HYDROMEL SA

Siemianowice Śląskie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 35 ocen.

Opinie o HYDROMEL SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HYDROMEL SA

stary

kto to pisze takie dyrdymaly

rambo
@stary 07.02.2018 16:39

Widzę stary że jesteś w temacie ale są tu bajkopisarze co piszą scient fiction bo wiemy ja jest ale po co pisać jak cudownie

Świadomy

Dajcie sobie spokój z tą firmą ,stanowiska (dla spawaczy) koszmarne pomiędzy rozwalonymi obrotnikami i kilogramami przewalających się odpadków materiału które są martwe a maszyny na których pracuje spawacz to tez wiele do życzenia,ciężko się o coś do prosić rękawice okulary itp.Spawaczowi obiecują że zarobisz nie wiadomo ile a w rzeczywistości jak dostaniesz około 2200 zł na rękę za 168 g/na 1 mieś to musiałeś dobrze przy dziobać.Pod hydro melem pracując można dostać łatwo dyscyplinarkę,ostatnio latali z alkomatami i ludzie dostali dyscyplinarkę na 2 zm.Był też gość co wziął urlop wypoczynkowy który zgłosił majstrowi,a po którym wrócił i tez dostał dyscyplina za to że nie wypisał jakiejś karty urlopowej.Ludzie dajcie sobie spokój z firmą S.A.którzy biurokraci pchają ręce do kieszeni fizycznych .Omijajcie taką firmę z daleka.Nie dość ze ludzi okradają na kopalniach to w tej firmie na pewno też to zrobią.!!

pumarowicz
@Świadomy 28.01.2018 17:30

2200 / 168 godzin to wychodzi 13,00zł/godz....co ty za pierdoły piszesz chopie. Robia tam już 12 lat i taka stawka to była 8 lat temu jak inne były zarobki. Teraz nie ma miesiąca żeby mniej niż 2800 + można w weekendy dorobić. A to że pilnują żeby nie pić to chyba normalne na każdym zakładzie tak jest. Zachlane mor**dy przyłażą do roboty a ja mam zapier***lać za nich. Zwolnić wszystkie takie szumowiny z tobą na czele, za pisanie bzdur. A co to za różnica czy pijesz na zm A czy B... Chciałbyś żeby napruty naprawiał ci maszynę albo przewoził nad głowa 10ton stali? Ja bym chciał z toba jedna szychta spawać to bym zobaczył jaki ty orzełek jesteś ale pewnie nielot :) Bardzo fajna firma, wszystkim polecam

rambo
@pumarowicz 30.01.2018 11:44

Po sposobie wypowiedzi i formułowaniu zdań widzę kim jesteś piszesz tak żeby rozjuszyć innych użytkowników jak jest każdy wie najlepiej kokosów nie ma i nie będzie górnictwo pada to jak mam być dobrze utrzymanie dozoru biur i tak cud że to istnieje i nie każdy jest alkoholikiem

zadowolony tr

Bardzo dobre zarobki dużo narzędzi i bardzo dobre maszyny polecam każdemu ten zakład jest spoko

szybki

W Internecie jest, że szukają pracowników na dół a na warsztat spawaczy i slusarzy. Spawacz zarabiaja podobno nieźle, ale ciężko się dostać bo wysokie oczekiwania co do jakości.

Gość.....

Jakie stawki dają spawaczowi na początek

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników i jakich, nie mogę nic namierzyć?

