Pracuję w Neptun Agencja Marketingowa już od dłuższego czasu i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to miejsce naprawdę wyróżnia się na tle innych firm w branży. Od samego początku czuć tu profesjonalne podejście, ale bez tego sztywnego korpo-klimatu – jest normalnie, po ludzku, a jednocześnie ambitnie.
Szefowie (Kacper i reszta ekipy zarządzającej) mają głowę na karku i wiedzą, jak prowadzić ludzi. Nie ma tu wiecznego nadzoru czy niepotrzebnych nerwów – liczy się efekt, kreatywność i zaangażowanie. Jeśli masz pomysł, zawsze możesz go przedstawić i często faktycznie zostaje wdrożony. Dla mnie to ogromny plus, bo czuję, że mam realny wpływ na to, co robimy.
Atmosfera w zespole? Bardzo dobra. Każdy robi swoje, ale nie brakuje też wsparcia, śmiechu i współpracy. To nie jest miejsce, gdzie ludzie sobie podstawiają nogi – raczej odwrotnie, motywują się nawzajem. Projekty są ciekawe i różnorodne, dzięki czemu nie ma nudy. Czasem bywa intensywnie, wiadomo, ale to raczej pozytywny „flow”, a nie stres, który zabija chęć do pracy.
Od strony organizacyjnej – wszystko działa sprawnie. Jasne zasady, terminowe wypłaty, dobra komunikacja. Fajna sprawa też z elastycznymi godzinami – da się pogodzić życie prywatne z zawodowym, co w tej branży wcale nie jest takie oczywiste.
Podsumowując – Neptun to miejsce dla ludzi, którzy lubią działać, myśleć nieszablonowo i chcą się rozwijać w marketingu. Nie obiecam, że będzie zawsze lekko, ale na pewno będzie satysfakcjonująco.