Trans-Cargo Group

• Nowosiedlice
  • Nieciszów
  • Bogusławice

3. Opinie o pracodawcach Oleśnica
  5. Opinie o Trans-Cargo Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Trans-Cargo Group Oleśnica

Nie przegap nowości o Trans-Cargo Group Sp. z o.o. sp.k.!

Aktywny

06.07.2021 23:20

Z perspektywy kilkunastu miesięcy pracy w Trans Cargo jako kierowca, na podstawie własnych doświadczeń w tej i innych firmach moją opinię wyrazić mogę następująco: Po stronie plusów - kontakt z dyspozytor (zawsze uprzejmie i z szacunkiem). - nowe pojazdy - dzień zjazdu dotrzymywany. - pracownicy na bazie bardzo w porządku. - panie z biura bardzo miłe i pomocne. Po stronie minusów - no niestety dniówka 280 to jest mało na dzisiejsze czasy dla kierowcy w transporcie międzynarodowym.Z tego powodu odchodzi sporo kierowców. - brak odzieży ochronnej. Dostępne jedynie obuwie. - powroty busami męczące. Podsumowując - nie jest to praca dla świeżaka. Zdarzają się wymagające zlecenia. Ale za to jest ciekawie i nie ma monotonii. Na pytanie czy polecił bym pracę w Trans Cargo. Jako kierowca odpowiem "zapraszam czemu tylko ja mam mieć prze..bane"
    Job

04.11.2021 20:05

I tu się zmieniło , jak jeździsz w systemie to wychodzi 380/dzień plus dostatki (500-800) wiec jest już bardzo dobrze
    niezadowolony

03.01.2022 13:03

Dawno takich farmazonów nie słyszałem
    Byly kierowca.

22.08.2021 19:29

Nie wierzcie w te wpisy tych obrońców TC poniżej. Pracowałem tam.kilja miesięcy i płacił tylko 280 za dzien codziennie załadunek i rozładunek 1 , 2 lub 3 max miałem. Spalanie poniżej 24 litrow i nigdy nie dał premii ani podwyżki. Spedytorki upierdliwe. Przez wiele firm kierowcy są bardzo źle traktowani. Zamiast dac mi premie za dobre spalanie to mnie jeszcze obciążyćł za zadrapanie nie z mojej winy i nie wyplacil za urlop zalegly. Naprawdę nie polecam tej firmy. Jest naprawdę wiele dobrych firm, że nie trzeba tak ciężko pracować i uzerac się że spedytorkami że zrobiłeś sobie 9: 30 min przerwy A nie 9:00 tak jak ona chciała.Lub dlaczego wyjechał Pan wyrobił Pan 14 h A nie do końca 15 .... O tej firmie można dużo gadać. A na parkingach to szło się wsłuchać od kierowcow jaki to dramat. NIE POLECAM TEJ FIRMY !!!
    Bmw750

11.11.2021 11:13

Dobrze piszesz z tymi głupimi pytaniami spedytor ki, dlaczego pauza 9.5 h a nie 9, ogólnie spedytor ki traktują kierowców jak (usunięte przez administratora) ale to zasługa niskiego Grześka, pajacyka
    XYz

07.10.2021 05:59

Ogromne przeprosiny dla Becia!!! Pomylily mi się baby w tej firmie tam jest taki przemiał!! A B akurat była jedna z milszych może dlatego imię zapamiętane! Koleżanka wrzeszczus P już nie pracuje ufff ulga dla innych ;)
    Kierowca

07.10.2021 07:44

Stary wszytsko Ci się pomyliło ???? owszem tam była taka mała wstrętna nie nazywała się B, nie na sensu jej personalnie opisywać bo już nie pracuje i ona nie była żadna kierowniczka tylko tak Nam gadała a właściwie krzyczała, teraz ekipa w biurze jest spoko można się dogadać dziewczyny miłe a tamta kokardka na szczęście wrzeszczy już gdzie indziej ;)
    XYz

07.10.2021 08:08

No wiem ze się pomyliło coś mi nie grało jedna bardzo lubiłem (B) a ta druga jak pomyśle to aż ciary dalej mam dobrze ze już nie trzeba jej znosić
    Spedytor międzynarodowy

