Rzygmunt25.08.2023 03:02
Zapomniałem dodać, że w pracy na 1/40etatu za 370 zł netto miesięcznie Ryszard chciał, żebym używał mojego prywatnego laptopa, samochodu i numeru telefonu, zaproponował stawkę 1 zł za km, niestety moje (usunięte przez administratora) pali 20L diesla na 100km, więc nie mogłem zgodzić się na taką propozycję. Do szkolenia nowych pilotów miałem używać własnego sprzętu. Po niezbędnych obliczeniach okazało się, że muszę zaangażować narzędzia za ok.120tys. PLN , żeby móc zarobić u Ryszarda 370pln miesięcznie ???? dodatkowo proponował jakieś drobne w kopercie na lewo poza umową. Nie mogłem się na to zgodzić, bo sam siebie i skarbu państwa okradać nie będę. Propozycja absurdalna więc zacząłem robić sobie z niego jaja. Kiedy powiedziałem Ryszardowi, że moje minimum to 20tys.pln. miesięcznie a stawka za godzinę lotu to 500 PLN to chłop zmienił kolor i dostał wścieklizny, zarządzał też prowizji 15% od każdego drona którego sprzedam. Bezczelny typ, narcyz ze skłonnością do konfabulacji. Porażka. Niesamowity (usunięte przez administratora) w płatnościach, 2 miesiace trzeba się prosić o zapłatę za faktury, na zakończenie współpracy nie chciał się rozliczyć, straszył sądem i groził policją.