Grupa Kapitałowa Specjał

Rzeszów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 230 ocen.

Grupa Kapitałowa Specjał
2 230 6 1

Opinie o Grupa Kapitałowa Specjał

Gladek

Jeździłem tam miesiąc po przejęciu bać-polu w Ostrowcu kierowca kat c 2500 na rękę na umowie najniższa krajowa (prywaciarz z łącznej) wnoszenie towaru do sklepu , nie ubezpieczony towar, chcieli mi dac weksel do podpisania. Takie firmy powinny wziąć pod lupę pip, itd, US nie polecam największemu wrogowi magazyn Ostrowiec świętokrzyski

Alicja

@anonymous jestem moderatorem forum i nie współpracuję z Grupa Kapitałowa Specjał, ani też nie jestem w jakikolwiek inny sposób związana z tą firmą. Nadzór nad przestrzeganiem regulaminu Gowork, informowanie o nowych ofertach pracy i rozmowa z użytkownikami należą do moich zadań. Ważne jest, aby wypowiadali się oni w sposób merytoryczny i konkretny o warunkach zatrudnienia i sytuacji pracowników w danej firmie. Dzięki temu, osobom poszukującym pracy, łatwiej jest podjąć decyzję czy wysłać tam swoje cv. Jeżeli jesteś pracownikiem Grupa Kapitałowa Specjał, to zachęcam również Ciebie do udziału w dyskusji.

Alicja

@b.d przypominam, że z powodu ochrony danych osobowych, na forum zakazane jest podawanie nazwisk osób pracujących w danej firmie. Jeżeli komentarz zawiera taką informację, zgłaszany jest to administratora serwisu i może być skasowany. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin

anonymous
@Alicja 27.09.2018 12:12

Witam Alicja Nie jesteś moderatorem strony, jesteś tak zwanym NAGANIACZEM na usługi firmy G.K. Specjał . Wypnij się z forum - jestes pracownikiem najemnym(zakładam że możesz być współpracującym z GKSpecjał pracownikiem GoWork.pl bądż świadczącym usługi na rzecz GKSpecjał. Pozdrawiam Kłamczucho

Adam

Słabo, na rozmowie już stanowisko było zajęte, nikt nic nie powiedział, mieli oddzwonić, oczywiście nawet takiej czynności nie wykonali. Brak informacji o pensji. Nie polecam, strata czasu.

ONA I ON
@Adam 16.03.2018 17:18

Sam proces rekrutacyjny to początek oszustw. Dostajesz zaproszenie na rozmowę na stanowisko np. regionalny kierownik operacyjny(moja historia) po czym na miejscu można usłyszeć że nie ma takiego stanowiska pracy w ogóle i już na pewno nie w rejonie który wymieniono w ofercie. W konsekwencji pada propozycja pracy na stanowisko kierownika sklepu... No cóż myślę sobie ok rozważę tę propozycję. Jest zaproszenie na drugą rozmowę ale już z dyrektorem. (Proces rekrutacyjny wieloetapowy ) po rozmowie poczucie że rozmowa przyjemna, propozycje konkretne, rzeczowe. Cy czas mowa o stanowisku kierownika sklepu . Odpowiedź ma być następnego dnia , dzwoni pan rekruter j oznajmia że oczywiście podejmą współpracę Ale na nieco innych warunkach.na umowie niestety nie będzie kierownika sklepu bo przecież oni mają już obsadę stanowisk...Tak wygląda droga od kierownika operacyjneho(wzniośle brzmi) do sprzedawcy. Braki kadrowe w sklepach podstępnie chcą uzupełniać stawiając kandydata przed faktem dokonanym. Nieuczciwe to i wręcz desperackie. Wierzę że znajdą się osoby które inaczej ocenią tę historię jednak to .moja subiektywna ocena. Ja szczerze nie polecam. Oszustwa już na wstępie powodują utratę wiarygodności pracodawcy.

