Dziękuję za zapytanie - zależy, co rozumiemy przez "luźną" atmosferę. Pracować trzeba:) Co do samych relacji wewnątrz firmy - wszyscy jesteśmy na "Ty", zarówno na korytarzach, w kuchni, a i w pokojach prowadzimy rozmowy odbiegające od obowiązków pitbullowych, autentycznie znamy się i lubimy. Już na etapie rekrutacji zastanawiamy się, czy kandydat odnajdzie się w naszym lekko szalonym zespole:) Ubieramy się na luzie, często zresztą w naszą odzież, bo intensywnie ją testujemy:), no i oczywiście dlatego, że nam się podoba. Obchodzimy firmowe urodziny, imieniny i inne mniej lub bardziej formalne święta. Zapraszamy:)
05.11.2019 01:13
Nie polecam. Zero decyzyjności. Szef furiat, choleryk, zero kultury, słówa na k i ch w każdym zdaniu. Nie da powiedzieć, wytłumaczyć, przekrzykuje, robi awantury na cała firmę. O wszystkim musi zdecydować on. Na kierowniczych stanowiskach koledzy szefa bez swojego zdania - wszystko co on powie jest świetne, nawet jeśli chwile wcześniej im się nie podobało!
Płaca poniżej przeciętnej. Brak benefitów. Brak premii świątecznych. W eventach typu KSW biorą udział tylko koledzy szefa. Z urlopem tez różnie. Problemy z wyjściem w trakcie pracy np na badania lub wizyty lekarskie.
Z daleka od tej firmy!!!
malagatikitaki
03.01.2020 17:27
Potwierdzam.
Szukają, a właściwie to koordynatorka, (która jest od wszystkiego) byle pretekstu, żeby nie wypłacić premii. Tryliony bezsensownych maili, zasad, procedur i nie wiadomo jeszcze czego. O podwyżce zapomnij, jedyne co się może podwyższyć to ciśnienie.
Bzdury wymyślane są niemal codziennie, VM tworzony na prędce, regularny mobing, podglądanie przez kamery sklepu i czepianie się o wszystko, Premia umówna, nic na papierze, byle powód jest dobry, że jej nie wypłacić. O benefitach zapomnij, nic, zero, null.
Omijać szerokim łukiem!
Koordynatorka
13.05.2020 14:16
Dziękuję za opinię na temat mojej pracy. Każdą uwagę na temat moich działań zawsze analizuję - tam, gdzie mogę wprowadzam zmiany, szczególnie jeśli ma się to przyczynić do polepszenia współpracy w sieci. Szkoda, że bieżące działania, które mają na celu zwiększenie utargów, które mają na celu pozytywne wpłynięcie na wizerunek naszej firmy, są nazywane "bzdurami". Porównując ilość wysyłanych informacji, zaleceń w Pitbull do tego, czego doświadczyłam pracując kilkanaście lat w branży, stwierdzam, że na dzisiaj, nie jest tego tak dużo...Mamy faktycznie zbiór procedur, ale w związku z tym, że nasz klient oczekuje od nas przyjaznego podejścia, odrobiny "luzu", dopasowujemy się do tego i atmosfera wewnątrz firmy i nasze relacje też są chyba dość koleżeńskie. Ocena pracy sprzedawców i co związane z tym - wynagradzanie odbywa się w oparciu o sformalizowaną, comiesięczną ocenę pracowniczą, przeprowadzaną przez kierowników zespołów. Nie śmiałabym nikogo oceniać "zdalnie", mając z nim zaledwie kontakt mailowy, bądź telefoniczny. Posądzanie o mobbing jest naprawdę ciężkim oskarżeniem, a osobie kierującej takie zarzuty, polecam lekturę i zapoznanie się z pojęciem mobbingu. Pozwolę sobie też poinformować, że nie każdy pracodawca w przyszłości podejdzie do takiej opinii i do kierowanie w stosunku do niego bezpodstawnych oskarżeń, tak spokojnie. Życzę "byłemu pracownikowi", żeby w przyszłości znalazł pracę, która spełni bardziej jego oczekiwania. Polecam też skorzystać jednak z kilku doświadczeń i rad z okresu pracy w Pitbullu. Co do benefitów - faktycznie, ze względu na wielkość zespołu, nie oferujemy jeszcze bezpłatnej opieki medycznej, czy też kart sportowych, ale jest jednak kilka pozytywów pracy dla nas, jak choćby rabaty pracownicze, konkursy i od czasu do czasu wstęp na gale i PPV. Pozdrawiam Wszystkich obecnych, byłych i przyszłych pracowników naszej firmy i dziękuję za współpracę.
