Wygląda że spotkamy się w następny piątek :-)
mała prośba : nie piszcie info nie potwierdzone ,choćby dokumentem lub info w internecie a jeżeli już chcecie to przynajmniej dodajcie że waszym zdaniem lub wg.was itp. bo już tyle razy wprowadzaliście tutaj ludzi w błąd ! tylko po co?
Bedzie nastepny tydz.wolny?
A cóż tam słychać ? bo jak widać status firmy się nie zmienił :)
A tam mozemy przezimowac do konca lutego ludzie trzeba sie delektowac wolnym czym tu sie martwic.
Co wam tak źle w domu ? i za czym tak tęsknicie ?
Ale wy marudzicie, zamiast cieszyć się że wam kasę za darmo dają :-P. Na czarno trzeba było iść i cieszyć się z dodatkowych profitów :-D. Ale pewnie zaradni to zrobili.
Na czarno nie jest takie proste ale ty zapewne jestes mezczyzna wiec tobie latwiej znakezc taka prace
Przepraszam, pomyliłam się... Po przeszukaniu googla okazuje się iż jest zgoda na przejęcie zakładu przez uokik... Tak więc czekajcie cierpliwie... D E C Y Z J A nr DKK – 173/2016 Na podstawie art. 18 w związku z art. 13 ust. 1 pkt 1 oraz ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (j.t. Dz. U. z 2015 r., poz. 184 ze zm.) Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, po przeprowadzeniu postępowania antymonopolowego wszczętego na wniosek Vestel Ticaret A.Ş. z siedzibą w Stambule (Turcja), wydaje zgodę na dokonanie koncentracji, polegającej na przejęciu przez Vestel Ticaret A.Ş. z siedzibą w Stambule (Turcja) kontroli nad Compal Electronics Europe Sp. z o.o. z siedzibą w Biskupicach Podgórnych.
Na kalendarzu jest compal, ale robiony był zapewne w porozumieniu z Vestelem, nie bądźcie śmieszni tam z pewnością wiedzą co robią. Nie pracujecie bo jeszcze nie ma zgody na przejęcie zakładu od tzw. regulatorów rynku. Vestel już się od stycznia zagościł na dobre w zakładzie o czym świadczy podpis na informacji o postoju który wisi u nas w zakładzie w gablotce, podpisany przez naszego nowego prezesa. Nie martwcie się i czekajcie cierpliwie, jeszcze pracą będziecie znudzeni jak się wszystko rozrusza...
Ludzie, a gdzie wy macie ten kalendarz? Na maila wam wysyłali czy co? Naprawdę nie mam pojęcia gdzie mogę sprawdzić ten kalendarz. Ciekawe czy będą zwalniać bo podobno na linkach ma być bardzo mało ludzi, to już dawno słyszałam jak wezwali mnie do pracy w paźdz.albo w listopadzie. Jak myślicie? Może trzeba sie rozglądac za czymś innym???
To po co by cie trzymali pol roku i placili?ja slyszalem ze narazie beda szly 2 linki a o zwolnieniach nic nie wiadomo malo tego powiem ci ze niektorzy na tym postoju podostawali umowy na czas nieokreslony bo byli tacy co im sie konczyly umowy od masz babo placek
a najważniejsze : CIERPLIWOŚĆ !
no dziwne to takie ciągłe przedłużanie... a tam w ogóle ktoś pracuje poza najwyższymi? wiecie coś?
To wolne co 5 dni staje sie byc wkurzajace co piatek to samo nic nie uplanujesz ciagle pod tel ciagle niewiedza nie wierze ze mniej wiecej nie wiedza kiedy przypuszczalnie zacznie sie produkcja
Mnie też to wkurza, że co piątek trzeba pilnować telefonu, zastanawiam się też dlaczego-jeśli już dają to wolne-nie jest tak jak na początku, że dają na dwa tygodnie postojowego, przecież od listopada każdy piątek to nerwówka czy mam zasięg, czy zadzwonią itd. Lepiej było jak informowali raz na dwa tygodnie i tak jak poprzednicy-nie wierzę że orientacyjnie nie znają przybliżonego terminu zaczęcia produkcji
Dokladnie tez mnie zastanawia dlaczego z dwoch tygodni zrobilo sie tydzien no i wtedy co 2 tygodnie przychodzilismy na 1 dzien do pracy a teraz .....czarna magia
To nie chodzi o to ze ktos ma jakies zyczenia chodzi o to ze nie wiemy co sie dzieje z nasza firma kto wogole jest naszym pracodawca i kiedy maja zamiar zaczac dzialac na dzien dzisiejszy nie wiesz nic a skad wiesz co nowy pracodawca moze kombinowac
Po pierwsze : sprawdź w banku kto przelał ci pieniądze na konto PO drugie: zadzwoń do firmy ,ten kto odbierze przedstawi się i powie z jaką firmą się połączyłeś Po trzecie: Krajowy rejestr Sądowy Po czwarte: kalendarz pracy sprawdź kto go podpisał Po piąte: 02.09.2016 .Compal Electronics, Inc. (Compal) (TAIEX: 2324) ogłosiła, że zawarła umowę przeniesienia własności Compal Europe Sp. z oo, fabryka LCD TV z siedzibą we Wrocławiu Polski, do Vestel Ticaret A.Ş Turcji (Vestel). Szczegóły transakcji podlegają ograniczeniom obowiązującym prawem i umową o poufności między stronami. Po szóste:... itp.