Alicja

Na stronie internetowej Grupa Kapitałowa Specjał pojawiły się oferty pracy w Rzeszowie. Poszukiwane są osoby chętne do pracy na stanowiskach: MAGAZYNIER/OPERATOR WÓZKA WYSOKIEGO SKŁADU http://www.specjal.com.pl/kariera/oferty-pracy/oferta,102,magazynieroperator-wozka-wysokiego-skladu-rzeszow.html ŁADOWACZ/ MAGAZYNIER http://www.specjal.com.pl/kariera/oferty-pracy/oferta,113,ladowacz-magazynier-rzeszow.html KIEROWCA KAT. C http://www.specjal.com.pl/kariera/oferty-pracy/oferta,109,kierowca-kat-c-rzeszow.html Czy ktoś z Was planuje spróbować swoich sił w rekrutacji? Jeśli tak i odbędziecie rozmowę o pracę, proszę Was o podzielenie się na forum swoimi wrażeniami. Będzie to cenna wskazówka dla kolejnych osób.

anonymous
@Alicja 26.07.2018 12:54

Nie polecam kołchoz i nic więcej, smród brud, przewoźnik najemny musi sie sam załadować poskładać towar ostreczować palety (3 magazyny; nabiał, alkohol i spożywka każdy gdzie indziej) wszystko sobie trzeba przywieźdź!

Croc
@anonymous 04.09.2018 18:18

To tak jest jak przywieźdźiasz zamiast przewozić to robisz bałagan zapomniałeś o 4 magazynie

ERYK

To prawda praca kierowcy od poniedziałku do piątku, ale od 2-5 do 16-20. (Sobota sporadycznie) Wekend musi być wolny, bo już w piątek ledwo chodzisz. Gdy w tygodniu przerzucisz kilkadziesiąt ton towaru, to w te wolne dni nawet piwo nie smakuje. Ale przecież jest 3 tys. na ręke, za tą fajną prace. Tak to prawda, zdarza się 3 tys, ale nie wszystkim. Wystarczy się krzywo popatrzeć, lub powiedzieć słowo za dużo, no i z 3 z przodu robi się dużo mniej. To nie wszystko, bo z tej wypłaty trzeba zapłacić za braki i uszkodzenia które kierowca stwierdził podczas rozładunku. Zdarza się też rozbić jakiś alkohol, za który też trzeba zapłacić z własnej kieszeni. No i jeszcze przepał, wymyślony przez osoby nie mające o transporcie najmniejszego pojęcia. A co w przypadku stłuczki, oczywiście płacisz itd. itd. Suma tych potrąceń to w niektórych przypadkach dużo więcej niż konkretny mandat. NIE WIERZYSZ - SPYTAJ KIEROWCÓW.

kier
@ERYK 06.04.2017 20:56

Swiete słowa moge tylko potwierdzic dodał bym ze w specjale logistyka i logika to pojecia nie znane wszystko jest po DRODZE

anonymous
@kier 16.02.2018 10:54

też mogę potwierdzić

marcinek

Jesli lubisz byc dymany i robic po 12 h dziennie to praca kierowcy jest dla ciebie . Nie mysl ze bedziesz panem kierowca ktory bedzie tylko jezdzic . Rzeczywistosc jest inna. Dzieki tej pracy nie musze robic plecow na silowni bo mi w (usunięte przez administratora) wchodza. Dadza ci 4 palety z piwami zeby wniesc je do sklepu, a pozniej mozesz juz tylko usiasc i isc do masazysty jesli pieniedzy ci tylko na niego starczy. bo o wyplate trzeba sie prosic. Auta tez pozostawiaja wiele do zyczenia. Niby 5 letnie ale jezdza jak 20 letnie. Na sklepach korekty , zbieranie pieniedzy , noszenie towaru. Praca dla masochistow. Na dodatek firma nie zna czasow pracy kierowcy. Karza robic dwie dlugie pauzy przy 13 h pracy jakis smiech na sali. Bo oni uwazaja ze tak powinno byc. A ty robisz jak ten osiol druga pazue za ktora ci nikt nie placi. I wez tu w zime stoj na odpalonym silniku bo zaraz przepal bedzie i cie scigna. Polecam !

