WeNet

Proces rekrutacji

Benefity

• Skierniewice
Warszawa - Wenet

5. Opinie o WeNet sp. z o.o.

Opinie o WeNet Warszawa

Nie przegap nowości o WeNet sp. z o.o.!

pracuś

18.05.2023 20:23

Reklamy tworzą tylko dla siebie i pod siebie. (usunięte przez administratora) na grube pieniądze. Kara za zerwanie umowy po kilku dniach to przeszło 14 000.zł w momencie kiedy firma nie wykonała nic. (usunięte przez administratora)

02.05.2023 13:49

Tomcio

12.05.2023 13:03

Mi zaproponowali reklamę za którą płacą obiecywali złote góry że będzie o wiele więcej klientów bo jest tak skuteczna a na razie ani jednego telefonu mało tego chcemy rozwiązać umowę to mnie straszą jakimiś odsetkami karnymi ikarami za rozwiązanie czy czysto umowy masakra dla mnie to są wyłudzacze

10.05.2023 09:14

11.05.2023 10:43

3 x NIE. Kazali pracować więcej za mniej, a zleceń zaczyna brakować (ciekawe dlaczego, czyżby Klienci nie chcieli płacić za chłam?). Za niedługo to nawet nie da rady zarobić tyle, ile wynosi najniższa emerytura. Albo zaczną zamykać działy z dnia na dzień i zwalniać całą masę pracowników, jak miało to miejsce na początku roku. AI wszystkich zastąpi, bo jest taka innowacyjna i niezawodna.
    przykra sprawa

11.05.2023 12:26

masz rację, przykra sprawa. Nikt nie czuje się zmotywowany, nastroje w zespole są bardzo słabe - tak samo jak treść AI. A to pewnie nie koniec niespodzianek, bo przecież wciąż mówią o zmianie struktur i zapowiadają nowe produkty. Obawiam się, że to po prostu inna nazwa na "czekają nas zwolnienia"
    Ajajajejaj

05.05.2023 09:39

Żeby to "ejaj" faktycznie pomagało, żeby to była kwestia przyzwyczajenia się do innego sposobu pracy... ale nie. Wrzucasz temat tekstu do tego narzędzia, klikasz, czekasz dwie minuty i dostajesz jakiś bełkot tłumaczony z angielskiego. Zamiast to poprawiać łatwiej napisać tekst samodzielnie. To nie usprawnia pracy.
    Co AI dostałoby na maturze?

05.05.2023 22:02

Artykuły wychodzą straszne! Będąc w temacie matur - AI powinno dostać piątkę za lanie wody, jedynkę za poprawność i merytoryke
    Smutna prawda

03.05.2023 18:20

O tym ich AI powiedziano już wszystko, najlepsze że na wszystkie uwagi copy, kierownictwo jak mantrę powtarza jedno zdanie, że to jest postęp xD zaklinanie rzeczywistości i (usunięte przez administratora). Druga sprawa, że tłumaczą to tym, że dzięki "pomocy" tego pseudooprogramowania niby będziemy pisać więcej, tymczasem na skrzynkach prawie pustki, w innych sekcjach znajomi mówią to samo. Więc nawet gdyby człowiek chciał do tej najniższej krajowej dobić i po godzinach tłoczyć teksty, to i tak się nie uda xD oto jaki postęp, w myśl, że nic nie będziesz miał i będziesz szczęśliwy :) miały być podwyżki, to jeszcze zabrali. Radzę szukać w konkurencji pracy, bo to nie zmierza do dobrego.
    Majówka

01.05.2023 17:48

Szkoda, że niektórzy muszą w majówkę pracować, żeby dobić do najniższej krajowej...
    Me

26.04.2023 11:24

jestem pracownikiem firmy Wenet i muszę przyznać że zaskakuje mnie ten hejt . Firma bardzo otwarta na innowacje o czym świadczy stworzenie własnej AI dodatkowo otwarta na pomysły i nowe rozwiązania. Zachęcam do zweryfikowania samemu
    prawda?

27.04.2023 09:14

pracownikiem? Ale na jakim stanowisku? Podejrzewam, że jakimś wysokim, skoro nie dotknęły Cię obniżki (tak mniemam, bo kto rozsądny chwaliłby obniżki swojej pensji?) i jesteś zafascynowany AI? Chyba nie jesteś copy i mało masz do powiedzenia o jakości tekstów, bo się na tym pewnie nie znasz
    Copywriter

