Małecki
07.04.2022 19:38
Witam polecam w 100 % Pana Marcina fachowe podejście z niczym nie ma problemu sumienny????z każdym jednym zapytaniem zaraz jest otrzymana odpowiedź i o nic nie trzeba się martwić ????????
08.04.2022 10:21
Dzięki ;-) Zawsze staramy się ( cały team) pomóc jak tylko umiemy !
Michał Nowicki
07.04.2022 20:22
Ja napiszę krótko, mianowicie Pan Marci dla mnie to poprostu mistrz świata, wyrozumiały,cierpliwy, wesoły człowiek który ogarnąć wszystkie problemy w mgnieniu oka. Przerobiłem kilka biur w swoim życiu ale to biuro Swiss Recruiter, Tam pracują mistrzowie w swoim fachu.
Moja ocena 1-10 to mocne 11 szczerze polecę każdemu.
08.04.2022 10:20
Dzieki Michał , jesteśmy w kontakcie!
Wrona54
05.04.2022 08:08
(usunięte przez administratora) i nic poza tym. Wysłali mnie do Szwajcarii, gdzie przez dwa dni byłem zwodzony, miałem stawić się w pracy pod wskazanym adresem, ale nie podani mi nawet nazwy firmy tylko telefony do kontaktu osób które nie odbierały. Chcieli wyłudzić ode mnie na maila numer kart kredytowych. Zero kontaktu, sprawa napewno znajdzie swój finał w sądzie.
05.04.2022 16:38
Witam Panie Andrzeju K. Możemy pisać oficjalnie – nie mamy nic do ukrycia.
Jest Pan przykładem osoby problematycznej. Ale ku przestrodze, opiszemy sytuacje ponieważ z Panem już rozmawialiśmy dziś 3 godziny ale niestety jest Pan ukierunkowany tylko i wyłącznie w strone "robienia afery " niż wypracowania wspólnego rozwiązania tj pracą w firmie w której został Pan zatrudniony.
A teraz fakty.
Firma Swiss Recruiter nie potrzebuje od nikogo „karty kredytowej” (nigdy o nią nie pytaliśmy Pana Andrzeja ) dlatego że firma Swiss Recruiter prowadzi TYLKO rekrutacje dla Szwajcarskich firm i nie jest płatnikiem ( umowa jest podpisana ze Szwajcarskim pracodawcą). Tu jest również podstawowy problem w rozumieniu u Pana Andrzeja kim jest firma prowadząca rekrutacje a kim firma Zatrudniająca tj pracodawca. ( mimo wytłumaczenia tego dalej Pan nie zrozumiał).
Postanowiliśmy wyjaśnić sytuacje z dwóch stron . Oto relacja i fakty:
Szwajcarski pracodawca poprosił Pana o przesłanie „Bankkarte” w celu zapisania w systemie Pana numeru konta - do wypłat. Czemu pracodawca Szwajcarski prosi właśnie o bankkarte? -? dlatego ze na Szwajcarskich kartach bankowych jest numer konta i zrobił to zapewne z przyzwyczajenia. ( na polskich kartach nie ma numeru konta i taka karta nie jest nikomu do niczego potrzebna w Szwajcarii). (Należało wysłać wtedy tylko Iban i dane do przelewu tj wypłaty).Dodatkowo problem jest robiony na siłę gdyż jak się okazało Pan Andrzej nawet nie wysłał do nikogo zdjęcia tej karty.
A teraz odnośnie Pana przyjazdu:
Organizacja przez pracodawce Szwajcarskiego przebiegła wzorowo:
- w dniu 29.03.2022 została wysłana umowa o pracę (stawka 34CHF +30CHF diety dziennej , ps bardzo dobre warunki) , pozwolenie na pobyt
- zostało zorganizowane zakwaterowanie ( na prośbę pracownika odroczono płatność na 14 dni po rozpoczęciu pracy aby nie musiał wchodzić w koszty). Pan Andrzej miał problemy z trafieniem do hotelu - twierdził że pod tym adresem " nie ma nikogo". Oczywiscie pomogliśmy (Niedziela godzina 21.23 ) i wszystko było już ok. Hotel się odnalazł a Pan Andrzej podziekował za pomoc.
- w umowie widniała nazwa firmy docelowej ( pracownik twierdzi że nie dostał ehh, wszystko jest czarno na białym ale tak to jest jak się twierdzi że się ma niemiecki bardzo dobry a na miejscu go nie ma). Umowa zaakceptowana i podpisana- wszystko omówione i jest wporządku.