xyz
@marcinek 09.03.2018 20:42

Jest to jedyna firma, która mając własny transport, o transporcie i samochodach, nie ma zielonego pojęcia. Brak osób decyzyjnych, żadnego kier. transportu. Dyspozytor transportu, nie jest od transportu. Samochody prawie nowe, a wyglądają jak min. dwudziestoletnie. Ciężko uprosić o serwis, lub drobną napraw, powiązane drutami, odrapane, pogięte, lampy powybijane ... Przepisy co do czasu pracy, jazdy kierowcy, to oni mają własne [wyjęci z pod prawa]. Dobrze że wcześniej się zwolniłem, zanim dopadli mnie chłopcy z ITD

anonymous
@marcinek 09.03.2018 20:42

święta prawda

Alicja

@marcinek, prosimy o kulturalne wypowiedzi, zgodne z panującym regulaminem na gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin @Jan, a czy poza atmosferą, która została szczegółowo opisana, mógłbyś coś napisać na temat czasu pracy kierowcy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał? Czy są to elastyczne godziny pracy, czy może z góry ustalone przez szefostwo i kierownictwo? Z tego co widać na stronie firmy Grupa Kapitałowa Specjał w trakcie rekrutacji pracodawca informuje, że bardzo dokładnie analizuje dokumenty aplikacyjne potencjalnych kandydatów. Czy ktoś z Was mógłby napisać jak wygląda rekrutacja w praktyce? Na co należy być przygotowanym w trakcie rozmowy o pracę? Jakich umiejętności wymaga pracodawca od swoich przyszłych pracowników?

piegi tuska
@Alicja 20.05.2018 10:09

Jest to firma wspaniała ROTACJA pracowników jest bardzo duża OBSERWUJĘ tą firmę od maja i jak na razie nie odważyłem się z nimi skontaktować.NIE JESTEM TCHÓRZEM ale zastanawiam SIĘ NAD INSPEKCJĄ PRACY czy ich nie wysłać przed moim pobytem w tej firmie.NA 100% ludzie są zatrudniani na czarno,sorki PSEŁDO umowie podkładce dla urzędnika.

Alicja

@Marek, dziękuję za odpowiedź oraz wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał. Czy możesz swoją opinię uzupełnić o kwestię możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Czy pracodawca dba o swoich pracowników pod tym względem i organizuje ciekawe merytoryczne szkolenia, które pomagają w rozwoju zawodowym? Napisz proszę coś na ten temat.

Alicja

@Marek, co według Ciebie było głównym powodem odejsć pracowników o których piszesz? Czy osoby z doświadczeniem zawodowym nie odnajdą się w pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał? Dlaczego tak uważasz? Napisz coś na temat atmosfery pomiędzy pracownikami w tej firmie. Twoja opinia będzie pomocna dla osób, które poszukują informacji na temat tego pracodawcy.

Marek
@Alicja 17.06.2018 12:05

Głównym powodem odejść pracowników, jest ogólny bałagan, i osoby, na stanowiskach. Po prostu boją się zatrudnić kogoś mądrzejszego od siebie. Sam odeszłem, mając dość niesłusznych pomówień, poniżania, finansowego obciążania itp. Trudno zrozumieć tolerancję Tokarza, człowieka znającego ciężką prace i wykształconego. On kiedyś rozróżniał człowieka utrzciwego od oszusta, niestety dziś tej umiejętności nie wykorzystuje - a szkoda

nowy

Witam, Właśnie dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko dyspozytor transportu w Rzeszowie. Polecacie pracę czy macie jakieś doświadczenia?

Swoj
@nowy 19.12.2017 08:22

Ok, tylko trza płacić za towar

nowy
@Swoj 19.12.2017 20:24

Możesz to sprecyzować ?

Dyspozytor
@nowy 20.12.2017 09:25

Dyspozyto niema wplywu na to co się w koło niego dzieje. Trasy są z góry ustawione. Są układy, Musisz tańczyć tak jak Ci zagraja, robiąc z sobie wrogów z kolegów, a z siebie głupka. Gdy będziesz chciał dyspozytorować tak aby to miało ,,ręce inogi" to cię zniszczą psychicznie i finansowo. Wiem co pisze bo zamiast zarabiać, to ja płaciłem. Zostawiłem w tej firmie dużo forsy i swojego zdrowia. To co obiecują na rozmowie wstępnej, to tylko obiecują. Przeczytaj dokładnie całe forum i sam zdecyduj, ale dobrze się zastanów.

