Skanska S.A.

Adres: Gen. Józefa Zajączka 9, 01-518 Warszawa

NIP: 7780001070 KRS: 0000033102

Skanska S.A.
2 1001 6 1

Opinie o Skanska S.A.

Robotny

Czy wiadomo już jaka strata za 2018 rok?

Darek
@Robotny 10.01.2019 09:25

Kraków na plus! Pozostałe regiony niszczą naszą firmę.

Celyna
@Darek 10.01.2019 09:55

To zlikwidować i zostawić Kraków, swoją drogą ciekawe czemu w tym plusowym Krakowie było tak dużo zwolnień?

Kumaty
@Darek 10.01.2019 09:55

skończ już z pisaniem tej błazenady, poza tym taka to Twoja firma jak i reszty pracowników...

Kumaty
@Darek 10.01.2019 09:55

... a tak na marginesie to gdzie sprzedają takie dobre zioło? ...

Kumaty
@Robotny 10.01.2019 09:25

Strata to jest jak ostanie piwo wyleje Ci się na trotuar a dookola wszystkie sklepy monopolowe już zamknięte...

Darek
@Kumaty 10.01.2019 12:54

Jakbyście się przykładali do pracy to nie byłoby takiej straty.

city builder
@Robotny 10.01.2019 09:25

W Rzeszowie projekty kubatury na plusie

Aj
@Darek 10.01.2019 09:55

Ty daruś idź do biedronki włóż głowę do reklamówki a następnie połóż ja na wagę i przycisnij burak

Darek
@Aj 11.01.2019 06:55

Sami hejterzy na tym forum. Taka polska mentalność, tylko narzekać i krytykować! Pracę trzeba szanować i sumiennie wykonywać swoje obowiązki. Wtedy każdy oddział byłby na plusie, tak jak OBO Kraków.

Aj
@Darek 11.01.2019 08:46

Ty myślisz że my nie pracowaliśmy sumiennie moje Ostaszewo koło Torunia posprzatali mieliśmy zespół kotory nigdy nie przyniósł strat wszystkie kontrakty na plusach przez cały czas jak chcesz to sprawdź. Nie mam do Ciebie pretensji że twój zespół pracuje dobrze i macie zyski tylko człowieku nie obrażaj wszystkich że są nierobami,paprunami i reszta Polski poza Krakowem to ścierwo!!!! Zrozum że ludzie pracowali po 30 lat dla tej firmy więc przemysl temat i zastanów się ze nie warto obrażać ludzi bo za chwilę ciebie ktoś zostawi jak niechcianego psa w lesie

Celyna
@Aj 11.01.2019 19:16

Lepiej tego by nikt nie wyraził, a ci hejterzy to raczej twory o ksywie "Darek"

Były
@Aj 11.01.2019 19:16

Zgadzam się z Tobą w 100 procentach wszyscy wkładają serce w swoją pracę a na końcu czeka ich zwolnienie jest to przy,re.z

Darek
@Były 11.01.2019 23:20

U nas nikogo nie zwolnią! Przynosimy zyski.

Krak
@Celyna 10.01.2019 11:46

już raz Kraków zlikwidowali decyzją w 2012 -teraz już zgliszcza. A była dojna krowa i byłaby dalej. ROZGRABILI DOSZCZĘTNIE. Teraz tylko lans.

Krak
@Krak 12.01.2019 22:15

teraz będzie myway na ostatnią prostą do czarnej ....

Celyna
@Krak 12.01.2019 22:15

I jeszcze Rzeszowska zaraz sprowadzili, po której musi być długa kwarantanna...

Darek
@Krak 12.01.2019 22:20

Ale to dotyczy OBI Kraków.

OBI
@Darek 13.01.2019 08:04

nic się nie martw przełoży się i na OBO , pod ciężarem kosztów Centrali ciągle rekrutującej nowych pracowników w ramach zwolnień grupowych i blokowaniu pozyskania nowych projektów tez przestaniesz dychać. Realizacja polityki zwalniania ludzi inteligentnych i mądrych, którzy nie przyklaskiwali oszołomom i lanserom zrealizowana w 120% i efekty są widoczne .

Niki
@Robotny 10.01.2019 09:25

Strata jakieś 350 mln a skumulowana za 3 ostatnie lata juz ponad 1 mld czyli tyle ile zebrali u Owsiaka za 27 lat. Takie zuchy tam pracują hehe

