Hansa-Tex Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
Hansa-Tex Sp. z o.o.
3 64 6 1

Opinie o Hansa-Tex Sp. z o.o.

kondor

powiem wam tak ze to jest jeden WIELKI (usunięte przez administratora) A ten szef to juz wgl, zero szacunku do pracownikow, zreszta szkoda strzepic ryja

drwal
@kondor 16.12.2017 13:52

Rzucać mięsem to każdy głupi potrafi. A co, może w innych częstochowskich firmach jest lepiej? Za leżenie i narzekanie, jeszcze nikt kasy nie daje. Praca jest wymagająca, ale jak ci zależy i się wywiązujesz ze swojej pracy, to i wynagrodzenie jest spoko.

Ted
@drwal 20.12.2017 18:02

Spoko wynagrodzenie to chyba jest tylko dla pana Kościelniaka jak sie ktos wywiązuje to jest pozniej wykorzystywany a nie doceniony. A jak odmowisz pracy w weekend (czyli nadgodzin) bo chcesz ten czas spedzic z rodzina albo po prostu odpoczac jak czlowiek to jestes juz na czarnej liscie i pierwszy do zwolnienia.

Orange
@Ted 14.01.2018 16:40

Najważniejsze że liczba pomarańczowych jest stałą wzrostową,co niekoniecznie przekłada się na jakość tego koloru.

orange
@Ted 14.01.2018 16:40

Interkadra nadal twierdzi że nadgodziny , sobotę ,niedziele lub święta pracują ci co chcą.Niestety nie zgadzasz się na to ,więc wylatujesz.

Pablo
@orange 15.01.2018 23:37

Bo agencje pracy nie wiedzą że nadgodziny wymuszane są presją pracodawcy. A wielki prokurent mysli ze ludzie powinni byc jeszcze wdzięczni za możliwość pracy w nadgodzinach przeciez pensja na koniec miesiaca wyzsza

Kinrok
@drwal 20.12.2017 18:02

Ciasny sobie szykujesz wózki to się nie wypowiadaj na temat większości właziozadku.

Wolny
@drwal 20.12.2017 18:02

Człowieku może jeżeli zsowasz ponad swoje siły to dostaniesz jakieś marne grosze pracowałem w tej firmie 8 lat i jedyne co mogę powiedzieć to tylko tyle w sami debile tam pracują

Zuzanna
@Wolny 27.10.2018 14:03

Pamiętaj, byś nie obrażał osób trzecich ani innych pracowników firmy. Nazywanie kogoś w sposób obraźliwy tylko dlatego, że pracuje w danym miejscu jest wysoce niestosowne. Być może Tobie nie odpowiadała praca w tym miejscu, jednak to nie znaczy, że wszyscy pracownicy myślą w ten sam sposób. Warto być jak najbardziej obiektywnym w swoich opiniach.

Korek 1995
@Wolny 27.10.2018 14:03

Pracowałem na malarni kilka lat i mogę stwierdzić ostrzegają wszystkich że gorzej trafić nie mogłem dlatego odszedlem przez nie jakiego pana puchatego to nie pan tylko (usunięte przez administratora) jakiego nie znałem zero kompetencji i wiedzy niewspomne o tym że wyslowic się nie potrafił tylko drzec mordę nagrałem go parę razy na tel i z chęcią udostępnię chetnemu który może to wykorzystać nadaje się to pod mobbing. Zero szacunku do pracowników! Jedynie do pań które za (usunięte przez administratora) mógł potrzymać ten sam poziom. Omijać szerokim łukiem ta firmę bo stracisz zdrowie i nerwy, pracując z takimi pasożytami i debilami jak wyżej przedstawiony osobnik płci niewiadmej w sumie.

