HOMAG Polska

• Olszewo
  • Słupia Wielka
  • Chwałkowo

3. Opinie o pracodawcach Środa Wielkopolska
  5. Opinie o HOMAG Polska Sp. z o.o.

Opinie o HOMAG Polska Środa Wielkopolska

Nie przegap nowości o HOMAG Polska Sp. z o.o.!

HOMAG Polska Sp. z o.o.

07.09.2021 10:09

Poland Business Run to największy charytatywny bieg biznesowy, który pomaga spełniać marzenia osób po amputacjach.

W dniu 5 września 2021 r. trzy drużyny HOMAG Run Team wystartowały, aby wesprzeć osoby z niepełnosprawnością i przy okazji promować aktywny styl życia. Część zawodników pobiegła razem, a część oddzielnie, w zależności od możliwości. Swój ślad zostawili m.in. w: Poznaniu, Warszawie oraz Środzie Wlkp.

Na ponad 5 700 drużyn (28 500 zawodników), które wystartowały w PBR, zawodnicy HOMAG Run Team zajęli zaszczytne 140, 1915 oraz 2138 miejsce! Tego dnia panowała idealna pogoda pozytywna energia oraz niesamowita atmosfera Kochamy tego typu inicjatywy sportowe - zwłaszcza jeśli pomagają one innym osobom w potrzebie

Poland Business Run - do zobaczenia za rok!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Jordan22

24.08.2021 19:38

Kierownictwo okej, nie jest tak źle żeby gorzej być nie mogło. Mam porównanie z innymi firmami i nie ma tragedii, ale nie jest też wybitnie ekstra :) jednym minusem jest wszechobecnie panujący bałagan, ale Ciebie jako zwykłego kompletujacego nie będą dotyczyć błędy innych. Możesz robić swoje a cała resztę mieć w pompie. Soboty dla "chętnych" ale wypada iść raz czy dwa, plus że płacone 100pro. W tygodniu też może wpaść jakas nadgodzina ;) Nie umiem Ci powiedzieć ile dostaniesz... Może warto złożyć CV, rozmowa i tak jest telefoniczna. Zapytają o Twoje wymagania i oddzwonią w przypadku decyzji pozytywnej jak i negatywnej-to też na plus ;)
    ELEKTROMONTER

28.07.2021 21:57

Takie ich zadanie. Klient wymaga to muszą nam zgłaszać i przekazywać problemy, a my jako montaż powinniśmy je rozwiązać i nie dopuścić żeby bubel wyjechał od nas z produkcji. Nie chłopacy z jakości budują szafy i maszyny tylko my.

Jaksk

27.06.2026 22:27

Dlaczego nie widzę najnowszych informacji , tylko jakieś biegi z przed kilku lat co niema żadnego znaczenia do podjęcia pracy ?
    #Mechanik

Big Ben

12.05.2026 15:52

Czy firma ma jakieś pomysły na rozładowanie korków sprzed nowej fabryki? Od dwóch dni jesteśmy w nowej fabryce, może niecała 1/3 całego montażu. Wyjechać o 14 stąd to tragedia. 2x dłużej niż ze starej lokalizacji na Prądzyńskiego. Jak się już wszyscy zrelokują łącznie z biurem to wyjazd praktycznie stanie się niemożliwy. Może warto wcześniej o tym pomyśleć, może zmienić godziny pracy na 2 zmiany, hybrydową pracę dla pracowników biurowych, lub jakieś inne rozwiązanie. Ale póki co w czarnych barwach to wszystko widać
    #Montazysta

Waldi

24.05.2026 11:00

Była robiona ankieta dotycząca o której byśmy chcieli zaczynać pracę do dziś nie znane są jej wyniki. Moim zdaniem jak byśmy zaczynali o 5;30 lub 6;30 to problem korków choć trochę by się zmniejszył odeszły by auta z innych firm znajdujących się przy naszej firmie

26.05.2026 16:05

Dwie zmiany tutaj nic nie zmienia, miało być rondo. Miało być spotkanie z Burmistrzem i co? Olał nas, ścieżki rowerowej również nie mamy. Powinny byc dwa pasy do wyjazdu to również rozładuje korki, tak jak z ulicy Kórnickiej

