"AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna

Knurów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 34 ocen.

"AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna
3 34 6 1

Opinie o "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna

Hanna

@Justyna, czy jesteś zainteresowana rekrutacją do firmy? Jeśli będziesz brała udział w procesie kwalifikacyjnym to zachęcam, żebyś podzieliła się zdobytym doświadczeniem w trakcie niej. Jak wyglądał jej przebieg i jaka atmosfera panowała w trakcie rozmowy o pracę?

Justyna

Czy weekendy są przymusowe? Tylko soboty czy niedziele również?

Hanna

@Grześ, dziękują za Twoją wypowiedź. Może napiszesz również coś więcej na temat atmosfery panującej w "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna? Jak wyglądają kontakty między pracownikami? Czy sprzyjają one pracy zespołowej?

Szukasz pracy?

Hanna

@Zenek, czy oprócz stałego wynagrodzenia można liczyć na dodatkowe profity? Czy firma "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna oferuje swoim pracownikom na przykład dofinansowanie na dojazdy do pracy czy kartę sportową? Czy istnieje pakiet socjalny?

Grześ
@Hanna 25.06.2018 22:37

Wczasy pod grusza, paczka na dzień dziecka i premia i paczka swiateczns

Angela

Witam. Za miesiac pracy jaka jest minimalna wyplata?

Zenek
@Angela 23.06.2018 13:37

Minimalna :)

Jerzy

Firma ma dobra opinię jako pracodawca więc dobrze się pracuje.

Grzegorz
@Jerzy 22.06.2018 18:02

Oczywiscie super, przerzucając ponad 5 ton na zmianę dyrektor twierdzi że "facet nic nie robi" rewelacja, to może sam dyrektor by sobie stanął i popracował 8 godz i dopiero wtedy się wypowiadał. Ech szkoda gadac.

Hanna

Jak obecnie wygląda sytuacja w "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko? Czy warunki zatrudnienia uległy zmianie? Jaka atmosfera panuje w firmie? Czy pracownicy czują się doceniani przez pracodawcę? Zachęcam do aktywności na forum. Pomoże to osobom zainteresowanym pracą w tej firmie.

Krzysztof
@Hanna 07.06.2018 19:12

Oczywiscie że z powodu braku pracowników ludzie czują się bardzo docenieni, pracy przybywa mksymalnie bo zamówień mnóstwo nonstp wyższe normy i coraz więcej osób chętnych za takie docenianie zmienić pracodawce.

Lidia

Hej. Szukam dojazdu z Jastrzębia Zdroju i okolic do dojazdów.Jeśli ktoś dojeżdża proszę o kontakt liveta27@wp.pl .Można jechać na zmianę,mam auto.

Hanna

@Adam, co masz na myśli pisząc o niewolnikach? Jesteś pracownikiem firmy "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna? Może oprzesz swoją opinię o konkretne przykłady? Jak wyglądają warunki zatrudnienia? Jaka atmosfera panuje w firmie? Czy pracownicy są odpowiednio nagradzani? A może zagwarantowany jest jakiś pakiet socjalny? Każda wyczerpująca i prawdziwa wypowiedź jest pomocna dla osób zainteresowanych pracą w tej firmie.

Cezary

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Adam
@Cezary 23.05.2018 11:39

Raczej niewolników miejsc wolnych jest sporo i co jakiś czas przybywa

Kirito

Mnie zatrudniono na okres próbny na trzy miesiące wszystko fajnie pięknie chwalili że dobrze mi idzie i szybko się uczę .Po prawie miesiącu pozwolili mi już samemu pracować na maszynie a na drugi dzień wezwał mnie kierownik i wyobrazcie sobie wręczył mi wypowiedzenie i zdziwicie sie co mi powiedział plus że chodzę do pracy a minus że mało rozmawiam fakt jestem małomówny i musze sie za aklimatyzować w nowym otoczeniu no i myślałem że chodzę tam pracować a nie na rozmowy.I takie to gówniane powody znajdują do zwolnienia jednego dnia chwalą a na drugi dzień dawaja wypowiedzenie.

Kirito
@Kirito 15.04.2018 17:32

Sprostowanie ; jednak pomylilem sie co do mojej opinii fakt ze dostałem to wypowiedzenie ale zostało ono wycofane .Pracowałem sam na maszynie ale byłem pod opieka innego pracownika bo tak to działa na okresie próbnym.Praca jest fajna atmosfera miła no i kierownictwo też w porządku i cieszę się że dostałem szanse dalszej pracy no i rozkręcam się w rozmowach z innymi.

Olek

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Trudno uwierzyć w tak dziwne zachowanie firmy!

Janusz

Zastanawiam się dlaczego przestaliście pisać? Mam zamiar aplikować.

Jasiu
@Janusz 25.03.2018 17:37

Na jakie stanowisko ?

Administrator

Za wiele nie wiemy na temat warunków zatrudnienia. Ktoś chce się wypowiedzieć na temat firmy "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna?

Stefan

Słyszałem o firmie sporo dobrego. Podpowiedzcie czy warto startować? Na jakie benefity można liczyć?

Jasiu
@Stefan 06.01.2018 19:18

Na jakie stanowisko ?

Giorgio

Witam jak wyglada praca oraz placa na stanowisku mechanika ?

Taki jeden
@Giorgio 17.09.2017 17:19

Czyszczenie maszyn sprzatanie piwnic itp. Czesto 3 siedzi a jeden robi.... Co do kasy to po zmianie kierownika rewelacji nie ma bo na wszystkim oszczędza.

