FICO MIRRORS

Adres: Koksownicza 30, 41-300 Dąbrowa Górnicza

NIP: 6442996318 KRS: 0000067457

FICO MIRRORS
2 99 6 1

Opinie o FICO MIRRORS

Filtruj opinie po kryteriach:

Zainteresowany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jakie warunki płacowe na produkcji? Czy dalej są bezpłatne przestoje?Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie
Nowy
 Opinia

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile wynosi wynagrodzenie pod pośrednikiem ? A potem pod firmą?

Pomocna?
TakNie
Małgoś
 Opinia
@Nowy 11.11.2018 17:10

Przez pierwsze 3 mc 15,27 później 16 a po roku 17,11 i przejscie pod firme,albo wypad... Karta edenred 190 co miesiąc na zakupy, dodatek za nocki,a na 4 bryg. dodatek 275zł. Wszystkie nadgodziny płatne 100% to chyba tyle...

Pomocna?
Nowy
 Opinia
@Małgoś 11.11.2018 18:08

A w.przeliczeniu za pełen miesiąc? Z sobotami?

Pomocna?
TakNie
Agata
 Opinia
@Małgoś 11.11.2018 18:08

Wyraźnie widać, że masz dużą wiedzę o sposobie funkcjonowania firmy FICO MIRRORS. Jesteśmy ciekawi, jaką posadę tam obejmujesz - jeśli Nam to zatem zdradzisz, będziemy Ci wdzięczni. Dosyć szczegółowo opisujesz kwestia wynagrodzenia. A jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem zdrowotnym - macie do niego pełny dostęp?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Małgoś 11.11.2018 18:08

Zapraszamy do Mecacontrol. Firma obok Fico. 16 brutto na start. Po 1,5 roku stawka 18 brutto. Dodatek za nocki. Premie. Praca na 3 zmiany. Wolne weekendy. Nadgodziny platne 100%. UMOWA BEZPOSREDNIO PRZEZ FIRME

Pomocna?
aaaa
 Opinia

Jeżeli interesuje cię praca na umowę zlecenie za marne grosze to dobrze trafiłeś. Jedyne co pozostaje pozytywne to pierwsze wrażenie po 1 dniu pracy. Na start masz pewną śmieciówę na 1 rok. Zrobisz swoje i do widzenia. Więcej niż 1700 zł nie wyjdziesz Szukasz niemiłej sztywnej atmosfery, lubisz klimat wzajemnej nieufności, traktowanie przedmiotowe i czuć się jak mebel rzucony w kąt, którym nikt się nie interesuje. To miejsce dla ciebie.

Pomocna?
ciakw
 Opinia
@aaaa 24.02.2018 17:58

sqs to mają zlecenia. ?? ALe randsad to umowy normalne chyba ?

Pomocna?
TakNie
Jan Łasica
 Opinia

Kpina, 12 listopad wolny od pracy a tu zmuszają do przyjscia. Niby płacą 200% platne nadgodziny a jak sie postawisz to wypad.

Pomocna?
TakNie
Pawian
 Opinia
@Jan Łasica 08.11.2018 13:33

A gdzie premia ja się pytam?

Pomocna?
Agata
 Opinia
@Jan Łasica 08.11.2018 13:33

Skoro za ten dzień pracy płacą Wam 200%, to chyba nie ma na co narzekać. Proszę, powiedz nam, na jakim stanowisku jesteś zatrudniony w FICO MIRRORS. Czy pracodawca zapewnia Wam pełne ubezpieczenie zdrowotne, czy jest z tym problem?

Pomocna?
TakNie
Jan Łasica
 Opinia
@Agata 08.11.2018 15:58

Zatrudnienie przez agencje pracy tymczasowej, jakie ubezpieczenie ? Nawet nie bylo mozliwosci przystąpienia do grupowego. A moze ten czas dla kogoś jest cenniejszy w domu z rodziną a nie 200%

Pomocna?
TakNie
Jan Łasica
 Opinia
@Agata 08.11.2018 15:58

Fico tak lecz agencje nie

Pomocna?
Agata
 Opinia

FICO MIRRORS jest wiodącym producentem lusterek samochodowych, zbiorników do systemów spryskiwaczy szyb w Europie Środkowo-Wschodniej. Na pewno więc sporo z Was zastanawia się nad aplikacją do nich, a tak się składa, że właśnie prowadzą rekrutację: https://ficomirrors.pl/oferty-pracy-0 Poszukują ślusarza narzędziowego, a także operatora wózka systemowego. Byłby ktoś zainteresowany tymi posadami?

