• Poznaj nas

• Jaszkotle
Biskupice Podgórne - LG Energy Solution
Wrocław - LG Energy Solution

3. Opinie o pracodawcach Biskupice Podgórne
  5. Opinie o LG Energy Solution Wrocław

Opinie o LG Energy Solution Wrocław Biskupice Podgórne

Nie przegap nowości o LG Energy Solution Wrocław!

29.08.2022 11:11

Czy może ktoś podzielić się wrażeniami z pracy w firmie LG Energy Solution Wrocław?
    Praca marzeń

30.08.2022 10:24

Idę solidnie wykonuję zadania lub plan, lub program, pod kierownictwem wyksztalconej osoby z kursem psychologii społecznej. Pro społeczne nastawienie lidera konieczne, premiowcy powinni kible sprzątać. Idę do pracy, mam program i wiem, że za 2 , 3 lata jestem kierownikiem. Wszyscy tak mogą. Strach muszelek jest żałosny.
    No

30.08.2022 18:47

Bez żartów to bardzo poważna sprawa gdy naruszone zostają dobra osobiste innych osób.

10.08.2022 13:06

Witam, jestem zainteresowany stanowiskiem Inżynier Jakości. Jakie widełki można się spodziewać netto na rękę?
    Może

25.08.2022 08:43

Jaki słodki slonik

08.07.2022 07:42

Red

09.07.2022 22:07

Jesteś jedyną osobą która ma odwagę pisać prawdę to co tu dają te wynagrodzenie to żal .
    Zastraszeni

04.04.2022 09:34

Cell 3, 701, liderka z wizyjnego ze zmiany D (Patrycja), terroryzuje, mobbinguje i nie szanuje innych pracowników. Wyzywa, krzyczy, upokarza, ludzie się przez nią zwalniają. Było zgłaszane do przełożonego, on prosił by nie iść z tą sprawą do HR. Ta osoba powinna zostać zwolniona, ponieważ nie nadaje się do pracy z ludzmi. Nieraz pracownicy przez nią płakali. LG tak głośno rozgłasza na prawo i lewo, jak nie toleruje mobbingu w pracy, ale tu cisza, dalej pozwala się tej osobie rządzić i traktować wszystkich jak (usunięte przez administratora) Proszę coś z tym zrobić!

13.04.2022 07:19

Dzień dobry, zapewniamy, że w przypadku otrzymania zgłoszenia każdorazowo jest wdrażana wewnętrzna procedura, której celem jest wyjaśnienie sprawy i sprawdzenie, czy przywołane sytuacje rzeczywiście miały miejsce. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław

27.06.2022 03:58

Kto to jest ten HR Business Partner i gdzie go szukać?
    Tony Bler

16.05.2022 21:24

A jak tu jest z wypłatami ?? Poprawnie naliczane są ??
    Ona

21.06.2022 12:35

Firma to firma nawet jak nią nie jest. Wszystko w praniu wyłazi. Pozory też, całe stare złoto przez otwór takich decyzji. Niezapomnianych jeszcze nieocenionych. Przyjdzie czas.

22.06.2022 07:51

No to co robota za 5000 jest ze szkoleniem odpowiednim? Gdzieś w okolicach paka2 lub cel 2 (chyba), tam jest super kantyna? Bez operacji plastycznych i innych wymogów. Będę kupować sukienki obiecuję.
    Oj