Benek
@Darek 12.01.2019 08:10

Coś chyba nie umiesz liczyć kolego - z tego co ten twój OBO Kraków zarobi to nawet na pensję Prezesa nie starczy. To że twój jeden projekt ma plus nie znaczy nic - bo to plus na papierze - przyjdzie dobry księgowy i pokaże ci minus (np odejmie rzeczywiste koszty utrzymania zarządu, koszty obsługi gwarancyjnej, odprawy dla zwalnianych, koszty przegranych spraw sądowych , koszty utrzymania baz sprzętowych, WKS-u, koszty wszystkich nieproduktywnych pionów które cię obsługują i wiele innych których nie widzisz). I wtedy wyjdzie ci że masz straty bo aby pokryć to wszystko musiałeś zarobić więcej. Pewnie dalej się bedziesz chełpić, że ty te wszystkie koszty w swoim procencie poniosłeś - ale plus ci wyszedł bo po prostu ktoś ci za mało dopisał kosztów lub je źle oszacował. Firma to nie tylko twój mały grajdołek, ale całość. Jeśli cała firma ma straty to ty też. A do upadku (tak przejście od 5mld do poziomu niecałych 2ch to właśnie upadek) doprowadzili ją ludzie myślący w ten sposób, którzy chwalili się swoimi wynikami na papierze, wywyższali nad innych , brali ogromne premie mimo ogólnych strat w firmie, nie rozumieli że pracują w dużym przedsiębiorstwie a nie we własnym folwarku. I dopóki kolego nie będziesz pracował na szczeblu z którego ujrzysz całość firmy, względnie w mniejszej firmie na kierowniczym stanowisku z odpowiedzialnością za całość firmy - dopóty będziesz takie farmazony pisać. Pzdr i bez urazy - musisz się jeszcze wiele nauczyć.

Morgan FREEMAN

Jeśli chcecie ludzi zatrudniać po to, żeby ich ośmieszac o ponizac, to (usunięte przez administratora) za drzwi. Żadna inna firma nie ma tylu negatywow w sieci, jak wasze ubeckie scierwo.

Darek
@Morgan FREEMAN 12.01.2019 11:33

u nas w OBO Kraków jest super! Praca 7-17, wypłata dobra. Pozrawiam

inżynier
@Darek 12.01.2019 13:17

Ja z Krakowa jestem 3 lata po studiach, zdałem teraz uprawnienia jest szansa na przyjęcie do Krakowa. Specjalność drogowa.

Darek
@inżynier 12.01.2019 13:55

OBI Kraków słabo przędzie, ale zawsze możesz próbować. Pozdro

OBI
@Darek 12.01.2019 15:07

Będziemy zatrudniać już kończymy zwalniać poprzednich.

OBI
@OBI 12.01.2019 18:00

A tylko nie licz na kontrakty , nam są niepotrzebne. Będziemy czekać na premie , w tym roku mają być. Stołki w biurze w miarę wygodne, kawa jest ale nie tak jak w Sparku , jedź na Warszawe może.

Celyna
@inżynier 12.01.2019 13:55

Ścislej mówiąc OBI w likwidacji, trzymaj się z daleka!!!

Darek
@Celyna 12.01.2019 23:46

W Krakowie tylko OBO! Zapraszamy do zespołu pracowitych i uczciwych kandydatów.

OBI
@Darek 13.01.2019 07:58

uczciwych i pracowitych szkoda zapraszać do tego co jest, niestety ale taka prawda, stracą czas.

Reksio
@OBI 13.01.2019 14:14

OBO zyska, Oni stracą. Gra o sumie zerowej

Darek
@Reksio 15.01.2019 07:47

No właśnie! Jakby nie kręcili, a pracowali uczciwie, to by też byli na +.

Inny 2
@OBI 12.01.2019 18:00

W OBI rządzi Miro G. On jeszcze nic nie wygrał, jego jednostka jest 50 mln poniżej zera. Szukaj innego Pracodawcy

Były OBO Kraków
@Darek 15.01.2019 08:08

Darek nie ośmieszaj się. Kto ciebie podpuscił. Nie znałem ciebie z tej strony.

Krakowiaczek
@Inny 2 15.01.2019 21:03

To może pozarządza OBO i pociągnie jeszcze roczek. Jest przecież wakat po Walenrodzie :) A strata w OBI, ...to nie jego :) Tak wyszło.

Darek
@Krakowiaczek 16.01.2019 00:26

Dokładnie, my jesteśmy zawsze na +. OBI było źle zarządzane, dlatego taka strata.

Maciek01
@Darek 12.01.2019 13:17

10 godzin dziennie? Przecież dzień pracy to 8h!!! A może być max 150h w roku - coś tu śmierdzi !!! Zapraszam do W-wy jak znasz język i masz kilka lat doświadczenia w budownictwie - u każdego porządnego dewelopera 10tys na start.

Aj

Ludzie czy ktoś mi powie kto to jest ten gość Darek ja dawno takiego masochisty nie słyszałem. Ciekawe czy mu płacą dodatkowo za takie pierdzielenie. Może dawniej podpierdzielales podpierdzielanego pijąc z nim wódkę w jego domu w towarzystwie przelozonego do ktorego podpierdzielales BRAWO TY.

Celyna
@Aj 13.01.2019 10:57

Myślę, że ktoś się podszywa, prawdziwy Darek jest za tchorzliwy, z drugiej strony ktoś z Krakowa, bo dobrze zorientowany, myślę, że ktoś sobie jaja robi żeby sprowokować!

Darek
@Celyna 13.01.2019 16:54

Po co te insynuacje? Nie jestem tchórzliwy. Zajmijcie się pracą, to wszyscy zyskamy. Pierdzicie w stołki, czekając na kolejne wypłaty. Do roboty lenie! Tak jak OBO Kraków, które jest chlubą Skanska!

Mac
@Darek 13.01.2019 19:36

Darek nie jest tchórzliwy, mogę to potwierdzić

Ja.

Kto poniza?? To może wpadniemy i powywozimy kolesi na jabłuszka w zimie?

