2.8/5

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Charlie works

Opinie o Charlie works Wrocław

Nie przegap nowości o Charlie works!

Zatrudniony

03.06.2022 10:01

Dno, dramat, brak słów. Mieszkam na hotelu w Hoorn. Pokoje dwuosobowe to malutkie klitki na styk z przepisami. Kuchnia to 16 palników na przestrzeni 3x1,5m z czego polowa nie dziala. Pralka i suszarka, jedno na piętro. platne po 1 euro, ale musisz miec 4x50centow, zeby z nich skorzystac. W hotelu funkcjonuje system dumnie nazwany corvee. Oznacza to mniej więcej tyle, że wybrane przez hausmajstra osoby, po powrocie z pracy (usunięte przez administratora) sprzątając hotel po pozostałych 70 osobach, bo Charlie próbuje przyoszczedzic na sprzątaczce. Nie myśl jednak, że przetrzesz blaty i będzie ok. W korytarzu wisi cala lista ze wszystkimi zakamarkami, które musisz ogarnąć wraz z palarnią, na której wiecznie jest smród i (usunięte przez administratora) a także parkingiem na którym odbywają się wieczorne popijawy. W pokoju masz zero prywatności. Skończyłem zmianę o drugiej w nocy. O ósmej budzi mnie dziewczyna, ona przerażona na golasa próbuje się okryć, nad nami stoi bezczelnie dwóch typów, bo oni system przeciwpożarowy przyszli sprawdzić. Wlezli jak do siebie, zero informacji, zero pukania, nic. W łazience masz wybór tylko między wrzatkiem, a lodowatą wodą, bo "hłe hłe taki mamy piec". Fugi pod prysznicem, aż czarne od grzyba. Brak wyznaczonego miejsca do suszenia ciuchów poza suszarka. Regularnie wystepuja alarmy przeciwpozarowe, bo czujniki reaguja nawet na pare wodna. Ostatnio dwoch naćpanych gosci wywolalo alarm w srodku nocy i bili sie na zewnatrz, az do przyjazdu policji. Internet niby jest, ale w sumje go nie ma. Pracuje w action Zwagdijk. Regularnie wymuszane są nadgodziny pod groźbą zwolnienia. Na magazynie brud, (usunięte przez administratora) wszędzie walające się folie, kartony, papiery. Wysokie normy. Praca zmianowa dla Charlie oznacza, ze przydziela cie na stale albo na rano, albo na popołudnie. Przymusowe nadgodziny są według liderów nagrodą, a jak będziesz niegrzeczny to cie przeniosą na ranną zmianę, bo tam nie ma dodatków. Hausmajster udaje, że zna polski, a nie idzie się z nim dogadać. Unikajcie tej agencji! Omijajcie szerokim łukiem! 5 lat pracuje już w Holandii, a jeszcze się nie spotkałem, żeby do tego stopnia traktować ludzi jak (usunięte przez administratora) Charlie usuwa komentarze, ale ja jestem zawzięty i będę je zamieszczał, żeby przestrzegać ludzi.

03.06.2022 10:38

Szanowny Panie Zatrudniony, jeden komentarz jest wystarczający. Jeśli zgłaszał Pan problem poprzez e-mail [email protected] to na pewno został przyjęty do rozpatrzenia.
XXX

08.06.2022 23:33

Dzięki a prawie sie tam wpakowałem
Róża Hałupniczak

02.06.2022 12:55

Warunki mieszkalne tragedia, ściany sypały nam się na głowy.. nie miałam światła w pokoju jedynie lampkę nocną, pęknięte okno, 11 osób do jednej łazienki, 15 do jednej kuchni, 3 lodówki na 15 osób, dwie pralki na cały domek, wszędzie wilgoć i myszy. Brak osób kompetentnych w biurze tłumaczenie, że mamy za mało wypłaconych godzin przez to że biuro ufa klientowi jest po prostu porażką. To my na nich zarabiamy! Więc to nam powinni ufać! Brak zwracanych kosztów za dojazd prywatnym autem.. Ogólnie nie polecam tygodniowa wypłata za normalną ilość godzin przez to biuro to 240e a przez każde inne w tej samej firmie minimum 350