Miki
@nowy 19.12.2017 08:22

Zastanów się czy napewno chcesz pracować w firmie, która braki osobowe uzupełnia więźniami. Ty będziesz miał odpowiedzialność materialną, oni niemają. Nic dodać, nic ująć, wszystko mówi samo za siebie

Abgd
@nowy 19.12.2017 08:22

Co to znaczy że dyspozytor nie ma na nic wpływu i że są układy Tak konkretnie....

Miki
@Abgd 01.01.2018 07:21

Wystarczy popatrzeć w karty drogowe. Kierowcy jeżdżą, jeden za drugim, mijają się po drogach, tak jakby błądzili. Jeden zdaje towar po jednej stronie ulicy, a po drugiej stronie stoi drugi. Jeden ma 4 punkty, gdzie zjeżdża paletami do sklepu, drugi ma 14 punktów, które musi przenieść w rękach w różne miejsca. Trzeba być ślepym, aby niewiedzieć o jakie układy chodzi i kto u kogo siedzi w kieszeni

Abgd
@Miki 02.01.2018 16:57

Chyba jesteś kierowcą. Przynajmniej to wynika z tego napidales. Może macie mało kierowców dlatego tak jest.

Krzyś
@Abgd 03.01.2018 07:27

Gdy nasz kierowca wiezie towar, a jest w karcie kierowcy z wynajmu, gdy nasz wiezie wode, a zwynajmu, np. kawe do tego samego punktu, w tym samym dniu, to jest spowodowane brakiem kierowców? Gdy z wynajmu zdaje towar, ale opakowań nie odbiera , bo po opakowania przyjedzie nasz kierowca, nie ważne że specjalnie goni samochód nieraz 50km i więcej. Czy to też z braku kierowców? Gdy niektórzy wybierają sobie - tu pojade, tam nie, to wezmę, a to zostawię. Takie zachowania też spowodowane brakiem kierowców? Jeśli tak myślisz, to palnij się w łeb, i przejrzyj na oczy. Ciekawe jak długo prezes będzie nieświadomy tego że co się wkoło niego dzieje

Abgd
@Krzyś 03.01.2018 19:48

To wygląda na to że ktoś ma układ z kierowcami z wynajmu. Tylko pytanie kto i co ma z tego ... mimo wszystko taki układ da się zakończyć.

kostek
@Abgd 04.01.2018 06:53

Ci którzy chcą rozbić ten układ, szybko kończą karierę w tej firmie. Trzeba by wyrzucić akwarium, by myśleć o dobrej zmianie.

Eks
@nowy 19.12.2017 08:22

Dyspozytor to porażka szczerze odradzam !!! Dobrze wiecie kto sprzedaje prywatnym nie dyspozytor!!! Teraz tam są cuda na kiju firmowy wiezie a prywatny kasę za kurs dostaje CUDA !!!

Antek
@Eks 16.02.2018 10:35

tak piszą Ci którzy niecącą aby ktoś nowy przyszedł i zaprowadził porządek

Marek
@Antek 10.06.2018 19:17

Było tyle nowych osób które chciały zaprowadzić porządek, przychodziły z bagażem doświadczen i dobrymi pomysłami. I co? Poprostu szybko odeszli. Aby w tym przedsiębiorstwie zrobić porządek, trzeba wyrzucić tych, którzy zrobili bałagan.

Alicja

@Antek, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał. Czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy jakie oferuje pracodawca? Uzasadnij w sposób bardziej szczegółowy swoją opinię, będzie ona pomocna dla osób, które szukają informacji na temat tego pracodawcy. @Henryk, jesteś obecnym bądź byłym pracownikiem firmy Grupa Kapitałowa Specjał? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami na temat pracy u tego pracodawcy.

Gutek

Może ktoś napisze jaką macie atmosferę w pracy? Czy firma potrzebuje pracowników?

Jan
@Gutek 18.05.2018 09:56

Atmosferę w tej firmie dokładnie opisał BYŁY, i właśnie dlatego ciągle potrzebuja pracowników

Antek
@Jan 19.05.2018 22:57

Firmę tworzą ludzie, więc ludzie to firma, więc za atmosferę ludzi odpowiadają ludzie - każdy z Nas, więc każdy z Nas ma za obowiązek aby ze swej strony dawać jak najwięcej i tworzyć jak najlepszą atmosferę w swoim otoczeniu (tj. w pracy), w moim oddziale jest suuper!

