DHL Supply Chain Poland

• Przezchlebie
  • Czechowice
  • Wieszowa

3. Opinie o pracodawcach Żerniki
  5. Opinie o DHL Supply Chain Poland Sp. z o.o.

Opinie o DHL Supply Chain Poland Żerniki

WebsiteIconDHL Supply Chain Poland Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o DHL Supply Chain Poland Sp. z o.o.!

Wypowiedzenie

31.01.2023 01:41

Moja umowa została przedłużona jakiś czas temu teraz od 1 lutego, wczoraj dostalam informacje że zostaję zwolniona, można wiedzieć o co chodzi dlaczego ludzie z agencji zostają zwolnieni po czym parę godzin później agencje wystawiają posty że poszukują do was ludzi. Kpina jakaś. Dodam że jeśli chodzi o normę to w moim przypadku wyrabiałam ponad
    X.

31.01.2023 19:47

Związek nic nie da, nie ma umowy na czas nieokreślony. W niczym jej/mu nie pomogą.
    Wypowiedzenie

01.02.2023 03:29

Niestety moja umowa jest przez agencje a poza tym kazali mi już nie przychodzić do końca okresu wypowiedzenia
    pyt.

30.01.2023 10:12

witam czy wszyscy pracownicy agencjisą zwolnieni ?Pytam bo jedna z pracownic miała przedłużke ,jeszcze lider mówł do niej że ma przedłuzke ,a tu nagle jest zwolniona
    MAtrix

30.01.2023 17:39

Skoro stan zatrudnienia podyktowany jest motywami biznesowymi to dlaczego zwalniani są Polacy a w ich miejsce zatrudniani są pracownicy z Ukrainy no chyba że ktoś nieźle zarabia na tym biznesie na zatrudnianiu nowych osób zwłaszcza z Ukrainy pieniążki ktoś zarabia albo agencje albo DHL .Podobno za jedną osobę zatrudniona z Ukrainy można zarobić nawet 1000 zł miesięcznie a 800 zł napewno to dlatego tyle tych ukraincow chyba brak słów
    Zocha

30.01.2023 22:17

Zwalniacie ludzi hurtowo brak słów .Takie macie potrzeby biznesowe ? Brak słów i szkoda czasu na DHL Zalando w Zernikach

30.01.2023 13:30

X.

30.01.2023 21:09

Nie, nie działa już od paru dni :/
    Ewa

30.01.2023 15:13

Omijać szerokim łukiem .Firma zatrudnia mnóstwo osób a po trzech miesiącach nie przedłuża umow dotyczy to pracowników agencji ale nie tylko

29.01.2023 23:20

Chciałabym zapytać DHL o post który zamieścił z przypomnieniem że minął miesiąc od świąt. Dla kogo były te paczki? Bo pracownicy nie dostali kompletnie nic. Więc dla kogo?

30.01.2023 06:51

Dzień dobry. Paczki były nagrodami dla dzieci naszych Pracowników, które wzięły udział w konkursie plastycznym. Prace można oglądać na klatce schodowej między 1 a 2 piętrem. Pozdrawiamy, Zespół HR.
    Nowa

18.01.2023 12:36

A słyszeliście coś o nowym magaxynie w Bydgoszczy, kiedy będzie rekrutacja? Pytałam ostatnio TL ale nic nie wie a chciałabym się tam przenieść.
    kujawianka

27.01.2023 12:34

Magazyn Bydgoszcz magazyn znajduje sie w Przełęki dokładnie ,kod 86-005 ,ul.Biznesowa1 tel.691 771 723,691 560 193,691 764 410 drugie Zalando kończą na ulicy Hutniczej Bydgoszcz ,pierwsze to jak napisałam zalando w Przełęki

26.01.2023 13:17

Dzień dobry!
    Czy zdajecie sobie sprawę, że dokładnie miesiąc temu skończyły się Święta Bożego Narodzenia, a od Peak Seasonu minęły już dwa miesiące? W tym czasie wspinaliśmy się na szczyt naszych możliwości operacyjnych, by później łatwym szlakiem zejść i odpoczywać w gronie naszych bliskich, podsumować mijający rok i nabrać energii na kolejne wyzwania w 2023. Przygotowaliśmy dla naszych Pracowników wiele atrakcji: były specjalne dekoracje, poczęstunek, okazja do zabawy i rywalizacji oraz nagrody. Poniżej kilka zdjęć z tego wyjątkowego czasu. Dziękujemy, że byliście z Nami!
    Zdjęcie 0