27.04.2021 16:43

Kilka lat pracowałem jako spedytor międzynarodowy w firmie Trans-Cargo i niestety moje doświadczenia są bardzo negatywne. W pracy nie liczą się kompetencje ani zaangażowanie, ale wygląd i atrakcyjność na co szef Grzegorz zwraca szczególną uwagę. Awans dostaje się przez pójście do łóżka z szefem, np. na wyjazdach służbowych (pozdrawiam Agnieszke Z liderkę bez pojęcia o zadaniach na swoim stanowisku) . Szef płaci większość wynagrodzenia do koperty, a jej zawartość zależy od tego kogo szef lubi,a kogo mniej. Pensja jest zależna od punktacji, niczym w przedszkolu. Ogólnie to nie polecam nikomu tej firmy
    Xyz

06.10.2021 18:49

Najlepsza jest Becia kompetencji zero(usunięte przez administratora)wielka specjalista/ kierowniczka od kontaktów z klientem aż dziwota ze żaden nie zwiał (usunięte przez administratora)wejdźcie ta kobietę bo ostanio doprowadza wszystkich do szału
    Daj spokój

12.08.2021 17:48

Tyle komentarzy, tyle obrońców. Kilka faktów. 280zł dniówki?? Serio, w dzisiejszych czasach?? 5600 za 20dni orki zagranicą?? Do tego tandem w małej kabinie, czyli zapewne 10 załadunków, 15 rozładników...naprawde słabo to wyglada. Do tego jakieś dojazdy busem. Czyli nic co zawarte w ogłoszeniu nie pokrywa się z rzeczywistością, no chyba, ze się mylę to proszę mnie poprawić. Tak czy siak naprawdę można spokojniej jeżdzić i za lepsze pieniądze.
    Driver

28.08.2021 10:02

Nie kłam ! Takich pieniędzy się nie dostaje w tym systemie. A jestem na forum tylko dlatego aby prostować nieprawdę jaka piszesz. Zupełnie co innego się mówi wśród kierowcow A zupełnie co innego Ty piszesz. Jeszcze raz Ci powtórzę 11 cmr to Max. A nawet jeśli jest ich 15 cmr to znajdź kierowcy ktoś w 10 roboczych dni chce mieć 15 ręcznych rozładunkow+ zaladunki nawet za takie pieniądze ja kie napisałeś. Teraz mam znacznie wiecej i znacznie lzej. Trans Cargo nie wyplacilo za urlop zalegly i chcec wtlyrazic w ten sposób swoją opinię. A Ty drogi kierowco możesz nawet mieć 6000 w systemie 2/2. Natomiast pamiętaj że jeśli odejdziesz, to Grzesiu z Twojego urlopu który Ci się należy odbije sobie A jeśli coś zepsujesz nawet nie że swojej winy to Grzesiu z Tych dokumentów które odpisujesz imblanco po powrocie swoje odbierze. Więc sam się zastanów czy faktycznie jest warte te Te Twoje 5000 tyś. Co do Twojej inteligencji to nie znam Cie i nie chce oceniac.

28.08.2021 13:01

Załadujesz z 3 miejscami rozładunku wiec masz 3CMR każdy po 250 pln rozładujesz wszystko na następny dzień bo są blisko siebie do tego transport Ok 8 godz 8x22 godz = 176pln +750 za CMR =926 za dwa dni pracy a jak Ci się uda załadować jeszcze to masz następne 250 pln ale nie zawsze się udar wiec w czym ty widzisz problem żeby wykręcić 5tys na rękę ??jesli się komuś niechce pracować to nie zniechęcaj swoim podejściem i nie pisz złe na firmę bo warunki do tego by dobrze zarobić są ,kto chce to ma i tyle Nie podpisywałem żadnych dokumentów in blanco Nie wiem kiedy tu pracowałeś o ile tu byłeś ale nic takiego nie ma
    Byly

29.06.2021 22:42

A czy czo hara dalej pracuje specjalistka od przypalonych kotletowz niej taki spedytor jak że szminki ani morska ani świnka heeeeeeee
    KIEROWCA