28.04.2023 12:48

Ta opinia na pewno nie jest napisana przez copy, bo wszyscy pracownicy na tym stanowisku są oburzeni postępowaniem firmy. Innowacyjne AI jest tak innowacyjne, że tworzy o wiele słabsze teksty (mówiąc delikatnie) niż podobne narzędzie, które było już testowane w firmie. Teksty nie nadają się bez edycji do publikacji. Jeśli ktoś ma sumienie i jakakolwiek moralność to chociaż trochę je poprawia. Ktoś napisał- dobrze, że nie podpisujemy się pod nimi imiennie, bo aż wstyd. To prawda. I jeszcze na dokładkę obniżka wynagrodzeń o ponad 30% dla wszystkich, nawet po kilku latach stażu pracy i doskonałych wynikach. Na taki właśnie rozwój można liczyć w tej firmie. Myślę, że dużo z nas odejdzie jak tylko znajdzie nowe zatrudnienie. Cokolwiek z najniższa krajowa będzie w tej sytuacji LUKSUSEM. Nie będzie wiadomo, co z tymi pieniędzmi zrobić. Bo w WeNet zarabia się marne pieniądze, które nie pozwalają nawet wyżyć w ciągu miesiąca.
    Pytania

25.04.2023 10:26

Mam pytania. Czy myślicie, że pracownicy będą zwracać uwagę na jakość treści, skoro tworzy ją AI, a do tego dostają za to dużo mniejsze pieniądze? Czy będą poprawiać artykuły, czy tylko je kopiować? Czy obniżenie stawek motywuje, czy wręcz przeciwnie? Zachęca do bylejakości w myśl powiedzenia "jaka płaca, taka praca"? I najważniejsze pytanie. Czy klienci, mając świadomość, że sami mogą sobie tworzyć teksty za pomocą chatu gpt (i to lepszej jakości), będą zawierać nowe umowy, czy nie?
    Smutek

26.04.2023 09:09

w takim razie bardzo współczuję klientom. Jest mi ich tak po ludzku żal, bo wydają pieniądze (w wielu przypadkach ciężko zarobione) i mają nadzieję, że reklama w internecie im pomoże, że staną się bardziej widoczni w sieci. A co dostają? Słabe teksty generowane przez AI. To są często małe firmy, które nie mają dużego zarobku :((
    ktoś

26.04.2023 11:54

Jaki jest sens pytania, czy obniżone stawki motywują? Do czego? Pogorszenia standu życia? (no chyba że to zmiany pracy, ale to chyba oczywiste) Przecież tu nie chodzi o działanie komuś "po złości", ale jak można poprawiać jakość pracy, nie mogąc przeżyć z pensji?
    Alicja

20.04.2023 05:47

Mam dwa pytania. 1. Czy firma dalej posiada w swojej ofercie możliwość wykupienia pozytywnych recenzji, dla swoich Klientów w serwisach panorama firm, biznes Finder, pkt? 2. Patrząc na poniższe wpisy dotyczące rozwiązań AI jestem ciekawa do czego firma je wykorzystuje. Do arthkułów, do opisów? Czy mowa tu a chat gpt? Będę wdzięczna za merytoryczną odpowiedź.
    Odp

26.04.2023 05:49

Czy teksty te są unikalne dla każdego Klienta? Czy warto w to inwestować?
    Fakty

25.04.2023 09:35

Fakty są takie, że: AI generuje posty, które oceniłbym słabo (nie chcę używać mocniejszych słów, bo komentarz zostanie usunięty) Pracownik musi te teksty poprawiać albo pisać od nowa. Czy to robi? To zalezy od pracownika. I tego, czy wykalkujuje, czy mu się to opłaca. Obniżyli stawkę, więc łatwo dojśc do wniosku, że poprawianie tekstów się nie opłaca.
    K.L

19.04.2023 16:38

Napiszcie, w jakich działach wprowadzają AI. Miałem okazję chwilę ją testować i była kiepska. Czy coś się zmieniło? Nie wyobrażam sobie publikować tych tekstów.
    Ddh

24.04.2023 11:35

Właściwie podobno całościowo - od momentu obsługi klienta po produkcje treści
    copywriter

23.04.2023 17:17

Firma jako pracodawca to proażka - wyzysk i nic więcej. Przede wszystkim brak podwyżek od kilku lat, a do tego obniżenie stawek w związku z wprowadzeniem AI do firmy(usunięte przez administratora)

24.04.2023 11:05

Obniżenie wynagrodzeń o ponad (usunięte przez administratora)% z dnia na dzień, aby "zmotywować do większej ilości pracy". W tym momencie nie da się już tu pracować. Szału nie było, natomiast teraz wynagrodzenie to jakaś kpina. (usunięte przez administratora) nieosiągalna przy normalnym trybie pracy. Nie wspominając już o (beznadziejnej) jakości tekstów generowanych przez AI, które otrzymują klienci.

