Supreme Energy

• Pawłówek
  • Niedźwiady
  • Kolonia Skarszewek

3. Opinie o pracodawcach Kalisz
  5. Opinie o Supreme Energy sp. z o.o.

Opinie o Supreme Energy Kalisz

Nie przegap nowości o Supreme Energy sp. z o.o.!

Kacper

16.02.2022 09:39

Handlowcy kompletny brak kultury. Nie polecam
Janusz

24.02.2023 15:11

Oczywiście że jest okłamywany. Sprzedaż przez zastraszanie klienta podwyżkami już za chwilę. Już za moment. Bo prąd przez 15lat podrożał 2 razy. Domykanie sprzedaży za duże pieniądze na spotkaniu gdzie ludzie nie do końca wiedzą co się dzieje. Telefony do kierowników które domykają sprzedaż a które są komiczne. Klient straszony karami za rezygnację. Jak nie działa telefon do managera to zawsze można na litość i maczugorie zamknąć. Naprawdę jesteście śmieszni. Pojawiły się negatywy to teraz firma za punkt honoru sobie stawia aby się wybielić? Odradzam współpracę z wami!!!!

17.03.2023 10:54

Żaden z naszych klientów nie jest okłamywany, jeśli ma pytania do umowy, to handlowiec na nie odpowiada. Nic nie jest przed nim zatajane. W wielu umowach (w różnych firmach) znajduje się klauzula o karach za rezygnację z umowy, więc nie jest to nic nowego.
B.pracownik

22.02.2023 19:20

Tak wchodzę tu co jakiś czas, dawałem nie jedna opinie oczywiście negatywna bo inaczej o tej firmie wypowiedzieć się nie można. Więc zapraszam po raz kolejny do lektory mam nadzieję że tym razem nie usuną tak szybko, bo poprzednie wpisy były max 3 dni. (usunięte przez administratora) Mówiąc szczerze byłem pracowałem nie polecam tej firmy, Ruda łaj....... co ma się za kierowniczkę, (usunięte przez administratora) pan K.J który wprowadza mobbing i zastraszanie, a w rzeczywistości jest tak śmieszny i żałosny ze jak się tupnie to ucieka a robi z siebie ważniaka i cwaniaka. Firma nie wypłaca jak ktoś odejdzie więc im to na rękę kradną twoja prowizje. Dają kary za spóźnienie za brak wszystkich dokumentów za to nie nie masz kamerki na zoomie totalna porażka. Firma kradnie ci pieniądze z wypłaty jak zarobisz więcej niż 6tys kradną od 800 do 2000zl i mówią że to za biuro ???? gdzie ty nie masz nawet swojego biurka a o skserowanie czegoś trzeba się prosić 3 dni, skoro pan Klaun K.J chciał takie biuro niech płaci a nie kradnie handlowca kasę z wypłaty za poczet biura i panoszy się ze on ma biuro i on płaci za nie 14tys ???????????? nie ty tylko ludzie a nie mają nawet kawy w automacie. Totalne dno żenada i wstyd pracować w tej firmie Nie pozdrawiam
LoL

24.02.2023 15:52

Co za bzdura. Ja isobiście znam tuxin osób którym do dziś nie zapłaciliście prowizji. Mało tego, dzwoniście do klientów tych pracowników okłamując ich, twierdząc że pracownik został zwolniony dyscyplinarnie za (usunięte przez administratora) Karma wraca. Już jedno z was (Ruda małpa) doświadcza właśnie skumulowanej złej energii za kłamstwa, oszukiwanie i brak szacunku. Jesteście bandą złodziei.

17.03.2023 10:53

Jeżeli jakiś pracownik nie otrzymał od nas prowizji, to został poinformowany z jakiego powodu. Wszystkim pracownikom, którzy dopełnili swoich obowiązków są wypłacane wynagrodzenia. Nasi pracownicy nie okłamują klientów, więc nie wiem skąd masz takie informacje.
Ola

02.03.2023 08:30

Współpracuje z tą firmą już 10 miesięcy. Atmosfera w pracy jest super, podejście do każdego pracownika indywidualne. Nie zgadzam się z negatywnymi opiniami, ponieważ ja takich rzeczy w firmie nie doświadczyłam. Nie wiem czym kierują się osoby, które wystawiają negatywne opinie.
Anna

28.02.2023 11:45

Współpracuję z firmą SE sp. z o.o. od roku. W tym czasie Zarząd dał się poznać jako osoby, które cenią sobie zaangażowanie i wiedzę. W firmie panuje przyjazna atmosfera i elastyczne podejście do pracownika. Szkolenia i spotkania są na bardzo wysokim poziomie organizacyjnym i każdy pracownik jest doceniony za swoją ciężką pracę. Jeśli interesuje Cię rozwój i jesteś ambitną osobą, która nie boi się wyzwań - Supreme Energy jest miejscem dla Ciebie.
Kamil

