FICO MIRRORS

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 95 ocen.

Opinie o FICO MIRRORS

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FICO MIRRORS

Kierowca tira

Rozładunek trwa 3 godz pod rampą 6.12.17 nocna zmiana tragedia siedzą w biurze i grają w karty masakra .Może dyrekcja by się tym zajęła jak obsługiwani są kierowcy

Cicho Ciemny
@Kierowca tira 08.12.2017 01:30
Rozładunek trwa 3 godz pod rampą 6.12.17 nocna zmiana tragedia siedzą w biurze i grają w karty masakra .Może dyrekcja by się ty...

Witam ja chciałem tylko dodać że obecnie ludzie przyjmujący się do Fico przez Randstad dostaje stawkę 12 50 zł brutto (czyli polacy) a Ukraińcy przez drugiego pośrednika na start mają 14 90 zł a ja dla porównania pracuje już 2 lata i mam 13 50 zł.

1245 lo

Cos w temacie kierownikow zmiany z wtryskarek . Ktos coś?.

Byly pracownik

Odradzam pracy tam po 4 miesiacach nie dalo sie juz tam wytrzymac fizycznie i psichicznie tyle odemnie

blblb

Pracowałem tam przez rok,spróbowałem innej pracy ,teraz wiem ,ze nigdy tam nie wrócę,mam nerwicę.

Agata

@MIŚ mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o FICO MIRRORS? Konkretne informacje będą najbardziej cenne.

Ewela
@Agata 03.10.2017 00:07
@MIŚ mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o FICO MIRRORS? Konkretne informacje...

Hej Agata! Poszłaś tam do pracy?

www.www.www

Powiem krótko, żenada. Niektórzy pracownicy pracują w tej firmie kilka lat... i nadal mają umowę przedłużaną co 2 tygodnie...

ficorob

Nie podoba mi się to, że co niektóre sprawy załatwia się tutaj po znajomości! Inne osoby zostają zwolnione, aby zrobić miejsce nowym, którzy mają tutaj jakieś znajomości bądź ewentualnie rodzinę. Gdzie tu jakaś sprawiedliwość? Poza tym jeden spisuje przeciwko drugiemu, obgadują za plecami. Nikt skory do pomocy nie jest... Tak samo wypłata... Oszustwa, przekręty... nie wypłacają tyle ile faktycznie sie przepracuje godzin.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ala

Ja tez własnie zastanawiam sie nad praca w fico i niewiem czy jest sens tam isc

MIŚ
@Ala 27.08.2017 08:08
Ja tez własnie zastanawiam sie nad praca w fico i niewiem czy jest sens tam isc

NIE WARTO TAM PRACOWAĆ. CHAMSTWO.

Mark

Jakw Fico teraz?Potrzebuja pracownikow? Slyszalem ze przez Agencje Pracy? Mozecie napisac jakie? I jak praca? Wolno palic? Ile przerwy? praca na linii czy na bocznych stanowiskach? Jak to wyglada? 

nierobot

2 miesiące w Fico..i problemy z sercem spowodowane długotrwałym stresem. Zapierdzielanka na 2 metrach kwadratowych 2/3 stanowiska.Rzucona od razu na "głęboką wodę" norma=szybciej...szybciej...Dziewczyny napierdzielają w tempie robota i są w stanie pogadać o serialach...problemach rodzinnych...czyli można po jakimś czasie się "wdrożyć".Ale gdzie godność...gdzie szacunek....?Zostały za bramą! Dopóki będziemy się godzić na takie warunki, dopóty takie obozy pracy będą nas wykorzystywać - słaba pensja,pełne zaangażowanie,norma robota.Nie,dziękuję!

Ficorob

Wyplaty przez agencję to jakaś żenada i kpina! Praca ciężka. Rzucają po wszystkich liniach i z pretensjami "czemu nie ma normy?!" . Starzy pracownicy wywyzszaja się nad innymi , wszędzie obgadywanie. Na liniach samo pośpieszanie "szybko, szybciej" , a normy niczym z kosmosu. Na przejście pod zaklad trzeba czekać bardzo długo...

