WeNet

Rozwój w WeNet

Proces rekrutacji

• Skierniewice
Warszawa - Wenet

5. Opinie o WeNet sp. z o.o.

Opinie o WeNet Warszawa

Nie przegap nowości o WeNet sp. z o.o.!

15.02.2023 22:59

Marian

16.02.2023 10:26

Tak jak takie wpisy .Wnosisz coś czy tylko zabierasz powietrze ? Niespełniony pracownik czy przedsiębiorca który obwinia wszystkich naokoło za brak efektów a na 99% nic nie ma w necie o sobie. Człowieku , zainwestuj w swoją firmę i oczekuj efektów a nie tutaj się plujesz.Ja i reszta normalnych Klientów mamy ostre używanie z waszych "problemów"
    Mirek

15.02.2023 17:09

Klient_jakinni

15.02.2023 13:42

Nie polecam firmy WeNet, obiecują nie wiadomo jakie rzeczy po czym kontaktu brak,a gdy sie dodzwonisz nie idzie dojsc do porozumienia i uzyskać jakiekolwiek informacje na zadane przezemnie pytanie o ilość pozostałych miesięcy do końca umowy oraz ewentualny koszt rozwiązania umowy jedna z pracowniczek odpowiada : " po co panu rozwiązywać umowę??" Na zadane przez panią pytanie odpowiedziałem iż nie chce z nimi współpracować i korzystać z dotychczasowej oferty, na usłyszane zdanie wypowiedziane przezemnie kobieta odpowiedziała " bedziemy w kontakcie" po czym sie rozłączyła
    klientka

04.02.2023 19:12

Niestety nacięłam się bardzo na firmę Wenet, która od kilku miesięcy pracuje nad moją stroną. Dramat. Oprócz tego, że Pan Michał obiecywał cuda-wianki i się nie wywiązał z obietnic, to jeszcze cała firma sprawę traktuje olewczo odpowiadając mi na maile jakąś kopiowana formułką zwyczajnie nie na temat. Nikt za nic odpowiedzialności nie ponosi, pracownicy gadają wszystko klientowi, żeby tylko podpisał umowę. Później kontakt się urywa. Pytałam, czy jest ktoś kreatywny, kto ładnie opisze stronę, zrobi coś niesztampowego...usłyszałam, że tak, oczywiście, mają takie osoby. Na razie jest tak, że ja muszę marnować czas i pisze teksty na stronę, bo człowiek amator, który miał się tym zająć nie jest w stanie wymyśleć NIC kreatywnego, tylko może coś zwyczajnie napisać i to jeszcze z błędami merytorycznymi. Słowem - kompletnie nie zna się na branży. Najgorsze jest to, że oni to wszystko zlecają jakimś ludziom, sami tego nie robią, więc kontakt jest bardzo utrudniony, bo rozmawiasz bez pośredników. (usunięte przez administratora) napiszę innym razem, bo jeszcze prace trwają i na pewno jeszcze dowiem się o rzeczach, które miały być - ale teraz ich być nie może, bo np.'kontroler strony mówi, że tak nie może być ponieważ strona będzie nieczytelna..."'. a tak naprawdę nie chce im się robić. To jest moja ocena. Odradzam. Amatorszczyzna.
    Matt

11.02.2023 22:49

A nie przyszło pani do głowy, że sugerowane przez panią "niesztampowe" treści nie spełniają norm SEO? Piękny, najlepiej awangardowy tekst bogaty w cuda wianki to nie wszystko, a właściwie nic jeśli nie zostaną spełnione pewne wytyczne, o których pani być może nie ma pojęcia. To tylko wygląda tak od zewnątrz, od środka trzeba przestrzegać wielu zasad, które google zmienia niemalże z dnia na dzień. Trzeba być elastycznym. Treść merytoryczna to tylko czubek góry lodowej, w pozycjonowaniu stron chodzi o coś więcej niż tylko o piękne słowa.
    klient

13.02.2023 15:29

Nie polecam totalnie współpracy. Współpraca polega na: 1 - spotkaniu ze sprzedawcą który obieca złote góry. 2 - Złote góry są na umowie 3 - Umowa podpisana i opłacona 4 - Okazuje się że jednak złote góry to za dużo i tak się nie da 5 - olewanie klienta za każdym razem 6 - Prośba i błaganie sprzedawcy abym zaakceptował projekt a później zrobią dobrze (po paru miesiącach od podpisania umowy) 7 - Nikt w centrali nie widzi problemu 8 - Zakończeniem współpracy i otarciem się o sąd Omijajciem szerokim łukiem. Wcześniej firma nazywała się panorama firm i po zebraniu samych negatywów zmienili nazwę i nienaprawili nic.