CHWDP

Od tego forum ciekawsze jest tylko forum Getback na go worku. Kiedyś dla rozrywki wchodziłem na (usunięte przez administratora) ale teraz czytam te wasze posty!

Zainteresowany

No i co, które bitumy do Colasa sprzedane

Dino
@Zainteresowany 08.01.2019 19:50

A CO CIĘ TO OBCHODZI , JA PRZEJDĄ TO SIĘ DOWIESZ :)

Kumaty
@Zainteresowany 08.01.2019 19:50

Bitumami to handluje orlen i lotos...

Pati

Nie słucham Korteza bo jest z Rzeszowa

Były pracownik
Zweryfikowany użytkownik
@Pati 08.01.2019 20:12

jak zwykle dzwonią ale nie w tym kościele, nie z Rzeszowa , urodził się w Krośnie a jego dom rodzinny jest w Iwoniczu. To jednak może posłuchasz, bo warto

Pati
@Pati 08.01.2019 20:12

Simson jest z Jawiszowic a jednak też z Rzeszowa. I też go nie słucham... nie warto :)

Były pracownik
@Pati 09.01.2019 12:07

zatem słuchaj tylko siebie

anonim

(usunięte przez administratora)

swe

no to szykuje się trzecia tura zwolnień

Janusz Budownictwa

Dlaczego twój post został usunięty?

Janusz Budownictwa

Link do strony

nicki

To forum to stało się pięknym podsumowaniem Skanska w PL. Naszego pięknego Januszbud-u S.A

Skanska4ever
@nicki 02.01.2019 23:11

Żadny Januszbud! Skanska to najlepsza firma budowlana w Polsce! Prawie każdy student chce się do niej dostać na praktyki!

Rozscielacz
@Skanska4ever 03.01.2019 10:12

Czy ktoś tam jeszcze pozostał z myślących bo czytając ten wpis obawiam sie ze nie.

Toto
@Rozscielacz 03.01.2019 19:20

Janusze biznesu.

Skanska4ever
@Rozscielacz 03.01.2019 19:20

Tylko narzekasz. Weź się do roboty to będziesz zadowolony z pracy i życia.

Rozscielacz
@Skanska4ever 03.01.2019 23:00

Bardziej szczęśliwego człowieka nie spotkasz odkąd ... odszedłem z tej firmy 2 lata temu. Żyj mrzonkami a daleko zajdziesz biedaku

Niekontroliwany

Witam, czy zarządowi udało się już odzyskać kontrolę nad firmą?

Krokodyl
@Niekontroliwany 04.01.2019 13:31

Jeszcze nie

exbudowiec
@Krokodyl 04.01.2019 14:30

cały czas jest wszystko pod kontrolą, nie przejmujcie się firmą. ma się dobrze, cała 5 latka była wkalkulowana w koszty, Skanska AB to wszytko przewidziała dając porządzić Polakom. Jest to tzw kontrolowane wycofanie się z rynku... Straty odbija sie na dywidendach i podatkach więc globalnie i tak jest na plus...

control
@Niekontroliwany 04.01.2019 13:31

W cuda wierzysz?

Celyna
@Krokodyl 04.01.2019 14:30

Chyba nawet nie próbują, bo już pozamiatane...

west

ilu was tam jeszcze zostaje po nowym roku,chodzi mi o to kto wyprowadzi sztandar i zgasi żarówkę

Dino
@west 27.12.2018 20:51

ALEŚ TY TĘPY I ŻAŁOSNY SAM BRAŁEŚ A JAK CIĘ W DEE KOPNĘLI TO WYPISUJESZ TAKIE BREDNIE ŻE CI NIE WSTYD I DAJ INNYM W SPOKOJU PRACOWAĆ BO JEST GDZIE NAPRAWDĘ .

west
@Dino 28.12.2018 07:34

uderz w stół a nożyce się odezwą...............................

west
@Dino 28.12.2018 07:34

tak bardzo nie pracuj bo się spocisz a efekty twojej pracy widać, miliard w plecy za 3 lata pełen szacun oszołomie

Celyna
@Dino 28.12.2018 07:34

Gdzie to może i jest, ale u kogo to nie bardzo....

Czaderski Czesław
@Dino 28.12.2018 07:34

jak ktoś pracuje to nie zaczyna dnia od odwiedzin na goworku. prawdą jest że pare osób odejdzie po nowym roku z własnej nie przymuszonej woli, nie oglądając się na premie, ubezpieczenie i kartę sportową. wciąż rośnie portfel dobrych kontraktow i po wynikach (nie prognozach FC) kwartalnych to widać. Będzie lepiej ale niektórzy chcą już mieć lepiej i nie mozna ich za to winić

west
@Czaderski Czesław 28.12.2018 10:45

czesław wymień te super nowe kontrakty nie licząc sprzedaży wytwórni COLASOWI bo to też jest dla nich dobry kontrakt oraz przedstaw te wyniki.Przypomnę ci że wynik na S-8 był rzeczywiście powalający

Celyna
@west 28.12.2018 11:43

A podobno na kontrakcie w Limanowej ponad 120 procent straty, a jeszcze nie zakończony.....