04.01.2026 21:37

Tyle się mówi o transparentności. Ciekawe kiedy ofertach pracy publikowanych na różnych portalach zaczną się w końcu pojawiać widełki płacowe. Rynek oczekuje transparentności również w tym obszarze 😉.
    Huehue

06.05.2026 19:38

Rynek, rynkiem ale prawo ik.tego nie nakazuje w ogłoszeniu ale... Zgodnie z przepisami, które weszły w życie pod koniec 2025 roku, pracodawca nie musi podawać widełek płacowych bezpośrednio w treści ogłoszenia, ale ma obowiązek poinformować o proponowanym wynagrodzeniu lub jego przedziale najpóźniej przed rozpoczęciem rozmowy kwalifikacyjnej. Kluczowe jest, aby kandydat poznał stawkę przed podpisaniem umowy.Oto kluczowe informacje:Nowe standardy (od końca 2025 r.): Przepisy unijne wprowadzają transparentność płac, zakazując m.in. pytania o wcześniejsze zarobki, a nakazując informowanie o wynagrodzeniu przed rozmową lub w jej trakcie.
    Big Ben

02.02.2026 14:15

Tyle się mówi o jakości, pilnowaniu się, rzetelnych testach. I co? Przychodzi kierownik jeden z drugim i dyrektor i każą pchać towar jak leci bo tylko termin się liczy. Poziom hipokryzji sięga dna
    #Montazysta
    homgang

30.11.2025 13:32

Firma rekrutuje przez agencje - szukając mobilnego technika który ma być od wszystkiego. Jeśli ktoś jest zainteresowany ofertą: - szkolenie wstępne (krótkie to mało powiedziane, kwestia włąsnego doświadczenia i wiedzy), - wyjazdy po całym kraju, - brak diet, bo miejsce umownej pracy to PL (gratuluję serdecznie temu mózgowi z zarządu, który to wymyślił - proponuję sprawdzić rynek i KP), - kwestie kwaterunku (jeżeli już na rozmowie podkreślane jest, że będą to "jakieś hotele z pokojami jednoosobowymi" to jeżeli lubisz dyskutować dlaczego pokój kosztował 300 nie 180 aplikuj), - autorski system rozliczania nadgodzin (realnie dodający ok 10% mies do pensji), - służbówka, - wynagrodzenie 10-12 brutto, Można aplikować. Powodzenia - ps. zróbcie kanapki.
    #TechnikSerwisu
    Likwidator liderów.

01.11.2025 08:51

Praca operator ,magazynier, staż ponad 15 lat. 6000 brutto+ premia, to realne w Homagu czy nie zaprzątać sobie głowy?
    #OperatorWozkaWidlowego
    mateusz

03.11.2025 17:09

6000 brutto to nie będziesz miał z premią
    kandydatka na staż

22.10.2025 21:25

Szukałam Durr Group Services na gowork, nie mogłam znaleźć, ale udało mi się powiązać tę firmę z Homag. Ta firma uprawia chyba jakiś ghosting. Ogłoszenie na płatny staż wisi ciągle na pracuj.pl. Ja i moi znajomi wysyłaliśmy CV chyba kilka razy, bo ogłoszenie jest już od dłuższego czasu i nie znika. Zero odpowiedzi, zero telefonów. Nie polecamy.
    Cięty

14.10.2025 13:40

Kiedy "związki zawodowe" rozpoczynają negocjacje płac na przyszły rok? Chyba wypadałoby już coś zacząć robić
    O

22.10.2025 09:25

Raczej watpie ze beda jakieś podwyżki w zwiazku z budową nowej hali , pewnie jeszcze pare osob wyleci
    O

22.10.2025 09:29

Podwyzek raczej nie bedzie w zwiazku z budowa nowej hali produkcyjnej . Pewnie jeszcze ktoś wyleci
    expracownik