11.06.2022 13:35

Nie na temat? No cóż
    Doktor

02.06.2022 20:05

Nie polecam pracy w tej firmie. Pracowałem w budynku Cell3 jako inżynier. Zero możliwości jakiegokolwiek rozwoju. Inżynierowie zarówno procesu jak i utrzymania ruchu siedzą przez 90% czasu w biurze. Jedynie inżynierowie produkcji przez większość czasu są faktycznie na hali. Natomiast do ich obowiązków często należą śmieszne zadania jak: drukowanie i laminowanie opisów sprzętu przy lini produkcyjnej, sprzątanie konkretnych miejsc na produkcji, wymyślanie śmiesznych usprawnień, ktore tak naprawdę nie działają. Większość z tych improvementów można wcisnac managerom, bo oni nie maja zielonego pojęcia. W firmie nie ma jasnego standardu. Przez cały czas wszystko się zmienia. Zanim przywyknie się do jednych ustaleń zaraz pojawiają się już nowe. Osoby awansujące na pozycje leaderskie w wiekszosci przypadków nie maja żadnych kompetencji i doświadczenia. W budynku cell3 to co zauważyłem to nie ma żadnej współpracy pomiędzy różnymi działami, a nawet pomiędzy managerami z tego samego działu. Managerowie z różnych pięter rywalizują ze sobą (zamiast współpracować) kto będzie lepszy i wymyśli coś czym zabłyśnie przed Koreańczykami. Atmosfera w firmie nie dobra. Osoby ciagle się zmieniają z wielu powodów. W LG nie liczy się osoba. Nikt nie dba o rozwój pracowników, a jedynie o to aby wykonać zadanie, zlecone przez koreańskich dyrektorów. W firmie Control Plan czy FMEA istnieje jedynie w teorii. Nie ma szans aby osoby z różnych działów spotkały się i wspólnie stworzyły taki dokument. Osoby z procesu jak najbardziej wyrażają chęć natomiast produkcja czy tez utrzymanie ruchu nigdy nie pojawiają się na takich spotkaniach. Managerów w ogóle to nie interesuje, a do swoich inżynierów mówią aby jak najwiecej akcji powrzucać na inne działy. Wstyd pojawia się przed audytem IATF czy VDA gdzie produkcja biega, sprząta ale tak naprawdę nikt z inżynierów nigdy nie miał szkolenia co faktycznie jest istotne podczas takiego audytu. Cały czas jest kombinowanie, bo oczywiście sprzęt nieskalibrowany, instrukcji nie ma, pracowników ciężko ogarnąć bo co 2 miesiące się zmieniają i nie wiadomo kto ma jaki stopień przeszkolenia. Standardy na produkcji wymyślane bez racjonalnego uzasadnienia a jedynie po to aby zamknąć raport 8D, a później trzeba tłumaczyć audytorom dlaczego jest tak a nie inaczej. Z Koreańczykami dogadać się nie można, bo mało który umie mówić po angielsku, a w dodatku uważają się za lepszych i traktują pozostałych z wyższością. Shift leaderzy i inżynierowie cały czas zbierają uwagi od koreańskich kolegów co nie tak zrobili. W firmie oczekuje się ze w pracy będzie się non- stop czy to weekend czy święto i nie ma dyskusji. Naprawdę nie polecam tego pracodawcy.

31.01.2022 18:40

Mam pytanie czy jeśli jakaś osoba w przyszłości pracowała na LG Chem i się sama zwolniła , czy może kolejny raz zostać zatrudniona na LG ?

01.02.2022 07:25

Dzień dobry, każdy przypadek powrotu do pracy w LG Energy Solution Wrocław jest rozpatrywany indywidualnie. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław
    Aleksander

07.05.2022 17:21

Tak. Jak szanowny Pan Twój były lider łaskawie wystawi ci dobre referencje. Co najmniej jak byś się starał o stołek dyrektora.
    Guster

04.04.2022 22:23

A wiecie o zwolnieniach ok 300 osób ma polecieć .Większość umów ma być nie przedłużane szczególnie na pewnych działach . Oczywiście tych umów co się kończą na przełomie kwietnia maja i czerwca aż 90 procent ma nie być przedłużana.
    Aleksander

07.05.2022 17:08

Bo szykują miejsca pracy dla naszych przyjaciół ze wschodu.
    Bravo

01.05.2022 20:18

Na kantynie obiadowej wydają często zimne obiady nawet 15 minut po rozpoczęciu wydawania obiadów .ja rozumiem że to stołówka obiadowa ale bez przesady bydłem nie jestem by jeść zimny obiad
    Kulfon

15.03.2022 00:34

Czy może ktoś przybliżyć na czym dokladnie polega pakiet relokacyjny? W jakiej jest on wysokości? Na jaki okres czasu?

08.04.2022 10:38

Dzień dobry, przygotowaliśmy dwa pakiety: ekspercki dedykowany osobom, które mają minimum 12 miesięcy doświadczenia kierunkowego oraz pakiet dedykowany absolwentom szkół kierunkowych lub studiów 1. lub 2. stopnia, których szkoła lub uczelnia oraz adres zameldowania znajdują się poza województwem dolnośląskim. Więcej informacji można znaleźć na naszej stronie internetowej. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław
    Ex-kandydat

14.04.2022 15:57

Jest dość atrakcyjny. W sumie po przepracowaniu dłuższego okresu zebrałoby się ok. 10k brutto. Piszę to jako osoba z doświadczeniem.