Zdjęcie 0Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Zdjęcie 4

21.12.2022 13:57

Elf

15.01.2023 09:38

Na. Szacunek ludzki trzeba sobie ZAPRACOWAć.
    Gość

25.01.2023 23:24

Dokładnie tak na szacunek trzeba sobie zasłużyć
    Olo

25.01.2023 08:00

Czemu nakwarium green 1
    Ktoś

09.09.2022 11:03

Hej, czy na hali można mieć telefon? Jakie macie normy na godzinę?
    Somer

14.01.2023 13:41

W telefonach grzebią ochrona i czarodzieje IT to kto wie. Może kombinują z mikrofonami. W Westwing podsłuch był w biurach i jeszcze gdzieś
    gr11shsh

24.01.2023 14:36

/na pewno na dostępach można złapać się na link w Teamsach i zasysane jest wszystko z kompa/w przegląd wpadają nawet historie prywatnych rachunków bankowych/
    Beata.

21.01.2023 18:48

Na picku torby z Ikei. Tak wygląda pracs na picku trzeba nosić.w torbach spikowane kartony z butami i tekstylia .Tak firma dba o pracowników a ścieżki na picku to istny dramat odradzam tej pracy drodzy kandydaci .Stów dział rozmieszczania towaru też pozostawia wiele do życzenia Norma 300 sztuk a miejsca jest mało zwłaszcza.na buty .i i nie tylko .Obiady dobre ale dla zwierząt w Zoo .Ogólnie odradzam
    Zainteresowany

27.12.2022 08:48

Hej, mam jedno pytanie :) Czy może mi ktoś udzielić informacji na temat wynagrodzenia, magazyniera w waszej firmie ? Byłem na rozmowie, od stycznia zaczynam u was pracować, słyszałem o premiach, dodatkach i całej reszcie ale jak to wygląda na kwitku od wypłaty ? Z tego co pamiętam, to podstawy jest 3 800zl brutto. Do tego doliczyć można do 20% premi, plus 15zl za każdy dzień obecności w pracy. Dodatku za pracę w godzinach nocnych nie liczę bo mam docelowo pracować tylko na ranna zmianę. Dodam jeszcze tylko że nie chodzi o magazyn w Żernikach tylko inny ale tu w okolicy więc pewnie stawki są podobne dlatego napisałem tutaj. Czy wypłaty na poziomie 3 500zl - 3 800zl netto są osiągalne ? Jakich wypłat mogę się spodziewać ? Z góry dziękuję za pomoc : )
    litka

18.01.2023 20:56

nieprawda, chyba ze nie chodzisz do pracy, bierzesz wyjścia prywatne i masz zwolnienia lekarskie, to pewnie taka wypłata wychodzi. Przy stawce zwykłego magazyniera, nawet z podatkiem-powyżej 26 roku życia-z pełna premia jest klika stówek więcej wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd, a póki co pełna premie od początku pracy dostajemy.
    m

20.01.2023 23:44

Do czasu :)
    Andy

20.01.2023 10:06

Jaki jest nr telefonu do HR, w Żernikach bo nigdzie nie można znaleźć,
    Eat

20.01.2023 08:08

Odradzam nowym pracownikom dział pick i stów
    Muzyka

17.12.2022 16:12

Kto zajmuje się muzyką na hali? Można dodać więcej utworów?
    Buty

24.04.2022 14:06

Buty pracownicze są strasznie niewygodne,nogi są po chodzeniu w nich powykręcane,robią się bąble,odparzenia. Dużo ludzi myśli o zmianie pracy głównie z tego powodu. Jak mamy pracować szybciej i wyrabiac normę skoro każdy krok boli ? Wkładki nic nie dają. Ludzie do pracy chodzą w bandażach i plastrami na nogach. Można się nabawić choroby z tego powodu. Kiedy będą nowe buty ? Widzicie że pół firmy kuleje dajcie wygodniejsze buty albo możliwość pracy w swoich.

