Jestem obecnie w procesie rekrutacji do sklepu. Zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną i muszę przyznać, że była to najlepsza rozmowa o pracę w moim życiu. Szczera i autentyczna. Czułam się jakbym przyszła do mojej ulubionej cioci. Dotychczas nie miałam pozywtynych opinii po rozmowach o prace, nigdy nie trafiłam na osobę, od której czuć byłoby energię i pasję do tego co się wykonuje, a tu? Wow, po prostu brak słów. Czułam ogrom doświadczenia, ogrom empatii po prostu ogrom ludzkości i życzliwości. Nie wiem czy Pani Ewa, zdecyduje się na mnie jako nowego pracownika, czy wybierze kogoś zupełnie innego, nawet gdyby tak się stało, to bardzo cieszę się, że chociaż przez chwilę mój dzień był po prostu dobrym dniem. Po rozmowie, kupiłam dla siebie i Mamy po drożdżówce, żeby poświętować, to, że pierwszy raz idąc na rozmowę o pracę i wchodząc do niej, poczułam, że to może być moje miejsce i choć na moment się uśmiechnęłam. W dzisiejszych czasach rynek pracy jest bardzo trudny, jest masa firm, które otwierają się i zaraz zamykają, dobrze jest wiedzieć, że są jeszcze tacy ludzie jak Pani Ewa. W swoich firmach, kierują się sercem, a nie chęcią wyzysku drugiej osoby.