OPteam Poland

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 112 ocen.

OPteam Poland
2 112 6 1

Opinie o OPteam Poland

Agnieszka

@mlekouth@o2.pl, rozumiem, że prosisz o kontakt, ponieważ chciałbyś podjąć pracę w OPteam Poland. Jestem ciekawa, jakie stanowisko Cię interesuje i czy masz już doświadczenie na podobnym? Na forum znajdują się różne opinie na temat pracy w tej firmie - daj znać, czy zdecydujesz się wysłać swoje CV!

Johny

Witam. Pracowałem dość długi czas w VA w Finlandii. Praca zależy gdzie się dostaniesz ale znając życie to was Polaków posadzą na najgorsze lokacje. Zarobki jak na Finlandie słabe. Ale chyba najgorsze w tym wszystkim to zakwaterowanie, teraz biorą za pokoik jakieś 440€, tak naprawdę są to baraki, nawet gorzej bo baraki mają większy metraż. Oczywiście kuchnia, łazienka wspólna. Także masakra. Uusikaupunki to małe miasteczko także zapomnijcie że jakieś mieszkanie znajdziecie na własny rachunek bo wszystko pozajmowane. Aktualnie poszukują ludzi z Polski i Słowacji bo żaden fin tutaj nie chce przyjść. Jakieś pytania to piszcie. Aha "kiku" nie wiem czy was informowali ale znaczy to praca za darmo, jakieś 2 godziny czasami więcej w miesiącu

dee
@Johny 14.06.2018 12:09

Witam, Mozesz cos wiecej napisac na temat pracy, ile zarabiales, jakie towarzystwo ect?

Mark
@Johny 14.06.2018 12:09

Czy mozesz napisac ile zostaje po odjeciu zakwaterowania 440 euro za pokoj. Ile zostaje na reke ?

mlekouth@o2.pl
@Johny 14.06.2018 12:09

witaj skontaktuj sie ze mna bo mam pare waznych i pilnych pytan na temat tej pracy mlkekouth@o2.pl

Agnieszka

@Lena, rozumiem, że pracowałaś za pośrednictwem OPteam Poland. Czy możesz powiedzieć kilka słów na temat pracy w tym miejscu? Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę? Jestem ciekawa, jak wygląda zakwaterowanie i dojazd do docelowego miejsca pracy. Planujesz jeszcze wyjechać do pracy z OPteam Poland?

anonymous

witam jak sie ma sytuacja odnosnie zarobkow czy 2 tys e jest wstanie się zarobić po odcięciu mieszkania

Gość
@anonymous 01.08.2018 11:49

Anonymous po ściągnięciu z Twoje go konta opłaty za mieszkanie 440 euro zostanie ci może 1200 euro. Pamiętaj ze jedzenie tu jest drogie.

Lena
@Gość 02.08.2018 12:15

Po opłaceniu życia, zostanie może z 800

Agnieszka

@gość, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Chciałam po prostu jeszcze dopytać o pewne kwestie, stąd moje poprzednie pytania. Czy ktoś z Was współpracuje aktualnie z OPteam Poland z Katowic? Chciałabym zobaczyć, jak wygląda współpraca z tą firmą z Waszej perspektywy. Zachęcam do dodania swoich opinii!

Agnieszka

@anonymous, widzę, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w OPteam Poland. Zdecydujesz się na jej podjęcie? W jakim charakterze chciałbyś pracować w tej firmie? @Gość, rozumiem, że pracowałeś w OPteam Poland. Możesz napisać coś więcej na temat pracy w tym miejscu? Czy jest jakiś socjal dla pracowników? To ważne kwestie.

gość
@Agnieszka 06.08.2018 14:49

Agnieszka, tak. Pracowałem. I czy to co pisałem wcześiej nie wystarcza??? jest to firma oszukujaca ludzi! Nie znajdzie sie tu zadnych plusów! Jeśli miałabym pisać o wszystkim to gruba księga by mi z tego wyszła.... socjalu nie ma zadnego! moge powtorzyc- jesli nie jestes przycisniety brakiem pieniadzy i masz czas na szukanie pracy dalsze-to nie zatrudniaj sie w valmet automotive poprzez opteam!!!!

