ATPark

• Bielowicko
  • Górki Wielkie
  • Górki Małe

3. Opinie o pracodawcach Jaworze
  5. Opinie o ATPark Sp. z o.o.

Opinie o ATPark Jaworze

Nie przegap nowości o ATPark Sp. z o.o.!

oburzony

30.08.2022 23:10

Wasze praktyki (usunięte przez administratora) na roztargnieniu klientów. Sama opłata dodatkowa to słowo na wyminięcie, regulamin zbyt małą czcionką pisany niemożliwy do przeczytania zza szyby auta i samo "wezwanie" jako "umowa zwarcia najmu parkingowego" jest do podważenia. (usunięte przez administratora) na tym, ze nikomu nie będzie opłacało się sądzić z wami za 100zł, ale spokojnie kara od UOKIK będzie sprawiedliwsza. Wasza konkurencja m-in TD System już ma to za sobą.
Black

29.08.2022 20:24

Też dostałem wezwanie. Oczywiście gapiostwo, zmęczenie po pracy, zabieganie. Lata nie trzeba było nic robić, a teraz trzeba.Wezwanie do zapłaty wetknięte tak, że gdyby nie łopotało w czasie jazdy a ja nie zatrzymałbym auta, pewnie dopiero od komornika dowiedziałbym się, że naruszyłem jakiś regulamin... Na innym parkingu przed Lidlem konsternacja. Trzeba płacić ale parkomat zepsuty. Pani w sklepie nic nie wie. Obciążą karą, czy nie? Wolałem przeparkować. Proponuję przyjąć, że wszędzie trzeba płacić. Obejść każdy parking nieufnie w poszukiwaniu niewidocznego parkomatu. Wcześniej za wycieraczką szyby zostawić kartkę " zaraz wracam, stoję po bilet pod parkomatem". Napiszcie ją sobie na wszelki wypadek w domu. A na ewentualne wezwanie do zapłaty przytwierdźcie na wycieraczce solidne pudełko. W swoim własnym interesie.

30.08.2022 07:19

Szanowni Państwo, informujemy, że Wezwania do opłaty dodatkowej pozostawiane są według procedury w widocznym miejscu za przednią wycieraczką.
Konrad

28.08.2022 16:14

Witam, Jak to jest, że we Wrocławiu pod Ferio Gajem Pani wystawia mandat w ciągu niecałych 3 minut od wyjścia z auta.? Przecież ktoś nawet w tym czasie nie jest w stanie zapoznać się z regulaminem, instrukcja jak pobrać bilet, pobrać go i włożyć za szybę. ATPark w jakim czasie Klient ma pobrać bilet? Tylko nie piszcie, że bezwłocznie, bo dla dziadka 85 lat to będzie z 25 minut.....
Konrad

29.08.2022 08:39

Nie pobrałem biletu, bo była kolejka. Wróciłem do auta po 3 minutach i miałem już wezwanie za wycieraczką. W ciągu trzech minut nie miałem jak zapoznać się z regulaminem, obsługą parkomatu, pobrać bilet i wrócić do auta. Napisałem reklamacje i dostałem odmowę....

29.08.2022 13:12

Szanowni Państwo, reklamacje rozpatrywane są zgodnie z procedurą. Jeśli nie pobrał Pan biletu z parkomatu to niestety nie ma podstaw do anulacji Wezwania. Zgodnie z Regulaminem powinien on zostać pobrany zaraz po zaparkowaniu samochodu. Kontrolerzy nie są w stanie sprawdzić o której godzinie dokładnie dany pojazd został pozostawiony na parkingu - jeśli za przednią szybą nie ma biletu, kontroler wystawia Wezwanie.
Bezczelność

27.08.2022 21:45

Od kiedy na parkingu Ferio Gaj we Wrocławiu trzeba pobierać bilet z parkomatu, za darmowy postój dla klientów sklepu ? Po wyjściu ze sklepu za wycieraczką mandat na 75zł. Parking zawsze był darmowy dla klientów i nie trzeba było pobierać żadnych biletów. Ciekawe ilu jeszcze ludzi ta (usunięte przez administratora)firma w ten sposób (usunięte przez administratora). Od mandatu się odwołam, mimo że raczej wiadomo z jakim skutkiem.