Henryk

Idealnych firm nie ma tak jak i nie ma takich pracowników.

ten co szcza pupą

Firma uduś, zarządzana frajerami i innym ścierwem takiego pokroju. Pan prezes Tłokarz nie wypłaca wypłat na czas, często są opóźnienia 2-3 dni co samo o sobie świadczy, że jakakolwiek współpraca z tą firmą jest proszeniem się o problemu. Gorąco odradzam podejmowanie się pracy w tym "polskim" obozie zagłady

Antek
@ten co szcza pupą 09.03.2018 17:53

Ja pracuję ponad 5 lat i nie ma problemu z wypłatami, że trzeba się narobić to trzeba ci co stoją na fajce i tylko w taki sposób potrafią zarabiać to marne mają pensje w końcu trochę sprawiedliwości w tym kraju jest.

Były

Firma specjał jako działalność gospodarcza nie jest godna. Zaufania.. A pracownicy. Tej firmy są. Oszukiwani często. Traktowani. Poniżej godności człowieka . na urlopach. Ludzie są często. Oszukiwani Wynagrodzenia. Są nisze niż. Na umowach często bywa tak ze. Pracownik na stanowisku. Bjurowym nie znał sie na. Danej wykonywanej swojej pracy. Bhp. Wogule sie ludźmi nie interesuje. I. Wiele innych. Rzeczy. Które są same negatywne...

zapytanie
@Były 11.01.2018 11:17

Jak chcesz być traktowany poważnie jak ty nawet pisać nie umiesz.Kropka po prawie każdym słowie i DWA błędy w jednym wyrazie.Piszę się "w ogóle" a nie "wogule".Szok

Idz pan w chooj
@zapytanie 23.03.2018 09:09

Pracownik specjału ma szybko jezdzić paleciakiem a nie znać zasady poprawej pisowni HA!

Jan
@Były 11.01.2018 11:17

Czy to ważne że z błędami. Ważne, że napisał prawdę.

Czarek

Gdyby każdy skupił się na swoich obowiązkach byłoby super!

Stefan

Idealnych firm nie i nikt pewnie nie mówił, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie!!

pracownik

Witam. Pracowalem w tej firmie jako kierowca w lodzi i dlugo nie wytrzymalem. na umowie podpisujesz , ze bierzesz pelna odpowiedzialnosc za samochod i pieniedze ktore zbierasz ze sklepow ... zazwyczaj jest to od 10 do 20 tys zloty. . Auta mialy byc zaladowane gdy przychodzisz rano do pracy, a tu sie okazuje ze nie dosc ze musisz auto zaladowac to naszykowac sobie towar i ostreczowac palete haha , Na 99 % sklepow musisz wniesc towar do srodka... Wlasnymi rekami i to nie to ze za prog... mila pani eksedientka ci pokaze gdzie postawic skrzynki z piwem, gdzie nabial, a gdzie napoje alkoholowe... jeszcze troche to na pulki odrazu firma specjal bedzie ukladac. Praca miala byc na okolo 10 h , zazwyczaj jest to wiecej i nic nie dokladaja. Jesli chodzi o zarobki mialem dostac najnizsza plus premie. A dostalem sama najnizsza. Nie licza sie z czlowiekiem .. rozmawialem rowniez z magazynierem ktory przy pierwszej wyplacie tez mial problem z pieniedzmi... no ale coz . Wracajac do sklepow traktuja cie jak smiecia , karza liczyc z nimi towar w sklepie i okazuje sie ze na kazdym sklepie schodzi ci z 40 minut a sklepow masz dziennie do obrobienia ze 12 = 8 h do tego jazda okolo 300km i zaladunek i rozladunek. To daje nam powyzej 10 h dziennie za 3000 zl z czego 1500 to premia ktorej nie zawsze udzieleja. No i te normy w spalaniu 21 litrow jesli dobrze pamietam. Jesli to przekroczysz to masz mniejsza pensje ... odciagaja ci tyle ile masz przepalu kto to ku r w ... wymyslil to ja nie wiem. Niech sobie sami dyrektorzy wsiada i nosza palety 2 na 2 do sklepow i jezdza ekoomicznie przy kilkunastu sklepach. Polecam ta firme swoim wroga

ech

Trochę lipa, już podczas rozmowy stanowisko było nieaktualne a nikt nic nie powiedział.