09.02.2023 10:14

Praca na stanowisku sprzedawcy w tej firmie wiąże się z dużym poświeceniem i zaangażowaniem. Kto się jeszcze zastanawia to radzę dobrze przemyśleć sprawę bo nie jest to łatwy kawałek chleba. Na początku przez pierwsze miesiące można dobrze zarobić ale później plany sprzedażowe są takie, że jeśli zabraknie Ci trochę do realizacji to twoje wynagrodzenie jest bardzo pomniejszone, a plany (muszą być zrobione bo wtedy są rozmowy). Praca pod dużą presją i kontrolą. Weryfikacja wykonanych połączeń i tego gdzie i z kim jesteś, pełna inwigilacja. Ludzie którzy prowadzą swoje zespoły, również są zestresowani, ponieważ inni z wyższych stanowisk tak samo jak nowym cisną na plany i tak dalej. Taka specyfika pracy. Jeśli chodzi o ludzi? Z tego co udało mi się zauważyć Pan prowadzący z (usunięte przez administratora)pod przykrywą przystojnego i miłego mężczyzny kryje w sobie bardzo dużego furiata, który nie wie czym jest sprzeciw i zrobienie czegoś nie po jego myśli. Radzę uważać jeśli chce się wyjść z twarzą po prowadzeniu przez niego w trakcie przygody z tą firmą, ponieważ może zaskoczyć. Warszawa jak najbardziej na plus z ludzi, których poznałam. Szczególnie Pani (usunięte przez administratora)która jest bardzo sympatyczną i otwartą osobą. Ogólnie polecam ale dla osób które lubią taką sprzedaż i mają silną psychikę.

07.02.2023 07:34

07.02.2023 14:29

Nasze działanie wynika często z jednej strony z chęci dostarczeniu Państwu strony zgodnej z wyobrażeniami a jednocześnie takiej, która spełni cele biznesowe firmy. Dlatego zawsze rekomendować będziemy takie funkcjonalności lub rozwiązania, które są zgodne z trendami i wymaganiami technicznymi, aby strona dobrze się indeksowała, była widoczna w wyszukiwarkach i przyjazna użytkownikom. To ważne, bo tylko wtedy strona spełni swoje zadanie. Rolą opiekuna w takiej sytuacji jest dobranie najlepszego dla Państwa rozwiązania. Zespół WeNet
    Daniel

09.02.2023 08:14

A może zbiorowa lekcja odpowiedzialności za słowa i czyny ? Jak Ty narzekasz na firmę bo ma 1 dniowy termin wypowiedzenia to o czym wgl chcesz mówić ? W jeden dzień nic się nawet nie zadzieje. Weź tu rób biznesy jak ludzie przypominają bardziej dzieciaki z piaskownicy
    Bartek

08.02.2023 12:11

Czy coś złego dzieje się w firmie? Zleceń dla copywriterów coraz mniej,(usunięte przez administratora)
    Pracowałem 2 tygodnie.

06.02.2023 15:10

Firma, która zatrudnia TYLKO pracowników z doświadczeniem... takich którym nie trzeba narzucać swojej własnej ideologii i systemu pracy. Po czym, gdy już się zatrudnisz to dowiadujesz się, że masz pracować tak jak Ci każą, a jak Ci nie wychodzi to leci wypowiedzenie. TO PO CO ZATRUDNIACIE LUDZI KTÓRZY MAJĄ PRACOWAĆ WEDLE WŁASNYCH SCHEMATÓW PO CZYM NAKAZUJECIE UŻYWAĆ SWOICH WŁASNYCH (które nie działają xD)????? (usunięte przez administratora) Managerowie nie są zainteresowani rozmową z pracownikiem tylko wynikami i tabelkami. Typowe korpo z szefostwem z dolarami zamiast oczu. W moim przypadku, pracowałem 2 tygodnie mimo iż miałem podpisaną umowę na 3 miesiące okresu próbnego. Spóźniłem się do pracy 2 razy. Raz o 3 minuty i raz o 6 minut. Więcej grzechów nie pamiętam. PS: "Pracowałem" w oddziale Katowickim. Ciekaw jestem jak wiele z tej opinii zostanie "usunięte przez administratora".