Rzeszów
@Celyna 28.12.2018 14:02

Limanową to chyba dopiero zaczynają także jest szansa na przebicie wyniku Żabna ;)

Darek
@Rzeszów 28.12.2018 14:06

Tylko OBO Kraków dobrze prosperuje. Reszta to same straty.

Celyna
@Darek 28.12.2018 14:40

No to zostaniecie zielona wyspa, tylko nie wiadomo pod jaką flaga?

Darek
@Celyna 28.12.2018 15:34

Zostaniemy i będziemy mieli duże premie!

west
@Darek 28.12.2018 15:37

darek w tej chwili przestań się onanizować i wróć na ziemię ,NATYCHMIAST!!!!!

Celyna
@Darek 28.12.2018 15:37

Apropo premii, kiedy nagroda za hale Craxy?

Darek
@Celyna 28.12.2018 17:39

Kadra inżynierska otrzymała premię :)

Jo
@west 28.12.2018 08:01

Oszołom to cię robił

rozbawiony
@Rzeszów 28.12.2018 14:06

obie budowy łaczy jedno były rowadzone przez kadry z byłego POLDIMU fachowcy co się zowie na limanowej kb był GENIUSZ spod Zakliczyna nie rozumiem jak mogli zwolnic takiego mistrza -wszyscy płakali po nim krokodylowymi łzami

Rudy Mundek
@rozbawiony 30.12.2018 10:03

Ciekawsze pytanie jest kto te fachury ściągnął do S ?

baniok
@rozbawiony 30.12.2018 10:03

Dobry był z niego kierownik,prawy i hojny,nigdy na nic nie żałował,nie oszczędzał na pracownikach,zawsze rozpoczynał tyle robót aby nie przeciążac ludzi,by mieli odpowiednie warunki pracy,przerwy i smaczne posiłki,więc dlaczego mu podziękowano?Planował mądrze i perspektywicznie,oszczednie i gospodarnie,więc dlaczego, łaj?Kto mi odpowie bo był r..y?

.
@west 28.12.2018 11:43

Trzeba doliczyć sprzedaż WKS

rozbawiony
@baniok 30.12.2018 16:55

a jak ludzie go kochali przed jego nazwiskiem obowiązkowo padało słowo na K LUB CH a jaki oszczędny był i o pracownikach myślał złom sprzedawał żeby ludziom grilla albo ognisko z pieczeniem kiełbasy zorganizować niestety w nawale obowiazkow chyba sobie o tym zapomniał -było minęło krzyz na droge

bolek
@baniok 30.12.2018 16:55

Dobry był i prawy,sam konczył o 15 +/- żeby pojezdzić na rowerze (pracownicy produkcyjni i nie tylko,czesto 19-22)ale to tylko po to żeby przemyslec strategie,poukładać plan na nastepny dzień,miał swoich zaufanych ludzi(1)raportujących co,gdzie jak i z kim poukładać a na reszte miał w.......

miras

Zostałem zaciągnięty do pracy z programu praktyk dla studentów. Dostałem umowę na 3msce, później na rok. Moja umowa w 2016 nie została przedlużona, znlazłem zatrudnienie w Budimexie ale tu się robi podobnie. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest perspektywa pracy? Skoro w firmach typu Strabag, Budimex czy Mota jest podobnie jeżeli chodzi o atmosferę i relacje z kierownictwem wyższego szczebla? Wymagania 300% normy, wiecznie donosicielstwo ze strony innych i czekanie na Twoją pomyłkę, a gdy pracownik coś chce to nic mu się nie należy. Ktoś wie gdzie można rzeczywiście godnie pracować? - Wschód Polski/ Mazowsze?

dobra rada
@miras 22.12.2018 12:29

Zmień zawód. W tej branży nigdzie nie jest dobrze. Specyficzna branża, bez szansy na szybkie uzdrowienie. Jeżeli nie potrafisz się w niej odnaleźć, to olej to. Szkoda nerwów, zdrowia, życia, rodziny. Dużo dobrych ludzi nie wytrzymuje i ucieka do spokojniejszych zawodów, nawet kosztem niższych zarobków.

dobra rada
@miras 22.12.2018 12:29

Dodam jeszcze, że w małych firemkach to jest dopiero masakra. Tam się nie pchaj.

miras
@dobra rada 22.12.2018 14:51

Co do małych firm to wiem że to "lata się" dla kogoś i robi mu się wynik. Tym bardziej w spółkach typu PRDM, które zostały sprywatyzowane. Kolega pracuje u nas jako kierownik robot w takim dużym regionalnym PRDM-ie, sam zarabia jakies 3000 na reke, a gdy zobaczyl kiedys miesieczne odcinki dla udziałowców to sie za głowe złapał - sumy rzędu 20-40tys dla kolesi których tylko interesuje wynik i nic poza tym nie robią, nie pełnią żadnej funkcji, Sęk w tym że za młodu polubiłem strasznie wykonastwo i technologię drogową, poświęciłem 9lat na edukację bo oprócz studiów było jeszcze technikum w tym zawodzie. Szkoda by mi było tego wszystkiego. Oczywiście mógłbym pracować dając z siebie 2x więcej niż norma przewiduje, ale to tylko wtedy gdy wszyscy są przekonani że robimy coś w słusznej sprawie, że budujemy wspaniały obiekt na super kontrakcie i gdy nie będzie na każdym kroku czekania aż noga mi się podwinie oraz wszelkiej maści donosicielstwa i włazidupstwa.