25.02.2023 18:59

Przepracowałem w tej firmie około pół roku. Mogę powiedzieć tyle że możliwości do zarabiania są, sam zarabiałem średnio 25 k zł na miesiąc. Do tego mega klimat w biurze i na eventach/szkoleniach, daleki od korpo. Udało mi się nawet załapać na wycieczkę do Dubaju i kilka razy zdobyć dzika tygodnia ( dodatkowe +1000zl). Nie ma nic za darmo, zdarzało się że pracowałem 9-10 h, czasami trzeba było załatwiac papierkowe sprawy wieczorami. Stety albo niestety musiałem się wyprowadzić do Francji do żony (stamtąd pochodzi) i tym samym zrezygnować, Czekam na nowe rynki bo kto wie, może jeszcze nasze drogi się przetną ????
Kamil L

25.02.2023 15:46

Nie polecam miały być ogromne prowizje i pieniądze, miałam brać zlote porshe a wziolem tylko pożyczkę która teraz muszę oddać i wrócić na etat
Asia

25.02.2023 08:59

Polecam prace w Supreme Energy. Jestem zatrudniona od 4 miesięcy. Od początku współpracy dostałam od firmy pełny pakiet na start. Szkolenia, skrypty sprzedażowe, pierwsze spotkania z Klientami w asyście opiekuna. Nigdy wcześniej nie pracowałam w sprzedaży a idzie mi całkiem nieźle. Jak mam gorsze dni sprzedażowe to zawsze mogę liczyć na wsparcie managera.
Piotr

22.02.2023 19:06

Siema, niedługo rusza sezon, więc szukam miejsca do współpracy b2b. Kogoś tu może będą w najbliższym czasie szukać? Bo ofert aktywnych nie ma. Jedna rzecz mnie z wątku zainteresowała i chce dopytać. Mianowicie o to straszenie karami? Jest to rzeczywiście widoczne na linii szef-handlowiec? Bo przyznam, że dla mnie dobra atmosfera to podstawa więc muszę się upewnić

24.02.2023 13:33

Prosimy o kontakt na adres: [email protected] W naszej firmie panuje przyjazna atmosfera. Na pracownika czeka wiele benefitów, różnych szkoleń oraz wyjazdów. Zapraszamy do kontaktu, a na spotkaniu przekażemy wszystkie informacje.

17.02.2023 16:08

Rafal

22.02.2023 22:57

To u Was się trzeba starać o pracę? :-) dobre sobie.

24.02.2023 13:31

Każdy kandydat przechodzi proces rekrutacji. W naszej firmie nie trzeba mieć doświadczenia, ponieważ po zatrudnieniu i podpisaniu umowy na pracownika czekają różne szkolenia oraz wsparcie starszych stażem pracowników i kierowników.

19.02.2023 00:02

Uwaga, jako byku (usunięte przez administratora) pracownik dodaje kolejny raz opinie które oczywiście są usuwane bezpośrednio przez gowork, dlatego ze kropla drąży skale będę pisał opinie do skutku. Firma nie wypłaca należnych prowizji (usunięte przez administratora) ludzi na ich własne zarobione pieniądze, brak kontaktu z biurem Supreme oraz zarządem firma krzak
Rafal

22.02.2023 22:59

Szkoda ze nie ma kontaktu z nikim kiedy kończysz współpracę i chcesz otrzymać swoje wynagrodzenie. Nie odpowiada dział, nawet prezesi.

24.02.2023 13:30

Rafał, prosimy o kontakt pod adresem: [email protected] – z chęcią odpowiemy na wszystkie Twoje pytania.
Jacek

23.02.2023 07:54

Polecam współpracę z Supreme. Pracuje już ponad rok i jestem mega zadowolony. Do tej pory pracowałem w kilku innych firmach w branży Oze i nigdzie nie otrzymałem tylu benefitów i wsparcia co tutaj. Samochód, wyjazd na wakacje, szkolania, imprezy firmowe. Firma dużo inwestuje w pracowników. W zamian oczekuje zaangażowania i sumiennej pracy ale to jak dla mnie uczciwa relacja.
Vueska

16.12.2022 16:40

Piramida finansowa. Bałagan i jeszcze raz bałagan…. Na rozmowach rekrutacyjnych przekonują Forbsem i samochodem dyrektora w leasingu. Obiecują wielka kasę, wycieczki i auta ale na obiecywaniu się kończy… Wielcy milionerzy, a kapitał firmy mówi sam za siebie… odradzam :) Żenada.

19.02.2023 12:55

Ciężka praca i profezjonalizm? Dobre sobie. Przez kogo? Najcięższa prace wykonują tutaj handlowcy a nie ci u góry. Taki mały przykład tłumacząc się tym ze to nie jest piramida. Handlowiec sprzedał instalacje z marzą 10.000 Jego stawka to 25% otrzymuje 2500 netto Jego menadzer jest na 45% otrzymuje z umowy handlowca 2000 netto Kolejny jest dyrektor który jest na 60 lub 65% Otrzymuje kolejne 1500 netto z umowy. Zostaje 40% do podziału z umowy 3 prezesów po 10% i 10% na zabawę. Handlowiec ma (usunięte przez administratora) i się nie odzywać a śmietanka u góry się bawi i się śmieje.