08.02.2023 10:17

Dziękujemy za informację. Zgadzamy się ze stwierdzeniem, że poszukujemy kandydatów z określonym doświadczeniem i umiejętnościami. Prawdą jest również, że jak każda firma działamy w określonym standardzie, który obowiązuje wszystkich pracowników. To co najważniejsze, to jasno i już na etapie rekrutacji komunikujemy nasze oczekiwania, które są przede wszystkim oczekiwaniami naszych klientów. Jesteśmy przekonani, że zadbaliśmy o wszystkie procedury wynikające z faktu rozwiązania umowy o współpracy. Jeśli jednak w Pana odczuciu tak nie było, prosimy o kontakt z naszym Działem Personalnym. Odpowiemy na wszystkie pytania. Zespół WeNet
    Ewa

01.02.2023 14:12

Byłam w Wenet na rekrutacji i wysłali mi ankietę i pytali o opinie. Byłam zaskoczona, bo nigdy mnie nikt o to nie pytał po rekrutacji. Napisze to co w ankiecie, bo uważam, ze im sie nalezy. Cały proces oceniam bardzo dobrze. Szybko się odezwali po wysłaniu apliakcji, bardzo miła rozmowa, potem I etap online. Naprawdę zero stresu, fajna atmosfera. Pytali o oczekwiania finasowe, były pytania o CV, była scenka rozmowy z klientem. Wszystko milo i na luzie. II etap z 2 paniami, też bardzo sympatycznie. Byłam na kilku rozmowach ostatnio i tu mi się podobało. Nie wiem, czy mi zaproponują pracę, mają dzwonić jakoś na początku tygodnia, ale chciałabym spróbować. Biuro fajne, ludzie na pierwszy rzut oka tez :) Polecam.

07.02.2023 08:49

Tak, każdego naszego kandydata i kandydatkę prosimy o opinię po spotkaniu rekrutacyjnym. To bezcenne informacje, dzięki którym nasze spotkania są takie, jakich oczekujecie. Ewo, trzymamy kciuki za pozytywny finał! Zespół WeNet
    Aneta

30.01.2023 12:21

Polecam firmę WeNet każdej osobie szukającej pracy. Szybki proces rekrutacji, dopasowana oferta do wymogów. Zapewniony jest stały rozwój pracownika przez cykliczne, systematyczne szkolenia przez cały czas zatrudnienia.
    Aneta

02.02.2023 13:19

Po pierwszej rozmowie rekrutacyjnej odpowiedź miałam po 2 dniach i zatrudnienie od pierwszego. Szkolenie trwa tydzień. Nie mam kursu językowego, ale wiem, że są takie indywidualne możliwości.

07.02.2023 08:35

Zapraszamy do nas na spotkanie lub Drzwi Otwarte w każdy piątek lutego i marca do jednego z naszych biur w Warszawie, Bydgoszczy, Łodzi, Katowicach, Gdańsku, Gdyni i Krakowie. Opowiemy jak wygląda nasza praca, poznamy się bliżej, odpowiemy na wszystkie pytania. Więcej informacji https://wenet.pl/kariera/dni-otwarte. Zespół WeNet

06.02.2023 15:44

Drodzy Klienci, zapytajcie innych przedsiębiorców o opinie o współpracy z nami. Nie wierzcie na słowo, bo mozecie sprawdzić u źródła https://wenet.pl/opinie.
    P

