odpowiednich argumentów i możliwością wyrażenia swoich opinii, a na tym wzajemngo szacunku i przyjemnej współpracy niestety nie zbudujemy.

zszokowana
@Dno 22.11.2017 23:22

Brawo Ty!

Nanusia
@CzłowiekNieDrzewo 22.11.2017 11:10

A co powiesz na temat osób pracujących z orzeczeniem o niepełnosprawności w waszej firmie pieniądze ciągną z pefron a warunki pracy nie spełniają norm . A tak prawdę mówiąc jedna osoba z orzeczeniem utrzymuje dwóch pracowników . Dlaczego dyrekcja nie pochwali się ile dostaje kasy za takie osoby . Więc proszę nie pisać o wcześniejszych wyjściach skoro nie wie się nic na ten temat .

Koleś
@Nanusia 23.11.2017 23:04

Nanusia, osoby z orzeczeniem powinny pracować 7 godzin lub 8 jak lekarz tak zapisze w zaświadczeniu. A nie 5 -6 jak sobie pracownicy drugiej zmiany wcześniej wychodzili i fałszowali dane przez wylogowanie koleżanek, że niby o 22 wychodzą. Przecież o tym wiesz. Drobna różnica w interpretacji, prawda? A co mają orzeczenia o niepełnosprawności do cwaniactwa? Jak masz orzeczenie to zasady pracy cię nie dotyczą? A może stanowiska Ci się pomyliły jeśli chcesz wiedzy o tym ma kasy ma firma -załóż swoją firmę i będziesz wiedziała. I pozwolisz swoim pracownikom na 5 godzin pracy a tym z orzeczeniami może i mniej, nie będzie w Twojej firmie tematu norm i wydajności, a będą pogaduchy z koleżankami. Byłabyś wtedy super dyrekcją. Twoja firma marzeń?

Nanusia
@Koleś 24.11.2017 08:03

Mam swoją firmę trafiłeś Koleś w sedno po doświadczeniu z wami to wszystko lepsze . A u was to nadal zawiść zazdrość i donosicielstwo i to za parę złotych rozumiem żeby wszyscy zarabiali po 5 tyś. Ale za te pare zł co zarabiacie ?

gabi358
@Nanusia 23.11.2017 23:04

No tak wszyscy byli niepelnosprawni to i uciekali zostawali tylko zdrowi.Biedactwa.

Nanusia
@gabi358 25.11.2017 07:27

A wszyscy z tych uczciwych to niby tacy święci i nigdy wcześniej nie wychodzili ?!!! Hahaha ! Uderz w stół........ .....

uczciwy
@Nanusia 25.11.2017 19:36

Komuś , kto ma coś na sumieniu trudno uwierzyć , że można być uczciwym ... .

employee
@Nanusia 24.11.2017 22:46

Nie pracujesz już w TS to w jakim celu wypowiadasz się na forum ? Skoro masz swoją firmę to ciekawe jakie opinie ludzie piszą o twojej "działalności gospodarczej " ? Daj już spokój i nie mieszaj się bo przykro czytać ... .

Witampanstwa

Fajnie sie czyta te koperkowe aferki :D teraz kiedy juz tam nie pracuje to moge sie z Was posmiac. Oprocz tego, że pracownicy rozwiazuja problemy na tym forum to praca nie jest zla. Robisz swoje 8 godzin w całkiem dobrych warunkach(pomieszczenia socjalne, czyste toalety, 30 min przerwy,mozliwosc sluchania muzyki w słuchawkach) i dostajesz ok 1700-1900. Dobre i to bo mozesz zdobyc doświadczenie. Kazdy tam na kazdego gada ale da sie znieść. Brygadzistki sa trudne i aspoleczne. Kierowniczka produkcji to bekowa kobieta, nawalila się na imprezie firmowej i byla calkiem zabawna choc na codzien to powazna kobieta na odpowiednim stanowisku hihi. Kazdy sie jej boi i o to w sumie chodzi. Jesli chodzi o technologow to da sie z nimi dogadac choc jak widac latwo ich sprowokowac do klotni na forum:D w biurach sa super babki. Kazda usmiechnieta i mila:)

gggrr
@Witampanstwa 22.11.2017 22:23

Oj Tereska....