22.02.2023 14:21

W naszej firmie dbamy o pracowników, a wszelkie oznaki chamstwa i braku kultury są eliminowane. Zależy nam by każdy pracownik, niezależnie od stanowiska, czuł się w naszej firmie dobrze i w żaden sposób nie czuł się dyskryminowany. Ważny jest dla nas profesjonalizm, a wszelkie zasady są u nas przedstawiane w sposób jak najbardziej przejrzysty.

19.02.2023 12:48

To co się dzieje w tej firmie to jest dopiero wierzchołek góry lodowej. Wyprowadzane środki z kont firmy. UKOik, ponoc jakies skarki składane za nie wypłacone prowizje handlowcom na Śląsku, zgłoszenia do Andów za to ze handlowcy sie za nich podają, zastraszanie ludzi i sowich pracowników. Jesli samo Supreme zaczęło sie tutaj wypowiadać tzn ze im sie zaczyna (usunięte przez administratora) palić. Najwyższe ceny na rynkui najbardziej gowniane montaże wykonywane przez podwykonawców, najbardziej fałszywi ludzie i handlowcy. Zalecam zmienić nazwę firmy bo z supreme zostanie tyle co nic. Ale wszystko co dobre szybko sie konczy

22.02.2023 13:15

W naszej firmie staramy się dbać o pracowników i kładziemy szczególny nacisk na transparentność naszych działań. System prowizyjny jest szczegółowo określony w umowie, przedstawiany oraz omawiany z każdym pracownikiem podczas spotkań wprowadzających, przed rozpoczęciem współpracy.

20.02.2023 22:21

AR

21.02.2023 16:44

Czemu uważasz ze firma jest niegodna zaufania?

21.02.2023 13:56

Dlaczego kasujecie niewygodnie komentarze dotyczące pracy w biurze w Sopocie? ???? opinia o atmosferze, „byłej” pani kierownik” i ogólnej współpracy z nią nie spodobała się?
scar_f

17.11.2022 15:22

(usunięte przez administratora)Umowa B2B nie może nosić znamion stosunku pracy formalnie, ani rzeczywiście. Tutaj nie tylko nosi takie znamiona, ale jeszcze wchodzi (usunięte przez administratora). Masz być o określonej godzinie na konferencji, straszą karami finansowymi, nawet za brak włączonej kamerki. Deszcz czy śnieg, masz iść w teren i wolno Ci zejść, jak zrealizujesz to co Ci każą, umówisz odpowiednią ilość spotkań i masz to co chwilę raportować, wysyłać nagrania(usunięte przez administratora)
Były Pracownik

17.02.2023 15:56

Kazdy Pracownik wie?? Ahahahahah Jaka Bajka Nikt nic nie wie pranie mózgu na rekrutacji Jak to nie jest wspaniale, ile nie da się zarobic, jak to nie jest fajnie, jaka to tu jest rodzina, po paru dniach wychodzi prawda :) (usunięte przez administratora)

19.02.2023 16:26

Dokładnie co pracownik wie? Jak są podsuwane mu pisma żeby teraz już podpisywał. Straszenie karami to później to normalność w tej firmie ale kto mieczem wojuje od miecza ginie, wszystko co dobre wszystko się kończy i tak właśnie będzie z supreme

11.02.2022 12:47

Zatrudniane są w większości osoby bez doświadczenia w branży, studiów czy nawet matury. Wyścig szczurów, z domu do domu a efekty bardzo słabe.
Kris

19.05.2022 14:14

wypłaty prowizji nie zawsze na czas? To może być pierwsza oznaka końca firmy, czyli nie ma co się w ogóle nimi interesować.

17.02.2023 14:41

By pracować u nas nie trzeba mieć doświadczenia (tak jak w niektórych firmach), gdyż chcemy dać szansę każdej osobie. Przeprowadzamy wszystkie potrzebne szkolenia by pracownik, który idzie w teren umiał sprzedać produkt. To jakie wyniki osiąga dany handlowiec zależy od jego chęci, czy chce ciężko pracować i zarabiać, czy nie.

04.06.2022 10:04

02.07.2022 12:31

A dlaczego panele supreme energy są czarne ? Jak wygląda u nich szkolenie? To czemu jak mają drogo to mają tak dużą sprzedaż?