Jeśli chodzi o prace; pracownik dotarł do pracy w poniedziałek punktualnie ale start został przeniesiony na godzinę 13.45 ze względu na opóźniony dojazd firmy z Niemiec. Pracownik to zaakceptował i jest ok. Otrzymał dokładny adres, miejsce , numer kontaktowy . Niestety później nie wstawił się . Dziś tj 05.04.2022 otrzymał kolejną szanse od pracodawcy – mógł ponownie dojechać do tej samej pracy : tu wstawiamy wiadomość od pracodawcy : „Also diese Firma ist seid gestern 13.00 Uhr dort am arbeiten!! Und sie warten auf Herr Ka++++ski!! Ich habe Herr Ka++++ski eine Email gester gesendet mit diese Nummer: +43 676 4918*** das ist Herr Lauer er muss ihn anrufen wenn er dort ist!! Die baustelle ist hinder dem Otto dort ist auch ein Aldi! Wenn er dort ist er sol mich anrufenn!”
Myślę że ta wiadomość wyjaśnia wszystko. DODATKOWO szef zaoferował że Extra pojedzie po Pana Andrzeja na hotel ( ponad 1 h drogi) i zawiezie go do pracy , przedstawi firmie itp. Niestety również nie zostało to zaakceptowane przez pracownika bo stwierdził " że został oszukany bo firma (już nie my ha) chciała od niego karte kredytowa i do pracy nie pójdzie..( ha przeciez nikomu nie przeslał ale tak to jest jak się nie rozumie po niemiecku co pracodawca mówi ).Dodatkowo oferowaliśmy pomoc - jeśli Pan czegoś nie będzie rozumiał - prosze zawsze śmiało dzwonić - pomożemy ( ale nie dzwonił , czas wypisywać brednie miał ale żeby zadzwonić - już nie) . Czasami zastanawiamy się po co "podobni" ludzie jadą zagranicę...zawsze wydawało nam się żeby poprawić swoją sytuacje finansową ale tym razem już "troszkę sami zgłupieliśmy".
Pracownik twierdzi że firmy nie ma - był tam i nikt nie odbierał telefonu;-) Wczoraj dwie osoby rozpoczęły pracę, a dziś kolejne dwie i są zadowolone.
Ze strony pracodawcy Szwajcarskiego Wszystko załatwione, zorganizowane PERFEKT!
Dodam że Pan Andrzej opuścił hotel NIE PŁACĄC ZA NIEGO i będzie to musiał uregulować pracodawca który zarezerwował ten hotel.. .(wstyd)
Ze strony Swiss Recruiter 10 x zaoferowana pomoc ( jak zwykle) ale niestety kandydat stwierdził że zapłacimy dużo pieniędzy -kary ;-) pytanie za co ?;-) oby jak najmniej takich sytuacji ale nic nie możemy zrobić kiedy ktoś na oferowaną pomoc odpowiada nienawiścią i zarzutami nie związanymi z naszą pracą i funkcją.
.//Jak to Pan Andrzej powiedział „ jeździł po całym świecie , jest super spawaczem i o niego trzeba walczyć” ..myślę że nic więcej pisać nie trzeba. Panu Andrzejowi życzymy pozatym że jest świetnym spawaczem ( niestety nie było dane nam to sprawdzić) życzymy żeby był też wporządku człowiekiem....
Karol
28.03.2022 08:35
chyba najbardziej wiarygodne biuro obecnie w Szwajcarii , bardzo dobry kontakt i dużo ofert
Rafał M.
19.03.2022 11:42
Polecam,przez cały okres współpracy bezproblemowy kontakt ,wsparcie przy załatwianiu spraw urzędowych. Pełny profesjonalizm
13.03.2022 20:31
Czy Wasza agencja powstała w kwietniu 2021 bo taki jest wpis w rejestrze KRS ?
13.03.2022 20:46
Od kwietnia 2021 świadczymy usługi pod nazwą Swiss Recruiter ( zmiana ta ma związek z rozwojem firmy i zwiększenym stanem personelu). Wcześniej od 2019 roku prowadziliśmy rekrutacje dla Szwajcarskich firm pod nazwą S&M ( KRAZ 23197) . Doświadczenie zdobywaliśmy rekrutując bezpośrednio u Szwajcarskich pracodawców w latach 2018-2019.
W razie pytań pozostajemy do dyspozycji .
Michu
10.03.2022 12:16
A w jakiej wysokości.sa wypłacane diety ?
10.03.2022 12:20
diety : w Szwajcarii w zależności od zawodu tj 13-20 CHF , wyjatkiem Spawacze ( 15-100)
Karol Stepien
04.03.2022 08:11
polecam bardzo!! dobry kontakt! jeszcze raz dzieki za prace!
