Grupa Kapitałowa Specjał

Rzeszów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 227 ocen.

Grupa Kapitałowa Specjał
2 227

Opinie o Grupa Kapitałowa Specjał

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał

Alicja

@Marek, dziękuję za odpowiedź oraz wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał. Czy możesz swoją opinię uzupełnić o kwestię możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Czy pracodawca dba o swoich pracowników pod tym względem i organizuje ciekawe merytoryczne szkolenia, które pomagają w rozwoju zawodowym? Napisz proszę coś na ten temat.

Alicja

@Marek, co według Ciebie było głównym powodem odejsć pracowników o których piszesz? Czy osoby z doświadczeniem zawodowym nie odnajdą się w pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał? Dlaczego tak uważasz? Napisz coś na temat atmosfery pomiędzy pracownikami w tej firmie. Twoja opinia będzie pomocna dla osób, które poszukują informacji na temat tego pracodawcy.

Marek
@Alicja 17.06.2018 12:05

Głównym powodem odejść pracowników, jest ogólny bałagan, i osoby, na stanowiskach. Po prostu boją się zatrudnić kogoś mądrzejszego od siebie. Sam odeszłem, mając dość niesłusznych pomówień, poniżania, finansowego obciążania itp. Trudno zrozumieć tolerancję Tokarza, człowieka znającego ciężką prace i wykształconego. On kiedyś rozróżniał człowieka utrzciwego od oszusta, niestety dziś tej umiejętności nie wykorzystuje - a szkoda

nowy

Witam, Właśnie dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko dyspozytor transportu w Rzeszowie. Polecacie pracę czy macie jakieś doświadczenia?

Marek
@Antek 10.06.2018 19:17

Było tyle nowych osób które chciały zaprowadzić porządek, przychodziły z bagażem doświadczen i dobrymi pomysłami. I co? Poprostu szybko odeszli. Aby w tym przedsiębiorstwie zrobić porządek, trzeba wyrzucić tych, którzy zrobili bałagan.

Alicja

@Antek, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał. Czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy jakie oferuje pracodawca? Uzasadnij w sposób bardziej szczegółowy swoją opinię, będzie ona pomocna dla osób, które szukają informacji na temat tego pracodawcy. @Henryk, jesteś obecnym bądź byłym pracownikiem firmy Grupa Kapitałowa Specjał? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami na temat pracy u tego pracodawcy.

Gutek

Może ktoś napisze jaką macie atmosferę w pracy? Czy firma potrzebuje pracowników?

Antek
@Jan 19.05.2018 22:57

Firmę tworzą ludzie, więc ludzie to firma, więc za atmosferę ludzi odpowiadają ludzie - każdy z Nas, więc każdy z Nas ma za obowiązek aby ze swej strony dawać jak najwięcej i tworzyć jak najlepszą atmosferę w swoim otoczeniu (tj. w pracy), w moim oddziale jest suuper!

Henryk

Idealnych firm nie ma tak jak i nie ma takich pracowników.

ten co szcza pupą

Firma uduś, zarządzana frajerami i innym ścierwem takiego pokroju. Pan prezes Tłokarz nie wypłaca wypłat na czas, często są opóźnienia 2-3 dni co samo o sobie świadczy, że jakakolwiek współpraca z tą firmą jest proszeniem się o problemu. Gorąco odradzam podejmowanie się pracy w tym "polskim" obozie zagłady

Antek
@ten co szcza pupą 09.03.2018 17:53

Ja pracuję ponad 5 lat i nie ma problemu z wypłatami, że trzeba się narobić to trzeba ci co stoją na fajce i tylko w taki sposób potrafią zarabiać to marne mają pensje w końcu trochę sprawiedliwości w tym kraju jest.

Alicja

@marcinek, prosimy o kulturalne wypowiedzi, zgodne z panującym regulaminem na gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin @Jan, a czy poza atmosferą, która została szczegółowo opisana, mógłbyś coś napisać na temat czasu pracy kierowcy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał? Czy są to elastyczne godziny pracy, czy może z góry ustalone przez szefostwo i kierownictwo? Z tego co widać na stronie firmy Grupa Kapitałowa Specjał w trakcie rekrutacji pracodawca informuje, że bardzo dokładnie analizuje dokumenty aplikacyjne potencjalnych kandydatów. Czy ktoś z Was mógłby napisać jak wygląda rekrutacja w praktyce? Na co należy być przygotowanym w trakcie rozmowy o pracę? Jakich umiejętności wymaga pracodawca od swoich przyszłych pracowników?