17.02.2023 14:38

Klienci, którzy decydują się na współpracę wiedzą jakie są warunki współpracy i jakie są koszty.
to samo

12.06.2022 21:54

na każdej z takich stron z opiniami o firmie takie samo (usunięte przez administratora) można znaleźć. zero opinii, którym można ufać. raz pisze sama firma o sobie że jaka to super a drugi raz konkurencja jak to firma chce naciągnąć. nie wiadomo czy któraś opinia to jakakolwiek prawda. jak ktoś chce sprawdzić prace to niech sam spróbuje a nie idiotyzmy czyta.
Krzysztof

02.08.2022 16:18

W tej firmie są pieniądze i to widać, w 1,5 roku firma osiągnęła mega obroty i mega zyski, skąd to wszystko? Handlowcy widocznie sprzedają i zarabiają. A jak chcesz być oszukiwany, że zarobisz 50 tys nie wychodząc z domu to okey. To jest ciężka praca ale bardzo dochodowa. Gdzie na etacie średnia wypłata to 15 tys.

17.02.2023 14:37

Jak w każdej dużej firmie, również u nas często zdarza się rotacja. Szczególnie kiedy mamy tak wiele oddziałów. Nie jest to żadna nowość. Ludzie poszukują swojego miejsca i albo im się spodoba w danej pracy, albo nie.
Zenon

19.12.2022 09:21

Firma Supreme Energy to firma dla młodych i ambitnych ludzi którzy wpadają w macki tego twora skuszeniu wysokimi zarobkami. Umowa o prace bez żadnych podstaw. Pracując tu nie masz gwarancji wypłaty. Spóźnisz się na odprawę kara finansowa, nie będziesz na szkoleniu online kara finansowa. Absurdalny system. Śmieszna lojalka na długi okres która straszy ludzi (aby lojalka była ważna musi być wypłacana przez firmę na czas jej trwania, inaczej to tylko zapis który nie ma mocy prawnej) Ulubione powiedzenie dyrektorów / managerów "piszemy chamów" co tylko pokazuje ich poziom. Zwolniony nie zostajesz przez rozmowę czy nawet telefon (co i tak byłoby kuriozalne) ale przez wiadomość na grupowym czacie na facebooku. Po prostu od dnia dzisiejszego nie pracujesz bo krzywo na mnie spojrzałeś, koniec. Praca polega na chodzeniu od domu do domu i umawianiu spotkań na formułkę, ludzie nie wiedzą nawet na co się umawiają. Po wejściu do domu od początku kłamstwo że ja nie sprzedaje bo tylko doradzam a potem dokręcanie śruby ludziom którzy nawet nie chcą lub nie myśleli od foto (jedna pani pożałowania godna kierownik uwielbia geriatrie, wzbudza zaufanie w starszych ludziach i wciska im na siłę coś czego tak naprawdę nie potrzebują) Wszystkie spisy na FB / Instagramie od ludzi "sukcesu" to zwykła ściema. Propaganda sukcesu za która firma i tak płaci. Ludzie łakomią się na samochody z segmentu Premium na które ich nie stać a potem zostają z kredytem gdyż firma tak naprawdę nie daje samochodów ( TO WY ZA NIE PŁACICIE) Pułapka dla młodych naiwnych ludzi którzy chcą się pokazać , wpakowanie się w dług to nie jest prawdziwe bogactwo. Rekrutacja na forebsa i samochody w leasingu. Foreb i tak pewnie opłacony przez zarząd. Ogólnie rzecz ujmując, praca dla ludzi zdesperowanych, przyjmują każdego z wielkimi obietnicami. Wciskając to rodzinie czy znajomym można łatwo się tych ludzi ze swojego życia pozbyć.

17.02.2023 14:20

W większości firm sprzedającej fotowoltaikę praca handlowców polega na systemie D2D i prezentowaniu mieszkańcom oferty na OZE i zaprezentowaniu korzyści. Nasi sprzedawcy przechodzą szkolenie by uzyskać jak najlepsze wyniki sprzedażowe (jak w każdej innej firmie). To od pracownika zależy jak dobrze się przygotuje do spotkania, czy wypowie zwykłą „formułkę”. Ta praca jest dla ludzi ciężko pracujących oraz chcących zarabiać dobre pieniądze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Supreme Energy?

Kontakt - Supreme Energy sp. z o.o.

ADAMA MICKIEWICZA 12 62-800 Kalisz

Branża główna: Pośrednictwo handlowe

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
Bartłomiej

19.12.2022 18:31

Jeśli lubicie oglądać komedie z udziałem ludzi po narkotykach i wieczny wyścig szczurów ( dosłownie ) to z całego serca polecam tę firmę ????????????

17.02.2023 08:19

Bartłomieju, nie sugeruj rzeczy, których u nas nie ma. Jak to nazwałeś „wyścig szczurów” można znaleźć w co drugiej firmie. Jeśli naszym pracownikom zależy na podnoszeniu swoich kwalifikacji i uzyskaniu coraz lepszych wyników, to nazywamy to ciężką pracą. A to jest cenione w naszej firmie.

17.01.2023 20:10

Hubert

21.01.2023 15:12

Firma tonie. Kto może to ucieka. Zobacz ile firma ma negatywnych opinii. Ludzie tam ściągają znakowych. Piszesz rodzinę kwita i rodzina przepłaca za instalacje a ty jesteś zwalniany po krótkim czasie.