03.06.2022 08:37

Pani Różo, oczywiście weźmiemy pod uwagę, zgłoszone problemy. Prosimy jednak o zgłaszanie wszelkich usterek poprzez naszą stronę internetową.
Patrik

02.06.2022 12:58

The most worst agency what can be. Really bad houses ( broken windows, mess in the bathroom, yellow walls, holes in the walls, 15 people in one house with 1 bathroom and 1 small kitchen). Always problem contact with support ( they don't hanging phone, if they hang it, they can't help you with nothing). They don't pay hours how they should ( they giving to you less hours on payslift than u have and after u call on support, Charlie works can't do nothing with this because they trust firm what sending hours). Also for all week afternoon shift u get 240€. It's normal money for people who working in this agency. Charlie works don't pay for fuel and for taking people to work when u are driving with private car ( they will tell you they pay for fuel and also for taking people but later u will see they are just liars). Charlie works leave people at home without work when they don't have private car. Never more this agency.

03.06.2022 08:35

Dear Patrik, thank you for your feedback, feel free to report issues on our website.
Former Worker

03.06.2022 07:51

Ten caly Charlie to byly Van Koppen tylko zmienili nazwe BANDA (usunięte przez administratora)! co zeruje na emigrantach z bloku wschodniego..omijajcie ten balagan wielkim lukiem
Zatrudniony

30.05.2022 12:19

Witam serdecznie. Praca w charlie jest całkiem ok, jednak poziom zakwaterowania jest dramatycznie niski. Mieszkam w hotelu w Hoorn. Pokoje dwuosobowe to malutkie klitki "na styk z przepisami", kuchnia to 16 palników z czego 8 nie dziala,na przestrzeni 3x1,5m. W hotelu funkcjonuje system dumnie nazwany corvee. Oznacza to mniej więcej tyle, że co tydzień wyznaczane są osoby, które będą codziennie sprzątać po 70 osobach zakwaterowanych w hotelu wszystkie syfy, pety, parking itd. Sprzątanie nie jest tu pojęciam subiektywnym, housemajster wyznaczył całą listę punktów, które musisz wypełnić w trakcie sprzątania, więc to nie jest tak, że przetrzesz blaty i tyle. Kontrolę pokoju po kilka razy w tygodniu polegają na tym, że ktoś bez ostrzeżenia czy pukania wbija do pokoju i nie ważne, czy leżysz na golasa czy korzystasz z toalety, już teraz na tychmiast będzie kontrola, bo nie ma czasu. Ogółem dramat. Nie polecam i już szukam nowej pracy.

31.05.2022 09:17

Szanowny Panie Zatrudniony, dziękujemy za opinię. Czy wszystkie te problemy o których Pan opisuje były zgłaszane e-mailowo poprzez naszą stronę internetową? Abyśmy mogli pomóc i zareagować, potrzebujemy takiego zgłoszenia problemu, sama opinia na Gowork nie wystarczy.
Niki miki

15.05.2022 11:25

Witam czy Charlie works daje meldunek?
KF

03.05.2022 16:33

dobra agencja, bez zarzutów.

04.05.2022 08:22

Dziękujemy za zadowolenie, jesteśmy zmotywowani do dalszej lepszej pracy.

04.04.2022 22:24

@Charlie works Udzielacie bezsensowne i powtarzające się odpowiedzi! Może zacznijcie szanować pracowników i odbierajcie telefony! Odsyłacie pracowników z kwiatkiem bez udzielenie i jakiejkolwiek informacji. To co piszecie w odpowiedzi jest żałosne i wiele o Was mówi!