Nowy

Witam, czy jest ktoś tutaj kto pracował bądź pracuje jako dyspozytor transportu? Jak tak to niech napisze jakie zarobki, czy praca raczej w biurze czy przykładowo musimy stać na zewnątrz i ogólnie czy praca fajna, bez stresowa?

b.d
@Nowy 21.02.2018 17:46

Byłem dyspozytorem w tej firmie, dobrze znam topografie województwa, wydawało się że ogarniam temat, ale co bym nie zrobił, wszystko było zle. Planujesz trasy, dopasowujesz samochody objętościowo i tonażowo. Nagle zjeżdżają się kierowcy, którzy już mają uzgodnione trasy, [oczywiście nie z tobą] wybierają sobie towar i rozwalają cały twój plan. Zostają najgorsze ,,śmieci'' i punkty, z czego ty masz utworzyć wspaniałą trasę. Choć nie wiem jak byś się starał, zostaniesz nieudacznikiem. Dyspozytor ma odpowiedzialność materialną i podpisujesz weksel przy zatrudnieniu, od tej pory płacisz, płacisz, płacisz.Jeśli zdecydujesz się na prace, nie podpisuj odpowiedzialności ani weksla. Wiem że do dnia dzisiejszego panuje tam jeden wielki chaos. Nie polecam.

Nowy
@b.d 22.02.2018 09:29

A ile zarabiałeś? Zwykła pensja i te straty jakie były?

Tadek

Teraz stają na głowie, bo zbliża się sezon, a pracować niema komu. Nie dziwie się ze kierowca zarobi 3 tys. Tylko czy zapłata dla kierowcy, jest proporcionalna do ich pracy? Wątpie,bo załadunek, rozładunek, pieniądze, faktury itp. to wszystko jest na głowie kierowcy. KIERO napisz za ile godzin ciężkiej pracy dostajesz te 3tysie. Ktoś kto chce być kierowcą w specjale niech dobrze się o wszystko wypyta i dobrze zastanowi, bo te same pieniądze można zarobić za dużo lżejszą prace.

kier
@Tadek 06.04.2017 11:22

Witam jesli te pieniazki podzielisz przez liczbe godzin to zarabiasz całe nic naprawde dodajmy do tego lazenie po schodach z piwem czy woda specjał jezdzi tam gdzie normalne firmy nie trzeba wniesc na strych palete piwa ok butelki wziac z piwnicy ok dla krawata ktory napisał zamowienie kierowca niech za......

kiero1

Pan kierowca ma 3tys netto+ , praca od pon do pt , spokojna robota. Polecam

KK
@kiero1 20.03.2017 18:51

Wpis kiero1 to same brednie. Ciągle szukają kierowców - bez efektu. Jeśli jest tak super, to dlaczego kierowcy się zwalniają, a nowych niema. Od razu można się domyślić czyj jest ten wpis. pozdrawiam i nie polecam.

onn33onn
@kiero1 20.03.2017 18:51

hahahaha :P spokojna robota za 3 tyś to chyba nie pracowałeś jako kierowca w Specjale a ja tak i z tego co mówisz to tylko pośmiać się z Ciebie mogę

kostek
@kiero1 20.03.2017 18:51

Pracowałem jako kierowca masakra po 20 punktów dziennie sprawdzanie towaru na sklepach masakra traktują cię jak śmiecia obiecują pomocnika uwierzcie czasem wolałbym sam jechać niż się jeszcze z pomocnikiem użerać stoji i pali papierosy a kierowca (usunięte przez administratora) masakra

rybka
@onn33onn 10.11.2017 19:35

Święta racja za 3tys. zrobił kolega z siebie niewolnika moze napiszesz nam ile obciążeń i braków masz chyba ze o nich jeszcze nie wiesz !!! To kołchoz wiem z doswiadczenia