24.11.2022 09:51

Dzień dobry. Zapraszamy do działu HR na rozmowę dot. grafiku. Pozdrawiamy
    M

16.01.2023 18:48

Blue 2 w listopadzie maiło 2x po 7 dni bez przerwy. Dopiero w grudniu było lżej.
    Twoj Wróg i Pan

25.09.2022 10:47

Praca miła,fajna,przyjemna... Lecz zwalniaja ludzi po prawie po roku - wymyslaja sobie powody,i KASA $ sie Musi zgadzac. I własny Lider swojego działu okłamuje ludzi,twierdzac ze to nie od niego zalezy lecz od "Góry i W-wy" ... (usunięte przez administratora)... Bo to zalezy tylko i wyłacznie od Lidera działu.(Kłamie w żywe oczy) a gdy Lider swego działu zwalnia pracownika to nie idzie Lider sam tylko jakas swoja podpore - bo sie boi rozmowy z pracownikiem sam na sam i bierze kogos innego jako "podpore" Sie zastanawiam czy zeczywiscie gdyby "Góra" kazała Liderowi wejsc z przepasc ognia to czy by lider by to zrobil? Traktuja ludzi jak WIĘŹNIOW - zero telefonu,zegarkow,naszyjnikow,o byle lisc w bidonie sie czepiaja,patrza w bidon czy nie jest napoj kolorowy. Ochrona to(usunięte przez administratora)...Odpoczatku powstawania DHL byla dla mnie 1 wielkim MINUSEM to jak nas zaczynali traktowac. Na poczatku bylo fajnie - ale rygor pracownikow i ludzi z bióra i BHP-owców był tragiczny. Oraz zmuszano zimą znas do (usunięte przez administratora) zakladajac(usunięte przez administratora) ktora (usunięte przez administratora) daje. Te maski nosza lekarze a nie pracownicy DHL. ***** *** tyle moge powiedziec 8 gwiazd - (usunięte przez administratora) i cale wasze (usunięte przez administratora) myslenie zeby tylko ludziom utrudnic i okłamywac tak jak Lider Działu STOW... Odradzam juz te firme i przejrzalem na oczy ze tam jest i bedzie co raz gorzej. Nieszanuja pracowikow i ich pracy po roku gdyz jako 1-pierwsi przyszli do DHL...Od poczatku powstawania DHL mialem złą opinie i negatyne zdanie. Wreszcie poczulem ulge :) odchodzac z tego (usunięte przez administratora) po roku - Odradzam tym co tam chca pracowac. Nie dajcie sie ogłupic ze bedzie "fajnie i milo" gdyz wasz lider np.: Stow was okłamuje... tyle mojej opini.
    Doris123

11.01.2023 20:43

Święte słowa
    Elf

13.01.2023 21:04

Ma sie dlugi palec do lokcia Wiadomo kto pisal kto odpowiadal i lizus wiadomo kogo
    Magazynier.

11.01.2023 03:54

Miala być dodatkow przerwa 15 minutową dla Greenow zs najlepsze wyniki na picku w czasie pick time.ale nas (usunięte przez administratora) co myślicie drodzy pracownicy .Oni obiecali a z dodatkowej przerwy nie.ma i nie będzie teraz wiecie jak macie pickowac w czasie pick time.nie jak najwięcej tylko jak najmniej
    Były

11.01.2023 23:03

Proponuje zgłosić się do osoby, która ci to obiecała i przegadać problem. Jaka dodatkowa nagroda dla Grenów ? Za najlepszy pick .... ?
    Gość.

07.01.2023 06:41

Dzień dobry mam pytanie do działu HR kiedy.zostana zlikwidowane.weekendy z.grafiku
    Ajla..

11.01.2023 16:30

Również podpinam sie pod to pytanie ? 6 dni pod rząd do pracy zaczynając od weekendu, tak ułożony grafik a pracy nie potrafią zapewnić tylko brać urlopy, Śmiech na sali. Ludzie mają tracić urlop tylko dlatego że Firma nie wie co z ludźmi robić. a wystarczyło by pracować od poniedziałku do piątku... EH..
    Wiola

09.01.2023 00:43

Robota w magazynie jest jest jaka jest każdy widzi ale pracować gdzieś trzeba .Grafik jest tnajgorszy dla Greenow a zwłaszcza Green 2 dlatego żeby pracownicy musieli brać urlopy nawet jak nie potrzebują bo 23 dni w grafiku powoduje że pracownicy są wyczerpani ale co jedni mają 23 dni w grafiku jak Greeny a Blue i Redy 21 albo nawet 19 tak to już niestety . Zarobki te same mimo że jedni pracują więcej dni a inni mniej .Obiady nadają się dla zwierząt w schronisku nspewno nie dla ludzi .Ogólnie firma beż przyszłości. Najgorszy pick chodzi się z siatkami z Ikei brak słów
    K.