Pomocna?
TakNie
szymi
 Opinia

Hej:) wie ktoś jak kształtują się zarobki teraz przez agencję pacy?:)

Pomocna?
TakNie
Agata
 Opinia

@Karolina Ostatnio zauważyłam, iż FICO MIRRORS prowadzi procesy rekrutacyjne. Zobacz na ich oficjalnej stronie https://ficomirrors.pl/oferty-pracy-0 Jakie stanowisko pracy chciałabyś podjąć? @anonymous Muszę Ci przypomnieć, że na forum publicznym nie wolno nikogo obrażać i wyzywać - stosuj się do tego. Chciałbyś w sposób kulturalny coś napisać o tym pracodawcy?

Pomocna?
Magazynek9291
 Opinia

Praca dosyć przyjemna. Mili ludzie, fajne osoby oprócz jednej osoby a mianowicie wielki Pan ochroniarz. Ja nie wiem co jego zachowanie ma znaczyć. Wyzwiska i krzyki, chamstwo pomieszanie z arogancją. Słyszałem już ze parę osób złożyło na niego skargę i słusznie. Współczuję osobą które muszą coś z nim załatwiać. Do tego lubi sobie pogadać o pracownikach na palarni, ale w twarz nie potrafi nic powiedzieć.

Pomocna?
zzz
 Opinia
@Magazynek9291 15.03.2018 10:32

ten RAMBO obwieszony kluczami jak wożny

Pomocna?
TakNie
zzz
 Opinia
@Magazynek9291 15.03.2018 10:32

normalny (usunięte przez administratora) i burak

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@zzz 01.04.2018 18:25

to niejaki Witek burak i prostak wez się do jakiejś uczciwej robotu ORMOWCU

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

Pomocna?
TakNie
ADA
 Opinia

Napiszę tak.....faktem jest że KOLESTWO i ZNAJOMOŚCI mają w tej firmie pierszeństwo,ale tak jest przeważnie w każdej mniejszej czy większej firmie OK.Problem zaczyna się gdy pracując dłuższy czas (np.rok) i przyszłaś (łeś)do pracy bez tych znajomości zauważasz nagle że w sumie to cię zlewają i to dość solidnie.Ktoś może zaraz zapytać...PO ROKU DOPIERO TO ZAUWAŻYŁAŚ..? Przyszłam do FICO pracować,miałam obawy czy sobie poradzę,bo pierwszy raz na produkcji tego typ.... wiadomo można mieć normalne .Dałam radę,nawet dość szybko.Ale miałam tez troszkę"szczęścia"bo trafiłam na początek na "łatwą" linie dało mi to możliwość rozeznania jak to jest z czym tą pracę się je ,potem na następną i na następną,na pod montaż jeden,drugi,trzeci i tak w kółko.Jak ktoś trafił na trudną linię na samym początku....rezygnował.Teraz wiem że jest to błąd bardzo duży stawiać kogoś nowego na takich liniach,ale przecież mądrzejsi tak planują...A więc jeśli chcesz pracować i dasz sobie radę z tym co masz robić ( dają tydzień na szkolenie aby załapać normę)to będziesz pracować.Pracuję tam nadal ,bo odpowiada mi system pracy bez weekendów i tyle i to jedyny atut na którym mi zależy.Mam umowę przez Ranstard po ponad roku pracy -PORAŻKA-teraz stawka 17,11 dopiero od tego mies.-PORAŻKA-ale ok,mój wybór dalej tu pracuję.Na dzień dzisiejszy jestem rozczarowana pracą w FICO,nie zle napisałam nie pracą jestem rozczarowana,ale ludzmi z którymi pracuję,liderami lini,liderami zmian,kierownikami i tak dalej.Mówi się tak szumnie że PRZYKŁAD IDZIE Z GÓRY A SIŁA Z DOŁU to prawda ale w tej firmie nie ma przykładu żadnego z góry a siłę DOŁU(czyli nam pracowniką) zabiera góra.Wiem że najtrudniejsza praca to praca z ludzmi,ale jesli ktoś decyduje się na zażądzanie ludzmi powinien pamiętać że PRACUJE Z LUDZMI.