24.04.2023 11:08

Wszystko ładnie wygląda z zewnątrz dopóki nie jest się pracownikiem.(usunięte przez administratora), nastawienie na ilość, a nie jakość, a przy tym tak niskie stawki i wynagrodzenia (które pracodawca jeszcze obniżył wraz z wprowadzeniem AI), że aż żal o tym mówić. Omijać szerokim łukiem.
    Przykre

24.04.2023 10:52

Widzę, że usunęli część komentarza copywritera z dnia 23.04, więc napiszę, co w nim było. A było to, że teksty są kiepskie i copywriterzy muszą poprawiać po AI. I to mimo że dostali obniżkę pensji. Przykre :(

20.04.2023 09:56

Klienci powinni teraz dokładnie sprawdzać jakość treści, bo nie piszą jej copywriterzy, a sztuczna inteligencja. Program tworzy bardzo generyczne teksty
    redrabbit

20.04.2023 07:27

Firma nie premiuje rzetelnej, terminowej pracy w pełnym wymiarze godzin. Podwyżki obiecywane za zaangażowanie i odpowiednią liczbę zzs w miesiącu straciły ważność przez AI. Niestety płace rzeczywiście spadły o 30%, a wszystkie fajne projekty zostały nagle zamknięte.
    d r a m a t

18.04.2023 10:36

(usunięte przez administratora) - firma inwestuje w AI, które ma pomagać pracownikom, - AI owszem pomaga, ale przyspiesza pracę o 10%, a nie o 100% jak było w planach - regularnie byli informowani o tym koordynatorzy, - kilka miesięcy temu była mowa o podwyżkach i planowaniu budżetu, teraz usłyszeliśmy, że mamy OBNIŻKĘ, - obniżka wynika z tego, że ich zdaniem ai pomaga a my BOIMY się (XD) go używać, - niedługo będziemy więcej wydawać na prąd do wykonywania obowiązków, niż faktycznie zarobimy.
    Dramat bez melodii

19.04.2023 11:44

Nic dodać, nic ująć. Najniższa krajowa to marzenie. Chyba, że chcesz pracować od rana do wieczora to może uda się ją osiągnąć kosztem wszystkiego.
    Wow

19.04.2023 21:47

To teraz teksty generuje AI? Ciekawe, co na to klienci

16.04.2023 14:22

18.04.2023 17:33

Ogólnie wygląda to tak, że firma zainwestowała w produkt, który nie wypalił i reklamy, a teraz szuka oszczędności gdzie się da. Od pół roku dzieje się coraz gorzej - spadają zarobki, jakość i wydajność, a dobrą atmosferą w zespole niestety rodziny się nie wykarmi. Obecnie opcja nieopłacalna nawet dla studentów, chyba że ktoś lubi produkować niewiele warte treści na masową skalę. Im dalej w las tym głębsze uczucie, że produkowany content nie ma obecnie żadnej wartości merytorycznej, ponieważ pracownik aby utrzymać dotychczasowy poziom zarobków musi działać jak maszynka. "Ejaj" nie zastąpi człowieka, a generowane treści są dalekie od jakiegokolwiek akceptowalnego poziomu. Jednocześnie całkowicie nie do przyjęcia są proponowane stawki, a postawa firmy wobec pracownika to po prostu brak szacunku do jego umiejętności, wiedzy i doświadczenia. Przykre, bo na początkowym etapie współpracy wszystko wyglądało o wiele lepiej.
    Anonimowo

19.04.2023 11:46

Tak, obniżka wynagrodzenia o 1/3 z dnia na dzień. Stawka mniejsza niż na początku współpracy z tą firmą.
    Kuba

09.04.2023 19:11

Witam, współczuje ludziom którzy musza w niej pracować.. (usunięte przez administratora).
    Rafał

10.04.2023 09:42

Czemu współczujesz? Przecież wiedzą gdzie pracują, jaki produkt sprzedają i jakie metody sprzedażowe stosują. Firma płaci mało wiec mogliby z niej odejść i robić coś innego za podobne pieniądze, a jednak niektórzy siedzą już tam po 20-30 lat i nie mają problemu z tym co robią na codzień.
    “zrekrutowana”

29.03.2023 12:14

Odbylam godzinna rekrutacje z 4 osobami, po czym dostalam tydzien na wykonanie zadania z nawiasem, ze oczywiscie jezeli wykonam zadanie szybciej, tym szybciej bede miala odpowiedz. No i po odeslaniu zrobionego zadania zostalam calkowicie olana:) zero kontaktu, zero odpowiedzi.. po miesiacu sama sie do nich odezwalam z prosba o jakikolwiek feedback i to oczywiscie tez olali. Wiec wniosek mozna samemu wyciagnac :) Zero szacunku do kandydata i jego czasu swiadczy o firmie i danym „rekruterze” - brak profesjonalizmu i chamstwo :) Takze jezeli ma ktos zamiar tam aplikowac to lepiej nie marnujcie swojego czasu. A po przeczytaniu tych wszystkich cudownych opinii nawet reklama w tv was nie uratuje. Nie polecam, Nie pozdrawiam :D

30.03.2023 09:04

Szanowna Pani, dziękujemy za opinię. Opisana sytuacja była incydentem i nie powinna mieć miejsca. W każdym procesie rekrutacyjnym, kontakt z kandydatem jest dla nas sprawą priorytetową i jeśli taki nie nastąpił w ustalonym terminie, to bardzo Panią za to przepraszamy. Z pewnością wyciągniemy z tej sytuacji wnioski, by uniknąć podobnych zdarzeń w przyszłości. Prosimy o kontakt bezpośredni z naszym działem HR pod adresem [email protected]. Z wyrazami szacunku, Zespół WeNet
    Xyz