18.07.2025 19:53

Praca w HOMAG Polska? Marzenie! Codziennie wstajesz z uśmiechem, bo przecież kto by nie chciał zapieprzać za grosze, z wiecznym niedoczasem i wiecznie niezadowolonym przełożonym. Wymagania? Jak do NASA – musisz być silny jak koń, dokładny jak chirurg, znać rysunek techniczny, najlepiej mówić po niemiecku i jeszcze mieć “pozytywne nastawienie”. Ale spokojnie, pensja jest na poziomie – poziomie minimalnym oczywiście 😉. Awans? Jasne, pod warunkiem, że jesteś kumplem kierownika albo lubisz chodzić na fajki z “górą”. Inaczej – możesz zapomnieć. Twoje pomysły? Świetne – do wyrzucenia. Twoje zdanie? Cenne – pod warunkiem, że go nie wypowiadasz. Szacunek do pracownika? Oczywiście, gdzieś w folderze z misją firmy – w praktyce jesteś tylko numerem na liście, który ma robić i się nie odzywać. Podsumowując – jeśli marzysz o pracy, gdzie stres, brak perspektyw i niskie zarobki idą w parze z kolesiostwem i totalnym brakiem organizacji, to HOMAG Polska będzie dla Ciebie idealnym miejscem. Polecam z całego serca – jak chcesz się szybko wypalić zawodowo.
    Zoo

01.07.2025 10:06

Nie polecam pracy w Homag Polska. Zarobki to praktycznie najniższa krajowa albo niewiele więcej – w marketach typu Dino można spokojnie zarobić lepiej, a tam przynajmniej nikt nie udaje wielkiej, światowej korporacji z tradycjami. Praca jest bardzo odpowiedzialna, a pensje kompletnie tego nie odzwierciedlają. W Homagu liczą się tylko cyferki i tabelki, a ludzie są traktowani jak powietrze. Firma to totalna tragedia, zero szacunku dla pracownika i kompletny brak perspektyw. Szkoda zdrowia, nerwów i czasu – naprawdę lepiej poszukać czegokolwiek innego.
    Na emie

10.06.2025 19:19

Pracownicy którzy poświęcili firmie część swojego życia i zdrowia, zawsze służyli swoją wiedzą i doświadczeniem po kilku latach są jubilatami i zazwyczaj pracodawca takie osoby nagradza za poświęcenie i lojalność. Różnie to wygląda i zależy to od przepracowanego okresu w firmie, bywa że jest to od jednej wypłaty wzwyż. Niestety w tej firmie to jest żenada, za pierwszą jubilatkę to nawet na wycieczkę nie da się pojechać, ale każdy dostaje kubeczek i nic nie znaczący dyplom . Tak to wygląda i pozostaje traktować te wysiłki z uśmiechem i cieszyć się że inni pod tym względem wyglądają lepiej
    Andrzej

22.05.2025 08:05

Nie polecam jeden wielki "Warsaw shore" co już widać po ich ksywkach .. zatrudniane tylko ciocie, wujków, kuzynów, wnuczki które myślą że same mogą wszystko a ty jesteś tylko ich pieskiem do roboty bo cały czas patrzą na ręce i wszystko meldują swojej koleżance na stanowisku wyżej ... Tak samo tyczy się tego że na wykonywanie prac są limity czasowe i owe Panie oczekują żeby robić szybciej i oddawać im swoje godziny na ich szafy żeby same mogły siedzieć ukryte w telefonach... Poprostu cyrk nie polecam
    Ciekawski

15.05.2025 06:41

Witam. Co tam się dzieje w firmie że prowadzą rekrutacje i zero odzewu, niby zawieszone , odroczone ? Trochę jak zabawa w przedszkolu niby chcą a jednak niezdecydowanie bierze górę. Trochę mało poważne to.
    Nieznany

08.05.2025 17:30

W IE to szkoda gadać ta co ogarniała (usunięte przez administratora) odeszła w sumie nie ma co się dziwić dziewczyna była wporzadku i na montażu wcześniej też strata dla firmy ale skoro tak ją traktowali teraz ponoć siedzi gdzieś w sprzedaży i jest zadowolona
    Paca

13.05.2025 20:24

Nooo (usunięte przez administratora) była ok rekord maszyn zrobiła jak była na montażu ale jak wyżej takich ludzi nie doceniajo
    Lodołamacz

14.05.2025 13:26

Tam to konkretna nie przypadkowa persona miała problem z silną kobietą
    Eskimos

