ACTIVE Investment Sp. z o.o. sp.k.

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 78 ocen.

Opinie o ACTIVE Investment Sp. z o.o. sp.k.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ACTIVE Investment Sp. z o.o. sp.k.

Karolina

@AnnYa piszesz, że firma ACTIVE INTERCARE wyróżnia się pozytywnie wśród innych z tej branży. Wspominasz o finansach i organizacji. Mogłabyś wyjaśnić szerzej użytkownikom forum te ważne czynniki pracy? Na jakich warunkach opierała się Twoja współpraca z ACTIVE INTERCARE?

AnnYa

Byłam kilka razy z firmą Active-Intercare, w porównaniu z wcześniejszymi firmami z którym współprcowałam - o wiele bardziej opłacalne - i finansowo i organizacyjnie

Bożenka

Polecam firme pobory są na czas.Obsługa miła. Jestem zadowolona

Małgo

lukasz87 Przykro mi to pisać ale jesteś bardzo naiwny. Patrząc na Twój nick to spodziewam się że masz 30 lat a zatem dopiero zaczynasz pracę opiekuna osób starszych. Ta firma taki wyjazd ci umożliwiła bo chce wykorzystać twoją naiwność i brak doświadczenia w tej branży. Wspomnisz moje słowa i jeszcze będziesz od nich uciekał, sam sie przekonasz jacy są skąpi. Te wszystkie negatywne komentarze znikad się nie wzieły a mnóstwo z nich zresztą zostało niestety usuniętych. Żenada.

Małgo

lukasz87, oprzytomnij! Firma nieprzychylna, każdą jechać na 3 miesiące żeby minimalizować koszty. Nic dziwnego, że Cie chcą bo mnóstwo doświadczonych opiekunów juz od nich dawno odeszło. Firma płaci na czas bo musi. Tu samemu trzeba sobie organizować i opłacać przejazd, ja teraz mam tak że firma mi podstawia busa czy sindbada, opłaca go i nic mnie nie interesuje. A nie że sama opłacam i wyciągam rękę do obcych ludzi o zwrot kasy za przejazd. Nie wiem nad czym się tu zachwycać.

lukasz87
@Małgo 02.10.2017 18:32
lukasz87, oprzytomnij! Firma nieprzychylna, każdą jechać na 3 miesiące żeby minimalizować koszty. Nic dziwnego, że Cie chcą bo...

O firmie nic złego nie mogę powiedzieć. Współpraca jak najbardziej udana i jak na razie jestem zadowolony.

Danusia

Polecam firme Activ Intercare. Miła i kompetentna współpraca z pracownikami firmy. Wynagrodzenie na czas. Sprawne załatwianie formalności.

lukasz87

Firma bardzo solidna, miła obsługa, wynagrodzenie wypłacane zawsze na czas. Będąc już w Niemczech zawsze mogłem liczyć na pomoc koordynatora. W przeciwieństwie do innych firm interesują się pracownikiem i nie pozostawiają go samego. Byłem z ta firmą prawie trzy miesiące i jestem zadowolony (dodam że był to mój pierwszy raz w takiej pracy), nie długo wyjeżdżam z nimi kolejny raz. Polecam wszystkim szukającym pracy w opiece aby zdecydowali się na współpracę z Active - Intercare.

Hania

WAŻNA INFORMACJA DLA OPIEKUNEK!!! Na rok 2017 podstawa wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę nie może być mniejsza niż 4263 zł.. Firmy polskie - wysyłające opiekunki do Niemiec - powinny odprowadzać składki do ZUS-u od tej właśnie sumy. Są to składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. W przypadku umowy zlecenia, składka chorobowa jest dobrowolna. Opiekunki powinny zwracać szczególną uwagę na ten przepis, gdyż zaniżone składki mogą nie liczyć się do przyszłych emerytur. Zainteresowanych odsyłam do zapoznania się z przepisami poprzez infolinię ZUS. Nr telefonu: (+48) 22-560-16-00.