29.08.2022 07:32

Szanowni Państwo, parking działa tam od około połowy lipca. Na początku na parkingu były wystawiane upomnienia, aby Klienci mieli czas na zapoznanie się z nowymi zasadami parkowania. Parking dla Klientów nadal jest bezpłatny - wystarczy pobrać darmowy bilet.
Dariusz Sykstus

13.02.2021 16:57

Witam Państwa , moja propozycja jest następująca , osoby które tutaj się logują i są na bieżąco -- czekamy na reakcję ATPark , jeżeli uderzy w kogos w Nas , działamy co zrobic z innymi poszkodowanymi ? Ja mam możliwość zorganizowania ( bez problemu) relacji z jakiegokolwiek AT relacji w TVN lub POLSAT , są konieczne jedynie w takim miejscu osoby , więc trzeba to zaplanować . (usunięte przez administratora) pozdrawiam

01.08.2022 07:17

Dzień dobry, dziękujemy za przesłaną opinię. Informujemy, że automatyczne anulowanie wezwania ma miejsce w sytuacji, gdy wezwanie zostało wystawione w ciągu kilku minut od pobrania biletu oraz tylko na parkingach, na których wymagane jest wpisanie numeru rejestracyjnego na bilecie. Jeśli pobierali Państwo bilet w momencie wystawienia wezwania i nie zostało ono anulowane, mogą Państwo złożyć reklamację przez stronę parkingi.atpark.pl
Magdalena

27.08.2022 12:21

Szczera prawda.
a taki tam

26.08.2022 13:15

A czy ktos juz dostal wezwanie od atpark do zaplaty. Oczywiscie podczas skladania reklamacji trzeba podac wszystkie dane. Takie przypadki pomijam. Chodzi mi o ludzi ktorzy nie podali danych.

26.08.2022 14:44

Szanowni Państwo, informujemy, że dane pobierane są zgodnie z procedurą, a firma ma trzy lata na windykację sprawy. Informujemy również, że podanie danych w systemie reklamacji jest dobrowolne.
Ewa

01.08.2022 17:44

Czy obcokrajowcy płacą mandaty ? Paragony są tylko po polsku, nie zrozumiane przez cudoziemców i numer bankowy nie jest akceptowany przez banki zagraniczne (brakuje czegoś tam...nie jest cały), tak mi powiedziano.
Asia

26.08.2022 10:13

Proszę o informację jak można się z Państwem skontaktować i jak można złożyć reklamację? Podany na stronie nr tel - nikt nie odbiera. Przekierowanie na zakładkę reklamacje - nic nie można zrobić. To jakaś kpina.

26.08.2022 10:49

Szanowna Pani, reklamację najlepiej złożyć przez stronę internetową parking.atpark.pl lub można również wysłać ją w formie listu na adres siedziby spółki. Z Naszą firmą kontakt jest możliwy wysyłając wiadomość na adres [email protected]
Joanna

25.08.2022 17:45

Witam, Dwa dni temu podróżowałam z dzieckiem - noworodkiem, które dusiło się w aucie. Pod Medykiem w Rzeszowie nie było wolnego miejsca, więc stanęłam z tyłu za budynkiem (ok. 18:03). W tamtym momencie liczyło się dla mnie życie mojego dziecka i stwierdziłam, że bilet wykupię później, po wizycie u doktora, zwłaszcza, że przed parkomatem już ktoś stał a ja musiałam się spieszyć. Wracają od lekarza, kupiłam bilet, ale gdy doszłam do auta to niestety za szybą było już wezwanie. Co więcej data wydruku wezwania to praktycznie dwie minuty po tym jak w biegu opuściłam z dzieckiem auto. Nie wierzę, że ten człowiek nie widział mojej paniki i tego jak biegłam do przychodni. Od lekarza wyszłam po godzinie, wtedy gdy duszności malca ustały. Na spokojnie wsiadłam do auta i zaczęłam czytać to wezwanie. Na miejscu postoju spędziłam jeszcze ok. 10 minut. Obok stały też inne auta. Z ciekawości podeszłam zobaczyć czy też mają mandaty za szybą. Jedno, nieopodal mnie, nie miało ani bileciku ani mandatu a stało tam zapewne dłużej niż moje. Nie wiem gdzie tu sprawiedliwość...Złożyłam reklamację - odwołanie, bo według mnie było zasadne. Podałam numer wykupionego biletu i opisałam sytuację, ale niestety wezwanie do zapłaty zostało podtrzymane. Tak czy siak, stałam godzinę za którą i tak zapłaciłam nie wiedząc że za szybą jest mandat, bo auto stało po drugiej stronie parkomatu. Złożyłam reklamacje, ale nie chcę komentować jakim człowiek jest osoba, która ją rozpatrzyła. Najśmieszniejsza w tej sytuacji jest zakończenie maila z odrzuceniem reklamacji. Brzmi ono następująco: "Aby w przyszłości zapobiec tego typu sytuacjom, proszę pamiętać o pobraniu biletu parkingowego po zaparkowaniu pojazdu i umieszczeniu go za przednią szybą. Wyłącznie ta czynność upoważnia do zajmowania parkingu." Teraz pytania: Dlaczego auto obok nie miało biletu ani mandatu a stało na miejscu parkingowym? Miałam zapłacić 2 zł za parking i zapłaciłam, ale okoliczności według mnie są zasadne do anulowania wezwania. Radzę parkować w innych miejscach.