Pomocna?
09
 Opinia

Bardzo mnie zaciekawił komentarz, o tym, że "co druga ma romans" tzn?

Pomocna?
Nowy Ja
 Opinia

Witam.Mam do Państwa 2 pytania na które prosiłbym o odpowiedź. Ile na reke dostanie się w tym zakładzie na początek? I jak wygląda sprawa z dojazdem? Są jakieś pracownicze autobusy z Katowic?

Pomocna?
TakNie
Szczery 91
 Opinia
@Nowy Ja 19.03.2018 15:28

ten zakład powinien dostać nagrodę mobla, nikomu nie polecam nawet największemu wrogowi, wykańczają psychicznie, operatorzy i technicy mają przerost EGO i myślą że się mogą znęcać nad ludzmi . NIE NIE NIE !!! najgorszy zakład

Pomocna?
natka
 Opinia
@Szczery 91 21.03.2018 18:28

tam sie nikt nad nikim nie znęca... przestańcie już wymyślać

Pomocna?
TakNie
Leszek
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje ludzi. Warto starać się o pracę w firmie?

Pomocna?
szczery 91
 Opinia
@Leszek 09.01.2018 20:52

nawet jak by mi zapłacili 4 tys na rękę to bym tam nie wrócił, szkoda zrowia i rodziny, a jak masz tam żonę to co druga ma romans

Pomocna?
Nowy
 Opinia
@szczery 91 21.03.2018 18:30

Jak tam można mieć romans skoro wszyscy zapierniczaja jak roboty ??

Pomocna?
ficorob
 Opinia
@Nowy 26.07.2018 22:01

no właśnie nie wszyscy... ;-)

Pomocna?
Irek
 Opinia

Żeby utrzymać się w dobrej firmie trzeba pracować a nie udawać , że się pracuje. Nie narzekam na swoją pracę.

Pomocna?
Agata
 Opinia

Możecie coś opowiedzieć o aktualnej sytuacji w firmie? Wiecie, czy obecnie są prowadzone jakieś rekrutacje? Czy pracodawca od razu oferuje umowę o pracę? Napiszcie, czy osoby bez doświadczenia zawodowego również mają szansę na zatrudnienie.

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tego przedsiębiorstwa? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych ciekawostek o FICO MIRRORS jako pracodawcy.

Pomocna?
TakNie
Zdegustowany DJ
 Opinia
@Administrator 23.05.2018 11:02

Jeśli chcesz pracować to na pewno znajdziesz tutaj zatrudnienie ;) Musisz się jedynie liczyć z ogromną presją, która wywierana jest przez współpracowników gdy pracujesz w formie pracownika produkcyjnego. Jeśli chodzi o pracę jako pracownik magazynowy... Dziennie robisz maraton na nogach w dystansie 20km niekiedy nawet bez przerwy, ponieważ nie możesz zostawić lini bez opieki kiedy pracują. Pracują praktycznie cały czas, kiedy jedna linia idzie na przerwę druga z niej wraca także... Przerwy rób w domu haha. Za staranie się nie ma nagrody, ale za błąd musisz liczyć się, że dyrektor cykanie fotkę twojego błędu i możesz ponieść tego konsekwencje, oczywiście bez wizerunku pracownika. Pracownik produkcjny zarobi 1800netto, pracownik lakierni 1900, magazynier 2079 netto. Przysługuje także dodatek w formie karty Edenred 190zł miesięcznie. STRES w tej firmie jest nierozłączny, więc jeśli jesteś słaby psychicznie to odradzam tą pracę. Co do dyrekcji- to kompletne matoły dla których liczy się pieniądz i ile mogą go wycisnąć z pracownia.

Pomocna?
Witek
 Opinia

Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Mam zamiar aplikować może coś podpowiecie?