Becia10

Witam Ja z Aktive intercare wyjeżdżam juz prawie 3 lata i złego słowa powiedzieć nie mogę. Firma solidna i rzetelna, dobry kontakt z koordynatorkami. Najważniejsze że wypłata zawsze na czas i zgodna z tym co zarobilam :-) Polecam samemu sprawdzić i wypróbować. Pozdrawiam

Vana

Chociaż nasze drogi dawno się rozeszły a praca w Active Intercare nie była łatwa do tej pory mam dużo sympatii dla Pani Jolanty oraz Pani Małgosi i życzę dalszego rozwoju firmy oraz wszystkiego dobrego również prywatnie

Karolina

@Magi , co rozumiesz pod pojęciem wyzysk? Skoro pracodawca zaoferował Ci warunki umowy a Ty się na nie zgodziłaś i podpisałaś umowę to w takim razie nie rozumiem Twojej wypowiedzi? Najpierw godzisz się na pewne warunki a później opisujesz swoje niezadowolenie z nich?

anonim

(usunięte przez administratora)

Slawa H.

Prosze o konkrety Pani Aniu napewno wiele Pan i ja rowniez przeczyta je z zainteresowaniem tak oczywiscie pisanie pozytywnych komentarzy to jakas czastka kolejnej i kolejnej zawartej umowy oczywiscie nie za darmo bez wychodzenia z domu i wielkiego wysilku nie sa to jakies duze pieniadze a wrecz symboliczne to zrozumiale,ze firma chce w kazdy mozliwy sposob pozyskac nowych pracownikow.....aaale gdybym w jakis sposob zostala skrzywdzona lub oszukana nie napisalabym za zadne pieniadze swiata ani pol dobrego slowa wbrew sobie, pracuje z Active juz kilka lat,napisalam wiele pozytywnych komentarzy zgodnych z prawda i moim zadowoleniem,pozdrawiam :)

Bożenka

Wyjezdzam już kolejny raz z tej firmy. Jestem zadowolona, zarobki na czas. miła obsługa pań w biurze. Polecam firme.

sabcia59

Pracuje w firmie Activie Intercare już półtora roku i nie narzekam , miejsca pracy są sprawdzone, wypłata zawsze na czas. Terminy wyjazdów sa bez problemu do uzgodnienia. Firma godna zaufania polecam.

lukasz87
@sabcia59 05.06.2017 18:22
Pracuje w firmie Activie Intercare już półtora roku i nie narzekam , miejsca pracy są sprawdzone, wypłata zawsze na czas. Term...

Zgadzam się, również polecam tą firmę. Pozdrawiam

Danusia

Polecam tą firmę. Kompetentna obsluga, wynagrodzenie zawsze na czas. Jestem zadowolonaze współpracy.

Danuta

Miły i sprawny kontakt z pracownikami firmy. Szybkie i fachowe załatwianie formalności. Firma interesuje się pracownikiem w czasie pobytu w Niemczech. Możliwość przedłużenia pobytu u rodziny na życzenie opiekunki. Wypłata wpływa terminowo. Pozdrawiam Danuta

Bożenka

Polecam Firmę jest godna zaufania, pracuje w niej jako opiekunka od dwóch lat jestem zadowolona. Wypłata zawsze na czas.

annapalka45

Firma placi na czas .Koordynatorki miłe. Nie czeka się długo na kontrakt.

LOLO

Kochani ta Firma jest świetna , polecam każdemu . Miły personel i zawsze pomocny , cieszę się bardzo JESTEM NA 100 % ZADOWOLONA JAK I Z WYKONYWANEJ PRACY JAK I Z ZAROBKÓW

lukasz87
@LOLO 16.03.2017 22:01
Kochani ta Firma jest świetna , polecam każdemu . Miły personel i zawsze pomocny , cieszę się bardzo JESTEM NA 100 % ZADOWOLO...

Zgadzam się z LOLO firma godna polecenie. Wszytko na czasz i zawsze można liczyć na pomoc.