31.01.2023 15:58

I tak pewnie zaraz WeNet usunie ale nic to juz taka tradycja ze jak sie napisze prawdę to boli. Firma (usunięte przez administratora)podpisuj duzo za (usunięte przez administratora) podwyżki nie dostaniesz bo nie chyba ze planu. Ma się wrażenie ze firma raczej na nic nie ma pieniędzy i szuka oszczędności gdzie sie da to może zacząć od (usunięte przez administratora) bo stanowisk sie stworzyło mnóstwo (usunięte przez administratora). Na szczęście stad juz spadam ale ludziom powodzenia życzę Coz sprzedaz sie będzie kurczyć bo ludzie otworzyli oczy i nie dadzą sie więcej (usunięte przez administratora)
    ja

30.01.2023 11:36

Byłam na rekrutacji i było wszystko ok. Oceniam rekrutację, chociaz nie zostałam pracownikiem. Ogólnie 5 gwiazdek Duży plus za - bardzo miły kontakt pani Asi - miła, i niestresująca rozmowa - odpowiedzieli na wszystkie pytania i nie zbywali nmnie w stylu "informacje poufne tylko dla pracowników" - odezwali się z informacją co dalej, a nie każda firma dzwoni Pracy nie przyjęłam, ale to dlatego, że wcześniej odezwali sie do mnie z innej firmy i chcę u nich spróbować ale rekrutacja naprawdę mnie zaskoczyła pozytywnie. Bardzo polecam, bo traktują ludzi z szacunkiem.

04.01.2023 13:06

Aga

19.01.2023 21:37

Pań jest w tej samej sytuacji co ja
    mam firmę

30.01.2023 11:08

A tu się nie zgodzę, bo umowa jest umowa i jak podpisujesz to się zgadzasz na jakieś tam warunki w niej opisane. Jak zamykasz firmę to negocjujesz warunki rozwiązania umowy. Z każdą firmą. Zamknięcie działalności nie zwalnia cię z podjętych zobowiązań.

30.01.2023 10:53

Sprawdź i poznaj opinie naszych klientów na https://wenet.pl/opinie

"Po stworzeniu strony internetowej z tą firmą nie mam wątpliwości, że powinienem ją polecić innym. Dwa lata temu zdecydowałem się na zakupienie strony internetowej. Proces tworzenia strony internetowej był przyjemny i bez zarzutów. Bardzo dobrze oceniam kontakt z opieką. Opiekun natychmiast wdraża zmiany na mojej stronie, gdy tylko poproszę o pomoc. Zawsze ma czas, aby ze mną porozmawiać. Będąc Klientem tej firmy, nie muszę się o nic martwić. Gorąco polecam!" Adam

"Super współpraca, wszystko na najwyższym poziomie. Pani Paulina rewelacyjnie i profesjonalnie podeszła do tematu. Jakość wykonanej usługi perfekcyjna, szybko i na temat. Polecam 10/10" Krystian

"Jesteśmy zadowoleni ze współpracy z wenet, współpracujemy od wielu lat i nie mamy uwag. Zespół wenet odpowiednio reaguje na nasze sugestie czy też problemy. Polecam" Patryk
    Krzysiek

11.01.2023 01:17

Jaka teraz stawka dla copy? Czy coś się poprawiło? Praca tylko z biura czy zdalnie?

30.01.2023 10:29

Zgadza się, stawki są zmienne i uzależnione od zadań na danym stanowisku. Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego na [email protected]. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Zespół WeNet

30.01.2023 10:35

Zapraszamy na spotkanie online lub osobiste. Praca zdalna jak najbardziej - w dogodnych godzinach. Stawki do ustalenia. Prosimy o kontakt na [email protected]. Zespół WeNet
    Dawid

27.01.2023 22:19

Nie polecam. Poprzednio Panorama Firm, potem CSGroup. Teraz WeNet. Brak kontaktu z klientem, tylko automatyczne raporty wysyłają, pozycja spada, copy słabej jakości.
    Xyz

23.01.2023 21:18

Wenet przede wszystkim nie szanuje pracowników.Czasami ma się wrażenie, że na rękę jest firmie - przełożonym, że odchodzą ludzie.Płacą relatywnie coraz mniej przy coraz wyższych planach. Śmieszne są procenty premii od umów 4-5 %i to brutto.(usunięte przez administratora)Czyli premia powoli staje czymś naprawdę extra .Do tego dodaje żeby się zastanowić co tu robimy, albo gdy ktoś mówi do klienta to rozumiem, że mam wykreślić Pana-Pani dane firmy, że to może sami się wykreślmy.No tylko pogratulować podejścia do pracowników.