05.04.2022 10:12

Drogi Anonymous, to przykre co piszesz. Każdemu pracownikowi odpowiadamy indywidulanie, odpisujemy stosownie do zapytania. Telefony również odbieramy. Zapraszamy do kontaktu może o innej godzinie, w której próbował się Pan skontaktować. Poprzez naszą stronę internetową można do nas napisać na różne tematy pomocy lub całkiem odrębną sprawę, która Pana nurtuje.

04.04.2022 22:26

Niezadowolona

11.02.2022 18:52

Witam pracuje przez ta firmę w Holandii , dzisiaj dowiedziałam sie ze firma z która współpracuje to to biuto , nie będzie juz współpracowała z agencja o ktorej tu mowa na tym portalu, prubuje sie skontaktować z moim koordynatorem oczywiscie nie odbiera telefonu ani nie odpowiada na moje wiadomosci , jak wyslalam e-maila do suportu odesłali mi informacje ze jak chce moge zlozyc skargę na inny email co oczywiscie uczynilam oczywiście nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Oprócz tego ze dzwonilam bezpośrednio do koordynatora dzwonilam takze na infolinie agencji tak samo dzwonił tam superwajzor z magazynu w którym pracuje i nie mogliśmy sie z nikim połączyć , teraz mam 2 tygodnie na znalezienie pracy bo inaczej zostanę na lodzie a agencja ma mnie gdzieś . NIE POLECAM TEJ AGENCJI ZA NIC NA SWIECIE żałuje ze sie tu zateudnilam

12.02.2022 14:57

Szanowna Pani, przykro nam iż zdarzyła się taka sytuacja. Zachęcamy jednak do podjęcia ponownie kontaktu z Centrum Charlie. Na pewno da się rozwiązać zaistniały problem tak by była Pani zadowolona. Nasz email do kontaktu to [email protected]

04.04.2022 22:23

M.Najman

30.03.2022 15:13

Omijać szerokim łukiem
Wiki

02.03.2022 13:17

Brak problemów wypłaty na czas kontakt z koordynatorami i z agencja oceniam na bardzo dobry Jeśli chodzi o lokalizacje również była niczego sobie

02.03.2022 14:26

Szanowna Pani Wiki, dziękujemy za opinię, jest nam bardzo miło, że jest Pani zadowolona z naszej współpracy.

13.02.2022 12:49

Charlie works szuka kandydatów na stanowisko Magazynier - Pracownik Magazynowy. Wiecie, na jakie wynagrodzenie można liczyć podczas okresu próbnego w tej firmie? Czy rzeczywiście można zarobić 3600 ?

14.02.2022 10:51

Szanowny Administrator, zapraszamy do kontaktu z naszym konsultantem w celu szerszych informacji o ofercie, tel. +48 575 551 900

Oferty pracy - Charlie works

WalletIcon

5450 - 5450 PLN / m

Ziom k

10.02.2022 09:42

Jak wygląda praca na actionie jakie tygodniówki
Snikers71

08.02.2022 21:59

Najgorsza agencja nie potrafią nic załatwić nawet kluczy do domu nie polecam

09.02.2022 08:46

Szanowny Snikers71, szanujemy tę opinię, zapraszamy do kontaktu poprzez naszą stronę internetową w celu wyjaśnienia sytuacji.
Pracownik Aldona i Piotr

08.02.2022 15:19

Najgorsze biuro w jakim kiedykolwiek pracowaliśmy . Prroblem zaczął się od przyjęcia . Gdzie przyjęliśmy się na ubrania do Amsterdamu, a wywieźli nas za groningrn 140 km do pracy w jedną stronę codziennie. Brak internetu, problem z jakimikolwiek pomocami od koordynatorów , wysyłają do supportu gdzie nigdy nie można się dodzwonić albo cię spławiają. Na koniec siedzieliśmy ponad tydzień bez pracy iż pracownicy z którymi jeździliśmy zarządzili sobie że będą jeździć sami do pracy bez nas bo nie czują się swobodnie w aucie. I na drugi koniec (usunięte przez administratora) nas na pieniądze za dwa ostatnie tygodnie pracy nie dostaliśmy nic. Nie polecam !!