Tomek

zadowolony 06;49

zadowolony

Witam, postanowiłem podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami po ponad miesiącu pracy. A zatem jakieś dwa miesiące temu wróciłem z UK i z przyczyn osobistych jak i urzędowych zmuszony byłem znaleźć pracę na miejscu i legalnie. Z racji że jestem z Siemianowic pojeździłem po większych firmach i trafiłem do HYDROMEL. Konkretna rozmowa, propozycja ze strony firmy i zaczynamy pracę w ciągu tygodnia. Duży zakład więc na początku bieda się odnaleźć ale po tygodniu już wszystko jak i w miarę wszyscy znani. Firma działa dla górnictwa, więc jak ktoś oczekuje linii produkcyjnej części mercedesa to się zdziwi, ale na te roboty co wykonują myślę, że firma dobrze wyposażona. Na okresie próbnym dostałem ubranie, buty i wszystko to co potrzebowałem. Dozór w porządku, choć kierownik trzyma dyscyplinę... Po pierwszej wypłacie jestem zadowolony, a od lutego premia będzie nie do 20 a 30% więc kolejna szansa zarobić. Jak liczysz, że zarobisz kilka tysięcy jak na oplu w Gliwicach to nie ten adres, ale jak zależy Ci na pewnej robocie za przyzwoite pieniądze to przychodź. Dodatkowo jak umiesz obsługiwać centra CNC lub jesteś spawaczem to chłopaki zarabiają podobno zajebi**ste pieniądze po kilka tysięcy na rękę no ale to nie moja liga. Powiem wam tak, też czytałem te komentarze i te negatywne trochę mnie odstraszały, ale teraz już wiem jak jest. Myślę że te negatywne piszą albo stare pierdziochy, którzy boją się że młodzi ich wygryzą, albo Ci co nawet tu nie byli albo po prostu inbecyle co narzekają na wszystko nawet własną starą. Ale poza tym odrzutkami natury ludzie są w porządku, jest trochę emerytów, ale tych co znam są ok i na prawdę rzetelni. Czytałem też jeden komentarz i był trafny :"skoro taka straszna firma to po co dalej w niej pracujesz idio***to" i na tym zakończę. Jeśli moja opinia przydała się komuś to fajnie. Pozdrawiam

stary

skansen i mobing

to on

skoro tak wam źle w HYDROMEL to czemu dalej tam pracujecie? Kto logicznie myślący sra do miejsca w ktorym sam siedzi... Ja pracuje tam i potwierdzam słowa "długoletni pracownik i spawacz" że firma jest ok i każdemu mogę polecić, kto chce mieć pewne miejsce zatrudnienia i godziwe warunki pracy.

to on
@Znajomy 18.12.2017 11:58

Ja myślę że masz coś z głową skoro piszesz takie pier***oły. Fajna firma a Ty pewnie albo tam byłeś sprzątaczka albo nawet nie pracowałeś bo tego Ci nie dali. Jakby było tak źle to ani ja ani wszyscy Ci nowi co przychodzą nie zostali by długo a jest inaczej. Uważaj bo hejt jest karalny.

Przyjaciel
@to on 12.01.2017 18:33

Znajomy.masz całkowicie rację.syf brut i ubustwo.a ten co pisze że firma dobra to ktoś co główni widział i wie.Takich jest wielu jak czarna masa baranów,nic nie dochodzi do cwioków ,nawet jak byś podał (usunięte przez administratora) na talezu to będzie im smakować:)

ON

Fajna firma, dobre zarobki polecam

hotter
@ON 01.02.2017 17:15

Jak wypłaty za ten miech na pniowku bo niebawem tam ida?!.

zmeczony
@ON 01.02.2017 17:15

to ty jeszcze dobrej firmy nie widziałeś.Jak byś tam dostał się do takiej firmy to chyba byś został gey-em.

stary

co sie poleprzylo zaczol sie leczyc

Driver

Wycofuje swoje wpisy

Nowy
@Driver 23.11.2017 16:53

Tzn ze się polepszylo ??

dyktator

Jaki pan taki kram

Vronko

Jest taki mistrz "kwiatek" nadaje się do psychiatry! !!

Driver

Wycofanie swoje wpisy

Driver

Tutaj się nic nie dorobicie i trzeba pilnować nadgodzin szczególnie kierowcy bo ciągle brakuje nadgodzin!!!! Szczególnie w ostatnich miesiącach!!!

Driver
@tirowiec 19.11.2017 19:57

No to przychodź i zobaczymy jak długo porabiasz jak ci nie popłacą połowy nadgodzin bo prezes powie że nie i tyle a tej premi pełnej 20% jeszcze na oczy nie widziałem

tirowiec
@Driver 20.11.2017 07:58

Ja jednak zaryzykuję. Jak na razie to ludzie sobie chwalą firmę a jak nie będzie dobrze to zmienie.

robol

skansen i mobing

pracownik

Skansen i mobing

anonim

Skansen i mobing

anonim

Skansen i m ...

to on

To mój drugi komentarz, nie będę patrzył obojętnie. Panowie ja tam pracuję kilkanaście lat i nie było miesiąca, żeby wypłata nie była na czas lub zapłacono mi mniej niż się należy. Jeżeli ktoś pisze komentarz, że go oszukali na kasie to niech poda konkrety. Jak dobrze kojarzę, to był ostatnio jakiś pseudokierowca krótko, który podczas cofania rozdupił bramę na hali. To była moja zmiana i wszystko widziałem. Taki był z niego kierowca, że cofać nie umiał i teraz się dziwi, że mu po wypłacie polecieli jak taka brama pewnie kupe kasy kosztuje. Panowie, to forum ma służyć pisaniu opinii prawdziwych i obiektywnych. Ostatnio wypłata jest większa, zarobki poszły do góry także ja sobie chwalę robotę.

to on
@Suwnicowy 14.11.2017 21:00

Kolego, ja nikogo nie oczerniam, ale jak ktoś pisze że go oszukali bo nie dostał kasy to niech opowie dlaczego tak się stało. Pseudo reklama nie jest nikomu potrzebna. Uszkodzenia też widziałem i nie było to jedno przeslo. Co do kasy, ja nigdy nie miałem opóźnienia w wypłacie, a ty miałeś ?

on
@to on 13.11.2017 09:00

Właśnie !!!!!!! Za kogo robisz że tak ci dobrze bo prawie ciągle pełno roboty niema czasu się dobrze w tyłek podrapać a nie wspomnie o innych rzeczach.

Nikon

Stawka za kierowcę 17 brutto i musisz robić za mechanika i ładowacza a ten biały daf zajechany i o wszytko trzeba się prosić ????

Kierowca
@Nikon 26.10.2017 07:59

Pracowałem tam nie całe 1,5 miesiąca i wyruchali mnie na kasie jak jest tu jeszcze jakaś osoba co została tak samo potraktowana jak ja to pisać bo zakładam im sprawę w sądzie pracy i głoszę wszystko do PIPU i ITD i gdzie tylko idzie niech się wezną za tych dziatransów.

tirowiec
@Kierowca 12.11.2017 19:53

Skoro tak długo pracowałeś to pewnie byłeś orłem haha powodzenia w walce ale napisz jak już coś osiągniesz

zadowolony

Najlepsza firma, w której pracowałem. Jestem w HYDROMEL tokarzem. Polecam każdemu.

M

Kierowca C+E 17,50 zł brutto/h o ile dobrze pamiętam ;)

Ambitny

Aż się przykro robi jak czytam wypowiedzi, że kasa ok, wypłata super. Jak dla mnie stawka 21 zl brutto to śmieszne pieniądze dla spawacza. Bez nadgodzin zarobisz 2500 na reke. Gratuluje ambicji tym co cieszą się z takich pieniędzy.

Ambitny
@czytelnik 19.09.2017 19:32

Naucz się czytać ze zrozumieniem i dopiero nazywaj kogoś leniem ignorancie

czytelnik
@Ambitny 24.09.2017 13:23

Z mojego komentarza nie wynika ze nazywam kogos LENIEM a nazywac zaraz kogos ignorantem to swiadczy o HAMSTWIE. Nalezy czytac z zrozumieniem!

kleofa-siok

Jestem przypadkowym czytelnikiem tych wszystkich komentarzy i nie pracuje w tej firmie.Bylem przez 32-lata pracownikiem dolowym na jednej ze zlikwidowanych kopaln w Katowicach. W czasie tego okresu pracy zaliczylem prace od pomocnika az do osoby dozoru i poznalem setki ludzi-gornikow.Pisze to dlatego by stwierdzic ze te negatywne opinie o tej firmie pisza ludzie-pracownicy ktorzy nie bardzo powaznie mysla o robocie a bardziej interesuje ich tylko zarobek.Nikt nie pisze co robi ,jakie prace wykonuje tylko ze za malo mu placa.Zarzucaja ze emeryci tam pracujacy sa faworyzowani i ze swoja emerytura maja fajne zycie.Nikt z tych "krytykow"nie bieze pod uwage ze emeryci maja wieksze doswiadczenie zawodowe za co tez nalezy im sie uznanie -nawet w postaci lepszej placy. Na koniec jedna rada dla tych wszystkich "krytykow" zmien sobie prace.Pamietaj ze "lewusom" w kazdej firmie bedzie zle. Sumiennym pracownikom zycze wszystkiego najlepszego i zadowolenia z roboty oraz doczekania dobrej emerytury.