08.05.2021 21:27

Grzesiu, (usunięte przez administratora). Weż Ty tym ludziom zaczni opłacać hotele w Europie lub sćiagaj na bazę na 45 . Zobacz co się dzieje, ludzi kontroluje, z parkingoów wyrzucają, walą mandaty, a Ty sobie smacznie spisz w domku i nie masz sumienia dla ludzi którzy ciężko dla ciebie pracuja . ( ciebie z małej litery bo jesteś mały) . Weż się chłopie ograrnij w koncu i szanuj tych biednych kierowców !
    kierowca ciężarówki

28.04.2021 08:00

ktoś tu na agnieszkę nadaje bez dowodów a zlecenie i numery wysłała i odebrała dobrze,w razie pomyłki korekta i koniec.hihihi
    kierowca ciężarówki

28.04.2021 07:57

cieszymy się że pan zwolnił jakuba,darię,paulinę a łukasza do odpracowania tego co zrobił na swoje konto z naszymi frachtami,
    Byly

10.03.2021 21:15

Ooo..znów oferta pracy na OLX. To się Boss nameczy w szukaniu ludzi... Z uporem maniaka ciągle szuka nowych ludzi. Przychodzę i zaraz uciekają bo firma paskudna. Skąd tu brać ludzi ? Nawet nasi wschodni bracia już go nie chce. (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora)jednego to 10 kolego kierowcow już wie że (usunięte przez administratora), ale jak odszukasz 100 no to sporo ludzi wie, że trzeba unikać takich ludzi o takie firmy.

04.03.2021 09:30

Na stronie Nuzle.pl zamieszczono 24 lutego kilka aktualnych ofert pracy do firmy Trans-Cargo sp.j.. Poszukiwana jest osoba do pracy jako Spedytor Międzynarodowy. Co sądzicie o warunkach pracy zaproponowanych przez pracodawcę?
    Sport

10.03.2021 20:35

Magda , tępa dzida bez sensu piszesz nie znając tematu Dorównaj wiedza do minimalnego poziomu chyba ze to za wysoko dla Ciebie ;)
    Madzia

10.03.2021 20:50

I sami widzicie jakim językiem posługują się ludzie trans Cargo. Darujcie sobie te firmę. Jest dużo dobrych firm gdzie ludzie są na prawdę na poziome. Niestety pracując dla nich taki język i takie zachowanie to codzienność. To bardzo dobry przykład kory mówi aby ich omijać. Odradzam te firmę Ps. Ten człowiek który to pisze jest wyznaczonym przestrzenią i ma za zadanie poprawić wizerunek firmy. To Typowe dla nich.
    niezadowolony

31.01.2021 20:46

Dniówka 280( podstawa i wiadomo do kogo kieszeni idzie reszta diety). Nie mam mowy o jakieś podwyżce. Są jakieś premie których na koncie nie widać. Każą Ci kartę na weekendy wyciągać z tacho! oraz wpisy robić na 4h przed rozpoczęciem pracy a nie faktycznie ile jechałeś busem. Dają do podpisania dokumenty którymi się zabezpieczają w razie kar żeby tylko kierowca odpowiadał inaczej nie jedziesz. Tak właśnie (usunięte przez administratora) się kierowców.
    Damian

01.02.2021 21:13

Oj płacz i płacz a może tak lepiej do pracy się zabrać zamiast skomlec ? Urząd miast później urząd skarbowy jedna pieczątka Ibizy będziesz panie właścicielem firmy i pokaz wtedy sąsiadowi co potrafisz

13.08.2020 10:10

Co jaki okres czasu w Trans-Cargo sp.j. można ubiegać się o podwyżkę?
    Hugo

16.08.2020 16:13

Nie ma czegoś takiego , stawki są ustalane wg systemów jazdy plus dodatki za godziny jazdy i premie
    Krzysiek

11.06.2020 10:00

Ja nie dostalem.
    Henryk

22.06.2020 21:03

Noe dostałeś kasy na konto ?
    Stary

13.05.2020 21:26

Ty głupek jesteś jakie karty kilkakrotnie pytałem monisi i co lipa ty a (usunięte przez administratora) mi wylizesz co taki lizus jesteś
    Zorro