03.09.2024 18:08

Niestety w firmie dzieje się nie dobrze ogólny chaos coś próbują zrobić ale nic im nie wychodzi pozatrudniali nie kumatych typów do działu IE którzy błąkają się po omacku. Ogólnie zarząd ma w nosie pracowników produkcyjnych firma bez przyszłości brak podwyżek polikwidowali wszystkie dodatkowe bonusy takie jak owocowe środy i tym podobne gdzie inne firmy nadal to oferują. Wydaje się że firma w nie najlepszej kondycji nie polecam
    Robin Hood

10.12.2024 17:33

Można śmiało powiedzieć że Homag stał się liderem niskich wynagrodzeń w naszym rejonie niestety.
    Masha

12.01.2025 08:02

To jak to jest że IE wiecznie obcina ciągle czasy a produktywność i efektywność macie ponad normę? Sami siebie zakłamujecie
    Hej

06.12.2024 18:51

Jak to jest że nasz pracodawca nie zauważa problemu i nie weryfikuje chorobowiczów którzy dziwnym zrządzeniem losu zawsze są chorzy na święta i nowy rok. Nie jest to związane ze stanem zdrowia i zawsze można to zweryfikować. Zdarza się że osoby takie potrafią wyjeżdżać i wczasować się lub szaleć podczas zakupów w galeriach handlowych . Szkoda ze przy podwyżkach traktowani są tak samo jak ci którzy starają się być w pracy i nie bimbają sobie na pracę i firmę.
    Cebula

10.12.2024 12:56

Przecież podwyżek nie ma od kilku lat...
    Zmeczony

21.12.2024 12:54

Widać że boli znajonc życie pisała to jedna z kobiet one tam majom pelne portki ze strachu było czeba też iść na l4
    @Pracownik

16.10.2024 09:39

Szczerze mówiąc ta firma to jakieś dno totalne , dział CNC to porażka w szczególności Brygadziści na(usunięte przez administratora) ktoś mi wytłumaczy dlaczego oni tam jeszcze pracują ? Jeden z nich tylko chodzi i patrzy do kogo się przyczepić .. poważnie to jest obowiązek brygadzisty ? Kompletny brak szacunku do pracownika .. (usunięte przez administratora) w żaden sposób nie potrafią docenić pracownik tylko potrafią wytykać błędy . Atmosfera w firmie jest żenująca większość ludzi przychodzi w stresie do pracy i patrzy czy zaraz po niego nie przyjdą i nie wyprowadzą zza bramę . Nie polecam tej firmy pracowałem tam przez kilka lat i odejście to było najlepsze co mogłem zrobić .
    Serwis

21.08.2024 11:07

Szukają obecne kogoś do serwisu maszyn (praca mobilna na Polskę i Europę). Opłaca się? Ktoś może się wypowiedzieć? Z tego co widzę po wcześniejszych komentarzach we wrześniu 2023 też szukali kogoś do serwisu.
    Technik

15.10.2024 12:09

Też bym chciał dowiedzieć się o dziale serwisu. Jak wygląda praca, jakie zarobki? W najbliższym czasie mam rozmowę o pracę w tej firmie.
    Zadowolony

19.06.2024 16:10

Pracowałem wiele lat w tej firmie, odszedłem kilkanaście miesięcy temu. Była to moja pierwsza praca i musze powiedzieć, że była to bardzo ciekawa i dla mnie względnie spokojna przygoda. Wspominam ten czas dobrze, wiele się nauczyłem o działaniu takich organizacji, a sam do pewnego stopnia mogłem rozwijać również swoje zainteresowania, również z korzyścią dla pracodawcy. Moi przełożeni z kolei byli pomocni, choćby wspierając moje pomysły. Ważne jest też to, że zawsze miałem zapewnione środki do wykonywania mojej pracy. Dzięki firmie kilka razy odwiedziłem też zakłady za Odrą, podszkoliłem się z angielskiego, więc dla mnie duża wartość dodana.
    Robin Hood

06.07.2024 19:41

Skoro tak Ci się podobało to dlaczego odszedłeś jeśli można wiedzieć?
    Gułag maszynery

24.09.2024 07:48

Względnie spokojna przygoda to jest na rybach. W HOPL tylko nerwy, brak czasu, wymagania z kosmosu. Dobrze, że już tam nie pracuję. Była to moja pierwsza praca, przez co ciężko było mi się z niej wyrwać. ("złota klatka" mówili). Nie polecam nikomu. Widziałem bardzo wiele zmian w strukturach formy na przestrzeni 13 lat i to co się działo pod koniec, doprowadziło mnie do totalnego wypalenia zawodowego. Nawet mi nie podziękowali za tyle lat pracy. Ale taka to organizacja. Nie bać!
    Ciekawski

10.08.2024 21:56

A co powiecie o biurowych? Słyszałem ze trochę teraz z macierzyńskiego przyszło i nie ma pracy I to kobiety ściągnięte do biura z produkcji

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HOMAG Polska?