08.02.2022 15:47

Szanowni Państwo, jest nam niezmiernie przykro, iż nie jesteście zadowoleni ze współpracy. Nasze centrum Charlie works sukcesywnie odpowiada na wszystkie zgłoszenia i reklamacje. Pochylimy się nad tym problemem, aby w przyszłości usprawnić jeszcze bardziej nasz system.
Victoria

07.02.2022 11:53

Dzień dobry. Moje wspomnienie z pracy przez agencję Charlie Works nie jest pozytywne. Agencja zaniedbuje swoje obowiązki i podchodzi do wykonywania ich w sposób nieodpowiedzialny. Przed rozpoczęciem pracy wszystko wydawało się być super. Jednakże po wyjeździe za granicę na jaw wyszło wiele niedomówień, nieścisłości i kłamstw ze strony agencji. Koordynator, który rzekomo odpowiedzialny był za miejsce mojego tymczasowego zamieszkania, był lekkomyślny, zaniedbywał swoje obowiązki. O wszystkim informowano na ostatnią chwilę bez możliwości dyskusji. O wszelkie dokumenty i inne kwestie (takie jak zwrócenie pieniędzy za niewykorzystane godziny urlopowe) trzeba było się dopominać we własnym zakresie. Zapewniano nas jeszcze w Polsce o tym, że w razie potrzeby otrzymamy pomoc od polskich biur po wyjeździe do Holandii, jednak, gdy zaszła taka potrzeba, telefony zostały odrzucane. Moja ocena w skali 0-10 to 1.

07.02.2022 15:45

Szanowna Pani Victorio, jest nam niezmiernie przykro, że nasza współpraca Pani się nie podobała. Czy wszystkie problemy o których Pani opisuje były zgłaszane ? Każdą sprawę należy zgłosić poprzez email: [email protected]
Kluczbork

29.09.2021 11:53

Zarobki 280 e za 40 H na rano. Zakwaterowanie na hotelu w Noordvijku, to jawna kpina upychaja po 3-4 osoby na pokój. A na Katwijku "szefowa" niska krępa robiła na rybach. Pamiętam jak morde darła na mnie że nie posprzątane dokładnie. Pani z Gniezna mieszkała już tam kilka lat. Źle nie życzę wiadomo, ale są wyjątki.
Gośka

07.01.2022 19:28

Ja tam z Charlie współpracowałam przez 3 lata,pracowałam na jednym zakładzie na rybach,mieszkałam w Katfaju, nie mogę narzekać,na mieszkaniu zawsze mieliśmy porządek każdy miał swój pokój oktury wiadomo że się dbało,bo niestety ale to był mój drugi dom.Z ludźmi z biura też nie miałam problemu, gdybym jeszcze chciała wrócić przypuszczam, że nie byłoby żadnych problemów.

07.01.2022 19:54

Szanowna Pani, Dziękujemy za szczerą wypowiedź. Cenimy życzliwe słowa. Oczywiście jeśli będzie Pani chciała wrócić do pracy zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy Zespół Charlie works.
Janek

29.12.2021 16:28

Witam niedawno zacząłem pracę w tej agencji i już żałuję płacą mniej niż najniższa krajowa 18zl brutto w biedronce lepiej płacą poczekam aż do wypłaty i rezygnuje pozdrawiam zadowolonych ????????????????????
KRZYSZTOF