13.05.2020 20:05

Start -Karty multisporta są dostępne w firmie , kto chce korzysta Trza tylko d upe ruszyć do biura a nie zrzędzić w kabinie i bredzić jak to złe w firmie , złe to idź do innego przewoźnika gdzie kolorowymi pieniędzmi Ci zapłacą Jako jedna z niewielu nie zwalnia kierowców a wręcz zatrudnia nowych wiec o czymś to świadczy Pozrowionia dla prawdziwych kierowców z tC :)
    Stary

13.05.2020 11:50

O czym piszesz jaka karta Grzesiu patrzy jak tu wydymac kierowcę nawet na 5 żyła a dopiero jak miałby zasponsorowac co kkolwiek dla kierowcy to prędzej jaja by sobie ogłosił
    Luki

07.03.2020 08:44

Zdecydowanie odradzam tej firmy priorytetem dla nich są kierowcy z Ukrainy.na warsztacie mawiają że na polaczków mamy (usunięte przez administratora) Kierownik warsztatu bardzo chamowaty gość. Patrzy tylko jak ci (usunięte przez administratora) za szkodę zrobioną nie z twojej winy. Właśnie to on ma takie podejście do polskich kierowców. Stałe trasy robią Ukraińcy a Polacy nowe skurwiałe punkty do który trudno dojechać z zakazami.za każde uszkodzenie w aucie płacisz i to po stawkach z serwisu każda drobna ryska nawet przecięcie plandeki na parkingu pokrywasz ze swoich auta zostawiają na parkingach w Niemczech i do aut dojeżdżasz busem z firmy wyjazd z firmy o 4:00 rano. Jadąc do swojego auta w busie spędzasz około 7,8 godzin nim dojedziesz do swojego auta następnie robisz krótką pauzę I robisz swoją trasę.z Niemiec zwożą cię busem też na bazę i to się zdarza że w busie spędzasz nawet i 16 godzin bo po drodze czekasz na innych kierowców owszem kasa na czas ale nie warta tego co się poświęca dla firmy dodatkowo ciągłość ściganie za spalanie
    Luki

09.03.2020 07:42

Tak są tachografy ale rozpoczęcie każą ci robić 2h. Przed ruszeniem . Kasa to obiecują a w rzeczywistości to jest 220dniowki. I składki od najniższej .
    @maciej-oszust

14.03.2020 18:04

Nie kłam chłopie , za dzień jest 280 pln i dodatkowo premia za on i premia 500 nie trudna do zdobycia , busme jedzie się ok 5-6 godz Berlin lu Dresden Trasy stałe nie max dwa miejsca rozładunku . Napisz coś ciekawego i prawdziwego zamiast pomawiać i siać zament , f u ck News
    Sebastian

17.02.2020 19:15

Witam pracuję w tej firmie niespełna dwa miesiące i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dodam tylko, że dojeżdżam do pracy ponad 350 km.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Trans-Cargo Group?

Kontakt - Trans-Cargo Group Sp. z o.o. sp.k.

Lwa Tołstoja 7 lok. 4 56-400 Oleśnica

REGON:932042994

Branże: Transport i spedycja

FacebookIconLinkedinIconInstagramIcon

15.02.2020 10:47

Czy zatrudniają bez doświadczenia .Czy sam w trasę od razu jedziesz.Jak to wygląda
    ato tak

15.02.2020 18:39

a to wygląda tak ze jedziesz w trase z kimś potem wracasz a gdy jedziesz sam i ryske zrobi kolega z ukrainy to jemu sie nie obrywa bo ich jest wiecej jak was i ty placisz za niego a on ma prawo sobie niezdarzyc na zaladunek czy rozladunek bo to sa klecy kierowcy dlatego ty dobry polak (usunięte przez administratora) musisz to nadrobic taka polityka made in upa and poland
    szybki

14.02.2020 11:20

jak w tc
    Box

14.02.2020 19:36

Spoko , jak ktoś nie jest leniwy to gra , jest co robić i kasa na czas , widziałem Nowe systemy dziś i są ok najważniejsze ze terminowo i nie ma co narzekać , pewnie zawsze może być lepiej
    Greg