DOROTA

Od połowy sierpnia 2016 roku pracuję w Państwa firmie i jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Pieniądze otrzymuję zgodnie z harmonogramem. Polecam tę firmę innym osobom. Dorota K

WANDA

PRACUJE W FIRMIE ACTIVE INTERCARE JUZ 6 LAT .... FIRMA RZETELNA , WIARYGODNA , UCZCIWA , ZAPRASZAM CHETNE PANIE I PANOW DO WSPOLPRACY WLASNIE Z TA FIRMA ... POZDRAWIAM ,, WANDA

Bożenka

Z firmą Active Intercare wyjeżdżam już dwa lata. Jest to firma solidna, zawsze można liczyć na pomoc ze strony koordynatora, wypłata jest zawsze na czas. Bardzo serdecznie polecam tę firmę.

Monika Zachodniopomorskie

Witam firma godna polecenia. Jestem zadowolona obsługa miła i kompetentna. Polecam firmę Active-Intercare każdemu . 08.02.2017

Jaga61

Polecam firmę Active Intercare, poniewaz jest solidna, wyplacalna, wyjezdzam z nia kolejny raz i współpraca przebiega bardzo sprawnie.

Barbara

Dostalam juz 4 zlecenie od firmy ... nie narzekam ,,, dobry kontakat z p.Małgorzatą ,,,wypłaty na czas ,,, nie mialam przykrych doswiadczen z firma .... a więc polecam ,,,,

moniś

Nadal polecam - współpracuję z firmą od sierpnia i jestem zadowolona; właśnie wyjeżdżam na kolejny kontrakt :) kontakt z opiekunem bez kłopotu, płatności w terminie, oferta sprawdzona, bez niespodzianek. Może procedury trochę sztywne ale końcu to dla naszego dobra . Oby tak dalej !

Wanda

Pracuję w tej firmie już drugi rok i jestem zadowola z pracy ,firma jest uczciwa i rzetelna . Wypłata wpłacana jest na czas.Panie z firmie są miłe ,nie ma problemu z załatwieniem jakiejś sprawy. Polecam jak najbardziej firmę innym osobom. Jest także stały kontakt z szefową i pracownicami. Pozdrawiam

ala

a na jakim stanwosiku ty jestes? wiem ze teraz szukaja tylko kogoś do biura na specjalsite rekrutacji jndka ja nie posiadam takich kompetencji, czekam na inne oferty

sabcia59

Z firmy ACTIVE INTERCARE wyjeżdżam już czwarty raz. Jestem zadowolona z współpracy . Wypłata jest zawsze bez opóżnienia przelewana na konto. Gdy wystapią problemy podczas pracy natychmiast są pozytywnie rozwiązane. Miła obsługa w kadrze. Polecam Firme Activie Intercare jest godna zaufania.

Wanda

Pracuje w tej firmie już drugi rok jestem zadowolona wypłata na czas Z firma można się dogadać w każdej sprawie Jeżdże w dobre miejsca Polecam

K13061956

Active Intercare jest firmą godną polecenia. Wyjeżdżam do pracy pierwszy raz i zostałam potraktowana przez Panią Małgorzatę bardzo profesjonalnie podczas załatwiania formalności związanych z wyjazdem, dlatego z całą odpowiedzialnością wypowiadam tę opinię.

moniś

dopiero zaczynam współpracę z firmą , ale początek b. dobry; osoba rekrutująca mnie bardzo miła, cierpliwa , rzeczowa i konkretna. Profesjonalne podejście ; proponowane warunki pracy dobre, formalności dotyczące zatrudnienia łatwe do przebrnięcia, nie uciążliwe. Mam nadzieję , że współpraca ułoży się równie dobrze jak się zaczęła. Polecam firmę wszystkim Paniom szukającym pracy w charakterze opiekunek.