Pumarowicz
@kleofa-siok 11.08.2017 22:14

W końcu ktoś mądry pisze i aż przyjemnie się czyta. Pozdrowienia dla wszystkich Pumarowiczow szczególnie tych, co pracują tam już ponad 10 lat

Miro88

Cześć, ja od niedawna pracuje w Hydromel jako Górnik ślusarz na dole. Aktualnie Knurow i z tego co sztygar gada robota do końca roku ale proponowali mi czy nie pójdę na Bielszowice bo tam też roboty maja. Firma solidna i za pracę bez weekendów 2800 na rękę to nie tak źle jak dla mnie na początek. Słyszę że roboty maja duzo i chętnie zatrudniają. Bratu kazałem iść teraz na kierowcę bo akurat szukają a to jego fach, dostał propozycję 17.50 ale oni potrzebują od już a on mógłby dopiero od września i zrezygnował.

Siemce
@Miro88 01.07.2017 19:54

To co kolego, w dwa dni podnieśli stawkę do 17,50 brutto z 16? ;) Owszem, Pan kierownik transportu wspominał, że potrzebują kierowcy na tego białego DAFika "na wczoraj" i że mają problem z znalezieniem kierowcy od dłuższego czasu, a sprawa jest banalnie prosta - zarobki. Rozumiem, że praca raczej spokojna, na miejscu (dziennie w domku), ale 2300 zł na rękę, to jak dla mnie troszkę za mało, jak na trud włożony w zdobycie uprawnień. Już te 4000 zł brutto byłoby do zniesienia - w czwartek wystawili ofertę iż wynagrodzenie od 3500 brutto, więc może dojdą do tego poziomu ;)

rudy
@Miro88 01.07.2017 19:54

Ja od poniedziałku zaczynam jako ślusarz na hali. Na razie zarobki wyglądają ok. W kadrach przede mna czekalo 4 kolegow i tez dostsli robote. Firma chyba rosnie w sile. W urzedzie gadali mi ze druga w siemcach. Po okresie próbnym dam znać jakie wrażenia.

max

Ja byłem w sprawie pracy na dół , szukają chętnych praktycznie w wszystkich zawodach górniczych, tyle mają roboty .Nie powiem propozycja dość ciekawa w porównaniu z innymi firmami. Mam dostarczyć szkolenia i kursy i będziemy rozmawiać o stawce. Na razie jest obiecująco, jak będę pewny swego napiszę co i jak.

Siemce

Byłem ostatnio na rozmowie ws. pracy dla kierowcy...16 zł/brutto godzinka + zdaje się jakaś tam premia. Praca wydaje się być ok, ale szkoda, że takie małe pieniążki.

laga

Ja się zatrudnilem jako spawacz. Dużo roboty jest, ale pierwsza wypłata była i chce się robić. Kierownik gada, że roboty do końca roku i nawet weekendy wszystkie. Na dzień dzisiejszy polecam przyzwoita firma jedna z lepszych w której robię a mam już 40 na karku

Ave

Widzę, że kierowcy C+E szukają już 4 miesiące...widocznie moje 2 lata doświadczenia, to mało ;)

Siemce
@Ave 22.06.2017 21:50

Wiesz, niby tutaj "fizyczni" zarabiają przyzwoicie, ale nie wiem dlaczego kierowcy, których mają chyba tylko kilka sztuk, a również są mega ważnym ogniwem w tej firmie, zarabiają tak marnie. Tutaj na to stanowisko przyjdzie ktoś, kto potrzebuje dorobić do emerytury bo jest pełen ZUS, bo ktoś kto ma doświadczenie, to z całą pewnością znajdzie coś lepiej płatnego - na CE w biedronce jest +/- 3200 zł. OK, nie mówię, żeby zaraz rzucali te 3200, ale spokojnie 2800 mogliby dać, a przy pracy 8h dziennie, to byłoby już ok. Szkoda, no ale cóż ;)