Wojtas___
@Korek 1995 30.10.2018 16:10

Podbijam wypowiec powyżej gbur chanm i prostak skad ich biorą chyba nikt tego niewie osoba nie nadająca się nawet do ugniatamia śmieci! Jest pseudo koordynatorem hahaha. Pozdrawiam byłych kolegów tam prscujacych

Zuzanna
@Korek 1995 30.10.2018 16:10

Wypowiadaj się proszę w sposób cenzuralny. Rozumiem, że miałeś nieprzyjemne przejścia z firmą jednak, czy aby na pewno określasz to jako mobbing? Mobbing to działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Jeśli jest tak, jak mówisz i masz na to świadków, zapoznaj się z nową funkcją na stronie GoWork.pl w zakładce Opinie o Pracodawcach.

Zuzanna

Przypominam o zachowaniu kultury wypowiedzi. Każdą informację można przekazać w sposób kulturalny i zgodny z regulaminem forum GoWork.pl. https://www.gowork.pl/regulamin Możemy mieć odmienne zdania na wiele tematów jednak ważne, byśmy szanowali się wzajemnie. @Kinrok, jesteś pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w Hansa-Tex?

Zuzanna

@Leigh @Nurek 13 zgodnie z regulaminem strony gowork takie wypowiedzi jak Wasze, które zawierają wulgaryzmy mogą zostać usunięte. Piszmy i komentujmy, nie obrażając pozostałych użytkowników oraz pracowników.

Szukasz pracy?

Obecny pracownik

Czy tak dobrze się pracuje, że rzadko piszecie?

Ja
@Obecny pracownik 20.06.2018 19:54

Czytać tekstu ze zrozumieniem nie potrafisz czy jak ? Aaaa no tak,w koncu tam pracujesz więc słowo inteligencja jest dla ciebie obce. Gdybyś nie zrozumiał też sarkazmu specjalnie dla ciebie tłumaczenie. Opinie poniższe nie są pochlebne ale ile można pisać o jednym i tym samym w kółko?!

hanibal
@Ja 22.06.2018 17:54

Może nie wszyscy są tak "ynteligentni" jak ty, ale przynajmniej mam więcej kultury niż ty. A swoja droga to co cie boli? Ze ludziom pasuje ta praca? Oczywiście nie zapomnij napisać równie "uprzejmego" posta jak powyżej;)

Ja
@hanibal 26.06.2018 21:56

Nic mnie nie boli, a dlatego że już dawno opuściłem mury tego obozu :) A skoro nie pracujesz tam z żadnego przymusu tylko z wlasnej woli to wręcz szacun człowieku Idź jeszcze i zaproponuj kierownictwu że będziesz oddawał co miesiąc pol swojej wlasnej marnej pensji bo dla ciebie ta praca to wrecz hobby i nie potrzeba ci "tyle" zarabiać :] i Staniesz się wybrańcem :]

Eses
@hanibal 26.06.2018 21:56

Ludziom pasuje ta praca ?!!!!! Chyba tylko tym co pracują na wyższych szczeblach a nie szaremu pracownikowi z hali, ktory jest przynieś,wynieś, pozamiataj.

hanibal
@Ja 27.06.2018 09:23

Dzięki za redę;-) Jesteś super!

Anon

Ludzie co wy gadacie Pracuje w Hansa-Tex jest to jedna wielka ściema czy pracujesz przez agencje czy bezpośrednio przez Hanse to i tak jesteś okradany z pieniędzy. Jest to najgorszy zakład jaki istnieje w Polsce. Nie ważne czy pracujesz na akord czy też nie to i tak nie zarobisz konkretnych pieniędzy. Tylko podstawe 2 tysiące i to wszystko. Zanim podejmiecie decyzje o pracy w tym zakładzie zastanówcie się 100 razy. Lepiej iść sprzątać śmieci niż pracować u nich. Bo macie za to większe pieniądze.

Walas18
@Anon 03.05.2018 12:05

Dokładnie tak jest :) i brygdzisci te tempe mózgi bez kultury

Kolos66
@Anon 03.05.2018 12:05

To czemu nie idziesz sprzątać śmieci, tylko dalej siedzisz w Hansa Tex

Hansa-Tex Sp. z o.o.
pracodawca
Miło nam powitać wszystkich Użytkowników serwisu GoWork.pl

poszukujących informacji o firmie Hansa-Tex Sp. z o.o.