Mariola Tarnów

A znacie jakąś firmę godną polecenia, która odprowadza składki od średniej krajowej? Pozdrawiam Mariola

anonim

(usunięte przez administratora)

Alicja

Patrzą na doświadczenie przede wszystkim ,dobrze jest znać język chociaż w stopniu komunikatywnym

anonim

(usunięte przez administratora)

Alicja

W dwóch rodzinach byłam po dwa razy. Z jednej rodziny rezygnuję sama, bo podopieczny jest w coraz gorszym stanie i jest to dla mnie za ciężko wstawać np. 7x w nocy. Podopieczny nie słucha i próbuje sam wstawać i upada, bo ma zaburzenia równowagi, a ja czuję się odpowiedzialna. NIe jestem w stanie czuwać 24 godziny i tam już nie pojadę . Ale nie ma problemu, gdybym chciałą znowu jechać . Przecież to rodzina decyduje , jeśli odpowiada jej opiekunka. Poza tym do cięższych przypadkow nie jest tak łatwo znaleźć opiekunki. Dla firmy jest dobrze, gdy ktoś chce wracać do rodziny. W drugiej rodzinie byłam raz dwa miesiące, drugi raz 5 miesięcy. Firma nie robiła problemów , dziadek i babcia byli bardzo zadowoleni. Niestety, dziadek zmienil firmę na tańszą i pisze do mnie abym przyjechala z innej firmy. Proponowano mi 1250 Euro . Sprawa do przemyślenia , bo tu mnie docenili. Ale powiem jedno firma Active Intercare wypłacalna , żadnych obaw. To co w umowie, wypłaca. Ja wywalczyłam Euro , bo dużo rzeczy kupuje dla mojej niepełnosprawnej córki.

aniela

aniela Z firma wspolpracuje od 6 lat nie bylo zadnych nieporozumien agencja wychodzila zawsze na przeciw ,moglam liczyc na dobre slowo po prostu jestem pod kazdym wzgledem zdowolona polecami zachecam opiekunki do wspolpracy wlasnie z ta agencja

bogi

podtrzymuje moja opinie z przed miesiecy...nadal pracuje w Active IT ...nadal jestem zadowolona ze wspolpracy...nie mam powodu do narzekan bo pracuje w super rodzinie...niezdecydowane Panie zachecam do wspolpracy z Active tak realnie aby zobaczyc jak jest naprawde a jest OK :)

Beatrice

Ja tam dostawałam pieniądze na czas, raczej mi się wszystko zgadzało, ale z tymi poborami to racja, pensje miałam jednakową cały czas chociaż pracowałam w różnych środowiskach, na podwyżke nie ma co liczyc, firma niby w porządku ale mało płaci

Inka

Tak,pisza ze dadza 1200 € a potem jak wplywa za malo na konto i pytasz dlaczego obcieli pensje to mowia ze albo wyrownaja w nastepnym miesiacu albo ze nie masz perfect jezyka..znam ich dobrze,pracowalam dwa lata..na szczescie zmienilam na inna firme tez z Warszawy.(usunięte przez administratora)

Alicja
@Inka 15.03.2016 23:24
Tak,pisza ze dadza 1200 € a potem jak wplywa za malo na konto i pytasz dlaczego obcieli pensje to mowia ze albo wyrownaja w nas...

Nigdy nie otrzymałam mniej niż było uzgodnione. To gwarantuje umowa. Byłam kilka razy . Oczwiście,że każdy chciałby więcej zarobić. To zrozumiałe, zwłaszcza jak wie opiekunka przed wyjazdem jakie dolegliwości ma podopieczny i tak jak ja przywozi swoją niezbędną apteczkę. Wtedy poniżej 1250 Euro już nie wyjadę . Kosztuje mnie ta apteczka. Ważne, że jadę nie tylko zarobić ale chcę pomóc.

Nena61

Najlepiej zeby sie wypowiedzial ktos kto w tej firmie juz pracuje bo z tego co widze to ty Wol tez tylko slyszalas jak tam u nich jest. Ja widzoalam oferty pracy na ich stronie i zarobki do 1200 nic wyzej. Ja jezdze na opieke od 8 lat i zalezy mi na konkretnych poborach a nie na 1200 euro do pana z cewnikiem i stomią i to dla opiekunki z dobrym niemieckim, A premie wszyscy dają jak są Święta i za prawo jazdy też tak było w poprzedniej firmie gdzie pracowałam ale zus miałam niski dlatego szukam dalej. Jak jest w Active Crare?