Siemce
@Ave 22.06.2017 21:50

Wiesz, niby tutaj "fizyczni" zarabiają przyzwoicie, ale nie wiem dlaczego kierowcy, których mają chyba tylko kilka sztuk, a również są mega ważnym ogniwem w tej firmie, zarabiają tak marnie. Tutaj na to stanowisko przyjdzie ktoś, kto potrzebuje dorobić do emerytury bo jest pełen ZUS, bo ktoś sporo przed emeryturą, kto ma doświadczenie, to z całą pewnością znajdzie coś lepiej płatnego - na CE w biedronce jest +/- 3200 zł. OK, nie mówię, żeby zaraz rzucali te 3200, ale spokojnie 2800 mogliby dać, a przy pracy 8h dziennie, to byłoby już ok. Szkoda, no ale cóż ;)

Hank

Polecam firmę. Nigdy nie spóźnili się z wypłatami. Wysoka ilość bonów żywnościowych, całkiem niezła organizacja pracy, wiele zadowalających przetargów. Dozór w miarę ogarnięty, pracownicy też. Wiadomo zdarzają się półgłówki, jak wszędzie. Ale jak najbardziej pozytywna opinia od mojej osoby.

Prosiak

Siema . Ja Pracuje rok czasu w tej firmie i polecam j kazdemu kto chce pracowac, ludzie sa wporzadku nie wazne czy to emeryt czy mlody , wszyscy sie doagaduja. Co prac na danych kopalniach i wyplat to owszem w grudniu kazdy mial wyplate ucieta . a zaraz po nowym roku zrobilo sie lepiej. Ja bez sobot mam 2,7 na reke zrobie 3 czerwone i mom 3,4 na reke. Trzeba chciec robic a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze jest dupnie zle, kartki sa po 18 zł wyplata terminowa kartki najpozniej do 20 kazdego miescia sa, co do osob dozoru to praktycznie kazdy sztygar jest normalny nie ma jakis dolewan czy czegos , przychodzisz robisz swoje i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na 6 bez zadnyhc problemow. Ci co pisza te komentarze to sa osoby ktore nie chca robic i patrza tylko zeby ktos zanich zrobil a oni dostali piniadze i co onie to nie sa. Pozdro Polecam Firme :)

grubiorz

Firma, do której nie można mieć zastrzezen. Każdy ma swoje zdanie. Ja z racji ze znam dziesiątki osob pracujących ze mna i mających podobne zdanie do mojego to polecam

Arkadiusz
@grubiorz 24.01.2017 14:41

A ja nie nikomu nawet wrogów to moje zdanie . Jesli polecasz to sie ciesz bo ja ze swoimi znajomymi nie polecamy .

TrzeźwoMyślący

Te wyplaty w okolicach 3k i wzwyż to mają tylko emeryty, najwięksi lizodupcy i leserzy w tej firmie. Oni mają po 15,50zł/h i w górę. Wypłata 10'tego a 20'tego jeszcze emeryturka, takiemu to dobrze, a prawda jest taka że jak jesteś młody i masz rodzinę to ciężko z takimi wypłatami.... Jak kolega wyżej napisał, znajomi pracują na produkcjach, na strefach w Gliwicach i tam wypłaty mają 3k, nie musząc oddychać w tym syfie, czy ci coś na głowę nie spadnie i wkur*** się z starymi emerytami. Nie ma sensu robota w tej firmie, jak i każdej okołogórniczej przy dzisiejszych pieniądzach. Górnictwo jeśli już (mimo że nie ma tych kokosów jak kiedyś) to tylko pod kopalnią, firmy zewnętrzne to dno!

aleks
@TrzeźwoMyślący 23.01.2017 23:11

I frajernia ,swietnie to ujales PowerPoint

zadowolony

bardzo dobra firma, dobre zarobki (wiadomo zawsze może być lepiej), luźna atmosfera i dozór wyrozumiały. Polecam

Zbychu

do ryl- ja mialem teraz 4 czerwone to dostałem 3 . Każdy ma swoje zdanie a ja swojego nie zmieniam jak dla mnie firma dobra i pewna robota a nie tak jak robiłem w innej to prosiłem sie o kase. Teraz na likwidacji u Stasia jest dobrze

Górnik p/z

No i wczorajsze wypłaty to żenada na całego. W grudniu żenada, obiecali że w styczniu bedzie lepiej, jest tak lepiej że jest gorzej niż w poprzednim m-cu. Teraz obiecują że lepiej bedzie w marcu...ale którego roku ja się pytam? Za m-c zapierniczania + 3/4 czerwone dostac 2200-2300zł to żenada ! Odradzam tą firmę, od kilku m-cy zarobki to równa pochyła w dół. O wszystko się proś, łachy, wolne, nawet głupich rękawic się nie doprosisz. Uciekać i trzymac sie z dala.