29.01.2020 13:58

Czy firma zatrudnia podwójne obsady? Jak wygląda wynagrodzenie? I ile w trasie ile w domu?
    Kierowca

24.01.2020 23:43

Nie polecam tej firmy spedytorzy bez doswiaczenia to tak jak z swinka ani morska ani swinka moze tam troszke znaja sie na sprzedaży przypalonych hamburgerow
    Magda

18.01.2020 11:01

Nie wiecie czy nie szukają może kogoś do biura ? Jakie zarobki?
    Bimi

18.01.2020 11:21

Ostatnio był wakat z j niemieckim

18.01.2020 10:11

Jak długo czekaliście na odzew z Trans-Cargo sp.j.? Oddzwaniają zawsze?
    Jako

18.01.2020 10:43

Biuro czy kierowca ?

07.10.2019 11:29

Jaka jest kultura pracy w Trans-Cargo sp.j.? Obowiązuje typowy dress code?

15.10.2019 21:36

Nie ma dress codu, ale nie można śmigać w dresie.

04.10.2019 02:46

W tc taka poprawa czy dalej osoby z biura wystawiają opinie? Ogłoszenia z pracą dla kierowców na każdym portalu ale w żadnym nie piszą nazwy firmy czyżby jednak ta cudowna firma była świadoma jaką ma opinie wśród kierowców?
    Maly

31.08.2019 19:09

Trans cargo to jedna wielka rodzina grzesiu to jak papa smerf wszystkimi sie opiekuje tylko mu brody brakuje
    Tobias

02.07.2019 18:28

Nie ma co narzekać , nowa auta ,terminowe zjazdy kasa na konto na czas a biadolenie jak to komu qwa zle to sami pozakładajcie firmy i prezesujcie zobaczymy jak wam pójdzie , polecam uczciwie. Firmę i pozdrawiam spedycję
    Ala

15.06.2019 07:43

A jak sie dostaje wynagrodzenie ? Na konto czy tez czesc w gotowce ?
    Była

29.04.2019 16:29

(usunięte przez administratora) Reszta załogi jest Ok. Jeśli jesteś z Oleśnicy, zastanawiasz się co chcesz robić w przyszłości, to możesz skorzystać z tej firmy jako trampoliny do kariery w transporcie - przyjmują każdego a wiec można się zatrudnić i wyszkolić, ale na dłuższa metę po prostu nie da się w tej firmie wytrzymać. W ciągu ostatniego roku w biurze przewinęło się kilkanaście osób, taka rotacja o czymś świadczy, jednak nikt z zarządu nie próbuje rozwiązać tego problemu. Dobre 80% ludzi z biura nie jest zadowolonych i myśli o zmianie pracy, może po przeczytaniu tej recenzji zarząd pomyśli o pracownikach jak o ludziach? Jeśli chodzi o prace na bazie/ warsztacie tam zarządza Pan (usunięte przez administratora), drugi właściciel - porządny facet.
    Ryba

30.04.2019 21:36

Jak długo pracowałaś skoro taka rotacja ?
    Remik

09.05.2019 20:25

Pewnie , ja zawsze sprawdzam aż do znudzenia i wiesz co ? Nigdy mi nie zdażyło by coś brakowało -szkoda ze piszesz takie uwagi
    Czolo

27.04.2019 05:18

Jest

12.03.2019 10:58

Witam, chciałbym aplikować do firmy Trans Cargo na stanowisko Pracownik Biurowy. Interesuje mnie sprawa wynagrodzenia pracowników biurowych w ofercie pracy znajdującej się na stronie firmy Trans Cargo nie ma takich informacji, na forum również nic nie znalazłam. Z góry dziękuję za odpowiedz Pozdrawiam
    Tablet

06.04.2019 22:17

W biurze jesteś w stanie dostać między 2500-6000 w zależności od poziomu wiedzy i umieniejtnosci i oczywiście kwestia odpowiedzialności i zaufania
    byly

04.01.2019 02:59

Za kazda szkode obciaza i kasa nie zawsze sie zgadza to co podaje w ogloszeniu
    To nie prawda ze gaduła