nic nowego
@miras 23.12.2018 10:49

A PM czy SPM w Skanska to ile zarabia? Tak samo robisz na ich zarobki i premie.

wicek
@miras 23.12.2018 10:49

Rób swoje, ale nie pracuj za darmo tj, odbieraj nadgodziny jeśli Ci nie płacą. Frajerów, którzy pracują za free po 12-16 godzin jest za dużo w naszej branży i ono właśnie psują rynek pracy.

nicki
@wicek 27.12.2018 09:31

@wicek 27.12.2018 09:31 Niestety jakbym powiedział gdziekolwiek - oddajcie godziny albo mi zapłaćcie to niezależnie jakbym się starał i jaki wynik robił to i tak byłbym tylko kulą u nogi i wzieli by innego jelenia za mnie. Aby uniknąć tego problemu i zatrzymać nadających się do tego zawodu inne firmy dają już umowę z ryczałtem za nadgodziny i nie ważne czy mam ich 5 czy 500 w danym miesiacu - płaca taka sama. Ktoś wie gdzie miałby szanse pracować młody inżynier, mający dwuletnie doświadczenie w budowie dróg? Wschód kraju mnie intertesuje.

Ziutek

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Żeby straty były mniejsze, żeby Skanska znów była liderem w branży!

Ziutek
@Ziutek 31.12.2018 17:56

Nie podszywa się, Ziutek jest jeden. A ja wam życzę żebyście dotrwali do końca roku, będzie to duże wyzwanie!!! Prawdziwy Ziutek!!!

west
@Ziutek 31.12.2018 17:56

kończ waść wstydu oszczędz

Ę
@Ziutek 31.12.2018 21:18

Rozdwojenie jaźni?

Ziutek
@Ę 01.01.2019 13:21

Ten od propagandy sukcesu to przebieraniec.

Ja.

A Ja Wam życzę, żebyście nie dali się sfrajerzyć tym ciamajdom. Z tego, co tutaj piszecie, to co kolejny, to piękniejszy galon. Pamiętajcie, że nie ma bogów na tym świecie, a już na pewno nie w Skanska ???????? Sam Pan Beenasiaq, jak dostał kwity na banię, to usiadł i płakał. Więc nie ma bogów ludzie. Walczcie o swoje i nie dajcie się sfrajerzyć! Życzę Wam cudownego 2019 Roku!

Buli

Zostałem zwolniony a posiadam 60 punktów za unikalną wiedzę Więc zostałem zaproszony na Kraków i jest mi z tego powodu bardzo przykro .Odsprzedam punkty kadrze

Ziutek
@Buli 30.12.2018 22:07

Dlaczego Ci przykro, przecież to piękne miasto i Wielki K. W. zwany Wallenrodem pracował...

Blady Heniek
@Ziutek 31.12.2018 08:26

Dobrze napisałeś - pracował... Akurat jemu nic ten obszar nie zawdzięcza. Dostał w spadku samograja i tyle. A w nagrodę już mu szukają nowego stanowiska :-)

Ziutek
@Blady Heniek 31.12.2018 16:06

Może na nowym trzeba czystke zrobić, on się świetnie do tego nadaje, chyba tylko do tego.......

Rozzz

A jak sytuacja w OBO Poznań? Wynajmują dalej na Baraniaka całe piętro? Jakie budowy prowadzą i jakie są perspektywy na kolejne? Pracowałem tam do 2015r.

Buli

Dlaczego nas oceniają punktami a my nie możemy oceniać ?

Ja

Jeśli chcecie, założymy swoją firmę spośród wszystkich pokrzywdzonych przez Skanska, to będzie taka kontrbanda.chcecie?

Ziutek
@Ja 29.12.2018 09:55

Tylko czy S nam referencji na początek uzyczy?

Freud

Hmmm... Nie pracujęw S juz od roku, ale co jakiś zagladam na to forum z sentymentu i sympatii do części z osob, które zostały. Po wpisach obserwuję, że za dlugie pozostawanie w takiej atmosferze, jaka jest teraz w S, ma destrukcyjny wpływ na stan psychiczny... Jakieś psychozy się rodzą, urojenia...

Dawid Nowak

Ludzie weźcie się za siebie, bo każdy żyje swoim życiem tylko Wy zawracacie sobie głowę jakimś gownem zwanym skanska. Szkoda czasu.

Lutek
@Dawid Nowak 28.12.2018 22:02

Brawo Ty, reszta zaklina rzeczywistość, po tym co się stało w tym roku, to wszystkiego można się spodziewać, zero skrupułów i wizji na przyszłość...

Dawid Nowak
@Lutek 28.12.2018 22:08

To nie Wy istniejecie bez Skanska, jak Wam błędnie manipupacyjnie w głowy pakowane, tylko skanska nie istnieje bez was! I o tym pamiętajcie.

Dawid Nowak

Zwyrole (usunięte przez administratora) Wszyscy się cieszą życiem,tylko Wy życie ludziom zatruwacie, jakaś (usunięte przez administratora) Skanska, ubeckie pedalstwo. Nie mogłem znaleźć pracy przez was, dostałem wilczy bilet,no i co fajfuski, skoro mam wszystko teraz? Ponizanie i uwłaczanie ludziom. Ja się za was wezmę...