10.01.2023 22:29

To nie ma już koszyków z Biedronki? XD
    lolkin

11.01.2023 09:33

koszyki z biedronki to towar luksusowy, jest ich tylko kilka sztuk, wiec ludzie chowają je gdzieś w alejkach, żeby nikt przypadkowy nie dostał, albo 10 min przed początkiem zmiany latają już i zabierają osobom kończącym zmianę, to jest śmiech na sali, walka o ogień trwa:D

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DHL Supply Chain Poland?

Kontakt - DHL Supply Chain Poland Sp. z o.o.

Żerniki

M

10.01.2023 22:42

Ciekawi mnie, czy wszyscy tak ochoczo byście wypowiadali się na temat pracy na forum w realu? Bądź na grupach na Facebooku?
    ptajaca

01.01.2023 13:11

Moja karta na obiad albo znowu nie działa dodaje złotowe i nic ide na obiad a Pani mówi karta nie działa znowu chcesz zapłacic a ona mówi kierownik nie pozwala i głodna
    Święta 2022/2023

24.12.2022 11:05

Boże Narodzenie to spędzanie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Życzę Wam abyście w te święta zyskali magiczne wspomnienia, które przetrwają całe życie. Wesołych Świąt dla Ciebie i twojej rodziny pracowniku DHL !! Pamiętaj że Praca jest tylko wyborem nie przymusem i z Nowym Rokiem postanów czy Wybór był dobry czy był to błąd. Co do komentowania powiem jedno: "Dobrym wszędzie dobrze będzie A złym wszędzie kwas" A.Mickiewicz.
    Krzysztof

24.12.2022 11:40

Odnosząc się do komentowania dodam jeszcze jedno Mimo że myślimy inaczej niż Inni ktoś zdecydował Inaczej. Przecież jest osoba która reprezentuje każdy Dział (czemu nie zgłosicie problemu na piśmie i przekażecie jej do wyjaśnienia) to jest i był Wasz wybór spośród tylu kandydatów że Oni Was reprezentują. Jeśli się nie spełniło możecie wnosić o zmianę. Pracowałem u Was było Fajnie i Tragicznie z powodów tak zwanych ambitnych. Ale Pamiętajcie proszę czasami ten Ambitny nie jest taki zły tylko z uwagi że nie był dostrzegany w środowisku (był takim samotnikiem) miał kompleks niższości i tak wkoncu Ambitnie mu podziękują. Sa trzy etapy pracy z Ambitnymi: Wysłuchaj, Zrealizuj i idź do domu. Tak jak pisałem wyżej Twój Wybór Twoja decyzja. Na zakończenie pozdrowienia dla Byłych i Jeszcze Obecnych Pracowników DHL (usunięte przez administratora)
    Mniej milcząca ważność

16.12.2022 18:37

Napiszę to tylko raz i nie będę z nikim dyskutować . Za przyjmowanie przez liderów pierniczków i bzdur od (usunięte przez administratora) żeby nie mieli wózków tylko robili (usunięte przez administratora) ja to załatwię to jest zakład pracy a nie kawiarnia znam prezesa tej firmy i wysokich ludzi miarka się przebrała bo mają być wszyscy traktowani równo !! Mentorom i liderowi (usunięte przez administratora) coś się pomyliło w głowie !!
    Kropka

20.12.2022 08:38

Ty się możesz zwolnić ;)
    Sara

22.12.2022 00:54

Nie bądź za mądra. Mi pasuje ta firma, a jak komuś nie to Nara!!! Nie potrzebujemy na magazynie przedszkolaków ????
    Cent

17.12.2022 17:11

Szkoda że nagrań tu nie można wstawić wszystko wiemy pismo jest wysyłane na kadry niektóre osoby za mocno się panoszą kolega ma rację niestety który tu pisze komentarze . Nie może tak być jest to niedopuszczalne . Będziemy pisać tutaj publicznie (usunięte przez administratora)
    Nieżyczliwo-niesympatyczny

17.12.2022 16:24

Odradzam wszystkim ktorzy chcą tam pracowac. Bardzo zle traktuja ludzi,zero organizacji. Okłamują ludzi w żywe oczy. Przy wychodzeniu do domu ganiaja do "skanowania" (usunięte przez administratora) Pracowalem tam ponad rok. Byla liderka pewnego dzialu kłamała mnie w zywe oczy ze to nie od niej zalezy czy chce takiego pracowanika czy nie ze to zalezy od bióra i W-wy... (usunięte przez administratora) Takze ODRADZAM TAM PRACOWAC.