17.02.2023 08:18

Firma wcale nie tonie, a wręcz jest coraz wyżej pozycjonowana na rynku. Każda firma wyznacza stawki za swoją usługę, a to klient ostatecznie decyduje czy podpisze umowę, czy nie.

21.01.2023 21:42

Jestem byłym pracownikiem tej firmy. Kapitał zakładowy 5000 PLN. Wiecie co się stanie jak będą sie zwijać? Zawiną prowizje od ludzi i jak to bywa znikną. Klepią w plecy kiedy oszukujesz ludzi i wciskasz a wtedy kiedy nagle przestajesz pracować jesteś nic nie znaczącym (usunięte przez administratora) Większosc osób na wysokich stanowiskach to (usunięte przez administratora) którzy nie maja szacunku dla drugiego człowieka a są dobrzy tylko wtedy kiedy przynosisz im pieniądze bo maja Cie za bankomat i Wszystko co poprzednicy napisali to jest prawda jak bedziesz miał odejść to będą straszyć Cie umowami i karami. Titanic tonie ukoik się kłania

17.02.2023 08:16

Dominik, nie wiem na jakich ludzi trafiłeś, ale u nas panuje przyjazna atmosfera. Nikt tu nie znika, każdy handlowiec pracuje w zespole, którym kieruje kierownik, do którego można się zwrócić o pomoc. Nasza firma stawia na ciężką pracę, która może trwać więcej niż 8h dziennie, ale to od handlowca zależy, czy chce ciężko pracować i zarabiać dobre pieniądze, czy nie.
Olek

16.02.2023 14:55

Uwaga ! Firma nie wypłaca należnych prowizji za prace ! Dodatkowo manipulacje przy rozliczeniach i poszczególnych klientach
Eryk

19.12.2022 17:01

Mam 21 lat dzięki Suprem Energy moje zarobki są ponad przeciętne i do tego bylem na wakacjach w Dubaju ????
Tom

15.02.2023 15:12

Też byłem, ale nie na kredyt.
Mike

15.02.2023 19:35

Pana wypowiedz jest w stylu typowego robotnika, który tak jak Pan mówi że my robimy na SE, tak samo robi na kogoś innego, tylko za stałą kwotę, z jakąś tam premia w sumie nie przekraczającą ile... 5, 6tys. zł? Po za tym co Pan powie wszystkim przedsiębiorcom, osobom prowadzącym własne biznesy, którzy te wszystkie koszta muszą sami ponosić? To Pan nie wie, jakie są realia i możliwości ciężkiej pracy. Ja doświadczyłem tego w różnych firmach jak pisałem wcześniej. Mi nikt nie musi mówić żeby tu cokolwiek napisać, napisałem raz i teraz wyjaśniam Pana. W sumie to żal mi Was. Jak większość społeczeństwa widzicie tylko czubek swojego nosa, żeby mieć ciepło w zad, zapłacony ZUS na emeryturę, której i tak nie dostaniecie, płatny urlop i liczyć tylko ile dni wolnych jest w roku. A potem narzekać jak to źle w tym kraju. Szkoda, że osoby, które pracowały widzą problem tylko w pracodawcy i wylewają hejt za swoje niepowodzenie, a nie widzą żadnej winy, czy lenistwa ze swojej strony... Obwiniać innych aby uciszyć krzyk własnej porażki jest najłatwiej. Jestem w tej firmie od początku i mógłbym podsumować lub znaleźć winę w każdym kto odszedł.
Krystian

19.12.2022 19:58

Powiem tak że faktycznie praca nie dla każdego oraz że jest ciężko każdego dnia, ponieważ pracuje już tu chwilę i mam stanowisko a dla mnie pracuje zespół ludzi który ciągle buduję dlatego zarabiam coraz większą kasę. Ludzie się zwalniają ponieważ praca jest dla twardzieli którzy nie boją się chodzić D2D od rana do wieczora Wiosna/Lato/Jesień/Zima ale jak chcesz zarobić musisz ciężko pracować często jak przysłowiowy (usunięte przez administratora) Tak jest i nie będę tego ukrywał ale jak ciężko pracujesz w tygodniu i weekendy ,możesz tu zarobić dość fajne pieniądze. Warunek jest mieć własną działalność , samochód , Laptopa oraz telefon z własnym numerem, do tego być kreatywnym i mieć determinacje a jak zarobisz dla nas dużo to my się z tobą podzielimy i będzie wilk syty i owca cała. Jeżeli nie masz czasu pracować ponad przeciętną czyli po 10-15 godzin dziennie również w Soboty i często w Niedzielę to szkoda naszego wspólnego czasu. Jak zaczniesz z nami pracować i wkręcisz znajomych do pracy oraz rodzinę a oni podpiszą umowy to masz z nich kasę i tak to się kręci. Po rodzinie i znajomych zrobisz instalację to masz kasę. Mamy wymyślony skrypt sprzedaży aby omotać prostych ludzi tak byś podpisał umowę praktycznie u każdego a jak tego nie robisz to znaczy że się nie nadajesz i szkoda twojego oraz naszego czasu. Sprzedaż to sztuka i nie każdy się nadaje, my szukamy mistrzów którzy tak będą prowadzić spotkanie że nie wyjdą aż klient nie podpisze z nami umowę minimum na co drugim spotkaniu a walczymy do końca nawet 2-3 godziny na spotkaniu aż namówimy klienta i kupi. Mamy wymyślone sztuczki sprzedażowe na najwyższym poziomie i pomysły na zamknięcie sprzedaży tak aby u każdego sprzedać czy chce instalacje OZE czy nie.
Tom