Były

Firma specjał jako działalność gospodarcza nie jest godna. Zaufania.. A pracownicy. Tej firmy są. Oszukiwani często. Traktowani. Poniżej godności człowieka . na urlopach. Ludzie są często. Oszukiwani Wynagrodzenia. Są nisze niż. Na umowach często bywa tak ze. Pracownik na stanowisku. Bjurowym nie znał sie na. Danej wykonywanej swojej pracy. Bhp. Wogule sie ludźmi nie interesuje. I. Wiele innych. Rzeczy. Które są same negatywne...

Jan
@Były 11.01.2018 11:17

Czy to ważne że z błędami. Ważne, że napisał prawdę.

Czarek

Gdyby każdy skupił się na swoich obowiązkach byłoby super!

Stefan

Idealnych firm nie i nikt pewnie nie mówił, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie!!

Adam

Słabo, na rozmowie już stanowisko było zajęte, nikt nic nie powiedział, mieli oddzwonić, oczywiście nawet takiej czynności nie wykonali. Brak informacji o pensji. Nie polecam, strata czasu.

marcinek

Jesli lubisz byc dymany i robic po 12 h dziennie to praca kierowcy jest dla ciebie . Nie mysl ze bedziesz panem kierowca ktory bedzie tylko jezdzic . Rzeczywistosc jest inna. Dzieki tej pracy nie musze robic plecow na silowni bo mi w (usunięte przez administratora) wchodza. Dadza ci 4 palety z piwami zeby wniesc je do sklepu, a pozniej mozesz juz tylko usiasc i isc do masazysty jesli pieniedzy ci tylko na niego starczy. bo o wyplate trzeba sie prosic. Auta tez pozostawiaja wiele do zyczenia. Niby 5 letnie ale jezdza jak 20 letnie. Na sklepach korekty , zbieranie pieniedzy , noszenie towaru. Praca dla masochistow. Na dodatek firma nie zna czasow pracy kierowcy. Karza robic dwie dlugie pauzy przy 13 h pracy jakis smiech na sali. Bo oni uwazaja ze tak powinno byc. A ty robisz jak ten osiol druga pazue za ktora ci nikt nie placi. I wez tu w zime stoj na odpalonym silniku bo zaraz przepal bedzie i cie scigna. Polecam !

xyz
@marcinek 09.03.2018 20:42

Jest to jedyna firma, która mając własny transport, o transporcie i samochodach, nie ma zielonego pojęcia. Brak osób decyzyjnych, żadnego kier. transportu. Dyspozytor transportu, nie jest od transportu. Samochody prawie nowe, a wyglądają jak min. dwudziestoletnie. Ciężko uprosić o serwis, lub drobną napraw, powiązane drutami, odrapane, pogięte, lampy powybijane ... Przepisy co do czasu pracy, jazdy kierowcy, to oni mają własne [wyjęci z pod prawa]. Dobrze że wcześniej się zwolniłem, zanim dopadli mnie chłopcy z ITD