Yhn
@Ficorob 10.05.2017 15:06
Wyplaty przez agencję to jakaś żenada i kpina! Praca ciężka. Rzucają po wszystkich liniach i z pretensjami "czemu nie ma n...

Za takie pieniądze szkoda dłoni, palce puchna, ręce dretwieja, kregoslup wysiada. W ciagu dnia nie ma czasu, żeby nawet się wysiusiac.

gość0091
@Ficorob 10.05.2017 15:06
Wyplaty przez agencję to jakaś żenada i kpina! Praca ciężka. Rzucają po wszystkich liniach i z pretensjami "czemu nie ma n...

Zapraszamy więc na wtryski! ;) o niebo lepiej

EDZIAAA33

Praca jak każda,a staży pracownicy no cóż ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ ale nie wszyscy tacy są

szukam dalej normalnej pracy ta była pierwsza.
@EDZIAAA33 30.04.2017 10:31
Praca jak każda,a staży pracownicy no cóż ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ ale nie wszyscy tacy są

witam powiem wam jak tam jest zatrudniasz się przez pośrednika umowa na 1 tydzień i akcja brak szkolenia brak wsparcia brak pomocy starszych pracowników brak szkolenia bhp. wszyscy są wrogo nastawieni bo ty chcesz im zabrać prace .co cię obowiązuje NORMA jak nie wykonasz to przepadłaś .problem polega na tym że te normy są podnoszone corocznie i jak byłaś od początku to spoko wprawisz się i ok. dasz radę ale jak wejdziesz pierwszy dzień to po tobie bo od razu musisz wyrobić to co inni uczyli się kilka lat . kierownika nic nie interesuje tylko norma . o sikaniu zapomnij o kawie nie ma co marzyć . i co ci z tych 1850 jak nie masz życia .jesteś tylko mięsem które zostanie zmienione za tydzień bo się nie sprawdziło ,nie wyrobiło normy . i jeszcze jedno w pracy niema znajomych kolegów ani nawet rodziny .

Czarny

Dajcie znać jak wyglądają zarobki na stanowisku wózkowego ( Operator wózka systemowego / wysokiego składu )

xxxx

ten RAMBO na ochronie jeszcze pracuje nie spelnił się chłop ani w ORMO do milicji go nie przyjeli to sie poobwieszł kluczami i myśli że jest kimś a jest cieciem

zz
@xxxx 29.12.2016 06:06
ten RAMBO na ochronie jeszcze pracuje nie spelnił się chłop ani w ORMO do milicji go nie przyjeli to sie poobwieszł kluczami i...

dajcie mu jakiś pistolecik oczywiście zabawke będzie się burak ciszył

Marianos Italianos

Jak aktualnie z pracą na stanowisku operatora wózka(niby wysoki skład i wózek systemowy na ten moment) ??? Ktoś coś powie na ten temat ??

Darek

Hej, słyszałem że kierownicy zmian są nawet spoko, podobno kierownik magazynu to wielki prostak czy to prawda? I jaka jest stawka wynagrodzenia początkowa? Słyszałem że coś koło 2400brutto plus premia i 200zl bonów żywnościowych. Potwierdzi ktoś?

?

O boże przedszkole w nie których monetach tak się tam czuję Polak polaka sprzedaje za kawę z automatu albo za bułkę. Wielu osobom brakuje tam JAJ. No cóż kablujesz liżesz masz posadę dno

pracownica
@ 02.11.2016 23:46
O boże przedszkole w nie których monetach tak się tam czuję Polak polaka sprzedaje za kawę z automatu albo za bułkę. Wielu oso...