ok

Długo na go work były prawie same negatywne komentarze. A dlaczego? Bo wśród większości pracowników (a jest wielu zadowolonych z pracy tutaj) była opinia, że ta strona służy do wylewania żali i pomyj. Wiadoma sprawa, jak anonimowo to kupa hejtu. Ale teraz jak zaczęło się aż takie opluwanie firmę, ludzi tu pracujących i jeszcze posługujecie się inicjałami lub stanowiskami, to też zabieram głos. Ja jestem ZADOWOLONA z pracy tutaj. Jest ok. Jest wiele rzeczy, które są na plus. I znam wiele przypadków, gdy firma pomagała pracownikom/ dawała podwyżki/ awanse, ale na to trzeba sobie zasłużyć solidną pracą. Nie da się ukryć, że ci którzy patrzą jak pracować, żeby się nie napracować nie są i mam nadzieję że nigdy nie będą doceniani. Mnie to nie dziwi. Są pracownicy, którzy narozrabiali i wychodzili z drugiej zmiany szybciej a ktoś jeden wylogowywał z systemu wszystkich– trzeba teraz ponieść konsekwencje (wiemy, że dostali nagany, były zwolnienia z pracy itp.) Są też tacy, którym dano szansę, pewnie licząc że wyciągną wnioski z sytuacji. Tylko czytając te wpisy (szczególnie te szykanujące innych) powstaje pytanie czy rzeczywiście to rozumieją. Przecież pracujemy razem na hali produkcyjnej i widzimy te postawy, są tacy którzy zrozumieli ale są i tacy którzy potrafią komentować jak im tu jest fatalnie: brak nagród – tylko pytam za co?, normy -czy firma ma pozwolić na udawanie pracy?, nadzór -sytuacja pokazała że kierownictwo nie może ufać, atmosfera -przecież sami ja tworzymy, ludzie którzy solidnie pracują też są ble – bo się starają i pracują na to, żeby zrealizować zamówienia klienta który płaci, też na nasze wynagrodzenia). Dużo negatywnych emocji. Dobrzy byłoby gdybyśmy umieli przestać się nawzajem opluwać. Bo po co? Każdy ma wolny wybór. Nie czuję się nieszanowana, wiem że obowiązują w firmie zasady, które trzeba przestrzegać jeśli się decyduje tu być. Są tacy jak ja - chcą tu pracować i polecają firmę innym. Są tacy, którym jest tu źle i mogą zmienić pracę. Pozdrawiam

Yyyy

Powinni dostać prezenty gwiazdkowe od firmy, skoro premii nie dostali! Opowiadałbym się za papierami 'uwalniającymi od kajdan' łączących ich z tą firmą :) byłaby to najlrpszą gwiazdka tstronikowa! Wtedy byłoby im wesoło! Ahhh jak te nasze 'pszczółki' (bardziej można byłoby to porównać do żuków gnojowych) mogłyby się cieszyć, że nie muszą znosić trudów 8mio godzinnej pracy w miejscu w którym im tak źle! Cieszyłbym się razem z nimi! Oleee!!!

Bonaventura

Zastanawia mnie jedna rzecz. Tak narzekacie na tę firmę. Płace za niskie, brak szacunku, inwigilacja, brak kompetencji wszystkich w koło (tylko nie "moich" ;) ). Na podstawie Waszych komentarzy można wymieniać w nieskończoność. Teraz pojawia się pytanie. Skoro Wy jesteście tacy nieskazitelni i pokrzywdzeni, to czemu jeszcze tej pracy nie zmieniliście? Ktoś Was błaga żebyście zostali i z miłosierdzia serca zostajecie? :D Po pierwsze ktoś, kto zna swoją wartość i coś sobą reprezentuje, nie będzie pracował dla firmy, w której czuje się niesprawiedliwie traktowany, o ile nie zdaje sobie sprawy, że sam nie jest zbyt wiele wart. Pewnie będziecie dalej prowadzić dyskusję i średnio mnie to obchodzi, ale piszę to dla tych którzy u nas nie pracują, a niestety kierują się opiniami na tym portalu. JEST MI TU DOBRZE I NIE ZAMIERZAM ZMIENIAĆ TEJ PRACY, BOOM! Pewnie Was to boli, że nie każdy kto się wypowiada chce wylewać pomyje na TSTRONIC, ale cóż, najgłośniej krzyczą Ci, którzy mają najmniej do powiedzenia :) POZDRO 600 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ptysiu
@Bonaventura 22.11.2017 20:23

Podpisuje się do twojej wypowiedzi. Ludzie tylko potrafią narzekać i mówić jak im to jest źle. Zamiast tak się użalać to pora abyście się wynieśli z TS i znaleźli sobie coś innego bo jedyne co potraficie robić to narzekać i obgadywać innych ludzi za plecami. Do pracy przychodzi się po to aby pracować i zarobić na siebie a nie na kawę i ploteczki. Nikt was tu na siłę nie trzyma a wręcz przeciwnie drzwi są otwarte. Tak więc zastanówcie się co wy robicie bo nie jesteście małymi dziećmi !!!!!

employee
@Bonaventura 22.11.2017 20:23

Bravo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blehPanieT
@Bonaventura 22.11.2017 20:23

oj jakaś firma zostanie zaraz bez pracowników produkcji po takich wpisach....