Przychody i zysk Pitbull
23,0 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
sb
14.01.2020 19:09
Firma o bardzo niskiej kulturze biznesowej, panuje ogólny bałagan i strach wśród zatrudnionych. Zero szacunku dla pracownika, wyposażenie biura żadne, brak możliwosci spozycia posilku podczas pracy. (usunięte przez administratora)- mobbing jednym słowem. Brak konstruktora, technologa odzieży, podstawowych narzędzi pracy. Nie polecam, fatalne doświadczenie.
13.05.2020 13:36
W odpowiedzi na powyższą pozwolę sobie przytoczyć kilka faktów, o których osoba krytykująca firmę "zapomniała". Po pierwsze wspomniany "bałagan i strach" nie może tak bardzo przeszkadzać zatrudnionym, bo praktycznie biorąc w firmie rotacji nie ma. Z PBWC (Centrala) w ciągu roku odeszło raptem zdaję się 5 osób przy kilkudziesięcioosobowym zespole (część zrezygnowała sama, a części osób wręczyliśmy wypowiedzenia). Biura są duże, w pokoju pracuje od 1 do 3 osób. Nie wiem, co miałoby się znajdować w biurach, żeby spełniało oczekiwania osoby, która wyraziła opinię - biurka są duże, fotele wygodne, dysponujemy dobrej klasy komputerami i innym sprzętem (wiadomo, że potrzeby grafików są tu największe), na bieżąco pobieramy wszelakie potrzebne artykuły biurowe, cały budynek jest odnowiony...Posiłki spożywamy w dwóch kuchniach, w których znajdują się lodówki, mikrofalówki, profesjonalny ekspres do kawy, czajniki, komplety naczyń i sztućców, nie wspominając już o wyborze herbat, wodzie, itp. Posiłki albo przywozimy z domu, albo też około 9:00 przyjeżdża firma cateringowa. Często też raczymy się ciastem, bo mamy taki dość fajny zwyczaj - obchodzimy firmowe urodziny i imieniny. Nigdy podczas rozmowy rekrutacyjnej, ani na żadnym innym etapie współpracy nie informowaliśmy, że zatrudniamy jako PBWC konstruktora, czy też technologa odzieży. Takiego działania, zgodnie z moją wiedzą, też nie planowaliśmy. Dziękujemy oczywiście za opinię, między innymi dzięki niej mamy okazję coś więcej powiedzieć o firmie przyszłym kandydatom. Na przyszłość prosimy o rzetelność wypowiedzi.
Zero kultury pracy. Nieład, działanie bez wspólnego planu, brak współpracy pomiędzy działami. Za to stres, nerwowość wśród wszystkich to codzienność, zapewniona przez wszechwiedzącego szefa, któremu jak oddychanie, krzyk i poniżanie innych, jest chyba niezbędne do życia. Mobbing także ze strony najbliższych szefa - kierownictwa.
Jeśli ktoś ma pracę ale chce ją zmienić lub nawet jeśli jej nie ma, radzę szukać gdzie indziej, bo tutaj stanowczo odradzam.
Zostaw merytoryczną opinię o Pitbull Sp. z o.o.