JRZ

Mogę odnieść się jedynie do przebiegu rekrutacji, bo nie zdecydowałem się na współpracę z firmą SPECJAŁ. Przebieg rekrutacji: Aplikowałem na stanowisko kierownicze, rekruter umówił się ze mną telefonicznie na pierwsze spotkanie w siedzibie firmy. Wizyta rozpoczęła się od krótkiego wstępu, natomiast w czasie rozmowy rekruter podsunął mi inną ofertę pracy i ją zaproponował. Praca na innym stanowisku tj. specjalisty z zadaniami w 70% odbiegających od tych z ogłoszenia na które wysłałem aplikację. Bardzo nieprofesjonalne podejście do przyszłego pracownika. Zmarnowałem dzień urlop, jadąc na rozmowę o pracę która jak się okazało na miejscu była nieaktualna. Nikt z firmy nie poinformował czy jestem zainteresowany inną/nową ofertą. Dodatkowo w czasie rozmowy rekruter wyszedł z pokoju na 10-15 min pozostawiając mnie samego abym przemyślał sobie ofertę pracy- pierwszy raz spotkałem się z takim zachowaniem. Dostałem pracę, ale jej nie przyjąłem. Wrażenia negatywne. Pytania -dlaczego chce zmienić pracę -codzienne obowiązki w obecnej pracy

Do jrz
@JRZ 08.02.2018 11:03

Dziś może miałeś rozmowę?

Ola
@JRZ 08.02.2018 11:03

Więc przekonałeś się na własnej skórze, że forum nie kłamie

saporo24

Proszę o podzielenie się opinią o pracy na stanowisku Trenera w GK Specjał. Dzięki

Sapporo24
@saporo24 06.12.2017 20:00

Chyba trener trenuje? A ja jestem ciekaw jeżeli chodzi o ph

ZXC
@saporo24 06.12.2017 20:00

Jest kilka lasek w biurze z którymi chętnie bym potrenował :) Tyle w tym temacie. P.S. szkoda czasu na ten zakład.

Roster
@saporo24 06.12.2017 20:00

No i co z tym trenerem?

ULA
@Roster 09.01.2018 22:43

Szukają tresera, nie trenera. Tam się ludzi tresuje, nie trenuje.

Rslan
@ULA 10.01.2018 07:38

Tzn?

Oceniacz

Dobrzy pracownicy nie maja problemów w firmie. Jaka jest przyczyna tych skarg na forum???

Były
@Oceniacz 11.01.2018 17:02

Dobrych pracowników, to macie daleko w tyłku. Przepracowałem kilka lat w tej firmie i wiem jak dbacie o pracownika. Czytając to forum, widzę że nic się nie zmieniło. Dziwie się strasznie Tokarzowi, że on to wszystko toleruje.

Były pracownik
@Oceniacz 11.01.2018 17:02

Dobrzy pracownicy to z tej firmy odchodzą sznureczkiem jeden za drugim. Szkoda że nikt tego nie widzi.

----
@Oceniacz 11.01.2018 17:02

Odpowiem Ci. Firma nie ma żadnych wartości, żadnej kultury ... ... niektórzy szczycą się swoimi tytułami i traktują pracowników jak swoje osobiste służące ... Przytoczyłem część wpisu Kam-a, bo ten wpis jest odpowiedzią na twoje pytanie, mimo iż minęło trochę czasu jest on jak najbardziej aktualny. Imponująca jest ilość osób, zgadzających się z tym wpisem, przeczytaj i Ty, jeśli się zgadzasz, potwierdz to.

anonymous

Wiatm, jezdzilem na wysokim skladzie, na zachete dostaniesz wiecej przy 1 wyplacie, pozniej niestety bolesne doswiadczenie, liczysz ze bedzie dobrze a tu jalmuzna na koncie, zero przekazu informacji, wszedzie walaja sie smieci, (usunięte przez administratora) brud i ubostwo, nikomu nie polecam, sam zwolnilem sie po okresie probnym bo u zlodzieja pracowal nie bede.

oszukany

pracowalem tez w tej firmie,w tomaszowie lub i powiem krutko, tej firmy nie poleciłbym nawet najwiekszemu wrogowi.BO oszukuja na kazdym kroku, chodzi o wyplaty, czlowiek sie natyra, napracuje a oni i tak ciebie oszukaja na pieniadzach. W kazdej firmie jest dawany odcinek wyszczegulniony co i za co, a tu nic tylko wyplata pozal sie boze.Takze jesli ktos mysli o pracy w tej firmie to zapomnijcie, szkoda waszego zdrowia i czasu i szkoda jakiej kolwiek nadzieji, bo szybciej czy puzniej odejdziecie.Czasem sie dziwie ze jakis nazdzór sie tym nie zajmie lub inspekcja.Obuz przy tej firmie to przedszkole,takze odradzam wszystkim, kto mysli o pracy w tej firmie