08.04.2022 22:32

Nikt

09.04.2022 09:46

Człowieku mylisz pojęcia, jeśli umowa nie jest przedłużona to nikt nikogo nie zwalnia, po prostu nie przedłuża się umowy. A tak w ogóle to skąd taka informacja?
    Ghosts

01.04.2022 18:24

Nie warto tu pracowac mnostwo osob ucieka z tad jak najdalej jest straszna atmosfera pracy duzo falszywych ludzi ktorzy tylko patrza by zaraz po cichu doniesc na innych. Nie wiem czy wszedzie tak ale to widac zalezy gdzie jak szift liderzy faworyzuja pracownikow zdarza sie ze szydza i patrza z pogarda a nawet ponizaja i naduzywaja stanowiska by kogos zmieszac z blotem dziela na lepszych i gorszych od tak. Tu osoby nie wiem czy tak jest wszedzie ale tu gdzie bylem to osoby z ktorymi sie pracuje sa falszywi nie szczerzy tutaj z toba rozmawiaja po czym zaraz kapuja na inncyh i nawazjem sie niszcza z usmiechem na ustach szydzą obgaduja .Strasznie duzo jest tu konfidentow nie szczerych osob zawistnych zdradzieckich wspolpracownikow ktorzy niszczac koszac innych pna sie do gory by sie przy lasic do liderow i zyskac profity. Z tego co da sie odczuc i zobaczyc to duzo osob kapuje nie tylko wspolpracownikow ale tez jak juz osiagna cel tacy manipulatorzy konfidenci i dostana awans od szift lidera za donosy za paszkwile na swych tzw kolegow z pracy to potem zdarza sie ze donosza na swoich liderow i szift liderow tam wyzej do gory do ich przelozonych po to co by sie wybic do gory w hierarchii jeszcze wyzej i zyskac kolejne przywileje i profity ?? to jest chore uciekac satd jak najdalej bo nie warto
    Jony bravo

28.03.2022 22:37

Wiecie że podwyżki w tym roku nie dostali z powodu dużej absensji np chorobowej co niektórzy operatorzy .
    Red

30.03.2022 21:34

Nie widzisz bodz nie rozumiesz że gościu cię nas poinformował o tym że w tym roku nie wszyscy dostali podwyżki i że jest tak że nowy pracownik może mieć więcej niż operator który robi np rok..
    Nikt

31.03.2022 15:19

Ale kto pytał?
    Blue

27.03.2022 22:09

Podwyżki w tym roku są wiadomo słabe jak na światową firmę nr 2w Europie jednego lidera wśród bateria do aut elektrycznych.Jedyne jest w tym sprawiedliwe że i operator i starszy mają tą samą kwotę.. Najważniejsze że coś Dali
    Ania

29.03.2022 17:41

Ile trzeba być zatrudnionym aby dostać podwyżkę?
    ***

25.03.2022 18:10

Podwyżki w tym roku według oceny wyliczonej przez komputer? Poważnie? Biorąc pod uwagę wzrost inflacjii? Poza tym,na jakiej podstawie nowo zatrudniona osoba ma mieć wyższa podstawę od pracownika, ktory pracuje powyżej 1,5 roku w firmie? Mocne rozczarowanie...
    adept

22.03.2022 16:32

Jakie mniej więcej są zarobki na stanowisku, technik produkcji, technik procesu ? Z góry dziekuje za odpowiedź :)
    Damian95

14.02.2022 21:23

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca technika utrzymana ruchu? Jakich zagadnień warto się nauczyć przed rozmową rekrutacyjną?
    Karol

19.03.2022 17:48

Na chwile obecna to nie wyglada . Biorą ludzi z ulicy i daja stawkę wyższa jak maja doświadczeni pracownicy . Technicy zaczynaja się zwalniać i lepiej nie będzie . Putina technikowi ze stażem proponuje na dzień dobry 7 tys brutto a to w uj więcej jak LG . Wiele osób się już zastanawia i raczej jest zdecydowana na zmiany ,zmiany na lepsze przedewszystkim w wynagrodzeniu

24.02.2022 23:39

25.02.2022 08:08

Nie narzekaj co miesiąc przez 2 lata po 100 zł 2400 zł. Jak dla Ciebie wystarczy a co z biura jeesteś?

13.02.2022 15:35

14.02.2022 09:17

Zgadza się, miło było aż szkoda wracać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LG Energy Solution Wrocław?