26.08.2022 07:28

Szanowna Pani, reklamacje rozpatrywane są zgodnie z obowiązującą procedurą. Jeśli nie zgadza się Pani z decyzją negatywną, może się Pani od niej odwołać.
Michał

02.08.2022 21:29

Jak mam zrobić przelew jak jest 25 cyfr nawet na https://parking.atpark.pl/ nie mogę się zalogować,a na kwitku widać jak drukarka Pana (co czai się za rogiem)( choć robiłem zakupy w stokrotce) nie drukuje dokładnie ,ucina Lewa stronę .

03.08.2022 07:28

Szanowni Państwo, w takiej sytuacji zachęcamy do kontaktu z biurem Naszej firmy pod adresem [email protected] w celu uzyskania duplikatu wezwania.
Ania

25.06.2022 14:48

Witam jaki jest prawidłowy email do tej firmy żeby napisać odwołanie bo ten że strony nie wchodzi

26.07.2022 15:01

Witam, zachęcamy do składania reklamacji na stronie https://parking.atpark.pl
zła

13.07.2020 20:31

wjeżdżając na parking pod OBI na Radzymińskiej nie zostałam w żaden sposób poinformowana ze własnie zawieram jakąs umowe. dla stałego klienta tego marketu te wiszace na latarniach ( wysoko) tablice SĄ NIEWIDOCZNE.. OBi umywa rece ze to obca firma kupiła teren i im nic do tego- dlatego OBI straciło klienta, gdyby wszyscy (usunięte przez administratora) klienci przestali robic tam zakupy temu szwabskiemu marketowi szybko zmiękłaby rura.. co do firmy (usunięte przez administratora) ode mnie stówę to jak dla mnie zwykli (usunięte przez administratora)na klientach od lat robiacych tam zakupy i nie przyglądających sie co wisi na słupach. ARGUMENTUJE MOJĄ OCENĘ TEJ PSEUDO FIRMY TYM ZE GDY WJEZDAM NA PARKING GDZIE NIE MA SZLABANU - TO POWINNA BYC OGROMNA TABLICA KTÓRA INFORMOWAŁABY MNIE ZE WŁASNIE ZAWIERAM JAKĄŚ UMOWĘ. takowej tablicy nie było, szlabanu nie było wiec JA NIE ZAWARLAM ZADNEJ UMOWY!!!!.... JESLI MIMO TEGO KAZE MI SIE UIŚCIĆ NIENALEŻNĄ OPŁATĘ TO DLA NIE ZWYKŁE (usunięte przez administratora)
Mi

11.07.2022 18:10

Jak by był szlaban TO PO CO KONTROLER nie wiedziesz bez naduszenia guzika a jak wyjedziesz po 3 godzinach to dopłacasz za godzinkę proceder polega na (usunięte przez administratora) na zamyślonych roztargnionych klientach a potem wezwania za wycieraczkę i łup w krzaki na godzinkę aż się uspokoi HAHHAHAHAH żenada

26.07.2022 14:53

Witam, dziękujemy za przesłaną opinię. W celu wyjaśnienia tej sprawy zachęcamy do kontaktu z działem reklamacji. Reklamację można złożyć przez stronę internetową parking.atpark.pl lub wysyłając list na adres siedziby spółki.
Łukasz

03.02.2021 14:41

Dzień dobry, uprzejmie informuję osoby zaglądające tutaj, że rozpocząłem spór z firmą AT Park w związku z procederem jaki uprawia. O dalszych krokach będę informował Państwa na bieżąco za pośrednictwem tego portalu. Na wstępie wszystkim osobom, które otrzymały wezwanie do uiszczenia opłaty dodatkowej polecam złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w związku z niedopełnieniem obowiązku informacyjnego wynikający z art. 13 RODO.
luke

10.06.2022 23:36

witam, własnie dostalem wezwanie od nich, odwolalem sie i odrzucili moja reklamacje. mysle co dalej, bo mialem prawo do darmowego parkingu. a jakiego obowiazku nie dopelnili?pozdr
Nina