15.02.2023 15:14

To spróbuj mi sprzedać.
Piotr

09.02.2023 12:23

Nie polecam firmy a wręcz odradzam. Na rynku jest sporo lepszych firm na lepszych warunkach oferujących pracę w tym systemie: B2B - door 2 door. Piszę teraz obiektywnie, kiedy emocje opadły. Pracowałem w oddziale Ostrów Wielkopolski. Odszedłem kilka tygodni temu oficjalnie, ale decyzję podjąłem już wcześniej. Czekałem z rezygnacją z pracy ponieważ nie zapłaciliby mi mojego wynagrodzenia gdybym to zrobił przed rozliczeniem, a piszę to z doświadczenia innych osób z którymi rozmawiałem, które po dziś dzień nie dostały pieniędzy. Mało tego, klienci tych osób często dostają informacje o tym że taki pracownik został zwolniony dyscyplinarnie i jest nowy opiekun wyznaczony przez firmę. Jak ktoś rezygnuje, to oczywiście był za słaby, albo złamał jakieś zasady. Są jednak przykłady osób które były niesamowite i poszły po rozum do głowy szybciej niż ja. Zawsze jednak powodem na forum grupy odejścia takiej osoby jest ktoś inny niż prawdziwy powód. (usunięte przez administratora) Nie będę ukrywał że nie byłem najlepszym sprzedawcą, miałem jednak swoje momenty - nagroda Dzika miesiąca za najlepszą sprzedaż w tygodniu. Trochę kasy zarobiłem, ale mogłem więcej. Niestety z uwagi na bardzo drogie produkty, duża część klientów następnego dnia rezygnuje. + Szkolenia i warsztaty na wysokim poziomie + Konkursy i eventy + rozwój mentalny sprzedawcy, mobilizacja do ciężkiej pracy + wysokie prowizje za udaną sprzedaż i realizacje + możliwości rozwoju biznesu w oparciu na budowaniu zespołu i wysokie wynagrodzenie które z tego wynika. - niska kultura osobista administracji i dyrekcji - (usunięte przez administratora) - kary za wszystko (np. 100 zł za spóźnienie na odprawę, 100 zł za nie wysłanie kartki leadowej na czacie grupowym itd.) - praca jak w korporacji tyle że bez wynagrodzenia (brak podstawy, tylko prowizja) - praca 6 dni w tygodniu, od 8 rano do często godzin nocnych (minimum 12 godzin) - obowiązkowe odprawy w biurze i online od 8 do 11, wieczorne webinary (1 i więcej tygodniowo), wyjazdy na szkolenia do Warszawy - MLM - bez zbudowania zespołu i ciągłej rekrutacji nie zwojujesz, tylko się zajedziesz fizycznie i mentalnie. Prawdziwe pieniądze zarabia się wtedy kiedy po praniu mózgu będziesz miał osoby, które pracują na Ciebie. - bardzo drogie produkty, sprzedajesz na emocjach i często w oparciu o półprawdy i manipulacje. - ciągła presja na wynik. Początkowo zrobili na mnie ogromne wrażenie, ale z czasem zaczęły zapalać się czerwone lampki. Poza wymaganiami dyrekcji i administracji, które z dnia na dzień stają się coraz wyższe nic nie dostajesz w zamian. Mówią jedno a robią swoje. Są tam też fajni i ciekawi ludzie, tyle że rotacja kadry jest tak duża, że nie ma to aż takiego znaczenia. Dziś jesteś jutro cię nie ma. Dziś jesteś super bo spisałem 2-3 umowy a jutro jesteś nikim bo nie spisałeś nic. Huśtawka emocjonalna i presja są tak duże, że wiele osób zwłaszcza młodych nie daje po prostu rady. Podsumowując. Nie jest to miejsce na godną prace, ale zarabia się sporo kasy. Trudno jednak zbudować solidny zespół w firmie o tak słabej reputacji. Na pierwszy rzut oka praca w tej firmie to okazja życia, jeśli przyjrzeć się bliżej i głębiej odkryjesz że wszystko to jedna wielka ściema i manipulacja. Jeśli chcecie sprzedawać fotowoltaikę i pompy ciepła szukajcie gdzie indziej.
ŻŁÓW