Kontakt - LG Energy Solution Wrocław

LG 1A 55-040 Biskupice Podgórne

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

18.02.2021 13:23

Szanowni Użytkownicy, serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertami pracy w naszej firmie! Można je znaleźć na naszej stronie internetowej https://www.lgensol.pl/ oraz profilu GoWork. Zachęcamy również do merytorycznej dyskusji pamiętając o przestrzeganiu regulaminu serwisu GoWork. Aktualnych pracowników naszej firmy w sprawach kadrowo-płacowych zapraszamy do kontaktu z Przełożonym bądź HR Business Partnerem odpowiednim dla Państwa budynku.

14.12.2021 15:15

Dzień dobry, grafik pracy będzie przekazywany przez przełożonych z wyprzedzeniem. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław

14.02.2022 09:07

Cisza, spokój, pomidorki rosną będzie sprzedaż będzie energia. Wydajna praca za wynagrodzenie jest satysfakcjonującą..
    Malwina117

08.01.2022 16:25

Czy są obecnie przyjęcia pracownikow?
    No problemo

09.01.2022 14:27

Cały czas jest rotacja.

19.01.2022 07:40

Dzień dobry, tak, aktualne oferty pracy znajdzie Pani na naszej stronie https://lgensol.pl/ Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław
    HR

14.01.2022 10:30

20 WORKERS LOOKIN TO WORK IN LG Energy Solution Wrocław - Biskupice Podgórne
    miki

14.01.2022 11:47

jaka stawka na początek? jak wygląda praca od której do której? awanse ? itp.
    New

14.01.2022 13:11

Are you looking for workers or job?
    ,,,????

05.05.2021 14:03

Witam mam pytanie co grozi operatorowi który nie będzie chciał się testować na covid 19 na terenie firmy bo uważa że to są dane wrażliwe których nie powinien posiadać pracodawca rodo ustawa 9 pkt 2 proszę odp HR

05.01.2022 14:15

Dzień dobry, zależy nam na bezpieczeństwie wszystkich pracowników. Można się przetestować u nas na koszt pracodawcy, jak i prywatnie i przedstawić wynik badania. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław
    AAA

20.10.2021 16:21

Pracopwałem ale z przyczyn trudnej sytuacji musiałem rozwiązać umowę za porozumieniem stron. Lecz kiedy chce sie wrócić jest to nie możliwe tym bardziej że ma się doświadczenie zna się na pracy. Dziwny zakład.

05.01.2022 13:59

Marta

26.03.2021 21:59

@HR Proszę o odpowiedź w sprawie tzw.,, bateryjek ''.. na jakiej zasadzie są rozdawane i dlaczego tylko w biurze.. Bo my zwykli operatorzy nie mamy do nich dostępu.. Czy są to środki z puli wszystkich pracowników? Mam nadzieje że uzyskam rzetelną informację..
    Oj

03.12.2021 21:04

Co taka cisza żadnych wpisów. Inna inszość

05.01.2022 13:54

Dzień dobry, system tzw. bateryjek obowiązuje tylko na obszarze biurowym, punkty natomiast nie są pobierane z ogólnej puli. Na obszarach produkcyjnych występuje tradycyjny system premiowy. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław
    Ola

28.11.2021 09:30

Cześć czy orientuje się ktoś po jakim czasie można wrócić do LG bez konsultacji z byłym liderem? Podejrzewam że on nawet już tam nie pracuje.. czy jest jakiś czas po którym można wrócić do pracy?

05.01.2022 13:44

13.12.2021 16:59

04.01.2022 15:52

Dzień dobry, każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław

13.12.2021 17:01

Witam mam pytanie czy jeśli jakaś osoba w przeszłości pracowała na LG a potem się sama zwolniła czy może jeszcze raz zostać zatrudniona na LG ??

30.12.2021 08:03

Dzień dobry, uprzejmie informujemy, że kontakty do HR Business Partnerów dostępne są na każdym budynku LG Energy Solution Wrocław. Znajdują się one także w broszurze informacyjnej, która jest przekazywana pracownikom rozpoczynającym pracę. Zgodnie z zasadami nie upubliczniamy w internecie bezpośrednich kontaktów do naszych pracowników. Pozdrawiamy, LG Energy Solution Wrocław
    Irena

30.12.2021 15:53

Witam, masz na miejscu pracy..Napisz na forum , to się odniosą do pytania.

24.11.2021 22:24

28.11.2021 06:57

Polska język trudna język
    Irena

24.12.2021 11:31

Witam, dasz radę! Pozdrawiam.
    Mati

13.12.2021 16:06

@Lg Energy Solution jak będzie wyglądać 24 grudnia w firmie? Czy odbędzie się zmiana nocna?