Budek Mirosław
27.02.2022 09:02
wszystko . ok .szybko pomagają. Znaleźli mi prace w 2 dni . Bardzo dobry kontakt i wszystko wyjaśnili i załatwili
Mirosław K.
22.02.2022 00:11
mam bardzo pozytywne odniesienia co do tej firmy. Szybki fajny kontakt. Po niezbyt dobrych wyborach wczesniej szybko mi pomogli i dostałem nowe oferty . Dziekuje jeszcze raz za pomoc !
Falcon
19.02.2022 22:07
Witam złożyłem cv jak długo trzeba czekać na odpowiedź. Z jaką osobą mógłbym porozmawiać o tej pracy jako cieśla szalunkowy
20.02.2022 14:07
Witaj, obecnie dziennie aplikuje do nas ok 100 osób. Staramy się odpowiadać jak najszybciej, w zależności od liczby aplikacji w danym momencie (maksymalnie do 24h). W miarę możliwości pracujemy również w weekend. Na wszystkie pytania chętnie odpowiemy drogą mailową. Telefonicznie kontaktujemy się z wybranymi kandydatami – którzy spełniają oczekiwania pracodawców.
Pablo
16.02.2022 21:25
również polecam i pozdrawiam cały team. zawsze można na nich liczyc !
Jaro Luzern
12.02.2022 10:39
Bardzo dużo ofert , zawsze pomocni i szybko organizują nową prace . Pozdrawiam serdecznie
Napiszcie coś o życiu, wydatkach, głównie ile można odłożyć miesięcznie pracując w szwajcarii?
rychu
04.02.2022 12:24
witam przepraszam że nie podałem swojego zawodu a jestem cieślą szalunkowym z długim stażem i moi koledzy też jaka jest szansa wyjazdu dla trzech osób? a jeszcze jedno pytanie czy jest jakiś limit wiekowy? pozdrawiam
04.02.2022 12:31
Witam, nie ma limitu wiekowego, pod uwagę jest brane przede wszystkim doświadczenie.
Stefano
02.02.2022 10:47
Witam. Polecam firmę. polecili mnie i do tygodnia mialem ok 4 ofert pracy i moglem wybierac. niestety trafiłem na średnią budowe ale szybko pomogli mi w zmianie na kolejną firme. pracowałem do zimy 4 msc i teraz czekam na kolejną oferte. Wszystko odbylo sie ok i na poważnie .
Mialem w Norwegii i Szwecji przejscia z Agencjami pracy ale tu jest naprawde wszystko czarno na bialym . pozdrawiam serdecznie cały team
Stachu92
30.01.2022 10:32
Polecam .dobre oferty ,szybkie załatwienie pracy ,wszystko ok,wiarygodni
Marek Swiech
22.01.2022 18:54
polecam współprace z tą firmą. pracuje ok 7 msc i jestem zadowolony. Bardzo dobry kontakt zawsze
Kornas
21.01.2022 17:39
Pracując pod Panem Marcinem bardzo jest pomocny w każdej kwestii, polecam naprawdę!!!!
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SWISS RECRUITER?
Tomek ciesla szalunkowy
21.01.2022 16:28
polecam . kolejny rok pracuje z firma. wszystko pomagaja i zalatwiaja perfect.
zalatwili mi bardzo dobra firme i wszystko jest ok
Dawidt81
13.01.2022 20:29
Z firma Swiss Recruiter współpracuje już drugi rok i musze powiedzieć, ze jest to topowy pośrednik pracy w Szwajcarii. Kontakt z firma jest przede wszystkim szybki, rzeczowy i oferują wsparcie ilekroc tego potrzebuje. Po prostu dbają o pracownika i służą mu pomocą w sprawach nie tylko związanych z pracą ale również tych związanych z noclegiem czy ubezpieczeniem. Kierują tylko do sprawdzonych pracodawców dzięki czemu kaska regularnie wpływa na konto. Szczerze polecam, według mnie najlepsza firma pośrednictwa pracy na rynku!
Berni
13.01.2022 15:40
Poprzez firmę SWISS RECRIUTER zgłosiło się do mnie 8 Szwajcarskich biur pracy. Mogłem osobiście negocjować warunki oraz wybrać z którą podpisać umowę o pracę.
Firma wszystko załatwiła tj umowę o pracę, zameldowała w Krankenkasse na pierwsze 3miesiace. plus mieszkanie. Wysłała adres gdzie mam się zgłosić.