24.07.2022 14:17

Cześć, czy udało Ci się wygrać w sporze z atparking? Masz wzór pisma?
monika

10.06.2022 16:38

Zaparkowaliśmy w Olkuszu przy Rabsztyńskiej 2 na parkingu CH Atrium. Pierwszy raz byliśmy w tym miejscu( jesteśmy z sąsiedniego województwa) , Zrobiliśmy zakupy w jednym ze sklepów i postanowiliśmy je zanieść do samochodu, aby móc później kontynuować zakupy w innych punktach. Wracamy, a tu okazuje się, ze mamy mandat za parkowanie bez biletu. Niestety nie zauważyliśmy regulaminu parkingu (mała tablica, nierzucająca się w oczy, jakich wszędzie wiele, umieszczona wysoko na słupie). Wzięliśmy bilet , ale przed dalszymi zakupami poszukaliśmy parkingowego, sądząc, że ten mandat to jakaś pomyłka. Po znalezieniu parkingowego, który prawdopodobnie polował na takich jak my, obcych, nieświadomych zagrożenia , dowiedzieliśmy się, że mandat możemy reklamować, jeśli robiliśmy zakupy w centrum handlowym. Trochę się uspokoiłam po tej informacji, jednak na krótko. Złożyłam więc reklamację. Niestety została ona odrzucona. Nie rozumiem zatem po co im zdjęcia paragonu, biletu, skoro i tak z góry nie ma szans na załatwienie polubowne. Chyba tylko po to, aby oprócz (usunięte przez administratora) dane klienta podczas zgłaszania reklamacji. Chętnie przyłączę się do osób chcących złożyć pozew zbiorowy przeciw tej firmie, stosującej (usunięte przez administratora), cwaniackie praktyki
Pepospox

23.03.2022 22:14

Wezwanie do wniesienia opłaty dodatkowej za 15 minut wizyty u lekarza w przychodni z zaświadczeniem wysłanym do reklamacji od lekarza dla firmy ATPark. Parking Rzeszów przy ulicy Leskiej 2. Wiazd godz.8.55 ,wyjazd godz.9.15. Reklamacja odrzucona. 95 zł .......i kwarantanna.
Up

09.06.2022 08:58

I jaki był finał sprawy? Opłaciła pani to niby wezwanie? Zignorowała? Ja obecnie mam problem z parkingiem na Witolda-Rzeszów. Reklamacja odrzucona, bo to (usunięte przez administratora) wiec nie rozumiem po co im zdjęcia paragonu, skoro i tak z góry nie ma szans na załatwienie polubowne. Chyba tylko po to, aby wyłudzić dane klienta podczas zgłaszania reklamacji.
ELdorado

08.06.2022 09:32

Parking na Baranówce pod Carefour. Dostałem wezwanie do zapłaty za pośpiech do apteki. Nie było mnie 6 min. Miałem na szczęcie paragon z apteki, ale reklamacja nie uwzględniona. Po kilku tygodniach przepychanek wspaniałomyślnie obniżono mi płatność do 80 PLN. Żenada!!!
Bożena

07.06.2022 16:06

Brak możliwości kontaktu z nimi, po 5 minutach wlepili mi mandat czyli powinnam lecieć do parkometru wyrzucić innych którzy parkowali. Mam bilet z 17:45 a oni i 17 38 mi dali wezwanie jap..mam też paragon na 2 tys za zakupy w leroy m. We Wrocławiu z godziny 18. 30. Infolinia trzy razy rozłączyła brak formularza do reklamacji. (usunięte przez administratora)żeby tylko złapać klienta dziwię się marketom że takich wynajmują
Mysz Automat Icon

21.03.2020 21:43

Działalność tego typu powinna być w Polsce karalna. Na "darmowym" parkingu (usunięte przez administratora) 90zł kary umownej. Zero tolerancji dla takiej działalności.
Ciekawa

17.05.2022 13:30

Takie, że ja dostałam Mandt w momencie gdy stałam przy parkomacie. Bilet kupiony o 16:14 mandat wystawiony o 16:13
ala