Wyplate przelal compal nikt glupi nie jest a wyplata byla iles dni temu wiec nie ma co na to patrzec bo sytuacja od tamtej pory mogla sie zmienic
Ja widziałam : podpisał Wiceprezes Compal Electronics Europe Sp.zoo. Dariusz Kowalczyk , spewnością jest wywieszony na tablicy ogłoszeń ,a dodam że jest to zaktualizowany kalendarz bo był inny..
To ja nie rozumiem mowili przeciez ze jest nowy kalendarz od 1 stycznia ustalony przez firme vestel
I co? dowiedziałeś się kto jest naszym pracodawcą? wg. mnie na dzień dzisiejszy nadal jest compal...
My powinnismy zjawic sie od czasu do czasu w pracy po to zeby firma nam przekazywala tego typu informacje a nie przewalac intrnet i wypisywac na tym forum z nadzieja ze ktos kto cos wie moze raczy nam napisac!!!a nie trzymaja nas pol roku w domu z daleka od firmy i wszlkich informacji!!
Wolne kolejny tydzień !
No tak zgadza się ,ale jakby nie było telefonu to czy bylibyście pewni , czy raczej dzwonilibyście do znajomych lub przełożonego żeby się upewnić ?
Jesli ktos nie zadzwoni to znaczy ze mamy przyjsc do pracy a jesli chodzi o twoje pytanie to jesli nie dostalabym tel do godz 15 dzwonilabym do znajomej osoby zeby sie upewnic
Myślę że teraz po tylu miesiącach to powinni zadzwonić niezależnie od tego czy jest dalej wolne czy mamy iść do pracy ! bo nikt nic nie wie ...
A wiecie, że następny tydzień też będzie wolny?:)
Mja czuje ze do konca lutego posiedzimy do odwilzy:)ale to tylko moje odczucia tam sie nic nie dzieje nie wiem o co chodzi w tej firmie co bedzie to bedzie trzeba czekac i juz
Leprze przeczucia niż zapowiedzi o powrocie do pracy brzmiące jak groźba ,,skończy wam się wolne , teraz wam pokarzemy że pożałujecie..." A czy to nasza wina?
Nie mamy na to wplywu....tylko najgorsze ze tyle miesiecy minelo a my bynajmniej ja nie mamy doslownie zadnych informacji na temat sytuacji aktualnej raczej to zaczyna wygladac dziwnie tak jakby ukrywali cos i lepiej trzymac nas w domu no ale po cos do cholery nas trzymaja prawie pol roku i jeszcze placa ......badz madry
Ale oso wam chozi ??????????? VESTEL POLAND SP Z O O (KRS: 0000519722, NIP: 5272717654, REGON: 147323031)
Niby tak, ale co za problem dopisać parę linijek do krd pkd itp, czy czego tam jeszcze i trzaskać tv w fabryce pod Wrocławiem ? Mniejsza o to, ważniejsze jest to z urzędem gdzie sprawa wciąż jest w toku, co oznacza że nie ma jeszcze zgody na przejęcie zakładu. A czuję w moczu że to się przeciągnie do marca do zakończenia roku podatkowego !
Ludzie po co Wy sie gorączkujcie. Ti ze urlopy niepodpisywanie? Zamiast sie cieszyć. Wariactwo. Firma Vestel nie została nawet jeszcze zarejestrowana w Pl. Wystarczy sprawdzić kRS.
A jednak znowu wolne! i czekamy na tel. to jest nieprawdopodobne !tyle miesięcy , czy ktoś wie o co tutaj chodzi ?
Mysle ze pozostaje nam tylko czekac i juz nie ma co myslec gdybac tu juz tyle info bylo podanuch na tym forum produkcja w grudniu i wiele innych by wymienic malo z tego sie sprawdzilo wiec ja radze ze wszystkim co tu napisane z dystansem podchodzic
To prawda bo w większości to jakieś ploty ale mi chodzi o fakty : już tyle miesięcy siedzimy trzymają nas i płacą a dalej nic nie wiadomo na pewno..
a ja słyszałam, że 9 jednak nie wrócimy....
No właściwie to wszystko jest możliwe , być może e-maile są przygotowane i tylko kliknąć wystarczy, a właściwie to niby dlaczego my musimy zaczynać w poniedziałek? a nie może to być inny dzień tygodnia?
Hurra!!! Jeśli to prawda to dziekuję wam ludzie żeście to napisali, po co tam wracać i siedzieć w tym mrozie (bo nikt sie chyba nie spodziewa że na hali ciepło).