NIK
@oszukany 10.11.2017 14:12

KIEROWNIK TO BESZCZELNY CHAM

MXM
@oszukany 10.11.2017 14:12

Słyszałem że, malo kto chce pracować w tej firmie i do pracy dowożeni są więźniowie z ZK. Czy to prawda, czy żart.

XXX
@MXM 05.12.2017 21:38

Prawda, a najlepsze jest to że kierowcy muszą przynosić zaświadczenie o .. i tu uwaga NIEKARALNOŚCI!! hahaha

były pracownik
@XXX 10.12.2017 16:03

Jeśli zatrudniają więzniów, to chyba dobrze. Niech zarabiają na swoje utrzymanie. W takim razie, jak rozwiązana jest sprawa odpowiedzialności materialnej. Od nowo zatrudniających się, wymagają zaświadczenia o niekaralności. Można spytać po co. Po prostu robią sobie z nas jaja. Jakim językiem teraz posługują się kierownicy. Czy pracownikom z ZK też mówią że mają j...., zap......, itp. Myślę że w takiej sytuacji, jakakolwiek odpowiedzialność materialna pozostałych pracowników nie istnieje. Cyrk na kółkach. Tylko czekać, jak z tego kabaretu wykluje się gruba afera, i znowu trzeba będzie płacić grubą forsę, tylko za to że pracowało się w tej firmie. Zastanówcie się dobrze, zanim złożycie tam podanie o prace.

Alicja

@Pracujacy nie możesz nikogo obrażać na forum. Regulamin forum znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Aktualnie firma Grupa Kapitałowa Specjał poszukuje pracownika sprzątającego. W ofercie zaznaczyli, że firma oferuje pracę w dużej i stabilnej firmie z ugruntowaną pozycją na rynku, zatrudnienie na umowę o pracę na 1/2 etatu, stałą opiekę kierownika, stałe wynagrodzenie. Ktoś aplikuje?

Miki
@Alicja 29.09.2017 18:25

Pracujący napisał poprostu prawde o tej firmie, a takie słowa i podobne wyzwiska, częściej padają z ust osób wyżej postawionych, niż zwykły pracownik. Ktoś kiedyś napisał, że w tej firmie jest więcej psychopatów niż w więzieniu,Trudno się z tym nie zgodzić. Ty Alicjo śledzisz całe forum, i wiesz jak jest w firmie, więc może to jest sygnał dla Ciebie, aby się przyglądnąć tym chorym sytuacją, i coś z tym zrobić. Może warto niektórym osobom na stanowiska dać z powrotem paleciaka w łape, i powstrzymać ich chore zapędy. Wśród zwykłych pracowników są mądre pomysły na to aby, po prostu w tej firmie było lepiej. Wystarczy ich nieraz wysłuchać.

Ula
@Alicja 29.09.2017 18:25

Piszesz Alicjo, że jesteś moderatorem tej strony, śledzisz wpisy, aby wszystkie były jasne i przejrzyste. Jeśli tak ma być, to dlaczego jako pierwszy wpis widzimy ten z marca, a nie ostatni, z listopada. Inne pomieszane datami, tak że ciężko się zorientować , który jest aktualny. To tak, jakby czytać książkę od końca.

Niwa

Pracowałam w tej firmie bardzo krótko . W porę się wymiksowałam z tego interesu. Praca w złych warunkach lokalowych. Kierownik który nie zna w najmniejszym stopniu programu na którym pracują jego podopieczni. Obiecywane pieniądze w niczym nie odzwierciedlają adekwatnej sytuacji. Obiecywane prowizje to 0,015 % . A gdy postanawiasz zakończyć karierę w firmie zabierają Ci premię o której piszą w umowie. Gorąco odradzam tę firmę.

Zostaw opinię o Grupa Kapitałowa Specjał - Rzeszów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał