Skanska S.A.

Kielce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 306 ocen.

Opinie o Skanska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.

nachuj

panowie z karben nasz zajebisty majster wrócił oczywiście majster jabłonski 11kilo chudszy chyba kobita mu jeść nie dawała alkoholu nie mógł pić teraz panowie lizodupy reklamówki w ruch do netto i do jabka kolejka niech się ustawia i pierwsza zmiana będzie

robol

coś w tym odziele zbytni się dobrze nie dzieje skoro pracownicy tak narzekaja i odchodza z tamtad odchodzą.

sanio
@robol 25.02.2016 13:06
coś w tym odziele zbytni się dobrze nie dzieje skoro pracownicy tak narzekaja i odchodza z tamtad odchodzą....

dzis dzwonilem gdyz widzialem ogloszenie w necie tokarza potrzebuja gosc bardzo chetnie ze mna rozmawial jak tam jest robota podobno w okolicy siegen w ubieglym roku tez w kirschundem pracowalem ale z sgencji trafilem na typowego esesmana a h,,, mu w d ,,, agencja placila 10e nnetto kasa niezla wyszla z tego do reki mialem 2200e a jak skanska placi

sanio
@robol 25.02.2016 13:06
coś w tym odziele zbytni się dobrze nie dzieje skoro pracownicy tak narzekaja i odchodza z tamtad odchodzą....

dzis dzwonilem gdyz widzialem ogloszenie w necie tokarza potrzebuja gosc bardzo chetnie ze mna rozmawial jak tam jest robota podobno w okolicy siegen w ubieglym roku tez w kirschundem pracowalem ale z sgencji trafilem na typowego esesmana a h,,, mu w d ,,, agencja placila 10e nnetto kasa niezla wyszla z tego do reki mialem 2200e a jak skanska placi

Karben

eeee ty noc teraz to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dobrze a na czele tego gówna stoi palacz z kotłowni pseudo kierownik dudek facet z blizną na mózgu

Karben

a ja wam powiem tak pan kierownik Stojanowski szacun pełny to był kierownik nic dodać nic ująć klasa pełną gębą panie kierowniku bardzo pana tu brakuje kierownicy de fakto powinni być po szkole jak pan kierownik Stojanowski nic do zarzucenia tej wielkiej osobie pozdrowienia kierowniku od brygady z Karben

stary

BYŁY Ja jestem stary siedze tu dlugo chyba za dlugo i chyba juz jestem za stary uwierz kazdy z nich czyli ci majstrowie sa tacy sami czy j. czy r. czy p. to jest ta sama szkola o nazwie EXBUD. A pan t. opinia ostatnia chyba trafiona przez odwaznego pan majster 2 lewe rece do roboty dobrze ze jak gacie mu opadaja to umie sobie je podciagnac taki czlowiek do niczego grajacy na dwa fronty.

robotnik

panowie a czy idzie zarobić jako suwnicowy

odważny

ja się podpisuję pod tym nie jestem starym pracownikiem ale wystarczająco długo jestem żeby zobaczyć co tu się dzieje masz rację w 100% ze wszystkim psycha siada jeszcze w dodadku mamy jamniczka terca za jabłońskiego karty minutowe już rozdał dudkowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazi bez mydła taka wsza nie miła nie ma co mu się dziwić musi zapier...bo go baba do domu nie wpuści a baba nie pójdzie do roboty bo z jeleniem ma dobrze i robi co chce lepiej niech się tercu kolegów z miechowa zapyta jak jego niunia się prowadzi

były pracownik

widzę, że forum znów ruszyło ale jak zawsze w złym kierunku , no cóż ciężko znaleźć dobry. Byłem pracownikiem na kontrakcie w Karben podobno źle trafiłem bo pod skrzydła majstra J. do chcących wyjeżdżać masz nerwy ze stali jedziesz tylko na jeden kontrakt chcesz troszkę odłożyć powtórzę troszkę, ponieważ reszta pieniędzy pójdzie na Twoje leczenie po kontrakcie :) psycholog, psychiatra możesz jechać zobaczyć, ale jeśli masz alternatywę no to raczej nie jedź, ogólnie czas stracony niczego się nie nauczysz chyba że chlać i się oszukiwać tekstem w przyszłym miesiącu będzie lepiej. Majster dobry jeśli umiesz nosić ciężkie reklamówki lub masz chipa do automatu od kawy naładowanego na full wtedy wszystko załatwisz ogólnie wszystkie dobra mile widziane. Najlepsze - listy wyjazdowe śmiechu warte tylko na pierwszej zmianie jak przydupasy są w pracy, a potem już niema i jesteś wstawiany na wyjazd kiedy jemu pasuje bo przecież to nie twój urlop tylko jego :) on wie lepiej kiedy masz jechać do domu do rodziny. Elita może co miesiąc jeździć po kiełbase do Polski a Ty no cóż jak dobrze sie ułoży to co 2 miechy powtórze jak dobrze sie ułoży. Ogólnie wypłata co tu pisać dla nie których dobra ( na wóde wystarcza ch.... z rodziną ) a dla tych którzy wyjeżdżają po pieniądze bo mają jakiś cel to tak nie bardzo jest jeszcze jedna sfera wśród pracowników swoich nie oszukamy ktoś musi przekazywać co się dzieje na zakładzie. Tyle cała krótka prawda mały wycinek, pewnie więcej osób by sie wpisało i podpisało pod tym ale albo im sie nie chce albo nadal sie boją.

Johny

Tak, właśnie zostawcie młodego dudka niech chlopak przyjedzie znowu beda luzy na nocy alkohol tez sie znajdzie ponabija sie ojca zeby kolegom sie przypodobac ogolnie pozytyw

daf

eee tak źle z młodym nie jest ostatnio jak był to nas na chate do ojca zaprosił oczywiście ojciec był w Polsce młody lubi się napić i zajarać zioło a potem jest niezła beka dawał czadu łeb ma zjechany ale to po ojcu nawet mnie to nie dziwi

ALI

warunki na kontrakcie w Karben są bardzo szkodliwe po pierwsze pracujesz z chorym psychicznie Dudkiem który nie ma kompletnie wiedzy na temat pracy z cywilizowanymi ludźmi traktuje każdego gorzej niż psa po drugie bardziej szkodliwe warunki są w lato jak młody Dudek przyjeżdża na wakacje do pracy zarobić więc jednego mamy na pierwszej zmianie a drugiego na nocy i ten młody szczela z ucha tatusiowi wszystko co się dzieje więc zapalić nie można iść na kawę nie można do kibla za często też nie można ale synusiowi wszystko wolno nawet ubliżać starszym panom bo tatuś kierownik jeden warty drugiego mnie by było wstyd mieć takiego ojca nie przyznawałbym się do niego

anonim

(usunięte przez administratora)

Rekrutant

Skanska być może jest dobrym pracodawca. Ale exbud nie koniecznie. Fizol jedIe na kontrakt za 9.5-10 brutto. Na POLSKIM ubzpieczeniu, czyli L4 jest od sredniej krajowej 4055 bruto, a powinno byc przy sredniej netto z 3 miesiecy. To sa te benefity? Obecnie w swietokrzyskim sa najslabiej placącą firma na wyjazdach. I ten garak, do rekrutacji, smierdzący kitel i rekawice po kims. Komedia. Ja nie polecam

hjkjnu

fejsbóg jesteś typową ofiarą specjalistów od wizerunku firmy, którzy dla SKANSKA robią dobrą robotę. Zarobki są poniżej przeciętnej w branży. Firma wszystko robi jak najtańszym kosztem. Benefity to karta Benefit sport i modicower czyli dają to samo co co kasjerkom w sieciówkach. brak jakichkolwiek dodatków socjalnych i premii. Ich akademia do korporacyjne szkolenia mające na celu wypranie Twojego mózgu żebyś pracował za darmo i miał wielkie wyobrażenie o firmie. Ta korporacja doi Cię a w razie czego wyrzuca. Na Twoje miejsce przyją nowi naiwniacy.

kot

panowie chciałem się dowiedzieć czy warunki na kontrakcie w karben są szkodliwe

kot

panowie chciałem się dowiedzieć czy warunki na kontrakcie w karben są szkodliwe

Jarod

Witam końcem listopada zjechałem z kontraktu okolice Ingolstadt.Zarobki marne za 192 godz 1370 euro,praca na 2 zmiany od 6-10 oraz 14-18.Teraz same kwiatki,na dzień dobry poubierali nas jak komediantów w szmaty xxxl brygada w 4 kolorach,wiem co to ubranie robocze naprawde ale to to był śmiech na sali,nr obuwia mam 40 dostałem 42.Nowy kontrakt prefabrykacja,zero organizacji ,kierownik bez wiedzy teoretycznej i praktycznej całkowita nieznajomość technologii betonu.Konkrety brak listy obecności na kontrakcie.brak pasków finansowych,najlepsze samochód firmowy którym pracownicy nie mogą jeżdzić do kościoła bo kierownik jest zatwardziałym heretykiem niewierzącym w kościół katolicki.Do tego zatwardziały komunista słynne powiedzenie cyt pisz pan podanie,człowiek całkowicie niekompetentnyz którym nic nie można załatwić.Ponadto chłopaki mający rodziny i dzieci mocno się zdziwili kiedy zostali zakwalifikowani na 100% w klasie podatkowej.ogólnie zdrowomyślącym nie polecam firmy komedia z rekrutacją oczywiście nadal,człowiek odnosi wrażenie że pana boga za nogi złapał takie to wszystko profesionalne.Kontrakt niewypał ,jak tak dalej będzie to szybko się sypnie ,firma niczym się nie interesuje a takie podejście szybko zniechęca.Do tego Gandalf kierownik który nic niewie niczym się nie interesuje i nic nie rozumie reasumując gość z którym nieda się nic załatwić .O wszystko trzeba się prosić,i nie piszcie że jestem jakimś nierobem któremu nie chce się robić

jaaaa

czy mogę uzyskać nr kontaktowy do kogoś kto odpowiada za wyjazdy z kielc do neunkirchen? czy ktoś pomoże?

sebo

witam panowie pracujacy w karben interesuje mnie jakie są teraz stawki żeby się dostać na kontrakt do karben? bo wiem ze kiedyś stawka była jedna wyplata ale teraz jak tam się zarabia tylko1200 euro to podobno trzeba dać temu łysemu oprawcy z kotłowni 2000 tyś. euro no chyba że się ma większe plecy od niego albo jest się jego osobistym donosicielem albo pośrednim też to łyknie no i jest jeszcze trzecia opcja przyjazdu na "kontrakt" lizanie tej suchej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i włażenie mu do niej bez mydła.Ale jestem w takim dołku że chyba zapłacę temu gnojowi który poniża ludzi i pojadę tam tylko nie wem ile tej mendzie trzeba dać?

nemo

właśnie zjechałem bo zarobki skandaliczne w naszym kraju też mogę zarobić 4000 tysie i jestem co tydzień w domu z rodziną a nie w polskim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pod kierunkiem robaka

Lucjan

Zgadzam sie , ten Dudek to bydle jakiego nie spotkasz nigdzie , a jesli dodasz jego (usunięte przez administratora)to dla normalnego pracownika nie ma tam miejsca , oszustwo zlodziejstwo ponizanie tego sie tam mozna spodziewac

brawo ja

exbud skanska to najgorsza firma upodlająca człowieka z jaką miałem styczność nie polecam nikomu w szczególności kontraktu w Karben pod rządami byłego palacza z kotłowni człowieka który za nic ma ludzi którzy na niego pracują pomyliłem się to nie jest człowiek to jest taka gnida karbenowska ale mówią pan bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy i ja czekam właśnie na tą sprawiedliwość

exrobol

mam pytanie do chłopaków co pracują w Karben ile jeszcze dacie sobą pomiatać byłem jak miało dojść do strajku i wiem że wtedy mieliśmy go w szachu był tak zesrany że głowa mała a teraz takie skrzydła czy do tej łysej pały nie dotrze że to wy trzymacie ten kontrakt jak was nie będzie to jego tym bardziej ale to wy musicie mu to uświadomić nikt inny ja wiem że się da tylko trzeba jedności a raz już miał to udowodnione trzeba działać inaczej się nie da

kelner

Jeżeli chodzi o pracę w Karben to niestety ale niedługo już nie będzie kontraktu Łysa pała z kotłowni sam się doigrał Państwowa Inspekcja Pracy bardzo się zainteresowała brakiem listy obecności oraz pasków płacowych także będzie cieplutko a jeszcze chwila i sprawa o mobbing będzie na salonach a palacz się do końca życia nie wypłaci.wymyślony przez niego kodeks pracy ujży światło dzienne niczym taśmy z SOWA I PRZYJACIEL

gogo

mario prawde pisze plastiki syf nieziemski

mario

Na wstępie jeżeli chodzi o plastiki to nie ma gorszego syfu.Nigdy tam nie myślcie jechac bo to jest głupsze niż rzucenie sie pod pociąg.Robota syf straszny gorąc ,huk ,pył,smród banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszustów, a warunki to tak do kibli to chyba hitler srał prysznic [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zbiorowy jak za komuny pokoje dramat .To tyle także jak ktoś sie chce wybrać to niech sie dobrze zastanowi.

colo
@mario 18.08.2015 11:35
Na wstępie jeżeli chodzi o plastiki to nie ma gorszego syfu.Nigdy tam nie myślcie jechac bo to jest głupsze niż rzucenie sie po...

do Daro kiedy zjechałeś ja zjechałem 2014 r i na której hali pracowałeś monter,spawacz

Jarek Wieczorrek
@colo 04.09.2015 15:51
do Daro kiedy zjechałeś ja zjechałem 2014 r i na której hali pracowałeś monter,spawacz

Witam Ten cały kontrakt to lipa marne zarobki i jest coraz gorzej . pracuje tu już lata kiedyś przynajmniej jak się donosiło na kolegów z wydziału to się dostawało pieniądze albo urlop teraz dalej donoszę i nawet mnie Dudek po plecach nie poklepie dramat . Nie cierpię tego chuja palacza z kotłowni .

daro

pracowałem w bochum i powiem jedno syf kierownik jeszcze ok ale majster to komppletny idiota dla którego pastwienie się nad ludźmi to hobby i życiowy cel zarobki jak na pracę za granicą skandaliczne ktoś chyba pomylił epoki i nie rozumie że marki już dawno nie ma a przelicznik nie jest z lat osiemdziesiątych zrezygnowałem z własnej woli znalazłem inna pracę i zarabiam 50% więcej w normalnych godzinach bez nadliczbówek i sobót no i nikt się nademną nie pastwi

logo

Ha ha ha "tyle ofert się pojawiło" kolego wystarczy że się przyjrzysz to Skanska często powtarza to samo ogłoszenie, bo nie maja ludzi do pracy!.Po prostu co jakiś czas powtarza żeby zawsze mieć kogoś na zmianę jak się komuś kończy kontrakt lub ktoś zjedzie tak jest w każdej firmie.

jenc

No gratulacje koledzy z karben pracujcie pracujcie po dziesięć godzin firma wam podziękuje a za nadgodziny i tak stępień weźmie kase.Ale gdyby wam brakowalo można dorobić w polu-wykopki niebawem... ewentualnie remonty i usługi budowlane też są w cenie dla dobra firmy.A na koniec i tak zostaniecie wydymani.