18.12.2021 09:06

Mam na imie Krzysztof za posrednictwem agencji pracy Charlie Works razem z zona i synem przyjechalem do Holandi pracowac. Byla to nasza pierwsza tutaj praca.Mielismy problem z lokacja bo bardzo daleko jezdzilismy do pracy. Sluchajac innych i my zaczelismy nazekac az zrezygnowalismy i przesli do innej agencji tu dopiero zaczol sie prawdziwy koszmar.Praca po pare nascie godzin w tygodniu na lokacji brak pradu okna nie szczelne tragedja.Zwiedzilismy w ciagu dziesieciu dni trzy firmy i wszedzie byko podobnie....MASAKRA Zalujemy ze odeszlismy z Charliego' Ja jak i moja rodzina uwazamy ze to jest jedna z Najlepszych Agencji w Holandi. Nie pracuje juz tam ale musialem to napisac ze by kazdy kto chce zrezygnowac z nich nie wpadl tak jak my ....Krzysztof

18.12.2021 11:23

Szanowny Panie Krzysztofie, jest nam bardzo miło, że napisał Pan tę opinię. Jest to dla nas bardzo budujące do dalszego działania i pracy. Jednocześnie zachęcamy do sprawdzenia aktualnych ofert pracy na naszej stronie internetowej https://charlieworks.eu
Johny

27.12.2021 15:57

Co za żałosna laurka napisana przez marketing Charlie Works. Nie wstyd wam ? Myślicie, ze ktoś się na to nabierze? Każdy kto kiał z wami do czynienia wie jak wygląda rzeczywistość. Polacy robią w Holandii za przyszłowią tanią siłę roboaćz.a

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Charlie works?

09.12.2021 10:09

Dlaczego blokujecie osoby,które napisały o was niekorzystną opinię pomimo tego, że nie łamał ona regulaminu? Nie wstyd wam cenzurować prawdziwych wypowiedzi?

09.12.2021 10:18

Jeśli jest wszystko zgodne z Regulaminem Go work, komentarze są opublikowane. Jeśli pojawiają się wulgaryzmy, są usuwane przez Go work. Nie można również publikować danych osobowych ani imion itp. To tylko niektóre wytyczne z Regulaminu. Mamy nadzieję, że wszystko wyjaśniliśmy. Zachęcamy to szczegółowego zapoznania się z Regulaminem, a dopiero później wielokrotnie krytykować i opiniować błędne informacje.
Po

09.12.2021 21:49

Przecież to nie prawda. Blokujecie ludzi, którzy zamieścili o was krytyczne komentarze. Nawet wówczas gdy nie łamały regulaminu.

02.12.2021 16:43

Czy pracując w firmie Charlie works można dostać awans w pierwszych 3 miesiącach?
Maciek

08.12.2021 23:40

Proszę nie żartować.Chciałbym zapytać czy agencja zwraca dodatkowe koszta utrzymania mieszkania.Zapewne pobiera ten zwrot jak większość tych zakłamanych agencji,czy to prawda nie wiem...

09.12.2021 08:41

Szanowny Panie Maćku, Charlie works współpracuje z Charlie works housing, który jest zarządcą obiektów mieszkalnych. Jeśli pracownik korzysta z zakwaterowania, zawiera bezpośrednią umowę najmu z Charlie works housing. Kwota najmu jest za tydzień kalendarzowy. Charlie works może potrącić kwotę czynszu z wynagrodzenia pracownika. Dzięki temu pracownik może skorzystać z systemu ET.
zapytanie

29.11.2021 13:36

Dlaczego nie pojawiają się na forum krytyczne i jednocześnie prawdziwe opinie o agencji, warunkach zatrudnienia itp.? Przecież nie łamią żadnego z punktu regulaminu? Dokładnie sprawdzałem. To jest skandal - stosujecie cenzurę, udając obiektywną portal.

01.12.2021 12:18

Dlaczego kłamiesz? Wszyscy wiedzą, ze firma wykupiła w Goworku pakiet umożliwiający usuwanie komentarzy, Kazdy kto wypowiada się krytycznie jest blokowany.

01.12.2021 14:29

Szanowny Pracowniku, to co piszesz jest nieprawdą. Regulamin Go worka określa pewne zasady i zapraszamy do zapoznania się z treścią; https://www.gowork.pl/regulamin.