23.03.2023 21:03

Dziwi mnie, że na stronie opinii o pracodawcy zamieszczane są opinie klientów...ale to tak na marginesie.Co do Wenet jako pracodawcy ( sprzedaż -)- sytuacja wygląda następująco.Firma nie inwestuje w bazę klientów.Kontakty są do ciągle tych samych firm - zimna baza.Lepsze hot są tylko dla kierowników i wybranych konsultantów.Reszta ludzi grzebie w tym co zostaje czyli kontaktuje się z ludźmi, którzy z dużą pewnością nie kupią nic nigdy. Z zasady firma stawia na nowych pracowników.Oczywiscie tych, którzy pokazali, że potrafią sprzedawać.Im daje lepszą bazę firm, lepszą bazę na dosprzedaże itd..Mimo to nowi nie chcą w firmie zostać na dłużej bo chcą większych pieniędzy.Starzy pracownicy zarabiają mało i relatywnie coraz mniej - biorąc pod uwagę ceny, inflację i to jak wszystko się pozmieniało. Faworyzuje się wybranych i oni zarabiają ( jeszcze) całkiem sensowne pieniądze no i są przykładem na to, że można...Coraz więcej ludzi z firmy odchodzi bo nie należą do wybrańców i trudno im realizować cele biorąc pod uwagę bazę klientów jaką dysponują.A wybrańcy ( patrz wyżej) i tak odchodzą z firmy. Wymagania coraz większe i wszystko tak skonstruowane, aby większość ludzi ( pomińmy wybrańców) jak najmniej zarobiła.Na koniec dodam, że zdaniem firmy ( czytaj kadry zarządzającej) sytuacja geo- polityczna, sytuacja na świecie, w kraju, czy wcześniej covidowa absolutnie nie ma wpływu na sprzedaż ????
    Zbyszko

29.03.2023 15:57

Oczywiście, że sytuacja geopolityczna wpływa na zmiany. Na innych działach się słyszy, że nie ma zleceń, bo wojna albo covid

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WeNet?

Kontakt - WeNet sp. z o.o.

Postępu 14A 02-676 Warszawa

Branże: Transport i spedycja

@Wojtek

24.03.2023 16:56

Ostrzegam przed tą firmą od 5 lat choróję na nowotwory i przez częste chemioterapie zapomniałem opłacić domeny i wtedy straciłem poprzednią stronę internetową.I prę dni po tym jak moja była strona przestała ukazywać się w interneci pojawiła się miła pani (usunięte przez administratora) z zapytaniem czy mam stronę iternetową bo jak nie to jej firma zrobi.Mając potrójnego raka interesowała mnie umowa na rok bo nie wiedziałem ile jeszcze pożyję.Pani (usunięte przez administratora) w ustaleniach co do terminu trwania umowy w pełni się ze mną utożsamiała.Dostałem umowę do podpisu i byłem pewien że są tam uzgodnienia z rozmowy z Panią (usunięte przez administratora) i podpisałem umowę pobierznie ja przeglądając i zwracając uwagę na dużych cyfrach opłaty miesięcznej co sie zgadzało z ustaleniami,ale malutkimi cyframi był napisany czas nie 12 miesięcy tylko 36 miesięcy (stary numer (usunięte przez administratora) . O czerwca 2021 roku kiedy to podpisałem tą umowę moja strona nigdy nie pokazała się w internecie ale oni co miesiąc przesyłają mi faktury do zapłaty.Chcąc rozwiązać umowę ze względu na pogorszenie mojego stanu zdrowia i nie możności prowadzenia dalej firmy muszę zapłacić 50% kary.

27.03.2023 14:05

Dziękujemy za informację. Uprzejmie prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem obsługi klienta [email protected] lub pod numerem naszej infolinii 22 457 30 95. Sprawdzimy, jaki jest powód zaistniałej sytuacji i odpowiednio zareagujemy. Pozdrawiamy. Zespół WeNet
    acc

28.03.2023 13:47

(usunięte przez administratora) Chyba masz wyraźnie napisane, że umowa podpisana na kolanie, to jak, przez telefon? A podkupienie domeny, bo ktoś zapomniał opłacić to też może wina firmy?

23.01.2023 11:21

Cześć wszystkim, niestety i ja wpakowałem się w zabawę z firmą Wenet i są to (usunięte przez administratora) oczywiście przed umową wszystko pięknie ładnie, jacy to oni nie są najlepsi itd. potem niestety koniec, podpisujesz umowe i tylko słać im kasę, a pozycjonowanie leci na łeb na szyję, nic kompletnie nie robią, i tu moja prośba, czy jest możliwość rozwiązania z nimi umowy? twierdzą, że mam ją do października i nie ma możliwośći wcześniejszego wypowiedzenia co jest idiotyczne. w każdej firmie można wypowiedzieć umowe. prosze o pomoc i dziękuję