Pomocna?
TakNie
Fa
 Opinia

A sa przyjecia do biur? Logistyka, planowanie? Gdzie szukac ogloszen? Jakie zarobki?

Pomocna?
pyta
 Opinia

Jeździ jakiś bus pracowniczy z Katowic?

Pomocna?
Twoj telefon
 Opinia
@pyta 28.03.2018 15:15

Nie.

Pomocna?
TakNie
Agata
 Opinia

@Magazynek9291, czy mógłbyś podzielić się również opinią o samej pracy? Jak dotąd opinie o FICO MIRRORS były mieszane i Twoje zdanie może zmienić czyiś punkt widzenia na temat aplikacji do pracy.

Pomocna?
TakNie
Xmen
 Opinia

Witam,jakie opinie o magazynie?jakie kierowbictwo ? Obowiązki? Na wozkach idzie wiecej zarobić? Czy na stale juz te 1800 ci wlepia?

Pomocna?
aikido
 Opinia

Firma jedna z gorszych na rynku, praca w akordzie, traktowanie ludzi jak śmieci, kolesiostwo, spychologia. Kierownictwo to kosmici,liczy się tylko jak tu zarobić dla firmy i gdzie tu ukraść pracownikowi albo co by mu tu jeszcze dołożyć do obowiązków. Ogólny wyzysk, umowy 2 tygodniowe i tak przez 3 lata, potem out. Szkoda życia i zdrowia, odmóżdżą, wycisną ostatnie tchnienie i wyplują. Podziwiam wszystkich, którzy tam pracują i uważają że to normalny zakład. Nie mam ochoty charować na obcy kapitał, który ma mnie głęboko w ....

Pomocna?
Katon
 Opinia
@aikido 14.01.2018 15:11

w końcu rzetelna opinia , serdecznie pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
byla
 Opinia

Chciałabym wiedziec jacy sa kierownicy zmiany na wtryskach.

Pomocna?
TakNie
Były pracownik UR
 Opinia
@byla 28.11.2015 14:08

Anglik i(usunięte przez administratora) są spoko????pozdrowienia chłopaki????

Pomocna?
TakNie
Ochroniarz zoomoo
 Opinia

Rozladunki i zaladunki to tragedia. Czasami trzeba czekac kilka godzin pomimi awizacji

Pomocna?
TakNie
Kierowca tira
 Opinia

Rozładunek trwa 3 godz pod rampą 6.12.17 nocna zmiana tragedia siedzą w biurze i grają w karty masakra .Może dyrekcja by się tym zajęła jak obsługiwani są kierowcy

Pomocna?
Cicho Ciemny
 Opinia
@Kierowca tira 08.12.2017 01:30

Witam ja chciałem tylko dodać że obecnie ludzie przyjmujący się do Fico przez Randstad dostaje stawkę 12 50 zł brutto (czyli polacy) a Ukraińcy przez drugiego pośrednika na start mają 14 90 zł a ja dla porównania pracuje już 2 lata i mam 13 50 zł.

Pomocna?
1245 lo
 Opinia

Cos w temacie kierownikow zmiany z wtryskarek . Ktos coś?.

Pomocna?
Byly pracownik
 Opinia

Odradzam pracy tam po 4 miesiacach nie dalo sie juz tam wytrzymac fizycznie i psichicznie tyle odemnie

Pomocna?
blblb
 Opinia

Pracowałem tam przez rok,spróbowałem innej pracy ,teraz wiem ,ze nigdy tam nie wrócę,mam nerwicę.

Pomocna?
Agata
 Opinia

@MIŚ mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o FICO MIRRORS? Konkretne informacje będą najbardziej cenne.

Pomocna?
TakNie
Ewela
 Opinia
@Agata 03.10.2017 00:07

Hej Agata! Poszłaś tam do pracy?

Pomocna?
TakNie
www.www.www
 Opinia

Powiem krótko, żenada. Niektórzy pracownicy pracują w tej firmie kilka lat... i nadal mają umowę przedłużaną co 2 tygodnie...

Pomocna?

Zostaw opinię o FICO MIRRORS - Dąbrowa Górnicza

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FICO MIRRORS

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.