14.12.2021 15:14

Czesio

06.12.2021 12:42

Jak tam przestoje, urlopy, ograniczanie produkcji, zwolnienia? Mniej pracy-zwolnienia, brak urlopow-bezplatne urlopy, el czwórki będą masowo brane.
    Przyszły

02.12.2021 20:06

Proszę o odpowiedź w sprawie postojowego. Czy będzie od 20 grudnia
    Przyszły

02.12.2021 19:39

Czy w firmie będzie postojowe ? Albo przerwa świąteczna?
    Mess

26.11.2021 07:19

Fajne ten grudzień się w firmie zapowiada, zapomnijcie o postojowym, normalnie na przymusowe bezpłatne urlopy będą wysyłać
    Norib

01.12.2021 07:50

Piszecie o postoju fabryki czy zamknięciu zakładu od kiedy ? To potwierdzone
    Jolka

29.11.2021 18:19

Hej wiecie może czy są jakieś premię w tym roku na święta ? I czy ona są 5 grudnia wraz z wypłata czy jak to jest ?
    Bolek

21.05.2021 14:01

Do LG solutions energii w jakim celu wam informacja o tym czy ktoś się szczepił to moja sprawa czy się zaszczepilam jeśli się zaszczepilam to nie muszę się nikomu z tego faktu tłumaczyć skoro zaszczepilam się sama pierwsza dawka wiadomo że drugą dawkę też sama się zaszczepie .nie potrzebuje byście wiedzieli czy się zaszczepilam bo to moje zdrowie .proszę o odpowiedź zwrotna
    Bimber z borówki

28.06.2021 11:18

Nie widzę tutaj żadnego pytania, polecam używać znaków interpunkcji następnym razem, żeby można było cokolwiek zrozumieć z tego, co napisałaś A tak na marginesie, nikt cię nie zmusza do udzielenia odpowiedzi na temat szczepień. Jak nie chcesz, to nie odpowiadasz, a nie wypisujesz bzdury na forum

28.11.2021 07:22

@Bolek jesteś cieńki bolek. Twoja pisownia to jakiś żart.
    Teresa

26.11.2021 11:54

Jeśli postojowe nie będzie płatne tylko zmusza ludzi do o bezpłatnych urlopów to inspekcja pracy zawita do lg i telewizja też
    Janek

25.11.2021 15:02

W jakich godzinach pracuje dział rekrutacji?

25.11.2021 15:06

Dzień dobry, nasz dział rekrutacji pracuje w godzinach 8.00-16.15. Pozdrawiamy

25.11.2021 10:50

Miło nam poinformować, że nawiązaliśmy współpracę z czołową polską uczelnią techniczną - Politechniką Wrocławską.

Nasza współpraca jest szansą na rozwój całego sektora, który już teraz jest ważnym elementem polskiej gospodarki. Umowa ramowa dotyczy m.in. realizacji przedsięwzięć o charakterze naukowym, prowadzenia działań badawczo-rozwojowych oraz odbywania praktyk i stażów studenckich, które umożliwią rozwój oraz dobre wejście studentów na rynek pracy w zaawansowanym środowisku. Dodatkowo umowa zakłada możliwość współtworzenia programów nauczania i obejmowania patronatem wybranych kierunków studiów.

Swojego zadowolenia nie ukrywają przedstawiciele LG Energy Solution Wrocław i Politechniki Wrocławskiej. Piotr Blachura i prof. dr hab. inż. Dariusz Łydżba zgodnie twierdzą, że wspólne działanie wszystkim przyniesie wymierne korzyści, również dla całego regionu. „Mamy najnowocześniejsze technologie i wyznaczamy trendy w elektromobilności. Dzięki temu jesteśmy atrakcyjnym partnerem. Cieszymy się z nawiązanej współpracy, ponieważ będziemy pomagać w szkoleniu wykwalifikowanej kadry i zwiększaniu umiejętności specjalistów kształcących się we Wrocławiu” powiedział nasz Dyrektor HR. Z kolei Prorektor ds. Współpracy dodał: „Jesteśmy przekonani, że nasza współpraca w zakresie prowadzenia prac badawczych, innowacyjnych projektów i ich późniejszego wdrażania sprawi, że cała branża będzie postępowała jeszcze bardziej dynamicznie. Jest to szansa dla wszystkich, a zwłaszcza dla Dolnego Śląska”.

Jesteśmy pewni, że razem możemy osiągnąć jeszcze więcej.

Zostaw merytoryczną opinię o LG Energy Solution Wrocław