02.06.2022 23:10

To są (usunięte przez administratora)które czają się na klientów.
Kierowca

31.05.2022 17:16

Przyjechałem do Olkusza pod Carrefour z żoną na zakupy nie wiedzieliśmy że parking jest płatny ledwo wjechaliśmy a dwie minuty później już nam gość wypisał mandat nie wiedziałem że parking jest płatny gdyż informacje które były że parking płatny wisiały na wysokości czterech metrów droga firmom atpark ja zwraca uwagę na ruch drogowy i żeby nie potrącić ludzi i nie mam zamiaru patrzeć w górę zrobiliście to celowo... I z tego względu nie zapłacę wam ani złotówki chodź sprawa by się miała zakończyć w sądzie a tego waszego śmiesznego pracownika wsadźcie sobie w (usunięte przez administratora) Jesteście zwykła banda (usunięte przez administratora) co to grabi ludzi z ostatnich pieniędzy... I będę jezdził tam do skutku na zakupy i nie będę pobierał żadnego biletu... Doigracie się sami... Udowodnię wam to... Te wasze znaki informacyjne które są wysoko też sobie w (usunięte przez administratora) wsadźcie
Wezwanie do,opłaty

23.06.2021 16:37

W,dniu 23,06,2021,,postawilam samochód pod,Frakiem,o,godz 15,01,i,wyszłam,o,15,10,,i,zawieszony był mandat, pomimo że,mam,kartę inwalidztwa i,kartę parking na,wszystkie parkingi w,Rzeszowie,,brak słów,,
Ola

30.05.2022 17:57

Absolutnie nie wplacaj pieniędzy jeśli masz kartę inwalidzką, ja tak zrobiłam, napisałam do nich list, już rok i cicho, jak coś to do sądu. Ma pani pierwszeństwo i ta karta do tego zobowiązuje, maga pisać mogą straszyć, proszę olać.
car

25.05.2022 14:50

340 zł kary za parkowanie na terenie galerii fala w Szczecinie. (usunięte przez administratora) w białych rękawiczkach bo inaczej tego nazwać nie można...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATPark?

Kontakt - ATPark Sp. z o.o.

Stokrotek 51 43-384 Jaworze

Branża główna: Finansowanie i dotacje
Anna

13.05.2022 17:47

Witam. Dostałam do zapłaty kwit miałam wykupiony bilet plus oczywiście paragon ze sklepu i mimo to moja reklamacja została odrzucona . Niestety podałam wszystkie dane ponieważ byłam przekonana ze zostanie uznana i tu psikus chcąc odpisać na odrzuconą reklamacje nie można wysłać zwrotnej wiadomości '' ta skrzynka pocztowa jest tylko do wiadomości wychodzącej '' czyli do ich odrzucania reklamacji i człowiek w żaden sposób nie może się wybronić .
Gabi

24.05.2022 23:05

Jestem osobą niepełnosprawną, w samochodzie była karta, której nie uwzględniono przy reklamacji - administrator wręcz napisał, ze na zdjęciu kontrolera jej nie widać. W centrum handlowym w Parzniewie pod Pruszkowem nie byłam od roku, parking jest kiepsko oznakowany. Ze względu na niepełnosprawność podjechałam blisko sklepu, nie korzystając z "niebieskich miejsc" - bo miałabym daleko. Gość musiał widzieć, że o dwóch kulach idę do sklepu nie zahaczając o parkomat i w ciągu pięciu minut wystawił mi mandat, od którego nie można się odwołać. To co się dzieje, to jest ...pip..... i jawne (usunięte przez administratora) pieniędzy. Przy składaniu reklamacji, nie można opisać danej sytuacji, ani załączyć skanów paragonu, karty itp. Państwo - raj dla złodziei :(
geohotz

18.05.2022 13:40

160 zł kary za parkowanie i 220 za upomnienie. A wcześniej nie dostałem żadnego wezwania, upomnienia. (usunięte przez administratora) w biały dzień. Wszystkie supermarkety korzystające z tego parking (usunięte przez administratora) powinny być z automatu banowane przez społeczeństwo. TFU!
Automan

01.04.2022 12:27

Na jakiej podstawie prawnej, przy zgłoszeniu reklamacji, wyłudzane są wrażliwe dane kierowcy, takie jak imię nazwisko, adres czy nawet nr pesel? Zapewne są następnie odsprzedawane. Niedziałający parkomat raz na kilka godzin to jawne praktyki wyłudzenia tzw. opłat dodatkowych. Dziwi mnie, że miasto Bielsko-B nie widzi w ogóle problemu. Reklamacja powinna odbywać się na takich samych danych wprowadzonych przez kontrolera- oparta wyłącznie na numerze rejestracyjnym pojazdu marce i ewentualnie kolorze. Co ciekawe, opłata na konto owej kary już nie wymaga bezpodstawnie nr pesel czy adresu. Wyłudzanie pełnych danych wrażliwych przez firmę "ducha" jest naginaniem prawa...do czasu. Albo ktoś ma udział w spółce, albo mamy jawną (usunięte przez administratora), której nikt nie chce ruszyć.
Pioter