Wynocha Oszuści!
@ptysiu 22.11.2017 20:41

Dokładnie! Oszuści wynoście się z TSTRONIC!!! Nikt za wami nie będzie płakał! Dzięki temu przyniesienie tylko korzyść firmie!

Sam jesteś kowalem swego losu!
@blehPanieT 22.11.2017 21:00

Nie jesteśmy Caritasem do utrzymywania darmozjadów!!! Do widzenia!

Niko
@blehPanieT 22.11.2017 21:00

Tylko bez tych, którzy nie chcą tutaj pracować :) cieszy mnie to niezmiernie !:)

uuu
@blehPanieT 22.11.2017 21:00

bez przesady, gdyby w jakiejś firmie pracowali sami niezadowoleni pracownicy, to taki zakład by nie istniał. Po prostu ci najbardziej rozżaleni, którzy nie dostali premii, bo oszukiwali teraz tutaj się mszczą.

Butterfly

Firma super! Pracuje kilka lat i zamierzam zostać tutaj na kolejne :)

rak

Przecież w tej firnie nikt robić nie chce.Masa ludzi z wielkim doświadczeniem odeszła bo mieli dosyć głodowych pensji i atmosfery.Złe zarządzanie wychodzi,reklamacji coraz więcej.Dziwie się że klienci jeszcze są.

employee
@rak 22.11.2017 14:44

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ... .

Jaaa

Nie polecam pracy z brygadzistks monika. Ona nas wykancza dwulicowa baba i wredne babsko nie mam az ochoty tam pracowac

employee
@Jaaa 07.11.2017 18:38

Dobra rada - zwolnij się !

Suzi234

Technolog to chyba tylko na papierze, oni pytają zwykłych szarych ludzi jak najłatwiejsze rzeczy zrobić, potrafią tylko wisieć na telefonie. A jak pół firmy wychodziło szybciej to nikt nie zauważył? Tylko gdy wyszła afera taśmowa to nagle wszyscy siedzą cicho jak mysz pod miotłą. A Pani H.R. teraz najmądrzejsza ,a jak jej mąż wracał szybciej do domu to też dobrze było?

employee
@Suzi234 20.11.2017 15:32

Zostań technologiem , też będziesz wisieć na telefonie . Pół firmy wychodziło a drugie pół firmy pracowało na pasożyty ... .

franek

Praca beznadziejna. W zasadzie wszystko polega na tym, aby jak najwięcej z pracownika wyciągnąć, i jak najmniej zapłacić. Premię zabiera się za byle co, a następnie proponuje odrabianie tego w nadgodzinach. Omijać tę firmę szerokim łukiem.

Pracownik w tstronic
@franek 14.11.2017 10:41

Nie rozumiem jak można tak kłamać. Przerażają mnie takie nieprawdziwe komentarze :(

Heniu
@Pracownik w tstronic 18.11.2017 09:08

Ile razy Kulawy wychodził na środek zbieral wszystkich z produkcji i mówił o rzeczach wyjętych z kosmosu, ze pewno nie będzie bo za dużo nadgodzin było zrobione, albo ze mamy podziękować ludzia którzy chodzą na zwolnienia . Czemu mam odpowiadając za prace kogoś innego ? Moja wydajność jest uzależniona od wielu czynników i wielu ludzi, ale skóra ja się wyrabiam w przeznaczonym dla mnie czasie na daną czynność i na tablicy mam wydajność na poziome 98-100% to nie dostaje pełnej premi która mam w umówię ? Co miesiąc to samo, opowieści z sandałowego drzewa. Firma straszna, system motywacji mizerny. Najgorsza jest śmietanka która się głaszcze razem i tulko umieją wymyślać kolejne powody żeby ludzia nie zapłacić .

RG
@Heniu 21.11.2017 18:10

Po co płacić komuś jak można zostawić dla siebie ? Malediwy to nie tania sprawa

employee
@franek 14.11.2017 10:41

Co tu jeszcze robisz ???

Franek

Za wychodzenie zabrali premię, a następnie oddali tym co donosili na innych. Brawo !

employee
@Franek 20.11.2017 18:20

Kolejny pokrzywdzony oszust ! Masz płacone za 8 h pracy a nie za wychodzenie ! Nie pasuje taki układ to wypad !