Zbychu

Ja robia na Pniówku i jakoś ujdzie... Kumpel siedzi na Knurowie to sztygar im przekazal ze robote maja do końca 2017 roku. Z czerwonymi mi wypłata wychodzi ponad 3 na łapa. Z tego co gadaja, hydromel jako jedyny przetrzymal kryzys i teraz ma sie dobrze

ryl
@Zbychu 09.01.2017 12:16

Jesli można wiedzieć napisz wela tam zarobisz na tym pniowku bo jestem z okolic i w środę mam rozmowę wiec niewiem czy warto jechać na Siemianowice z gory dzieki

ryl
@ryl 09.01.2017 17:13

Mialem na myśli z iloma czerwonymi bo to ważne

spawacz

po komentarzu "długoletni pracownik" postanowiłem napisać bo cos mnie chce trafic jak widze co niektórzy pisza. Ja hestem spawaczem w firmie, która wysyla nas do hydromela i powiem wam, ze gdyby kierownik zakładu powiedział mi ze mogę przejść do nich to od razu bym to zrobil. Ludzie firma działa w górnictwie to nie miejcie oczekiwań co do zarobków czy miejsca pracy, ale jak widze jak traktują swoich pracowników to u mnie mogę o tym pomarzyć... Wyplaty na czas, zarobki ze sredniej półki a z nadgodzinami które można robic nawet wysokie bo około 3500 na rękę. Mi to sie wydaje, że te komentarze to piszą ci których albo wywalili bo nic nie robili albo ci co w ogole sie tam nie dostali i teraz obrażeni wielce. I gadałem tez z tymi górnikami, których oddelegowali na hale do siebie. Dali ich tylko dlatego, ze pilnie musieli przygotować nowa hale do produkcji i brakowało im rąk do pracy. Po tygodniu wszyscy wrócili na gruba bo maja tam tyla roboty.

punaralnar
@spawacz 07.01.2017 10:40

Ty mówisz o spawaniu i nadgodzinach jest okecto sie zgodzę ale sytuacja w pracach p/z czyt górników juz tak fajnie nie wygląda podobno ... Ale tylko podobno jak jest musialbym sie przyjąć i zobaczyć ...

długoletni pracownik

Jak tak czytam niektóre komentarze, to aż trudno mi uwierzyć, że zostawiający opinię piszą o firmie HYDROMEL, w której pracuję ponad 10 lat I NIE JESTEM EMERYTEM.... Ludzie nie wierzcie w te brednie, ja bez sobót i niedziel zarabiam około 2500 na rękę (zdarzają się miesiące, że z nadgodzinami mam 3400 a znam kilka osób tokarzy którzy zarabiają koło 5 tys. na rękę ). Praca na trzy zmiany po 8 godzin. Zespół wymieszany, choć zgodzę się z przedmówcami, że około 60% to emeryci, ale jest też dużo młodych ludzi, którzy tak jak ja chwalą sobie tą firmę - dlaczego?? bo odkąd tam pracuję, nie zdarzyło się żeby wypłata była opóźniona, żebym nie dostał urlopu który mi się należy czy żeby ktoś mi ubliżał. Kadra zarządzająca wymagająca, ale dlatego że to ludzie z długoletnim doświadczeniem i wiedzą jak robota ma wyglądać. Mówicie, że firma upadnie - to ciekawe jak wytłumaczycie, że ciągle inwestują (nowe hale, nowe maszyny, ciągłe modernizacje itp) a to że mają część maszyn starych, to dlatego Panowie że specyfika produkcji nie wymaga nic innego...ale przecież niektórym znawcom nie muszę tego tłumaczyć. Ci co czytają mój komentarz, niech zrobią sobie z tą wiedzą co chcą. Ja jestem zadowolony z firmy. pozdro.

ad

Firma bardzo słaba, szkoda gadać. Kiedyś to upadnie ileż mogą chodzić wszyscy na cyku i przyjmować emerytów. Nie doceniają ludzi którzy się starają i chcą coś wnieść pożytecznego do firmy. Do zrobienia nie raz 10 robót na raz a za każdą odpowiadasz jakbyś miał nie wiadomo ile czasu na nią.