Nena61

Teraz znowu poszukują kogoś na zastępstwo na 2 miesiace do biura, chyba mają dużą rotacje Zarobki w porównaniu z innymi firmami nie są wysokie a jaki płacą Zus?

Alicja

Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.

Alicja

Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.

anonim

(usunięte przez administratora)

Alicja

Tu akurat łaski nie robią, bo każda firma to gwarantuje a raczej rodzina. Tylko nie zawsze rodziny wypełniają ten zapis zawarty w umowie. Słyszałam ,że w niektórych rodzinach opiekunki głodują. A firma Active Intercare ma mądrze skonstruowane umowy, tygodniowo 40 godzin. Oczywiście jak rodzina miła to można pracować więcej według potrzeb ale jak jędzowata to bym się przeciwstawiła wyzyskowi. Na szczęście trafiam na kulturalne rodziny. Wyplata zgodnie z umową .

bogi

w Firmie Active Intercare pracuje juz prawie dwa lata...i tak zostanie jak dlugo starczy mi silek i zdrowia na wyjazdy...mialam szczescie,ze z posrod wielu trafilam na ta wlasnie...i jak dotad na super rodziny,do ktorych chce sie wracac :)Za pelny profesjonalizm,zaufanie i mila obsluge serdecznie dziekuje i POLECAM innym!

MIke

Witam, ja jako opiekun chcialbym jechac na 1, 2 miesiace ok ale jesli na 3 miesiac to troche dla mnie dlugo cvzy mozna miec kogos zmiennika np jade na 3 miesiace kwiecirn maj czerwiec a kogos w zastepstwie daje jeden miesiac np maj, w maju mam komunie czy mozna tak zalatwic z firma?

Ala

Romku rzeczywiscie mozna wyjechac na dluzej. Ja bylam ok.5 miesiecy. Teraz jade na 2 miesiace. Firma solidna.mozna jechac bez obaw o wyplate.

opiekunka

Jeżdżę z tej Agencji juz 2 lata i jak dotychczas nie narzekam.Płaca dobra i zawsze terminowa.Koordynatorki miłe ,dobrze zorganizowane.Szybkie oferty pracy od początku .Z koordynatorem w Niemczech jest dobry kontakt,w razie problemów śmiało mogę dzwonić i ewentualne wątpliwości wyjaśniać.Jeśli ktoś zdecydowałby się z tą Agencją pracować ,to myślę ,że będzie to dobry wybór.

Katarzyna z Warszawy

Firma Active Intercare to firma rzetelna i uczciwa. Osobiście byłam na rekrutacji w biurze w Warszawie. Szybko dostałam ofertę pracy, obsługa miła i kompetentna. Cenię Firmę Active Intercare za terminowość, zainteresowanie pracownikiem (częste telefony do Niemiec od personelu, przedstawiciela po stronie Niemieckiej) oraz profesjonalizm. Serdecznie polecam Firmę Active Intercare każdemu!! Katarzyna z Warszawy

ELZBIETA LUBELSKIE
@Katarzyna z Warszawy 17.09.2015 09:27
Firma Active Intercare to firma rzetelna i uczciwa. Osobiście byłam na rekrutacji w biurze w Warszawie. Szybko dostałam ofertę...

WITAM RÓWNIEŻ CHCĘ POWIEDZIEĆ FIRMA GODNA POLECENIA :):):)jestem zadowolona pracuje juz troszkę Ich bin zufriden :):)

wiesia776

Z Active Intercare jezdze do pracy od 2 lat. Jest to firma rzetelna, dbająca o interes pracownika i go szanujaca. Pozdrawiam wszystkie Panie opiekunki.

Alicja
@wiesia776 30.06.2015 16:29
Z Active Intercare jezdze do pracy od 2 lat. Jest to firma rzetelna, dbająca o interes pracownika i go szanujaca. Pozdrawiam...

Ja tez jestem zadowolona, wyjechałam z tej firmy trzeci raz. Mam pełne zaufanie. Polecam z czystym sumieniem.

Zostaw opinię o ACTIVE Investment Sp. z o.o. sp.k. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ACTIVE Investment Sp. z o.o. sp.k.