29.11.2021 13:36

29.11.2021 13:50

Szanowny Pracowniku, My jako firma nie mamy możliwości blokowania komentarzy. Wszystkie komentarze poddawane są moderacji przez pracowników portalu Go work, jeżeli jakiś z nich narusza regulamin, nie zostaje opublikowany. Staramy się odpowiadać na każdy komentarz, prosimy również nie powielać więcej niż jednej tej samej identycznej opinii.
Mefedron

20.11.2021 23:58

Nie polecam walą w (usunięte przez administratora) obiecanki cacanki obiecują robotę potem się okazuje że nie ma przez telefon a potem nie odbierają telefonu im tylko zależy na twoim przyjeździe aby wziąść za cb kase a potem ich nie interesuje co z tobą i ogólnie nie polecam holandi jako kraju do zarobienia kasy bo więcej niż 11 euro tam nie zarobisz a agnecja ściągnie z ciebie 500 za mieszkanie i ubezpieczenie za miesiąc a nie mówiąc jakie drogie jest tam żarcie w sklepach

21.11.2021 04:43

Szanowny Panie Mefedron, szanujemy Pana wnioski, jednak wrzucanie wszystkich do jednego worka jest niezasadne. Biuro w Polsce na pewno odbiera telefony i udziela informacji. Niepełne dwa dni temu otrzymywał Pan pomoc z naszej strony.
Byly pracownik

19.11.2021 18:12

Kiedy charlie works odda kaucje za klucze i karte w wysokosci 75 euro?

19.11.2021 18:17

Zapraszamy do zgłoszenia reklamacji poprzez email: [email protected] Każda sprawa zostanie wyjaśniona. Polecamy.

Kontakt - Charlie works

Szybowcowa 31/107 54-130 Wrocław

FacebookIconLinkedinIconInstagramIcon
patka

17.11.2021 14:13

Pani Klaudia z biura Charlie jest niesamowicie pomocną osobą i potrafi rozwiązać każdy problem. Kontakt jest łatwodostępny, a odpowiedzi na pytania uzyskuje się bardzo szybko. Bardzo pozytywna i uśmiechnięta osoba.

17.11.2021 19:18

Szanowna Patka, cieszymy się że jesteś zadowolona z naszej współpracy. Dziękujemy.
Isa

17.11.2021 14:25

I have a great job at Charlie works, and the office employees are kind and helpful, always providing good service.

17.11.2021 19:16

Isa, thank you, that is very nice.
Lila

17.11.2021 14:12

Charlie Works to agencja pracy tymczasowej która spełnia wszystkie moje wymagania. Czuje się dobrze przychodząc do pracy z takimi ludźmi. Ponad szereg chciałabym wyszczególnić Panią Klaudię, dla której nie ma rzeczy niemożliwych, jest kompetentna i zawsze gotowa pomóc. Takich ludzi powinno być jeszcze więcej.

17.11.2021 14:15

Pani Lilo, dziękujemy za miłe słowa. Taka opinia jest dla nas podziękowaniem i motywuje nas do dalszej dobrej pracy.
[email protected]

09.11.2021 15:03

AGENCJA PORZAL SIE BOŻE NIC NIE POTRAFIA ZAŁATWIĆ A NAJPROSTSZE SPRAWY SA DLA NICH NAJDRUDNIEJSZE NIE POLECAM. I CHODZI I O AGECJE E DE HAG

09.11.2021 20:22

Szanowny Panie Macieju, a czy podejmował Pan kontakt bezpośrednio z naszym biurem. Można skontaktować się wysyłając wiadomość e-mail na adres [email protected] lub korzystając z naszego czatu na stronie www.charlieworks.eu. Staramy się pomagać rozwiązać każdy problem. #dołączdozespołu #charlieworks #support #praca
Sandra1234

04.11.2021 21:58

Biuro Charlie works mnie nie zawiodło,zawsze wypłaty na czas,kontakt z kordynatorka świetny w dodatku pomagają rozwiązać problemy osobiste, czego jeszcze nigdy nie doświadczyłam w innym biurze. Polecam :)