03.02.2023 18:20

Praca w tej firmie to naciskanie na handlowca, by pisał jak najwięcej umów, a tak naprawde w rozliczenie wchodzi 20% umów, za duże bicie piany, TYPOWY MLM, naśmiewają się z firmy w której wcześniej pracowali a sami stworzyli grupkę bicia piany. Odradzam pracy, instalacje droższe niż standartowe o jakieś 10-15 tys. Dyrektorzy/menagerzy namawiają żeby zrezygnować z pracy, studiów, hobby i oddanie się całościowo dla Supreme Energy, a gdy trzeba pomoc z ich strony odwracają się od Ciebie. Na początku nie dają podstawy ale jak się pali pod nogami i handlowcy odchodzą to nagle dają podstawę, awansujesz wyżej w strukturze.... NIE POLECAM

21.12.2022 16:54

W zeszłym miesiącu podpisałem 9 umów z czego pozytywnie weryfikację przeszła 1 umowa i do rozliczenia dostałem 670zł. Ciężko pracowałem po 12 godzin dziennie bo im zaufałem. Dają niby abonament a to zwykłe kredyty wciskają więc trzeba miec duże zdolności finansowe. Nikogo to kompletnie nie obchodziło i nie dostalem żadnej pomocy, wrecz mnie unikają aby nie rozmawiać ze mną. Zostałem bez pieniędzy na opłaty za swoją firmę, mieszkanie, rachunki itd. Podziękowałem i szukam normalnej pracy . (usunięte przez administratora)
Olo

03.02.2023 01:47

A co stało się z pozostałymi 8 umowami?

21.01.2023 09:02

To co się odwala w tej firmie, to nic innego jak naciąganie. I klientów i handlowców. Większość, to zwykli pozerzy, chwalą się swoimi autkami w leasingu, domkami i wakacjami które mają z naciągniętych na gigantyczne ceny nieświadomych klientów, oraz nieświadomych handlowców. Mówią jak ta praca to wolność i przygoda. A tak na prawdę, to jesteś uwiązany w trakcie i po zakończeniu pracy pod groźbą wysokich kar. Jest kilka w porządku osób, ale gruba Większość to (usunięte przez administratora) które sprzedałyby własną matkę. Omijaj szerokim łukiem.
Blackchild

16.01.2023 16:14

Wypowiem sie neutralnie, bo firmy nie znam, ale jak czytam ludzi komentarze czy zarobia 4300 to powiem jedno. Nie zarobia. Nikt wam nie da od strzalu 4000 za nic nie robienie i nie znanie procesu. Tym bardziej praca w tej firmie to glownie praca na telefon. Dzwonienie po ludziach i szukanie tych co kupia fotowoltaike od nich, bo maja np korzystne ceny. Nie wiem nie znam sie, ale jak czytam do paru monter na rozpoznanie dachu jedzie kilka miesiecy albo rok to swiadczy o tym, ze albo maja za malo monterow, albo lapia ludzi, podpisuja umowy. Robia swoje wyniki sprzedazowe. Miesiac w miesiac zmienia sie inflacja i rosna ceny i tak typowy Kowalski albo sie w pore odwola albo taka firma zarobi i wtedy TY PRACOWNIKU moze ale to moze dostaniesz jakas prowizje. A nie ze masz 10 kontraktow i juz 4000 :D Jakby ten swiat tak dzialal to juz bym byl miliarderem. Z drugiej strony widze naiwnosc ludzi i tego narodu. Ktos wam napisze ze oferuje 6-8 netto zarobku juz w pierwszych miesiacach, ale czy go gwarantuje ? Nie. Bo to dwa rozne pojecia. Gdyby gwrantowal ale nie dopelnil tej obietnicy to mozna isc do sadu, le gdy ktos oferuje to nawet jesli powiecie ze chcecie 12k na miesiac to odpowiedza wam TAK oferuje ci 12k na miesiac, ale jak wykonasz plan. A plan jest taki...zapitalaj na mnie na kierowmnika na szefa na jego Porsche z leasingu i dom na Kajmanach :D I tyle w temacie. A ludzie, jak ludzie. DO poki sie nie sparza to nie uwierza.
Zone

10.01.2023 16:57

Firma S nie ma już wyłączności na instalacje u swojej firmy - matki. Firma Z potrafiła w kilka tygodni wynegocjować lepsze warunki dla swoich partnerów niż S przez kilka lat. Nie dziwi mnie przechodzenie handlowców do Z - skoro za taki sam produkt ma się lepsze prowizje, jest mniejsza presja i większy luz. Mimo to życzę S jak najlepiej - poznałem tam kilka naprawdę fajnych i ambitnych osób!

11.01.2023 17:41

O widzę, ze coraz więcej odchodzi od tej beznadziejnej firmy do konkurencji.. coś czuje, ze długo nie pociągną Pozdrawiam :)
Nik

09.01.2023 19:27

Umowy fikcyjne, straszą tylko lojalkami, prawnik już się tym zajmuje
Sławko

06.01.2023 20:41

Widziałem wczoraj na portalu społecznościowym jak pan Kamil L. Zwraca się do kolegów z pracy którzy odeszli… Dla mnie totalny brak kultury i dziecinada. Tu gra wielkiego pana kierownika a tu takie chamstwo…. Przykre.