27.01.2019 14:27

Jak zdemolowales auto to czego sie spodiewasz? Nagrody? A moze zmiennik powinien z swojej kieszeni naprawic albo pracować na uszkodzonym sprzecie? Za zdarzenia losowe nie obciazaja. Jesli Ci sie cos w wyplacie nie zgadzalo z tym co omawialas przed podjeciem pracy to czemu nie wyjasniales sprawy? Kazdy ma prawo do bledu ja nigdy problemow z kasa nie mialem.
    Olek

05.06.2018 18:06

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!
    uK

27.11.2018 18:28

Ukrainiec tez człowiek taki sam jak Polacy co za pie r da la ja u Niemca i tego nikt nie neguje
    Michal

20.01.2019 08:35

W mojej ocenie to dobra firma. Dojeżdżam 350 km....
    Michał

25.07.2018 23:02

O widzę że w biurze Trans Cargo macie mało roboty , bo ciągle siedzicie na necie i sobie słodzicie pisząc do siebie te kłamstwa, jaka firma jest cudowna i wspaniała :))) a kierowcą w tej firmie żyje się cudownie , dostatnie i bezstresowo, a Prezes to Oaza spokoju i wyrozumiałości :) Kłamcie kłamcie dalej może znajdziecie jakiegoś Jelenia :))) pozdrawiam. ;)
    Michal

20.01.2019 08:28

Mozesz sie nie podszywac pod innych kierowcow blaznie?
    Fdjujd

13.01.2019 12:15

Oj, ktoś tu się tapla w niegatywnych opiniach nie zadowolonych kierowców, skrzywdzonych przez Pana Trojanowicza, no cóż pewnie Pan Trojanowicz sobie zasłóżył tym jak traktuje swoich kierowców, widać że Pan Trojanowicz nie wyciąga wniosków i dalej bluzga na swych kierowców również tych byłych przekazując nie prawdziwe informacje do nowych pracodawców swojego byłego już kierowcy by ten nie znalazł sobie miejsca w nowej firmie i by go zwolnili jak najprędzej. Bardzo podłe zachowanie można by powiedzieć. Ale prawdziwe.
    Lugfdf

17.01.2019 10:28

I jeszcze dla ścisłości nikt mnie z trans cargo nie zwolnił tylko sam odeszłam od ludzi którzy mają nie poukładane w głowie i każdego mają za złodzieja trzeba uciekać. Kto by to wytrzymał Prawda ? Sprawa trafi na wokandę bo nikt mnie nie będzie szykanował i tam się wszystko wyjaśni.
    Klecha

17.01.2019 21:21

Ale czlowiek prymitywny pisze, pisz tak dalej a sam trafisz na wokandę za pomówienia ,nie jesteś anonimowy a kiedy z biura się dowiedzą pewnie będziesz musiał przepraszać na forum
    On

04.01.2019 21:01

Beznadziejnie, to by było na tyle. Spedytorzy marnuja cenny czas kierowcy zawracając głowe jjakimiś tam pierdolkami. Szkoda gadać.
    byly

04.01.2019 02:53

W oglszeniu pisze ze jazda po krajach...........takich jak w ogloszeniu tylko to nie prawda bo jezdzi po Francji i to tzw.landowkami do Wloch i Szwajcarii smiga a tego to nie pisze.Polowa to ukraina dojazd busem do samochodow w Niemczech i powrot busem oczywiscie ukraina zjezdza ciezarowkami na baze a polaczki busem jak sardynki i to jest wkurwia......ze polus polusa traktuje gorzej niz ukraincow
    patryk

04.01.2019 12:01

busem bo pewnie sobie stystem taki wybrales, ja tez jezzdze bysem 12/3 i nie narzekam , kierowca z ukrainy co gada po polsku jest nieraz lepszy niz (usunięte przez administratora) smierdzacy polak co mu szkoda na prysznic poza tym ja chcialbym na Italie i Danie jezdzic a mi jakos nie daja wiec po co narzeasz, zreszta po opisie juz widac ze cie tu nie ma

Zostaw merytoryczną opinię o Trans-Cargo Group Sp. z o.o. sp.k.