05.11.2021 06:54

Pani Sandro, cieszymy się że jest Pani zadowolona z naszej współpracy. Dziękujemy za komentarz, który wzmacja cały Zespół Charlie works.
Anna

20.10.2021 11:47

Z mojego doświadczenia wynika zupełnie co innego. Praca jest przez cały tydzień, wypłata na czas, przesympatyczni i pomocni ludzie z Charlie. Chciałabym tu nadmienić Pana Szymona od transportu. To człowiek który w wolny dzień pomógł mi przy prywatnym samochodzie znajdującym się na parkingu położonym ok 40km od miejsca pracy. Po pierwszym telefonie,bez żadnych wymówek przyjechał i pomógł. Myślę że wszędzie trafią się niezadowoleni pracownicy i nie zależy to od agencji pracy.

20.10.2021 11:56

Szanowna Pani Anno, dziękujemy za miłą opinię. Cenimy Pani pozytywne podejście do pracy. Proszę pamiętać iż wspieramy naszych pracowników, telefonicznie i e-mailowo, można do nas zgłosić każdą sprawę.

14.10.2021 13:17

Szybko usuwacie te komentarze. To napisze poprostu tak: bałagan. Najpierw się siedzi i nic nie robi, na końcu zwalniaja z dnia na dzień.

14.10.2021 13:20

Szanowna Pani Asiu, jeśli nie posiada Pani na jakiś temat odpowiedniej wiedzy, to proszę nie wypisywać nieprawdy. Komentarze nie są usuwane tylko weryfikowane kilka godzin przez portal Go work, a następnie się pojawiają, jeśli nie zawierają treści niedozwolonych wg Regulaminu.

14.10.2021 12:35

I jeszcze bezsensu jest że przy zatrudnianiu dostaje się kwestionariusz w którym część słów jest po polsku a część po niderlandzku i trzeba siedzieć z google tłumacz i sprawdzać o co im chodzi. Później przysyłane dokumenty są niby w dwóch wersjach polska i niderlandzka ale miałam też i takie że dostawałam dwa po niderlandzku, i jeden nawet do dziś nie podpisałam bo nawet po przetłumaczeniu w google translatorze nie wiem co to jest.

14.10.2021 12:45

Szanowna Pani Asiu, i tą sprawą również się zajmiemy. Charlie works dołoży wszelkich starań aby wprowadzić zmiany formalne.

14.10.2021 12:02

Byłam na gruszkach w Holandii, nie wiedziałam czego się mogę spodziewać po agencji z tak złą opinią ale było w miarę okej. Niemniej mam niejedną uwagę. Długi czas od wyjazdu do rozpoczęcia pracy: ja wyjechałam w niedziele a pracę rozpoczełam dopiero w czwartek (prawda nie miałam nr sofi ale mimo wszystko)- marnownie czasu. Miałam pracować do soboty wg planu od charlie ale juz wczesniej wiedziałam od ludzi że gruszki się skończą środa/czwartek, więc tak sobie ogarnełam transport powrotny, po czym w poniedziałek wieczorem dostałam informacje że mam już więcej nie przychodzić do pracy bo zbiór gruszek zakończony. Genialne poprostu. Tak jakby w agencji nie wiedzieli że busy do polski ,,od drzwi do drzwi '' nie zamawiia się pare godzin wcześniej tylko pare dni wcześniej, a nie każdy ma ambicje tak jak ja zeby sie tłuc z waliska na pociąg 4km żeby jechać pociągiem do Madrytu żeby łapać Flixbusa do polski (agencja wiedziała że nie zostaje na kolejną pracę tylko wracam bo dzwonili do mnie). Co do charlie suppor - pisałam ze nie dostałam umowy- odzew super, gorzej gdy chodziło o mniej ,,poważne sprawy''-nie dostałam żadnej odpowiedzi, miło by było chociaż przeczytać ,, nie możemy pomóc, nie da się''. Wypłata - pierwsza na czas , druga tydzień opóznienia. Do zakwaterowania miałam szczęśćie - domek i osobny pokój( podobno rzadkość), blisko do pracy wiec nie potrzebowałam auta ani roweru co jednak skutkowało tym że do najbliższego sklepu oddalonego o 3,5 km musiałam chodzić pieszo ( na szczęście jeszcze byli dobrzy współlokatorzy którzy też pomogali). Co do ludzi spotkanych z agencji -spoko, życzliwi. Ogólnie bałagan- na podstawie tego co sama doświadczyłam ale i tego co widziałam i słyszałam w około u innych.