29.12.2022 12:12

Zainteresowany

29.12.2022 14:12

Ale jak to oni informują, że zwracają za paliwo, można uzyskać dofinansowania do samochodów i że ta praca to marzenie
Przemek

20.12.2022 17:19

Ja podpisałem umowę po rekrutacji, która wydała mi się trochę dziwna ponieważ dyrektor prowadził ją w ten sposób, że mnie kompletnie o nic nie pytał tylko opowiadał sam o firmie o zarobkach o imprezach i wypasionych samochodach premium ale tak pięknie opowiadał, że (usunięte przez administratora) dałem się namówić aby spróbować. Już po kilku dniach zorientował się, że to wszystko ściema a na porannych spotkaniach online aż dziwne było, że szczycili się tym komu wcisnęli instalację i do tego mierzono tępo pracy, wszystko na jakiś akord bezmyślnie aby tylko ilość umów była. Okazało się, że tak bardzo niektórzy pracownicy mieszają ludziom w głowach przystępnymi niby stałymi ratami wprowadzając ich w błąd, że potem jak ludzie się orientują to straszą ich karami za odstąpienie a aby ratować takie umowy robią sztuczne scenki telefoniczne między sobą aby klientów straszyć. To wszystko mnie przeraziło i po 2 tygodniach dałem sobie spokój. Trzeba było łazić od chałupy do chałupy po 10 godzin aby ktoś się zechciał umówić a i tak następnego dnia z 10 spotkań odbywały się 5 ponieważ ludzie boją się wpuszczać obcych do domu i spławiają w drzwiach. (usunięte przez administratora)
Echo-Delta-49

28.12.2022 17:34

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej u nich i rzeczywiście dokładnie tak jak w twoim przypadku rozmowa polegała głównie na gadaniu rekrutera, przedstawieniu jak firma działa, że jest bogato, szkolenia w hotelach, eventy, super pieniądze, dopłaty do fury, itd. Na szczęście niejedno już widziałem i coś za "kolorowo" mi to wyglądało więc podziękowałem im.
Madziula

28.12.2022 13:07

Firma zwiodła mnie wysokimi zarobkami, wzięłam samochód do którego firma mi dopłacała. Zaczęło robić się trochę gorzej, straciłam dofinasowanie i musiałam oddać samochód bo kredytu tak dużego bym nie uciągnęła. Ogólnie firma nie dba o pracowników w takich sytuacjach. Mam trochę żal do organizacji że mimo tak ogromnego wkładu z mojej strony gdy potrzebowałam pomocy zostałam sama. Nie dałabym się drugi raz na tą propagandę nabrać, nikomu nie polecam.
Aldona

23.12.2022 15:25

Uwaga na tą firmę, ja podpisałam 12 umów i mam problem ponieważ nie chcą mi zapłacić pieniędzy. Tak przeciągają weryfikacje aby nikt nie wskoczył w danym miesiącu. Z nikim nie można się dogadać ani dojść kto jest za co odpowiedzialny. Twierdzą że może za jedną umowę otrzymam teraz pieniądze a ja się pytam kto mi za paliwo zwróci i rachunki zapłaci. Właśnie zdałam sobie sprawę ze muszę szukać pracy i to szybko ponieważ szkoda czasu na pracę tutaj. Nie polecam tej firmy, omijajcie pracę w tej firmie.

21.12.2022 08:50

Firma daje bardzo mało od siebie. Musisz mieć swój telefon. Komputer. Samochód. Paliwo. Często jeździsz 50-89-100km od domu tak gdzie cię nie znają i umawiasz spotkania. Umwoisz komplet 9 spotkań to tak średnio. Jak nie masz 12 to nie masz po co wracać. Z tych 12 i tak się połowa nie odbywa bo ludzie nie do końca wiedzą na co się umawiają. Z 6 pozostałych może wpadnie ci jedna umowa. Czas pracy nie adekwatny do zarobków. Wolę pracować 40h tygodniowo niż tyrać 80. Pracując na dwa etaty zarobki są bardzo podobne. (usunięte przez administratora)

20.12.2022 13:48

Sławomir

20.12.2022 13:52

Przemku drogi czemu twierdzisz że dno i kilo mułu? Zacząłem pracę nie tak dawno temu. Teraz czytając te komentarze dochodzę do wniosku że wdepnąłem w niezły (usunięte przez administratora) Panowie obiecywali złote tarasy a praca wygląda trochę inaczej. Rozumiem iż to nie jest etat ale praca po 14h dziennie nie odpowiada mi. Zaczynasz o a kończysz czasem o 24 i znów na 8 do pracy. Poza tym trochę wstyd tak od domu do domu.

Zostaw merytoryczną opinię o Supreme Energy sp. z o.o.