pracownik

Witam. Pracowalem w tej firmie jako kierowca w lodzi i dlugo nie wytrzymalem. na umowie podpisujesz , ze bierzesz pelna odpowiedzialnosc za samochod i pieniedze ktore zbierasz ze sklepow ... zazwyczaj jest to od 10 do 20 tys zloty. . Auta mialy byc zaladowane gdy przychodzisz rano do pracy, a tu sie okazuje ze nie dosc ze musisz auto zaladowac to naszykowac sobie towar i ostreczowac palete haha , Na 99 % sklepow musisz wniesc towar do srodka... Wlasnymi rekami i to nie to ze za prog... mila pani eksedientka ci pokaze gdzie postawic skrzynki z piwem, gdzie nabial, a gdzie napoje alkoholowe... jeszcze troche to na pulki odrazu firma specjal bedzie ukladac. Praca miala byc na okolo 10 h , zazwyczaj jest to wiecej i nic nie dokladaja. Jesli chodzi o zarobki mialem dostac najnizsza plus premie. A dostalem sama najnizsza. Nie licza sie z czlowiekiem .. rozmawialem rowniez z magazynierem ktory przy pierwszej wyplacie tez mial problem z pieniedzmi... no ale coz . Wracajac do sklepow traktuja cie jak smiecia , karza liczyc z nimi towar w sklepie i okazuje sie ze na kazdym sklepie schodzi ci z 40 minut a sklepow masz dziennie do obrobienia ze 12 = 8 h do tego jazda okolo 300km i zaladunek i rozladunek. To daje nam powyzej 10 h dziennie za 3000 zl z czego 1500 to premia ktorej nie zawsze udzieleja. No i te normy w spalaniu 21 litrow jesli dobrze pamietam. Jesli to przekroczysz to masz mniejsza pensje ... odciagaja ci tyle ile masz przepalu kto to ku r w ... wymyslil to ja nie wiem. Niech sobie sami dyrektorzy wsiada i nosza palety 2 na 2 do sklepow i jezdza ekoomicznie przy kilkunastu sklepach. Polecam ta firme swoim wroga

ech

Trochę lipa, już podczas rozmowy stanowisko było nieaktualne a nikt nic nie powiedział.

Nowy

Witam, czy jest ktoś tutaj kto pracował bądź pracuje jako dyspozytor transportu? Jak tak to niech napisze jakie zarobki, czy praca raczej w biurze czy przykładowo musimy stać na zewnątrz i ogólnie czy praca fajna, bez stresowa?

Nowy
@b.d 22.02.2018 09:29

A ile zarabiałeś? Zwykła pensja i te straty jakie były?

Tadek

Teraz stają na głowie, bo zbliża się sezon, a pracować niema komu. Nie dziwie się ze kierowca zarobi 3 tys. Tylko czy zapłata dla kierowcy, jest proporcionalna do ich pracy? Wątpie,bo załadunek, rozładunek, pieniądze, faktury itp. to wszystko jest na głowie kierowcy. KIERO napisz za ile godzin ciężkiej pracy dostajesz te 3tysie. Ktoś kto chce być kierowcą w specjale niech dobrze się o wszystko wypyta i dobrze zastanowi, bo te same pieniądze można zarobić za dużo lżejszą prace.

kier
@Tadek 06.04.2017 11:22

Witam jesli te pieniazki podzielisz przez liczbe godzin to zarabiasz całe nic naprawde dodajmy do tego lazenie po schodach z piwem czy woda specjał jezdzi tam gdzie normalne firmy nie trzeba wniesc na strych palete piwa ok butelki wziac z piwnicy ok dla krawata ktory napisał zamowienie kierowca niech za......

ERYK

To prawda praca kierowcy od poniedziałku do piątku, ale od 2-5 do 16-20. (Sobota sporadycznie) Wekend musi być wolny, bo już w piątek ledwo chodzisz. Gdy w tygodniu przerzucisz kilkadziesiąt ton towaru, to w te wolne dni nawet piwo nie smakuje. Ale przecież jest 3 tys. na ręke, za tą fajną prace. Tak to prawda, zdarza się 3 tys, ale nie wszystkim. Wystarczy się krzywo popatrzeć, lub powiedzieć słowo za dużo, no i z 3 z przodu robi się dużo mniej. To nie wszystko, bo z tej wypłaty trzeba zapłacić za braki i uszkodzenia które kierowca stwierdził podczas rozładunku. Zdarza się też rozbić jakiś alkohol, za który też trzeba zapłacić z własnej kieszeni. No i jeszcze przepał, wymyślony przez osoby nie mające o transporcie najmniejszego pojęcia. A co w przypadku stłuczki, oczywiście płacisz itd. itd. Suma tych potrąceń to w niektórych przypadkach dużo więcej niż konkretny mandat. NIE WIERZYSZ - SPYTAJ KIEROWCÓW.