Mariusz

Pracowałem w 2014 z p Danielem w Achen i powiem tak: dużo wymaga, potrafi opier... , ale jest raczej sprawiedliwy nie wspominam go źle w przeciwieństwie do pracy na werku w Achen, wtedy Skanska zaczynała tam robote i żeby się pokazać pracowaliśmy po 12, 14 h dziennie z potem na plecach i zarobiłem 1400 euro więc nie ma rewelacji

miki

szukam kogos kto pracowal z niejakim p.Danielem Ro... z Kielc na stanowisku kierownika.Chcialbym uzyskac opinie na jego temat.dziekuje

johny

Do "ja"- ten co to pisał wyżej to już na szczęście tam nie pracuje.

Ja

Nie rozumiem ludzi wystawiających taką i pracują nadal w firmie

Ja

To dla czego tam pracujcie

Johny

Panowie nie ma w tej chwili gorszego miejsca w Niemczech jak u tego łysego zdrajcy,który przyszedł z kotłowni,zdradził,okradł i zgnoił ludzi,którzy na niego robią.Kiedyś mówiło się o nim że jest to zasadny gość a w rzeczywistości okazał się marną istotą bez żadnych zasad i pieskiem kolonii,który zatrudnia samych lizodupów,układowców i donosicieli.Panowie-krótko-JAKA ZAŁOGA TAKI KIEROWNIK

tjw

Witam panowie,czy ktoś wie coś o takim kontrakcje u SZifera,jakieś regały robią coś takiego proszę o kilka słów na temat ww kontraktu,pozdrawiam.

niewolnik Exbudu

Palstiki....... Nie tak robota CIę zmęczy jak ludzie ufkurfiają. Rekordy w głupocie pobija "Brygadzista" samozwańczy kacyk co mu się we łbie poprzestawiało chodzi rozskrzydlony że ledwo między maszynami się mieści i się czepia zamiast swojej roboty pilnować. przykład - przyjdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i do tego ze nie zamiatasz się przyczepi ale jakiejkolwiek sprawy u kierownika nie załatwi bo się nie da albo nie chce i sam żadnej decyzji nie podejmie no chyba żeby se fajny termin wyjazdu i zjazdu ustali ( jak to powiedział zrobiłem tak bo jestem brygadzista i tak ma być). ma pacjent jakieś chore wizje ale sam robotę piertoli jak się da dwie komisje z numerami w ciągu jednego tygodnia - brawo dobry przykład dla brygady pokaż nam jeszcze jaki jesteś zaje......niech tylko Bob uważa bo go brygadzista z roboty zwolni jak mu podskoczy:-) Reszta pozwoliła mu na głowę sobie wejść i nic z tym nie zrobią bo nie ma zgrania.Czeka nas solarka ( plus 50 na hali ) Tylko żebyśmy wodę do picia dostali bo jak brygadzista przeczyta to za karę nam nie wyda:-). P.S. do Brygadzisty - człeku ogarnij się bo się wszyscy z Ciebie śmieją a majsterm na plastikach nigdy nie zostaniesz boś ciołek. pzdr

lucjan

A zwłaszcza jest jeden taki co w Nosie Dłubie

qwerty

coZaLudzie wg Ciebie to w porządku, że jedni co noszą dziesięcinę majstrom mają 1 zmianę non stop, a reszta po kilka miesięcy 3 albo 2. Jesteś deb... jeśli tak myślisz(a może jeden z nich się odzywa-plecak jeb...). Nie dość że Cię okradają jak tylko się da to psychicznie Cię dołują takimi zmianami. Oczywiście nie na każdym wydziale, ale jest kilka takich majstrów...

lucjan

kolego jak byś tu trochę popracował to byś zrozumiał dlaczego ludzie takim językiem mówią a zwłaszcza o tym łysym w okularkach chamie z kotłowni

qwerty

Największym chamstwem jest tutaj ustalanie zmian. Są tacy którzy non stop(tzw. "plecaki" hehe) mają 1 zmianę, a ty dymasz np 3zm miesiąc, nawet dłużej. Jeden dzień przerwy, nie wiadomo czy spać czy nie i znów. Z całego serca życzę tym osobom, którzy ustalają plany, żeby im żul pod Biedronką zapłodnił żonę i na..rał na mordę jak się nie zmienią.