11.12.2022 06:18

Kto wymyślił jakieś durne 5 pytań na które trzeba odpowiedzi udzielić liderowi czy to jest jakieś przesłuchanie jak w sądzie, nikt nie ma prawa nikogo zmuszać.. bo na pewno nie będę z siebie robić błazna
    Nelson

13.12.2022 02:01

Onaion

13.12.2022 15:15

Nie jestem w temacie ale co to za pytania? Pracowałam dość niedawno i nie było?
    Pęcherz

07.12.2022 18:00

Widzę, że wiele wpisów zostało usuniętych. Pracowałem pół roku i nie polecam patrząc na wszystko - pik porażka, norma i liderzy, area manager. Wszyscy wywyższający się a całego dnia nigdy na piku nie przepracowali nigdy wiec nie wiedza jak jest ciężko. Zwalnianie z dnia na dzień, ogółem porażka. Każdemu kto szuka pracy - odradzam. Na pewno znajdzie się coś lepszego.
    Amator

24.11.2022 15:39

Witam! Po jakim czasie DHL przyjmuje z agencji na siebie? Czy można się samemu starać o przejście na firmę? Pozdrawiam
    Amator

28.11.2022 15:39

Dzięki za szczerą informację
    Johny

07.12.2022 02:13

To fakt mają tam prężnie działające biuro podróży

29.06.2022 19:10

Czytając komentarze nigdy nie zdecydowała bym się na przyjście do pracy, lecz postanowiłam spróbować. Od pierwszego dnia BHP mieliśmy super osoby które wprowadziły nas we wszystko, następnego dnia zostaliśmy podzieleni na mniejsze grupki, mentorka którą otrzymała moja grupa była przecudowna! Super podejście dla nowych osób, nie było owijania w bawełnę tylko od początku do końca pełne określenie obowiązków, pomimo tego że mentorka powtarzała cały czas praktycznie to samo dla każdej grupy to nie wywyższała się swoim doświadczeniem tylko po prostu do każdego podchodziła indywidualnie nic innego niż podczas szkolenia nie doświadczyliśmy oprócz oczywiście szkolenia na inny dział jeśli nie było pracy na naszym obecnym. Liderzy z mojego działu jak najbardziej z super podejściem do swojej "drużyny", jedyny minus to ochrona która traktuje ludzi z pogardą nic wnieść nie można bo od razu jest problem, jeśli nie masz zaświadczenia od lekarza aby wnieść leki itp to tego nie wniesiesz lub będziesz przeszukiwany co zmianę! A więc najlepiej w tej nerce nic nie trzymać bo nawet do landrynek się doczepia, taka rola ochrony, niektórzy mentorzy którzy robią szkolenia na inny dział to po prostu robią to aby odpękać swoje, nie rozumieją że nie każdy mówi w języku polskim i rozumie wszystko co się mówi.. będąc na piku zrozumiałam że ten system jest bardzo dziwny pomimo doświadczenia na piku wymiękkłam, potrafiło rzucać co alejkę od początku po koniec i spowrotem aby pójść na środek! Coś strasznego ! Lecz da się i to zrozumieć ponieważ firma w Żernikach nie istnieje aż tak długo aby było tam wszystko idealnie Podziwiam osoby z piku. Jeszcze raz chwale obie mentorki z stow! Więcej takich osób.
    Bfff

13.07.2022 16:26

Orange :D
    Nock

30.11.2022 09:13

Pracowałem rok i uważam ten rok za stracony...
    Magda

29.11.2022 10:56

Witam. Wiadomo kiedy będą wypłacane świadczenia świąteczne?