To tak jak konfidentem jest Barbara Se.... , to jest dopiero fałszywa baba

345ty

no bo nie ma po prostu tyle w temacie może się za jakiś czas cos pojawi nie wykluczone trzeba po prostu stronke sledzic i tyle..albo maja komplet i nie będą może w ogole szukac wtedy to bym na staż próbował

M.Kucia

Praca jak praca. Jest to zakład produkcji także każdy mniej lub więcej wie na czym ona polega. Osobiście nie mam nic do samej roboty gdzie pracowałem na 3 zmainy na "lakierni" gdyby nie Ci ludzie... Gość robi 11 lat i miesza te lakiery,rozpuchy to mogło mu się trochę pod kopułą poprzestawiać. Gdybym nagrał chociaż godzinę jego zachowania w dniu pracy względem innych najczęściej nowych pracowników z łatwością mógłbym wygrać sprawe w sądzie za mobing, znecanie psychiczne i dręczenie przez tak zwanego Mańka z mieszalni. Jest on osobą która ma o sobie mniemanie najlepszego gdzie niejedno krotnie mówił, że jest najlepszy we wszystkim. Starsi pracownicy opowiadają jego historie pracy i wszyscy jednym głosem mówią że strzela z ucha i po ciuchu kombinuje byle by zawsze wyszlo na jego a niestety sam się o tym przekonałem. Oczywiście pretensje o wszystko doslownie przez 8 godzin o kazde pytanie. Gość ma problem ze soba i wyzywa się w robocie na normalnych ludziach. Przed mna pracowało z nim w przeciągu jednego roku 10 osób i nikt nie miał siły i chęci pracy z tym gościem więc zmieniali dział lub zrezygnowali ponieważ nie każdy lubi być masochista. Kierownik wie i uprzedza o dziwnym charakterze i specyficznym humorze naszego "bohatera" Mańka ale to nie o to w tym chodzi, że ja mam się przyzwyczaić i tolerować takiego chama! Mam nadzieję, że karma do niego wróci i ktoś mu utrze nosa oraz zaczną go traktowac tak jak on traktował innych.

Edzia

Jest jakis minibus dla pracowników tak aby mozna bylo dojechac z Boleslawia?

Edzia

Jest jakis minibus dla pracowników tak aby mozna bylo dojechac z Boleslawia?

ja

bus z centrum 84 tylko jezdzi Szukają jakiś ludzi na nową hale? COś się opóźnia budowa.

zx

Jak patrzę na te młode dziewczyny, które dźwigają te ciężkie pudła, to aż mi się słabo robi... Gdyby którąś pannę przywalił to wolę nie myśleć...

miśka90

Witam! jutro mam rozmowe.. moje pytanie brzmi jak jest z dojazdem? czy są jakies busy do zakładu?

ggg

Pan TC chyba ma coś z główką, zakompleksiony mały knapik, co w szkole był bity przez młodszych..:)

ja

słyszałem że od marca fico buduje nowa hale na magazyn i aluminium. Może ktoś jest w temacie? Szykują się napewno nowe stanowiska pracy. Ktoś coś w temacie?

Magazyn

Jeżeli chodzi o magazyn panie Bulik to prawdą jest że sie zapieprza na paleciaku na początku .Ale każdy z nas to przechodził.I co niektórzy z nich trafili na zasilanie a tym co się udało to na waita albo gdzie indziej ale chyba jest to normalne że nowy pracownik nie będzie jeździł od razu na wózku a stary pójdzie np na zasilanie.Co do przydupasów.Chyba na każdym dziale tacy są. Niestety;/ To tak po krótce

byla

Chciałabym wiedziec jacy sa kierownicy zmiany na wtryskach.