Agnieszka

@Mark, widziałam, że pytałeś o szczegóły dotyczące pracy i zakwaterowania poprzez firmę OPteam Poland. Kontaktowałeś się już z pracodawcą? Kiedy planujesz wyjechać do pracy? Koniecznie podziel się z nami później swoją opinią na temat warunków! Czy ktoś z Was podjął niedawno współpracę z OPteam Poland? Jak oceniacie kontakt z tą firmą?

Agnieszka

@Arek, a na jakim stanowisku chciałbyś pracować w OPteam Poland? Aplikowałeś już? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? @dee, widzę, że również jesteś zainteresowany podjęciem pracy za pośrednictwem OPteam Poland. Próbowałeś się już kontaktować z firmą?

Arek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Agnieszka

@Maciek, dziękuję za trafną uwagę. W takim wypadku, czy ktoś słyszał o ewentualnych przyjęciach i wolnych stanowiskach pracy w firmie OPteam Poland? Może posiadacie wiedzę na temat, czy pracodawca przyjmuje do pracy osoby młode bez doświadczenia zawodowego? Zachęcam do podzielenia się swoją wiedzą na ten temat.

Agnieszka

W chwili obecnej firma OPteam Poland poszukuje pracowników na kilka wolnych stanowisk w swojej firmie http://www.kariera.opteam.pl/oferty-pracy Czy ktoś z Was ma zamiar aplikować na któreś ze stanowisk? Może są wśród forumowiczów osoby, które pracowały na tych stanowiskach i mogą podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w tym miejscu? Zachęcam do dyskusji na ten temat.

Maciek
@Agnieszka 21.06.2018 11:48

Szanowna Pani, myli Pani dwie firmy: Opteam Poland Sp. Z.o.o oraz Opteam SA

chlodnym_okiem

Czołem. Do wszystkich którzy szykują się na wyjazd do pracy w VA za pośrednictwem katowickiego oddziału Opteam. Nie wiem jak i co mówią panie z Katowic ale w 30 tygodniu kalendarzowym czyli od 23.07.2018 Valmet zaczyna 4 tygodniowy przestój związany z pracami modernizacyjnymi. Dla większości będzie to przestój bezpłatny.

Opteam
@chlodnym_okiem 01.06.2018 06:19

Witam serdecznie, aktualizując Pana wypowiedź informuję, iż będzie mozliwość wykonywania innej pracy w fabrcyce również w okresie przestoju, tak więc nie ma konieczności przerywania pracy w tym czasie.

Gość
@Opteam 01.06.2018 11:01

Opteam, a co z nieprawdziwym ogłoszeniem jakie zamieszacie ciagle w interenecie? To się nazywa oszukiwanie ludzi. Tak bardzo to lubicie?

chlodnym_okiem
@Opteam 01.06.2018 11:01

Rozumiem, że rozpuszczają swoich pracowników na przymusowe urlopy tylko po to żeby zrobić miejsce dla nowo przybyłych?

Ex worker
@Opteam 01.06.2018 11:01

Kolejne wasze kłamstwo przestałem wam wierzyc po tygodniu roboty uwas .wy jak sie pomylicie to prawde powiecie

Maciej

Asolutnie odradzam wyjazdu do finlandìi przez tę nieżetelną agencie . Bardzo odradzam

Agnieszka

@Gość, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy za pośrednictwem OPteam Poland. Czy możesz swoją wypowiedź uzupełnić o kwestię atmosfery w tej pracy o której pisałeś? Jak wyglądają relacje na linii pracodawca-pracownik? Mógłbyś napisać coś o tej kwestii? @Andiu, możesz w sposób bardziej szczegółowy wyrazić swoją opinię? Dlaczego tak uważasz? Uargumentuj swoją wypowiedź ponieważ w chwili obecnej jest ona bardzo ogólna i mało merytoryczna dla osób, które poszukują rzetelnych opinii na temat pracy za pośrednictwem firmy OPteam Poland.

Andiu

Asolutnie odradzam wyjazdu do finlandii przez tę nieżetelną agencie . Bardzo odradzam

Włóczykij

Cześć! Jestem zainteresowany ofertą pracy w Finlandii w Fabryce Mercedesa Uusikaupunki. Ktoś ma jakieś informacje odnośnie warunków pracy i zamieszkania?