Kontakt - HOMAG Polska Sp. z o.o.

Prądzyńskiego 24 63-000 Środa Wielkopolska

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Andrzej

01.08.2024 22:05

Szukam obecnie pracy jako elektromonter. Czy Homag to firma do której warto złożyć CV? Czy można zarobić chociaż 7 tyś. brutto miesięcznie w normalnym czasie pracy na tym stanowisku?
    Michu

05.08.2024 21:44

Odpuść sobie homag jeśli chcesz zarobić. W obecnej chwili nie zatrudniają. W firmie na każdym szczeblu pracownicy składają wypowiedzenia jeśli znajdą coś lepiej płatnego, a znajdują, bo odejść jest coraz więcej.
    Chuck

05.08.2024 22:01

Sytuację w homagu można porównać do mieszkania w starej kamienicy: jeden kibel na pięć rodzin, sąsiad w zimie się zamroził. Ale jak poczekasz 20 lat to może warto będzie się zatrudnić, do tego czasu wystartuje budowa nowej fabryki, wtedy warunki sie poprawią, gdy zostanie zatwierdzony wybór pięćdziesiątego z kolei wykonawcy.

22.07.2024 09:21

Dziwi mnie to że firma nie ma zamówień a pracownicy przychodzą do pracy w Sobotę ,chodzi konkretnie o dział weinmann . Kto jest za to odpowiedzialny czy to nie jest działanie na szkodę firmy ?
    Ciekawy

25.07.2024 13:19

Pewnie ta sama osoba, która rozdaje wyższe podwyżki swoim wybrańcom. Ktoś powinien zacząć weryfikować funkcjonowanie firmy.

09.07.2024 08:09

W firmie panuje straszny brak organizacji , majstrowie którzy powinni pomagać pracownikom są zawaleni robota z góry która nie należy do nich . Jeżeli jesteś osobą ambitna którą chce się rozwijać i mieć swoje pomysły , to nie jest to firma dla ciebie . Oczywiście parę plusów jest jedną zmiana , narzędzia itd . Ale ogolnie strata czasu i nerwów, już nie wspomnę o szacunku dla dla drugiego czlowiek bo to jest poprostu absurd , na który jest pozwolenie z góry . Kto prcuje lub pracował wie o co chodzi , bardzo duzu ludzi zajmuje się w firmie usprawnianiem produkcji, z ich pracy nic nie wynika...
    Pracownik306

12.07.2024 23:46

Zgadzam się. Chaos,bałagan, spychologia. Jeszcze kilka lat temu jeden drugiemu pomagał. Teraz?! Jeden na drugiego tylko donosi! Z zewnątrz firma wydaje się konkretna i zorganizowana niestety to tylko pozory. Szkoda bo potencjał jest tylko niewłaściwe osoby to niszczą. O bałaganie w magazynie i brakach kadrowych nie wspomnę.
    Dream

18.07.2024 23:51

A najlepsze są te spotkania albo teams jeden po drugim i tak przez pól dnia albo i więcej a potem człowiek nie ma czasu bieżącej pracy wykonywać. Kiedyś jak coś trzeba było zrobić to wystarczył telefon albo mail a teraz zespół ekspertów debatuje jak przerzucić zadanie do wykonania na inny dział byle samemu nic nie robic i tak odbywaja sie kolejne spotkania a potem następnie... Najwyższy czas ograniczyć ilość spotkan i team- ów.
    dajcie znać

16.07.2024 21:38

Czy (usunięte przez administratora)i to w godzinach pracy czy jako nadgodziny liczone? Nie wiem czy może zainteresować się bardziej tematem, bo chyba się opłaca w ostatnim czasie.
    Konstruktor