bulik

Jeżeli chodzi o pracę na magazynie to jak nie jesteś w układzie tzn.: przydupasem, podp...czem albo z rodzinki to nie licz ,że będziesz jeździł wózkiem widłowym (wózki są dla tych co wymieniłem) a tak to paleciaczek i zapie....asz przez bite osiem godzin prawie w biegu. Kasa może i nie najgorsza pod firmą ale ludzie fatalni czywiście nie wszyscy ale po prawdzie 10 chłopaków zap...ala na 20 nierobów szkoda czasu i nerwów na tą firmę. Męczyłem się tam przez rok czasu-odradzam no chyba że ktoś lubi być traktowany jak śmieć

ust

Jak z kasa dla ustawiaczy?

kok

Myślałem ze ktoś udzieli jakiś info ale cisza. Ja pracowałem tam 6lat temu i powiem tak. Kasa żenada roboty w cholerę. Pracowałem rok i wystarczyło mi umowę miałem przez zakład. Pracownik uumysłowy napewno fajnie tam zarobi jeśli chodzi o fizycznych podejrzewam ze przez ten czas nic się nie zmieniło pozdrawiam

karina

witam w tej firmie można fajnie zarobić ale są też duże minusy - ludzie tam pracujący bardzo sie zmieiają :( na gorsze

Efek

Czesc czy warto podjac prace w Fico jako specjalista ds logistyki? Prosze o informacje .

Jusia

Czy do Fico przyjmuje tylko Randstadt????

była

Jakieś półtora roku było tak: Na początku przyjęcia przez Randstad, umowa o pracę tymczasową na tygodniowe okresy czasu. Na produkcji trzy zmiany od poniedziałku do piątku, na wtryskach praca w systemie trzyzmianowym czterobrygadowym. Praca raz jest, raz jej nie ma, jak jest postój to pracownicy tymczasowi siedzą w domu i czekają na telefon czy przyjść czy nie... Dostać się bezpośrednio pod firmę kiedyś graniczyło z cudem... Ogólnie praca jak każda inna, ludzie jak wszędzie jedni bardzo fajni, drudzy tak dwulicowi że nie warto się wszczynać w jakiekolwiek dyskusje, a tym bardziej opowiadać swoją sytuację życiową ;] Mam nadzieję że komuś pomogłam :)

Mega

Czy są aktualnie przyjęcia na produkcje do Fico?????

olo

Cześć Mam pytanie o lakiernie. Jak się tam pracuje i ile można zarobić, jakie są warunki pracy i czy jest pakiet socjalny i jaka jest szansa na umowe

o.n.a

Witam, mam do was ( pracowników) pytanie, jak wygląda praca a dokładnie czy stoicie przez bite 8 godzin czy macie możliwość siedzenia? Czy to prawda że firma otwiera w nową linie?

?

anonimm - 2012-07-22 12:46:14 Jak możecie pisać takie bzdury!!!!! Kto chce pomagać i pracować,to robi to- niezależnie od koloru spodni!!!!! I nie piszcie,że randstad czy gerendis jest taki biedny i pracuje w najgorszych miejscach,bo to kłamstwo. Sami zachowujecie się jakbyście byli lepsi do innych a przerasta Was tak prosta rzecz jak posprzątanie po sobie.... Przestańcie walczyć między sobą i nauczcie się kultury pracy. Co do rozmów,to sami plotkujecie. Pozdrawiam tą normalną część Fico:)e co to prawda kole w oczy ze takie oburzenie

loco

anonim - 2011-02-21 16:04:51 Pracuję w Fico już dosyć długo. Na początku było ciężko,przeżyłem to o czym piszą teraz "nowi".Wiem jednak,że trochę przesadzają,jak się stara,to pracownicy pomagają.Trudno,żeby robić za kogoś kto stoi i bezczelnie mówi,że go bolą ręce,albo,że jest zmęczony. Bez przesady też,że do ubikacji się biega.My starzy pracownicy nie mamy forów,też musimy zrobić swoje i doceńcie to,że wielu z nas pomaga Wam,nowym.Trochę wiary w siebie,nam też dawali 4 godz.na naukę-wielu z nas tą próbę przetrwało...a jak jest u narzedziowcow utrzymania ruchu robia czy sie opierdzielaja

była...