Hanna

@Jasiurozumiem, że system premiowy nie odpowiada Tobie. Czy jest coś jeszcze z czego jesteś niezadowolony pracując w firmie "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna? Czy podzielisz się taką informacją?

Jasiu
@Hanna 28.09.2017 09:57

Pewnie, że się podzielę. Praca w nadgodzinach do wybrania rozliczana w okresie kwartalnym. Potem w czasie kiedy nie ma zamówień posyłają ludzi na "wolne" z nadgodzin, ale wypłata już z przepracowanego czasu się liczy. Druga sprawą jest przerwa śniadaniowa. Niby stołówka jest ale i tak każdy je na maszynie, bo przecież produkcja musi iść. No i do tego kierownicy potrafią zagospodarować czas wolny w weekendy pracownikom (oczywiście jak jest dużo zamówień, czyli okres kwiecień-październik).

Jasiu

Nawet "podwyżka" była ... Ucięli premię i wciągnęli to w stawkę brutto.... Szkoda tylko, że przy wyższym punkcie premiowym pracownik zaczyna tracić na wypłacie zamiast zyskiwać ..... Żenuaaaaaa

Hanna

Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Biuro Podróży Harctur? Jak przebiegł ten proces? Jakie pytania usłyszeliście? Macie na tę chwilę jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Czekamy na Wasze opinie.

ew

pewnie ze ta podwyzka powinna byc..chociaz z tego co ja wiem to nie w kazdej firmie sie one zdazaja ale tak co jakis czas dobrze by bylo jakby jednak byla

Inny były pracownik

Pracowałem w tej firmie dłuższy czas - niech nikogo nie zmyli grzeczne zachowanie jej szefa na rozmowie kwalifikacyjnej i zapewnienia, że zawsze można przyjść i zapytać o radę. To co pisali poprzednicy o tym, że ktoś w tej firmie jest furiatem - to fakt. Osoba ta potrafi zniszczyć psychicznie człowieka. Nie pracuję tam już od dłuższego czasu ale mam kontakt z byłymi współpracownikami i raczej nie wiele się tam zmieniło. Jeśli ktoś jest amatorem mocnych wrażeń to zapraszam do tej firmy na stanowisko kierownicze - o ile jeszcze odbywają się słynne wtorkowe narady to po zmianie pracy jeszcze dłuuugo będzie je pamiętał. Szkoda zdrowia - szczególnie psychicznego. Co do płacy to płacili regularnie i niemało, ale to nie jest warte zszarpanych nerwów.

Grzegorz

AIB to firma prorodzinna zatroszczy się o ciebie w każdy weekend organizując ci pracę bo wie że i tak nie stać cię na wyjazd z rodziną np. nad wodę czy do wesołego miasteczka o zakupach już nie wspominając w dodatku za twoją pracę w weekend o premii możesz zapomnieć i powinieneś być wdzięczy że masz zajęcie na weekend i co najważniejsze to zapłacą ci za ten weekend po czterech miesiącach żeby się od nadmiaru gotówki w głowie nie przewróciło, acha właśnie poszukują nowych pracowników i pierwszy który przyszedł wytrzymał ok godziny ,chyba się nudził i głupio mu było nic nie robić za tak wysokie wynagrodzenie

Ja pracownik szukający innej pracy

Adam niestety masz rację znów się zaczyna podnoszenie norm nie zwracając uwagi na ludzi, oni wychodzą z założenia że ludzi można zawsze wymienić , liczy się tylko kasa

Adam

Nie wiem o co wam chodzi aib to firma z tradycjami , tradycją jest ciągłe podnoszenie norm nie zwracając uwagi na wynagrodzenie pracowników produkcji którym przybywa tylko i wyłącznie roboty nie pieniędzy na które bardziej zasługują niż pracownicy biura czy kierownictwo .

Były pracownik

Z tego co widzę to chyba szukają nowych pracowników że tak ładnie piszą o tej firmie , kolejnym naiwniakom będą wciskac kity ile to nie zarobią a prawda wychodzi bardzo szybko na jaw bo już po pierwszej wypłacie .

wojtek

Firma niestety wykazuje się ogromnymi zaległościami w płatnościach... i to wszystko w tym temacie... Jeśli jest problem z płatnościami wobec kontrahentów to ciekawe jak mogą płacić terminowo pracownikom.

jajacuś
@wojtek 12.11.2015 12:12

Pracuje tam dobrych parę lat i nigdy nie było opóźnienia z wypłatami

mpw

Nie polecam szczególnie pracy w sekretariacie/biurze - szef to psychopata, który niszczy ludzi psychicznie. plus taki,że wynagrodzenie (marne) jest płacone w terminie.

ja

Super firma , wciąż nowe nagrody i zwiększające się dochody firmy , szkoda tylko że już od kilku lat pracownicy nie dostali ani grosza podwyżki .

Pracownik aib

Jak większość szukam innej pracy , w tymTullow nie da się normalnie pracować , brak przerw , marne zarobki , [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ........ kierownictwo , nie polecam wrecz odradzam. Jak nie zdychasz z głodu poszukaj normalnej pracy.

alojz

warto dla nich robic w dziale eksport?

Zostaw opinię o "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna - Knurów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "AiB" Ślączka , Szpura , Dytko Sp.Jawna