DonPedroSprawiedliwy

Dziwnym trafem nagle tyle negatywnych komentarzy na firmę, zaraz po tym jak wyszło, że to WY oszukiwaliście. Każdy ma jasne warunki pracy, nie podoba się - nikt do pracy nie zmusza, a skoro dalej ktoś pracuje to znaczy, że wcale tak źle mu tu nie jest. Co do negatywnych komentarzy to typowe - jak coś się nie spodoba (a burakom zawsze coś nie pasuje), a jest możliwość anonimowego obsmarowania to wszyscy pierwsi, ale gdy tego samego buraka spotka coś pozytywnego to już pozytywny komentarz przez gardło mu nie przejdzie. Taka jest niestety mentalność większości pracowników. Osobiście firmę polecam, atmosfera w poszczególnych działach jest dokładnie taka, jaką tworzą sobie pracownicy danego działu ;)

Pan
@DonPedroSprawiedliwy 21.11.2017 20:56

Gdy prawda boli to trzeba się bronić? To widzocznie sam/sama jesteś burakiem.

DonPedroSprawiedliwy
@Pan 21.11.2017 21:39

Przykro mi ale nie rozumiem pytania, o jakiej prawdzie Pan mówi?

busz
@Pan 21.11.2017 21:39

Haha, od razu widać kto się oburzył:D W poście nie jest wskazana żadna osoba, a tylko ci co "oszukiwali". Jeżeli czujesz, że uwaga jest skierowana do Ciebie, to znaczy, że jesteś jednym z tych złodziei, którzy pewnie teraz najgłośniej krzyczą, bo premii nie mają. Cieszcie się, że w sprawa nie trafiła do sądu. Wasza jakakolwiek dalsza "kariera" już by nie miała możliwości się rozwinąć. Przy takim podejściu i tak już chyba nie ma :D

Pracownik
@DonPedroSprawiedliwy 21.11.2017 20:56

"Dziwnym trafem nagle tyle negatywnych komentarzy na firmę, zaraz po tym jak wyszło, że to WY oszukiwaliście" - polecam zapoznać się z komentarzami przed całą akcja. Z tego co widzę to prawie wszystkie negatywne.

Zabawa

Powiedzmy sobie szczerze, jeżeli ktoś oszukuje to musi ponieść tego konsekwencje. Myślę że każdy się z tym zgodzi. I nie ma co się o to obrażać. Tylko czytając te komentarze zastanawia mnie jedno... gdzie było kierownictwo, brygadzista ? Kto miał za zadanie kierować albo chociaż pomagać tym ludziom w czasie produkcji? Byli pozostawieni sami sobie podczas gdy produkcja była w toku ? Pracowałem w kilku firmach i sporadycznie zdarzaly się przypadki że nie bylo kogoś do kierowania zespołem ale to naprawdę sporadycznie. Czy to taki przypadek? Niby wszystko jasne ale osobiście uważam że "góra" powinna zastanowić się czy sama po części nie zawiniła...

Lutowacz

Po taśmowej aferze technolodzy z dpp urosli. Pani technolog EB wraz z technologiem AG wyzej sr.ja niz du.y maja. A dyrektor sobie siedzi w czterech scianach i nie wie jak produkcja przebiega.Poprzedni dyrektor byl jaki byl ale wszystkich traktowal rowno czy to dpp czy ludzi z produkcji. Tutaj dpp jest na specjalnych warunkach.

hihi
@Lutowacz 16.11.2017 17:22

Wy oczywiście bidulki niewinne.Jak się oszukuje to potem takich się traktuje jak na to zasługują .Oszustom mówimy NIE!

Barabasz
@Lutowacz 16.11.2017 17:22

Akurat EB i AG to jedne z bardziej kompetentnych osób posiadające wiedzę w DPP.

Dawid
@Lutowacz 16.11.2017 17:22

Jak można najpierw fałszować dane i okradać firmę po czym mieć czelność kwestionować kompetencję technologa. Jedyny powód, dla którego można nie polecić firmy, to możliwość pracy z takimi osobami jak, która napisała ten komentarz. Niestety wszędzie takie się znajdą :/ Pozdrawiam i zapraszam do wzięcia się za rzetelną pracę :)

Malwa
@Barabasz 19.11.2017 20:21

Z AG się zgodzę. Pani EB to chyba pomyłka ????

XxX
@Malwa 21.11.2017 08:28

EB z kompetencją się chyba minęła. Miałem okazję współpracować z nią kilka razy i niestety.. wielki niesmak i rozczarowanie za każdym razem.

CzłowiekRobot

Ludzie narzekają na zarobki, atmosferę albo to czy ktoś ich pilnuje. Niestety nie ukrywajmy może płace nie są za wysokie ale za to umiejętności z jakimi można zacząć pracę może być równa zeru, ważne, że masz dwie ręce, resztę się nauczysz. Ciężko szukać takiej pracy gdzie zaczynając o godzinie 6 kończysz punkt 14 lub adekwatnie inne zmiany 14-22.

Zostaw opinię o TsTronic - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TsTronic