Dawid Nowak

Wszyscy się śmieją z Waszego ponizania ludzi. Pudrowania swojego syfa czyimś kosztem. Wmawiania komuś swoich win. Wszyscy się śmieją z Waszego strachu, który teraz do Was wrócił. Wszyscy się z Was śmieją.

Ziutek

Podobno Łódzki "Wallenrod" odszedł z Krakowa, szkoda był to wybitny fachowiec, szczególnie w zakresie zwolnień grupowych!!

tak
@Ziutek 25.12.2018 09:08

Odszedł, bo miał dość pracy w delegacji. W Skanska jest jakiś menadżer ds. wymyślania powodów odejścia? co za ściema. Co mają powiedzieć ludzie, którzy całe życie siedzą w delegacji??? Wallenrod kilka dni w miesiącu spędzał w Krakowie. 2-3 w tygodniu. Ciekawe kim teraz pokarają ten oddział.

Celyna
@tak 27.12.2018 12:21

Teraz to już tylko Wacław i "Dziady" będą domkniete....

Andrju
@Celyna 27.12.2018 14:03

Kraków OBO ma się dobrze! Jesteśmy jednym z nielicznych zespołów, które zarabiają dla Szweda!

west
@Andrju 27.12.2018 15:01

CZŁOWIEKU TY MASZ ZARABIAĆ DLA POLSKI I DLA SIEBIE A NIE DLA SZWEDA , i jeszcze cymbał się z tego cieszy ,paranoja

Celyna
@west 28.12.2018 17:15

Jak znam ten oddział, to tam żadnego Andriu nie ma, pewnie znowu jakiś przebieraniec!!!

west

@obiektywny1 czy ja dobrze widzę Jacek SZU zarobił tylko stówkę na S 8 , A co na to M.P., Kamilek też mu nie pomógł .Jednak do WIELKIEGO SZU mu troszkę brakuje.

Szlachetna Skanska

Z FB Skanska: W tym roku w ramach akcji Szlachetna PACZKA wspólnie – jako pracownicy wszystkich spółek Skanska w Polsce – zebraliśmy 3 942,15 zł oraz wsparcie rzeczowe: telefony, rower, opał, meble, koce, buty, odkurzacze, mopy, laptop i lodówkę ???? W ten sposób pomogliśmy w te Święta dwóm rodzinom. 3 942,15 zł- Piękny wynik XD składka po złotówce? Prawdziwi czempioni, jprdl jaki bajzel w zasadzie tym można podsumować ten Januszbud S.A.

TestovironCzempion
@Szlachetna Skanska 27.12.2018 20:08

Nawet po 50 gr ładnie :) Skandynawska filozofia :)

Aj.

Ludzie jacy wy śmieszni jesteście gdzie nie likwidują oddziałów poza protesty wszystko idzie do piachu cale obi i obo generalna ogłasza przetarg na kolejną nitkę a1 projektuj i buduj i co kto oferuje pieprzenie ze jest ok że Kraków oferuje Warszawa a może jeszcze Gdańsk. Gdańsk się skończył a mamusie was że jest ok to tylko żeby reszta nie uciekła

Skanska4ever
@Aj. 20.12.2018 22:46

Hej, a mógłbyś jeszcze raz, tylko bardziej zrozumiale? Pozdro

Miodek
@Skanska4ever 21.12.2018 09:02

Słownik mu poprzestawial. Obstawiam: protesty=Property mamusie=mamią Generalnie czysta prawda

Darek
@Aj. 20.12.2018 22:46

Wy tu narzekacie, a my w Krakowie na Archiwum niezłą robotę wykonujemy. Płace też wysokie jak na naszą branżę. Po skończeniu inwestycji, mamy już kolejny projekt do zrealizowania. Pozdro dla malkotentów!

Nica
@Darek 21.12.2018 14:14

Darek. Obudź się. Zesrałeś się.

Darek
@Nica 21.12.2018 18:49

Wypowiedź troglodyty ...

FYI
@Darek 21.12.2018 14:14

Musicie mieć kolejny projekt. Najlepiej property, żeby ukryć straty, których nie pokazujecie. Firma powinna przydzielać kolejne projekty dopiero po zakończeniu tych realizowanych, żeby zmusić do pokazania prawdziwego wyniku na projekcie. Dopóki tak nie będzie, straty z jednego są przenoszone na kolejny...

Darek
@FYI 22.12.2018 12:24

Na hali Cracovia zarobiliśmy! Na archiwum też się zanosi na duży +.

Aj
@Darek 21.12.2018 14:14

Ty darek bez jajek mam gdzieś twoje archiwum o drogowce mówię a za Góra 2 lata to zobaczymy cwaniaczku gdzie będziesz robił

Darek
@Aj 22.12.2018 20:06

Kolejny troglodyta...

Ziutek
@Darek 21.12.2018 14:14

Ciekawe jaki to następny projekt, może ogrodzenie w Oświęcimiu, szacunek......

Rudy Mundek
@Nica 21.12.2018 18:49

Ciekawy jestem, który to Darek, bo jest tam dwóch, chyba, że się ktoś podszywa...