30.11.2022 07:53

Dzień dobry. Informację będą przekazywać liderzy podczas odprawy. Pozdrawiamy, Zespół HR.
    Ex

22.11.2022 09:01

mei

26.11.2022 19:19

Do tego każdy weekend nie do wiary
    mei

26.11.2022 15:21

zimno na magazynie bardzo
    Grand

24.11.2022 01:18

Odradzam pracy wszystkich.ktorzy chcą pracować w DHL Zalando w Zernikach Dlaczego ? dlatego że. tutaj jest naprawdę źle. Zwłaszcza odradzam zmianę Green 2 .Jeżeli ktoś chce być w pracy 8 dni na popołudniu niech aplikuję Ogólnie ha9s dezorganizacją .Praca na dziale stów to koszmar
    Alina

16.11.2022 19:52

Nie polecam pracy na paku, liderki są straszne! Mentorka cały dzień chodzi z nogi na nogę i rozmawia.Zero kompetencji, wszystkie sprawy które mają być wyjaśniane przekładają na dzień następny później następny aż zapominają o sprawie! Na premie trzeba sobie zasłużyć ! Śmiechu warte! Jeśli ktoś ma tyle siły jak i chęci nie neguje można spróbować i samemu się dowiedzieć, aczkolwiek radzę uciekać ze zmiany Red....
    Parny

20.11.2022 00:31

A jak trzeba sobie zasłużyć na premię? To bardzo ciekawe.
    Arian Wicher

21.11.2022 02:40

Należy legitymować się nieskazitelnym pochodzeniem z H&M
    Qwerty

09.02.2022 14:54

Niestety, większość z poniższych opinii zgadza się z rzeczywistością. Oczywiście, nie wszystko tutaj jest złe, ale po takiej renomowanej, szanującej się firmie, w dodatku szczycącej się swoją kulturą pracy, można by oczekiwać czegoś więcej. Główne wady? OGÓLNA DEZORGANIZACJA. Od samego początku rzuca się tu w oczy chaos i brak profesjonalizmu ze strony kadry zarządzającej, co w przypadku takiej firmy może budzić zaskoczenie. Czasem decyzje podejmowane są z dnia na dzień lub nawet z godziny na godzinę i niekiedy bez pomyślunku, innym razem przez kilka dni trąbią o jakiejś czekającej nas zmianie tylko po to, żeby na ostatnią chwilę z niej zrezygnować, po czym...wymyślić coś innego. Właściwie niczego nie można być tutaj pewnym, nawet informacji podanej oficjalnie przez liderów, bo już za chwilę może być ona nieaktualna. "Góra" za to nie ma najmniejszego problemu z mieszaniem, rozdzielaniem lub przerzucaniem pracowników na inną zmianę, jeśli w ich oczach zajdzie taka potrzeba. Nie ma tu raczej sentymentów. FATALNY GRAFIK. Na początku była mowa o maksymalnie dwóch weekendach pracujących w miesiącu. Teraz są to często trzy. Dni wolne porozrzucane byle jak, nikt tu raczej nie liczy się z komfortem pracowników, najważniejsze, że liczba godzin w miesiącu się zgadza ;) Warto też dodać, że tej pracy nie ma tu aż tak dużo, żeby trzeba było harować ponad miarę i dałoby się to wszystko jakoś sensownie ułożyć. Ale po co, jeśli możemy przyjechać niepotrzebnie do pracy i spędzić 8 godzin na pstrykaniu skanerem po alejkach, żeby tylko było, że mamy zajęcie? xd NADGORLIWA OCHRONA ORAZ CIĄGŁE OBOSTRZENIA I ZAKAZY. Jest to sprawa oczywista, że w tak dużym zakładzie pracy muszą istnieć z góry ustalone zasady, które gwarantują bezpieczeństwo i porządek, ale właściwie jedyne, co w tym bajzlu działa aż zbyt sprawnie to kontrola pracownika. Właściwie to Twoja decyzyjność jest mocno ograniczona. Na halę możesz wejść wyłącznie w stroju roboczym, z przezroczystą saszetką, w której wolno mieć przy sobie tylko określone rzeczy (długopis, chustki do nosa, podpaski lub tampony - trochę to uwłaczające dla kobiety, która ma okres, a jeśli masz ochotę na cukierka, to tylko możesz mieć przy sobie pojedynczo pakowane landrynki). Oczywiście żadnego telefonu, biżuterii, zegarka, wyjątek to obrączka ślubna, w przeciwnym wypadku spisuje Cię ochrona, trzy takie notatki i wylatujesz, w dodatku dyscyplinarnie. Jeśli chcesz zabrać coś do picia, może być to wyłącznie przezroczysty napój i to tylko we firmowym bidonie, inna butelka nie jest akceptowana. Jeśli masz włosy poniżej linii ramion musisz je związać, ale lepiej, żeby nie używać w tym celu bardziej ozdobnej frotki, albo nie zakładać przepaski, bo nawet o to mogą się przyczepić. Brzmi to wszystko trochę absurdalnie prawda? A my w tym żyjemy ;) Głośnym echem odbiła się sprawa babki, która nie mogła wnieść na halę inhalatora, pomimo posiadanego zaświadczenia lekarskiego o astmie. W końcu ktoś zajął się tym jak trzeba i ochrona ponoć dostała niezły ochrzan. Ale, żeby trzeba było boksować się o coś tak oczywistego...Ogólnie sama ochrona to temat na osobny wątek, bo ich nadgorliwość bywa irytująca, a na każdym kroku traktują Cię jak potencjalnego złodzieja. Żeby jeszcze z tej nadgorliwości coś dobrego wynikało! Tymczasem ochrona jakoś nie widziała włamów do szafek pracowniczych, które czasem się zdarzały, za to bardziej interesuje ich, czy czasem nie spożywasz posiłku w szatni, bo tego nie wolno (nawet bułki, batonika czy innej przekąski). Ja wiem, że część tych dziwnych zasad dyktuje Zalando, a DHL posłusznie temu przytakuje. Zresztą, na hali też pojawia się coraz więcej obostrzeń i większa kontrola aktywności pracownika, co moim zdaniem jest trochę niepotrzebne, biorąc pod uwagę, że tej pracy nie ma jakoś przesadnie dużo. Jeśli natomiast chodzi o postawę liderów lub mentorów, wszystko zależy od tego, na jaki dział i do kogo trafisz. Jedni są lepsi, drudzy gorsi. Na ten moment nikt nie poleca packu na zmianie blue. Co ciekawe, koleś, który tam lideruje, miał na początku bardzo dobrą opinię, ale szybko postarał się, żeby ją zmienić ;) Reasumując, DHL reklamował się jako przyjazne miejsce pracy, które miało być pozytywną alternatywą dla tych wszystkich Amazonów i jemu podobnych miejsc, a wyszedł z tego bardzo przeciętny (usunięte przez administratora) który nie ma zbyt wiele do zaoferowania.
    tomi były pracownik