27.03.2023 14:04

27.03.2023 14:07

AD

24.03.2023 13:50

Przestrzegam!!!!! Brak profesjonalizmu. Sam proces rekrutacji w pełni zdalny i w przyjaznej atmosferze, przebiegł pomyślnie. Dostałam ofertę pracy, pojechałam do siedziby firmy na ul. Toruńskiej 151, wypełniłam wszystkie dokumenty (kwestionariusz osobowy, wszystkie zgody itp.). Po zebraniu wszystkich moich danych, miałam czekać na podpisanie umowy oraz na skierowanie na medycynę pracy - po kilku dniach dostałam telefon że jednak pracy nie dostanę z powodu "zmian kadrowych" cokolwiek to znaczyło. Czuję się (usunięte przez administratora) bo dla tej oferty pracy zrezygnowałam z dwóch innych ofert. Nadal szukam pracy.... Masakryczne zachowanie. Jeszcze raz podkreślam - proszę uważać na WeNet (oddział w Bydgoszczy,(usunięte przez administratora)

24.03.2023 14:43

Szanowna Pani, dziękujemy za opinię. Jednocześnie chcemy Panią przeprosić za zaistniałą sytuację, która nie była naszą intencją. Z pewnością wyciągniemy z niej wnioski, by uniknąć podobnych zdarzeń w przyszłości. Z wyrazami szacunku, Zespół WeNet

23.03.2023 20:58

Dobry wieczór, W ostatnim czasie w Państwa serwisie www.panoramafirm.pl wdrożyliście przy każdym Kliencie w sekcji opinie następującą treść: "WeNet jako administrator serwisu nie prowadzi weryfikacji, czy publikowane w serwisie opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli dany produkt lub usługę lub ich używali." Jeszcze w poprzednim roku jako Panorama Firm I Wenet oferowaliście Państwo klientom cykliczne wystawianie pozytywnych opinii, nie korzystając przy tym z ich usług, czy też nie kupując ich produktów. Oferty wysyłaliście mailowo, a umowy .in. na pozytywne opinie były zawierane telefonicznie. Do tej pory przy wielu Państwa Klientach dalej one widnieją. Moje pytanie brzmi - jak wprowadzona przez Państwa zmiana ma się do rzeczywistości, skoro poprzez realizację umów ( wystawienie przez Państwa pozytywnej opinii danej firmie) musieliście zweryfikować warunki umowy zawarte z Klientem? Wystawiliście mnóstwo pozytywnych opinii w swoich serwisach, realizując warunki umowy z klientem, który takowe wykupił. 1.Czy wg Państwa nie wprowadzacie czasem konsumentów w błąd? 2. Czy wg Państwa postępowanie takie jest fair w stosunku do firm, które nie wykupiły takiej usługi? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
    Iwona

23.03.2023 09:07

Z powodów finansowych chcę zrezygnować z usług Wenet , jednak nie mogę , bo umowa jest na 3 lata, jedynie po opłaceniu kary. Konsultant był nachalny, mówił, że umowa na rok.Jak chciałam zrezygnować po 2 dniach, było już za późno.Rozumie, że chcą się zabezpieczyć, ale 3 letnie wypowiedzenie to skandal, a ta kara jeszcze gorzej. Może pomożecie co robić . Nie daję rady płacić, tonę
    supershield.pl

13.11.2022 16:49

08.02.2023 08:54

Częstotliwość kontaktu opiekuna zależy od rodzaju usługi i nie zawsze odbywa się w ten sam sposób. Cała historia kontaktu i korespondencji jest przez nas monitorowana i odbywa się zgodnie z ustaleniami w umowie. Jeśli istnieją rozbieżności pomiędzy umową a ustaleniami z doradcą internetowym, prosimy o kontakt z naszym biurem obsługi klienta [email protected]. Tylko w taki sposób będziemy mogli przyjrzeć się sprawie i zaproponować rozwiązanie. Dziękujemy za opinię i prosimy o wiadomość. Zespół WeNet
    Aga

22.03.2023 18:09

Mam podobną sytuację , nikt mnie nie uprzedził że mam 1 dniowy termin wypowiedzenia umowy , obiecywali góry chmury aby tylko umowę podpisać a tu zonk , 2 mniesiące prosiłam o zmianę adresu na pinezce tak aby dobrze prowadziła i w końcu syn mi zmienił , miała być strona internetowa a tylko do mojej wizytówki na googlu którą założyłam sama dodali kilka zdjęć i zrobili jakiś bzdurny filmik reklamowy na yuotub który jest nieczytelny na moją prośbę zmienili go na jeszcze gorszy ale nie mam siły kopać się z koniem , opieka klieta to jakaś bzdrura , raz na miesiąc przysyłają linki z tym samym . ?Jedna wielka porażka , osobiście NIE POLECAM
    George