Rudy Mundek
@Darek 22.12.2018 18:08

Kiedy nagroda za hale Craxy? Niejeden nie może się doczekać.....

Aj
@FYI 22.12.2018 12:24

Daruś i co od wszystkich po rajtach dostałeś wbij sobie do główki że rozdział skanska w Polsce się skończył Szweda oszukiwano mamiono a banda nieudacznikow z panią syfon na czele robiła sobie selfi przy statule wolności s8 dareczku jaka strata 120 baniek przy kontrakcie za 250 dobre co daruś cycku to co dalej jedziemy może cmentarz w Olsztynie takich gnitow mnostwo a pamiętaj o bhp załóż rękawiczki koniecznie z emblematem

Darek
@Aj 25.12.2018 20:27

Wylewajcie dalej swoje frustracje, a my tu ciągle zarabiamy na firmę! To, że jesteście nieudolni i prowadzicie swoje budowy na dużym minusie, nie oznacza że każdy oddział tak ma. Kraków OBO jest zawsze na plusie. My tu potrafimy ogarniać tematy i zarabiać na projektach.

obiektywny 1
@Aj 25.12.2018 20:27

Dyrektor S8 na podobnym kontrakcie autostradowym u konkurencji też skończył budowę na stracie 100 mln. Jacek Sz. ma takie hobby. Czego można się było spodziewać !

Piotrek z Poznania

A jak tam sytuacja na wschodzie kraju Lublin, Rzeszów? Dzieje się tam coś?

exbudowiec
@Piotrek z Poznania 19.12.2018 22:05

zima...

Natalia Siwiec
@Piotrek z Poznania 19.12.2018 22:05

W Lublinie w biurze przy ul. Długiej 5 została już tylko tabliczka przed wejściem głównym (zdjęcia tabliczki nie uwzględnił w budżecie na likwidację filii) A obsługę gwarancyjną prowadzi jeden z byłych PM-ów na umowę zlecenie ( chociaż te w Skanska podobno są zabronione) Nie wiem tylko czy samochód mu zostawili?

ole
@Natalia Siwiec 20.12.2018 13:02

zostawili

zibi

|Skanska czy Budimex - gdzie lepiej po studiach?

PN
@zibi 24.12.2018 14:30

Londyn

bridgebuilder74
@zibi 24.12.2018 14:30

GlobalLogic. Budowlanka to dno, bez szans rozwoju i perspektyw. Pracujesz ciągle z ludźmi na niskim poziomie intelektualnym.

żona budowlańca
@zibi 24.12.2018 14:30

Pracowałam w Budimex dno i niski poziom intelektualny wśród IP KB PM. 300% normy. Nie marz o wyjściu z pracy do 18. 1000 razy gorzej niż w Skanska. Przynajmniej dla mnie

matka z dzieckiem

Jako była pracownica, mogę tylko powiedzieć, że nie jest to firma dla mężatek - mam wychowujących dzieci. Pracowałam do późna, byłam chwalona przez szefów za to jak wywiązywałam się ze swoich zadań, lubiłam tą pracę bo jestem typem pracoholika ( a takich tam chcieli), nie jestem osobą konfliktową, pracowałam z zaangażowaniem i wierzyłam w obietnice lepszej perspektywy - jestem inż budownictwa. Kiedy zaszłam w ciążę zwolniono mnie nie tłumacząc powodu, jak się potem okazało oddział rozpadł się OBO - Łódź. Nie dostałam żadnej informacji o tym czy mam się z czegoś rozliczyć, oddać telefon, kask ubrania? Zero informacji. Jakby firma zapadła się pod ziemię. Nawet nikt nie powiedział wprost że oddział będzie zlikwidowany. Kiedy spytałam o perspektywę zatrudnienia w innym oddziale, jakiś list referencyjny skoro byli tak zadowoleni z efektów mojej pracy - cisza. Inne mamy które wychowywały dzieci były traktowane jak zdrajczynie ( za wcześnie wychodzą! Jak one mogą przyjść do pracy na 7:00 a wychodzić tak wcześnie o 17:00... i ten nienawistny wzrok innych). Nie tylko w Skanska tak jest ale i w innych firmach np Budimexie. Najlepiej były traktowane osoby, które mogłyby w firmie spać, no i oczywiście członkowie rodzin. Gdybym miała zostać w firmie jako matka i mężatka - musiano by zmienić zasady dotyczące mojej pracy na pewno nie godziłabym się z pracą do 22:00. Myślę że to było powodem zwolnienia i powodem dalszej ciszy. FIRMA NIE JEST PRZYJAZNA RODZICOM. To musicie wiedzieć jeśli macie dzieci i chcecie tam pracować. Macierzyńskiego nie wypłaciła mi firma Skanska a ZUS. Kiedy tam pracowałam mimo zamieszkania 80 km od siedziby firmy nie dostałam nigdy żadnej rekompensaty za dojazd ani dodatku na paliwo, czy mieszkanie, które musiałam wynająć w mieście. Była pracownica OBO Łódź.