Kiedyś pracowałam przez Randstad, byłam zadowolona poza jednym- martwisz się czy w nowym tygodniu będziesz na grafiku. Generalnie praca jak każda inna,przy przepracowaniu pełnego miesiąca na zarobki nie narzekałam. Ludzie różni, jedni w porządku, inni tacy że lepiej się nie odzywać. Ale to jak wszędzie;-) Gdyby nie fakt że przez Randstad pracujesz w kratkę chętnie bym wróciła. praca na zmiany, czasem wpadnie jakaś sobota, na święta masz premię. No cóż, być zależnym od zamówień i czy przepracujesz cały miesiąc czy dwa tygodnie w miesiącu,dla osoby dorosłej,która ma rodzinę na utrzymaniu i wysokie opłaty-no way. To główny powód takiej rotacji pracowników tymczasowych. uważam że najlepiej to wściubić nos w swoją robotę i nie wdawać się w zbędne dyskusje z niektórymi pracownikami, bo tutaj tiutają ojejciu jejciu co tam u Ciebie a gdzie mąż/ żona pracuje a ile zarobi a jak tam dziecko, a za chwilę tyłek obrabiają na prawo i lewo jak ma tamta albo tamten w życiu...;]

anonim

Czytać się nie da tych bzdur.Jak w każdym miejscu pracy są ludzie fajni i niefajni,tacy co pomogą i tacy,którzy mają to gdzieś.Za wieczne braki siłownika i wspornika nie odpowiada pracownik,tylko lider,który powinien dbać o pozostawienie stoków. za współpracę odpowiadają ludzie,a jak słyszę od randstadu,że mam umowę,to muszę,to szlag mnie trafia. Pomagam nowym jak mogę, robię swoje i to nie na najłatwiejszym stanowisku.Mam czas na wszystko,rozmowę też,bo trudno,żeby robić 8 godzin w ciszy-depresji się można nabawić. Skoro tak niektórym źle,to dlaczego pracują już tyle lat?

:P

Pracownik - 2012-12-16 20:12:55 Chciałabym odnieść się do jednej ważnej rzeczy- podmontaże. Zdecydowanie lepiej jest pracować na linii niż dźwigać pełne pojemniki- po 8 godzinach kręgosłup jest w piętach. Wspornik i siłownik,to właśnie miejsca dla mężczyzn. Nie mylcie tutaj pracy stałej w takim miejscu z pracą przez jeden dzień. Jeden dzień,to lajcik i odpoczynek,ale kilka miesięcy,to jużinna bajka.Wiele osób wie o czym mówię...i to pisze chłop.... a co mają powiedzieć kobiety które ważą 50kg i muszą sobie same ściągnąć pojemnik z płytką albo wspornikiem? czasem to się słabo robi, jak widzę jak taka ściąga na wyprostowanych rękach pojemnik z samej góry który waży z 15 kg, jakby któraś zasłabła i by ją przywalił to wolę nie myśleć... ale równouprawnienie.... poza tym nie oszukujmy się: siłownika i wspornika zazwyczaj jest na styk i później nagle wszyscy z grande, 500, k-suva się obudzą "ojej nie mamy potrzebujemy na już!" i wylewaj siódme poty żeby zrobić "na już" lewy i prawy siłownik, lewy i prawy wspornik i wszyscy tylko latają i mordy drą tak jakby to było proste zrobić 150 siłownika w godzinę i jeszcze wsporniczek a i jeszcze z międzyczasie wiązkę bo też nie ma;/ niech sobie jeden z drugim mądry szanowny [usunięte przez moderatora] stanie i robi to zobaczymy czy da radę... Pozdrowionka dla chłopaków z magazynu ,do to jedyna normalna część tego zakładu:)

wq6789

nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale raczej tak, że w każdym pojebanym zakładzie made in jude w polsce nowy zawodnik ma 10 godzin szkolenia, czyli pierwsze 4 godziny zapierdalania poniżej normy jest ok a nawet 10 godzin !