Jestem bardzo zadowolony ze współpracy. Pozdrawiam pana Marcina.
Jacek
28.12.2021 13:04
Polecam wszystkie zapytania dotyczące Pracy Dokładnie Objaśnione i tez Plus w Doradzeniu ??
13.01.2022 11:17
Zawsze z przyjemnością doradzimy i objaśnimy wszelkie niejasności dotyczące Pracy w Szwajcarii, pozdrawiamy Jacku
Krystian G
12.01.2022 21:13
Współpracujemy z Panem Marcinem już jakiś czas i jesteśmy mega zadowoleni to bardzo pozytywna i miła osoba która pomoże rozwiązać każdy problem i wątpliwość , na każdą naszą prośbę reagował natychmiastowo i z pozytywnym rezultatem. Polecam firmę SWISS RECRUITER Bochnia podejście i obsługa klienta na najwyższym poziomie!
Waldek
10.01.2022 17:49
Jestem bardzo zadowolony tej firmy załatwili mi bardzo fajną pracę mieszkanie wypłaty co tydzień nic dodać nic ująć wszystko w najlepszym porządku
Dzień dobry czy ma ktoś z państwa namiar emal albo tel do tej firmy polecono mi złożenie zapytania odnośnie pracy w Szwajcarii ale nigdzie nr nie mogę znaleźć
Za pomoc dziękuję
jak to co . praca, pozwolenie, zakwaterowanie. dojazd i wyplata na czas .nic wiecej nie potrzebuje
jak dostajesz prace to wszystko zalatwiaja wczesniej. przyjezdzasz i pracujesz. masz prace i nocleg. po mojej stronie bylo tylko wziąść auto
Robert
10.01.2022 12:33
dekarz
Marcin Madej
06.01.2022 19:59
polecam. dzieki za szybkie zorganizowanie pracy . pachnie profesjonalizmem pod każdym względem. wszystko zorganizowane perfekt.
06.01.2022 19:58
polecam również . świetna obłusga i pomoc w każdym zakresie
Marcin Wawrzyniak
06.01.2022 17:44
Niesamowicie ogarnięty rekruter. Profesjonalnie i co najważniejsze szybko ogarnął mi nie jedną pracę w Szwajcarii.
Nie tylko pracę ale kompleksowo rozwiazał mase problemów pobocznych, papiery, pozwolenia, kwatery duzo by bylo wyliczanki.
POLECAM WSZYSTKIM
Mam nadzieje Marcin, że 2022 też będziemy współpracować.
Mirek
06.01.2022 10:54
polecam. pracują z kilkoma b dobrymi firmami w ktorych miałem przyjemność pracować. Zawsze było wszystko ok a co najważniejsze w kilka godzin mi znajdował prace..szacun
Sebastian.M
05.01.2022 19:31
Polecam firmę zawsze są gotowi do działania i kompetentni Pan Marcin załatwia sprawę od ręki i pomaga w wielu sprawach i konwersacjach Ogólnie polecam i dziękuję za załatwienie wszystkich spraw pozytywnie i mam nadzieję na dalszą współpracę Sebastian.M
Mirek i Marek
05.01.2022 08:39
bardzo polecam. Wszystko ładnie ogarniają.
Piotr
bylem bardzo zadowolony
mam nadzieje na szybki powrót w 2022
Zbigniew , Olek
03.01.2022 17:52
polecam ta firme. rzetelni. wszystko konkretnie
Jacek D
03.01.2022 17:43
Polecam Marcina.
Kompetencja, kwalifikacje, wyczucie, empatia i czuć dobre podejście ze zrozumieniem. "Czynnik ludzki" jest największą jakością.
TOMASZ
03.01.2022 14:22
Polecam Marcina rzetelnie traktuje swoją pracę i wszystko jest dograne na ????% włącznie z Pracą zakwaterowaniem.No i myślę że to jest najważniejsze że jest z nim cały czas kontakt w razie jakiś problemów.Ja osobiście jeszcze raz Polecam firmę jak i Marcina.
Bartez
03.01.2022 01:39
Siema, poznałem Marcina na fb napisałem o pracę jako dekarz odrazu miał do mnie pracę, pojechałem w ciemno beż języka i wszystko Marcin pomógł jak na początku tak i na końcu! Załatwił pracę w fajnej firmie w której byli Polacy i pomogli mi się wdrożyć w szwajcarski system pracy. Polecam ta firmę 100% konkretne podejście i obsługa!!! Dziękuję Marcinowi i chłopaka pozdr
Zostaw merytoryczną opinię o SWISS RECRUITER SP. Z O.O.