06.02.2023 16:05

"wykreslić firmę" to nie te czasy, zeby ktos dał sie nabrać na takie opowieści. Dziś albo działasz aktywnie w internecie, albo Cię nie widać. Ogromna konkurencja. Na szczęście dziś sa już świadomi klienci i nikt nikogo nie straszy wykreśleniem. Pozdrawiam moich klientów.
    NieDajSieOszukac

31.10.2022 17:30

WeNet to tak naprawde Panorama Firm pod inna nazwa. Jeszcze wczesniej chyba nazywali sie Eniro. Znaczace jest to, ze ta firma tak czesto zmienia nazwy aby klienci jej nie poznali gdy sie znowu skontaktuja xd
    Wilku

22.01.2023 00:02

Zgadzam sie

22.01.2023 08:57

Wszystko się zgadza, pracowałem tam (telemarketing) i miałem podobne odczucia, w jakim oddziale pracujesz? Kraków :)?
    Pan Montero

20.01.2023 08:36

To moja 3 firma i Jestem zachwycony współpracą ,genialna obsługa ,pełen profesjonalizm na każdym poziomie kontaktu. Miałem trudności i trochę z mojej winy ,ale pomoc była naprawdę szybka i to "po godzinach". Ja polecam ,nie wiem jak tam piszą byli pracownicy ,bo to jakieś wewnętrzne kwestie ,natomiast jako klient bez kozery powiem 100%.Prawdopodobnie tez duża zasługa człowieka doradcy internetowego który u mnie był ,widać że ma wiedze ,że jest cały czas w temacie i wie co robią i jak robią .Mam raporty co miesiąc, reaguje jak coś się wysypie albo trzeba temat bardziej podkręcić czy wypromować .Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WeNet?

Kontakt - WeNet sp. z o.o.

Postępu 14A 02-676 Warszawa

Branże: Transport i spedycja

Good Day Apartamenty - Adam

05.01.2023 15:37

Zdecydowanie polecam tą firmę! Zakupiłem 2 lata temu stronę internetową w abonamencie https://www.gdapartamenty.pl/ i jestem bardzo zadowolony i z przebiegu budowy strony i z obsługi po jej stworzeniu. Przypadkowo trafiłem na te opinie i jestem w szoku co ci ludzie piszą! Mam wrażenie, że albo nie maja pojęcia o czym (bo nie są klientami tej firmy) albo jeśli nimi są - to chyba nie powinni prowadzić własnych biznesów, bo nie potrafią czytać umów, które podpisują. Mam umowę na 3 lata na budowę i obelgę strony. Zawsze od ręki opiekun wprowadza mi wszystkie zmiany na stronie jak tylko poproszę. O nic się nie martwię. Taka oferta została mi przedstawiona i tak jest faktycznie. Nie mógłbym powiedzieć o nich złego słowa. Polecam!

09.01.2023 07:57

Jak na stronę,która istnieje już 2 lata to niestety słabiutko to wygląda w w wynikach wyszukiwania(pozycje strony),oj słabiutko
    AleksandraPG

18.01.2023 18:51

Jaki jest koszt miesięczny?
    Dorian

17.01.2023 22:35

Widziałem ofertę pracy na junior delivery managera i chciałem się podpytać, jak wygląda praca w tym dziale, na tym stanowisku no i na jakie zarobki można liczyć?
    Balbina

16.01.2023 20:26

Najgorsze jest to ze jak jest dobrze to praktycznie nikt nie pisze a jak sie nie podoba cos to zaraz afera. Ja jestem zadowolona Pozdrawiam Was Wenety i lubię ;)
    P

13.01.2023 15:45

14.01.2023 09:06

a jakie są plany w tym roku?i czy trzeba mieć odpowiedni biling telefoniczny?