DMK

No to lupa z ciebie du... :) ja za dzień mniej 1270 z haczykiem, goście dzień więcej mieli to brali około 50€ więcej, ta sama różnica za każdy dzień mniej czy więcej. Rewelacji nie ma, ale na razie trza tyrać... Chociaż o tej jeb.... składce nie trzeba pamiętać.

lupa

Kolego Jasio wypłata po nowej umowie którą dostaliśmy od nowego roku,za styczeń gdzie przepracowałem 24 dni dostałem na rękę 1200euro I to jest kasa na kontrakcie w Skanska ?????? Teraz sobie pomyśl czy warto ??????????

lupa

człowieku nie wiem co ci w Kielcach nagadali i od kogo jesteś ale poczytaj sobie tu trochę i jak masz trochę oleju w głowie to zastanów w co się pakujesz...............

jasio

panowie jakie są aktualne zarobki w karben bo właśnie się wybieram

Lucjan

Panowie bylem tam kilka lat temu , w Karben , pisalem juz tutaj kilka razy ze banda oszustow lizodupow itd, itd . I nie rozumiem o czym tu rozmowa . Tylko koles ktory wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym idiotom kierownikom , majstrom moze wypisywac jak tam jest dobrze , nikt kto ma odrobine rozsadku tam nie powinien jechac , tyrac jak w obozie by utrzymac te bande . Do dzisiaj skora mi cierpnie jak pomysle o tym kontrakcie .

Exbudowiec

królewna śnieżka nadal pracujesz w karben? hihi ciekawe ile wytrzymasz ... aby do emerytury jakieś 25 lat jeszcze jiji. K.P. zaczynasz zniżkować w oczach kierownictwa a biedaku tyle lat żyły sobie wypruwałeś.

spawacz
@Exbudowiec 04.02.2015 19:08
królewna śnieżka nadal pracujesz w karben? hihi ciekawe ile wytrzymasz ... aby do emerytury jakieś 25 lat jeszcze jiji. K.P. za...

800 eu to napisz wiecej ze za tydzien pracy a nie pierdol .zawsze mozesz zjechac do kraju za 800 zl na miesiac ty debilu

Lupa

No i co Panowie zadowoleni z Nowych Umów? I za 800 euro będziecie tu pracować!

mietek

jakie doświadczenie tu na kierownika przyjeżdża się z kotłowni

jożin z bażin

Pecha? Po prostu odbyła się sprawa w sądzie i oczywiście na korzyść exbudu . Słyszałem że kilka osób wygrało ale to chyba przechwałki. Większość przyznaje się że przegrali bo sąd ustawiony na korzyść exbudu. Jak masz jakieś sposoby to chociaż w skrócie opisz.

podatek
@jożin z bażin 03.01.2015 21:08
Pecha? Po prostu odbyła się sprawa w sądzie i oczywiście na korzyść exbudu . Słyszałem że kilka osób wygrało ale to chyba prz...

EXBUD nie potrafi przedstawić dowodów w sądzie,że im jestes winien kase.

jożin z bażin

No nie gadaj !!! ja przegrałem jeszcze koszta sądowe zapłaciłem !!! Gadaj szybko jak tego dokonałeś może jeszcze coś odzyskam bo kilka tysiaków ero.

podatek
@jożin z bażin 03.01.2015 09:07
No nie gadaj !!! ja przegrałem jeszcze koszta sądowe zapłaciłem !!! Gadaj szybko jak tego dokonałeś może jeszcze coś odzyskam...

To miałeś pecha bo u mnie wszystkie koszta sądowe i moje wydatki na adwokata i dojazdy zapłacił EXBUD.

podatek

Witam wszystkich ,ktorych EXBUD straszy sądem o zwrot podatku za pracę w Niemczech.Ja właśnie z nimi wygrałem , nie dajcie się więcej okradać.tel. (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Skanska S.A. - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.