Gość
@Włóczykij 24.05.2018 10:10

Włóczykij! Warunki pracy zalezy gdzie trafisz. Możesz miec stanowisko ze polowe dnia się obijasz albo takie ze nie masz czasu by skorzystać vz toalety. Wiadomo-obcokrajowcow rzucają na te gorsse stanowiska. Duzo ludzi znam którzy musieli odejsc po pewnym czasie ze względów zdrowotnych. Ponadto ogłoszenie które znów jest w internecie zawiera nieprawdziwe informacje: przerwy sa 1x20 minut i dwie po 10. Nie ma bonusów za prace w weekendy bo to sa normalne dni pracy. Chyba ze przyjdziesz np w niedziele zamiast na 22 to na 20. Wtedy masz 2 nadgodziny. Ale to się rzadko zdarza. System czterozmianowy. Tzw kiky o którym nikt głośno nie mówi a i w umowie tego nie znajdziesz(jest to w regulaminie) i tylko wzmianka o regulamin ie jest w umowie. Jeśli możesz pozwolić sobie na szukanie dalsze to daruj sobie valmet i opteam. Pozdrawiam.

Agnieszka

@Gość, informuję, że posty mogą być kasowane przez administraotra jedynie wtedy kiedy są niezgodne z regulaminem gowork.pl zachęcam do zapoznania się z regulaminem i stosowania wypowiedzi zgodnego z nim https://www.gowork.pl/regulamin @Wqurwiony anty discopolowiec, proszę, abyś w swoich wypowiedziach nie stosował słów obraźliwych, rozumiem, że możesz mieć negatywne doświadczenia odnośnie pracy z firmą OPteam Poland, jednak możesz wyrazić to w sposób bardziej merytoryczny i spokojny. Twoja wypowiedź jest również mało merytoryczna i nie poparta konkretnymi przykładami oraz argumentami czy mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedź w sposób bardziej szczegółowy? @Irek, czy pracujesz obecnie za pośrednictwem firmy OPteam Poland? Mógłbyś nam coś więcej napisać na temat warunków pracy jakie oferuje pracodawca?

Irek

Maruderzy zawsze są niezadowoleni, bez względu na wszystko.

Wqurwiony anty discopolowiec

Ten okrutno aroganski naganiacz całyczas npnostop szuka Niewilników bez znajomosci angielskiego z polski wschodniej i poznańskiego i zachodnipomirskiego itp zawsze bo takich można bezograniczeń płacic połowe i oni nic ztym nierobią bo usiebie na wschodzie zarobili mniej pozatym nieumią sie porozumiec

Administrator

Jak wypowiecie się na temat związany z zarobkami w OPteam Poland? Czy od czasu dodania ostatniej opinii wynagrodzenia w przedsiębiorstwie zmieniły się?

Waldi

Jeśli komuś nie opowiada ten rodzaj pracy to przecież można ją zmienić. Aktualnie na rynku pracy jest duża oferta.

Gość

Czemu i kto kasuje posty niewygodne dla optem????

angus

Ktoś ma jakieś świeże info odnośnie wyjazdu maj/czerwiec do fabryki Mercedesa? Ruszył już nabór, jakieś konkretne daty?

Max
@angus 13.05.2017 19:04

Angus, Ta rekrutacja trwa w nieskończoność. Ja przeszedłem rozmowę kwalifikacyjną pod koniec grudnia 2016. Początkowo miałem wyjechać koniec stycznia-początek lutego. Później w marcu dowiedziałem się że jestem zakwalifikowany na następny wyjazd ( przełom maj/czerwiec). I tak do dzisiaj...zero jakiegokolwiek info od Opteam. A na portalu "infopraca" oferta cały czas jest ( ostatnio dodana 10 maja). Trochę to dziwne, niby jesteśmy przyjęci a wyjazdu nie widać. No i jeszcze ten WIECZNIE TRWAJĄCY NABÓR. Rzekomo są tacy profesjonalni. Może w grudniu wyjedziemy tylko jeszcze Opteam niewie którego roku. HEHE. Pozdro dla wszystkich niecierpliwych.