kier
@ERYK 06.04.2017 20:56

Swiete słowa moge tylko potwierdzic dodał bym ze w specjale logistyka i logika to pojecia nie znane wszystko jest po DRODZE

kiero1

Pan kierowca ma 3tys netto+ , praca od pon do pt , spokojna robota. Polecam

rybka
@onn33onn 10.11.2017 19:35

Święta racja za 3tys. zrobił kolega z siebie niewolnika moze napiszesz nam ile obciążeń i braków masz chyba ze o nich jeszcze nie wiesz !!! To kołchoz wiem z doswiadczenia

JRZ

Mogę odnieść się jedynie do przebiegu rekrutacji, bo nie zdecydowałem się na współpracę z firmą SPECJAŁ. Przebieg rekrutacji: Aplikowałem na stanowisko kierownicze, rekruter umówił się ze mną telefonicznie na pierwsze spotkanie w siedzibie firmy. Wizyta rozpoczęła się od krótkiego wstępu, natomiast w czasie rozmowy rekruter podsunął mi inną ofertę pracy i ją zaproponował. Praca na innym stanowisku tj. specjalisty z zadaniami w 70% odbiegających od tych z ogłoszenia na które wysłałem aplikację. Bardzo nieprofesjonalne podejście do przyszłego pracownika. Zmarnowałem dzień urlop, jadąc na rozmowę o pracę która jak się okazało na miejscu była nieaktualna. Nikt z firmy nie poinformował czy jestem zainteresowany inną/nową ofertą. Dodatkowo w czasie rozmowy rekruter wyszedł z pokoju na 10-15 min pozostawiając mnie samego abym przemyślał sobie ofertę pracy- pierwszy raz spotkałem się z takim zachowaniem. Dostałem pracę, ale jej nie przyjąłem. Wrażenia negatywne. Pytania -dlaczego chce zmienić pracę -codzienne obowiązki w obecnej pracy

Ola
@JRZ 08.02.2018 11:03

Więc przekonałeś się na własnej skórze, że forum nie kłamie

saporo24

Proszę o podzielenie się opinią o pracy na stanowisku Trenera w GK Specjał. Dzięki

Rslan
@ULA 10.01.2018 07:38

Tzn?

Oceniacz

Dobrzy pracownicy nie maja problemów w firmie. Jaka jest przyczyna tych skarg na forum???

----
@Oceniacz 11.01.2018 17:02

Odpowiem Ci. Firma nie ma żadnych wartości, żadnej kultury ... ... niektórzy szczycą się swoimi tytułami i traktują pracowników jak swoje osobiste służące ... Przytoczyłem część wpisu Kam-a, bo ten wpis jest odpowiedzią na twoje pytanie, mimo iż minęło trochę czasu jest on jak najbardziej aktualny. Imponująca jest ilość osób, zgadzających się z tym wpisem, przeczytaj i Ty, jeśli się zgadzasz, potwierdz to.

anonymous

Wiatm, jezdzilem na wysokim skladzie, na zachete dostaniesz wiecej przy 1 wyplacie, pozniej niestety bolesne doswiadczenie, liczysz ze bedzie dobrze a tu jalmuzna na koncie, zero przekazu informacji, wszedzie walaja sie smieci, (usunięte przez administratora) brud i ubostwo, nikomu nie polecam, sam zwolnilem sie po okresie probnym bo u zlodzieja pracowal nie bede.

oszukany

pracowalem tez w tej firmie,w tomaszowie lub i powiem krutko, tej firmy nie poleciłbym nawet najwiekszemu wrogowi.BO oszukuja na kazdym kroku, chodzi o wyplaty, czlowiek sie natyra, napracuje a oni i tak ciebie oszukaja na pieniadzach. W kazdej firmie jest dawany odcinek wyszczegulniony co i za co, a tu nic tylko wyplata pozal sie boze.Takze jesli ktos mysli o pracy w tej firmie to zapomnijcie, szkoda waszego zdrowia i czasu i szkoda jakiej kolwiek nadzieji, bo szybciej czy puzniej odejdziecie.Czasem sie dziwie ze jakis nazdzór sie tym nie zajmie lub inspekcja.Obuz przy tej firmie to przedszkole,takze odradzam wszystkim, kto mysli o pracy w tej firmie