Dziękujemy za Waszą obecność i zainteresowanie firmą.

Jeśli szukasz obecnie stałej pracy w miłej atmosferze zapoznaj się z naszymi propozycjami. Aktualne oferty oraz opis wymagań znajdziesz w zakładce oferty pracy: https://www.gowork.pl/praca/hansa-tex-sp.-z-o.o.;pr

Zapraszamy do aplikowania na dostępne stanowiska, a w przypadku pytań do kontaktu, wysyłając wiadomość na adres mailowy : rekrutacje@hansa-tex.com lub do przyjścia osobiście do firmy (Częstochowa, ul.Wały Dwernickiego 121), pon.-pt., godz.8:00-16:00, wejście pracownicze A, II-gie piętro,Kadry, księgowość.


Pozdrawiamy :-).
   
Adam

Widziałem ofertę pracy dla malarza. czy podpowiecie mi coś więcej?

Walas18
@Adam 25.04.2018 17:09

Jak chcesz stracić zdrowie i nie mieć pieniędzy to polecam:)

niebiesko-czerwony

szwagier mój nie narzeka. Pracuje już dobrych kilka lat i nie słyszałem by mówił coś źle o tej firmie a uwierz mi dużo rozmawiamy przy % i na wszelakie tematy :) :) :)

Czerwowno - zielony
@niebiesko-czerwony 02.03.2018 14:27

To widocznie jest brygadzista tudzież innym przelozonym,albo siedzi na L4, albo to i to. Pozdrowienia dla szwagra ! :]

ja
@niebiesko-czerwony 02.03.2018 14:27

nie pitol (usunięte przez administratora)

ewa

Podwyżki były ale tylko na papierku podwyższają tylko wymagania pracownikom ,tak naprawdę żadnej podwyszki nie było poprostu oszukują i tyle

Jaa
@ewa 20.03.2018 13:10

Już nie kłam nie kłam! W biurze podwyżki były :D

Zuzanna

Firma Hansa-Tex zamieściła ogłoszenia o pracę w ramach portalu GoWork.pl. Dotyczą one między innymi stanowisk elektromontera, mechanika maszyn szwalniczych oraz zgrzewacza plandek. W każdym z przypadków firma oferuje umowę o pracę oraz możliwości rozwoju. Serdecznie zachęcam do podzielenia się opinią o procesie rekrutacyjnym jak i pracy w tej firmie.

ElSol

Ta firma to jedna wielka żenada! Omijać szerokim łukiem od kilku lat zarobki nie wzrosły tylko normy i wymagania, brygdzisci to ludzie bez szkoły i same pociotki bądź ci którzy dobrze wchodzą jak wazelina w du.... Nie znają się nawet na zleceniach a kiedy jest coś nie tak zwalaja winę na pracownika Przyjmuja już ukaraicow i ludzi z grupami bo nikt niechce tam pracować za takie pieniądze, w ciągu miesiąca przewija się tam kilkanastu ludzi z czego nikt nie zostaje, nawet z UP prosza o wypisanie że się nie nadają, pracuje teraz w innej firmie za te same pieniądze ale bez prania mózgu spokój i miła atmosfera a nie ciągle ponizanie przez pseudo brygadzistow, kiedy jest kontrola z Niemiec chcą się wściec debile żeby pokazać jacy sa fer wobec wszystkich, żenada. Naslac na nich PIP to leżą w gownie i kwicza za te warunki w których się tam pracuje. Następna sprawa panie na malarni i dachach... Porobierane, cycki na plandekach wiszą (usunięte przez administratora) na wiesz (usunięte przez administratora) aż rzygać się chce widocznie brygadzistom to pasuje i szefowi również bo patrzy :) a niektórzy czuja nie smakale tylko ci normalni niestety... ale coz robią wszystko żeby tylko pracowały jeden wielki (usunięte przez administratora) Idź do szefa po podwyżkę to cie zwolni za kilka dni, abkiedy okradaja cię z wypłaty panie z biura tłumacza się że system liczy to po jaki (usunięte przez administratora) tam siedzi ich tyle skoro system liczy, a dopisywnaie w kartach i zarobki po 5 tys to oszustwo którego nikt nie widzi bo boją się że nikt by nie został że starych pracowników. I robią co chcą. Następna rzecz kamery żal.... Pozdrawiam pracowników którzy odchodząc wypieli tam (usunięte przez administratora) xp