I to jest trafne określenie ,, sytuacja jest dynamiczna" w kraju jak i za granicą polityczna jak i w biznesie , może vestel się nie wycofał z zakupu ! ? Można znaleźć info w języku angielskim że uzyskano wszelkie zezwolenia oraz zakończono proces przeniesienia akcji na dzień 31 grudnia , ale dlaczego w Polsce nie zmienia się właściciel i ciągle jest compal ???? mało kto zna szceguły umowy i wie o co tu chodzi ,dla mnie najdziwniejsze jest to że tyle miesięcy płatnego wolnego ,przecież taniej by było dać wypowiedzenia i zapłacić tylko za 3 miesiące , a wygląda to tak jakbyśmy byli jedyni w swoim rodzaju nie do zastąpienia ...
Te wasze insynuacje i podejrzenia...Aż się słabo robi jakie bzdury ludzie potrafią wymyslać i wypisywać
Masz racje ja tez nic sobie do serca nie biore z tego co tu przeczytam ....jedyne co tu sie sprawdza to co piatek ze kolejny tydzien wolny
Jakie insynuacje !? to wszystko to prawda co napisałem a jedynie można mi zarzucić sarkazm względem ostatniej linijki ,że jesteśmy nie do zastąpienia ! czyli co ?mam siedzieć bezmyślnie i cieszyć się z wolnego i modlić się żeby to trwało jak najdłużej... Ps. sam tutaj zaglądasz bo nic nie wiesz :)
Zaglądnąłem tu żeby was uspokoić, że praca będzie, nic nie jest zależne od pojedynczych ludzi typu menedżer produkcji czy prezes, wszystko obija się o urzędy, instytucje i czas jaki jest im potrzebny do zatwierdzenia niektórych pism, spraw itd. O tym nie warto tu się rozpisywać bo są to sprawy typowo ,,biznesowe,, i nie każdy będzie rozumiał sens tychże spraw. Ale pisanie że ktoś z Was rezygnuje albo że pracy nie będzie, jakieś insynuacje i podżeganie do niezdrowej dyskusji, a tym samym niepokojenia pewnych grup ludzi, uważam za co najmniej nie na miejscu i niestosowne na tym forum.
Dla mnie to wolne tez juz zaczyna robic sie podejrzane...i brak jakichkolwiek informacji ze strony naszych przelozonych badz pracodawcow
Jak macie takie podejrzenia i wątpliwości to czemu nie jedziecie do firmy zapytac kogoś z biura? Tylko pitolic potraficie...
I tak nikt nic nie powie pytalem mi przelozony obiecywal na sto procent ze przychodzimy 9 do pracy ....gdzie tu prawda nie ma oczym mowic
Ja nie mowie o zielonych tylko idz koles czy kolesiówo do pana Bucharowskiego albo pana Kowalczyka, z kwitkiem na pewno cie nie odprawia. Pitolic kazdy moze ale zeby zrobic cos w kierunku zdobycia info to juz nikt nie potrafi. Ja nie zabieram bo mi na postojowym dobrze, zwlaszcza zima
Wiem o kogo ci chodzi tez ci nic nie powiedza albo odpowiedz bedzie bardzo dyplomatyczna czyli taka z ktorej dalej nic nie wynika ile razy tak bylo na zebraniach z gora i ci wg p.Kowalczyka w listopadzie wiele rzeczy powiedzieli wychidzi inaczej
A ja mam nadzieje ze wrocimy dopiero do roboty wiosna!
haha! pewno wiele osób by tak chciało ,ale 9 z pewnością musimy pojechać , bo pomyślcie logicznie : od 23 grudnia jest przerwa produkcyjna wszyscy na urlopach więc kto by miał dzwonić ,zawiadamiać a i nikt nie ma obowiązku być pod tzw. telefonem , pewno jest trochę papierów do podpisania , no i może się coś dowiemy o nowym pracodawcy ? czy już jest ,od kiedy praca itp ,bo jak na razie wszędzie jak byk stoi compal i nie piszcie że już bo to już to jest od wrzesnia...
Tak, rozumiem, że 9go wrócimy podpisać urlop itd, ale mam nadzieję, że d 10go postój znów aż do marca tak jak ktoś życzliwy ładnie tu napisał. Wiecie czemu tak długo mamy wolne? Wydaje mi sie że to przez tą niestabilną sytuację Turcji, tam co chwile zamachy, pucze, Vestel nie ma jak pozałatwiać spraw urzędowych bo ich państwo ma inne problemy
Produkcja będzie nie wcześniej jak w marcu !!!
Od stycznia mamy nowego pracodawce 9 wracamy do pracy i podejrzewam ze bedzie jakies zebranie ktore wyjasni pare kwestii ciekawe czy bedziemy siedziec w domu czy jezdzic tam. Nie wiadomo po co to juz nie compal.... Wie ktos cos wiecej na ten temat jak to dalej bedzie ...
a któż to może wiedzieć ? być może jak już będzie vestel to nie będzie postojowego ? ale to są tylko przypuszczenia
Jak się pracuje w Toshiba Tec Poland S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Toshiba Tec Poland S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Toshiba Tec Poland S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 0 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Toshiba Tec Poland S.A.?
Kandydaci do pracy w Toshiba Tec Poland S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.