15.03.2024 13:51

Odradzam pracę w dziale konstrukcji dla BU CES (Weinmann). Pracownik z małym doświadczeniem nie ma możliwości nauczenia się czegokolwiek pożytecznego, pracownik doświadczony natomiast będzie zmuszany do posłusznego wykonywania zadań poniżej kompetencji. Wszelkie ustalenia w sprawie konstrukcji maszyn płyną z DE, w PL nikt nie ma nic do powiedzenia. A jak ktoś spróbuje zdecydowanie przedstawiać swoje propozycje, tak jak kilku byłych już kolegów, to jest potem chamsko (usunięte przez administratora) NIE POLECAM!
    abc

28.03.2024 09:33

Potwierdzam, trzymać się od nich z daleka! Ludzie wytrzymują tam kilka miesięcy, potem zaczynają szukać nowej roboty. Szkoda czasu i nerwów!

28.06.2024 12:54

Homag znowu poszukuje konstruktora elektryka dla działu Weinmann. Zdecydowanie odradzam aplikowanie na to stanowisko. Ludzie po kilku miesiącach mają serdecznie dosyć pracy w tym miejscu. Żaden z poprzednich konstruktorów elektryków nie wytrzymał tam nawet roku.
    Nowak

09.05.2024 07:30

Kiedy ludzie się obudza i zobaczą ze związki dbają tylko o swój interes , oni wiedzą że sa pod ochroną i nie mogą ich zwolnic . Niech związki przystaną na brak podwyżek wtedy ludzi nie będą zwolnić a tak zwiazek swoje zarząd swoje i będą pozbywać się ludzi ... no i wtedy będzie podwyzka ale kogo kosztem ?

09.05.2024 18:13

Gdyby nie związki to bys juz juz od polowy ubiegłego roku mial 3/5. Oczywiście do pracy bys chodzil normalnie na 5/5 ale urlop i skladki bys mial policzone od 3/5 wiec odpowiedz sobie kto by na tym zyskal. Na pewno nie pracownik.

09.05.2024 20:05

Po tym co związki zawodowe (usunięte przez administratora)w tym roku z podwyżkami to wszyscy ze związków powinni się zwolnić i odejść. W podwyżkach się rozmawia w listopadzie/grudniu a nie w połowie roku. W VW Poznań i innych korporacjach o teraz już są rozmowy o podwyżkach na 2025/2026, a nas w Homagu (usunięte przez administratora) sama Solidarność.
    Łysy

07.05.2024 21:08

Po informacjach że przez brak zamówień będą ludzi przenosić na magazyn bez ponoszenia jakich kolwiek większych kosztów związanych z dojazdem, potencjalnej redukcji etatu do 3/5 i prawdopodobnym braku podwyżek po mimo że na budowe nowej hali pieniądze są postanowiłem szukać nowej pracy. Na szczęście od grudnia już tam nie pracuje. Byłem w firmie przez 3 lata jedyna co tam widziałem to spychologia brak odpowiedzialności przez kierownictwo i ich strach przed powiedzeniem zwierzchnikom z niemiec że kompletnie nic się w dokumentacji nie zgadza oczywiście oni myśleli że wszystko jest idealnie. Problemy które powinny być rozwiązane na etapie konstrukcji i planowania były potem zrzucane na montażystów. Błędy w schematach i rysunkach technicznych które są od zawsze i nawet nikt nie raczy się tym zainteresować po mimo licznych informacji o problemie. Kierownictwo zarozumiałe i aroganckie (szczególnie (usunięte przez administratora)) brygadziści oczywiście zastraszeni ogarniający wszystko za nich. Milion spotkań z których nic nie wynika co najwyżej kolejne durne pomysły. Prawie zapomniałem o tych śmiesznych czasach na szafy co chyba były robione 10 lat temu po mimo licznych zmian nowych schematów i urządzeń bez zmiań (przy normalnej pracy nie jesteś w stanie na większości się "wyrobić"). Firma też oczywiście żałowała na narzędzia. Przez te 3 lata nie doczekałem się własnego wózka narzędziowego chociaż miał na mnie czekać już 1 dnia pracy. Stanowczo nie polecam tego @Pracodawca
    @pracownik