27.04.2022 00:29

A ja myślę, że oni żadnych informacji z cepiku nie dostają, tylko biorą je włąśnie z tego formularza reklamacji. Po co tam jest szczegółowy adres i pesel???
Domel

17.05.2022 15:06

Zdrowo myslacy czlowiek Tez tak mysle, dlatego czekam na ten cepik. Przeciez jest rodo, ochrona danych i inne
biedka

17.05.2022 08:33

Ja także dostałam wezwanie do zapłaty z Rzeszowa ul. Leska 2. Wizyta u lekarza 40 minut. Złożona reklamacja wraz z zaświadczeniem od lekarza - odrzucona. Zwykłe (usunięte przez administratora) Nadmieniam, że parking jest bardzo słabo oznaczony. Napisałam jeszcze w tej sprawie do Galerii, w której mieści się przychodnia. Zobaczę co mi odpiszą.
Domel

13.05.2022 17:03

Dzisiaj dostalem.mandat od tej firmy. Aby zglosic reklamacje na ich stronie nalezy podac pesel, imie nazwisko, wszystkie dane. Aby tego nie podawac nalezy wyslac list. Ale nie oddaja za list. Ciekaw jestem na podstawie jakich przepisow z cepiku sciagna moje dane. Czekam na wezwanie. Mam bilet. Mam rachunek ze sklepu ze w tym czasie robilem zakupy. Przeciez nie podam firmie (usunięte przez administratora)z kapitalem.5k swoich danych. Aby potem dowiedziec sie ze mam kredyt na xxx k. To jest hakis zart.

12.05.2022 08:55

Co zrobić w przypadku gdy podało się błędny numer rejestracji (pomyłka 2 liczb) bilet był w aucie a i tak wezwanie do zapłaty dali( reklamację nie uznali)
Sylwia

24.03.2021 23:08

Witam proszę o kontakt każda osobę która chce odwołać się od mandatu do urzędu praw konsumenta. Szczególnie z Jastrzębia Zdroju. (usunięte przez administratora)
Sylwia

01.05.2022 12:05

Witam. Jak się zakończyła Pani sprawa ? Jestem w takiej samej sytuacji. W Bolesławcu nie byli płatnych weekendów a tu mandat za 5 minut w sklepie Jysk bo pod wieczór w sobotę nie pobrałam darmowego biletu. I wywiało mi mandat przez wiatr. Nie mam nr wezwania i nie mam możliwości zgłoszenia przez ich stronę. Napisałam e-mail ale mogą odrzucić.
domako

22.08.2022 17:40

na facebook utworzyła się grupa (usunięte przez administratora)
klient

22.04.2022 01:39

wystawiona opłata dodatkowa mimo tego że automat nie przyjmował płatności kartą.Podobno internet nie działał.
NIEWAŻNE

12.04.2022 13:53

(usunięte przez administratora), nie polecam.

24.03.2022 22:54

Odpowiedź na reklamację część 1 nie zgadzamy się z Państwa interpretacją. Regulamin parkingu oraz tablice informacyjne umieszczone są w widocznych miejscach na terenie parkingu i wyraźnie informują Klienta o konieczności pobrania biletu parkingowego niezwłocznie po zaparkowaniu pojazdu oraz umieszczeniu go w widocznym miejscu, za przednią szybą w pojeździe. Informujemy również, że zarówno oznakowanie parkingu, jak i Regulamin są zatwierdzone przez właściciela terenu, który ma prawo ustalić własne zasady rozporządzania nim. Sposób wprowadzenia tych regulacji i oznakowania został zweryfikowany przez Ministerstwo Cyfryzacji (jest to konieczne w celu udostępnienia danych z CEPiK). Obowiązkiem stosowania się do zasad wymienionych w Regulaminie parkingu niestrzeżonego objęci są wszyscy korzystający z miejsc parkingowych. Brak biletu skutkuje wystawieniem "Wezwania wniesienia do opłaty dodatkowej". Fakt dokonania zakupów w sklepie nie zwalnia z obowiązku przestrzegania Regulaminu parkingu. Wezwanie zostaje podtrzymane. Informujemy, że brak uregulowania wpłaty spowoduje jej dochodzenie w drodze procesu windykacji i spowoduje powstanie dodatkowych kosztów. Informujemy również, że zarówno oznakowanie parkingu jak i Regulamin są zatwierdzone przez właściciela terenu, który ma prawo ustalić własne zasady rozporządzania nim. Sposób wprowadzenia tych regulacji i oznakowania został zweryfikowany przez Ministerstwo Cyfryzacji (jest to konieczne w celu udostępnienia danych z CEPiK). Jeśli nie zgadzają się Państwo z naszym stanowiskiem, istnieje możliwość dochodzenia swoich racji w ramach postępowania sądowego.
Kierowca