17.11.2022 12:30

Dokładnie , najbardziej obiektywna ocena tej firmy na tym portalu
    Fredek

20.11.2022 01:57

Obiektywna jest tylko ochrona, a później już tylko lider-negocjator ha ha ha
    Dziwne

21.10.2022 18:48

Atmosfera, która panuje na dziale Stow jest okropna. (usunięte przez administratora) ma swoje pupilki i nie da sobie przepowiedzieć, że dzieje się źle w jego zespole. Selekcja niewygodnych dla lidera osób.
    @Rico

13.11.2022 22:23

Blue
    Doktor

16.11.2022 00:32

Rodzina MacNeilów każdemu da się poznać xd
    Nowa

15.11.2022 09:22

hej mam pytanie czy jakieś świadczenie świąteczne będzie wypłacane?jeżeli tak to kiedy można się spodziewać przelewów?
    Jakub

14.11.2022 22:51

Witam chciałbym podjąć współpracę z państwa firmą. Lecz chciałbym sie dowiedzieć w jakis sposób aplikować i czy wgl sa zatrudnienia gdyz w swoim mieście widze ze autobus pracowniczy jeździ i stąd moje informacje o państwa firmie. Z gory dziekuje:)

15.11.2022 08:43

Dzień dobry. W tym momencie nie prowadzimy rekrutacji, natomiast zachęcamy do przesłania swojej aplikacji na adres mailowy: [email protected]. W momencie uruchomienia rekrutacji będziemy się kontaktować i przedstawimy ofertę. Pozdrawiamy, Zespół HR.
    ?

11.11.2022 12:52

Jakie sa normy na piku? Da sie normalnie wyrobic?
    Żal

13.11.2022 20:44

Norma 60 sztuk na godzinę. Ilość zebranych sztuk zależy od tego na jakie trafisz wózki czego nie rozumieją osoby pracujące na wyższych stanowiskach. Na starej strefie 190 było ciężko ta normę sobie wyrobić a teraz z tym czekaniem na windy i chodzeniu po schodach to jest masakra. Czego oni oczekują że pracownicy będą latać żeby wyrobić te 450 sztuk dziennie ? Praca praca ale to rozliczanie z wyników co tydzień kiedy tej normy wyrobić się nie da jest naprawdę niedorzeczne.

Zostaw merytoryczną opinię o DHL Supply Chain Poland Sp. z o.o.