dsnaj04.06.2026 16:54
Nie mogę polecić tej firmy. Moje doświadczenia związane ze współpracą były bardzo rozczarowujące i sprawiły, że uznałem ten czas za zmarnowany.
W organizacji panuje wysoka rotacja pracowników. Osoby posiadające wiedzę i doświadczenie są często zastępowane nowymi pracownikami, którzy nie zawsze dysponują odpowiednimi kompetencjami do wykonywania powierzonych im obowiązków. Dodatkowo można odnieść wrażenie, że kierunek rozwoju projektu nie jest jasno określony nawet na poziomie zarządzającym.
Podejście do klientów również budzi zastrzeżenia. Firma zdaje się preferować pozyskiwanie nowych kontrahentów zamiast rzetelnej realizacji bardziej wymagających potrzeb obecnych klientów. W przypadku niestandardowych zleceń realizacja często jest odkładana na bliżej nieokreśloną przyszłość lub okazuje się poza możliwościami zespołu.
Atmosfera wewnątrz organizacji przypomina korporację, choć nie idą za tym korzyści charakterystyczne dla większych firm. Duży nacisk kładzie się na raportowanie czasu pracy oraz szczegółowe rozliczanie każdej wykonanej czynności, co sprawia wrażenie nadmiernej kontroli zamiast efektywnego zarządzania.
Również warunki współpracy pozostawiają wiele do życzenia. Przedstawiane umowy zawierają bardzo rozbudowane zapisy, w tym klauzule poufności obowiązujące przez długi okres po zakończeniu współpracy. Jednocześnie możliwości rozwoju finansowego są mocno ograniczone, a proponowane podwyżki bywają symboliczne.
Z perspektywy osoby, która miała okazję poznać funkcjonowanie tej firmy od środka, nie uważam jej za miejsce warte polecenia osobom poszukującym stabilnego, profesjonalnego i uczciwego środowiska pracy