06.04.2022 07:13

A jakiś kontakt do was można? Parkowałem na parkingu Obi Opole. Kartki nie miałem gdyż dotykowy automat na terenie sklepu takich nie wydawał. Był jedynie komunikat, że ma 120 min darmowe. W drodze ze sklepu wypadła mi zza wycieraczki jakaś kartka podejrzewam że to było jakieś wezwanie, była umieszczona tak, że nie było jej widać. Z tego powodu nie mogę wyjaśnić sprawy i dowiedzieć się czy przypadkiem nie dostanę czegoś do zapłaty.
Mecenas

12.04.2022 13:47

No nie wiem czy Wygracie.
JANUSZ KACPROWICZ

11.04.2022 08:09

BRAK MOŻLIWOŚCI PRZEKAZANIA SKANU PARAGONU POTWIERDZAJĄCEGO O POBYCIE W SKLEPIE "ACTION"
Piotr

30.03.2022 09:21

Witam. Chciałbym poinformować Szanownych użytkowników parkingów , że moja prośba o anulowanie wnieśienia opłaty za bilet przeterminowanyzostała rozpatrzona pozytywnie.Jedno co polecam to czytanie regulaminów obowiązujących na parkingach zarządzanych przez różne firmy i dostosowanie sie do nich lub rezygnacja.Pozdrawiam

24.03.2022 22:54

Odpowiedź na reklamację część 2 w przyszłości zapobiec tego typu sytuacjom, proszę pamiętać o pobraniu biletu parkingowego po zaparkowaniu pojazdu i umieszczeniu go za przednią szybą. W myśl obowiązujących przepisów przetwarzanie danych osobowych jest zgodne z prawem, gdy spełniona jest co najmniej jedna z określonych w art. 6 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: rozporządzenie RODO) materialnych przesłanek przetwarzania danych osobowych. Według wskazanego wyżej przepisu przetwarzanie danych osobowych jest zgodne z prawem wyłącznie, gdy zostanie spełniony jeden z wymienionych warunków: a) osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów; b) przetwarzanie jest niezbędne do wykonywania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy; c) przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze; d) przetwarzanie jest niezbędne do ochrony żywotnych interesów osoby, której dane dotyczą, lub innej osoby fizycznej; e) przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi; f) przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności, gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem. Obowiązek rozpatrzenia reklamacji najemcy miejsca parkingowego wynika z obowiązującego Regulaminu. Dane wymagane od składających reklamację najemców miejsc parkingowych są danymi identyfikującymi daną osobę. Wskazać należy, iż imię i nazwisko, nawet w powiązaniu z adresem e-mail bądź adresem zamieszkania, nie są danymi wystarczającymi do identyfikacji zgłaszającego reklamację. W związku z tym, celem identyfikacji klienta oraz zgodnie z treścią art. 6 ust.1 lit. f rozporządzenia RODO, zgłaszający reklamację jest zobowiązany do podania swojego imienia i nazwiska, numeru PESEL oraz miejsca zamieszkania. Oczywistym jest, iż identyfikacja zgłaszającego reklamację jest konieczna i służy realizacji reklamacji oraz jest niezbędna do ochrony prawnie uzasadnionych interesów naszej Spółki. Wskazać należy, iż imię w połączeniu z nazwiskiem stanowi daną powtarzalną, stąd w przypadku potencjalnych roszczeń spółki wobec dwóch osób noszących identyczne imiona i nazwiska podanie numeru PESEL pozwala na przypisanie reklamacji do właściwej osoby. Uznać zatem należy, iż przetwarzanie danych w postaci imienia i nazwiska i numeru PESEL ma na celu realizację uzasadnionego interesu zgłaszającego reklamację. Podkreślić należy, iż ATPARK spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. jako administrator danych osobowych stoi na stanowisku, iż nadrzędną zasadą przy pozyskiwaniu danych osobowych jest zasada minimalizacji, a więc ogranicza ilość pozyskiwanych i przetwarzanych identyfikatorów osoby fizycznej. Uznać zatem należy, iż dane osobowe zgłaszających reklamację zbierane są zgodnie z treścią art. 5 rozporządzenia RODO, a więc w celu konkretnym, wyraźnym i prawnie uzasadnionym (identyfikacja zgłaszającego reklamację, rozpatrzenie reklamacji), jak również jest adekwatne, stosowne oraz ograniczone do tego, co niezbędne do realizacji wyżej wskazanych celów (minimalizacja danych).
Michał