18.01.2023 23:32

Jako dodatkowe źródło dochodu ok, ale nie ma mowy, aby samodzielnie stanąć na nogi, jeśli to Twoja pierwsza praca. Jest ogólnie spoko, ale płaca woła o pomstę do nieba. Z nowym rokiem miały być podwyżkii owszem przyszły, ale nie za znaki, a za tzw. dodatkowe godziny, których ile może być w miesiącu, w ramach szkoleń czy spotkań firmowych...max 2? To brzmi jak kiepski żart. Druga sprawa to limity znaków, jak napisać wartościowy tekst na 2000 lub 2500 zzs? Ale ważne, że firma będzie miała więcej umów do zrealizowania, tu pieniądze się zgadzają, po stronie copy niekoniecznie, bo musi dwa razy więcej pisać, aby nadrobić straty. Atmosfera w pracy świetna, ale samą atmosferą się nie wyżywisz.
    Rozgoryczona

15.03.2023 12:03

Fajne jest mówienie jak to firma idzie z duchem czasu i w ogóle. Spotkanie było co najmniej śmieszne. Ja rozumiem, chat i w ogóle. Pytanie czy Klient wenet zapłaci mniej za usługi? Do tej pory chwalili się tym, że pozycjonowanie w dużej mierze to treści i nad tym pracuje Copy. W pakietach stron podobnie - copy wszystko piszę za Klienta. Jeśli teraz robi to chat, to ceny pójdą o połowę w dół?
    Michu

19.03.2023 21:20

Dlaczego mają pójść w dół? AI lepsze pisze niż copy treści i szybciej 24/7 więc powinna w górę raczej pójść
    Joasia

26.02.2023 20:52

Omijać szerokim łukiem. Od 4 miesiący czekamy na aktualne zdjęcia i opis. Pieniądze wylane w błoto ;( :)

06.03.2023 11:47

Szanowny Panie, uczestnicy tego forum są anonimowi a ich opinie i wypowiedzi nie są oficjalnym stanowiskiem naszej firmy. W każdej sprawie dotyczącej naszej firmy zapraszamy do kontaktu bezpośredniego z naszym biurem obsługi klienta [email protected] lub pod numerem naszej infolinii 22 457 30 95. Tylko tą drogą możemy podjąć merytoryczne rozmowy i rozpatrywać wszelkie zapytania. Zapraszamy. Zespół WeNet

17.03.2023 15:26

Igor rzewuski

17.03.2023 14:31

Czas oczekiwania na reklamacje 27 dni, firma nie spełnia swoich obowiazków, dodzwonienie sie często graniczy z cudem poza stworzeniu prezentacji zamieszczenia informacji o firmie na zamieszchłej stronie bez pozycionowania, po stworzeniu wizytówki mozna prosic przez 2 miesiace o maila na ktorego mozna wysłac aktualne zdjecia. Brak kontaktu z klientem jak i brak zainteresowania. Szczerze nie polecam i odradzam, niepotrzebne wchodzenie i ogromny problem z wyjscia z nich
    Szamanka z Czarnej Groty

15.03.2023 11:39

Pracuje w wenet od czasu Panoramy Firm. Od dłuższego czasu copy skarżą się na problemy ze zleceniami ale to nie tylko tam coś jest nie tak. Ja pracuje w zupełnie innym dziale, nie będę precyzować gdyż boje się konsekwencji po tym jak pracodawca mnie zidentyfikuje. Powiem krótko, w naszym dziale też nie mamy zleceń, nic nam nie jest mówione, tylko zapewnienia, że wkrótce będą. Wypłaty sa dużo mniejsze, przez mniejsza ilość pracy (zgadnij umowę ;)) W firmie ciagle są jakieś roszady, ogłaszają nowych pracowników na stanowiskach takich jak marketing czy sprzedaż. Lecz efektów brak. Sam fakt roszad powinien już coś świadczyć o firmie. Sam prezes który był wybrany w zeszłym roku uciekł z tonącego okrętu zaraz na początku roku (podobno przez indywidualne powody, bo oczywiście tutaj wszystko owiane jest tajemnica) wiec jak to wygląda jeśli ktoś przychodzi od pracy i po 3 miesiącu ma już dość w niej pracowania a zarazem obiecuje „złote gory”. Piątkowe spotkanie na temat AI nie pomaga w poprawie atmosfery w pracy. Najzabawniejsze są tylko gadki o tym „ że musisz zaangażować się w pełni w rozwój firmy” albo „że my ryzykujemy i stawiamy na AI już dzisiaj a nie za jakiś czas”. Nie dziwie się, bo przy takich szczątkowych zleceniach to żaden człowiek nie przeżyje nawet miesiąca za tak drobna wypłatę. Oczywiście był temat podwyżek ale po chwili został ucięty słowami „słuchajcie wiemy że chcecie podwyżki ale dopiero teraz rada zatwierdziła budżet i po pierwszym kwartale będziemy wiedzieć ile tych podwyżek możemy dać”. Coś pięknego. Taki pracodawca to skarb. Dba o nas jak o nikogo. :) Ktoś napisał o tym, że w zasadzie dali nam do zrozumienia że będą chcieli zredukować zatrudnienia- tak to prawda. Mówili o tym pod płaszczykiem „zmiany organizacji pracy większości działów” Nic nie pozostaje tylko pakować walizki.
    Stachanowiec