10.01.2023 17:18

Witam. Jak praca PH- jakie opinie? Ile wizyt, cele, samochód itp? Warto spróbować?

21.12.2022 12:36

Bamboleo

08.01.2023 22:31

Brak zleceń? Żaden problem, zapłacą przestojowe... a nie, to nie tutaj xD Marnowanie czasu pracowników, przepraszam, współpracowników, to specjalność tej firmy. A to się poużerasz z tragicznym systemem firmowym, a to musisz napisać maila z prośbą o wyjaśnienie spartolonej strategii SEO dla umowy, za co nikt ci nie zapłaci... A potem się dziwią, że ludzie uciekają. Nooo, ciekawe czemu.
    On

09.01.2023 09:32

Może firma wpadła na genialne rozwiązanie i treści produkuje teraz za darmo AI w postaci Np. ChatGPT ;)
    mario3287

04.01.2023 14:11

PO KILKU NIE UDANYCH PRÓBACH KONTAKTU , OPIEKUN ODDZWONIŁ, BĘDĘ CIERPLIWIE CZEKAŁ NA EFEKTY PRACY.
    Wieloletni pracownik

20.12.2022 13:24

Zgadzam sie

19.12.2022 21:05

Klient

19.12.2022 21:05

Obecny

17.12.2022 17:29

Nie wiem jak było wcześniej, pracuje od kilku miesięcy i jestem zadowolona, nie mam na co narzekać
    Anon

17.12.2022 08:03

16.12.2022 22:04

Hej hej łinety, ile obecnie wynosi obowiązkowy biling połączeń telefonicznych oraz czy od niego zależy prowizja?

09.12.2022 12:23

Firma wprowadza bez wiedzy nieprawdziwe dane do serwisów branżowych. Podaną złą branżę, pisano w 1 osobie (tak jakbym ja to ogłoszenie pisał), piszą o stanie jakości usług co wprowadza w błąd klienta.
    Foku

09.12.2022 09:31

Korzystam z usług tej firmy od 4 lat... i jest to największy błąd jaki popełniłem, sama usługa jest ok. Zmiany na stronie są, ale z opóźnieniem. Problemem są przedstawiciele, narzucają ci natychmiastowe podpisanie umowy beż możliwości obejrzenia ich warunków, wydzwaniają i zadają dodatkowych pieniędzy za jakąś wtyczkę pod groźbą kary, ale bez przedstawiania dodowdow że taka wtyczkę potrzebujesz. Miesiąc temu chcieli (usunięte przez administratora)zl jednorazowo, wczoraj już (usunięte przez administratora)... nie korzystajcie z usług tej firmy jeśli zależy wam na nerwach... ja umawiałem się na (usunięte przez administratora)zl miesięcznie, a płaciłem (usunięte przez administratora)na fakturze, nie informują czy to cena brutto czy nettoo, nie informują że cię nagrywają, a po podpisaniu umowy strona dopiero po 6 miesiącach była gotową kiedy ja już sam rozpromowalem nowy biznes... uciekajcie póki możecie!(usunięte przez administratora)

09.12.2022 09:00

Po jakim czasie pod wysłania cv mogę spodziewać się kontaktu ze strony firmy? Chodzi mi o pracę copy, tydzień temu cv wysłane z poleceniem od innego pracownika.

25.11.2022 09:33

05.12.2022 20:26

Hahahaha , model działania niezmiennie od lat ten sam, hahahaha
    Ann

06.12.2022 08:15

przy zleceniu i rozliczaniu za ilość znaków to chyba nie musi ;/
    Jud Low

01.12.2022 13:45

Po co? Wyzysk i tyle. Ale 1994 rok i Polskie Książki Telefoniczne Sp. z o.o. (nie mylić z Telekomunikacją SA) to było coś. Amerykanie w Zarządzie. Praca w bardzo przyjaznym środowisku, sprawiedliwa ocena pracownika, bez kumoterstwa, brak mobingu, naprawdę bardzo wysokie zarobk(usunięte przez administratora)
    Mateusz

05.12.2022 13:08

P. Inna

30.11.2022 10:18

jan przykładowy

28.11.2022 17:32

Zostaw merytoryczną opinię o WeNet sp. z o.o.