14.10.2021 12:40

Szanowna Pani Asiu, dziękujemy za sugestie i uwagi, oczywiście zgłosimy te kwestie do wyjaśnienia do odpowiedniego działu.
Ss

11.10.2021 15:34

Najgorsza agencja (usunięte przez administratora) nie polecam . Ludzie zastanówcie się

11.10.2021 15:39

Przed wystawieniem komentarza, zachęcamy do wyjaśnienia zaistniałego problemu poprzez email na naszej stronie internetowej Charlie works, lub kontakt z naszym biurem w Polsce.
.... Smutny

06.10.2021 17:32

Jutro już czwartek a ja nie otrzymałem wypłaty w piątek ani solarisa...na meila ani telefon nie odzywaja się co robić ech

06.10.2021 17:36

Panie Smutny na forum na pewno nie rozwiąże tej kwestii. Odpowiedzieliśmy, oferujemy pomoc, ale widocznie nie potrzebuje Pan z niej skorzystać.
.... Smutny

06.10.2021 13:23

Nie wypłacono mi pieniędzy ☹️w piątek powinienem mieć przelane a juz środa podają meila i numer telefonu i cisza nawet solarisa nie otrzymałem za przerobione godziny... Jak tak można tyle pieniędzy straciłem na busa... I co tu myśleć ech

06.10.2021 13:51

Proszę skontaktować się z biurem w Polsce poprzez email: [email protected], potrzebujemy Pana dane osobowe aby zgłosić sprawę do dalszego wyjaśnienia.
Pan

02.10.2021 05:36

Nie polecam tej agencji tragedia (usunięte przez administratora) na godzinach nie tylko mnie ale ludzi... Siedzisz nieraz na hotelu po 4 dni a 2 w pracy bo sobie przypominają jeszcze nie wypłacają na czas... Jest to najgorsza agencja jaka poznałem.. (usunięte przez administratora)
Aaaa

06.10.2021 12:28

Nawet solarisa nie otrzymałem a już środa na meila nie odpowiadacie w piątek miała być wypłata

06.10.2021 12:34

Szanowny Panie, czy napisał Pan email na adres: [email protected], jeśli tak to proszę skontaktować się z nami - z biurem w Polsce, pomożemy rozwiązać problem (email do nas: [email protected])
Nika

07.09.2021 14:41

Hej. Chcę spytać jak wygląda sytuacja na hello fresh?niedługo mam wyjazd a czytam wpisy i trochę mam obawy.. czy może ktoś mi napisać jak tam jest i jakie zarobki?pozdrowka dla wszystkich .
AAndrzej Świtacz

30.09.2021 13:43

Jeśli Pani pyta o pracę to powiem tak,jest to dobra praca,ludzie są uprzejmi i mili,zarobki są uzależnione od zmian na których się pracuję ale jest naprawdę dobrze.Nie należy słuchać ludzi którzy odradzają.A agencja wiedzie prym na rynku,tylko osoby które nie chcą pracować krytykują ją bezpodstawnie.

30.09.2021 13:56

Dziękujemy Panie Andrzeju za obiektywną ocenę. Jest nam bardzo miło.

Zostaw merytoryczną opinię o Charlie works