29.03.2022 02:23

Kierowcy nie mają obowiązku pozostawienia za szybą swojego auta biletu parkingowego, który potwierdza uiszczenia przez nich opłatę tak orzekł Wojewódzki Sąd Administracyjny w Łodzi. Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/samorzad/bilet-parkingowy-nie-musi-byc-zostawiony-za-szyba-auta,84638.html
Adamjas1977

26.03.2022 17:36

Dokonałem zakupu w Obi i dostałem mandat. Nie widziałem informacji, parkometru. Parkingowy już wydrukował notkę i zrobił zdjęcie ( swoją drogą (usunięte przez administratora) robota) i powiedział, że już nie może anulować ale proszę wysłać dowód zakupu w reklamacji. Otóż nie. Przykro im ale nie mogą anulować. To po kigo grzyba jest ten parking. Nie dla słowa klientów Obi????

25.03.2022 10:18

Zelenski

25.03.2022 12:13

Żeby nie posiadać kopii regulaminu choćby w PDF-ie...(usunięte przez administratora)
Jacek

04.05.2021 15:02

Firma stosuje (usunięte przez administratora)praktyki. Daje mandaty osobom, którym należy się darmowy parking przez godzinę czasu ponieważ robią zakupy. Dają 7 dni na zapłacenie a reklamację rozpatrują 30 dni. po 7 dniach dniach cena mandatu rośnie prawie dwukrotnie. Nie ma z tą firmą kontaktu telefonicznego ani mailowego. Mam nadzieję że UOKiK zajmie się tą firmą i odpowiednio ukarze.

23.03.2022 15:09

Dokładnie, godzina gratis dodatkowo rachunek zakupów, który jest jedną z kwestii poruszanych przy składaniu reklamacji. Ten sam dzień reklamacja odrzucona. (usunięte przez administratora)

24.03.2022 23:07

Dokładnie, formularz reklamacji uwzględnia "posiadam rachunek" każda inna forma pobierająca opłaty za parking uwzględnia dokonywanie zakupów gdzie się parkuje

23.03.2022 15:12

Poproszę o wzór pisma do uokiku bo praktyki są (usunięte przez administratora) oraz naruszają rodo.. Czy ktoś już zgłaszał taka sprawę i ma ja pozytywnie rozpatrzona???

24.03.2022 22:56

Ktoś coś???
krini

18.02.2022 04:42

30 sekund mandat 165 pln. Jeden z dwóch parkometrów nieczynny. Próba złożenia reklamacji za pośrednictwem strony atpark.pl skończona niepowodzeniem. (usunięte przez administratora) wysoce nieetyczne. Kto jest w stanie w końcu w naszym kraju zwrócić uwagę i ukrócić takie praktyki? Dotyczy Biedronki Pruszkowie.
Anna

22.03.2022 21:19

A zgłosił ktoś do Prokuratury?
Konsultant

18.03.2022 18:13

Firma rozpatruje zgłoszenia z taką samą odpowiedzią, nawet w przypadku gdy ta nie pasuje do przesłanego pisma. Nie wiem jak można pracować w takiej firmie, której pracownicy udają, że nie rozumieją tekstu, który jest napisany przez klienta, nie da się tak pracować. Klienci skarżą się na stronę, przez którą składa się reklamacje, nie pozwala ona na pełne opisanie sprawy, prawdopodobnie celowo zmniejszono w formularzu liczbę wpisywanych znaków do minimum, żeby klient za pierwszym razem nie przesłał pełnego opisu. Jak otrzymaliście odpowiedź, że wasza reklamacja jest niezasadna, nie liczcie na pozytywne rozpatrzenie sprawy. W tej firmie liczy się tylko ilość, nie jakość. Dodatkowo e-mail do odwołań jest ukryty, żeby klienci tego nie robili, można pisać na [email protected] ale nie liczcie na inną odpowiedź niż poprzednio. Omijać szerokim łukiem !!! Psychicznie nie wytrzymałabym w tej pracy dłużej niż miesiąc.
Mieczysław

16.03.2022 19:22

Firma ta postępuje jak (usunięte przez administratora). Brak totalny wyczucia i wrażliwości społecznej. Reklamacje składane do nich to jak bicie głową w mur, żaden argument do nich nie dociera.(usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o ATPark Sp. z o.o.