25.04.2024 19:26

Czy ktoś powie w czyim interesie działa nasza zakładowa "Solidarność"? Bo na pewno nie pracowników. W obecnej sytuacji firmy wskazane 5% nie brzmi dobrze ale lepsze to niż nic. Dzisiaj jasno było powiedziane kto hamuje podwyżki, na co liczy solidarność?
    Haha

26.04.2024 08:59

Niestety związki zawodowe Homag to jeden wielki szkodnik. Działa niby w interesie wszystkich, a tak naprawdę chyba tylko swoim. Przez nich ludzie potracili pracę , a teraz podwyżka będzie opozniona, o ile w ogóle będzie. Wstyd...
    Takie tam

06.05.2024 09:12

Zarządowi właśnie o to chodzi Aby skłócić pracowników i związkowców bo Zwiazek jest dla @Pracodawca niewygodny Tak dla przypomnienia kierownictwo firmy chciało obniżyć nam etat do 3/5 już w czerwcu zeszłego roku. Mimo, że było dużo zamówień a okres urlopowy przed nami. Dzięki Związkowi to się nie stało itp. Czy ktoś z pracowników ufa jeszcze Zarządowi...? Mimo pięknych okrągłych słów...? Bądźmy solidarni bo jest to w naszym interesie!

30.03.2024 12:01

Widziałam, że kiedyś była w firmie rekrutacja na stanowisko head of advanced planning and scheduling. Zaznaczyli, że jest to praca jako manager lub kierownik. To jak to jest taka wysoka posada, to czy jest jeszcze jakaś wizja awansu, jest jakaś posada wyżej? Bo ja jednak chcę się rozwijać w pracy.
    Haha

31.03.2024 07:53

Oni tam cały czas zmieniają ta strukturę więc można spaść w dół i awansować. Takie pytanie zresztą lepiej zadać NG rozmowie, nie sądzisz?
    Hehe

07.04.2024 09:33

W obszarze planowania i montażu to zmiana struktury i nazwa działu jest na okrągło. Ciężko zaliczyć ile tych zmian już było. Więc możesz zostać kierownikiem a potem będzie znowu zmiana struktury i nim nie będziesz jeśli będziesz osobą niewygodna która ma własne zdanie. A po wszystkim napiszą że postanowiłeś szukać wyzwań w innym obszarze.

28.02.2024 17:36

Na palarni mówili że ma być 5 % podwyżki ale czy to prawda to nie wiem.
    Janek

06.03.2024 18:25

Tak jak mówisz, atmosfera jest tragiczna, tylko Ci na stołkach brylują na salonach, wożą sie furami za worek siana, a na pracownikach oszczędzają.... Szacunku zero, pracowników traktują przedmiotowo i są tylko numerkami na ich listach. Homag lata swietlności ma już za sobą .. teraz tylko próbują utrzymać się jak nadluzej na stołkach kosztem pracowników. HOMAG(usunięte przez administratora)

28.03.2024 10:51

Na fajkę można chodzić tylko w czasie przerwy,chyba że jesteś (usunięte przez administratora), wtedy chodzisz kiedy chcesz. Acha zapomniałem jeszcze o(usunięte przez administratora) , niektórzy mają specjalne względy i chodzą razem z(usunięte przez administratora). A jakby przypadkiem kogoś złapali na tym papierosie to nagana.
    Bolo

28.03.2024 06:28

(usunięte przez administratora) robi??
    Komandos

13.03.2024 16:05

Czy wiadomo coś w sprawie podwyżek w tym roku? Chociażby inflacyjnej?
    One

03.02.2024 21:52

Kiedyś One Homag teraz One Vision a w przyszłości może i One Idea więc jeśli wszystko jest ,,ONE'' to niech firma przedstawi pracownika na forum dla porównania jakie warunki proponowane są w spółkach niemieckich w momencie wręczania wypowiedzenia a jakie w Polsce. Jesteśmy ciekawi czy tutaj jest ,,ONE'' czy odpowiedź będzie typu korporacyjna i ogólnikowa typu każda firma wypracowała swoje warunki w porozumieniu z i bla bla bla...

03.01.2024 23:08

Bolo

09.01.2024 09:31

Ja już odeszłem 5.lat temu w 2018 bo nie dało rady już z.(usunięte przez administratora) ujechać. Zadumany w sobie. Robi jeszcze?
    Brak Nicku

03.01.2024 19:00

SZCZERZE NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE!!! NIE SZANUJĄ PRACOWNIKÓW ORAZ TRAKTUJĄ ICH PRZEDMIOTOWO!!!! TOTALNY BRAK SZACUNKU DLA CZŁOWIEKA!!!
    K.O

21.01.2024 21:45

Dokładnie brak szacunku dla pracownika. Ściany wyklejaja jakimiś hasłami: szacunek, zaufanie itp. A potem na zasadzie łapanki jak w czasach ubiegłych wręczają ludzia wypowiedzenia. Po jednego gościa przyszli jak był na szkoleniu schaltowali i za bramę. Czy czy to jest szacunek....?

18.01.2024 21:45

Źle się dzieje w firmie... Zwolnienia pracowników, a co gorsza związki chcą nam przyklepać 4/5 etatu. Ciekawe co diabełek z tego ma, że na wszystko przytakuje zarządowi. Chyba, że znowu będzie w nagrodę ozonował w firmie za pokaźną kasę .
    @lokalny

21.01.2024 21:32

Głupoty gadasz. Przed chwilą zatrudniono dwóch nowych Dyrektorów, których koszty utrzymania są pewnie niewiele niższe niż wynagrodzenia osób, które zwolniono lub ma być zwolnione. Plus całej sytuacji taki że jest odprawa itd i nikt nie zostaje z pustymi rękami.
    Robol

12.01.2024 21:06

Dziwnie się zrobiło w tej firmie w ostatnich miesiącach. Niby zamówienia spadły i oszczędzać trzeba a tu fabrykę w Kijewie mają budować. A już Solidarność po produkcji się kręci i z ludźmi rozmawia bo zwolnienia mają być. No to o co w tym bajzlu chodzi ? Pozbyć się doświadczonych ludzi a w nowej fabryce kto będzie pracował ? Zamówienia spadają, to co robi dział sprzedaży ? promocje jakieś wprowadzić na maszyny czy coś. Samo się nie sprzeda, trzeba się wysilić trochę.
    @chudy

07.01.2024 20:36

Wiadomo co w kwestii podwyżek w tym roku?
    Www

26.10.2023 14:48

Daj sobie kobieto spokój.kiedyś to był prestiż tam pracować teraz wstyd.tylko kapusie i lizusy maja chody.za (usunięte przez administratora) to był homag a teraz….(usunięte przez administratora) zwykły (usunięte przez administratora) i nie pamięta wół jak cielęciem był.(usunięte przez administratora)to był dobry i sprawiedliwy kierownik.
    Były

30.11.2023 07:47

Teraz każdy tam może pracować. Możesz nawet nie znać, rysunku technicznego, ani za bardzo elektronarzędzi nie ogarniać a Cię przyjmą jak potrzebują. Żaden porządny fachowiec z wykształceniem i doświadczeniem tam nie przyjdzie za mało kasy dają. Kiedyś była 1 zmiana i pod kątem kasy bardziej konkurencyjni byli. Ludzi chodzili sobie w sobotę na nadgodziny i ładne pieniądze dostawali. Sam zakład był lepszy. Nie było rotacji ludzi pomiędzy działami.
    Xxx

19.12.2023 20:17

To nie jest dobra firma na początek kariery zawodowej. Jedyne czego się nauczysz to złe nawyki
    Rekrut

16.12.2023 10:51

Brałem udział w rekrutacji na stanowisko inżynieryjne. Na rozmowie była sprawdzana znajomość zagadnień technicznych i znajomość, języka obcego. Odebrałem jednak wrażenie bardzo sztywnej atmosfery podczas rozmowy i to że w zasadzie firma chyba kiepsko płaci i nie za wiele ma do zaoferowania jeśli chodzi o dodatkowe benefity dla osoby z doświadczeniem zawodowym. No i oczywiście standardowa śpiewka typu odezwiemy się bez względu jaka będzie decyzja….po czym dostaje się automatycznie wygenerowanego maila z dużym opóznieniem.

Zostaw merytoryczną opinię o HOMAG Polska Sp. z o.o.