12.03.2023 13:27

W zeszłym tygodniu powiedzieli nam, że AI zostanie wdrożona we wszystkich obszarach, co może doprowadzić do "zmian w strukturze zatrudnienia". Oczywiście nie powiedzieli, co to może oznaczać i czy będą zwolnienia. Jakieś pitu pitu o tym, że trzeba nadążać za postępem i zero informacji, czy za ten postęp zapłacimy etatami. Ale najlepsze jest to, że oni stworzyli własny program AI do generowania tekstów na podstawie treści copywriterow napisanych dla Wenetu, a copywriterzy dowiedzieli się o tym z konferencji prasowej prezesa xD Zaczynam się też zastanawiać nad tym, czy to było w ogóle legalne i zgodne z ustawą o prawach autorskich. Zarobki? Cóż, po podwyżce płacy minimalnej minimalne wynagrodzenia w Polsce mogą się zrównać z wynagrodzeniami wielu pracowników :)
    Ann

15.03.2023 08:04

Ponad 300 osób było na spotkaniu, na którym coś takiego wybrzmiało i zostało potwierdzone.
    Antygona

15.03.2023 09:12

Trzeba było przyjść na spotkanie albo uważnie słuchać, to byś usłyszała. Była zapowiedź zmian w strukturze zatrudnienia, cokolwiek ma to oznaczać.
    Niezadowolony klient

03.03.2023 14:15

Niestety moja poprzednia opinia została szybko usunięta. Piszę, ponieważ chciałabym ostrzec potencjalnych klientów przed tą firmą. Zleciliśmy jakiś czas temu stworzenie strony internetowej. Stworzyć stworzyli, ale przypominała te z lat 90. Kompletny brak zaangażowania nie wspominając o jakimkolwiek profesjonalizmie. Byle było i może klient nie będzie miał czasu wnosić poprawek. Wszystko było dobrane źle. Spędziłam mnóstwo czasu aby krok po kroku rozpisać im co mają zmienić bo nawet czcionki nie potrafili dobrać dobrze. TRAGEDIA. Kompletna strata pieniędzy i przede wszystkim czasu. Nie polecam.

06.03.2023 11:44

Essa

14.03.2023 19:13

Co za bzdura! Stworzyli stronę bez konsultacji z Tobą? Większej głupoty dawno nie słyszałam. Może graficy mieli z krysztalowych kul dowiedzieć się, co Szanowna klientka życzy sobie mieć na stronie?
    Brak szacunku

09.03.2023 08:09

Firma nie traktuje poważnie ani klientów ani pracowników. Rok-dwa na zleceniu to standard, pomimo obiecanej umowy o pracę po 3 miesiącach. Nie wiem, czy to legalne. No i oczywiście najniższa krajowa, a starsi pracownicy zarabiają jak juniorzy w normalnych, ludzkich firmach z branży. Dlatego co zdolniejsi ludzie odchodzą (i bardzo dobrze robią) a zostają sami niedoświadczeni. Odbija się to na realizacji zleceń, bo wiele osób po prostu nie zna się na swoiej pracy lub zarabia za mało, żeby w ogóle się starać. A handlowcy obiecują złote góry i później płać kliencie... Firma nastawiona tylko na zysk osób na górze, pudrowanie wizerunku reklamą w TV i wesołymi tiktokami nie zmieni smutnej prawdy.
    johny

03.03.2023 16:53

Płace w firmie to tragedia i to w wielu działach. (usunięte przez administratora). Czasami tylko spadną jakieś resztki z pańskiego stołu. Nieważne jak wysoka jest inflacja i jak wysokie są podwyżki minimalnej krajowej. Pewnie dlatego wypowiada się tutaj wielu niezadowolonych klientów. Ich pracę wykonują osoby stawiające pierwsze kroki w zawodzie albo osoby niedopłacone, które mają zaangażowanie proporcjonalne do wypłaty.
    Klient x

03.03.2023 10:35

Muszę przyznać że jestem w szoku jak czytam poniższe komentarze, ja współpracuję z tą firmą od 2010 roku prowadzą mi stronę www i ją pozycjonują wszystko jest jak należy dokupuję co jakiś czas też kampanie na Fb i ADS i wszystko jest ok wiec z mojej strony polecam chyba mam szczescie ze trafilem na dobrego handlowca prowadzi mi to od poczatku pozdrawiam Panie Jarku moze sie Pan domysli kto pisze:-))
    Mhm

03.03.2023 16:46

Każdy się domyśli :) pisał to sam Pan Jarek ;)
    Zawiedziony klient

02.03.2023 13:19

Piszę tę opinię aby przestrzec potencjalnych klientów. Podpisaliśmy z tą firmą umowę na stworzenie strony internetowej. Stworzyć stworzyli, ale strona przypominała te z lat 90, zero zaangażowania, strona zrobiona na (usunięte przez administratora) Musiałam przesłać im całą listę pomysłów, zdjęć (również tych darmowych, np z unsplesh itp.) bo sami nie tknęli sprawy palcem. TRAGEDIA. Straciłam na to mnóstwo czasu, bo nawet czcionki nie potrafili dobrać dobrze. Nie starają się wcale. Byle podpisać umowę, a potem wykonanie byle było i może klient nie będzie miał siły zgłaszać poprawek.