były pracownik
@XXX 10.12.2017 16:03

Jeśli zatrudniają więzniów, to chyba dobrze. Niech zarabiają na swoje utrzymanie. W takim razie, jak rozwiązana jest sprawa odpowiedzialności materialnej. Od nowo zatrudniających się, wymagają zaświadczenia o niekaralności. Można spytać po co. Po prostu robią sobie z nas jaja. Jakim językiem teraz posługują się kierownicy. Czy pracownikom z ZK też mówią że mają j...., zap......, itp. Myślę że w takiej sytuacji, jakakolwiek odpowiedzialność materialna pozostałych pracowników nie istnieje. Cyrk na kółkach. Tylko czekać, jak z tego kabaretu wykluje się gruba afera, i znowu trzeba będzie płacić grubą forsę, tylko za to że pracowało się w tej firmie. Zastanówcie się dobrze, zanim złożycie tam podanie o prace.

Alicja

@Pracujacy nie możesz nikogo obrażać na forum. Regulamin forum znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Aktualnie firma Grupa Kapitałowa Specjał poszukuje pracownika sprzątającego. W ofercie zaznaczyli, że firma oferuje pracę w dużej i stabilnej firmie z ugruntowaną pozycją na rynku, zatrudnienie na umowę o pracę na 1/2 etatu, stałą opiekę kierownika, stałe wynagrodzenie. Ktoś aplikuje?

Ula
@Alicja 29.09.2017 18:25

Piszesz Alicjo, że jesteś moderatorem tej strony, śledzisz wpisy, aby wszystkie były jasne i przejrzyste. Jeśli tak ma być, to dlaczego jako pierwszy wpis widzimy ten z marca, a nie ostatni, z listopada. Inne pomieszane datami, tak że ciężko się zorientować , który jest aktualny. To tak, jakby czytać książkę od końca.

Niwa

Pracowałam w tej firmie bardzo krótko . W porę się wymiksowałam z tego interesu. Praca w złych warunkach lokalowych. Kierownik który nie zna w najmniejszym stopniu programu na którym pracują jego podopieczni. Obiecywane pieniądze w niczym nie odzwierciedlają adekwatnej sytuacji. Obiecywane prowizje to 0,015 % . A gdy postanawiasz zakończyć karierę w firmie zabierają Ci premię o której piszą w umowie. Gorąco odradzam tę firmę.

Cobra

Wczoraj zostalem telefonicznie umowiony na rozmowe kwalifikacyjną w sprawie pracy. Dzisiaj stawilem sie w umowionym oddziale w tomaszowie lub. o danej godz. czekalem na "kierownika" 15 minut zeby sie dowiedziec, ze oferta jest juz nie aktualna, przejechalem kilkadziesiat km na ta rozmowe. Mozna bylo mnie telefonicznie poinformowac, brak słów... "firma" zarabia na swoje imię.

Nowy

Ola jaki region?

Alicja

@Miki nie jestem pracownikiem firmy Grupa Kapitałowa Specjał. Jestem moderatorem forum GoWork.pl jestem tu, aby pomóc w uzyskaniu informacji o pracy w firmie. Prawdę można również napisać nie naruszając regulaminu forum. @H1Z1widzę, że nie jesteś zadowolony z pracy w firmie. @@Dzika z czego jesteś najbardziej zadowolona pracując w tej firmie?

H1Z1

Oddział Pruszcz gdański Pracowałem do końca września Noe polecam chociaż od niedawna jest możliwość na poprawę z prostej przyczyny zmieniono kierownika logistyki. Nowy kierownik jeśli weźmie za pysk zmianowych może poprawić sytuację zwykłych pracowników. Pracując na magazynie trzeba się liczyć z dużą odpowiedzialnością materialną nieplatnymi nad godzinami ciągle wzrastające wymagania w skrócie jedna osoba pracuje za 2 a nawet 3 przy czym pensja nie powala. Urlop dawaniu w kolejności ,,kto najbardziej wejdzie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; Jedyny plus to dojazdy może się zdarzyć że dołączając do którejś zmiany będziesz mógł jeździć razem z nimi służbowym samochodem.

Zostaw opinię o Grupa Kapitałowa Specjał - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał