HYDROMEL SA

Siemianowice Śląskie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

HYDROMEL SA
2 39 6 1

Opinie o HYDROMEL SA

zadowolony

pracuję od kilku miesięcy, na zarobki nie narzekam bo 3 nie ma problemu wyciągnąć. Firma ma dużo roboty i widać że ma się nieźle bo inwestycje pełną parą. Duże zapotrzebowanie na tokarzy i frezerów, więc to mogę potwierdzić. Ogólnie polecam

Zofia
@zadowolony 20.10.2018 10:21

Czy pensja, o której piszesz, że otrzymujesz od firmy HYDROMEL, to podstawa, czy uwzględniona jest już w tym prowizja? Wypłaty są terminowe? Od czego najczęściej zależna jest wysokość wynagrodzenia w tej firmie?

Nowy

Witam mam pytanie do szanowanego towarzystwa , nie potrzebujecie czasem spawacza 135 spawającego głównie na obrotnikach bez aktualnych certyfikatów. I jakie stawki oferujecie na tą chwilę . Dziękuję za ewentualne informację

Zofia

Znalazłam wiele nowych propozycji pracy w HYDROMEL z Siemianowic Śląskich. Firma poszukuje pracowników na stanowiska między innymi: spawacz, tokarz, ślusarz, mistrz zmianowy na dziale hydrauliki i wiele innych. Skąd tak duże zapotrzebowanie na nowych pracowników? Czy to ze względu na dynamiczny rozwój firmy? Kto poleci tego pracodawcę? Warto tam wysłać swoje CV?

Gromada

Nadsztgarzy to jakaś masakra Lubię atmosferę w HYDROMEL SA za: Węgiel

Tymon

Całkiem atrakcyjne macie dodatki w firmie. Może dowiem się czy w dalszym ciągu potrzebuje firma pracowników na magazyn?

szlachcic

kwiatek dreczy i przesladuje ludzi

Zofia

Były zapytania o prowadzone rekrutacje. Wszystkie aktualne oferty pracy dostępne są na stronie internetowej firmy, w zakładce praca: http://ppupumar.pl/p/praca/praca-w-przedsiebiorstwie-hydromel-s-a @Irek Co sugerujesz przez swoją wypowiedź? Czy jesteś pracownikiem firmy HYDROMEL SA? Wszystkie informacje będą pomocne dla innych użytkowników.

Irek

Jak ktoś ma lewe ręce do pracy to zawsze będzie narzekał!

Robert

Kierownik pasek bardzo dobry człowiek na hydromelu szacun. Kwiotek mistrz trzyma dyscypline

Natalia

Może dostanę jakieś wskazówki o rekrutacji?

swiadomy

pumarowicz nie lot to ty musisz być ogromny bo jak ten świat jest ogromy to ty poza hydro melem nic na pewno więcej nie widział ,jak to sie mówi g..no widział a na dodatek wie brawo dla rozeznania i wiedzy:)

Zbynio

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

speed

Chopy trza wrzucić na luza;) co wy tak się ta kamera podnicacie? Ten co pisze taki zbulwersowany to chyba nigdy na żadnym innym zakładzie nie pracował... W innych firmach to na wejściu i wyjściu odbicie karty, odchodzisz od maszyny odbicie nawet ile nakiblu siedzisz wiedza:) a w pumarze to jest luz i spoko atmosfera. Pijakow trza tepic a do łaźni startować na początku peletonu ;) ogólnie firma to nie mercedes wśród firm ale przyzwoita kasa i na czas a dla mnie to ważne.

Stary
@speed 14.03.2018 21:06

Przyjacielu masz poczucie humoru ale jak patologia jest rzeczą normalną a to tylko wina ludzi którzy se dają wejść na głowę

riposta
@Stary 14.03.2018 23:13

ale w czym kolego widzisz patologię? przecież wszędzie pracuje się pełne 8 godzin i za tyle masz płacone. na grubie też przecież musisz się odbić a spróbuj wcześniej to zobaczysz ile Ci udu**ą z wypłaty. Wg mnie to wszystko jest normalne tylko ci skaczą przez których teraz te rygory, czyli ci co pół godziny wcześniej szli do łaźni

Świadomy

Dajcie sobie spokój z tą firmą ,stanowiska (dla spawaczy) koszmarne pomiędzy rozwalonymi obrotnikami i kilogramami przewalających się odpadków materiału które są martwe a maszyny na których pracuje spawacz to tez wiele do życzenia,ciężko się o coś do prosić rękawice okulary itp.Spawaczowi obiecują że zarobisz nie wiadomo ile a w rzeczywistości jak dostaniesz około 2200 zł na rękę za 168 g/na 1 mieś to musiałeś dobrze przy dziobać.Pod hydro melem pracując można dostać łatwo dyscyplinarkę,ostatnio latali z alkomatami i ludzie dostali dyscyplinarkę na 2 zm.Był też gość co wziął urlop wypoczynkowy który zgłosił majstrowi,a po którym wrócił i tez dostał dyscyplina za to że nie wypisał jakiejś karty urlopowej.Ludzie dajcie sobie spokój z firmą S.A.którzy biurokraci pchają ręce do kieszeni fizycznych .Omijajcie taką firmę z daleka.Nie dość ze ludzi okradają na kopalniach to w tej firmie na pewno też to zrobią.!!

pumarowicz
@Świadomy 28.01.2018 17:30

2200 / 168 godzin to wychodzi 13,00zł/godz....co ty za pierdoły piszesz chopie. Robia tam już 12 lat i taka stawka to była 8 lat temu jak inne były zarobki. Teraz nie ma miesiąca żeby mniej niż 2800 + można w weekendy dorobić. A to że pilnują żeby nie pić to chyba normalne na każdym zakładzie tak jest. Zachlane mor**dy przyłażą do roboty a ja mam zapier***lać za nich. Zwolnić wszystkie takie szumowiny z tobą na czele, za pisanie bzdur. A co to za różnica czy pijesz na zm A czy B... Chciałbyś żeby napruty naprawiał ci maszynę albo przewoził nad głowa 10ton stali? Ja bym chciał z toba jedna szychta spawać to bym zobaczył jaki ty orzełek jesteś ale pewnie nielot :) Bardzo fajna firma, wszystkim polecam

rambo
@pumarowicz 30.01.2018 11:44

Po sposobie wypowiedzi i formułowaniu zdań widzę kim jesteś piszesz tak żeby rozjuszyć innych użytkowników jak jest każdy wie najlepiej kokosów nie ma i nie będzie górnictwo pada to jak mam być dobrze utrzymanie dozoru biur i tak cud że to istnieje i nie każdy jest alkoholikiem

Zadowolony
@Świadomy 28.01.2018 17:30

Obecnie to firma zajmuję się robieniem zdjęć pracownikom wyjdziesz za 2 minuty 6 to zabiorą ci premie

Pumarowicz
@pumarowicz 30.01.2018 11:44

Zgadzam się z Toba, ze pijaków jest duzo ii trzeba z nimi walczyć. Ale żeby pracownikowi który pracuje w firmie 25 lat robic zdjęcia bo wyszedł o 21 50 w piątek bo w sobotę szedł na rano? Chore. Mowie tu o monterze panu C. Jak tam robisz to pewnie go znasz :-) Nie wspominajac juz o tym ze majster tulipan Wypomina ludzia ze chodzą do ubikacji po trzy razy na zmianę, bo mlody g. Do niego dzwonił i go delikatnie mówiąc ochrzanił. A mobbing w pracy wszechobecny... płaca po przerobieniu 4-5 świąt na poziomie 3500-4000 zalezy od premii i dodatku nocnego. Nie wspominając o tym ze płaca za naadgodziny na pasku jest wpisana jako nagroda, nie jako nadgodziny bo by pip im kazał dodatkowych pracowników zatrudnić. Dziwne ze nikt się jeszcze zadna instytucja sie tym nie zainteresowała.

Zadowolony
@Pumarowicz 14.03.2018 15:36

Jak się nie ma pomysłu na przyszłość to się uprzykrza ludziom życie zamiast inwestować w maszyny i narzędzia i się nie ma pomysłu na przyszłość to się robi zdjęcia a chodzi tu o kasę prosta matematyka udupic 10 po 300 wychodzi 3000 *12 =36000

Uncoj
@Pumarowicz 14.03.2018 15:36

Nowelizacja kodeksu pracy jest współczesną formą niewolnictwa PiS dopiero zniewoli pracownika Matrix i orzeł 1984 staje się rzeczywistością

szybki

W Internecie jest, że szukają pracowników na dół a na warsztat spawaczy i slusarzy. Spawacz zarabiaja podobno nieźle, ale ciężko się dostać bo wysokie oczekiwania co do jakości.

leonzio
@szybki 22.01.2018 19:58

nie zgodze sie patrząc na ten chłam ktory tworzymy

Byly pracownik
@leonzio 04.03.2018 14:21

Zgadzam się z przedmówcą. Dno i kilometr mułu, a płaca mocno średnia. Bez 4-5 świąt nie ma szans zakręcić się obok wypłaty 4 tys, co w wiekszosci zakładów dla spawaczy jest normą.

zadowolony

Witam, postanowiłem podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami po ponad miesiącu pracy. A zatem jakieś dwa miesiące temu wróciłem z UK i z przyczyn osobistych jak i urzędowych zmuszony byłem znaleźć pracę na miejscu i legalnie. Z racji że jestem z Siemianowic pojeździłem po większych firmach i trafiłem do HYDROMEL. Konkretna rozmowa, propozycja ze strony firmy i zaczynamy pracę w ciągu tygodnia. Duży zakład więc na początku bieda się odnaleźć ale po tygodniu już wszystko jak i w miarę wszyscy znani. Firma działa dla górnictwa, więc jak ktoś oczekuje linii produkcyjnej części mercedesa to się zdziwi, ale na te roboty co wykonują myślę, że firma dobrze wyposażona. Na okresie próbnym dostałem ubranie, buty i wszystko to co potrzebowałem. Dozór w porządku, choć kierownik trzyma dyscyplinę... Po pierwszej wypłacie jestem zadowolony, a od lutego premia będzie nie do 20 a 30% więc kolejna szansa zarobić. Jak liczysz, że zarobisz kilka tysięcy jak na oplu w Gliwicach to nie ten adres, ale jak zależy Ci na pewnej robocie za przyzwoite pieniądze to przychodź. Dodatkowo jak umiesz obsługiwać centra CNC lub jesteś spawaczem to chłopaki zarabiają podobno zajebi**ste pieniądze po kilka tysięcy na rękę no ale to nie moja liga. Powiem wam tak, też czytałem te komentarze i te negatywne trochę mnie odstraszały, ale teraz już wiem jak jest. Myślę że te negatywne piszą albo stare pierdziochy, którzy boją się że młodzi ich wygryzą, albo Ci co nawet tu nie byli albo po prostu inbecyle co narzekają na wszystko nawet własną starą. Ale poza tym odrzutkami natury ludzie są w porządku, jest trochę emerytów, ale tych co znam są ok i na prawdę rzetelni. Czytałem też jeden komentarz i był trafny :"skoro taka straszna firma to po co dalej w niej pracujesz idio***to" i na tym zakończę. Jeśli moja opinia przydała się komuś to fajnie. Pozdrawiam

iliean
@zadowolony 17.01.2018 06:49

Zadowolony a ty to kto, pociotek prezesa czy wyżej, że ci tak dobrze..?

stary

kto to pisze takie dyrdymaly

rambo
@stary 07.02.2018 16:39

Widzę stary że jesteś w temacie ale są tu bajkopisarze co piszą scient fiction bo wiemy ja jest ale po co pisać jak cudownie

zadowolony tr

Bardzo dobre zarobki dużo narzędzi i bardzo dobre maszyny polecam każdemu ten zakład jest spoko

Gość.....

Jakie stawki dają spawaczowi na początek

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników i jakich, nie mogę nic namierzyć?

Tomek

zadowolony 06;49

stary

skansen i mobing

to on

skoro tak wam źle w HYDROMEL to czemu dalej tam pracujecie? Kto logicznie myślący sra do miejsca w ktorym sam siedzi... Ja pracuje tam i potwierdzam słowa "długoletni pracownik i spawacz" że firma jest ok i każdemu mogę polecić, kto chce mieć pewne miejsce zatrudnienia i godziwe warunki pracy.

Almarowiec kiedys
@to on 12.01.2017 18:33

Piersi...lisz ja też 3 soboty i 2200 kwk pniowek lipa na całego znajomi na strefie w Gliwicach z dwoma sobotami maja 3k a wy się podniecacie 3k z 4 sobotami to ile bez ? 2,1 k zl za prace pod ziemią jeszcze likwidacja , wniosek jest jeden szkoda zdrowia na gornictwo za takie drobne kiedyś w pumarze na montażu rurociągów nowo przyjęty miał 2,8 bez sobot wiec czym ty się kur.wa podniecasz ze masz wypłatę na czas ? Nie macie żadnych ambicji i dlatego za rok z 10 sobotami nawet tego 3k nie dostaniesz Szczęść Boże ! Ps dzis zawiozlem wypowiedzenie i ide na L4

grubiorz
@Almarowiec kiedys 13.01.2017 21:40

całe życie robia na grubie to nikaj lepszej roboty nie znajde. Ty tak cwaniaczysz a po tym l4 przyjdziesz z podkulonym ogonem. Takie mamy górnictwo i nic z tym nie zrobimy. Piątka dla pumarowiczów i przetrzymiemy to.

almarowiec
@grubiorz 14.01.2017 10:22

Skoro zawiozlem wypowiedzenie to raczej nie wrócę napewno nie za tyle ! Skoro zostales stworzony dla górnictwa nawet za damski proszę bardzo twój wybor .

Arkadiusz
@grubiorz 14.01.2017 10:22

Hehe żal mi cie nikaj nie znajdziesz Mosz racje wiec kis sie tam aż wyciągniesz kopyta ale się uśmiałem haha

Znajomy
@to on 12.01.2017 18:33

ty to byś swoja żyć od dał za ten zakład,zero BHP jak i oszuści,spawacz to podobno zarabia teraz 17 zł brutto porostu śmiech na sali,za ciężka robotę przy górnictwie,emerytom to tam na pewno dobrze choć emeryt to na emeryturę a nie miejsca bukować etaty młodym,napawano te stare capy to już brak zainteresowania jakimś hobby nigdzie nie był nic nie widział tylko ryje i non stop po robocie o robocie -zal Dla mnie to z punktu widzenia słaby zakład i w dodatku spółka.Czyli okraść nowych pracowników by emeryt miał a robota była zrobiona i S.A będzie zadowolone.

to on
@Znajomy 18.12.2017 11:58

Ja myślę że masz coś z głową skoro piszesz takie pier***oły. Fajna firma a Ty pewnie albo tam byłeś sprzątaczka albo nawet nie pracowałeś bo tego Ci nie dali. Jakby było tak źle to ani ja ani wszyscy Ci nowi co przychodzą nie zostali by długo a jest inaczej. Uważaj bo hejt jest karalny.

Przyjaciel
@to on 12.01.2017 18:33

Znajomy.masz całkowicie rację.syf brut i ubustwo.a ten co pisze że firma dobra to ktoś co główni widział i wie.Takich jest wielu jak czarna masa baranów,nic nie dochodzi do cwioków ,nawet jak byś podał (usunięte przez administratora) na talezu to będzie im smakować:)

ON

Fajna firma, dobre zarobki polecam

hotter
@ON 01.02.2017 17:15

Jak wypłaty za ten miech na pniowku bo niebawem tam ida?!.

zmeczony
@ON 01.02.2017 17:15

to ty jeszcze dobrej firmy nie widziałeś.Jak byś tam dostał się do takiej firmy to chyba byś został gey-em.

stary

co sie poleprzylo zaczol sie leczyc

Driver

Wycofuje swoje wpisy

Nowy
@Driver 23.11.2017 16:53

Tzn ze się polepszylo ??

dyktator

Jaki pan taki kram

Vronko

Jest taki mistrz "kwiatek" nadaje się do psychiatry! !!

Driver

Wycofanie swoje wpisy

Driver

Tutaj się nic nie dorobicie i trzeba pilnować nadgodzin szczególnie kierowcy bo ciągle brakuje nadgodzin!!!! Szczególnie w ostatnich miesiącach!!!

tirowiec
@Driver 18.11.2017 22:09

To po co kolego tam jeszcze robisz skoro tak Ci źle?

Driver
@tirowiec 19.11.2017 12:41

To czemu jeszcze nie przyszłeś jeszcze do roboty

tirowiec
@Driver 19.11.2017 18:17

Tak się składa, że przychodzę od stycznia bo obecna umowa tak mi się kończy. Czytając te komentarze negatywne to myślę że połowa to brednie osób, które nawet nie były pogadać a połowa to osób które niby tam robią ale pewnie są tak słabe ze boją się że przyjdzie ktoś lepszy i ich wygryzie albo będzie miał lepiej. Panowie więcej powagi i bójcie się bo nadchodze:)

Driver
@tirowiec 19.11.2017 19:57

No to przychodź i zobaczymy jak długo porabiasz jak ci nie popłacą połowy nadgodzin bo prezes powie że nie i tyle a tej premi pełnej 20% jeszcze na oczy nie widziałem

tirowiec
@Driver 20.11.2017 07:58

Ja jednak zaryzykuję. Jak na razie to ludzie sobie chwalą firmę a jak nie będzie dobrze to zmienie.

Zostaw opinię o HYDROMEL SA - Siemianowice Śląskie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HYDROMEL SA