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak duże znaczenie dla pracowników mogą mieć pozapłacowe benefity. Czy Hansa-Tex Sp. z o.o. jest takim przedsiębiorstwem?

Aaa
@Administrator 16.02.2018 09:05

Litości...

Adam

Panowie ,praca w Firmie Hansa Tex to stracone chwilę swojego życia, a mam na myśli utracone zdrowie,z szarpane nerwy,i niestety tak naprawdę puste kieszenie,w szczególności po opłaceniu Wszystkich swoich należności (opłat).Zarobki są, uważam słabe, jak na te czasy,czasy gdzie wszystko wokół coraz droższe. Widziałem, przechodząc pracę ludzi jeżdżących wózkami widlowymi w tej firmie, kiedy zasiegnąłem nieco opinie o zarobkach tych nieszczesnikow którzy jeżdżą na Tych żelaznych koniach zrobiło mi się ich żal, że los ich tu pokarał pracą za niskie profity.Pozdrawiam wszystkich,i odradzam pracę w Hana Tex,lecz każdy z osobna podejmuje decyzję na swoją odpowiedzialność.

Falo

Zwyczajnie żal mi ludzi,ktorzy tam "muszą " pracować żeby np wyżywić rodzinę czy spłacać kredyty, bo ci co przychodza sezonowo to po prostu odchodzą po kilku czy klikunastu dniach...zarobki jak zarobki...dla mnie male jak dla ludzi, którzy muszą pracować na kolanach tyle godzin w hałasie i w smrodzie gdzie niby zadne normy nie sa przekroczone, bo przed kazda wizytą kontroli ktora jest wczesniej zapowiedziana jest wietrzenie na potęgę a w dodatku pomiary robi siostra pani brygadzistki ze szwalni to moze i tak bywa. Ludzie po kilku latach pracy tam kolana zmarnowane a zdrowie utracone. Idz człowieku na chorobowe to wtedy naloty kontroli i straszenie przez kierownictwo zwolnieniami. W Częstochowie juz nikt tam nie chce pracowac dlatego pan K sprowadzil sobie ukraińcow, a ci jak dostana karte pobytu to nara do wiekszych miast bo nawet oni za takie pieniądze nie chca pracowac.

Rabben

Praca za 2000 brutto,i umowa co dwa tygodnie to rzeczywiście szczyt marzeń.Jeżeli ktoś ma sponsora to może sobie na nią pozwolić.

hej
@Rabben 01.01.2018 07:53

Zależy jakie stanowisko, jeśli akord to są zupełnie inne stawki.

Tex

Faktycznie, kiedyś pracowałem na krojowni z tym osobnikiem. Podzielam opnie poprzednika, krojownia jest Ok. Ryszard to po prostu kawał ..ja i nieroba.

pracownik

Praca jak praca ale lepiej nie chorować bo kontrole są a jak nie otworzysz drzwi bo siedzisz na kiblu to ci zostawia protokół w drzwiach ze nie dostaniesz kasy to na chorobowym wyrko do drzwi i czekać na kontrol i jak wrócisz z chorobowego to jeszcze rozmowa z kierownikiem który straszy zwolnieniem ,kasa za ta robotę mogła by być lepsza niż te 3,5 bardzo ciezka praca myślę ze 5,5 to takie minimum ale jeszcze trochę i polacy zrezygnuja i ukraincy tylko zostaną i pewnie tez odejdą i kto będzie na nich robić jeśli chcesz mieć psychikę zorana idz do hansa tex

JAN JANECKI

Najfajniejsza praca na krojowni. Również na prasach, które należą do tego wydziału. Super brygadziści (Paweł,Marcin,Sławek,Sebastian). Fajna załoga we wszystkich grupach poza jednym facetem Ryszardem, który ma robotę gdzieś, jest największym obibokiem jakiego spotkałem. Jedyne co go pochłania w tej pracy to grzebanie w szmatach.