03.03.2023 08:23

Adwokat

25.02.2023 09:08

Dzień dobry, W sieci pojawiają się wpisy na temat Państwa firmy i dawnej oferty z multiboxa, dotyczącej między innymi cyklicznwgo dodawania pozytywnych opinii płatnym klientom. Widziałem, że znajomy korzystał kiedyś z tej usługi u Państwa w serwisach www.panoramafirm.pl i www.pkt.pl. Już nie mają Państwo tego w ofercie. Moje pytanie brzmi - czy pg obowiązujących przepisów prawa w Polsce i dyrektywy Omnibus, którą powitaliśmy w nowym roku, pozytywne opinie przez Państwa wystawione, nie powinny być u wszystkich korzystających w przeszłości skasowane? Widziałem, że w Państwa serwisach jest tego na potęgę. Proszę o odpowiedź na pytanie.
    Xyz

26.02.2023 09:48

Drogi Panie „adwokacie” prawo nie działa wstecz.
    Były pracowni.

28.02.2023 19:05

Tak, jako były pracownik potwierdzam. Mieli taką ofertę z pozytywnymi opiniami. Jest ich mnóstwo do tej pory w serwisach panoramafirm, pkt i biznefinder. Wprowadzają wszystkich w błąd, a przede wszystkich zwykłych ludzi.
    Roman

25.02.2023 23:31

Biuro w Warszawie (jeszcze z logo Panorama Firm przed budynkiem): sugerują robienie badań lekarskich poza godzinami pracy (pierwszy raz się z czymś takim spotykam), obowiązkowe przerwy w ciągu dnia to 10:00 (na 10 min) i 13:00 (na 20 minut) i wtedy cały dział ma czas wolny, bo w innych godzinach nie możesz pójść na przerwe (usunięte przez administratora), w kuchni nie ma nawet cukru, kawy czy herbaty xd, nie możesz mieć w ręku komórki ani odezwać się do kolegi obok, bo masz tylko wykonywać po 100 telefonów dziennie (a dzwonisz często po Januszach z Pcimia Małego ... by z nimi gadać o reklamie Google), praca zdalna chyba tylko w nagrodę. Firma tkwi mentalnie w latach '90. Ciekawe kiedy usunął ten komentarz - w tym są akurat dobrzy
    On

26.02.2023 08:50

Potwierdzam, jakis czas temu skracali przerwy w innych oddziałach Np. W Krakowie i ogłoszenie tego to było wielkie wydarzenie :D tak to jest jak sie pracuje w jednej firmie 20-30 lat to mentalnie jest sie w PRLu ;)

27.02.2023 09:50

Romanie, dziękujemy za Twój komentarz i już odpowiadamy. Badania lekarskie wstępne, o których pewnie wspominasz należy wykonać przed rozpoczęciem pracy, co jest standardową procedurą przy zatrudnieniu w każdej firmie. Trudno tu mówić o godzinach pracy, ponieważ badania wykonujemy zgodnie z dostępnymi terminami w placówce medycznej. Warunki pracy, organizacja dnia i zadania na każdym stanowisku są omawiane w trakcie procesu rekrutacji, dotyczy to również pracy zdalnej/hybrydowej. Nie na każdym stanowisku oferujemy takie warunki współpracy i jasno o tym mówimy. W tym przypadku oferujemy pracę stacjonarną w biurze, bo taki jest charakter tego stanowiska. Rozmawiamy ze wszystkimi przedsiębiorcami, niezależnie od tego, w jakiej miejscowości prowadzą swój biznes, siedziba firmy nie determinuje przecież jej wielkości i możliwości rozwoju. Jeśli masz pytania dotyczące pracy, prosimy rozmawiaj ze swoim przełożonym lub działem personalnym. To najlepsza droga do podjęcia dyskusji, na którą jesteśmy otwarci. Przy kawie lub herbacie, która w każdym naszym biurze jest przecież dostępna bez ograniczeń :) Pozdrawiamy Zespół WeNet

27.02.2023 08:08

27.02.2023 08:42

Dzień dobry, Krzysztofie, ponownie prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem obsługi klienta [email protected] lub pod numerem naszej infolinii 22 457 30 95. Tylko znając szczegóły opisanej sytuacji będziemy w stanie odpowiednio zareagować. Dziękujemy za informację i jeszcze raz prosimy o kontakt z naszymi pracownikami. Zespół WeNet

22.02.2023 14:37

24.02.2023 12:22

Panie Krzysztofie, dziękujemy za informację i bardzo prosimy o kontakt z naszym biurem obsługi klienta [email protected] lub pod numerem telefonu 22 457 30 95. Tylko znając szczegóły będziemy mogli odpowiednio zareagować w tej sytuacji. Bardzo prosimy o kontakt bezpośredni. Zespół WeNet

Zostaw merytoryczną opinię o WeNet sp. z o.o.