angus
@Max 13.05.2017 20:28

No właśnie widzę, też czekam od grudnia i jestem po rozmowie. Jak znam życie to znowu przesuną termin, albo wezmą kogo innego. A koledzy na miejscu w Finlandii macie jakieś info, czy ta firma będzie faktycznie zatrudniać?

tom
@angus 13.05.2017 19:04

ja mam.wlasnie tutaj jestem i odradzam .kazda negatywna opinie sie sprawdzila !!!!

zucker
@Max 13.05.2017 20:28

bo ludzie uciekaja dlatego wciaz szukaja ale odradzam kolego ,jak os moge cos wiecej priv powiedziec

jerry
@tom 12.03.2018 21:28

a co konkretnie. Jak taka kicha to czemu tam jeszce siedisz. Serio pytam bo podobno fajna robota

tom
@jerry 14.03.2018 14:04

Siedze bo zrobili mnie w balona jak każdego. ..zbieram na bilet i wracam po latach emigracji ta prace zalicze do pierwszej trójki najgorszych prac w moim zyciu to taka praca po ktorej w kazdej innej bedzie wam.dobrze ...a powiem ze i uciec nie mozna od tak bo wszystko jest tak zrobine aby oni nie stracili. .chcesz podam wam szczegóły na priv zostaw namiar ...a zarobki tez sa slabe .koszty zycia duze a robota ciezka i wykanczajaca. ..to wszystko sklada sie na moja negatywna ocenę. .dlatego !!!

Agnieszka

@kinga, czy możesz powiedzieć coś więcej? Nie używaj jednak proszę słów obraźliwych i naruszających dobre imię osób trzecich - jest to niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). @anty (usunięte przez administratora) o rozbieżnościach w jakich kwestiach mówisz?

olek
@Agnieszka 13.03.2018 15:24

Warto zauwazyć, że osoba która posługuje się nickiem kinga zamiesciła w tym samym dniu identyczną opinie nt kilku innych firm co mocno podważa wiarygodność portalu i zamieszczanych tu informacji

chlodnym_okiem

Nowe dni przynoszą nowe doświadczenia, Zauważyłem że Opteam w Uusikaupunki mając pozycję monopolisty przestaje się starać o cokolwiek. Rozmowa typu 'nie bo nie" lub że w tej czy innej sprawie nic nie mogą zrobić staje się standardową gadką. Moja sugestia jest taka. Jeśli wybieracie Suomi jako kraj w którym chcecie mieszkać i pracować to Opteam wydaje się być dobrym odbiciem z miejsca. Zbierzcie trochę kasy i szukacie czegoś innego.

Max
@chlodnym_okiem 05.05.2017 00:34

Witam Chlodnym okiem, A czy moglbys mi powiedziec: Jak Opteam podchodzi do wynajecia mieszkania na wlasna reke? Bo jak pisales wczesniej "na rynku wtornym jest wiele taniej". Czy raczej robili by trudnosci, bo jak nietrudno sie domyslec "to zarabiaja tez na czynszach"? Max.

Max
@chlodnym_okiem 05.05.2017 00:34

Witam ponownie, Chłodnym okiem, czy mógłbyś opisać bardziej szczegółowo okoliczności tych zachowań ze strony Opteam Uusikaupunki? Nie ukrywam że mnie to trochę ciekawi. Czy mógłbyś mi jeszcze napisać ilu obcokrajowców pracuje w Valmet Automotive? pozdro Max.

tom
@Max 05.05.2017 21:42

za duzo i dlatego zrobil sie smietnik,odradzam zbieram na bilet i wracam

MARTA

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)

anty złodziej

Odradzam,odradzam,odradzam,co innego mówią,a co innego robią,zostaniecie na lodzie jak ja....

oszukany exworker

Odradzam,odradzam,odradzam,co innego mówią,a co innego robią,zostaniecie na lodzie jak ja....

anty złodziej

Odradzam,odradzam,odradzam,co innego mówią,a co innego robią,zostaniecie na lodzie jak ja....

chlodnym_okiem

Dla tych którzy chcą wyjechać mała, przydatna informacja. VA planuje 4 tygodnie przestoju w okresie wakacyjnym. Będzie to oczywiście okres bezpłatny.

Zostaw opinię o OPteam Poland - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPteam Poland