Tomek 2017 04 16

Zgadzam sie z toba Kamil to swinia gnoi ludzi jak sie tylko da a poza tym wykonujesz prace na kolanach a mniej zarabiasz od pan ktore obieraja szablony godzinami nic nie robia ale pieknie rozmawiaja z pseudo kierownikami .

młody

Ja tam pracuje od czerwca i jakoś nie narzekam co prawda umowy są dawane raz na miesiąc ale przynajmniej wypłata jest na czas. Co do samej specyfiki pracy to wszystko to zależy gdzie się trafi czy na szablony gdzie są zgrzewane i praca jest głównie w pozycji schylonej albo na klęczkach, ewentualnie praca przy stołach gdzie te plandeki są okuwane na gotowo do wysyłki do klienta. Co do zarobków to wszystko zależy od tego ile się sztuk plandek w danym dniu zrobi ponieważ praca jest na akord i wiadomo im więcej tym lepiej ale jeśli się pracuje w zgranej ekipie to te 3 do 3,5tyś zł na rękę można wyciągnąć.

Bob
@młody 11.11.2016 21:08

Już widzę jak tworzysz ten zespół z ukraincami którzy mają stawkę na godzinę te trzy tysie już widzę jak zarabiasz po 5 miesiącach jak wszystkich premi nie masz

Machomet
@młody 11.11.2016 21:08

Młody ,ja 15 lat temu zarabiałem 2 tys do 2,3 a ty się szczycisz że zarabiasz po takim czasie 3,0 tys. Prawdziwym to był ''Olek'' nie ten cienki bolek Pawełek ,nie macie zielonego pojęcia o Hansie tex

mielczar161
@młody 11.11.2016 21:08

Chyba z wszystkimi sobotami i niedzielami...

ledek

Widzę, że opinie raczej macie podzielone co do pracy w firmie. Ja z checią bym sie przkonał na własnej skórze jak tam jest, tym bardziej, że pracowałem już w podobnej firmie i wiem jak obsługiwac teo typu maszyny.

black

Praca tam to najlepszy sposób żeby stracić nerwy i zdrowie, brak szacunku dla pracownika i jego pracy a to wszystko za marne grosze ,już mniej się narobiłem w odlewni żeliwa za ciut większe pieniądze. Radzę omijać tą firmę z daleka.

alan

Jest to najgorsza firma w jakiej pracowałem,zatrudnienie przez worka-2 tyg szkolenia (na szkoleniu wydaje się że trafiłeś do super pracy) po 2 tyg już szybko zmienisz zdanie,pracuje się parami co tydzień z kim innym,zazwyczaj uczeń trafia na starszego pracownika a że ten chce zarobić goni strasznie co za tym lecą przekleństwa w stronę nowych pracowników,brak jakiej kol wiek pomocy itp.praca akordowa także trzeba nieźle zaginać,przez 8 godzin 5,5 jesteś na kolanach lub w jakiejś innej dziwnej pozycji:),ludzie którzy są zartrudnieni przez hanse zarabiają dobrze,przez worka max 1300 zł :) podsumowując nie polecam,aaaa jeszcze dodam co 2 tyg przychodzi po 10 osob nowych z czego jak po szkoleniu zostanie 2 to jest super :)

Piotrek

a cos wiecej mi mozesz powiedziec na temat hansa-tex

anonim

Przepracowałem tam kilka lat i polecam.

Zostaw opinię o Hansa-Tex Sp. z o.o. - Częstochowa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hansa-Tex Sp. z o.o.