Terry
@matka z dzieckiem 20.12.2018 19:03

Co to za Brednie. Po pierwsze oddział Łódzki nadal istnieje, po drugie co by nie mówić, to akurat o czas pracy pracowników Skanska dba

Joł
@matka z dzieckiem 20.12.2018 19:03

Bzdura, to nie firma a ludzie, to Twoi chorzy przełożeni, Skanska jako korpo jest do zniesienia. Nikt mi nie powie, że Skanska nie jest firmą, która nie daje socjala... Wszystko zależy od PM, jeżeli trafiłaś ma gnidę to idź do sądu

.
@matka z dzieckiem 20.12.2018 19:03

"Kiedy tam pracowałam mimo zamieszkania 80 km od siedziby firmy nie dostałam nigdy żadnej rekompensaty za dojazd ani dodatku na paliwo, czy mieszkanie, które musiałam wynająć w mieście. " O tych rzeczach rozmawia się na rozmowie kwalifikacyjnej i je negocjuje, a później zawiera w umowie. Jeżeli ich nie wynegocjowałaś, to twój problem czyli "Widziały gały co brały".

wicek
@matka z dzieckiem 20.12.2018 19:03

potwierdzam.

matka z dzieckiem
@matka z dzieckiem 20.12.2018 19:03

Żadna bzdura a sama prawda. Nie wiem mi przekazano że został zlikwidowany. Co też ciekawe skoro mówicie że jednak istnieje . I też dobrze nie świadczy to o firmie... Byłam przekonana że można wierzyć w te dane w innym przypadku wypłatę mojego macierzyńskiego musiałaby uiszczać firma a tak robił to ZUS? Może wam chodzi o oddział drogowy a nie o oddział budownictwa ogólnego? Wiem że bardzo dużo osób zwolniono z tego oddziału w tym i PM. "Social" ... Na rozmowie o pracę poinformowałam przełożonych o tym ile kilometrów mam do miejsca zamieszkania. Poinformowano mnie o tym że na ten moment nie mogą dać mi żadnego dodatku ani zakwaterowania ( inni przyjęci w tym samym czasie dojezdzajacy mniej niż 80 km podostawali zakwaterowanie w skromnych warunkach ale jednak) ale jak tylko bedzie taka możliwość to dostanę hotel pracowniczy bądź dodatek. Ta możliwość nigdy nie nadeszła. Pomimo wielu rozmów nie znalazły się pieniądze dla tak dobrego pracownika :)) Mamy tu udzielać szczerych opinii. Więc jestem szczera. Ta firma nie jest firmą dla rodziców! Jako firma dla studenta który chce zdobyć pierwsze doświadczenie i wpisać w CV Skanska zamiast Mietek. SC. Ok. Ale nie dla ludzi którzy chcieliby mieć rodzinę i stała ciekawą pracę na której podstawie mogliby wziąć kredyt na dom, czuć się bezpiecznie- na pewno nie. Gdyby jednak okazało się że Łódzki oddział istnieje to poczułabym się bardzo oszukana... Bo nasuwa się pytanie po co takie rzeczy mówić? Dostałam kwitek informacyjny że zwolnienie w trakcie urlopu macierzyńskiego i że płatność przejmuje ZUS. Kazano mi zrzec się prawa do odprawy na piśmie... Nie chciałam podpisać ale napastowano mnie telefonami. W końcu podpisałam dla świętego spokoju żeby wydzwanianie się skończyło. Jakoś średnio zależało mi na 2 krotności mojej i tak małej wypłaty... Kiedy spytałam dlaczego mnie zwolniono skoro jestem takim super pracownikiem czy nie ma dla mnie już miejsca? odpowiedziano mi tak jak pisałam powyżej. Nie pójdę do sądu bo jestem świetnym specjalistą i podjelam współpracę z innym pracodawca z branży który umożliwił mi pracę z domu za dużo lepsze pieniądze. Dzięki czemu spokojnie wychowałam dziecko, bez ochłapów i kłamstw... Byłam tak dobrym pracownikiem że mnie zwolniono na macierzyńskim, jeszcze gdyby okazało się że ten oddział istnieje to kolejne kłamstwo do kolekcji... Godzin nikt nie przestrzegał. Nie raz trzeba było zostać do późnej nocy. Oczywiście pytano "czy zostaniesz" ale nikt nie zaproponował "czy może chcesz dodatkowe pieniądze za nadgodziny"? Zresztą ja nigdy o te nadgodziny się nie kłóciłam. Lubiłam tam pracować. Jedyne o co mam żal to sposób w jaki mnie potraktowano - jako matkę. Z dojazdami poradziłam sobie, wynajęłam bardziej komfortowe mieszkanie niż firmowy hotel - jednak z wyplaty wtedy nie zostawało zbyt wiele. Nie wyobrażam sobie jak z takimi warunkami ktoś miałby wychować dziecko i wziąć kredyt na dom. Nierealne.

Oskar

Pozwalniali pracowników fizycznych a tych od etyki i koledzy z klasy itp doją szweda szarak który rył na to został zwolniony a goście w białych kaskach bawią się dalej Wszystkiego najlepszego z rodziny rzeszowskiej(usunięte przez administratora)

były
@Oskar 21.12.2018 20:35

Teraz przed wigilią, czy piszesz o tych zwolnieniach z czerwca?

Zostaw opinię o Skanska S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.