wq6789

Napiszcie jak wygląda montaż jednego lusterka. W kontekście tego, ze robić trzeba ich 70 na godzinę i to, że zdzieracie sobie ręce, to jest ciekawe co w tym jest trudnego, podzielcie się informacjami.

wq6789

Pracownik - 2012-12-16 20:12:55 Chciałabym odnieść się do jednej ważnej rzeczy- podmontaże. Zdecydowanie lepiej jest pracować na linii niż dźwigać pełne pojemniki- po 8 godzinach kręgosłup jest w piętach. Wspornik i siłownik,to właśnie miejsca dla mężczyzn. Nie mylcie tutaj pracy stałej w takim miejscu z pracą przez jeden dzień. Jeden dzień,to lajcik i odpoczynek,ale kilka miesięcy,to jużinna bajka.Wiele osób wie o czym mówię...a nie da się tego dopracować - użyc jakiegoś podnośnika taśmociągu ? przecież zakłady wielkoseryjne mają to do siebie, że są tak zwane kajzeny i wszyscy chętnie je wdrażają, bo to jest idea zakładu wielkoseryjnego - to jest trendy.

wq6789

Hej napiszczie w końcu precyzyjnie. przychodzę do pracy o: zaczynam pracę o: przerwę mam od do. kończę pracę o. w szatni jestem o : wychodzę z zakładu o gdzie macie te bite 8 godzin pracy bo nie rozumiem- jeden pisze tak ktoś inaczej.

Pracownik

Chciałabym odnieść się do jednej ważnej rzeczy- podmontaże. Zdecydowanie lepiej jest pracować na linii niż dźwigać pełne pojemniki- po 8 godzinach kręgosłup jest w piętach. Wspornik i siłownik,to właśnie miejsca dla mężczyzn. Nie mylcie tutaj pracy stałej w takim miejscu z pracą przez jeden dzień. Jeden dzień,to lajcik i odpoczynek,ale kilka miesięcy,to jużinna bajka.Wiele osób wie o czym mówię...

hjfkvsnulpokjoyt

jak ktoś ma dwie lewe ręce do roboty, to niech się nie wypowiada i nie pisze głupot.... to jest produkcja więc są normy, jak w każdym takim zakładzie! kasa w miarę jak na nasze warunki, więc za siedzenie i narzekanie nikt wam nie będzie płacił! chcecie pieniądze za nic nie robienie, to idźcie sobie do opieki społecznej darmozjady... ja tam pracuję i nie narzekam, chociaż czasem są dni gorsze i lepsze wiadomo... najlepiej to z nikim nie zaczynać, robić swoje i tyle:) ja robię swoje, nie zadzieram nosa to i spokój mam :)

anonim

potwierdzam to wszystko co osoby powyżej! normy kosmiczne, 4 godziny szkolenia stanowiskowego, po tym masz robić jak ci co pracują 10 lat.Ba! nawet i ponad normę, bo trzeba sobie nadrobić na ostatnią godzinę;/ Kobiety siedzą na najcięższych liniach typu ford,panda,k-suv na najgorszych stanowiskach gdzie nie ma czasu na to żeby się po nosie podrapać,a po dniówce ręce do ziemi, nogi odpadają, a w gratisie pocięte palce! podczas gdy chłopy jak dęby nabijają sobie wsporniczki,albo siedzą na wiązce ;/ atmosfera pozostawia wiele do życzenia, aż strach dostać umowę na dłuższy okres, bo zaraz wszyscy zmieszają Cię z błotem że pewnie ktoś zapracował `po godzinach` :|

Zostaw opinię o FICO MIRRORS - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FICO MIRRORS