Maniek

To jednak nie mam po co iść z papierami... 2000 to jo mom w transporcie kaj jadą 3 ringi i ide na 6 godzin...

ryl

Pracuje w tej firmie i szczerze NIE POLECAM! Ludzie ostatnio pouciekali po tym jaką kasę powypłacali. Była likwidacja ściany na Halembie, była i się skończyła. Mają zbrojenie na Sośnicy ale już bliżej końca niż dalsza. Bobrek, Piekary, Knurów-Szczygłowice to tyle. Miało być dużo roboty a jest tak że nie ma wcale i rzucają ludzi gdzie się da, nawet do siedziby na hale produkcyjne! - Zarobki BIEDA! Wykwalifikowany górnik za cały mc wypłata ok.2000zł za ciężką je*akę na dole! Jeśli ci to pasuje to ok, ale niektórzy mają swoją godność. Tyle to baba w biedronce zarabia. Wstyd ! Chyba że dobrze liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w nadszt. to możesz liczyć na 5zł więcej :) - Specyfika pracy pod tą firmą związana z typem prowadzonych przez nią robót jest taka że dłużej niż 2/3mc nie zagościsz na danej kopalni więc co chwilę rzucają cię po innych kopalniach, nawet w takim stopniu że dziś dostajesz telefon że masz się pakować bo od jutra robisz na innej kopalni. Kartki sodexo po 14zł na których zdarzało się nieraz że brakowało po 1-2 żebyś tylko się nie skapnął i był w plecy. Ty zarabiasz ochłapy za pracę we wodzie, temperaturze, syfie a kierownictwo po zakończeniu pracy na danej kopalni urządza sobie biesiady za pieniądze fizoli! Nie ma roboty, lecisz na urlop, jak masz to dobrze, nie masz - lecisz na bezpłatny. Robota dziś robisz, jutro już ci mogą powiedzieć że nie masz po co przychodzić. - Firma dobra ale do emerytów - pupilków którzy wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nadszt./kierownikom i piją razem gorzoł. Jak masz rodzinę na utrzymaniu to zapomnij. Praca niestabilna i wyzysk ze człowieka. Teraz jeszcze ludziom przed wypłatami ucięli premie, w końcu idzie barbórka i święta to trzeba mieć za co zapełnić koryto i kupić sobie nową koszulę + krawat. Wystarczy zobaczyć jaka świta krawaciarzy przyjeżdża rano do siedziby i na kogo robisz. Teraz apogeum bo przetargi poprzegrywali i jedynie co udało im się ugrać to robota na KWK Pniówek! + ponoć mają być Brzeszcze. Jeszcze trochę i przerzucać ludzi na bogdankę będa a ty dojeżdżaj i płać na paliwo jak cie stać z 2000zł! + Jesteś emerytem, dupowłazem, żerujesz na robocie młodych - gratuluję, zarobisz! - Wszystko inne, cała reszta - DNO! Jedyny plus samych robót to robota ciekawsza niż przodki. Ludzie niektórzy na prawdę spoko, a niektórzy cie sprzedają za 5gr jak wszędzie (ale to są jednostki). Ogółem atmosfera z ludzmi dobra ale stabilnej i dobrze płatnej pracy w tej firmie nie zaznasz.

Maniek

Firma prowadziła na pewno likwidacje ściany na kwk Halemba interesuje mnie zarobek ile wycigali ludzie na takiej robocie...

amjen9

a to się szykuje jakaś likwidacja? pierwsze słyszę!@ możesz napisać złociutki skąd ty masz takie info? a poza tym bardzo nie ciekawi czy jako młoda kobieta iałabym u panstwa szanse na jakieś zatrudnienie

Maniek

Ile zarobi górnik na likwidacji w tej firmie?

mariobros

ja wcale ,poza tym to bezsensu cale zycie w jamie , pumar rekrutuje i oglasza sie po necie ,kiedys to byla dobra firma ciekawe jak teraz ,zawsze mieli fajne roboty nie zadne przodki przede wszystkim :)pracuje tam ktos z was opiszecie sytuacje na teraz :) pozdre ryle

hasan

praucuje tam ktos jeszcze odwiedzajacy gowork ,prawda to ze za 16 dniowek 2400 ? czy znajomy robi mnie w ch7uja ?

Zostaw opinię o HYDROMEL SA - Siemianowice Śląskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HYDROMEL SA